nessie-jp Mordercy z LPR 28.10.06, 22:28 Kobieta z ciążą pozamaciczną w myśl proponowanej ustawy nie będzie mogła usunąć płodu. Będzie musiała umrzeć, razem z płodem - jakże naturalną śmiercią. Bo płód podlega ochronie. Kobieta już nie. PiS, LPR i reszta tych dziwnych ludzi 'idzie do przodu', ale nie zauważyła, że stoi tyłem. W rezultacie cofają nas do czasów już nawet nie średniowiecza, tylko totalitarnej dziczy. Polska Nikaragua nam rośnie... :( Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re:Nawet przyjawszy slusznosc, ze: "od naturalnego 28.10.06, 22:43 poczecia" to juz "do naturalnej smierci" moze powodowac pewne - delikatnie mowiac komplikacje: bo sila faktu bedzie to oznaczalo, ze pewnych chorob nie bedzie sie leczyc, nie bedzie sie tez leczyc a juz na pewno nie reanimowac ofiar ciezkich wypadkow, bo tego rodzaju choroby, czy doznane w wypadkach obrazenia sa potencjalnie smiertelne. Tego chcecie, panowie z LPRu? Rowniez w odniesieniu do WAS i Waszych najblizszych? Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 Coz, nalezy wiec zyczyc Romusiowi smierci 28.10.06, 22:49 klinicznej... I zeby, bron Boze, jakis komuch-lekarz go z niej nie wyciagal! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Coz, nalezy wiec zyczyc Romusiowi smierci 28.10.06, 22:51 A to sie może zdarzyć, bo te komuchy jakieś takie przygłupiaste. Odpowiedz Link Zgłoś
angie27 Re: Mordercy z LPR 29.10.06, 10:15 Cóż pod rządami takiego prawa nie pozostałoby nic innego jak w ogóle zrezygnować z urodzenia dziecka. Bo życie i zdrowie są mi jednak miłe Odpowiedz Link Zgłoś
repec Ślusarczyk 28.10.06, 22:42 wygląda jakby był niedopoczęty,felerny plemnik trafił na nadpsute jajo. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Ślusarczyk 28.10.06, 22:48 > wygląda jakby był niedopoczęty,felerny plemnik trafił na nadpsute jajo. Stąd wrodzony lęk przed aborcją. Odpowiedz Link Zgłoś
leew1 Re: LPR: Od momentu poczęcia do naturalnej śmierc 28.10.06, 22:59 st1111 napisał(a): > A tak dokładniej to ile sekund po stosunku zaczyna się ochrona > i czy plemnik też jej podlega i co to jest naturalna śmierć > czy zabicie plemników poprzez ich uduszenie w prezerwatywie > to zbrodnia morderstwa? oczywiście! przecież plemnik to pół-człowiek! podlegać będzie ochronie prawnej:))jak smiesz myśleć o więzieniu tych pół-osób w gumowym worku?!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
askergoth "Do naturalnej śmierci" 28.10.06, 23:01 Czyli rozumiem, że osoby które nie zmarły "śmiercią naturalną" będą, nawet po zejściu z tego świata, objęte konstytucyjnym prawem ochrony życia. Żałosne i bezsensowne... Odpowiedz Link Zgłoś
o90 przeczytajcie wasze posty - to jest straszne 28.10.06, 23:01 to co wypisujecie w swoich postach jest totalnym zaprzeczeniem czlowieczenstwa czy skrobanka i eutanazja jest waszym chlebem powszednim ? zgroza Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: przeczytajcie wasze posty - to jest straszne 28.10.06, 23:20 > to co wypisujecie w swoich postach jest totalnym zaprzeczeniem czlowieczenstwa > czy skrobanka i eutanazja jest waszym chlebem powszednim ? > zgroza O pardon. Np. mój post nie jest zbrodniczy, tylko jest bez sensu. Tak jak temat. Zaś moim chlebem powszechnym jest statystyka, co jest jeszcze gorsze. A w ogóle to albo skrobanka albo eutanazja, są przecie, kurcze, pewne techniczne ograniczenia. I nikt mnie nie przekona że skrobanka to skrobanka a eutanazja to eutanazja, trawestując premiera, oby Allach pomnożył jego wielbłądy. Odpowiedz Link Zgłoś
