the.bill1 Czy Safjan ma schize? 30.10.06, 10:12 Czy pan Safjan ma schizofrenie??? Zgłasza separatum, a w wypowiedzi przeczy sobie, bo wyraźnie sugeruje, że sa inne wartości ważniejsze niż wolność słowa? No cóż , albo pomyłka albo michnikowszczyzna... słowa Safjana "Nie ma podstaw by konstytucyjna zasada wolności słowa miała pierwszeństwo przed innymi zasadami konstytucji" - powiedział w uzasadnieniu Safjan. "Konstytucja stwierdza też, że godność ludzka jest nienaruszalna i jej ochrona jest obowiązkiem państwa" - dodał przewodniczący. PRZECIEŻ TO JEST UZASADNIENIE STRONY PRZCIWNEJ!!! No cóż stawiam na michnikowszczyznę... Odpowiedz Link Zgłoś
pjaj Re: Czy Safjan ma schize? 30.10.06, 10:15 Widocznie nie wiesz, że przewodniczący ma obowiązek wygłosić ustne motywy wyroku, nawet jeżeli się z nim nie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: Czy Safjan ma schize? 30.10.06, 10:22 pjaj napisał: > Widocznie nie wiesz, że przewodniczący ma obowiązek wygłosić ustne motywy > wyroku, nawet jeżeli się z nim nie zgadza. No pewnie, że nie wie. I zamiast ruszyć łepetyną woli bredzić o michnikowszcyźnie. "Safjan ma schize" - toż mu dopiero powiedział, jak pięknie dzień zaczął, ile satysfakcji! Loser. Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki No to ... „szara sieci”, … mamy szczęście 30.10.06, 10:44 No to „ZOMO”, „wykształciuch”, „szara sieci”, … mamy szczęście, że się kaganiec na new TPPR (Towarzystwo Publicystów Popierających Rząd) OSTAŁ !!!! Inaczej PiS specjaliści z TPPR od ciut wybiórczo dobranej prawdy, okraszonej półprawdami i doprawionej przemilczeniami / pomówień/ kłamstewek / przeinaczeń / oskarżeń / reinterpretacji (dopisz inne stosowane metody socjotechniki) skrzydełka rozwinęliby w kreacji SPISKOWEGO PiS MATRIX-u, jak czyni to codziennie BRAT MiłoŚCIWIE nam PANUJĄCY, PREZYDENT brata MiłoŚCIWIE nam PANUJĄCEGO i cała ta P(i)C S_E_K_T_A JEGO. = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = „Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Oddanie głosu przeciwnego w wyborach nie jest 30.10.06, 10:52 zamachem na władze jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
jakubowska100 czyli jeśli dziennikarz nazwie NIEUDAcznikiem 30.10.06, 10:54 to sąd powinien najpierw rozstrzygnąć prawdę - czyli czy ten ktoś rzeczywiście jest nieudacznikiem i jeśli wyjdzie że jest tym nieudacznikiem - nie ma pomówienia, a jeśli wyjdzie że nie jest - to dziennikarz idzie za kratki. Proste ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hiob102 +++++++A politycy bezkarni. Vide J. Kurski++++++++ 30.10.06, 11:09 Prawo takie samo dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:J.Kurski,Bielan<Ziobro<J.L.Kac zyński wszyscy sz 30.10.06, 11:36 J.Kurki,Belan<Zibro<J.L.Kaszyński wszyscy szkalowali, może to była kampania w mediach publicznych. Oj ciec gnojowica Rydyk, też szkalował. To jak to jest, teraz jak jest ten z sieg hail i popaprańcy i szuje w trybunale to trybunał zejdzie do szamba i zmieni zdanie? Stop wariatom drogowym i główkom pingpongowym! Stop niszczarkom i PiSowskim pogwarkom! Wspomnienia wyborcze. Co słupek patrzy z billboardu PiSiOR sprawca prawa mordu. Patrz Tuska billboardu słupek obsikuje Rydza głupek. Dali mu na obsikanie maławego Lecha w szklanie. Jeszcze moheroiny dolali, co mu do dzisiaj wali! To nie jest naprany Ruski, nie wehrmacht, ale to Kusrki! Dopadła mnie Szamboobrona i ambona! W tym Marka Burka i PiSdorna dwururka! Przemykam się miedzą, a niektórzy już siedzą! Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Czy politycy bedą karani więzieniem????????? 30.10.06, 11:51 za pomówienia, czy skryja sie za immunitetem???? Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Czy politycy bedą karani więzieniem????????? 30.10.06, 12:15 Kaczyński Lech wyroku nie wykonał. I jest prezydentem. Szanuje prawo, nie ma co. Cóż taka ich maniera SSprawiedliwości ;) Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Czy politycy bedą karani więzieniem????????? 30.10.06, 13:06 W takim wypadku Kurski powinień otzrymać dożywocie;) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Czy politycy bedą karani więzieniem????????? 30.10.06, 16:31 Nigdzie na świecie nie ma takiej kary za zniesławienie. Odpowiedz Link Zgłoś
paramentztefauenu +++++++ Hurra! ŁŻE-Dziennikarze do Pierdla ! +++++ 30.10.06, 18:17 wspaniale !!! nareszcie bat na paszkwilantów !!! ps no to już można w ciemno to całe WSI-TVN wsadzić do pierdla ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek czytaj co komentujesz 30.10.06, 18:20 paramentztefauenu napisał: > wspaniale !!! > nareszcie bat na paszkwilantów !!! Przecież nic a nic w obowiązującym prawie się nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
galapagos-real [...] 30.10.06, 18:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Zle! Moze sie okazac, ze cala redakcja posiedzi 31.10.06, 21:04 Ale dzis z telefonu komorkowego mozna wysylac LZE-klamstwa i na odleglosc doskonalic metode prekursora gadzinowek dra Gebelsa. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper a jeżeli wyborca uzna że polityk jest nieudaczni- 30.10.06, 11:19 kiem, to tez sąd ma rozstrzygnąć? Myśle ze mam prawo powiedziec że tak uwazam i oddac głos na kogo innego. Swoim postepowaniem polityk mnie ma za idiote a ja chce by dziennikarz w moim imieniu mówił ze tamten jest nieudacznikiem, pokazujac fakty. Ja-wyborca mam do tego prawo i chce by wysmiewano głupote rządzacych i pokazywano osiagnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: a jeżeli wyborca uzna że polityk jest nieudac 30.10.06, 13:07 Tak powinno być, prawo które chroni przed "pomówieniami" jest fatalne w skutkach, bo chroni tylko tych co umieją z niego korzystać w ramach walki politycznej. To prawo służy tylko i wyłącznie kneblowaniu ust ludziom którzy patrzą na bezprawie "elit". Kowalski nie pozwie o "pomówienie" Iksińskiego bo nie ma zaplecza finansowo-prawnego aby to udowodnić. Natomiast prezydent,premier,minister czy poseł zrobi to chociażby żeby zastraszyć tego który się "wychyla". Polacy są znani ze swojego pieniactwa więc będą nadużywali tego prawa, a to doprowadzi do IVRP - państwa policyjnego. Będzie dobrze bo już nie będzie afer, a może nie będziemy o nich wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Ty wiesz, co komentujesz? 30.10.06, 16:30 vontomke napisał: > Tak powinno być, prawo które chroni przed "pomówieniami" jest fatalne w > skutkach, bo chroni tylko tych co umieją z niego korzystać w ramach walki > politycznej. 90% tego typu spraw nie ma nic wspólnego z walką polityczną. > Kowalski nie pozwie o "pomówienie" Iksińskiego bo > nie ma zaplecza finansowo-prawnego aby to udowodnić. Na szcęście tysiącom Kowalskich nawet do głowy nie przychodzi, że nie mają zaplecza i wnoszą prywatne aktu oy oskarżenia (bo nie o powództwa tu chodzi). Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek chyba Ci się zniesławienie pomyliło ze zniewagą 30.10.06, 16:10 To dwa rózne przestępstwa Odpowiedz Link Zgłoś
totalizator Wolnosc slowa konczy sie tam gdzie zaczyna sie 30.10.06, 11:45 Wolnosc slowa konczy sie tam gdzie zaczyna sie wolnosc drugiego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichogry Re: Czy Safjan ma schize? 30.10.06, 10:24 the.bill1 napisał: > Czy pan Safjan ma schizofrenie??? > Zgłasza separatum, a w wypowiedzi przeczy sobie, bo wyraźnie sugeruje, że sa > inne wartości ważniejsze niż wolność słowa? > No cóż , albo pomyłka albo michnikowszczyzna... > słowa Safjana > "Nie ma podstaw by konstytucyjna zasada wolności słowa miała pierwszeństwo > przed innymi zasadami konstytucji" - powiedział w uzasadnieniu Safjan. > "Konstytucja stwierdza też, że godność ludzka jest nienaruszalna i jej ochrona > jest obowiązkiem państwa" - dodał przewodniczący. > > PRZECIEŻ TO JEST UZASADNIENIE STRONY PRZCIWNEJ!!! > No cóż stawiam na michnikowszczyznę... niestety nie masz racji prof.Safjan mimo zgłoszenia separatum nie mogł wypowiadać sie jako on ale jako przewodnicący składu orzekającego a werdykt był taki jak orzekł sąd w większości.Nie nalezy uzywać języka pisowskiego i nie podejrzerwać nikogo o michnikowszczyznę..... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Czy Safjan ma schize? 30.10.06, 10:27 Zgłoszenie votum separatum wcale nie musi być uzasadnione niezgodą z istotą wypowiedzi strony "przeciwnej".Może równie dobrze dotyczyć np uzasadnienia tej wypowiedzi,więc pomówienia dotyczące schizofrenii włóż sobie w portki. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek choćby elementarnego zdrowego rozsądku 30.10.06, 16:23 i rozumienia prostych tekstów. Jak też rozumienia tego, że jest wiele wartości konstytucyjnych i nie ma takiej możliwości, żeby wszystkie były równocześnie wartościami najwyższymi, ważniejszymi od wszystkich pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek z choinki się urwałeś? 30.10.06, 16:05 the.bill1 napisał: > Czy pan Safjan ma schizofrenie??? > Zgłasza separatum, a w wypowiedzi przeczy sobie, bo wyraźnie sugeruje, że sa > inne wartości ważniejsze niż wolność słowa? To, że jest mnóstwo wartości ważniejszych i wyżej konstytucyjnie chronionych, n iż wolność słowa jest oczywiste i nie Safjan to wymyślił. > "Nie ma podstaw by konstytucyjna zasada wolności słowa miała pierwszeństwo > przed innymi zasadami konstytucji" - powiedział w uzasadnieniu Safjan. To oczywiste. Co do tego nie ma żadnego sporu. > "Konstytucja stwierdza też, że godność ludzka jest nienaruszalna i jej ochrona > jest obowiązkiem państwa" - dodał przewodniczący. Bo stwierdza. Dlatego psim obowiżliem państwa jest zapewnienie jej adekwatnej ochrony. To również oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
empirio Prawda a pomówienie 30.10.06, 10:13 tadeusz_ja napisał: > Ale nie za prawdę!! Prawda jest wtedy, gdy znajdują haki na naszych przeciwników. Pomówienie jest wtedy, gdy znajdują haki na nas. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper W stanie wojennym tez nie mielismy racji, 30.10.06, 11:26 nazywano nas wrogami ustroju socjalistycznego.Czyzby osierocene "śpiochy" sie odezwały? Kto tu jest komuszym agentem a kto nadal walczy o demokrację? Pust wsiegda żywiot wtoroj PRL? Da nawierno, towariszcz komisar! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek na pewno byółeś wtedy zachwycony, kiedy Cię 30.10.06, 16:24 Urban opuwał? Przecież korzystał z wolności słowa. Wolno mu było! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nie, nie byłem, uwazam go nadal za człowieka 30.10.06, 16:38 wyjetego spod prawa, obraził nas Polaków i nigdy nie przeprosił, dla mnie jest nikim Odpowiedz Link Zgłoś
alkud Bicz boży na Fakt i Dziennik (partyjny) 30.10.06, 10:14 chociaz w rekach wPiSdu pewnie knebel na dziennikarzy --- najlepszy blogasek o islamie religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
pjaj TK: Dziennikarze mogą być karani za pomówienia 30.10.06, 10:14 I słusznie. Jeżeli ktoś specjalnie niszczy cudzą rzecz, ponosi odpowiedzialność karnę. Czemu miałoby być inaczej, gdy ktoś umyślnie niszczy czyjeś dobre imię? Co często się pomija w wypowiedziach prasowych, zniesławienie może być bowiem popełnione wyłącznie umyślnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariasz4 Re: TK: Dziennikarze mogą być karani za pomówieni 30.10.06, 10:19 Czyli jeśli ktoś, kto dotąd miał dobre imię, popełni coś niegodnego, to nie można tego podać do publicznej wiadomości? Odpowiedz Link Zgłoś
trygresson Re: TK: Spieprzaj dziadu..... 30.10.06, 10:52 NIejaki mlody kartofel ostatnio znieslawil mnie porownojac mnie do ZOMO- tego samego ZOMO, ktore palowalo mnie w 1982r w W-wie na Starym Miescie za organizowanie manifestacji anykomununistycznej. Inny kartofel zniewazyl obywatela zwracajac sie do niego "spieprzaj dziadu". Traf chcial, ze oba kartofle pelnia czasowa pewne funkcje publiczne, ktore w niczym nie powinny wyrozniac ich jesli chodzi o lamanie prawa i obrazanie innych. Czy prawo bedzie stosowane w stosunku do kartofli i ich trzody czy tylko do tych, ktorzy smia miec odmienna opinie ? Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Czyli morda w kubel dla pismakow! Amerykanie maja 30.10.06, 10:16 I Poprawke do Konstytucji, dajaca im pelna wolnosc slowa, a my mamy prostytute, ktore zamyka nam gebe kiedy mowimy ze np. baba od ku..kow to oszustka. Przeciez panstwo musi bronic godnosc baby! Odpowiedz Link Zgłoś
forresty Re: Czyli morda w kubel dla pismakow! Amerykanie 30.10.06, 10:22 ufff. są jeszcze normalni sędziowie w tym kraju. już w TVN świętowali jak to im będzie się dobrze pracowało jak dziennikarze bedą mogli pisac wszystko. Krwa, sie święte krowy z pismaków porobiły. Kto im broni pisac co chcą. Niech piszą i niech potem za to odpowiadają . Założe się ze zaraz w TVN i polsacie rozpeta się dyskusja jak to u nas marnie z wolnoscią słowa. Tej wolnosci to u nas jest zbyt wiele bo polacy jak widac nie bardzo potrafią z niej korzystać Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Czyli morda w kubel dla pismakow! Amerykanie 30.10.06, 10:32 Sugerujesz,że Polsat i TVN pomawiają różne osoby? No bo skoro mają być niezadowolone wyroku TK.Raczej fantazjujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
forresty Re: Czyli morda w kubel dla pismakow! Amerykanie 30.10.06, 10:49 no przecież na własne uszy słyszałem że dziennikarz TVN chce właśnie takiego orzeczenia. Nie twierdzę ze chca pomawiać. twierdze tylko że dziennikarze maja dziwne mniemanie że wszyscy naświecie zyja ylko po to aby ułatwiać zycie dziennikarzom bo to najważniejsza praca na świecie. Codziennie moją pracę mi ktoś utrudnia - i co mam zrobić ? Iść do trybunału poskarżyć się że ustawa dopuszcza wystawianie faktur bez wpłaty pieniedzy do ręki lub na konto? Oczywiscie że dziennikarze równiez pomawiają. mam wiele przykładów z prasy regionalnej. Niejaki Marek poszedł nawet za to siedziec. Uważam ze to wyrok za wysoki, ale sprawa była ewidentna. niestety mimo tych ewidentnych dowodów winy taka olejnikowa dała zamknąć się w klatce w obronie red. Marka. A cały problem red Marka polegał na tym że zadenuncjował miejskiego przekretasa bez należycie przygotowanych dowodów. Więc za to odpowiedział. Jak ktos kupi u mnie wadliwy monitor to nie tylko przyniesie mi go z powrotem ale i zarząda rekompensty. Dlaczego dziennikarzy miałoby obowiązywacinne prawo? Już i tak mdli mnie ta gadka o ochronie dziennikarkich źródeł które okazuja się być agentami służb, o etyce zawodowej i statusie dziennikarza. a status jest jasny i prosty. To taki sam staus jak sprzedawcy mleka bo ani jeden ani drugi nie są organami państwa Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: Czyli morda w kubel dla pismakow! Amerykanie 30.10.06, 13:01 Chyba nie rozumiesz że niczym nieskrępowana wolność słowa jest kluczowa dla zachowania przejrzystości w państwie. Jeżeli mediom założy się knebel to o przekrętach na najwyższych szczeblach już nigdy się nie dowiesz, bo "pomówienie" to instrument prawny wymyślony właśnie dla tych co chcą zamykać gęby niewygodnym obserwatorom. Dzięki takiemu zapisowi Polska ma ogromną szansę na reżim w stylu Łukaszenkowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
ubu_roy Re: Czyli morda w kubel dla pismakow! Amerykanie 30.10.06, 15:21 Racja. Zamykaja spoleczenstwu mordy to znaczy za za chwile beda palowac. Komuna wrocila w kaczym przebraniu. Jest zasadnicza roznica pomiedzy opinia a faktem. Ja uwazam naprzyklad ze wrocila komuna i spoleczenstwo bedzie dymane przez faszystow i zlodzieji. Faktem ktory potwierdza moja opinie jet orzeczenie TK. Wkrotce nie bedzie mozna wyrazac opinii po to by nie dekonspirowaly niewygodne dla wladzy fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke TK: Dziennikarze mogą być karani za pomówienia 30.10.06, 10:19 Jeżeli wolność słowa stawia się na drugim miejscu to tak naprawdę wolności słowa nie ma. Witamy w 4RP, czyli PRL-bis. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.bielicki Mam wątpliwości co do wyroku 30.10.06, 10:21 Czyżby sędziowie ugięli się przed perspektywą IV RP? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Uklony od tow. Stalina i Dzierzynskiego zza... 30.10.06, 10:31 swiatow! To bylo do przewidzenia. Teraz "lekki" zamordyzm i przykrecanie sruby i... jest szansa, ze w "demokratycznych" wyborach za 3 lata kaczory znowu wygraja. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Uklony od tow. Stalina i Dzierzynskiego zza.. 30.10.06, 13:31 1zorro napisał: > i... jest szansa, ze w "demokratycznych" wyborach za 3 lata kaczory znowu > wygraja. Nie sądzę, raczej wydaje mi sie ze ludzie sie wku..ą i pójda na wojnę z władzą, a ciemnocie nie będa mogli za duzo obiecywać rozdawnictwa, bo nie bedzie juz z kogo sciagac tych kolosalnych podatków, bo wiekszosc bedzie siedzieć na zachodzie, szkoda mi naszego kraju, ale obawiam się ze grozi nam conajmniej 2 Argentyna, a moze i raczej napewno Białorus Bis, ludzie nie mozna do tego dopuscić, albo odsuniemy tych oszołomów od władzy, albo bedziemy mieli komune Bis, jeszcze brakuje stalinowskich prokuratorów, którzy będa skazywac na smierć i robic pokazowe wieszanie, czasami marzy mi sie że dusze tych gnojów gołymi rekami, przyjdzie taki moment ze ludzie nie wytrzymaja, obawiam sie conajmniej rewolucji w tym kraju, a w dalszym efekcie wypieprzenie nas z UE, a patrzac na nasze nie najlepsze stosunki z sasiadami to jest to bardzo, bardzo realne Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: Uklony od tow. Stalina i Dzierzynskiego zza.. 30.10.06, 14:07 Podpisuję się obiema ręcyma pod tym co napisałaś, jednak na wku..enie i wojnę z pisiorami bym nie liczył, bo nasi mężowie stawu robią wszystko żeby ludzie nie widzieli co się wyrabia na górze, kneblując m.in usta mediom, co potwierdza właśnie to orzeczenie TK. Kacza władza zadba o to żeby wszystkim było tak dobrze żeby mieli poparcie tak jak Łukaszenko na Białorusi przynajmniej 70%. Na rewolucję ni licz, Polacy są jak żaba w garnku, który jak powoli ogrzewać to żaba nie wyskoczy i się ugotuje. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Uklony od tow. Stalina i Dzierzynskiego zza.. 30.10.06, 14:34 ja mysle ze co sprytniejsi juz dawno wyjechali, sama się zastanawiam nad wyjazdem razem z mężem, perspektywa 10- krotnie wyzszych zarobków niz tu dla mojego męża jest bardzo kusząca, pozatym lepsza opieka medyczna i pomoc dla ludzi dotknietych niepłodnoscią jest dodatkowym atutem jak dla nas, bo w tym kraju nie mamy co liczyc na pomoc zwłaszcza tego rządu, bo tutaj pomaga sie tylko tym którzy darmowo i tasmowo sie rozmnażają, pozatym perspektywa coraz wyższych podatków, w stosunku do małych zarobków(1000 $ dla inzyniera z duzym doswiadczeniem tu w Polsce) nie napawaja optymizmem, zygac się chce jak się patrzy na to wszystko co sie teraz w Polsce dzieje, żadnych perspektyw, nawet system emerytalny jest zbrodniczo złodziejski Odpowiedz Link Zgłoś
vontomke Re: Uklony od tow. Stalina i Dzierzynskiego zza.. 30.10.06, 14:46 U nas leczenie niepodłoności jest "niekatolickie", tak samo zresztą jak metody sztucznych zapłodnień. Ten kraj mentalnie tkwi w średniowieczu i tylko ten co pojeżdził po Europie widzi jaka przepaść nas dzieli z Unią. Jak wyjedziecie, nawet gdy będziecie zarabiać masę kasy nie będzie lekko bo zawsze będziecie "obcymi". Ale już waszym dzieciom przyjdzie żyć w normalnym kraju i trzeba o tym myśleć. Dla mnie Polska to czarna dziura i hipokryzja katolicka, żal mi że wydaję tu pieniądze i płacę na to wszystko podatki, więc i ja pewnie też stąd wyjadę. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Łże -elita ?... 30.10.06, 13:06 marcin.bielicki napisał: > Czyżby sędziowie ugięli się przed perspektywą IV RP? > > Czyżby sędziowie TK byli "łże-elitą" ?... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Łże -elita ?... 30.10.06, 13:24 mg2005 napisał: > marcin.bielicki napisał: > > > Czyżby sędziowie ugięli się przed perspektywą IV RP? > > > > > > Czyżby sędziowie TK byli "łże-elitą" ?... :)) Ciekawa teoria zważywszy na fakt, że zdecydowana większość z nich to ludzie o prawicowych poglądach i z solidarnościowo-opozycyjnym rodowodem za PRLu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
taras.bulba Zoll: nie miałem wątpliwości 30.10.06, 15:07 "Nie jestem zaskoczony orzeczeniem Trybunału, który stwierdził, że przepisy dotyczące sankcji karnych za zniesławienie i pomówienie są zgodne z konstytucją" - powiedział prof. Andrzej Zoll. wiadomosci.onet.pl/1425913,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek i słusznie, że nie miał 30.10.06, 16:09 I słusznie, ponieważ każdy inny wyrok byłby sensacją. Sytatem ochrony przed pomówieniem jest w Polsce taki, jak w zdecydowanej większości krajów rozwiniętych. Odpowiedz Link Zgłoś
hwadu I. Katarasińska PO pijana uciekła zmiejsca wypadku 30.10.06, 10:22 Szefowa łódzkiej Platformy Katarasińska z zarzutami "Prowadzenie auta po spożyciu alkoholu, spowodowanie kolizji drogowej oraz niezatrzymanie się na miejscu zdarzenia - takie zarzuty postawiła łódzka policja posłance Iwonie Śledzińskiej- Katarasińskiej z Platformy Obywatelskiej. Szefowa łódzkiej PO nie przyznaje się do winy W czerwcu Śledzińska-Katarasińska, jadąc oplem spowodowała kolizję z ciężarówką należącą do Piotra Misztala, dziś posła Samoobrony. Zgodziła się na badanie alkotestem. Wykazało 0,24 promila alkoholu w wydychanym powietrzu. Dopuszczalna norma to 0,2 promila. Policja wystąpiła o uchylenie posłance immunitetu, aby mogła odpowiedzieć przed sądem grodzkim. W grudniu posłanka sama zrzekła się parlamentarnej ochrony. Posłanka zapewniała wówczas, że nie była pod wpływem alkoholu ani nie uciekała z miejsca zdarzenia, co sugerowali inni uczestnicy kolizji. Wczoraj, po wizycie na policji i wysłuchaniu zarzutów, również do niczego się nie przyznała.Sąd koleżeński PO nie ukarał posłanki żadną z kar dyscyplinarnych, argumentując, że okoliczności zdarzenia nie zostały dostatecznie udowodnione, a jej wyjaśnienia okazały się przekonujące. Posłance grozi kara grzywny lub zakaz prowadzenia pojazdu do trzech lat." Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Re: I. Katarasińska PO pijana uciekła zmiejsca wy 30.10.06, 10:56 Katarasińska, to ta, co rzuciła oszczerstwa na dziennikarzy mediów publicznych? Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 rejtan..npisz o aferach Rydzyka,Kaczyńskich !!!!!! 30.10.06, 11:16 tyle ich jest, cała gama!..od telegrafu do kradzieży milionów przez Rydzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
macpherson Re: TK: Dziennikarze mogą być karani za pomówieni 30.10.06, 10:31 Przypominam - "nie popełnia przestępstwa, kto podnosi prawdziwy zarzut służący obronie społecznie uzasadnionego interesu". Jeśli pismak mija się z prawdą, działając umyślnie, powinien ponieść karę. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud do paki trafi wiekszość redakcji Faktu :))) ****** 30.10.06, 10:32 zwlaszczcza po tekstach o kosmitach, widzeniu przez sciany, chomiku podglaczu itp. itd. --- religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: do paki trafi wiekszość redakcji Faktu :))) * 30.10.06, 10:38 I chodzących ziemniakach. Odpowiedz Link Zgłoś
alkud i szczuro-salata... 30.10.06, 10:51 albo wieloryb w wisle... --- religiapokoju.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
uenifeu Re: do paki trafi wiekszość redakcji Faktu :))) * 30.10.06, 11:36 A o czym było z chomikiem podglądaczem? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: TK: Dziennikarze mogą być karani za pomówieni 30.10.06, 10:37 Z tym społecznie uzasadnionym interesem mam wątpliwości.Bo cóż to w końcu jest? Czy dziennikarz piszący np o tym,że w Polsce CIA w tajnym więzieniu torturowała islamskich ekstermistów nie przegra procesu w takiej sprawie?Czy w interesie społecznym leży by Al-Kaida dowiadywała się takich rzeczy? A dowie się bo ekstremiści potrafią czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
chamas Są już pierwsze efekty 30.10.06, 10:44 nowego porządku medialnego: www.bezcenzury.net Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek ten wyrok niczego nie zmienia 30.10.06, 16:27 Za zniesławienie była odpowiedzialność karna i nadal jest. Tak jak w zdecydowanej większości (z wyjątkiem kilku) krajów cywilizowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Dziennikarze na równi z politykami 30.10.06, 10:48 powinni odpowiadac za pisanie głupot.Mielenie ozorem to jak jazda po pijanemu. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrh Nareszcie oczekiwany wyrok.Dziennikarskie hieny 30.10.06, 10:49 z "wiodących " organów i"autorytety medialne" muszą się dobrze zastanowić przed "pluciem".Niektórych już powinni "zwinać" . Np w tej chwili w TVN z "grubej rury" wali niejaki Rokita -jako "dziennikarz" !! Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 to co sie stanie z Rydzykiem-kłamcą i RM ? 30.10.06, 11:09 na szafot z kłamcą! Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: to co sie stanie z Rydzykiem-kłamcą i RM ? 30.10.06, 13:07 zgodnik1 napisał: > na szafot z kłamcą! Typowa "tolerancja" antyklerykała... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: to co sie stanie z Rydzykiem-kłamcą i RM ? 30.10.06, 13:23 Typowa odpowiedź wyznawcy kościoła toruńsko-pseudo-katolickiego: od meritum uciekamy, ważne aby poopluwać Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Pomyśl o sobie nienawistniku... 30.10.06, 14:44 Pomyśl też o sobie raczej nienawistniku, co ci się może dostać za pomówienia, a nazbierało się tego na forum GW sporo. Tylko kto mógłby uznać taką anonimową kreaturę za dziennikarza... Czasem też może spróbuj "w prawdzie" porównać dzieła swego życia do osiągnięć o. T. Rydzyka. Będziesz miał wtedy właściwą perspektywę na to kim jesteś i co w razie czego mogą Ci zbudować rozgniewane ulice, pomnik czy... Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider jama314 -nie strasz, nie strasz bo sie zesrasz 30.10.06, 15:45 jama314 napisał: > Pomyśl też o sobie raczej nienawistniku, co ci się może dostać za pomówienia, a > nazbierało się tego na forum GW sporo. zaczyna sie, państwo policyjno kościelne ze stolicą w toruniu. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Szambo... 30.10.06, 17:03 No właśnie, sumując to jest Twój właściwy poziom intelektualny wyrażający się słownictwem używanym w poczuciu bezkarności jakie daje anonimowość. IQ o rozmiarach buta damskiego. Jednym słowem - szambo. Tam tkwisz i nawet nie próbuj się porównywać z o. Tadeuszem Rydzykiem i jego dziełami. Już sama elementarna ortografia polska jest Ci obca i wroga. Twoje dzieła po prostu śmierdzą szambem i po tym je poznać od razu, nawet nie otwierając oczu. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Szambo... 01.11.06, 04:07 jama314 napisał: > No właśnie, sumując to jest Twój właściwy poziom intelektualny wyrażający się > słownictwem używanym w poczuciu bezkarności jakie daje anonimowość. IQ o > rozmiarach buta damskiego. Jednym słowem - szambo. Tam tkwisz i nawet nie próbu > j > się porównywać z o. Tadeuszem Rydzykiem i jego dziełami. Już sama elementarna > ortografia polska jest Ci obca i wroga. Twoje dzieła po prostu śmierdzą szambem > i po tym je poznać od razu, nawet nie otwierając oczu. Tyle. O jakie dzieła Ojca Dyrektora chodzi? O pieniądze na Stocznię, które ukradł? O agitację polityczną i jawne łamanie postanowień Episkopatu? O kłamstwa i antysemickie treści na antenie? I Ty masz czelnośc mnie pouczać? Dosyć! Próbujesz mi grozić? I kto tu jest nienawistnikiem? Po pierwsze, możesz mi... swoje groźby sobie zachowaj, a najlepiej wsadź sobie tam, gdzie słońce nie zachodzi. Rydzyk i ludzie z nim powiązani to zakała tego kraju. Brunatna hołota, za którą się trzeba wstydzić. Antypolskie, rasistowskie, zakłamane i nienawistne nasienie. Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: y.y 01.11.06, 14:46 y.y napisał: > probu > > j > > się porównywać z o. Tadeuszem Rydzykiem i jego dziełami. Już sama element > arna > > ortografia polska jest Ci obca i wroga. Twoje dzieła po prostu śmierdzą > szambem > > i po tym je poznać od razu, nawet nie otwierając oczu. Tyle. > > O jakie dzieła Ojca Dyrektora chodzi? O pieniądze na Stocznię, które ukradł? O > agitację polityczną i jawne łamanie postanowień Episkopatu? O kłamstwa i > antysemickie treści na antenie? I Ty masz czelnośc mnie pouczać? > Dosyć! Próbujesz mi grozić? I kto tu jest nienawistnikiem? > Po pierwsze, możesz mi... swoje groźby sobie zachowaj, a najlepiej wsadź sobie > tam, gdzie słońce nie zachodzi. > Rydzyk i ludzie z nim powiązani to zakała tego kraju. Brunatna hołota, za którą > > się trzeba wstydzić. Antypolskie, rasistowskie, zakłamane i nienawistne > nasienie. Wstyd! Tytlko prawdziwe szambo z morda pelna nienawisnej piany moze mowic tak jak ty! Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: y.y 02.11.06, 12:28 wet3 napisał: > Tytlko prawdziwe szambo z morda pelna nienawisnej piany moze mowic tak jak ty! Won brunatna hołoto!:) Odpowiedz Link Zgłoś
rejtann Platforma przeprasza dziennikarzy za pomówienie 30.10.06, 10:55 "Jan Rokita przeprosił dziennikarzy za raport o upolitycznieniu mediów publicznych, który Platforma Obywatelska zaprezentowała w ubiegłym tygodniu Przepraszam - powiedział Jan Rokita, ale dziennikarzom to nie wystarcza MICHAŁ WALCZAK - Uważam, że było bardzo wiele niestosownych rzeczy w tym raporcie. Przepraszam - powiedział w niedzielę Rokita w programie "Siódmy dzień tygodnia" w Radiu Zet. Do przeprosin zachęcała lidera PO prowadząca Monika Olejnik. W raporcie "Media publiczne według koalicji rządowej" PO zarzuciła PiS upolitycznienie mediów publicznych. Podawano przykłady dominacji partii rządzącej na antenach, czystek personalnych w Polskim Radiu i TVP. Jeden z rozdziałów zatytułowany został: "Kupowanie przychylności dziennikarzy". Wymienieni w nim zostali dziennikarze zatrudnieni przez nową dyrekcję radiowej Jedynki do współprowadzenia "Sygnałów dnia" (m.in. Dorota Gawryluk, Joanna Lichocka, Jacek Karnowski) wraz z wysokością honorariów i zapisami ich rozmów z politykami, które miały świadczyć o tym, że odwdzięczają się za zaufanie. Wymienieni w raporcie dziennikarze zażądali przeprosin i sprostowania nieprawdziwych informacji (m.in. dotyczących wynagrodzeń). PO już w piątek przyznała, że informacje o honorariach były nieścisłe i przeprosiła za błędy. "Istotą raportu było opisanie mechanizmów zmiany władzy w mediach publicznych, które naszym zdaniem są godne najwyższego potępienia" - poinformował Klub Platformy. Za nieścisłości przeprosił w piątek Donald Tusk. Czy gesty liderów PO satysfakcjonują dziennikarzy? - Doceniam gest Rokity, ale mam wrażenie, że to nie on pisał raport. Rozumiem, żeprzeprasza za kolegów - mówi Dorota Gawryluk z TVP, która nie wykluczała, że skieruje sprawę do sądu. - Ciągle to rozważam, bo zarzuty były bardzo poważne. Nad pozwem zastanawia się również Michał Karnowski, prowadzący "Salon polityczny Trójki". - PO przeprasza za błędy w raporcie dotyczące honorariów, ale podtrzymuje tezę, że dziennikarze za lojalność są wyżej wynagradzani i że to jest mechanizm korupcyjny - mówi Karnowski i zaznacza, że będzie się domagał sprostowania tej tezy "choćby pięć lat miał się procesować w sądach". Grupa wymienionych w raporcie dziennikarzy spotyka się dziś z prawnikiem, by porozmawiać o możliwości przygotowania pozwu zbiorowego przeciwko autorom dokumentu PO. Jego współautor, poseł Platformy Rafał Grupiński, przyznaje, że rozdział o "kupowaniu przychylności dziennikarzy" był "niefortunny i niepotrzebny". - Jeśli ktoś się poczuł urażony tym sformułowaniem, przepraszam - mówi Grupiński. - Przykro mi, że przez nasze błędy akcenty zostały źle rozłożone: wolałbym, byśmy rozmawiali o odsuniętych od pracy długoletnich dziennikarzach Polskiego Radia niż o zarobkach nowo przybyłych - dodaje." Jarosław Murawski -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Ich trybunał wziął ich za pysk?A co sobie myśleli? 30.10.06, 10:59 Że wszystko im wolno? Zszargają człowieka i tylko...odszkodowanko! A za kraty pismaków, zwłaszcza tych, którzy nóżkami ubabrani są w systemie komunistycznym! Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 [...] 30.10.06, 11:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Ich trybunał wziął ich za pysk?A co sobie myś 30.10.06, 14:15 Jakby głupota umiała fruwać, latałbys jak orzeł:P Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: yola13 30.10.06, 15:13 yola13 napisała: > Jakby głupota umiała fruwać, latałbys jak orzeł:P Wot, wot! Zabka zarechotala!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: yola13 30.10.06, 15:20 odgryźc sie potrafisz, ale komentarz nie był do twojego postu, wiec co sie wtryniasz prawiczku? Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Re: yola13 30.10.06, 15:57 Lepszy prawiczek od... lewaczka, bo ten to z założenia: złodziej i zdemoralizowaniec. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: yola13 30.10.06, 19:27 yola13 napisała: > odgryźc sie potrafisz, ale komentarz nie był do twojego postu, wiec co sie > wtryniasz prawiczku? Dlaczego sie wtracam? - Bo bardzo nie lubie niezwykle glupich wypowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 mechanizm ograniczania wołnosci słowa 30.10.06, 11:05 tak własnie wygłada mechanizm ograniczania wołnosci słowa i chwytania społeczenstwa za twarz.Za kazdą krytyke kartofli mozecie byc teraz ukarani:)) Tak zakłamane metody nie stosowano nawet w PRL i taki kartofel bedzie krytykował przykładowo Putina jak sam nie lepszy.Roznica tylko taka,ze Putin robi to zeby mu CIA nie zrobila rewolucji kolorowej a Kaczka zeby trzymac sie koryta i zwalczac w społeczenstwie wszelkie proby krytyki,ktore mogłyby byc dla niego grozne. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 rejtan,tales,rsrh... może coś o Słupiku ????? 30.10.06, 11:13 tak lubicie pieprzyc o antykomunizmie, temat dla was !.. a wy co ? dupa w troki????? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l to dla nich wspaniała wiadomość 30.10.06, 11:39 mentalność homosowiecka górą partia i wódz są nieomylni a jeśli nawet to przecie płacą za pisanie głupot ... ciekawe kiedy w 4 rp zaczną znikać ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: olex5 30.10.06, 15:11 olex5 napisał: > tak własnie wygłada mechanizm ograniczania wołnosci słowa i chwytania społeczen > stwa za twarz.Za kazdą krytyke kartofli mozecie byc teraz ukarani:)) > Tak zakłamane metody nie stosowano nawet w PRL i taki kartofel bedzie krytykowa > ł przykładowo Putina jak sam nie lepszy.Roznica tylko taka,ze Putin robi to zeb > y mu CIA nie zrobila rewolucji kolorowej a Kaczka zeby trzymac sie koryta i zwa > lczac w społeczenstwie wszelkie proby krytyki,ktore mogłyby byc dla niego grozn > e. Naucz sie odrozniac prawdziwa krytyke od pomowien, celowego osmieszania oraz klamstw i wtedy dopiero zabieraj glos, komuszku! Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Re: 30.10.06, 17:53 jak zdobedziesz troche doswiadczenia zyciowego i wrosniesz z tego cielecego wieku to pogadamy naiwniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: olex5 30.10.06, 19:25 olex5 napisał: > jak zdobedziesz troche doswiadczenia zyciowego i wrosniesz z tego cielecego wie > ku to pogadamy naiwniaku. Dziaduniu! Urodzilem sie przed druga wojna swiatowa! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: y.y 01.11.06, 14:48 y.y napisał: > Nie karmić trolla!:) Czyzbym uslyszal odglos szamba - "y.y" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
wf24 Re: TK: Dziennikarze mogą być karani za pomówieni 30.10.06, 11:14 Czemu się tak dziwicie czy oni są święci(4władza)? Odpowiedz Link Zgłoś
galba A to niespodzianka. Pismacy nie stoją ponad prawem 30.10.06, 11:21 Kto by sie spodziewał, że zakłamani dziennikarze też są zwykłymi śmiertelnikami i obowiązują ich takie same przepisy jak wszytskich. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 galba..ci zakłamani, to pisza na zlecenie PIS-u ! 30.10.06, 11:26 zebyś nie wiem jak sie wiercił, to dupa z tyłu! Odpowiedz Link Zgłoś
util Ponad prawem tylko politycy rzucajacy pomówienia. 30.10.06, 11:28 Ile razy już Kurski pomawiał? Ile razy Macierewicz? Ile razy Lepper? I ile za to dostali? Och, to proste: Kurski - laur bulteriera Macierewicz - fuchę w rządzie Lepper - premierostwo... Tak wiec absolutnie pomawiać nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 Rydzyk, ministrem prawdy!..ha,ha,ha... 30.10.06, 11:34 a rzecznikami Kurski i Macierewicz! Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Nie smiejcie się panowie i panie, bo to co oni 30.10.06, 13:49 wyprawiaja nie jest wcale smieszne, nawet w najgorszych snach nie miałam czegos takiego co oni wyprawiaja z tym krajem, i jeszcze smią mówić ze przeciez demokracja jest i bedzie, Łukaszenka też twierdzi ze u niego w kraju jest demokracja, i co? Hitler tez mówił o moralnosci i demokracji......najbardziej co mnie przeraża to to ze wiekszość z nas spokojnie patrzy i nie robi nic:( Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l drżyjcie bure suki, PIS pokaże wasze miejsce ;)) 30.10.06, 11:35 czas najwyższy zbudować stadiony i obozy dla łże opozycji 5 milionów ucieknie, 1 milion się zamknie i będzie 4 rzyćpospolita prawa i sprawiedliwa rosła w siłę a ludzie będą żyli dostatnio Odpowiedz Link Zgłoś
xavier123 Polska gorasza od Botswany 30.10.06, 11:56 Reprters without borders: www.rsf.org/article.php3?id_article=19388 Odpowiedz Link Zgłoś
duziabuzia nie ma listu otwartego 20-tu intlektualystów ? 30.10.06, 11:57 może być ciekawie.. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek niech się żurnaliści w klatce zamkną pod sejmem 30.10.06, 16:26 Tak jak w obronie tego oszczercy z Polic. Potem niektórzy z uczestników tej akcji mało się ze wstydu pod ziemię nie zapadli. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent A politycy? 30.10.06, 12:02 Gdyż zebrałaby się nam niezła śmietanka w więzieniach - Lech prezydent Kaczyński, Jarosław PREZES Kaczyński, Zbigniew Ziobro itp. itd. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd A jak to sie ma do dziennikarzy mieszkajacych 30.10.06, 12:28 zagranica? Albo do dziennikazy zamieszczajacych newsy na serverach w zimbabwe ? Czy jak zamiescisz tam cos po polsku to cie gonia w prl'u i muszisz wyjechac zagranice, bo tam jest inne prawo i polskie juz cie nie obowiazuje? Czy moze prawo polskie obowiazuje wszystkich polakow na calym swiecie? bo nie kumam juz nic? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Ten cały TK to jedna wielka parodia.... 30.10.06, 12:29 Wyrok w stylu Tewie Mleczarza: ty masz rację i ty masz rację,wszyscy macie racje.Mozna pozwać za pomówienia ...ale wolność słowa najważniejsza.Zbiera się na torsje jak się czyta takie ,,orzeczenia uczonych w piśmie''.,,Wybitni dziennikarze''typu Sekielski,Morozowski,Olejnik,Żakowski,Lis i cała reszta bandy na usługach SLD lub PO jak była tak jest nietykalna. Odpowiedz Link Zgłoś
bogda35 Re: Ten cały TK to jedna wielka parodia.... 30.10.06, 16:31 a co z klamstwami Rydzyka i Nazsego Dziennika? oni moga byc bezkarni bo są tuba władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Ten cały TK to jedna wielka parodia.... 30.10.06, 16:32 Nie. Dlatego, że jakoś nikt nie składa prywatnych aktów oskarżenia. A jest to przecież przestępstwo ścigane z oskarżenia prywatnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Więzienie za głoszenie niemiłej komuś prawdy 30.10.06, 12:43 "...obowiązujące przepisy pozwalają uznać nawet prawdziwą informację za taką, która narusza czyjeś dobre imię." Już to widzę. Złodziej wyrywa ci portwel ze 100 złotymi. Gonisz go krzycząc "łapać złodzieja". Łapiecie go, odbieracie 100 zł. Policja. On oskarża cię o zniesławienie, bo nie jest skazany prawomocnym wyrokiem. Prokurator. Sąd karny. Bulisz. To bulwersujące wydarzenie opisuje dziennikarz. Prokurator, sąd, dziennikarz buli, albo idzie siedzieć. Być może, nikt nie posadzi ofiary kradzieży i dziennikarza za takie "zniesławienie" prostego złodziejaszka. Ale jeżeli to będzie jakiś wielki przestęca? Człowiek wpływowy: nieuczciwy biznesmen, skorumpowany urzędnik, mafioso lub ważny polityk? To co? Dupa blada Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 I kto teraz jest "łże-elitą" ?...))) 30.10.06, 12:48 TK czy prof.Hołda ?... Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Dziennikarz to nie 'święta krowa'... 30.10.06, 12:52 Obecnie dziennikarze są praktycznie bezkarni. Mogą zgnoić każdego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
m.marle Za komuny tez była cenzura i g. im to dało 30.10.06, 13:10 No nie, w Sejmie PiS popycha ustawę, na podstawie której Prezydent (i tylko Prezydent) będzie miec prawo decydowania i publikowania - kto jest najgorszym przestepcą, dywersantem z UKŁADU, a kto nie. Po prostu cenzura represyjna (jak zawsze), ma chronić monopol informacyjny partii rządzącej i zatkać gębę opozycji. Reszta - to bicie piany. mg2005 napisał: > Obecnie dziennikarze są praktycznie bezkarni. Mogą zgnoić każdego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Dziennikarz to nie 'święta krowa'... 30.10.06, 13:33 mg2005 napisał: > Obecnie dziennikarze są praktycznie bezkarni. Mogą zgnoić każdego człowieka. Polityk zwłaszcza prawicowy tez nia nie jest! Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Te przepisy nie chronią "każdego człowieka"! 30.10.06, 13:43 mg2005 napisał: > Obecnie dziennikarze są praktycznie bezkarni. Mogą zgnoić każdego człowieka. Przepisy prawa karnego chronią przed "znieważeniem" (za takie TK uważa nawet pisanie prawdy) jedynie WAADZĘ, a nie jakichś zwykłych szaraków. Doczekaliśmy się przepisów dla jaśniepaństwa! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek nie kłam !!! art. 212 dotyczy każdego !!! 30.10.06, 16:11 ukos napisał: > mg2005 napisał: > > > Obecnie dziennikarze są praktycznie bezkarni. Mogą zgnoić każdego człowie > ka. > > Przepisy prawa karnego chronią przed "znieważeniem" (za takie TK uważa nawet > pisanie prawdy) jedynie WAADZĘ Nie kłam. Art 212 k.k. dotyczy KAŻDEGO CZŁOWIEKA. Chroni przed zniesławieniem KAŻDEGO Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki I jeszcze dowalą nawiązkę za "portfel" przez "w" 30.10.06, 12:50 „Sąd posłużył się przy tym opinią biegłej, według której znieważa urząd ten, kto pisze o nim z małej litery” Odpowiedz Link Zgłoś
m.marle Obrona "4 nóg stolika" przed opinią publiczną? 30.10.06, 13:02 Miało być moralniej, miała być większa odpowiedzialność za machloje - a jest tylko zakaz mówienia o nich i cenzura represyjna? Czemu w IV RP, po staremu, co innego sie obiecuje przed wyborami, a co innego robi, kiedy juz się ma waadzę? Kacza zupa. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Może się stać tak, jak mówisz! 30.10.06, 13:39 kum.z.antalowki napisał: > "...obowiązujące przepisy pozwalają uznać nawet prawdziwą informację za taką, > która narusza czyjeś dobre imię." > > Już to widzę. Złodziej wyrywa ci portwel ze 100 złotymi. Gonisz go > krzycząc "łapać złodzieja". Łapiecie go, odbieracie 100 zł. Policja. On oskarża > > cię o zniesławienie, bo nie jest skazany prawomocnym wyrokiem. Prokurator. Sąd > karny. Bulisz. To bulwersujące wydarzenie opisuje dziennikarz. Prokurator, sąd, > > dziennikarz buli, albo idzie siedzieć. > > Być może, nikt nie posadzi ofiary kradzieży i dziennikarza za > takie "zniesławienie" prostego złodziejaszka. Ale jeżeli to będzie jakiś wielki > > przestęca? Człowiek wpływowy: nieuczciwy biznesmen, skorumpowany urzędnik, > mafioso lub ważny polityk? To co? Dupa blada Jeśli ten złodziej sprawuje jakąś WAADZĘ, to te przepisy go chronią. Przepisy KARNE chronią właśnie i tylko przestępców NA STANOWISKU. To trzeba skarżyć dalej do Strassburga, bo zaczyna być gorzej niż w Trzecim Świecie. Odpowiedz Link Zgłoś