Dodaj do ulubionych

Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborcji

• donq Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborcji 22.11.06, 14:04
      Pani Kinga Dunin jest niezwylke smieszna, jak na feministke zreszta przystalo.

Mowi, ze sie odsuwa kobiete. Czy to znaczy, ze kobiet nie pytano? A moze tylk
      tyle, ze nie pytano pani Dunin i kolezanek jako reprezentacji kobiet i
      osmielono sie pytac je bezposrednio bez posrednictwa feministek?

Oczywiscie gdyby wyniki byly inne, p. Dunin do glowy by nie przyszlo, ze opinie
      respondentow sa niesamodzielne i odwierciedlaja "oficjalna skale wartosci".
      Przeciwnie - bylyby oznaka "dojrzalosci" i "samodzielnego myslenia". No bo
      wiadomo, ze wolnomyslicielem jest ten, kto przestrzega kodeksu wolnomysliciela
      (ustalonego przez odpowiednie wolnomyslicielskie altorytety).

Ale zasadniczo p. Dunin ma racje, mowiac, ze takie badania odzwierciedlaja
      przyjmowana przez spoleczenstwo skale wartosci, dla celow propagandowych
      zwana "oficjalna" (lewacka bylaby "samodzielna"). Lewactwo dobrze to wie, stad
      wojna kulturowa wypowiedziana wszystkiemu, co "konserwatywne", "patriarchalne"
      itp. Bez zmiany "skali wartosci" "nowy czlowiek" (tudziez "nowa kobieta") nie
      powstanie.

Ofensywa kulturowa w jezyku lewaka nazywa sie "edukacja". Defensywa w obronie
      naszej kultury nazywa sie "indoktrynacja".

DonQ

• kosiba2 Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 22.11.06, 15:43
        dong a raczej chyba donga.Jesteś "altorytetem" i Ci co z Tobą prowadzą dyskurs
        nigdy nie mieli i mieć nie będą racji.Bo jesteś altorytet oficjalnej skali
        wartośći.Quot capita,tot sensus !.
    • mlody-inwestor Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 14:05
      Gdy juz bedziecie mieli dzieci, zawsze mozecie ich postraszyc gdy beda niegrzeczne: "ciesz sie ze mamusia cie nie wyskrobala, jak trzech przed toba".

Do tego na lozeczkiem dziecka proponuje w ramce obrazek "Popieram aborcje".

Patologia i dzicz...

Darmozjady z poczty:
      akcje.blox.pl/2006/11/Darmozjady-z-poczty.html
      • kochanek_dorna Re: Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 14:10
        Twoje poglady to dzicz.
        Nie chcesz - nie musisz. To sie nazywa prawo wyboru. Prawo w scisle
        zdefiniowanych przypadkach.

Chcesz wprowadzic kato-zamordyzm i zmuszac innych do dzielenia Twoich racji?
        jedynych slusznych...

To jest dzicz umyslowa.
      • donq Re: Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 14:11
        > Gdy juz bedziecie mieli dzieci, zawsze mozecie ich postraszyc gdy beda
        > niegrzeczne: "ciesz sie ze mamusia cie nie wyskrobala, jak trzech przed toba".

Jeszcze lepsze bylyby wyrzuty "szkoda, ze cie nie wyskrobalam, bylabym teraz
        wolna".

Zaiste dzicz (groteskowo prezentujaca sie jako awangarda cywilizacyjna)...

DonQ
      • hermenegilda_zenia Re: Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 14:16
        Nie, lepiej pójść z dzieciątkiem na cmentarz i pokazać grób mamusi, co to
        zmarła z wyniszczenia i wycieńczenia jak urodziła go jako 12 dziecko.
        • milka27-27 Re: Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 14:54
          Aktoś ją zmuszał do zajścia w ciążę? Ile jest takich kobiet w Polsce?
          Czy nie istnieje coś takiego jak podwiązanie jajników?
          I wilk byłby syty, i owca cała.
          Paranoja
          • manoss Re: Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 14:56
            to jest zabronione w naszym katolickim kraju
          • mojboze Re: Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 15:00
            > Aktoś ją zmuszał do zajścia w ciążę? Ile jest takich kobiet w Polsce?
            > Czy nie istnieje coś takiego jak podwiązanie jajników?
            > I wilk byłby syty, i owca cała.
            > Paranoja

Kto ją zmuszał?
            Maż- co po pijaku ją gwałci
            Ksiadz- co niedziela mówiacy, ze antykoncepcja jest zła
            Politycy LPR - którzy nie chcą uświadamiać seksualnie i polecają kalendarzyk
            jako jedyną słuszną metodę antykoncepcji
            Lekarz - który odmawia recepty
            aptekarka-którz rozgada całej okolicy jakie leki zabronione przez parafie ta
            kobieta przjmuje.