abmiros Na jakiej podstawie LPR odbiera wolnosc kobiecie? 28.10.06, 23:47 o90 pisze: > to co wypisujecie w swoich postach jest totalnym zaprzeczeniem czlowieczenstwa > > czy skrobanka i eutanazja jest waszym chlebem powszednim ? > > zgroza. Totalnym zaprzeczeniem czlowieczenstwa jest odbieranie kobiecie (czyli wolnemu czlowiekowi, informacja wydaje sie konieczna dla o90) prawa do decydowania o swojej wlasnej prokreacji. Co upowaznia LPR do takiego naruszania praw naturalnych? Kobieta w sprawach swojej wlasnej ciazy jest w pierwszym rzedzie osoba wolna. Zgroza tego nie rozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: Na jakiej podstawie LPR odbiera wolnosc kobie 29.10.06, 00:10 natomiast nie jest oczywiasta zgroza zarzynanie nienarodzonego dziecka czy usmiercanie zbednego staruszka, to jest postep informacja istotna dla abmiros - homo sapiens nie jest gatunkiem wiatropylnym Odpowiedz Link Zgłoś
lze_elita.071 Oj, naogladal sie filmow Rydzyka...W dzisiejszych 29.10.06, 01:17 czasach tylko jakas ciemna baba robi skrobanke, a wiec nienarodzonych dzieci nikt nie zarzyna - lyka sie pigulke i takie dziecko wychodzi sobie na zewnatrz wraz z krwia menstruacyjna, dopiero pod mikroskopem je widac. I wyobraz sobie, ze nie ma ani raczki, ani nozki....Ani nawet glowki... Odpowiedz Link Zgłoś
abmiros Re dla o90. Na tym polegaly hitleryzm i stalinizm. 29.10.06, 08:19 o90 napisał: > natomiast nie jest oczywiasta zgroza zarzynanie nienarodzonego dziecka< Nawet aprobujac twoja frazeologie o "nienarodzonym diecku", (dziecko zaczyna sie z narodzinami, przedtem jest plod, ktory w miare zblizania sie do momentu narodzin staje sie co raz bardziej dzieckiem, wszystkie rozsadne podejscia do aborcji, np. amerykanska, to uwzgledniaja) - jakim prawem odbierasz kobiecie wolnosc decyzji o tym, co sie dzieje w niej samej? Na jakiej podstawie LPR ma o tym decydowac? Nie wyczuwasz tutaj konfliktu pomiedzy kobieta ktora broni swojej wolnosci do decydowania o sobie, a LPR, ktora uzurpuje sobie prawo decydownia o tym, co sie dzieje w ciele tej kobiety? o90 napisal rowniez: > czy usmiercanie zbednego staruszka, to jest postep<[?]- szanujmy sie nawzajem w naszej dyskusji i nie przypisujmy sobie stanowisk ktorych nie zajmujemy. Jezeli mowisz w tym zdaniu o eutanazji, to na pewno nie jest to "usmiercanie zbednego staruszka", lecz znowu pozostawianie czlowiekowi prawa do podejmowania decyzji o kontynuowaniu czy nie kontynuowaniu jego wlasnego indywidualnego zycia. Ktoz bardziej niz on sam, ten konkretny czlowiek, ma prawo do tej decyzji? Dlaczego, ty, o90, odbierasz mu to prawo i dajesz je w rece politykow z LPR? Co oni maja do jego indywidualnego zycia? Nie sadzisz, o90, ze LPR, obludna zreszta, bo nie wprost frazeologia, odbiera czlowiekowi jego naturalne prawa do wlasnego ciala i do wlasnego zycia? o90 napisał rowniez: > informacja istotna dla abmiros - homo sapiens nie jest gatunkiem wiatropylnym< Co chcesz, o90, przez to powiedziec? Tak jak ja rozumiem te twoja uwage, to wlasnie LPR traktuje czlowieka jako gatunek wiatropylny (np. zyto), i rezerwuje sobie prawo do dekretowania o sposobach jego rozmnazania sie. Zauwaz, o90, ze na tym, co robi LPR, polegaly hitleryzm i stalinizm. One mialy ze soba to wspolne co ma rownie LPR, ingerowaly w nasze sprawy osobiste, sprawy naszej prokreacji i naszego zycia czy smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 ten synek musi byc szczesliwy... 28.10.06, 23:22 ze go GNOMA nie wyskrobali... za komuny... bo skrobaly sie wtedy moherowy dzisiejsze ze az huczalo... sprezyny gniotly w przyrodzenia... a mimo to byl najwyzszy przyrost w europie... a moze i na swiecie ( poza bangladeszem ) - dzis abort zakazany, propaganda prorodzinna i prokoncepcyjna az glowa boli... a wszechpolactwo slabiutko sie napladza... slabiutko... moze mlodzian owy ze zdjecia wzial by sie za jaka moherowe gromka ( gromniczna ), zgromil ja swym maczyzmem, posiadl i zakocil jakiego wszechpolaczka... a nie bedzie durne gazety czytac i malpie miny stroic!!! haah haha! Odpowiedz Link Zgłoś
eklesia Od momentu wytrysku do naturalnej śmierci plemnika 29.10.06, 00:39 Aprobuje taki zapis w prawodawstwie Polskim. I tak mi dopomóż Bóg. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
kain_brat_abla Re: Od momentu wytrysku do naturalnej śmierci ple 29.10.06, 09:14 ... i niech będzie pochylony. Odpowiedz Link Zgłoś
b00g13 Trzy lata pozniej 29.10.06, 00:49 Pacjentka, mloda kobieta w niezaawansowanej ciazy wchodzi do przychodni odebrac wyniki badan prenatalnych. Lekarz: Niestety, pani dziecko prawdopodobnie nie przezyje porodu, sama ciaza bedzie przebiegac z komplikacjami, zas pani prawdopodobnie nie przezyje porodu. Milego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
taus come back to school :-) 29.10.06, 01:14 kondom zapobiega poczeciu wiec za plemniki nie pójdziesz siedziec :P Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Brakuje jedynie.......dotyczy tylko Polaków....... 29.10.06, 01:17 Wujcio Dmowski byłby zadowolony z takiego zapisu......i takiego posła....... bi.gazeta.pl/im/9/3614/z3614199X.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
gouge_away Re: LPR: Od momentu poczęcia do naturalnej śmierc 29.10.06, 01:57 kompletny brak konsekwencji. od chwili poczęcia, to ewentualnie można zrozumieć. ale - do samej śmierci? i zapis taki proponuje partia, której członkowie są największymi zwolennikami kary śmierci? ---- gouge.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
marek503 te mordy... 29.10.06, 03:48 Jak patrze na te bezmyslne mordy LPR- owcow, i nie moge zobaczyc w ich oczach jednej samodzielnej mysli to zbiera mi sie na wymioty... Odpowiedz Link Zgłoś
eklesia Jak ksiądz spuscił się w moje migdałki a ja wypluł 29.10.06, 04:45 am. To jest aborcja, czy tylko niesmaczny epizod?? Rozterka wiary. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Jak ksiądz spuscił się w moje migdałki a ja w 31.10.06, 12:27 wypluj plemniki na oltarz bedziesz swieta. Odpowiedz Link Zgłoś
panbuk1 Cofamy w czasie wszystkie złe uczynki o godzinę 29.10.06, 05:40 Mój zawód to wybaczanie. Wybaczam. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Re: LPR: Od momentu poczęcia do naturalnej śmierc 29.10.06, 06:18 Patrze się na zwolenników mohera i jestem za przymusową aborcją i eutanazją takich < ... >. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: LPR: Od momentu poczęcia do naturalnej śmierc 29.10.06, 06:47 Mlodzi mezczyzni o zyciowych decyzjach kobiet. Koszmar. I z tego ma byc prawo obowiazujace w europejskim kraju?! Kobiety, wyrzuccie ich ze swoich domow na zbity .... Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda jak Bog mogl odwalic taka fuche kreujac gertychow! 29.10.06, 07:59 Przeciez to jest odrzut od aktualnego zycia - ludzie czy was opetalo!? gertychy i rydzyki do szamba! Mysle, ze nadchodzace wybory rozprawia sie z tym oszolomstwem! Odpowiedz Link Zgłoś
gklej Re: jak Bog mogl odwalic taka fuche kreujac gerty 29.10.06, 08:11 ustalcie minimum socjalne dla Rodziny, jak ktoś nie ma pracy, kto te dzieci ma nakarmić, babcie i dziatkowie za swoje emerytury głodowe. Czy będziecie budowac więcej domów dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
heyoza Nikomu żle nie życzę ale jestem ciekaw 29.10.06, 08:21 czy któryś z posłów LPR chciałby zamienić się rolami i wtedy decydować, z kadłubkiem bez kończyn z perspektywą na długie życie w zdrowiu, albo z chorym na raka odbytu z perspektywą długiego,bolesnego i upakarzającego zdychania. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: LPR: Od momentu poczęcia do naturalnej śmierc 29.10.06, 08:34 Jedyny skutek takiego prawa to dodatkowe pacjentki zagranicznych klinik aborcyjnych,a takze dodatkowe przypadki smierci biednych kobiet,usuwajacych ciaze u pokatnych babek.Nawet obecne przepisy,oceniane jako "lagodne",nie zapobiegaja aborcjom.Kobieta ma prawo decydowania o swoim losie.Panstwo i prawo nie maja tu nic do powiedzenia.Dlaczego nasi "wybrancy" osmielaja sie dzialac wbrew woli swoich wyborcow?Czy juz wiecie na kogo nie glosowac w nastepnych wyborach? Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxx55 Re: LPR: Od momentu poczęcia do naturalnej śmierc 29.10.06, 08:36 Ten przepis powinien obowiazywac tylko katolikow! Jak ktos jest katolikiem nie ma prawa usunac ciazy, jak nie jest dlaczego ma sie dostosowywac, nie wierzy w Boga i zycie po zyciu ... nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
burasburas LPR: Od momentu poczęcia do naturalnej śmierci 29.10.06, 09:30 Jakoś nie wydaje mi się, żeby głoszone przez LPR hasła dot. aborcji były szczere i przez nich stosowane. Mam znajomych z tej "szacownej" partii i wierzcie mi, ich normalne postępowanie życiowe nie ma nic wspólnego z ich hasłami. Osobiście byłem świadkiem zdarzenia w którym żona takiego działacza "elpeerka" zaproponowała mężowi, że kopnie go w d...ę, jeśli jeszcze raz wspomni w jej obecności o ideałach lpr. Oni toną i szukają poparcia nawet za cenę nienawiści 99,99% społeczeństwa. Ja nie traktowałbym ich poważnie. Chociaż wesz czy pchła może zarazić groźną chorobą... Odpowiedz Link Zgłoś
diplomatica 2% panstw 29.10.06, 09:47 tylko 2% panstw czlonkow ONZ wprowadza calkowity zakaz aborcji nawet gdy ciaza jest wynikiem gwaltu lub zagraza zyciu kobiety w normalnych panstwach aborcja w pewnych przypadkach jest dozwolona a jak lpr tak bardzo martwi sie o rodzenie dzieci to niech finansuja badania nieplodnosci, insemenizacje czy zaplodnienia in vitro niech zadbaja o poziom opieki nad kobietami nie tylko w ciazy dla niezorientowanych mezczyzn: wizyta u ginekologa to srednio 70 zl; za badania placi sie dodatkowo; np. usg to kolejne 70 zl a gdy ktos zarabia 700 miesiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
bezecny_ateista Re: 2% panstw 29.10.06, 09:50 A gdy ktoś zarabia 700zł miesięcznie, to rodzi co najmniej 1 dziecko co 8 miesięcy i głosuje na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
esperanta Wciskac tym co nie chca, zabraniac tym co chca... 29.10.06, 20:57 Dodam jeszcze, ze inseminacja to jakies 800 zl, a in vitro to dobrych kilka tysiecy (w zaleznosci od kliniki). A pewnie wkrotce zostanie w ogole zabronione. W ten oto sposob wmusza sie dzieci w tych, ktorzy ich nie chca i prawdopodobnie nie otocza ich wlasciwa opieka, a pozbawia mozliwosci ich posiadania tych, ktorzy naprawde by tego pragneli... Ale co to takich panow z LPR moze obchodzic? Im chodzi o stolki, kto powiedzial ze spoleczenstwo ma byc szczesliwe?! Odpowiedz Link Zgłoś
angie27 LPR: Od momentu poczęcia do naturalnej śmierci 29.10.06, 09:59 Zróbmy coś, zatrzymajmy tych oszołomów !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bezecny_ateista A definicje "poczęcia" i "naturalnej śmierci"? 29.10.06, 10:17 Ktoś zna definicje "poczęcia" i "naturalnej śmierci"? Jak długo trwa "moment", ze szczególnym uwzględnieniem "momentu poczęcia". Co to są "prawa naturalne", że o "wartościach chrześcijańskich (katolickich)" nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
bezecny_ateista Wreszcie do mnie dotarło, że oni tam w LPR nie 29.10.06, 10:20 wiedzą po prostu skąd się biorą dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś