e-tygodnik.pl 22.11.06, 15:23 Straszna tragedia. e-tygodnik.pl<br> składa wszystkim rodzinom ofiar najszczersze kondolencje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
r_mol A to już mała paranoja. 22.11.06, 15:25 Nie ma w demokracji ważniejszej rzeczy niż akt wyborczy. Nieszczęście - nieszczęściem, ale - z całym szacunkiem dla ofiar - na polskich drogach czy budowach ginie wielokrotnie więcej ludzi niż w górnictwie. Może zawieśmy wybory w ogóle, skoro komuś przeszkadzają? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: A to już mała paranoja. 22.11.06, 15:28 A ja uważam że to OK. Mieliśmy już tyle debat że wystarczająco informacji mają wyborcy. Teraz mogą się bez emocji zastanowić kogo wybrać. Koniec kłótni Tusk-Rokita, Kaczyński- Tusk. Teraz każdy moze sobie spokojnie odpowiedzieć na pytanie - na kogo głosować ???? Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 [...] 22.11.06, 16:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Wstyd mi za Ciebie... to nie miejsce na obelgi 22.11.06, 16:13 Chyba nie jest to odpowiednie miejsce na obelgi W artykule o zgodzie i pojednaniu, a Ty z takimi tekstami. Wstyd mi za Ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
memhos Jakie znowu pojednanie? 22.11.06, 18:19 Przeciez jezeli zostanie wstrzymana kampania wyborcza to w mediach zostanie TYLKO PiS. Akurat przed wyborami :-P Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Macierewicza to oczywiście nie dotyczy… 23.11.06, 02:51 Tajna kampanijna broń PiSu nadal "przecieka": wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3750355.html - ciekawe, czy to znowy będzie "skrót myślowy"? Gdyby Macierewicz był statkiem, to już dawno by zatonął. Odpowiedz Link Zgłoś
baleron-pheziem-wawy +++++ PO rozpada się więc Tuske przerywa ! ++++++ 22.11.06, 18:28 ....Mam przekonanie, że Polacy przyjmą ze zrozumieniem zawieszenie najbardziej spektakularnych form kampanii - ocenił Tusk...... Hertuskowi to polskie nieszczęście spadło jak dar z nieba ! Obłudny, perfidny Her Tuske w chwilach dla siebie trudnych (patrz rozpad PO) ma tylko Polaków ustach ! i im bardziej Tuske jest antypolski tym bardziej powołuje się na Polaków i ich potrzeby ... Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: +++++ PO rozpada się więc Tuske przerywa ! + 22.11.06, 20:32 W związku z tragedią partie zawieszają kampanie - właściwie dlaczego? codziennie umiera moża tysiąc, może więcej ludzi w Polsce i to w różnych męczarniach. Po diabła ten spektakl? Nie lepszy byłby brak komentarza i spokojna cisza? Odpowiedz Link Zgłoś
zygzag3 Re: +++++ PO rozpada się więc Tuske przerywa ! + 22.11.06, 21:19 Chyba tak ale musialo jeszcze tam politykow powiac. Odpowiedz Link Zgłoś
zygzag3 Re: +++++ PO rozpada się więc Tuske przerywa ! + 22.11.06, 21:17 baleron-pheziem-wawy napisał: > ....Mam przekonanie, że Polacy przyjmą > ze zrozumieniem zawieszenie najbardziej > spektakularnych form kampanii - ocenił Tusk...... > > Hertuskowi to polskie nieszczęście > spadło jak dar z nieba ! > > Obłudny, perfidny Her Tuske w chwilach > dla siebie trudnych (patrz rozpad PO) > ma tylko Polaków ustach ! > > i im bardziej Tuske jest antypolski > tym bardziej powołuje się na Polaków > i ich potrzeby ... > baleroneroniku a tabletke juz pan polknol? Moze niedlugo zacznie dzilac. ..................................................................... Odpowiedz Link Zgłoś
male_c77 Re: Wstyd mi za Ciebie... to nie miejsce na obelg 22.11.06, 23:34 takie bajki o pojednaniu to sobie wsadź, wiesz gdzie; za parę dni z ust rządzących usłyszymy, że wszystkiemu winne są te "komunistyczne" przepisy Odpowiedz Link Zgłoś
memhos Paranoja to to, co robi PiS 22.11.06, 15:28 Zgineli ludzie - to straszne, ale cyrk prezydenta i premiera jest rownie straszny. Ile osob ginie na drogach kazdego dnia? Powod do konferencji? Powod do sledztwa? Nie. Powodem sa wybory. Niech nie mydla oczow zatrzymaniem agitacji! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Chociaż pod tym wątkiem dałbyś spokój wyborom 22.11.06, 15:30 Stary chociaż pod tym wątkiem zerezygnowałbyś z napastliwych wyborczych hasełek. Ja usunąłem pod tym wątkiem ze stopki hasełko antyplatformowe, bo po prostu w pewnych miejscach nie wypada być agresywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra Re: Chociaż pod tym wątkiem dałbyś spokój wyborom 22.11.06, 20:35 palestrina2005 napisał: > Stary chociaż pod tym wątkiem zerezygnowałbyś z napastliwych wyborczych hasełek > . > Ja usunąłem pod tym wątkiem ze stopki hasełko antyplatformowe, bo po prostu w > pewnych miejscach nie wypada być agresywnym. BZDURA i histeria, gdyż lubisz wzruszać się i okazywać jakiś to ty wielce współczujący. Taka tepa, zwięrzęca powaga na potrzeby popisywania się przed samym sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
prov_ Re: Paranoja to to, co robi PiS 22.11.06, 16:31 szczególnie na Śląsku, a bój toczy się o Warszawę ,,,, podaj mi prawdziwe powody dla ktorych jesteś nieprzychylny/a PIS, powiedz mi dlaczego od razu po wyborach parlamentarnych atakowałeś LPR, PIS podając nieprawdziwe informacje,,,to że jesteś przeciwnikiem politycznym rozumiem,, ale podaj powody twojej wściekłej, nienawiśći,,paranoja będzie jak pojawi się tam kol. Hania z przewodniczącym..... Odpowiedz Link Zgłoś
zygzag3 Re: A to już mała paranoja. 22.11.06, 21:14 Ale pamietaj ze na drogach Polskich wiele wypadkow spowodowanych agresja jazdy i upojenie alkoholowego. Gornicy ryzykuja zycie, znaja ryzyko, i czasami traca zycie z naturalnej katastrofy. Przynajmniej troszke ucichnie i na forum, miejmy taka nadzieje, chamstwo troche przystanie. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Tylko przyklasnąć 22.11.06, 15:26 No to przynajmniej raz nasi wszyscy politycy się POPISali. Brawo !!!! Nawet zmieniłem stopkę pod tym wątkiem żeby nie byc agresywnym... Odpocznijmy sobie od debat. Ja też już wkrótce zaczynam ciszę wyborczą - wyjeżdżam dzisiaj w delegację i wracam do Polski dopiero w sobotę a więc od jutra będzie cisza przedwyborcza z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
hwadu Nareszcie Politycy rozmawiają ze sobą... 22.11.06, 15:27 Nareszcie Politycy rozmawiają ze sobą...Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 Re: W związku z tragedią partie zawieszają kampan 22.11.06, 15:35 Polska to NIE jest kraina kopalń!! W tym kraju większość nie podnieca się każdą nowinom ze Śląska. Politycy powinni myśleć jak zlikwidować dotowanie górnictwa, a nie jak znaleźć kolejną okazję do dotowania. Jak górnikom jest niebezpiecznie na dole to niech zostaną rybakami nad morzem. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: W związku z tragedią partie zawieszają kampan 22.11.06, 15:48 Wiesz też mi się nie podoba dotowanie kopalń i emerytur górnikom. Też uważam że górnicy mają wolny wybór co do zawodu i nikt im tak jak strażakom, lekarzom, policjantom nie każe pracować w tym zawodzie. Ale myślę że wybrałeś zły czas i miejsce na takie dyskusje. W tym miejscu to nie na miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
d_arek_d Re: W związku z tragedią partie zawieszają kampan 22.11.06, 23:08 palestrina2005 napisał: > Wiesz też mi się nie podoba dotowanie kopalń i emerytur górnikom. > Też uważam że górnicy mają wolny wybór co do zawodu i nikt im tak jak > strażakom, lekarzom, policjantom nie każe pracować w tym zawodzie. > Ale myślę że wybrałeś zły czas i miejsce na takie dyskusje. W tym miejscu to > nie na miejscu... A więc już nigdy nie powinno się rozmawiać o plusach wykonywania zawodu kierowcy, o przekrętach przez kierowców popełnianych, ani krytykować stanu dróg. Przecież tylu kierowców co dnia ginie na drogach. Czasami nawet po kilku naraz! Och! Więc co dnia "zły jest czas i miejsce". Współczuję rodzinom tych górników, którzy zginęli. Ale równie mocno współczuję ofiarom wypadków drogowych oraz przemocy w rodzinie. Różnica jest taka, że tych drugich i trzecich jest o wiele więcej, a nikt nie robi z przez nich żałoby narodowej. Dlaczegóż to? Odpowiedz Link Zgłoś
honecker32 Zawieszaja dobrze, w zwiazku z tragedia to nie 22.11.06, 15:46 kolejne zagranie pod publiczke a dokladniej by przeciwnik polityczny nie mowil patrzcie na nich: jakas "wielka" tragedia a oni tu prowadza kampanie, jacy oni nieczuli itp.. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Zawieszaja dobrze, w zwiazku z tragedia to ni 22.11.06, 15:49 Wszyscy zawieszają, więc jest sprawiedliwie... Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 [...] 22.11.06, 16:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 Co tam żałoba dla Pani Waltz ! dla Struzika.... 22.11.06, 15:50 hamy hamy hamy - zaczynam wierzyć że Hannna to naprawdę Hajka - Polka katoliczka by się nigdy tak nie zachowała, Struzikowi wieśniakowi można chyba wybaczyć - prosty z niego chłopek roztropek Zobaczcie jak się hajka nachapała ! orka.sejm.gov.pl/osw5.nsf/($All)/F8AC5C313CF76A4DC1257081002EBA1A/ $File/OSW1_100.pdf?OpenElement Odpowiedz Link Zgłoś
fullman Dlaczego sie tak stalo? 22.11.06, 15:53 Dlaczego ludzie na gorze ciagle mysla wedlug starego systemu.Nakaz rozbiorki i odzysk juz uzywanych urzadzen a jak odpowiedzialnych do pracy pod ziemnia jest wiecej warte niz zycie gornika? Co to znowu jedziemy wedlug zasady pokonamy innych gdyz nas jest mnozko. Stary sprzet jezeli zachodzi niebezpieczenstwo sie nie wydobywa lecz porzuca. Kosztuje? to niech kosztuje,zycie kazdego gornika i rujnowanie calej rodziny jest wiecej warte niz te zasrane pana ministra 70 mmln.Za takie podejscie w moim kraju p.minister odpowiadalby przed sadem za blad przy pracy.Ludzie wyczyscie z takich wladcow swoj kraj tak myslacycyh.Polska staje sie z godziny na godzine bogatsza i naprawde moze sobie pozwolic na uszanowanie zdrowia i zycia ludzkiego swoich obywateli. F. Odpowiedz Link Zgłoś
moher75 Re: Dlaczego sie tak stalo? 22.11.06, 17:07 fullman napisał: > Dlaczego ludzie na gorze ciagle mysla wedlug starego systemu.Nakaz rozbiorki i > odzysk juz uzywanych urzadzen a jak odpowiedzialnych do pracy pod ziemnia jest > wiecej warte niz zycie gornika? Bo za pozostawienie sprzętu o wartości 70 mln zł pod ziemią mieli by prokuraturę na karku z zarzutem niegospodarności... Proste ?! Decyzja była słuszna - zawiódł prawdopodobnie czynnik ludzki - tam pod ziemią... Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Co tam żałoba dla Pani Waltz ! dla Struzika.. 22.11.06, 15:55 Zamilcz i spuść wodę, bo g..no przez ciebie przemawia! I naucz się czytać ze zrozumieniem, to naprawdę łatwe. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 [...] 22.11.06, 16:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
moher75 Re: Co tam żałoba dla Pani Waltz ! dla Struzika.. 22.11.06, 17:05 swojak11 napisał: > Zobaczcie jak się hajka nachapała ! > orka.sejm.gov.pl/osw5.nsf/($All)/F8AC5C313CF76A4DC1257081002EBA1A/ > $File/OSW1_100.pdf?OpenElement Mnie zmroziła część dotycząca dochodów... 89.000 PLN zarabia profesor UW ? 50.000 funtów z EBOiR ? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Kompletny debilizm panuje w tym kraju. 22.11.06, 15:51 Cóż takiego niby się stało? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Zginęli tak jak codziennie wielu. 22.11.06, 16:22 Ale przy tamtych śmierciach nie ma padlinożernych mendiów, wię politykierskiej hipokryzji brak. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Zginęli tak jak codziennie wielu. 22.11.06, 16:41 Czy akurat hipokryzją jest zawieszenie kampanii. Fakt media rzucają się na wszystkie tragedie. Ale że akurat politycy w takiej chwili powstrzymują się od debat to chyba OK. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Nie OK. bo nie wydarzyło się 22.11.06, 16:56 nic szczególnego. Parę miesięcy temu na przystanku w Warszawie w przypadkowych ludzi wjechał idiota zabijając na raz 5 osób i politycy swoich głupot wylewać nie przestali. Odpowiedz Link Zgłoś
corradocatani Czemu nie zawiesza kiedy.... 22.11.06, 15:53 kolejna "mama" z "tatą" zatłuką jakieś dziecko, które zostało poczęte wyłącznie dla wymiernej korzyści w postaci becikowego? Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 PIS robi kampanie na tragedii, tak samo jak w Kat 22.11.06, 16:01 w Katowicach Marcinkiewicz!... naobiecywał,nagadał...a ludzie pozostali bez pomocy... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Czy nawet w obliczu tragedii nie możesz... 22.11.06, 16:19 opanować agresji... Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 palestrina2005.. nie popisuj się,ćwoku! 22.11.06, 16:27 nie wykorzystuj tragedii do własnych, brudnych celów!.. takie tragedie są przyczynkiem do wykazania złych rzadów, ekipy rzadzącej ! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne W związku z tragedią partie zawieszają kampanie 22.11.06, 16:03 W obliczu tak okropnej katastrofy kontynuowanie kampanii wyborczej byloby wysoce nie namiejscu i raniac uczucia rodzin ofiar. Nasze mysli i modlitwy powinny byc z ofiarami tragedii i ich rodzinami. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Bzdura. 22.11.06, 16:06 Kolejna bomba medialna a nie katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: Bzdura. 22.11.06, 16:10 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Kolejna bomba medialna a nie katastrofa. zmien se nika na obraza.uczuc.czlowieczych albo obraza.uczuc.czlowieka.cywilizowanego jestes zalosny. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Tacy jak ty są żałośni. 22.11.06, 16:10 Patetyczne durnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Zachowujesz sie jak prostak. 22.11.06, 16:13 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Patetyczne durnie. Zachowujesz sie jak prostak. Nie mam dla takich czasu. Koniec dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Prostactwo charakteryzuje: 22.11.06, 16:14 mendia, władzę itp. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 przed ta tragedią, zgineło 22 górników w tym roku 22.11.06, 16:11 czy Kaczyńscy cos wspomnieli o tym?..nie!..bo gineli pojedynczo... trzeba ginać zbiorowo, by premier,czy Prezydent PIS-u to dostrzegli ! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: przed ta tragedią, zgineło 22 górników w tym 22.11.06, 16:17 zgodnik1 napisał: > czy Kaczyńscy cos wspomnieli o tym?..nie!..bo gineli pojedynczo... trzeba > ginać zbiorowo, by premier,czy Prezydent PIS-u to dostrzegli ! alez ty jestes glupiutki. wszedzie dopatrujesz sie spisku. ty jakis oszolom czy co? daj sobie na wstrzymanie, relanium podobno jest bardzo skuteczne. ludzie zgineli, rodziny przechodza tortury psychiczne, badz tak dobry i spadnij z tego forum na kilka dni, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 [...] 22.11.06, 16:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: psie.. szczepiłeś sie ? 23.11.06, 22:49 ha, administrator cie skasowal, nawet on nie mogl tego jadu scierpiec ;) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Zawsze gdy ginie wiele osób na raz to 22.11.06, 16:21 jest większa tragedia niż gdy zginie jedna osoba... Nie rozumiem Twojego postu... Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 palestrina2005.. bo jesteś ograniczony... 22.11.06, 16:23 nie łapiesz?.. a co z pomocą państwa dla tamtych, anonimowych dla mediów?! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Nie rozumiem Twojej agresji 22.11.06, 16:37 Zginęli ludzie a ty nie potrafisz się wznieść ponad polityczne podziały... Jakoś politycy się teraz nie kłócą... A ty ???? Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 palestrina2005.. spróbuje.... 22.11.06, 16:57 czym ta śmierć górników różni sie od innych?.. w tym roku zgineło na kopalniach juz 22 górników!..Czy ktos widział premiera,prezydenta..no ministra, by tak sie udzielał w pomocy dla rodzin tych ofiar?!.. nie, ponieważ te tragedie ludzkie nie byłY MEDIALNE !!!!!.. RZĄDZĄCY,WYKORZYSTUJA TE TRAGEDIE DO ZBIJANIA KAPITAŁU POLITYCZNEGO...i to jest obrzydliwe..Obywatele w naszym kraju,nie sa traktowani równo!... mamy te same obowiązki wobec naszego kraju, mamy też te same prawa... czy to jasne ? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: palestrina2005.. spróbuje.... 22.11.06, 17:25 Trudno żeby politycy byli zawsze tam gdzie ktoś umiera. Ale w przypadku takich tragedii na większą skalę powinni zabrać głos. Tego się oczekuje od przywódców aby w chwilach takich tragedii byli tam i coś powiedzieli ku pokrzepieniu serc. Tak jak Giuliani w Nowym Jorku był przy WTC po tragedii i pokrzepiał ludzi swoimi słowami. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 palestrina2005, nic nie zrozumiałes ! 22.11.06, 17:29 nie o wyrażanie żalu mi chodzi, lecz o RÓWNE PRAWA WSZYSTKICH OBYWATELI ! Odpowiedz Link Zgłoś
dzaco Władza i politycy są wszędzie 22.11.06, 19:40 tam gdzie medialnym jest się pokazać. Przykład żołnierza, który niedawno zginął w Iraku... chociaż była to "tylko" jedna dusza to prezydent ze zbolałym wyrazem twarzy współczuł żołnierzowi, który leżał ranny w szpitalu, wspominając, że wie, że to był jego kolega itp... medialne za przeproszeniem rzygi... zwłaszcza, że wkrótce wyjeżdża ok. 1000 ludzi z misją zbrojną, ku chwale G.W. Busha. Kto na to wydał zgodę??? Pojawiają się tam, gdzie słowa o tym, że to tragedia, i że nie można do takich sytuacji dopuścić po raz drugi, i że zbadają przyczyny, i ukarają winnych są potrzebne ludziom, którzy czekają na takie słowa. Szkoda, że nigdy nie wspominają, że jest to również ich wina, jako ludzi, którzy podjęli się odpowiedzialności za ten kraj. Prościej jest rozliczać się z przeszłością i obiecywać gruszki na wierzbie. Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza36 Re: W związku z tragedią partie zawieszają kampan 22.11.06, 16:09 raczej straszna histeria i show medialne Odpowiedz Link Zgłoś
giewont Z całym szacunkiem dla ofiar ale każdego dnia 22.11.06, 16:21 w szpitalach umierają setki ludzi, często z powodu braku paru groszy na leki i opiekę. W hospicjach całymi dniami ludzie leżą w odchodach ponieważ nie ma pieniędzy dla pielęgniarek. Głodują bo stawka żywieniowa to coś ok. 3zł. Umierają choć mogliby jeszcze żyć. Setki osób dziennie. W każdy weekend na drogach ginie 50-70 osób. Co lato tonie ok. 300 osób. W wojsku z różnych powodów ginie 400 itd itd. A jednak nic tak nie przyciąga polityków i mediów jak górnictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 brynk, ty zawsze bedziesz tym kim jestes... 22.11.06, 16:58 bydlakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Musi stac sie tragedia, zeby do ryja sobie ni 22.11.06, 17:23 Ten rok jest szczególny,jeżeli chodzi o katastrofy........... Zaczęło sie w styczniu - katastrofa budowlana na terenie Międzynarodowych Targów Katowickich,później były pomniejsze katastrofy górnicze a teraz rok prawie sie kończy i mamy podobną do tej w Katowicach........... To są katastrofy w których zgineli ludzie - trzeba tym ludziom oddać cześć ....... _____________________ Ale chyba największą katastrofą dla Polski są rządy PiSuaru i braci Kaczyńskich ,czyżby jakis dziwny zbieg okoliczności ?????? bo nie sądzę aby Opatrzność aż tak głęboko musiała sięgac aby pokazac tym "miłosiernym" że ida błędną drogą. Kraj i ludzie mają dosyć ciągłych kłótni,wyciągania brudów przeszłości i taplania sie w tym jak w łajnie. Może KACZKI to lubią ale dla zwykłego człowieka potrzebny jest spokój i takie chwile jak ta ,dają wiele do myślenia _____ czy warto ..... gdzie jest i będzie granica oraz koniec tych kłótni i aktów nienawiści........ Bo jeżeli Polska i ludzie nia rządzący mają twarz INKWIZYTORA : i.wp.pl/a/f/jpeg/10696/antoni_macierewicz_450.jpeg to nic dobrego nas nie czeka ........................ Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.leszczynski W związku z tragedią partie zawieszają kampanie 22.11.06, 16:45 To ciekawe! Pare minut po szesnastej "zadzwonil" do mnie Pan Marcinkiewicz. Hm... Partie zawiesily kampanie... Wszystkie parte? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: W związku z tragedią partie zawieszają kampan 22.11.06, 16:51 HGW powiedziała że zawieszają kampanię w mediach ale nie indywidualne spotkania z wyborcami. Fajnie że do Ciebie zadzwonił. Bardzo podoba mi się ten pomysł Marcinkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider a kaziu i tak z TV nie zniknie 22.11.06, 17:22 kampania niby zawieszona ale kaziu zapewne bedzie swoją krzywą twarzyczke w reżimowej TV i tak eksponował. zobaczycie ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: a kaziu i tak z TV nie zniknie 22.11.06, 17:26 Nie obrażaj - to tylko Twoje domysły. Pożyjemy zobaczymy. I zobaczymy też jak zachowa się HGW, bo ja z kolei mam więcej wątpliwości co do jej etyki... Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: a kaziu i tak z TV nie zniknie 22.11.06, 17:30 palestrina, ja na twoim miejscu zadumałbym sie nad swoją etyką. znaczy jej brakiem. albo jak to sie ostatnio mówi - etyka obrotowa. co mniej lub wiecej oznacza jej brak. palestrina2005 napisał: > Nie obrażaj - to tylko Twoje domysły. > Pożyjemy zobaczymy. I zobaczymy też jak zachowa się HGW, bo ja z kolei mam > więcej wątpliwości co do jej etyki... Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 palestrina2005.. a może HWDK ? 22.11.06, 17:33 zachowujesz sie ,jak ostatni cham!.. obrażając Gronkiewicz, dajesz swiadectwo chamstwa sobie i swoim wybrańcom.. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: palestrina2005.. a może HWDK ? 22.11.06, 17:37 zgodnik, nie spodziewaj sie po nim kultury i etyki. nie taka jego rola na tym forum ;))))) zgodnik1 napisał: > zachowujesz sie ,jak ostatni cham!.. obrażając Gronkiewicz, dajesz swiadectwo > chamstwa sobie i swoim wybrańcom.. Odpowiedz Link Zgłoś
moher75 Kampania jest częścią demokracji... 22.11.06, 16:52 ...codziennie giną ludzie / nie rozumiem dlaczego ograniczać prawo wahających się wyborców do konfrontacji poglądów kandydatów - co to ma do tragedii na Śląsku ? A może odwołanie kampanii to element tejże ? P.S. Oczywiście współczuję rodzinom ofiar Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Żegnam Wszystkich Forumowiczów 22.11.06, 17:28 I tych miłych i tych niemiłych dla mnie. Dzisiaj wyjeżdżam w delegację i wracam do Polski dopiero w sobotę. A więc zobaczymy się już po wyborach aby wspólnie skomentować wyniki. Pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
anbowi Re: jak zawieszają kampanie a co robi kaczyński t 22.11.06, 19:33 Po roli Gomółki, przerabia rolę Gierka Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Czy POkemony muszą żerować na tragediach ? 22.11.06, 20:19 Pierw Hania "Bufetowa" w poprzedniej kampanii urządziła swój wiec wyborczy w warszawskim hospicjum podając przy okazji kłamliwe dane o rzekomym braku pomocy dla chorych ze strony prezydenta Kaczyńskiego dziasiaj Tusk znów chce pokazać się na pierwszym planie jaki to "ludzki" gość. Zwkły hipokryta. Wypadek w Halembie to tragedia, z faktami się nie dyskutuje. Tyle że nie 8 ani nawet nie 18 ofiar ale kilkadziesiąt w weekend a parę tysięcy (jedno małe miasto) ludzi ginie w wypadkach samochodowych w naszym kraju, w kopalniach węglowych w tym roku zginęło już 25 osób ! Co z nimi ? Co z ich rodzinami ? Dlaczego im "prezydent Tusk" czy "Premier z Krakowa" czy wreszcie prawdziwy premier Kaczyński nie składali wizyt nie obiecywali zapomóg czy choćby "pomocy psychologów"? Czy tamta śmierć była "gorsza" ? Przestańmy wreszcie ekscytować się liczbami, zmówmy pacierz i walczmy dalej w wyborach o lepszych prezydentów. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa PiSu i Radyjamaryja to nie dotyczy? 22.11.06, 20:22 W radyjamaryhja kampania PiS na całego - prezentują się kandydaci PiS. Tragedia i powstrzymywanie się od agitacji wyborczej pisiorków nie dotyczy! Cała łatwowoierna reszta niech się wali. A cooooooo? A jaaaak? Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: PiSu i Radyjamaryja to nie dotyczy? 22.11.06, 21:01 Widać Radiem rządzą i w nim występują ludzie myślący, rozsądni którzy potrafią odróżniś sprawy "Boskie" od "Cesarskich". Dość hipokryzji i komunistycznej egzaltacji, dość "gospodarskich' wizyt genseków w przodująvcych zakładach czy w miejscach katastrof. Premier powinien wysłać kondolencje rodzinom, zmówić paciorek (po kryjomu, nie na pokaz jak Tusk) i nakazać kontrolę kopalni odpowiednim służbom. Tyle ludzi co w Halembie ginie w każdy weekend na naszych drogach i jakoś życie w kraju nie zamiera. Nie daajmy się manipulować naszym(?) "merdiom". I co oznacza to pytanie ? Czy to oznacza że jak "Prezydent Tusk" coś beknie to cały kraj ma stanąć na baczność ? Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Re: PiSu i Radyjamaryja to nie dotyczy? 22.11.06, 22:27 talking_head napisał: > I co oznacza to pytanie ? Czy to oznacza że jak "Prezydent > Kartofel Mniej Ważny" coś beknie to cały kraj ma stanąć na baczność ? Wyciszenie kampanii, w porozumieniu z prezesem PiS, premierem Jarosławem Kaczyńskim, zalecił regionalnym strukturom partii sekretarz generalny PiS Joachim Brudziński. Nie dotyczy to radyjamaryja i polytykuf pisiorkowych w radyjomaryjo bełkocących. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden co jest prawdziwa tragedia w polsce? 22.11.06, 20:42 smierc gornikow jest tragedia sczegulnie dla rodzin.ale tragedia jest polska mentalnosc "meczennika"osmiu ginie w wypadku wszyscy w polsce przestaja pracowac.rzad idzie do kosciola na "modlitwe"przestajemy funkcjonowac jako panstwo.to nie jest normalne, to jest chorobliwe.jestesmy bardzo slabi metalnie.w iraku ginie polski polkownik,polska oglasza zalobe narodowa.czy tak zachowuje sie panstwo z tradycjami wojskowymi?to nie jest normalne.w polsce na drogach ginie codziennie masa ludzi.czy to ma oznaczac ze ruch na drogach ma byc zatrzymany?polacy opanujcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: co jest prawdziwa tragedia w polsce? 22.11.06, 21:08 Masz rację, a przypomnę jeszce ten ostatni przykład z policjantem który postrzelił badytę za kierownicą, i który musiał się później zająć psycholog, no po prostu kabaret. Myślę że 90 % udziału w budowaniu tej atmosfery psychozy mają media szukające na gwałt jakiegoś newsa. Jak co tydzień ginie paru górników to żadan informacja, żadnych zapomóg dla rodzin, żadnego biadolenia premiera. A z tą przerwaną kampanią to obłęd i czysta hipokryzja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
k.lafior a czy zawieszą kampanie z powodu innej tragedii?? 22.11.06, 21:08 Współczuję rodzinom ofiar tragedii w HALEMBIE, ale z drugiej strony - co roku umiera w Polsce KILKADZIESIĄT TYSIĘCY ludzi z powodu PALENIA PAPIEROSÓW sam RAK PŁUC wywołany paleniem papierosów zabiera co roku ok. 20000 (dwadzieścia tysięcy) Polek i Polaków. Im jakoś nikt świeczek nie pali, ich rodzinom nikt publicznie nie współczuje, nie trąbi o ich tragedii przez cały dzień na wszystkich programach TV. Lobby producentów tytoniu potrafi się dogadać z każdą partią. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: a czy zawieszą kampanie z powodu innej traged 22.11.06, 21:23 Palaczom akurat nie współczuję, sami sobie gotują ten los. porównanie więc chyba nie trafione, już bardziej zwykłe ofiary raka i w ogóle chorzy dla których np. nie stać państwa na lekarstwa. No i np ofiary wypadków drogowych czy wreszcie sami górnicy ginący "w pojedynkę' w czym ich smierć jest gorsza ? Ale o nich nie zająknie się żadna gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 Re: W związku z tragedią partie zawieszają kampan 22.11.06, 21:26 żałoba nie została jeszcze oficjalnie ogłoszona,w t.v. można jeszcze dziś pisać. na lewo most na prawo most, a środkiem Wisła płynie, tu rośnie dom tam rośnie dom, z godziny na godzinę. Na lewo Gronkiewicz, na prawo Marcinkiewicz, po środku Borowski stoi, tu rośnie głos, tam rośnie głos, PiS się nie ostoi. Warszawiacy różnością migają, na wyniki wyborów czekają, wciąż nowe głosy, wciąż więcej nas, w Warszawie najważniejszym z miast. Strajk poczty, strajkóje kto nie kiep, Pisowi wszastko się wali na łeb, jeszcze z Rosją sprawy, wymagają dyplomatycznej porządnej naprawy. Gronkiewicz 3 lata Pisu sprawdzić "prosi", Marcinkiewicz testy prawdomówności ogłosi, nie ma nowej drogi, tu nie rośnie dom, kłamstwa spadną im na głowę Bum, obiecanki czerwienią migają, zachęcają pasażerów w tramwaju, wciąż więcej głosów wciąż więcej nas w Warszawie najważniejszym z miast, szerszen. Odpowiedz Link Zgłoś
rymcymcym-i-tralala Re: W związku z tragedią partie zawieszają kampan 22.11.06, 21:37 słowa, słowa, słowa w Krakowie kampania wyborcza dziś rozkręciła się na całego, spoty reklamowe kandydata PIS co pół godziny lecą na antenie jednej z lokalnych stacji radiowych, a to pewnie nie wyjątek a od wycierania sobie gęby tragedią ludzką to już tylko nóż mi sie w kieszeni otwiera Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 W związku z tragedią partie zawieszają kampanie 22.11.06, 22:32 Jak głosować to tylko w Warszawie, jak Warszawa to gdy głosować trza, jak głosować to tylko na tego, kto werwę ma, a jak wybrać to tylko Gronkiewicz Waltz, jak mieszkania luxus to tylko dla najbogatszych, jak jak bogaci to tylko w lokalach najdroższych, jak wygoda i luxus, to tylko dla posłów, jak posłowie to tylko zależni od głosów, jak wybory to tylko w złotej jesieni, jak jesień to tylko kiedy rząd zmieni, jak jesień to taka jak w tym roku, rząd zmienimy krok po kroku. szerszen. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 zakłamany Marcinkiewicz!.. o 21,30 w Tok-szok ! 22.11.06, 22:48 produkował sie w programie w programie Najsztuba i Żakowskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
bertfox Re: zakłamany Marcinkiewicz!.. o 21,30 w Tok-szo 22.11.06, 22:53 bo rozumiem, ze spoty reklamowe to nie kampania? Wlasnie widzialem w telewizorze Kazimierza Większego.... eh Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 spot to nic!.. brał udział w programie z publiką 22.11.06, 22:57 Tok-Szok o 21,30...pr.4 Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 oglądałem...praeda!..Marcinkiewic z kłamie ! 22.11.06, 22:54 oszukał Gronkiewicz... Odpowiedz Link Zgłoś
kontogazetowe dziś o 23.20 zadzwonił do mnie Kaziemierz M... 22.11.06, 23:38 arcinkiewicz. Moim zdaniem to jest DNO. i to podwójne :-) O takiej porze nie DZWONI SIĘ do nieznajomych. drugie dno, to ponoć partie ZAWIESIŁY kampanię, ze zwzględu na żałobę. co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Darmozjady z poczty 22.11.06, 23:41 Gornicy moga nie dostac listow z renta czy pomoca. Darmozjady z poczty: akcje.blox.pl/2006/11/Darmozjady-z-poczty.html Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 mlody-inwestor ___sprytna prowokacja !!!!!!!!!! 23.11.06, 00:20 mlody-inwestor napisał: > Gornicy moga nie dostac listow z renta czy pomoca. > > Darmozjady z poczty: ______________________________________ zamiast malkontentnie blogować ,weź torbę(y) z "bezadresowymi" i przejdź sie w rejon....po jednym dniu "poczujesz" swoją dupcię i pomyślisz kaczym móżdżkiem że jednak mają listonosze rację i kto z tego interesu ma największy zysk ...??????? Czy Poczta Polska jako instytucja, czy dany dyrektorek rejonu ????????????????? A może piszesz w imieniu któregoś "zapracowanego figuranta" dyrekcyjnego,który myśli aby nic nie robić,wszystko zrobić-się nie narobić i jeszcze zarobić :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś