kot.prezesa 18.11.06, 13:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galba Uuuu... A Tusk parę dni temu poparł Majchrowskiego 18.11.06, 13:02 No to się robi ciekawie. Rokita ma dość bycia traktowanym w Platformie jak piąte koło u wozu? Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Re: Uuuu... A Tusk parę dni temu poparł Majchrows 18.11.06, 13:07 galba napisał: > No to się robi ciekawie. Rokita ma dość bycia traktowanym w Platformie jak > piąte koło u wozu? Oj Galba, Galba, jaki Ty czasami śmieszny jesteś :-) Co, nowe instrukcje przyszły z Komitetu Centralnego? Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Galba rozbija platformę:) 18.11.06, 13:18 Bez problemu rozłoży ją na łopatki.:) A te pisowskie sympatie Rokity... cóż, lepsze to od zakłutej pały Komorowskiego, który z nikim by się nie dogadał. Choć wolałbym koalicję PO-LiD... Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Majchrowski to ten od sprzedaży nieruchomości ???? 18.11.06, 14:00 Czy Majchrowski to ten od sprzedaży za grosze krakowskich nieruchomości ?? Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Nie. To ten co go Ziobro podsłuchiwał. 18.11.06, 14:03 lewar121 napisał: > Czy Majchrowski to ten od sprzedaży za grosze krakowskich nieruchomości ?? Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Aaaa..czyli to jest ten krętacz z Krakowa !!! 18.11.06, 14:11 To chyba Krakusy nie beda mialy problemu z wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Tak. Masz rację. Krętacz Ziobro jest z Krakowa. 18.11.06, 14:54 lewar121 napisał: > To chyba Krakusy nie beda mialy problemu z wyborem. Też mam nadzieję, że mieszkańcy Krakowa nie będa mieli problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Ale ja słyszałem,że nieuczciwy jest Majchrowszczak 18.11.06, 15:43 Ej....jakiś niezdecydowany jesteś. Przecież Ziobro nie startuje w tych wyborach. O co Ci chodzi ?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn PiS kogoś oskarża - chodzi o politykę. 18.11.06, 16:15 lewar121 napisał: > Ej....jakiś niezdecydowany jesteś. Przecież Ziobro nie startuje w tych wyborach > . > O co Ci chodzi ?? :) Ej... ale ja wcale nei pisałem, że startuje. Ja Ci tylko powiedziałem, że Majchrowski to właśnie ten osobnik, którego inwigilować chciał Ziobro. Gdy policja odmówiła ministrowi poleciał jej komendant. Sprawa była głośna i przywołałem ją tak dla odświeżenia pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Poparcie PiS wyrazem frustracji!? 19.11.06, 11:31 Wiecie dlaczego Rokita poparł PiS? - Ponieważ 4 lata temu przegrał z Majchrowskim i nawet nie dostał się do II tury. Poparcie PiS jest wyrazem frustracji... Wyniki wyborów prezydenckich 2002 w Krakowie (I tura): MAJCHROWSKI JACEK 42377 (21,18%) ROKITA JAN 36128 (18,06%) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Poparcie Rokity to rzecz bardzo podejrzana! 18.11.06, 14:37 Przecież wszyscy Prawdziwi Polacy, a więc zwolennicy PiSu doskonale wiedzą, że Rokita, tak jak i inne platformersy to w gruncie rzeczy lewak i komuch, a nawet (jak oświadczył sam Pan Prezes-Premier) w samej rzeczy zbrodniarz inpirujący inwigilację i rozbijanie prawicy, a także zapewne zamachy na życie prawicowych polityków w początku lat '90-tych. Poparcie takiego podejrzanego osobnika dla kandydata PiSu powinna raczej skłonić Prawdziwych PiSowców do głosowania przeciw temu kandydatowi, bo przecież stanąć w jednym szeregu razem z Rokitą to zdrada IV RP! dominik.olsztyn napisał: > lewar121 napisał: > > > Czy Majchrowski to ten od sprzedaży za grosze krakowskich nieruchomości ? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Coo?! Taki zbrodniarz?! Chyba tylko po to, żeby 18.11.06, 15:22 szybciej zdelegalizować PO! Odpowiedz Link Zgłoś
jancior +-+ Czemu 'familia' krecąca lody przy Majchrowskim 18.11.06, 15:38 nie wystepuje w jego spotach wyborczych ;-) a szkoda. Zainteresowani moga wrzucic na wyszukiwarke majchrowski i familia, albo kupic Gazete (Polska ofkors :-)). Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Re: +-+ Czemu 'familia' krecąca lody przy Majchro 18.11.06, 16:28 jancior napisał: > nie wystepuje w jego spotach wyborczych ;-) a szkoda. > Zainteresowani moga wrzucic na wyszukiwarke majchrowski i familia, albo kupic > Gazete (Polska ofkors :-)). Widać marne jest zainteresowanie Gazetą (Polską ofkors :-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog ziobro powinien wszczac sledztwo 18.11.06, 15:29 gratulacje , usmialem sie po pachy, ale czy galba i inni zrozumieli? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany "Galba i inni" czasem wykazują zawstydzający dla 18.11.06, 15:42 tak Prawych i Sprawiedliwych oraz Prawdziwych Polaków brak pryncypialności! Aż muszę Im to czasem wypomnieć, żeby nie wychodzili na cynicznych relatywistów moralnych (by nie rzec oralnych) tudzież zwykłych, tępych politruków, mechanicznie klepiących za swym Wodzem aktualne na danym etapie walki politycznej mantry... Mam nadzieję że Galba przyłączy się do Twojego i mojego apelu, by poparcie Rokity dla Terlewckiego nie usypiało chwalebnej czujności aktywistów PiSu w zakresie wykrywania działań wrogich sił i demaskowania knowań reakcji lewacko- ubecko-komucho-łżeelitarno-lumpenliberalno-platformerskiej! stawonog napisał: > gratulacje , usmialem sie po pachy, ale czy galba i inni zrozumieli? Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Poparcie Rokity to rzecz bardzo podejrzana! 18.11.06, 15:35 Nie,on poprostu chce zostać wice prezydentem Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany O, z pewnością wickiem Krakowa nie może zostać 18.11.06, 15:44 zomowiec z Platformy, tylko wyłącznie zasłużony towarzysz walki i pracy Pana Prezesa-Premiera! miranda333 napisała: > Nie,on poprostu chce zostać wice prezydentem Krakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Czyli rację miał Borowski w "Teraz My".... 18.11.06, 14:03 ... mówiąc, że co by się nie stało to Rokita i tak stale kombinuje jak tu sklecić koalicję z PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Uuuu... A Tusk parę dni temu poparł Majchrows 18.11.06, 13:08 Mylisz się - Rokita nie jest takim "partyjniakiem" jak członkowie PiS. Widać uznał, że ten, a nie inny kandydat będzie lepszy dla miasta, choć może i gorszy dla PO. Takie podejście, choć rzadkie w dzisiejszych czasach, pojawia się jednak jeszcze od czasu do czasu w PO. Dla członków i sympatyków PiS, przedkładanie dobra ogólnego nad dobro własnej partii, jest tak czymś kosmicznym, że od razu rodzą się podejrzenia o rózne kunktatorstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
