skubi6 13.11.06, 04:05 A teraz czas na drugą turę! Czy głosować? kliknij! Na kogo głosować? Kliknij! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joseph-goebbels Nie politycy, media zniechęciły ludzi do polityki 13.11.06, 05:02 Nie politycy PiS, lecz - zależne od właścicieli III RP i kierowane przez agenturę WSI, SB i PZPR - antypolskie media zniechęcały ludzi do polityki. Nadzieja powraca jednak stopniowo w serca Polaków. Jeszcze kilka lat rządów PiS, a po czasach LSD i PO pozostanie tylko wspomnienie koszmaru politycznej bezradności, niemej rozpaczy i straconych lat 1989-2005. Jeszcze Polska nie zginęła! Odpowiedz Link Zgłoś
mdzj Re: Nie politycy, media zniechęciły ludzi do poli 13.11.06, 05:25 Wiesz co... Wyjątkowo trafny nick sobie wybrałeś. A w każdym razie adekwatny do stylu serwowanej propagandy. ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
sedes-z-bakelitu czyli 55% ludzi w Polsce jest zadowolonych 13.11.06, 13:37 i nie chce nic zmienić bo nie poszli na wybory. Zaiste Polska krajem ludzi szczęsliwych Odpowiedz Link Zgłoś
mdzj Czy doczekamy się głosowania przez internet? 13.11.06, 05:23 Wydaje mi się, że wiele osób nie głosuje ze względu na przebywanie poza miejscem zamieszkania. Wiem...wiem... można pobrać odpowiednie zaświadczenie i zarejestrować się w obcym okręgu, ale nie wyobrażam sobie nikogo komu chciałoby sie tłuc w tym celu z drugiego końca Polski. Nie wspominając o GB czy IRL. Właśnie dla tych ludzi głosowanie zdalne byłoby znacznym ułatwieniem. Teoretycznie mamy to co najważniejsze, tzn. obowiązującą ustawę o podpisie elektronicznym. Gorzej z praktyką jako, że _funkcjonujacy_ podpis elektroniczny wciąż pozostaje w sferze marzeń a administracja państwowa bodajże dostała kolejną prolongatę terminu obowiązkowego wprowadzenia go do użycia. Po obecnej ekipie nie spodziewam się w tej kwestii żadnej inicjatywy - zwłaszcza, że potencjalnymi chętnymi do takiej formy głosowania będą przede wszystkim wykształciuchy i inne elementy "anty..". Niemniej sądzę, że już teraz należy o tym głośno mówić wbijając politykom do głowy, że istnieją nowocześniejsze, wygodniejsze i per saldo chyba tańsze, metody wyrażania swojej woli niż krzyżyk postawiony własnoręcznie na plakacie formatu A2. Odpowiedz Link Zgłoś
coztojestprawda Wiekszosc Polakow ma Polske w d... 13.11.06, 06:37 Wiekszosc Polakow ma Polske w d... i nie poszla na wybory. Dobra frekwencja to by bylo 60-70%. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona893 Plebania 13.11.06, 08:26 Żałuję że żaden socjolog nie wziął pod uwagę serialu "Plebania". Jak tam mocno był rozbudowany wątek wyborów i jak dużo było zachęty do głosowania.... Ten serial wykonał dużą robotę... Uświadomił ludziom sprawy ważne w prostym przekazie. Brawa dla twórców tego serialu....Chociaż oglądam go sporadycznie to widzę jak wielką pełni rolę edukacyjną. Do niektórych trzeba takiego przekazu i dobrze że ktoś to zrozumiał.... Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Plebania 13.11.06, 09:03 Temat wyborów liznął też serial "M jak Miłość". Marek został sołtysem i nie ma teraz czasu dla swojej żony. Ale dla towarzyszki z komitetu ma czas. Ba, nawet się z nią obściskiwał i całował. Co robi z porządnego człowieka władza ;-) -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
jakub.konior To jest dobra frekwencja? 13.11.06, 08:34 To jest dobra frekwencja? Chyba jak na Polske, bo dla mnie to jest poprostu żenada, że nawet połowa uprawnionych nie idzie do głosowania! Wg mnie głosowanie powinno być obowiązkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
sirseb Re: To jest dobra frekwencja? 13.11.06, 10:41 fakt. to jest dobra frekwencja?? a gdzie ponad polowe uprawnionych??? Odpowiedz Link Zgłoś
pokeo2 Lepiej 13.11.06, 15:07 zobacz frekwencje w USA czy Frnacji to sie dziwisz. Odpowiedz Link Zgłoś
kamiljaniszewski Super akcja Forum Liberalnego z Łodzi 13.11.06, 08:44 Cześc, freelodz.pl/blogs/ Warto zerknąć Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszekc Różnice we frekwencji: od 37,29% (sejmiki) do 4.. 13.11.06, 09:48 Byłem, zagłosowałem, frekwencje podniosłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Re: Różnice we frekwencji: od 37,29% (sejmiki) do 13.11.06, 09:54 dobra frekwencja? publicysci wyborczej chyba nie wiedza, ze procenty wyraza sie od 0% do 100% Odpowiedz Link Zgłoś
tepetoja ten pokurcz na zdjęciu GW to prezio czy premier? 13.11.06, 10:56 kartofel zawsze zostanie kartoflem - nawet tam musiał sie zaplątać w jakąś zasłonke - ktoś taki chce nas reprezentować??????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś