donq Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborcji 22.11.06, 14:04 Pani Kinga Dunin jest niezwylke smieszna, jak na feministke zreszta przystalo. Mowi, ze sie odsuwa kobiete. Czy to znaczy, ze kobiet nie pytano? A moze tylk tyle, ze nie pytano pani Dunin i kolezanek jako reprezentacji kobiet i osmielono sie pytac je bezposrednio bez posrednictwa feministek? Oczywiscie gdyby wyniki byly inne, p. Dunin do glowy by nie przyszlo, ze opinie respondentow sa niesamodzielne i odwierciedlaja "oficjalna skale wartosci". Przeciwnie - bylyby oznaka "dojrzalosci" i "samodzielnego myslenia". No bo wiadomo, ze wolnomyslicielem jest ten, kto przestrzega kodeksu wolnomysliciela (ustalonego przez odpowiednie wolnomyslicielskie altorytety). Ale zasadniczo p. Dunin ma racje, mowiac, ze takie badania odzwierciedlaja przyjmowana przez spoleczenstwo skale wartosci, dla celow propagandowych zwana "oficjalna" (lewacka bylaby "samodzielna"). Lewactwo dobrze to wie, stad wojna kulturowa wypowiedziana wszystkiemu, co "konserwatywne", "patriarchalne" itp. Bez zmiany "skali wartosci" "nowy czlowiek" (tudziez "nowa kobieta") nie powstanie. Ofensywa kulturowa w jezyku lewaka nazywa sie "edukacja". Defensywa w obronie naszej kultury nazywa sie "indoktrynacja". DonQ Odpowiedz Link Zgłoś
kosiba2 Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 22.11.06, 15:43 dong a raczej chyba donga.Jesteś "altorytetem" i Ci co z Tobą prowadzą dyskurs nigdy nie mieli i mieć nie będą racji.Bo jesteś altorytet oficjalnej skali wartośći.Quot capita,tot sensus !. Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 14:05 Gdy juz bedziecie mieli dzieci, zawsze mozecie ich postraszyc gdy beda niegrzeczne: "ciesz sie ze mamusia cie nie wyskrobala, jak trzech przed toba". Do tego na lozeczkiem dziecka proponuje w ramce obrazek "Popieram aborcje". Patologia i dzicz... Darmozjady z poczty: akcje.blox.pl/2006/11/Darmozjady-z-poczty.html Odpowiedz Link Zgłoś
kochanek_dorna Re: Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 14:10 Twoje poglady to dzicz. Nie chcesz - nie musisz. To sie nazywa prawo wyboru. Prawo w scisle zdefiniowanych przypadkach. Chcesz wprowadzic kato-zamordyzm i zmuszac innych do dzielenia Twoich racji? jedynych slusznych... To jest dzicz umyslowa. Odpowiedz Link Zgłoś
donq Re: Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 14:11 > Gdy juz bedziecie mieli dzieci, zawsze mozecie ich postraszyc gdy beda > niegrzeczne: "ciesz sie ze mamusia cie nie wyskrobala, jak trzech przed toba". Jeszcze lepsze bylyby wyrzuty "szkoda, ze cie nie wyskrobalam, bylabym teraz wolna". Zaiste dzicz (groteskowo prezentujaca sie jako awangarda cywilizacyjna)... DonQ Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 14:16 Nie, lepiej pójść z dzieciątkiem na cmentarz i pokazać grób mamusi, co to zmarła z wyniszczenia i wycieńczenia jak urodziła go jako 12 dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
milka27-27 Re: Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 14:54 Aktoś ją zmuszał do zajścia w ciążę? Ile jest takich kobiet w Polsce? Czy nie istnieje coś takiego jak podwiązanie jajników? I wilk byłby syty, i owca cała. Paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
manoss Re: Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 14:56 to jest zabronione w naszym katolickim kraju Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 15:00 > Aktoś ją zmuszał do zajścia w ciążę? Ile jest takich kobiet w Polsce? > Czy nie istnieje coś takiego jak podwiązanie jajników? > I wilk byłby syty, i owca cała. > Paranoja Kto ją zmuszał? Maż- co po pijaku ją gwałci Ksiadz- co niedziela mówiacy, ze antykoncepcja jest zła Politycy LPR - którzy nie chcą uświadamiać seksualnie i polecają kalendarzyk jako jedyną słuszną metodę antykoncepcji Lekarz - który odmawia recepty aptekarka-którz rozgada całej okolicy jakie leki zabronione przez parafie ta kobieta przjmuje. Może podwiazesz sobie nasieniowody? Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 14:56 Przeciwnicy aborcji!Szczególnie niektórzy mężczyźni! Wasze poglady są tak wybiórcze i tak niekonsekwentne. Piszecie tu o kobietach - morderczyniach, o tym jakie to materialistki, wolą wymarzoną pracę i karierę zamiast dziecka (no po prostu zbrodnia!), odmawiacie im prawa do decydowania o własnym ciele. Skoro tak, przyjmuję Waszą perspektywę, niech Wam będzie. Powinniśmy być odpowiedzialni "przed", a nie "po" - no właśnie, a gdzie ci męźczyźni, przecież dziecko nie bierze sie z samej komórki jajowej. Dlaczego nie piszecie o odpowiedzialności facetów? Ktoś tu pisał już posta o gwałcicielach i alimenciarzach, więc panowie MIKI, Talesy, Galby itd, dlaczego nie słyszę waszych odpowiedzi? JP II powiedział kiedyś, że za grzechem (aborcji) kobiet zawsze stoi meżczyzna...Moja przyjaciółka została siła zawleczona na zabieg przez swojego chłopaka i jego tatusia - obaj co niedziele chodzili do kościoła. Dlaczego jesteście tak jednostronni? Gdybyśmy zobaczyli kobiety, które decydowałyby się na zabieg z powodu kariery czy nowej torebki, jak to ktoś napisał, okazałoby się, ze jest ich nikły procent. Większość decydowałaby się w akcie rozpaczy, bo ktoś je zostawił, bo zostały porzucone, albo zgwałcone. Same sobie tego nie zrobiły. Wielu meżczyzn potrafi tylko krzyczeć i piep...ć o moralnosci, obrażać feministki i mądrzyć się na tematy ciaży i porodu. Chcecie mieć do tego prawo? To weźcie odpowiedzialność takze na siebie, zamiast obarczać winą za aborcję kobiety, feministki, "lewaków" i wszystkich wokół Odpowiedz Link Zgłoś
nuta11 Re: Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 15:09 niegdy nie uslyszysz odpowiedzi... łatwo jet sie madrzyc na temat zycia poczetego. Na temat zycia po urodzeniu trwa grobowa cisza. Ci ktorzy maja sobie cos do zarzucenia, nie przyznaja sie do tego nawet przed soba. A co dopiero publicznie. A najczesciej oni sa przeciwnikami kobiet samoswiadomych i niezalezych. problem tkwi tak naprawde bardzo gleboko - Mezczyzni w dzisiejszym swiecie wcale nie sa w latwej sytuacji. Swiat tworzony przez nich i na ich zasadach przez wieki zmienia sie bardzo szybko. Nie potrafia odnalezc w nim swojego miejsca i czesto reaguja agresja i tesknota za tym, co bylo. nie widza, ze rowne prawa kobiet beda oznaczac rozniez rowne prawa mezczyzn. Np. prawo do tego, zeby nie byc calkowicie odpowiedzialnym za byt swojej rodziny. A taki ciezar spoczywal na meskich barkach naprawde bardzo dlugo. Nie widza plusow. Sa zagubieni i reaguja obronnie. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 15:23 Wiem, o kryzysie męskości czytałam na zajeciach... Ech, wszystko byłoby tak pięknie, gdybyśmy potrafili uszanować swoje poglady. I nie wtracać się w cudze życie. Tylko nie moge zrozumieć, dlaczego taki chłopek- krzykacz nie usiadzie i pomyśli: "zaraz...nie mam macicy...nie mam nawet żony...ani dziewczyny, która jest w ciąży...przecież ja nic nie wiem o tych problemach...Nie jestem lekarzem, więc o kwestiach medycznych też sie nie wypowiem madrze...to moze narazie się zamknę" Odpowiedz Link Zgłoś
nuta11 Re: Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 15:30 bo histeryczna obrona charakteryzuje sie tym, ze ten ktory sie broni, wali na oslep. stad te glupiutkie i zacietrzewione krzyki. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
z2006 Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 22.11.06, 14:47 adam02138 napisała: > Ale wstyd. Widac koscielne otumanianie ze embrion to potencjalny czlowiek dziala. Wcale nie potencjalny. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom A nawet, jeśli potencjalny 22.11.06, 14:56 - czy to nie jest wystarczający powód, by dać mu szansę? Każdy z nas był kiedyś takim potencjalnym człowiekiem i tę szansę dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: A nawet, jeśli potencjalny 22.11.06, 15:02 echtom napisała: > Każdy z nas był kiedyś > takim potencjalnym człowiekiem i tę szansę dostał. Szkoda, że wszyscy ją dostali, co ją dostali, oj szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
adam02138 Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 23.11.06, 01:23 Nie slyszales/as o naturalnych poronieniach, mutacjach, etc? z2006 napisał: > adam02138 napisała: > > > Ale wstyd. Widac koscielne otumanianie ze embrion to potencjalny czlowiek > dziala. > Wcale nie potencjalny. Odpowiedz Link Zgłoś
waheka Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborcji 22.11.06, 14:50 To są żałosne wypowiedzi.A gdzie żyjący już człowiek, gdzie kobieta która naraża swoje życie? Najgorsze jest to,że wypowiadają się osoby które nie mają i nie będą mieć dzieci.To zrozumiałe,że każda nowa istotka to czysty zysk dla pewnych środowisk.To zapewne wielka tragedia dla kobiety która decyduje się na aborcję ale wybór nalezy tylko i wyłącznie do niej samej. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Kobieta w ciąży, nie mówi, mam dziecko, lecz, 22.11.06, 14:57 BĘDĘ miała dziecko. Wszyscy o niej też powiedzą, BĘDZIE miała dziecko i nikt nie bedzie zdziwiony użyciem czasu przyszłego. Intuicyjnie, bez oporów, przyjmujemy więc, że to coś, wewnątrz ciężarnej kobiety, jeszcze dzieckiem (a więc człowiekiem) nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Nieprawda. 22.11.06, 15:08 Tuż po wytrysku rodzice dostają z USC świadectwo poczęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
manoss Re: Nieprawda. 22.11.06, 15:09 a czy jeżeli miałam owulację i nie doszło do zapłodnienia to tez jetem morderczynią nienarodzonych? Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Nieprawda. 22.11.06, 15:30 manoss napisał: > a czy jeżeli miałam owulację i nie doszło do zapłodnienia to tez jetem > morderczynią nienarodzonych? Oczywiście, zmarnował sie pełnowartościowy genotyp, niepowtarzalny, brakuje mu jedynie jasnego określenia płci. No ale to nie płeć decyduje o tym czy się jest człowiekiem, czy nie. (Ja tylko tak, czasem nie leć do spowiedzi) Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: Kobieta w ciąży, nie mówi, mam dziecko, lecz, 22.11.06, 15:08 Dziwne wnioskowanie. Dziecko to stadium w rozwoju człowieka (podobnie jak płód), a nie synonim słowa człowiek. Przecież nie powiesz o dorosłym, który juz nie jest dzieckiem, że już nie jest człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Kobieta w ciąży, nie mówi, mam dziecko, lecz, 22.11.06, 15:25 echtom napisała: > Dziecko to stadium w rozwoju człowieka (podobnie jak > płód), a nie synonim słowa człowiek. Gdyby ciężarna oświadczyła nagle, mam płód, zareagowalibyśmy zdziwieniem na tę wypowiedz. Nienormalne, skoro płód jest bez wątpienia człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Rodzina wielodzietna 22.11.06, 15:24 Mam pytanie do zwolennikow teorii ze zarodek to dziecko badz nienarodzone dziecko: czy podpiszecie sie pod moim wnioskiem o zapomoge dla rodzin wielorodzinnych i o zmniejszenie podatkow dla osob majacyh wiecej niz 3 dzieci? Mam dziecko i siedem zamrozonych zarodkow. Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Rodzina wielodzietna 22.11.06, 15:43 A fuj, ty jesteś niedobra kobieta - aborcja jest be, ale zapładnianie metodą in vitro dla nawiedzonych obrońców życia napoczętego jeszcze gorsze. Takie to jest logiczne myślenie naszego Katolandu. Jak najwięcej dzieci, ale nie z probówki. "Lepszejsze" są te pochodzące z nizin społecznych, patologicznych rodzin i rodziców kryminalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Rodzina wielodzietna 22.11.06, 15:50 hermenegilda_zenia napisała: Jeżeli kogoś stać na zapłodnienie in vitro, to nie tylko jest świadomym rodzicem, ale też pewnie stać go na zapewnienie dobrej edukacji swojemu dziecku. Raczej mało prawdopodobne, aby dzieciątko owe, gdy dorośnie, przytuliło się do katolickiej owczarni. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Rodzina wielodzietna 23.11.06, 15:17 a co tutaj przytulanie ma do rzeczy? albo czy mnie stac czy nie na IVF? Uwazasz ze te PAnia co umarla po porodzie 12 dziecka bylo stac na dzieci? jestes za tym zeby jej pomoc czy nie? Mowi o znizkasz dla rodzin wielodzietnych czy tylko przytulanych (nie bede wredna i nie powiem przez ksiezy pedofilow!) Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Nie ma co filozofować, kto jest za antykoncepcją, 22.11.06, 15:41 jest przeciw aborcji, a kto przeciw antykoncepcji, za aborcją. Sprawa jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborcji 22.11.06, 16:58 KOBIETA SAMA POWINNA ZDECYDOWAC CZY CHCE MIEC DZIECKO CZY NIE. TO JEJ SUMIENIE POWINNO DYKTOWAC I PODPOWIADAC CO MA ZROBIC, A NIE ZGRAJA FACETOW W SEJMIE ,KTORA SIEDZI TAM ZA CIEZKIE PIENIADZE PODATNIKA I POWINNA SIE ZAJAC ISTOTNYMI PROBLEMAMI KRAJU I LUDZI A NIE DAMSKA DOOPA. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej za onanizowaniem 22.11.06, 17:08 Onanizujmy sie ! Od tego nie zachodzi sie w ciaze! Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re:Sondaż: Polacy coraz bardziej za onanizowaniem 22.11.06, 17:10 Onanizujmy sie ! Od tego nie zachodzi sie w ciaze! Odpowiedz Link Zgłoś
tango9 Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 22.11.06, 19:40 adam02138 napisała: > Ale wstyd. Widac koscielne otumanianie ze embrion to potencjalny czlowiek dzial > a. Coraz mniej ludzi > chce w tym kraju myslec samodzielnie. Plemnik to tez potencjalny czlowiek, wiec > kara wiezienia za > masturbacje, ciekawe czy kler, i otumanione spoleczenstwo tez by poparlo. Najle > piej 3 lata za kazdy > plemnik! > A moze kobieta ma mniej prawa do swego ciala niz mezczyzna? W koncu ona z zebra > mezczyzny > powstala wedlug facetow w sukienkach... Gdyby nie kler i otumanione społeczeństwo nie miałbym ukochanego brata i jego dwóch synów. A wszystko było na granicy ostrza brzytwy. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej tango9 22.11.06, 19:55 tango9 napisał: Gdyby nie kler i otumanione społeczeństwo nie miałbym ukochanego brata i jego dwóch synów. A wszystko było na granicy ostrza brzytwy. Przepraszam, a do czego sluzyla ta brzytwa? Tatus nie lubil sie golic a mamusia nie lubila z zarosnietym? Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 22.11.06, 20:01 > Gdyby nie kler i otumanione społeczeństwo nie miałbym ukochanego brata i jego > dwóch synów. A wszystko było na granicy ostrza brzytwy. --------- Brzytwa????????? -mamusia nie lubila zarosnietych? -tatusiowi sie chcialo a mamusia wziela brzytwe w rece i powiedziala ;albo robisz mi dzidziusia albo amputujemy zbyteczny organ,zostawimy ci tylko otworek do sikania? P.S. gdzie jest GRANICA ostrza brzytwy? Odpowiedz Link Zgłoś
adam02138 Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 23.11.06, 01:18 Rozumiem ze brat i synowie zostali poczeci dzieki proboszczowi. Ci co sa za prawem do aborcji nie sa za nakazem do aborcji, chcesz miec dzieci, nikt Ci nie zabrania. tango9 napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
babette663 Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborcji 22.11.06, 19:49 Ale obluda!!!Przez to zaklamanie w kosciele NIEkatolickim nasze dzieci musza kaleczyc swoje cialo i psychike na cale zycie, bo zamiast o wychowaniu seksualnym opowiada sie dzieciom i mlodziezy o piekle i diablach. A te diably w sutannach (nie wszyscy ale wiekszosc) jakos nie wypowiadaja sie ile dzieci wyskrobano i zakopano na terenie zakonow zenskich!!!!!T Y S I A C E!!!Skad sie tam wziely??Ale hipokryzja!!!!!Teraz widze, ze podjelam dobra decyzje - od pewnego czasu przestalam chodzic do kosciola, poprostu ze strachu, zeby nie przestac wierzyc w Boga, modle sie w domu i jestem szczesliwsza, ze tej calej obludy nie ogladam, a musze przyznac, ze decyzja to nie latwa, ale mysle ze trafna. Odpowiedz Link Zgłoś
annagomes Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 22.11.06, 20:36 Embrion to już jest człowiek. moim zdaniem, odkąd zaczyna się kształtowac, a na pewno odkąd mu serce bije. A Ty chociaż wiesz w którym tygodniu zaczyna bić serce? Czy po prostu jesteś jedną z tych "wyzwolonych" osób o liberalnych poglądach, które tak na prawdę nie mają pojęcia na jaki temat się wypowiadają. Plemnik to komórka. Ale gdy połączy się z inną komórką i rozwinie to już jest człowiek. i dlatego jestem przeciw aborcji. nie dlatego że jestem "otumaniona" kościołem, bo nie uważam się za katoliczkę i to nie Kościół jest dla mnie autorytetem. Ale jestem człowiekiem i uważam że zabijanie jest złe. Widziałam zdjęcia i filmy i wiem jak to wygląda. To najzwyklejsze zabójstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
2560a Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 22.11.06, 21:30 annagomes napisała: > Embrion to już jest człowiek. moim zdaniem, odkąd zaczyna się kształtowac, a na > > pewno odkąd mu serce bije. Dlaczego uwzielisci siena serce. To zwykla pompa.Nie ma w sercu uczuc! Poezji naczytaliscie sie. > Plemnik to komórka. Ale gdy połączy się z inną komórką i rozwinie to już jest > człowiek. i dlatego jestem przeciw aborcji. --- Jestez przeciw aborcji, rozumiem calkowitemu zakazowi,poniewaz brak ci wiedzy o przedmiocie. Kierujesz sie naiwno-romantycznymi przeslankami. Widziałam > zdjęcia i filmy i wiem jak to wygląda. To najzwyklejsze zabójstwo. Co to jest zabijanie? Czy starego , schorowanego czlowieka mozna zabic w imie prawa? Zabicie nie musi znaczyc uzycie noza czy broni. Mozna. Bo czlowiek ma prawo, rowniez od Boga, umrzec. Wylacza sie aparature, odstawia leki, nie przystepuje sie do reanimacji,...Nie , nikt nikogo nie usypia. Zwyczajnie pozwala sie komus umrzec. uznajac ze ,a zyczenie pacjenta /rodziny ,dalsza walka nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
babette663 Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 22.11.06, 22:23 Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: annagomes Data: 22.11.06, 20:36 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Embrion to już jest człowiek. moim zdaniem, odkąd zaczyna się kształtowac, a na pewno odkąd mu serce bije. A Ty chociaż wiesz w którym tygodniu zaczyna bić serce? Czy po prostu jesteś jedną z tych "wyzwolonych" osób o liberalnych poglądach, które tak na prawdę nie mają pojęcia na jaki temat się wypowiadają. Plemnik to komórka. Ale gdy połączy się z inną komórką i rozwinie to już jest człowiek. i dlatego jestem przeciw aborcji. nie dlatego że jestem "otumaniona" kościołem, bo nie uważam się za katoliczkę i to nie Kościół jest dla mnie autorytetem. Ale jestem człowiekiem i uważam że zabijanie jest złe. Widziałam zdjęcia i filmy i wiem jak to wygląda. To najzwyklejsze zabójstwo. --------------- calkowicie sie z toba zgadzam w 250%, ale moja mama byla matka z powolania i tak mnie wychowala, ze nie mialam ciagot do krzakoterapii, pomimo, ze jak wszystkie nastolatki zakochiwalam sie co 2 tygodnie, a kazdy chlopak, ktory mial rece "rozlatane" jak to sie kiedys mowilo, byl odeslany na wlasciwe miejsce i to uszanowal, potem matka wytlumaczyla mi co to jest zajscie w ciaze itp, nie straszyla mnie grzechem, diablem i nie wysylala do spowiedzi co tydzien, pomimo, iz czasami tata zastanawial sie czy mama nie spedza wiecej miejsca na modlitwach i w kosciele. Ale to nie przeszkodzilo jej rozumnie nas wychowac. Nie jestem ani zarozumiala, ani jakas swietoszka, jestem NORMALNA i szczesliwa matka 4 dzieci, 6-ga wnukow i o zadnym zabijaniu dzieci nie ma miejsca w naszej rodzinie.I taki standard wychowania nie koliduje absolutnie w jak to piszesz byciem "kobieta wyzwolona". Dziewczyna 14-letnia i bardzo zakochana, dla ktorej kazda milosc w tym wieku jest na "cale zycie" nie pamieta o rozumie,bo ja nikt nie przestrzegl o konsekwencjach zapomnienia sie, seks to tabu.Jeszcze dzis spotyka sie mlodziez i to wiecej niz nam sie wydaje, ze mysla iz od pocalunku zajdzie w ciaze i z tym prywitywizmem trzeba walczyc. Wole mojej wnuczce powiedziec do czego sluzy pigulka antykocepcyjna, nawet jezeli nie czuje sie ona gotowa do jej zazywania, niz ma przyjsc do mnie pewnego dnia z pretensjami, ze jest w ciazy, bo nikt jej nie wytlumaczyl jak sie dzieci robi. I nie wiem czy psychicznie nie cierpialabym gdyby musiala ta ciaze usunac, pewno do konca moich dni. Odpowiedz Link Zgłoś
adam02138 Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 23.11.06, 01:09 Embrion to tez zestaw komorek, tyle ze z mieszanka genow dwoch osobnikow i zdolny do podzialu. Ta mieszanka owszem jest unikalna, ale to nic nadwyczajnego, mieszka wirusa z komorka zdrowa tez jest unikalna kombinacja genow. Jezeli chodzi o serce, wiele zwierzat je ma, nikt nad nimi nie placze... Nie nalezy mieszac wiary z faktami. annagomes napisała: > Embrion to już jest człowiek. moim zdaniem, odkąd zaczyna się kształtowac, a na > > pewno odkąd mu serce bije. A Ty chociaż wiesz w którym tygodniu zaczyna bić > serce? Czy po prostu jesteś jedną z tych "wyzwolonych" osób o liberalnych > poglądach, które tak na prawdę nie mają pojęcia na jaki temat się wypowiadają. > Plemnik to komórka. Ale gdy połączy się z inną komórką i rozwinie to już jest > człowiek. i dlatego jestem przeciw aborcji. nie dlatego że jestem "otumaniona" > kościołem, bo nie uważam się za katoliczkę i to nie Kościół jest dla mnie > autorytetem. Ale jestem człowiekiem i uważam że zabijanie jest złe. Widziałam > zdjęcia i filmy i wiem jak to wygląda. To najzwyklejsze zabójstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
s.k.i.n Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 22.11.06, 21:13 no to jest wielka klęska wojujących feministek... Odpowiedz Link Zgłoś
jungier Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 24.11.06, 03:07 s.k.i.n napisał: > no to jest wielka klęska wojujących feministek... skin, odwal sie od macicy i zajmij sie swoim odbytem. Nie twoja macica wiec nie masz nic do gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
male_c77 Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 22.11.06, 23:36 ten sondaż chyba w Toruniu pod siedzibą radia m robiono Odpowiedz Link Zgłoś