offler Galbie zdajsie trudno sobie wyobrazic, zeby ktos 18.11.06, 13:15 mogl miec wlasne zdanie- jesli odgornie tego nie uslyszy to nie wie co powiedziec. Na dodatek mysli, ze wszyscy inni tez sa tacy. Jest to jedna z roznic miedzy PO i PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Galbie zdajsie trudno sobie wyobrazic, zeby k 18.11.06, 13:24 Niestety w ostatnich czasach zanika również w PO :(. Np. do Gliwic zrobił Tusk najazd i zabronił miejscowym POwcom startować do Rady Mijskiej pod własnym szyldem, a nie partyjnym. Czyż to nie kretynizm i sPiSienie? Niestety ulegli. Więc cieszę się jak jeszcze po stronie PO mozna zobaczyć objawy samodzielnego myślenia różnych działaczy - nawet jak popierają kandydata, którego sam bym nie poparł :). Odpowiedz Link Zgłoś
offler Moze masz racje, nie wiem 18.11.06, 23:06 Bron Boze nie uwazam zeby PO byla swieta, ale nie wiem czy to co tu podajesz jest porownywalne- jesli ci ludzie uzywali funduszy PO do reklam itd, i byli jej czlonkami, a chcieli sie reklamowac jako niezalezni to troche nie fair? Calej prawdy nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
mt7 Re: DOKładNIE. Gdyby przeczytał teks, zobaczył by 18.11.06, 14:53 , że różne osoby z PO mają różne sympatie i nie boją się tego okazać. W pełni się z Tobą zgadzam. offler napisał: Galbie zdajsie trudno sobie wyobrazic, zeby k Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: Uuuu... A Tusk parę dni temu poparł Majchrows 18.11.06, 13:24 maaac napisał: > Mylisz się - Rokita nie jest takim "partyjniakiem" jak członkowie PiS. Rokicie obsesyjny antykomunizm rzucił się na mózg. Gość już nie myśli. Nie bierze pod uwagę kompetencji kandydata, tylko jego przeszłość, a w dodatku podchodzi do tego w dość specyficzny sposób. Majchrowski wprawdzie należał kiedyś do PZPR, ale jest normalnym człowiekiem. Terlecki natomiast - nawet jeśli mu się wydaje, że jest antykomunistą - zachował się kiedyś wobec swojego ojca według "najlepszych" bolszewickich wzorów. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Uuuu... A Tusk parę dni temu poparł Majchrows 18.11.06, 13:28 :) nie nalezy mieszać chwalebnej wolności wyboru nawet kandydata "wrogiego" od merytoryczności tego wyboru. Cieszę się że Rokita mógł go poprzeć, martwię się, że takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: Uuuu... A Tusk parę dni temu poparł Majchrows 18.11.06, 13:32 maaac napisał: > :) nie nalezy mieszać chwalebnej wolności wyboru nawet kandydata "wrogiego" od > merytoryczności tego wyboru. > Cieszę się że Rokita mógł go poprzeć, martwię się, że takiego. Ty chyba nie mieszkasz w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Uuuu... A Tusk parę dni temu poparł Majchrows 18.11.06, 13:36 Nieeeee. :))))) (a Krakusom nalezy się za traktowanie ludzi ze Śląska ;P - ale to w ramach żartu, bo jednak nie o to chodzi by komuś na złość robić) Wiesz rozróżniam chwalenie rozwiązań systemowych od pochwały jednorazowych ich wybryków. :) Dlatego jestem za demokracją, choć rodzi Kononowiczów i będe pochwalał prawo Rokity do poparcia kogoś kogo uważa za lepszego kandydata choć nigdy sam bym go nie poparł. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: Uuuu... A Tusk parę dni temu poparł Majchrows 18.11.06, 13:54 maaac napisał: > Dlatego jestem za demokracją, choć rodzi Kononowiczów i będe pochwalał prawo > Rokity do poparcia kogoś kogo uważa za lepszego kandydata choć nigdy sam bym go > nie poparł. Widzisz, bo tu jest taka sytuacja, że niezależnie od sympatii i antypatii politycznych pan Terlecki na prezydenta miasta się kompletnie nie nadaje, co udowodnił wielokrotnie podczas spotkań wyborczych. Ja rozumiem, że można głosować na kogoś takiego jak Marcinkiewicz, ale rządy Terleckiego byłyby katastrofą dla miasta (chyba że w rzeczywistości będą za niego rządzić jacyś inni ludzie, ale nie wiem, czy jest to możliwe). Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Uuuu... A Tusk parę dni temu poparł Majchrows 18.11.06, 15:03 :) czyli wolnośc wyboru nad partyjniactwo ale Rokita (i jego wybór) jest jednak co tu ukrywać "głupi"? Zgodzisz się nad taka interpretację? Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Uuuu... A Tusk parę dni temu poparł Majchrows 18.11.06, 13:28 Buahahahaha... Galbuś, udowodnij, znów piszesz Kurskim ?! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.freud Re: Uuuu... A Tusk parę dni temu poparł Majchrows 18.11.06, 13:57 galba napisał: > No to się robi ciekawie. Rokita ma dość bycia traktowanym w Platformie jak > piąte koło u wozu? galba - ty sie moze znasz na pomowieniach i oszustwach, ale nie na polityce. W poprzednich wyborach w Krakowie, Majchrowskego poparl Roman Giertych, a Rokita był Majchrowskiemu "neutralnie" przychylny. Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 PIES na prezydenta! reszta cpunow na radnych... 18.11.06, 14:52 oczywiscie tych, ktorzy cpaja opium dla ludu a nie inne srodki psychotropowe. haha haha! ( jak rezonowalo echo w filmie o dwoch takich ) Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 moze niedoszly premyjer przycpal? u hipciow... i 18.11.06, 14:58 jest na tzw haju... jeszcze go Psami poszczuja i obszczaja gdy pisuary sie zapchaja w sejmie. haah ahah! ( jak rezonowalo echo ... w takim filmie ) Odpowiedz Link Zgłoś
kakonek1 Re: Uuuu... A Tusk parę dni temu poparł Majchrows 18.11.06, 14:54 Czego sie nie robi zeby znowyu pokazac sie na szpltach gazet. Najpierw rozwalil sesowna wspolprace z PiS potem wyplakiwal sie do mediow a teraz jak mu sie wali grunt pod nogami to takie cacko. No qurde widac panika na calego w krainie PO-wcow VCHba PiS cos robi i to duzo wiecej niz poprzednie ekipy zgranych poddanczych obcym mocarstwoam na lewo i na prawo politykow. Kak Odpowiedz Link Zgłoś
walpurg Tylko Majchrowski 18.11.06, 15:19 Tylko Majchrowski może URATOWAĆ Kraków przed grabieżą ze strony Kościoła katolickiego! Głosujcie na prof. Jacka Majchrowskiego a nie na Terleckiego, który jest blisko (za blisko!) zwiazany z KK. Odpowiedz Link Zgłoś
waclawr Re: Uuuu... A Tusk parę dni temu poparł Majchrows 18.11.06, 15:43 No to Jasiu masz w Krakowie przechlapane.Masz chyba syndrom skazanego i kata.Kaczory mają Cię za zbrodniarza a Ty im d.....pe liżesz,jesteś załosny.Teraz rozumiem Tuska ,ze stara się ograniczać Twój wpływ na Platformę.Ja jestem z Krakowa i na mój głos sprzedawczyku już nigdy nie licz.Pa Jasiu zamień kapelusz na beret. Odpowiedz Link Zgłoś
blitzu Re: Uuuu... A Tusk parę dni temu poparł Majchrows 18.11.06, 16:34 To ja chrzanię jeśli Rokita popiera jakiegokolwiek pisiora ja przestaję popierać Gronkiewicz-Waltz i nie idę do drugiej tury głosować.Nie po to oddawałem swoje głosy na mniejsze zło, zeby teraz oni popierali kogoś z partyjki do której nie mam za grosz zaufania i nie wyrażam dla niej poparcia. Jeśli tak ma być to PO są dla mnie takimi samymi oszustami jak pisiory, a na kłamców nie głosuję.Wolę w takim razie Borowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 no i z POpaprańcami... 18.11.06, 13:08 nie ma co wchodzić w porozumienia, tym sie różnią od pisuarów, że nie są przy korycie... Odpowiedz Link Zgłoś
alighieri Re: no i z POpaprańcami... 18.11.06, 14:36 Ta, ludzie zapominają szybko... a przecierz HGW kiedys w wyborach prezydenckich bez żenady mówiła, że przy niektórych decyzjach (a była prezesem NBPu) konsultuje się z Duchem Świętym. Niezły wybór w tej Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Na szczęście Duch Święty poznał się na 18.11.06, 15:18 hochsztaplerce i olał ją ciepłym moczem. Teraz (za pośrednictwem Ojca Dyrektora) trwa mężnie przy PiSie! alighieri napisał: > Ta, ludzie zapominają szybko... a przecierz HGW kiedys w wyborach prezydenckich > bez żenady mówiła, że przy niektórych decyzjach (a była prezesem NBPu) > konsultuje się z Duchem Świętym. Niezły wybór w tej Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo jeszcze jednym sie roznia 18.11.06, 15:32 PiS nigdy nie dotrzymuje obietnic chyba ze obieca podwyzki podatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyden.. 18.11.06, 13:09 Brawo Rokita, wiadomo, kto może kryć się za Majchrowskim. Należy zapobiec recydywie postkomuny, Millerów i tym podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 13:28 tom1003 napisał: > Brawo Rokita, > wiadomo, kto może kryć się za Majchrowskim. > Należy zapobiec recydywie postkomuny, Millerów i tym podobnych. Ani Miller, ani Kwaśniewski nie wzięli sobie do serca bolszewickich standardów postępowania tak, jak to zrobił Terlecki, donosząc na własnego ojca w imię "jedynie słusznej" ideologii. A przede wszystkim jest to człowiek, który na prezydenta miasta się kompletnie nie nadaje. Owszem, jak wszyscy PiS-owcy, umie rozwalać wszystko, co napotka na swojej drodze, ale teraz w Krakowie potrzebny jest ktoś, kto potrafi budować. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 15:25 www.jacekmajchrowski.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Re: Rokita , e tam errata 18.11.06, 18:38 E tam, dobry adres, to: www.jacekprezydent.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
luceat Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 13:10 Brawo Rokita i PO. Ciekawe, czy w jakimś mieście, w którym do II tury przeszedł kandydat PO kontra ktoś z lewicy, to czy PIS poprał kandydaturę PO ? Odpowiedz Link Zgłoś
marek.ditel Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 13:13 Niech Rokita zrobi , to co zrobiła założycielka PO - Zyta Gilowska i przejdzie spokojnie na stronę silniejszego i mądrzejszego czyli PiS-u. Najlepiej jak zabierze z 20 innych posłów PO , którzy nie lubią HGWzPO. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 13:33 marek.ditel napisał: > Niech Rokita zrobi , to co zrobiła założycielka PO - Zyta Gilowska i przejdzie > spokojnie na stronę silniejszego i mądrzejszego czyli PiS-u. > Najlepiej jak zabierze z 20 innych posłów PO , którzy nie lubią HGWzPO. Też tak myślę. Niech sytuacja się przejaśni. Osobiście znam kilka osób, które poszłyby do wyborów i głosowały na PO, gdyby odszedł z tej partii Rokita. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 13:46 Rokita będzie głosował na świnię,to jest zemsta na Krakusów że kiedyś Rokitę totalnie OLALI centusie. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 13:30 W Koninie kandydatka PO przeszła do drugiej tury i staruje przeciwko prezydentowi z SLD. Póki co, PiS werbalnie poparł PO... zobaczymy jak będzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr =No proszę! PO znów liże *** PiS , śliczny widok!= 18.11.06, 13:11 Buahahahah :D Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat Dobrze, że reality TV ma jeszcze granice :D 18.11.06, 13:13 honeyr napisał: > Buahahahah :D Odpowiedz Link Zgłoś
jo.jo1 zbrodniarz Rokita podlizuje sie Kaczorom 18.11.06, 13:12 pluja na niego a on udaje że to deszcz pada! Odpowiedz Link Zgłoś
stoppis Rokita ma Syndrom sztokholmski 18.11.06, 13:20 Syndrom sztokholmski- stan psychiczny, który pojawia się u ofiar porwania lub u zakładników, wyrażający się odczuwaniem sympatii i solidarności z osobami je przetrzymującymi. Może osiągnąć taki stopień, że osoby więzione pomagają swoim prześladowcom w osiągnięciu ich celów lub w ucieczce przed policją. Syndrom ten jest skutkiem psychologicznych reakcji na silny stres oraz rezultatem podejmowanych przez porwanych prób zwrócenia się do prześladowców i wywołania u nich współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 13:13 kot.prezesa napisał: > Terlecki? Czy to ten syn > ubeckiego agenta? Dokładnie tak. Pawka Morozow bis. Ale to jeszcze nie byłoby tak tragiczne. Najgorsze, że ten człowiek w ogóle nie ma pojęcia o tym, jak funkcjonuje i czego potrzebuje miasto. Chce urządzić targowisko chłopskie na Małym Rynku (kto zna Kraków, to już widzi rzędy furmanek i samochodów marki Lublin na ulicy Westerplatte), a niektóre urzędy miejskie przenieść za Nową Hutę. Za to doskonale orientuje się, kto był w Krakowie agentem. A o Rokicie już dawno ludzie mówią, że bardziej pasuje do PiS niż do PO. I fajnie by było, gdyby przy tej okazji zmienił partię - PO zyskałaby wtedy trochę wyborców wśród rozsądnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
7y8u Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 13:19 mikado111 napisała: > Chce urządzić targowisko chłopskie na Małym Rynku (kto zna > Kraków, to już widzi rzędy furmanek i samochodów marki Lublin na ulicy > Westerplatte), a niektóre urzędy miejskie przenieść za Nową Hutę Pan Terlecki dla tych furmanek zamierza wybudować parking podziemny pod Plantami, więc problem korków się rozwiąże ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 13:20 Nie Pawka, a Pawlik :(. Pawka to był Korczagin. pl.wikipedia.org/wiki/Pawlik_Morozow pl.wikipedia.org/wiki/Jak_hartowa%C5%82a_si%C4%99_stal A sama ocena Terleckiego akuratna... :(((( Co do Rokity to całe PO od dawna PiSowacieje - zarówno pod względem poglądów jak i stosowanych reguł wewnątrzpartyjnych. Jeśli mamy do wyboru jeszcze koalicję centrolewicową to człowiek o pogladach liberalnych naprawde nie ma na kogo głosować. Na szczęście póki co PO jedynie PiSowacieje - w stosunku do PiS jeszcze potrafi się zachować - PiS jeśli kandydatami był człowiek z PO i związany z lewica raczej POwca by nie poparli. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 13:44 maaac napisał: > Nie Pawka, a Pawlik :(. Pawka to był Korczagin. "Pawka Morozow" też występuje obficie w googlu ("Pawka" i "Pawlik" to chyba formy tego samego imienia). > Co do Rokity to całe PO od dawna PiSowacieje - zarówno pod względem poglądów > jak i stosowanych reguł wewnątrzpartyjnych. Jeśli mamy do wyboru jeszcze > koalicję centrolewicową to człowiek o pogladach liberalnych naprawde nie ma na > kogo głosować PO ma problemy z tożsamością, o czym najlepiej świadczy ich niezdecydowanie w róznych sprawach. I dlatego dobrze by było, gdyby tacy ludzie jak Rokita przeszli do PiS-u. W PO pierwsze skrzypce powinni grać np. Komorowski czy Pitera - wtedy byłoby widać, czym ta partia różni się od PiS-u. Przeciwstawianie kapelusza Rokity moherowym beretom jest jednak bardzo mylące. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 15:10 Popieram - w 2001 roku poparłem PO POMIMO Rokity. Od tego czasu patrzę na to ugrupowanie z życzliwością, ale rozczarowuje - do tego stopnia, że w ub. roku poparłem URP. Niestety, PO jest mało wyrazista i brak jej wizji, jest całkowicie nieskuteczna w obliczu prostych chwytów propagandowych PiS. Tak jak napisał maaac - osoba o poglądach liberalnych (gospodarczo i światopoglądowo) nie ma na kogo głosować. Najbliżej tej koncepcji wydaje się być PO, ale jakoś nie mogę wyzbyć się poczucia, że to też zmarnowany głos. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 15:23 A UPR to dobre rozwiązanie? Ok, poglądy gospodarcze. Ok, nawet poglądy społeczne, choć czasem trochę jak dla mnie zbyt daleko idące :). Ale UPR ma tez drugą twarz. Tolerowane wypowiedzi na krawędzi antysemityzmu. Rozpoczęcie na wniosek zgłoszony przez Korwina Mikke lustracja a'la Macierewicz. Wierzę, że Korwin Mikke miał dobre intencję - ale przy całej swojej niewątpliwej inteligencji jak mozna być tak naiwnym by nie widzieć do czego naprawdę była potrzebna Macierewiczowi tamta lustracja? Normalnie kanał... nawet na nich nie ma co liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 15:49 Toteż był to z mojej strony niejako głos rozpaczy - kanał :P Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 15:17 > "Pawka Morozow" też występuje obficie w googlu ("Pawka" i "Pawlik" to chyba > formy tego samego imienia). Tak - to są różne formy zdrobnienia tego samego imienia Paweł. Ale w odniesieniu do Pawlik uzywano oficjalnie własnie tego, a nie innego. Używanie przez wiele osób formy Pawka wynika z pomieszania z Korczaginem (a co google pokazuje to tylko odbicie świadomości społecznej a nie prawdy ;). Takie lekceważące traktowanie wiedzy o tamtych czasach :P prowadzi do tego, że po pewnym czasie już nie wiadomo czy to Michnik protestował czy to Michnik protestantów gromił. Jeżeli chcemy się róznić czymś jako łżeelita od nowych poprawiaczy historii to bądźmy od nich dokładniejsi!!!! > PO ma problemy z tożsamością, o czym najlepiej świadczy ich niezdecydowanie w > róznych sprawach. I dlatego dobrze by było, gdyby tacy ludzie jak Rokita > przeszli do PiS-u. W PO pierwsze skrzypce powinni grać np. Komorowski czy Piter > a > - wtedy byłoby widać, czym ta partia różni się od PiS-u. Przeciwstawianie > kapelusza Rokity moherowym beretom jest jednak bardzo mylące. Co do Rokity to zgoda jeżeli chodzi o poglądy "dekomunizacyjne" - choć nie wiem czy by mu odpowiadał PiSowski kult jednostki, socjalistyczne podejście do gospodarki, centralizm itd. itp. Pitery nie znam... Ale Komorowski... Byłem baaaardzo dawno temu z nim w jednej partii. No nie dokładnie w partii ale w młodzieżówce przy tej partii - no jak zwał tak zwał - ale zdarzyło mi się być na spotkaniu na którym starał się nas przekonać, że nie przyjęcie przez Sejm restrykcyjnej ustawy antyaborcyjnej to wielka tragedia, bo przez to Papież do Polski nie przyjedzie(nikt mu nie uwierzył). Ustawy nie przyjęto, Papież i tak przyjechał. Wskazuje to jednak sposób myslenia tego człowieka... no chyba że z czasem zmienił poglądy :). Odpowiedz Link Zgłoś
corgran Jean-Marie znów się miesza w sprawy Krakowa = 18.11.06, 13:33 = że będzie dokładnie odwrotnie niż mu się marzy, w co wierzę. Historia lubi się powtarzać. 26 listopada od godziny 20.00 będzie mógł się zamknąć z Terleckim w archiwach IPN i oddać się uciesze studiowania najróżniejszych teczek. Terlecki po blisko 20 latach od śmierci ojca wywlókł jego esbecką działalność na światło dzienne. Cóż za cnotliwy i pochwały godny czyn! Kto następny w kolejce w dokładaniu zmarłym rodzicom? Jean-Marie, niech pan prześwietli zmarłych ze swojej rodziny! Może znajdzie pan pole do POPiSu! Majchrowski nie jest kandydatem moich marzeń, ale przynajmniej nie szerzy nienawiści... W jego bezpartyjność nie wierzę. Pomyłką było jego weto dla zblokowania list lewicy z jego komitetem. Dzięki Majchrowskiemu lewica poniosła klęskę w Małopolsce. Zobaczymy, czy "bezpartyjność" przyniesie mu zwycięstwo w II turze. Oby, pomimo wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
hamlet1111 Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 13:15 He, he. Teraz w ramach rewanżu posłowie PiS powinni poprzeć w wyborach w Warszawie kandydatkę PO... Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 13:16 poparcie od Rokity to jak pocalunek śmierci, a właściwie to śmiertki; Odpowiedz Link Zgłoś
wolfgang87 Rokita!!!!! Co tys zrobil ?????? 18.11.06, 13:16 Chcesz chlopski bazar na Malym Rynku??????????? Ja piernicze :((( Odechciewa sie glosowac na PO, ludzie poparpani sa, czy oni nie widza, ze ludzie popierajacy PO nie cierpia PiSU ??? Odpowiedz Link Zgłoś
duk123 Re: Rokita!!!!! Co tys zrobil ?????? 18.11.06, 13:42 wolfgang87 napisał: > Chcesz chlopski bazar na Malym Rynku??????????? > Ja piernicze :((( Odechciewa sie glosowac na PO, ludzie poparpani sa, czy oni > nie widza, ze ludzie popierajacy PO nie cierpia PiSU ??? Terlecki nie tylko ze chce chlopskie bazary w samym centrum kraka, ale do tego chce przeniesc centrum miasta poza miasto Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxyyyyzzzz Re: Rokita!!!!! Co tys zrobil ?????? 18.11.06, 13:58 duk123 napisała: > Byly sobie dwa ziemniaki - na ktorych glosowaly same buraki Bystre, jak woda w kiblu... Odpowiedz Link Zgłoś
plateado postawa PO jest po prostu tragiczna 18.11.06, 13:22 przeciez ten Terlecki to nieszczescie chodzace i ma IPNowska fiksacje. Nigdy nie zarzadzal niczym, nie ma wizji rozwoju miasta. Kiedy pytano go, dlaczego chce byc prezydentem, powiedzial, ze to wstyd, by prezydent Krakowa byl z lewicy. I to jest argument!!! Krakowska PO (Rokita, Gowin) jest jak Bourbonowie - "niczego sie nie nauczyli i nizego nie zrozumieli". Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr = Rokita kompromituje nawet takie dno jak PO = 18.11.06, 13:27 to już osiągnięcie łysej głupoty, zaiste! :D Odpowiedz Link Zgłoś
kemot696 Re: = Rokita kompromituje nawet takie dno jak PO 18.11.06, 13:31 Głosowałem w Wawie na Borowskiego. Wczoraj na forum namawiałem żeby zacisnąć zęby i głosować na ciotkę Hankę. Dziś zmieniam zdanie. Zostaję w domu Odpowiedz Link Zgłoś
corgran Re: = Rokita kompromituje nawet takie dno jak PO 18.11.06, 13:38 Uważam ,że powinieneś jednak pójść na wybory i skreślić obydwie kandydatury. Co do PO nie miałem nigdy nawet najmniejszych złudzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: = Rokita kompromituje nawet takie dno jak PO 18.11.06, 14:08 Genialne. Ponieważ Rokita z 5 posłami poparł w _Krakowie_ Terleckiego to zaprotestuj w _Warszawie_. Na złość cioci odmroź sobie uszy. To są wybory samorządowe, jakbyś nie zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: = Rokita kompromituje nawet takie dno jak PO 18.11.06, 15:20 Zauważam taką prawidłowość - większości wyborców lewicy i tzw. prawicy niechęć, nienawiść wobec strony przeciwnej odbiera wszelki rozsądek i logikę. Gotowi są zrobić największe głupsto, byle przeciw X lub Y. Zwykle są oni pozbawieni wszelkiego krytycyzmu wobec swojej opcji i głosują na "nie" zamiast głosować na "tak". Jak dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
dem-leftist Re: = Rokita kompromituje nawet takie dno jak PO 18.11.06, 15:41 Sam jestes jak dzieci. :P Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: = Rokita kompromituje nawet takie dno jak PO 18.11.06, 15:56 Ooo, wlaśnie o tym mówię! "A bo Ty jesteś gupi. A bo moje zabawki są lepsze. A sam jesteś brzydki. A sam spadaj." I jeszcze życie na koszt innych postulowane przez "sprawiedliwych społecznie" - no blank jak dzieci. P.S.: Koalicja PiS - SLD jest, pomijając kwestie historyczne, naturalna. Widać to było zresztą w poprzedniej kadencji - zwykle głosowali tak samo. Doczekamy się takowej?? Pewnie nie, wzajemne animozje nie pozwalają. Dzieci :D Odpowiedz Link Zgłoś
dem-leftist Re: = Rokita kompromituje nawet takie dno jak PO 18.11.06, 16:08 hej hej hej ja sobie tak zazartowalem, lapie o co Ci chodzi... ps Koalicja pis-sld nie jest naturalna to,ze pis uzywa hasel socjalnych nic jeszcze nie znaczy. wiele partii prawicowych(chadeckich)zachowuje sie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: = Rokita kompromituje nawet takie dno jak PO 18.11.06, 16:25 Mój błąd - nie złapałem Towjej ironii ;) Koalicja chyba jednak może być naturalna - jak pisałem, w poprzedniej kadencji zwykle głosowali tak samo. Hasła zasadniczo też te same - nawet "odnowa i uzdrowienie", przecież Miller tak samo po AWS mówił. Kto się cuzbi ten się lubi ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek czyli inaczej, niz poprzednio 18.11.06, 13:35 W poprzednich wyborach do drugiej tury wszedł faworyzowany kandydat "posierpniowy" - Lassota i popierany głównie (choć nie tylko) przez SLD Majchrowski. Lassota był pewniakiem, ale przegrał o 200 głosów, bo Majchrowskiego poparli kandydaci, którzy odpadli po pierwszej turze - Rokita i Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
mikado111 Re: czyli inaczej, niz poprzednio 18.11.06, 13:57 krwawy.zenek napisał: > W poprzednich wyborach do drugiej tury wszedł faworyzowany > kandydat "posierpniowy" - Lassota i popierany głównie (choć nie tylko) przez > SLD Majchrowski. Lassota był pewniakiem, ale przegrał o 200 głosów, bo > Majchrowskiego poparli kandydaci, którzy odpadli po pierwszej turze - Rokita i > Ziobro. Dzięki, że o tym przypomniałeś :))) Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 13:38 Rokita jesteś cienkim Aloszką.tylko straciłeś głos. Odpowiedz Link Zgłoś
but13 Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 13:50 nie, to inny Terlecki Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Jacek Majchrowski był moim dziekanem. 18.11.06, 13:55 Bardzo mile go wspominam.Populizm Rokity zaczyna mnie irytować.Nie liczy sie człowiek, tylko kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: Jacek Majchrowski był moim dziekanem. 18.11.06, 14:49 ontos2 napisał: > Bardzo mile go wspominam.Populizm Rokity zaczyna mnie irytować.Nie liczy sie > człowiek, tylko kolor. Kazdy kto ma cokolwiek wspólnego z SLD nie ma moralnego prawa do rządzenia . Dlaczego? Czytaj historię Polski. Nic innego nie rób tylko czytaj ze zrozumieniem historię Polski. Rokita zachowuje się racjonalnie. A juz myślałem ,ze po przegranych wyborach całkowicie oszalał wraz z Tuskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Jacek Majchrowski był moim dziekanem. 18.11.06, 15:01 mordzinas napisał: > ontos2 napisał: > > > Bardzo mile go wspominam.Populizm Rokity zaczyna mnie irytować.Nie liczy > sie > > człowiek, tylko kolor. > > Kazdy kto ma cokolwiek wspólnego z SLD nie ma moralnego prawa do > rządzenia Sugerujesz, że PiS powinien pobyć się ludzi typu Kryże? To kto zostanie? Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Jacek Majchrowski był moim dziekanem. 18.11.06, 15:25 Nie napisał, że cokolwiek wspólnego z reżimem komunistycznym, tylko z SLD. Tak więc wszyscy ex-pzprowcy w PiS i jego administracji oraz u koalicjantów mogą spać spokojnie, o ile nie byli w SLD. A nawte jak byli, ale już są swoi, to mogą być - "winy zostały odkupione". Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany O tym, kto jest komuchem decyduje Pan Prezes 18.11.06, 16:31 a nie jakaś durna biografia! swoboda_t napisał: > Nie napisał, że cokolwiek wspólnego z reżimem komunistycznym, tylko z SLD. Tak > więc wszyscy ex-pzprowcy w PiS i jego administracji oraz u koalicjantów mogą > spać spokojnie, o ile nie byli w SLD. A nawte jak byli, ale już są swoi, to > mogą być - "winy zostały odkupione". Odpowiedz Link Zgłoś
nick1111 Re: Jacek Majchrowski był moim dziekanem. 18.11.06, 16:03 mordzinas napisał: > Kazdy kto ma cokolwiek wspólnego z SLD nie ma moralnego prawa do > rządzenia . Dlaczego? Czytaj historię Polski. Nic innego nie rób > tylko czytaj ze zrozumieniem historię Polski. Każdy, kto ma cokolwiek wspólnego z PiS, nie ma moralnego prawa do rządzenia. Dlaczego? Poczytaj gazety z ostatniego roku, pooglądaj telewizję, posłuchaj radia (Radia Maryja w szczególności). Ze zrozumieniem oczywiście. Nic innego nie rób. > Rokita zachowuje się racjonalnie. Rokita rzadko zachowuje się racjonalnie. Przykładowo, cztery lata temu Rokita z nienawiści do postsolidarnościowego Lassoty, którego nie poparł, zapewnił zwycięstwo Majchrowskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
olalk Re: Jacek Majchrowski był moim dziekanem. 18.11.06, 15:52 Mam nadzieję, że krakowianie nie pójdą za Rokitą, jak za panią matką i będą głosować na DOBREGO prezydenta, a nie na partyjnego. Pan Rokita dawno już powinien przejść do PiSu. Swoją drogą jestem ciekawa co na to powie Donald Tusk, który twierdził, że PiS należy odsunąć od władzy. Jeśli poprze Rokitę, to straci twarz i przy okazji elektorat. Już widzę zwycięstwo SiD w następnych wyborach parlamentarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Rokita poparł kandydata PiS w Krakowie 18.11.06, 13:55 a nie kandydata Lewicy, wiec lewica w Warszawie nie poprze HGW zatem Krakow i Warszawa dla PISu? Taka oto jest strategia PO ....................bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
xxxxyyyyzzzz A moze by tak HGW poparla Marcinkiewicza? 18.11.06, 13:57 A moze by tak HGW poparla Marcinkiewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
troll7777 albo On Ja... w koncu Pan powinien poprzec Dame! 18.11.06, 15:03 tak kaza dobre maniery... bon ton i savoir vivre.. nieobcy wszak wsrod elyt naszych kochanych obwieszonych dyskretnie zlotymi cilicami i brylantami skropionymi delikatnym aczkolwiek wyraznie odczuwalnym aromatem cebuli i czosnku... ahah haha! ( jak rezonowlo echo w takim filmie o dwoch takich ) Odpowiedz Link Zgłoś
tadzio.rydzyk Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyden.. 18.11.06, 14:03 Po raz kolejny w Krakowie wygra Majchrowski, a swoje zwycięstwo zawdzięczać będzie jedynie PO. Szkoda, bo tak jak przy poprzednich wyborach PO mogła mieć swojego własnego prezydenta. Po raz kolejny prywatne ambicyjki i wojenki niszczą krakowską PO. Przy poprzednich wyborach prezydenta Krakowa J.M. Rokita, chcąc samemu startować, doprowadził do rezygnacji pewnego reelekcji ówczesnego prezydenta: prof. Gołasia. Platforma w Krakowie - już poprzednio rozbita na dwie frakcje: Rokity i Szczypińskiego - podzieliła się jeszcze głębiej. Doszło do tego, że ludzie Szczypińskiego otwarcie pracowali dla sztabu Majchrowskiego. Aby osłabić i tak marne szanse wyborcze Rokity wystawiono dodatkowo kandydatury Bieleckiej (związanej z PO) i Obtułowicza (SKL). W trakcie obecnych wyborów Rokita bierze odwet: najpierw, by zamknąć drogę Szczypińskiemu poparł Sepioła w jego staraniach o mandat PO do urzędu prezydenckiego, a potem (gdy Sepioł przepadł) przyboczni Jana Marii jawnie pracowali w sztabie Terleckiego. Animozje miedzy Szczypińskim a Rokitą doprowadziły do tego, że krakowską PO rządzi (?) taka miernota jak Sularz. PO odniosła wprawdzie sukces w wyborach samorządowych, ale jedynie na zasadzie "PiSowstrzymywania"... Odpowiedz Link Zgłoś
zwolennik2 Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 14:05 teraz czekamy na rozpad PO Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyden.. 18.11.06, 14:04 Tenze profesorek nie jest godny swego Ojca (nawet jesli wspolpracowal z Bezpieka).Buduje swoj image na tej haniebnej demaskacji (jakby nie mogl tego uczynic ktos inny).Jesli zas o Rokite idzie , to tu akurat blizniacy maja racje.Ten facet charakterem przypomina taplajacego sie w blocie bobasa.Moze po tym krakowskim pokalaniu blizniacy znajda dla niego jakies miejsce w tylnym szeregu pisuaru.Dla mnie to jedynie chochsztapler. Bylo by lepiej dla PO ,gdyby zmienila wizytowke z Rokity na Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
w_v_w Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 17:29 Mam nadzieję,że juz niedługo Rokita,HGW,Tusk i cała reszta przepadną z kretesem. Czas na młodych, a nie na ograne "płyty analogowe" Wawerka Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Rokita i Gowin chca do PiS-u? czemu nie 18.11.06, 14:12 po jakiejs krotkiej kwarantannie i symbolicznej karze za bycie w druzynie aferala Tuska, mozemy ich przyjac; Odpowiedz Link Zgłoś
kot.prezesa to Rokita już nie jest zbrodniarzem?! 18.11.06, 14:14 który śledził seksualną orientację Jarosława K. (i tak wiadomo,że nie ma żadnej...) Odpowiedz Link Zgłoś
dankowalski jest ale...Syndrom sztokholmski 18.11.06, 14:20 Syndrom sztokholmski- stan psychiczny, który pojawia się u ofiar porwania lub u zakładników, wyrażający się odczuwaniem sympatii i solidarności z osobami je przetrzymującymi. Może osiągnąć taki stopień, że osoby więzione pomagają swoim prześladowcom w osiągnięciu ich celów lub w ucieczce przed policją. Syndrom ten jest skutkiem psychologicznych reakcji na silny stres oraz rezultatem podejmowanych przez porwanych prób zwrócenia się do prześladowców i wywołania u nich współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 Jak przejdzie do nas, to bedziemy go wreszcie miel 18.11.06, 14:27 i pod kontrola i bedziemy go mogli napuscic na Tuska kot.prezesa napisał: > który śledził seksualną orientację Jarosława K. > (i tak wiadomo,że nie ma żadnej...) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany No chyba że masz na myśli wykorzystanie Rokity 18.11.06, 15:11 w charakterze świadka koronnego przeciw jeszcze większemu bandycie - Tuskowi oraz mafijno-lewackiej organizacji kryminalnej, jaką jest niewątpliwie PO. Ale i to nastręcza trudności, bo przecież świadkiem koronnym nie może zostać tak ewidentny zbrodniarz jak Rokita, który odkręcał koła samochodom polityków prawicy i nacinał kozikiem przewody hamulcowe (co z pewnością wykaże dalsza analiza akt z szafy Lesiaka). silesius.monachijski22 napisał: > i pod kontrola i bedziemy go mogli napuscic na Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Re: No chyba że masz na myśli wykorzystanie Rokit 18.11.06, 15:55 uchachany napisał: > w charakterze świadka koronnego przeciw jeszcze większemu bandycie - Tuskowi > oraz mafijno-lewackiej organizacji kryminalnej, jaką jest niewątpliwie PO. Ale O korzeniach w KPP i Wehrmachcie. > i to nastręcza trudności, bo przecież świadkiem koronnym nie może zostać tak > ewidentny zbrodniarz jak Rokita, który odkręcał koła samochodom polityków > prawicy i nacinał kozikiem przewody hamulcowe (co z pewnością wykaże dalsza > analiza akt z szafy Lesiaka). No a jak potem taki prawicowiec bez kół i hamulców turlał się te 140 w zabudowanym, to nieszczęście było gotowe :-). > silesius.monachijski22 napisał: > > > i pod kontrola i bedziemy go mogli napuscic na Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: No chyba że masz na myśli wykorzystanie Rokit 18.11.06, 15:58 No a jak potem taki prawicowiec bez kół i hamulców turlał się te 140 w zabudowanym, to nieszczęście było gotowe :-). Albo szczęście było blisko. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Ponoć się nawet i 160 turlał dla Ojczyzny 18.11.06, 15:58 zratowania! cynik.pl napisał: > No a jak potem taki prawicowiec bez kół i hamulców turlał się te 140 w > zabudowanym, to nieszczęście było gotowe :-). Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Re: Ponoć się nawet i 160 turlał dla Ojczyzny 18.11.06, 16:06 uchachany napisał: > zratowania! > > cynik.pl napisał: > > > No a jak potem taki prawicowiec bez kół i hamulców turlał się te 140 w > > zabudowanym, to nieszczęście było gotowe :-). Ja tak rzuciłem "cyfrę" 140 dla jajec, bo nie chciało mi się googlać w szczegóły. A co do 160, to masz na myśli tego Pańkę od NIKu? No ale on się, o ile pamiętam, rozpierdzielił na gierkówce, a to prawie jak autostrada - zamach był jak ta lala :-). Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Co do Pańki, to wszystko wskazuje , że to był 18.11.06, 16:19 rzeczywisty zamach, bo się za głęboko dogrzebał do spraw FOZZ-u. Ale te 160 to mi się kojarzy z jakąś jazdą któregoś z Kaczyńskich, zakończoną wypadnięciem z drogi i tłumaczoną później poluzowaniem śrub od kół. cynik.pl napisał: > Ja tak rzuciłem "cyfrę" 140 dla jajec, bo nie chciało mi się googlać w szczegół > y. > A co do 160, to masz na myśli tego Pańkę od NIKu? No ale on się, o ile pamiętam > , > rozpierdzielił na gierkówce, a to prawie jak autostrada - zamach był jak ta lal > a > :-). Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Re: Co do Pańki, to wszystko wskazuje , że to był 18.11.06, 16:39 uchachany napisał: > rzeczywisty zamach, bo się za głęboko dogrzebał do spraw FOZZ-u. Ale te 160 to Może i tak, choć chyba jechał obiektywnie sporo szybciej niż wolno było maluczkim w tym samym miejscu. > mi się kojarzy z jakąś jazdą któregoś z Kaczyńskich, zakończoną wypadnięciem z > drogi i tłumaczoną później poluzowaniem śrub od kół. A, było coś takiego, chociaż coś "szybkiego" mi się kojarzy też z Jacusiem Prawdomównym Kurskim. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Re: Jak przejdzie do nas, to bedziemy go wreszcie 18.11.06, 15:41 Sil, do jakich "nas"? To do PiSu mogą należeć Niemcy? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Jak przejdzie do nas, to bedziemy go wreszcie 18.11.06, 15:56 O tym, kto jest jakiej narodowości i czy może należeć do PiS, decyduje osobiście Większy z Braci Krótszych. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Re: Jak przejdzie do nas, to bedziemy go wreszcie 18.11.06, 16:14 uu1 napisała: > O tym, kto jest jakiej narodowości i czy może należeć do PiS, decyduje osobiści > e > Większy z Braci Krótszych. Dokładnie, dlatego zdziwiło mnie, jak silesius pisał "przyjmiemy do PiSu" itp. Jeszcze biedaczek nie pojął, że pcha ryjek w nie swoje koryto.... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Jak przejdzie do nas, to bedziemy go wreszcie 18.11.06, 16:18 > Jeszcze biedaczek nie pojął, że pcha ryjek w nie swoje koryto.... Może z głodu albo.... Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: to Rokita już nie jest zbrodniarzem?! 18.11.06, 14:44 kot.prezesa napisał: > który śledził seksualną orientację Jarosława K. > (i tak wiadomo,że nie ma żadnej...) Ty masz za to orientacje szumowiny społecznej. Zwykłego przygłupa i śmiecia. Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Mordzik, z nerw wychodzisz? 18.11.06, 16:00 mordzinas napisał: > kot.prezesa napisał: > > > który śledził seksualną orientację Jarosława K. > > (i tak wiadomo,że nie ma żadnej...) > > > Ty masz za to orientacje szumowiny społecznej. Zwykłego przygłupa i > śmiecia. Wymyślasz brednie zastępcze, bo Kacze Politbiuro nie podało jeszcze instrukcji co pisać o najnowszym manewrze Jasia Marysi? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Oni mają przerąbane, jeżeli silą się na 18.11.06, 16:14 samodzielność: chlapną coś bez zastanowienia, a potem okazuje się, że Prezes w tzw. międzyczasie zrobił woltę i zostawił nadgorliwców z ręką w nocniku. Jak Galbę, który kiedyś rzucał gromy na Giertycha jako na największą szuję w sejmie (zgodnie z ówczesnymi wytycznymi Biura Politycznego) i nie wyczaił zmiany wytycznych, każących w Giertychu jak raz nagle ujrzeć Cennego Koalicjanta Zabezpieczającego Większość Rządową :-)). Zbyt pochopne przeżywanie Orgazmów Elektorskich *) bywa niekiedy lekko frustrujące dla orgazmowiczów... *) - Orgazm Elektorski - patrz: wiadomosci.onet.pl/1,15,11,20580395,57493204,2293578,0,forum.html Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Re: Oni mają przerąbane, jeżeli silą się na 18.11.06, 16:21 uchachany napisał: > samodzielność: chlapną coś bez zastanowienia, a potem okazuje się, że Prezes w > tzw. międzyczasie zrobił woltę i zostawił nadgorliwców z ręką w nocniku. Jak Cóż zrobić, nie masz wśród śmiertelników takiego, który by nadążył za Rączą Myślą Polityczną Jego, ehm, Wysokości PrezesoPremiera. Nawet Jego najgorliwsi wyznawcy to przy Nim jeno proch, pył i marność świecące odbiciem Samego Dobra, więc czegóż sie po nich spodziewać? Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Ale jako patrioci Narodu Polskiego powinni jednak 18.11.06, 16:28 pamiętać o starym, ludowym porzekadle "nadgorliwość gorsza od faszyzmu!", nieprawdaż...? cynik.pl napisał: > Cóż zrobić, nie masz wśród śmiertelników takiego, który by nadążył za Rączą > Myślą Polityczną Jego, ehm, Wysokości PrezesoPremiera. Nawet Jego najgorliwsi > wyznawcy to przy Nim jeno proch, pył i marność świecące odbiciem Samego Dobra, > więc czegóż sie po nich spodziewać? Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Prawdaż, jako faszyści powinni :-) 18.11.06, 16:41 uchachany napisał: > pamiętać o starym, ludowym porzekadle "nadgorliwość gorsza od faszyzmu!", > nieprawdaż...? Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Postawa abolicyjno-amnestyjna 18.11.06, 15:32 ...albo amnezyjna - coś takiego Kaczor Starszy wykwakał, jak się go pytano o zbrodnie JMR w kontekście tego, że wcześniej chciał go premierem zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Cóż za ohydny relatywizm moralny prezentujesz, 18.11.06, 14:51 Silesiusie! Jak to - przyjąć do PiSu lewaka, komucha i zbrodniarza Rokitę?! Wstyd, wstyd! silesius.monachijski22 napisał: > po jakiejs krotkiej kwarantannie i symbolicznej karze za bycie w druzynie > aferala Tuska, mozemy ich przyjac; Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Re: Cóż za ohydny relatywizm moralny prezentujesz 18.11.06, 15:45 uchachany napisał: > Silesiusie! Jak to - przyjąć do PiSu lewaka, komucha i zbrodniarza Rokitę?! Który w dodatku ma żonę rosyjską Niemkę i nosi aksamitny kapelusz. Przecież on gotów puścić rurociąg bałtycki przez siedzibę Radia Maryja. > Wstyd, wstyd! Gorzej, to zdrada Katolickiej Ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Bardzo trafne uzupełnienie zbrodniczości Rokity 18.11.06, 15:56 o istotne aspekty: - jego zoologiczną antypolskość wyrażoną przez prorosyjskość i proniemieckość haniebnego konkubinatu, w którym uprawia (w warunkach recydywy) grzech cudzołóstwa; - pogardę dla Mas Pracujących Narodowo-Ludowych zobrazowaną przez demonstracyjną ekspozycję aksamitności kapelusza; - nienawiść do Wiary i Przenajświętszego Kościoła, Matki Naszej przejawiającą się w niemaniu ubóstwienia Santo Subito Najczcigodniejszego Ojca Na Zawsze Dyrektora Rydzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Re: Bardzo trafne uzupełnienie zbrodniczości Roki 18.11.06, 16:48 uchachany napisał: > o istotne aspekty: > > - jego zoologiczną antypolskość wyrażoną przez prorosyjskość i proniemieckość > haniebnego konkubinatu, w którym uprawia (w warunkach recydywy) grzech > cudzołóstwa; Ajwaj, to on ani razu nie wziął kościelnego? > - pogardę dla Mas Pracujących Narodowo-Ludowych zobrazowaną przez > demonstracyjną ekspozycję aksamitności kapelusza; W połączeniu z drucikowością okularków! > - nienawiść do Wiary i Przenajświętszego Kościoła, Matki Naszej przejawiającą > się w niemaniu ubóstwienia Santo Subito Najczcigodniejszego Ojca Na Zawsze > Dyrektora Rydzyka! Co się wyraża we współtworzeniu przezeń satanistycznej (Rokita!) łże-sekty zwanej "kościołem łagiewnickim" będącej najzajadlejszym wrogiem Jedynego Prawdziwego Kościoła Toruńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany No jak pierwsze małżeństwo miał kościelne, to 18.11.06, 16:57 drugie już nie mógł, bo wszak rozwiódł się, a nie owdowiał! Żyje wiec w grzesznym związku... No chyba że zrobił z pierwszej żony dziewicę konsystorską, to wtedy mu i za drugim razem przysługiwał ślub kościelny... P.S. Co do Kościoła Łagiewnickiego to nie żadna sekta, tylko razwiedka Kościoła jako takiego wysunięta w strone platfusowską, tak jak Kościół Toruński jest razwiedką wysuniętą w stronę pisuarską; Kościół jest za cwany, żeby postawić wszystko na jedną kartę :-)) - obstawia oba skrzydła, więc którekolwiek będzie na górze, to i Kościół razem z nim :-)! Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 14:17 Ja, w imieniu platformy bardzo przepraszam wszystkich urażonych chińskimi kombinacjami Rokity. To wszystko dlatego, że ma głupią żonę. Odpowiedz Link Zgłoś
mixy Re: Rokita poparł kandydata PiS w wyborach prezyd 18.11.06, 14:28 jako radykalny anty POwiec w ostatnim okresie musze podziękować panu Marii i pogratulować wybicia się ponad uważam to za dobry gest i słuszny pomysł Toruń pozdrawia Kraków życząc odsunięcia od władzy czerwonych ! Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Żaden Prawdziwy AntyPOwiec nie uwierzy w szczerość 18.11.06, 15:21 Rokity! Chyba jesteś udawanym antyPOwcem... mixy napisał: > jako radykalny anty POwiec w ostatnim okresie musze podziękować panu Marii i > pogratulować wybicia się ponad > uważam to za dobry gest i słuszny pomysł > Toruń pozdrawia Kraków życząc odsunięcia od władzy czerwonych ! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Idź Ty Rokita do PiSu, byle szybko 18.11.06, 14:29 Nie kompromituj PO i nie odstraszaj potencjalnych wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: ...to kto wam tam zostanie? poluczyny po KLD: 18.11.06, 15:30 To zupełnie jak w PiS popłuczyny po AWS - będzie remis. Odpowiedz Link Zgłoś