Może podwiazesz sobie nasieniowody?
        • mojboze Re: Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 14:56
          Przeciwnicy aborcji!Szczególnie niektórzy mężczyźni!

Wasze poglady są tak wybiórcze i tak niekonsekwentne.

Piszecie tu o kobietach - morderczyniach, o tym jakie to materialistki, wolą
          wymarzoną pracę i karierę zamiast dziecka (no po prostu zbrodnia!), odmawiacie
          im prawa do decydowania o własnym ciele.
          Skoro tak, przyjmuję Waszą perspektywę, niech Wam będzie. Powinniśmy być
          odpowiedzialni "przed", a nie "po" - no właśnie, a gdzie ci męźczyźni, przecież
          dziecko nie bierze sie z samej komórki jajowej.
          Dlaczego nie piszecie o odpowiedzialności facetów?
          Ktoś tu pisał już posta o gwałcicielach i alimenciarzach, więc panowie MIKI,
          Talesy, Galby itd, dlaczego nie słyszę waszych odpowiedzi?

JP II powiedział kiedyś, że za grzechem (aborcji) kobiet zawsze stoi
          meżczyzna...Moja przyjaciółka została siła zawleczona na zabieg przez swojego
          chłopaka i jego tatusia - obaj co niedziele chodzili do kościoła.

Dlaczego jesteście tak jednostronni?
          Gdybyśmy zobaczyli kobiety, które decydowałyby się na zabieg z powodu kariery
          czy nowej torebki, jak to ktoś napisał, okazałoby się, ze jest ich nikły procent.
          Większość decydowałaby się w akcie rozpaczy, bo ktoś je zostawił, bo zostały
          porzucone, albo zgwałcone. Same sobie tego nie zrobiły.

Wielu meżczyzn potrafi tylko krzyczeć i piep...ć o moralnosci, obrażać
          feministki i mądrzyć się na tematy ciaży i porodu.
          Chcecie mieć do tego prawo? To weźcie odpowiedzialność takze na siebie, zamiast
          obarczać winą za aborcję kobiety, feministki, "lewaków" i wszystkich wokół
          • nuta11 Re: Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 15:09
            niegdy nie uslyszysz odpowiedzi...
            łatwo jet sie madrzyc na temat zycia poczetego.
            Na temat zycia po urodzeniu trwa grobowa cisza.
            Ci ktorzy maja sobie cos do zarzucenia, nie przyznaja sie do tego nawet przed soba.
            A co dopiero publicznie. A najczesciej oni sa przeciwnikami kobiet samoswiadomych i niezalezych.
            problem tkwi tak naprawde bardzo gleboko - Mezczyzni w dzisiejszym swiecie wcale nie sa w latwej sytuacji. Swiat tworzony przez nich i na ich zasadach przez wieki zmienia sie bardzo szybko. Nie potrafia odnalezc w nim swojego miejsca i czesto reaguja agresja i tesknota za tym, co bylo.
            nie widza, ze rowne prawa kobiet beda oznaczac rozniez rowne prawa mezczyzn.
            Np. prawo do tego, zeby nie byc calkowicie odpowiedzialnym za byt swojej rodziny. A taki ciezar spoczywal na meskich barkach naprawde bardzo dlugo.
            Nie widza plusow. Sa zagubieni i reaguja obronnie. I tyle.
            • mojboze Re: Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 15:23
              Wiem, o kryzysie męskości czytałam na zajeciach...
              Ech, wszystko byłoby tak pięknie, gdybyśmy potrafili uszanować swoje poglady.
              I nie wtracać się w cudze życie.

Tylko nie moge zrozumieć, dlaczego taki chłopek- krzykacz nie usiadzie i pomyśli:
              "zaraz...nie mam macicy...nie mam nawet żony...ani dziewczyny, która jest w
              ciąży...przecież ja nic nie wiem o tych problemach...Nie jestem lekarzem, więc o
              kwestiach medycznych też sie nie wypowiem madrze...to moze narazie się zamknę"
              • nuta11 Re: Do zwolennikow aborcji !! 22.11.06, 15:30
                bo histeryczna obrona charakteryzuje sie tym, ze ten ktory sie broni, wali na oslep.
                stad te glupiutkie i zacietrzewione krzyki. Szkoda.
    • z2006 Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 22.11.06, 14:47
      adam02138 napisała:

> Ale wstyd. Widac koscielne otumanianie ze embrion to potencjalny czlowiek dziala.
      Wcale nie potencjalny.
      • echtom A nawet, jeśli potencjalny 22.11.06, 14:56
        - czy to nie jest wystarczający powód, by dać mu szansę? Każdy z nas był kiedyś
        takim potencjalnym człowiekiem i tę szansę dostał.
        • piwi77 Re: A nawet, jeśli potencjalny 22.11.06, 15:02
          echtom napisała:

> Każdy z nas był kiedyś
          > takim potencjalnym człowiekiem i tę szansę dostał.

Szkoda, że wszyscy ją dostali, co ją dostali, oj szkoda.

• manoss Re: A nawet, jeśli potencjalny 22.11.06, 15:02
            nic dodać nic ująć
      • adam02138 Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 23.11.06, 01:23
        Nie slyszales/as o naturalnych poronieniach, mutacjach, etc?

z2006 napisał:

> adam02138 napisała:
        >
        > > Ale wstyd. Widac koscielne otumanianie ze embrion to potencjalny czlowiek
        > dziala.
        > Wcale nie potencjalny.
    • waheka Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborcji 22.11.06, 14:50
      To są żałosne wypowiedzi.A gdzie żyjący już człowiek, gdzie kobieta która
      naraża swoje życie? Najgorsze jest to,że wypowiadają się osoby które nie mają i
      nie będą mieć dzieci.To zrozumiałe,że każda nowa istotka to czysty zysk dla
      pewnych środowisk.To zapewne wielka tragedia dla kobiety która decyduje się na
      aborcję ale wybór nalezy tylko i wyłącznie do niej samej.
    • piwi77 Kobieta w ciąży, nie mówi, mam dziecko, lecz, 22.11.06, 14:57
      BĘDĘ miała dziecko. Wszyscy o niej też powiedzą, BĘDZIE miała dziecko i nikt
      nie bedzie zdziwiony użyciem czasu przyszłego. Intuicyjnie, bez oporów,
      przyjmujemy więc, że to coś, wewnątrz ciężarnej kobiety, jeszcze dzieckiem (a
      więc człowiekiem) nie jest.
      • obraza.uczuc.religijnych Nieprawda. 22.11.06, 15:08
        Tuż po wytrysku rodzice dostają z USC świadectwo poczęcia.
        • manoss Re: Nieprawda. 22.11.06, 15:09
          a czy jeżeli miałam owulację i nie doszło do zapłodnienia to tez jetem
          morderczynią nienarodzonych?
          • piwi77 Re: Nieprawda. 22.11.06, 15:30
            manoss napisał:

> a czy jeżeli miałam owulację i nie doszło do zapłodnienia to tez jetem
            > morderczynią nienarodzonych?

Oczywiście, zmarnował sie pełnowartościowy genotyp, niepowtarzalny, brakuje mu
            jedynie jasnego określenia płci. No ale to nie płeć decyduje o tym czy się jest
            człowiekiem, czy nie. (Ja tylko tak, czasem nie leć do spowiedzi)
      • echtom Re: Kobieta w ciąży, nie mówi, mam dziecko, lecz, 22.11.06, 15:08
        Dziwne wnioskowanie. Dziecko to stadium w rozwoju człowieka (podobnie jak
        płód), a nie synonim słowa człowiek. Przecież nie powiesz o dorosłym, który juz
        nie jest dzieckiem, że już nie jest człowiekiem.
        • piwi77 Re: Kobieta w ciąży, nie mówi, mam dziecko, lecz, 22.11.06, 15:25
          echtom napisała:

> Dziecko to stadium w rozwoju człowieka (podobnie jak
          > płód), a nie synonim słowa człowiek.

Gdyby ciężarna oświadczyła nagle, mam płód, zareagowalibyśmy zdziwieniem na tę
          wypowiedz. Nienormalne, skoro płód jest bez wątpienia człowiekiem.
    • aurita Rodzina wielodzietna 22.11.06, 15:24
      Mam pytanie do zwolennikow teorii ze zarodek to dziecko badz nienarodzone
      dziecko: czy podpiszecie sie pod moim wnioskiem o zapomoge dla rodzin
      wielorodzinnych i o zmniejszenie podatkow dla osob majacyh wiecej niz 3 dzieci?
      Mam dziecko i siedem zamrozonych zarodkow.
      • hermenegilda_zenia Re: Rodzina wielodzietna 22.11.06, 15:43
        A fuj, ty jesteś niedobra kobieta - aborcja jest be, ale zapładnianie metodą in
        vitro dla nawiedzonych obrońców życia napoczętego jeszcze gorsze. Takie to jest
        logiczne myślenie naszego Katolandu. Jak najwięcej dzieci, ale nie z
        probówki. "Lepszejsze" są te pochodzące z nizin społecznych, patologicznych
        rodzin i rodziców kryminalistów.
        • piwi77 Re: Rodzina wielodzietna 22.11.06, 15:50
          hermenegilda_zenia napisała:

Jeżeli kogoś stać na zapłodnienie in vitro, to nie tylko jest świadomym
          rodzicem, ale też pewnie stać go na zapewnienie dobrej edukacji swojemu
          dziecku. Raczej mało prawdopodobne, aby dzieciątko owe, gdy dorośnie,
          przytuliło się do katolickiej owczarni.
          • aurita Re: Rodzina wielodzietna 23.11.06, 15:17
            a co tutaj przytulanie ma do rzeczy? albo czy mnie stac czy nie na IVF?
            Uwazasz ze te PAnia co umarla po porodzie 12 dziecka bylo stac na dzieci? jestes
            za tym zeby jej pomoc czy nie?
            Mowi o znizkasz dla rodzin wielodzietnych czy tylko przytulanych (nie bede
            wredna i nie powiem przez ksiezy pedofilow!)
    • piwi77 Nie ma co filozofować, kto jest za antykoncepcją, 22.11.06, 15:41
      jest przeciw aborcji, a kto przeciw antykoncepcji, za aborcją. Sprawa jasna.
    • lipaca Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborcji 22.11.06, 16:58
      KOBIETA SAMA POWINNA ZDECYDOWAC CZY CHCE MIEC DZIECKO CZY NIE. TO JEJ SUMIENIE
      POWINNO DYKTOWAC I PODPOWIADAC CO MA ZROBIC, A NIE ZGRAJA FACETOW W
      SEJMIE ,KTORA SIEDZI TAM ZA CIEZKIE PIENIADZE PODATNIKA I POWINNA SIE ZAJAC
      ISTOTNYMI PROBLEMAMI KRAJU I LUDZI A NIE DAMSKA DOOPA.
    • 2560a Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej za onanizowaniem 22.11.06, 17:08
      Onanizujmy sie ! Od tego nie zachodzi sie w ciaze!
    • 2560a Re:Sondaż: Polacy coraz bardziej za onanizowaniem 22.11.06, 17:10
      Onanizujmy sie ! Od tego nie zachodzi sie w ciaze!
    • tango9 Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 22.11.06, 19:40
      adam02138 napisała:

> Ale wstyd. Widac koscielne otumanianie ze embrion to potencjalny czlowiek dzial
      > a. Coraz mniej ludzi
      > chce w tym kraju myslec samodzielnie. Plemnik to tez potencjalny czlowiek, wiec
      > kara wiezienia za
      > masturbacje, ciekawe czy kler, i otumanione spoleczenstwo tez by poparlo. Najle
      > piej 3 lata za kazdy
      > plemnik!
      > A moze kobieta ma mniej prawa do swego ciala niz mezczyzna? W koncu ona z zebra
      > mezczyzny
      > powstala wedlug facetow w sukienkach...
      Gdyby nie kler i otumanione społeczeństwo nie miałbym ukochanego brata i jego
      dwóch synów. A wszystko było na granicy ostrza brzytwy.
      • 2560a Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej tango9 22.11.06, 19:55
        tango9 napisał:
        Gdyby nie kler i otumanione społeczeństwo nie miałbym ukochanego brata i jego
        dwóch synów. A wszystko było na granicy ostrza brzytwy.
        Przepraszam, a do czego sluzyla ta brzytwa? Tatus nie lubil sie golic a mamusia
        nie lubila z zarosnietym?
      • 2560a Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 22.11.06, 20:01
        > Gdyby nie kler i otumanione społeczeństwo nie miałbym ukochanego brata i jego
        > dwóch synów. A wszystko było na granicy ostrza brzytwy.
        ---------
        Brzytwa?????????
        -mamusia nie lubila zarosnietych?
        -tatusiowi sie chcialo a mamusia wziela brzytwe w rece i powiedziala ;albo
        robisz mi dzidziusia albo amputujemy zbyteczny organ,zostawimy ci tylko otworek
        do sikania?
        P.S. gdzie jest GRANICA ostrza brzytwy?
      • adam02138 Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 23.11.06, 01:18
        Rozumiem ze brat i synowie zostali poczeci dzieki proboszczowi. Ci co sa za prawem do aborcji nie sa
        za nakazem do aborcji, chcesz miec dzieci, nikt Ci nie zabrania.

tango9 napisał:

• babette663 Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborcji 22.11.06, 19:49

Ale obluda!!!Przez to zaklamanie w kosciele NIEkatolickim nasze dzieci musza
      kaleczyc swoje cialo i psychike na cale zycie, bo zamiast o wychowaniu
      seksualnym opowiada sie dzieciom i mlodziezy o piekle i diablach.
      A te diably w sutannach (nie wszyscy ale wiekszosc) jakos nie wypowiadaja sie
      ile dzieci wyskrobano i zakopano na terenie zakonow zenskich!!!!!T Y S I A C
      E!!!Skad sie tam wziely??Ale hipokryzja!!!!!Teraz widze, ze podjelam dobra
      decyzje - od pewnego czasu przestalam chodzic do kosciola, poprostu ze strachu,
      zeby nie przestac wierzyc w Boga, modle sie w domu i jestem szczesliwsza, ze
      tej calej obludy nie ogladam, a musze przyznac, ze decyzja to nie latwa, ale
      mysle ze trafna.
    • annagomes Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 22.11.06, 20:36
      Embrion to już jest człowiek. moim zdaniem, odkąd zaczyna się kształtowac, a na
      pewno odkąd mu serce bije. A Ty chociaż wiesz w którym tygodniu zaczyna bić
      serce? Czy po prostu jesteś jedną z tych "wyzwolonych" osób o liberalnych
      poglądach, które tak na prawdę nie mają pojęcia na jaki temat się wypowiadają.
      Plemnik to komórka. Ale gdy połączy się z inną komórką i rozwinie to już jest
      człowiek. i dlatego jestem przeciw aborcji. nie dlatego że jestem "otumaniona"
      kościołem, bo nie uważam się za katoliczkę i to nie Kościół jest dla mnie
      autorytetem. Ale jestem człowiekiem i uważam że zabijanie jest złe. Widziałam
      zdjęcia i filmy i wiem jak to wygląda. To najzwyklejsze zabójstwo.
      • 2560a Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 22.11.06, 21:30
        annagomes napisała:

> Embrion to już jest człowiek. moim zdaniem, odkąd zaczyna się kształtowac, a
        na
        >
        > pewno odkąd mu serce bije.
        Dlaczego uwzielisci siena serce. To zwykla pompa.Nie ma w sercu uczuc! Poezji
        naczytaliscie sie.
        > Plemnik to komórka. Ale gdy połączy się z inną komórką i rozwinie to już jest
        > człowiek. i dlatego jestem przeciw aborcji.
        ---
        Jestez przeciw aborcji, rozumiem calkowitemu zakazowi,poniewaz brak ci wiedzy o
        przedmiocie. Kierujesz sie naiwno-romantycznymi przeslankami.

Widziałam
        > zdjęcia i filmy i wiem jak to wygląda. To najzwyklejsze zabójstwo.
        Co to jest zabijanie? Czy starego , schorowanego czlowieka mozna zabic w imie
        prawa? Zabicie nie musi znaczyc uzycie noza czy broni. Mozna. Bo czlowiek ma
        prawo, rowniez od Boga, umrzec. Wylacza sie aparature, odstawia leki, nie
        przystepuje sie do reanimacji,...Nie , nikt nikogo nie usypia. Zwyczajnie
        pozwala sie komus umrzec. uznajac ze ,a zyczenie pacjenta /rodziny ,dalsza
        walka nie ma sensu.
      • babette663 Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 22.11.06, 22:23

Przeczytaj komentowany artykuł »
        Autor: annagomes
        Data: 22.11.06, 20:36 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
        Embrion to już jest człowiek. moim zdaniem, odkąd zaczyna się kształtowac, a na
        pewno odkąd mu serce bije. A Ty chociaż wiesz w którym tygodniu zaczyna bić
        serce? Czy po prostu jesteś jedną z tych "wyzwolonych" osób o liberalnych
        poglądach, które tak na prawdę nie mają pojęcia na jaki temat się wypowiadają.
        Plemnik to komórka. Ale gdy połączy się z inną komórką i rozwinie to już jest
        człowiek. i dlatego jestem przeciw aborcji. nie dlatego że jestem "otumaniona"
        kościołem, bo nie uważam się za katoliczkę i to nie Kościół jest dla mnie
        autorytetem. Ale jestem człowiekiem i uważam że zabijanie jest złe. Widziałam
        zdjęcia i filmy i wiem jak to wygląda. To najzwyklejsze zabójstwo.
        ---------------
        calkowicie sie z toba zgadzam w 250%, ale moja mama byla matka z powolania i
        tak mnie wychowala, ze nie mialam ciagot do krzakoterapii, pomimo, ze jak
        wszystkie nastolatki zakochiwalam sie co 2 tygodnie, a kazdy chlopak, ktory
        mial rece "rozlatane" jak to sie kiedys mowilo, byl odeslany na wlasciwe
        miejsce i to uszanowal, potem matka wytlumaczyla mi co to jest zajscie w ciaze
        itp, nie straszyla mnie grzechem, diablem i nie wysylala do spowiedzi co
        tydzien, pomimo, iz czasami tata zastanawial sie czy mama nie spedza wiecej
        miejsca na modlitwach i w kosciele. Ale to nie przeszkodzilo jej rozumnie nas
        wychowac. Nie jestem ani zarozumiala, ani jakas swietoszka, jestem NORMALNA i
        szczesliwa matka 4 dzieci, 6-ga wnukow i o zadnym zabijaniu dzieci nie ma
        miejsca w naszej rodzinie.I taki standard wychowania nie koliduje absolutnie w
        jak to piszesz byciem "kobieta wyzwolona".
        Dziewczyna 14-letnia i bardzo zakochana, dla ktorej kazda milosc w tym wieku
        jest na "cale zycie" nie pamieta o rozumie,bo ja nikt nie przestrzegl o
        konsekwencjach zapomnienia sie, seks to tabu.Jeszcze dzis spotyka sie mlodziez
        i to wiecej niz nam sie wydaje, ze mysla iz od pocalunku zajdzie w ciaze i z
        tym prywitywizmem trzeba walczyc. Wole mojej wnuczce powiedziec do czego sluzy
        pigulka antykocepcyjna, nawet jezeli nie czuje sie ona gotowa do jej zazywania,
        niz ma przyjsc do mnie pewnego dnia z pretensjami, ze jest w ciazy, bo nikt jej
        nie wytlumaczyl jak sie dzieci robi. I nie wiem czy psychicznie nie
        cierpialabym gdyby musiala ta ciaze usunac, pewno do konca moich dni.

• adam02138 Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 23.11.06, 01:09
        Embrion to tez zestaw komorek, tyle ze z mieszanka genow dwoch osobnikow i zdolny do podzialu. Ta
        mieszanka owszem jest unikalna, ale to nic nadwyczajnego, mieszka wirusa z komorka zdrowa tez jest
        unikalna kombinacja genow.

Jezeli chodzi o serce, wiele zwierzat je ma, nikt nad nimi nie placze...

Nie nalezy mieszac wiary z faktami.

annagomes napisała:

> Embrion to już jest człowiek. moim zdaniem, odkąd zaczyna się kształtowac, a na
        >
        > pewno odkąd mu serce bije. A Ty chociaż wiesz w którym tygodniu zaczyna bić
        > serce? Czy po prostu jesteś jedną z tych "wyzwolonych" osób o liberalnych
        > poglądach, które tak na prawdę nie mają pojęcia na jaki temat się wypowiadają.
        > Plemnik to komórka. Ale gdy połączy się z inną komórką i rozwinie to już jest
        > człowiek. i dlatego jestem przeciw aborcji. nie dlatego że jestem "otumaniona"
        > kościołem, bo nie uważam się za katoliczkę i to nie Kościół jest dla mnie
        > autorytetem. Ale jestem człowiekiem i uważam że zabijanie jest złe. Widziałam
        > zdjęcia i filmy i wiem jak to wygląda. To najzwyklejsze zabójstwo.
    • s.k.i.n Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 22.11.06, 21:13
      no to jest wielka klęska wojujących feministek...
      • jungier Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 24.11.06, 03:07
        s.k.i.n napisał:

> no to jest wielka klęska wojujących feministek...
        skin, odwal sie od macicy i zajmij sie swoim odbytem. Nie twoja macica wiec nie
        masz nic do gadania.
    • male_c77 Re: Sondaż: Polacy coraz bardziej przeciwni aborc 22.11.06, 23:36
      ten sondaż chyba w Toruniu pod siedzibą radia m robiono

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka