raffenator 19.11.06, 10:11 Niech zastosują to w polskich szkołach! Od razu się skończy część problemów z małymi gó..arzami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yrzyk Brawo 19.11.06, 10:12 Brawo.... wprowadzić u nas.... jest tylko jeden problem- chlewów może zabraknąć Odpowiedz Link Zgłoś
firaneczka Re: Brawo 19.11.06, 10:35 na wiejskiej jest dosyć duży chlew i dość dużo świń:) poźniej masz sejmiki, wszelkiego rodzaju rady,itp:) chlewó raczej nie zabraknie Odpowiedz Link Zgłoś
td2003 No właśnie... 19.11.06, 10:43 ...jak czytałem ten artykuł, to też pomyślałem o Sejmie (sorry, o sejmie) jako chlewie do czyszczenia. Ot, signum temporis. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 to może najpierw Giertycha tam wysłać aby zdobył 19.11.06, 11:05 trochę doświadczenia? Przydało by mu się to! Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Byłem pewien że to kolejny pomysł Giertycha_ 19.11.06, 16:00 ale Giertol ma podobne Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Byłem pewien że to kolejny pomysł Giertycha_ 20.11.06, 16:10 plaszcz napisał: > ale Giertol ma podobne Też mi się wydawało że to pomysł Giertycha! Odpowiedz Link Zgłoś
gls1 Re: Brawo 19.11.06, 13:33 Mój dziadek opowiadał mi jak jeszcze przed 2 WŚ mieszkał z rodzicami (rodzina inżynierska) w Gdańsku Wrzeszczu i jako nastolatek zaczał wagarować. Jego ojciec (mój pradziadek) wypisał go ze szkoły i znalazł mu pracę w warsztacie ślusarskim gdzie kazano mu pilnikiem piłować na wymiar sworznie ze stali hartowanej (tak mu załatwił ojciec) no i po niespełna miesiącu siedział grzecznie w ławce szkolnej i zasuwał, a na Politechnice był jednym z lepszych studentów... Ze mną było podobnie ale musiałęm uswiadomić sobie jako dziecko, że bez szkoły będę nikim przez duże "N" PZDR!! Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: Brawo 19.11.06, 15:41 gis i to jest to z uporem maniaka powtarzam ze mlodziez ma prawo robic bledy a jakie robi czyli jak sie zachowuje lub uczy to zalezy od rodzicow niestety niektorzy twierda ze synus,corka to ideal a winne sa szkoly rowiesnicy fimy internet TV itd rece opadaja gdy widzi sie malola o polnocy pijanego wiec pytam gdzie rodzice????? Odpowiedz Link Zgłoś
winku Chlewy dla polityków! 19.11.06, 10:36 Że swej strony naszym politykom proponuje: 1. Czyszczenie chlewów za każdą złą ustawę 2. Polerowanie ręką tudzież językiem toalet za każde kłamstwo w życiu publicznym 3. Miesiąc noszenia kaczek i basenów w szpitalach za każdą niedotrzymaną obietnicę wyborczą. (Pielęgniarki wreszcie zostaną odciążone) Odpowiedz Link Zgłoś
inna_pora Re: Chlewy dla polityków! 19.11.06, 10:41 winku napisał: > Że swej strony naszym politykom proponuje: > 1. Czyszczenie chlewów za każdą złą ustawę > 2. Polerowanie ręką tudzież językiem toalet za każde kłamstwo w życiu publiczny > m > 3. Miesiąc noszenia kaczek i basenów w szpitalach za każdą niedotrzymaną obietn > icę wyborczą. (Pielęgniarki wreszcie zostaną odciążone) > Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
firaneczka Re: Chlewy dla polityków! 19.11.06, 10:50 przecież tym biedakom politykom nie wystarczy życia żeby za te wszystkie niedomówienia i niedociągnięcia płacić w naturze;) Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Chlewy dla polityków! 19.11.06, 11:09 firaneczka napisał: > przecież tym biedakom politykom nie wystarczy życia żeby za te wszystkie niedom > ówienia i niedociągnięcia płacić w naturze;) Ale przecież jakby czyścili te chlewy to przynajmniej nie musieli by kłamać! Świnią to i tak wszystko chyba jedno co im się mówi Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d super:) 19.11.06, 10:49 w Polsce by sie tak przydalo..czyszczenie sejmu?...taki sam chlew.. Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Re: Czyszczenie chlewów jako kara dla uczniów 19.11.06, 11:10 raffenator napisał: > Niech zastosują to w polskich szkołach! Coś ty! pani nauczycielka sie nie zgodzi, bo będzie brzydko pachnieć! Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Czyszczenie chlewów jako kara dla uczniów 19.11.06, 11:22 Jeśli jakiś palant z gezietki wybiórczej od "praw ucznia" zacznie pyszczyć, to niech najpierw udowodni, że normalny pracownik chlewni robi coś poniżającego. Bardzo dobry pomysł, do realizacji w Polsce też (z jednym zastrzeżeniem, szanując przekonania uczniom żydom i muzułmanom wyznaczyłbym pracę przy wymitaniu łajna krowiego) Odpowiedz Link Zgłoś
pojazd Re: Czyszczenie chlewów jako kara dla uczniów 19.11.06, 11:35 Tom pomyśl co zawinili normalni pracownicy skoro ta praca jest kara.Karanie pracą wychowawcze? Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Brawo 19.11.06, 11:51 Co, za mądrzy na Unię?! -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a a teraz pora na romusia 19.11.06, 12:01 teraz czekamy na ktorys z blyskotliwych pomyslow romcia. ja np polecam za kare prawce przy nawlekaniu paciorkow do rozanca, ktory kazdy z uczniow jest zobowiazany nosic do szkoly, na szyi, tak zeby byl widoczny! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Kiedy stały monitoring w sejmie? 19.11.06, 12:08 "Zero tolerancji dla posłów i ministrów!" Odpowiedz Link Zgłoś
bagarmosen Re: Czyszczenie chlewów jako kara dla uczniów 19.11.06, 12:15 taolety miejskie , wychodki .Do rolnikow do rozrzucania widlami obornika a po chamsku gnoju- Odpowiedz Link Zgłoś
piehemoth Re: Czyszczenie chlewów jako kara dla uczniów 19.11.06, 12:26 "obornika a po chamsku gnoju" gnojówka to gnojówka gnojowica to gnojowica obornik to obornik nie mylmy pojęć. A jeśli chodzi o różnicę między pracą (a żadna nie hańbi) a pracą za karę, to jest taka, że za karę jest to praca bez płacy. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Czyszczenie chlewów jako kara dla uczniów 19.11.06, 12:33 bardzo dobry pomysl gietrych powinien wprowadzic to w polsce.przy okazji oczyszczenie ulic,stacji kolejowych i autobusowych.upiekszajmy polski kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
marian0700 Czyszczenie chlewów jako kara dla uczniów 19.11.06, 12:38 To u nas by sie cos takiego przydało. G**niarze by sie nauczyli dyscypliny i posmakowali prawdziwego, doroslego zycia Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Po co gó..arz ma smakować 19.11.06, 12:40 dorosłego życia? Pozwólmy gó..arzom być gó..arzami, po to są w takim wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslaw_stasila BUDDA.......... 19.11.06, 13:18 kiedyś usłyszał to zdanie: ..I jeśli struna będzie za mocno napięta, pęknie, a jeśli za luźnio, nie wyda dzwięku. Pamietaj uczni o umiarkowaniu.. Odpowiedz Link Zgłoś
posterunkowy Dlaczego nie w Polsce????? 19.11.06, 13:13 Boże, czy taka inicjatywa wymaga aż tak wiele zaangażowania? Dlaczego nie można takich kar stosować w Polsce, tylko zamiast tego wydawać pieniądze na organizowanie jakichś chorych szkół specjalnych. Mnóstwo wyroków można by przeciez zamienić na pracę karną w powiedzmy "gó..anych warunkach": czyszczenie toalet, chlewów itp. Dlaczego więźniów nie można skierować do karnych robót? Do budowy dróg lub do kamieniołomów, a zamiast tego pobiera się co miesiąc z pieniędzy podatnika 1600 zł na utrzymanie każdego z nich. nie mogę tego pojąć... Brawo Rumunia! Odpowiedz Link Zgłoś
itchyx Czyszczenie chlewów jako kara dla uczniów 19.11.06, 13:06 ciekawe czy probowali z tymi dziecmi iporozmawiac - na wagary i nieprzykladanie sie do nauki istnieja chyba bardziej humanitarne sposoby Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 przydalyby sie takie <zajecia> dla dzialaczy z 19.11.06, 13:10 wiejskiej a szczegolnie pisuarow i romciow.... Odpowiedz Link Zgłoś
patman Taka kara powinna być stosowana wobec polityków 19.11.06, 13:26 Chociaż może się wydawać niesprawiedliwa, bo dla Andrzeja to raczej przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Giertych nazwie to czyszczeniem Polski..... 19.11.06, 13:29 ...ktora staje sie jedna wielka obora............ Odpowiedz Link Zgłoś
ami43 Czyszczenie chlewów jako kara dla uczniów 19.11.06, 13:29 Panie ministrze/przy pomocy p.Lepera/do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
11tadeusz11 W Polsce proponuję sprzątanie 19.11.06, 13:54 Sejmu i senatu z kaczoodchodów. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki10 Wooow , jaka solidarnosc! 19.11.06, 16:01 Tego sie nie spodziewalem czytajac ten artykuł. Myslalem , ze pod nim bedzie ostra polemika na temat zasadnosci takiego postepowania. Przeciez od dawna wiadomo , ze tam gdzie jest dwoch Polakow tam sa dwa zdania. Jeszcze raz Woow. To mi sie podoba :) Odpowiedz Link Zgłoś
laureno Re: Czyszczenie chlewów jako kara dla uczniów 19.11.06, 16:07 raffenator napisał: > Niech zastosują to w polskich szkołach! Od razu się skończy część problemów z > małymi gó..arzami. Świetnie! Uczmy dzieci, że praca jest za akrę i dalej będzie tu tak jak jest teraz. Odpowiedz Link Zgłoś