wj_2000 Zagadka 13.12.06, 14:20 Nie jest wykluczone, że dziennikarz, jak to często bywa, dla wywołania odzewu swego artykułu pominął jakieś decydujące fakty. Tak jak to przedstawił, to jakiś NONSENS! Nonsens, o którym ludzie piszą, że nóż im się w kieszeni otwiera. Nie jest wykluczone, że jedno z rodziców cierpi na jakąś chorobę psychiczną zagrażającą życiu dzieci. To nie żadna wina być chorym, oczywiście. W takim wypadku zabranie dzieci nie jest karą, ale odczuwane jest subiektywnie jako straszna krzywda. Może chodzi o coś innego. Jestem przyzwyczajony do tego że dziennikarze pisząc część prawdy OKROPNIE kłamią, choć formalnie kłąmstwa im potem nie można udowodnić. Jak z Anetą K. Wystarczy że dziennikarz pominął fakt, że ku.restwo i wiarołomstwo bije z jej twarzy, gdy na nią spojrzeć. A od razu wymowa artykułu byłaby inna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
horatio_valor Re: Zagadka 13.12.06, 14:34 > Nie jest wykluczone, że dziennikarz, jak to często bywa, dla wywołania odzewu > swego artykułu pominął jakieś decydujące fakty. Tak, to też może być racja. Dziennikarze szalenie lubią takie "duszeszczypatielnyje" tematy. Zresztą czytelnicy też. W takich artykułach nie ma miejsca na cieniowanie, dochodzenie racji czy rozważanie, czy ktoś postąpił słusznie czy nie. Walimy po oczach: zły znów skrzywdził dobrego, koniec kropka. Pamiętacie, jak było ze sprawą Marka, dziennikarza z Polic? Nagła szarża na wrednego urzędnika, który zaatakował uczciwego, niezależnego dziennikarza, a potem się okazało, że to niekoniecznie ten model, no i trochę wstydu było. Odpowiedz Link Zgłoś
trrapez Re: Biedny nie może mieć dzieci 13.12.06, 14:59 Czemuś głupi boś biedny... czemuś biedny boś głoupi... a tak naprawde... Dostało im sie, bo jakaś biurwa pomyślała, ze nikt nic nie zrobi w tej sprawie... A co na to LPR? Rozbijac rodzine? Dolina... aż mi sie pięść zaciska jak widze tą #@$%^@ biurokracje - Czy oni nie myśla? niby dla dobra dziec? nie wydaje mi sie! Niech sie zajmą dziećmi, ktore mieszkaja w rodzinach, gdzie jest alkoholizm i przemoc, a nie spokojy dom rozwalaja ! Przeciez mialy warunki - mialy pokoj, komputer... a ze wode bylo trzeba donieść - czy to jest powód - dajcie prace a nie zakazujcie - chore to jest a jedyny sposób to... amputacja (choregi biurokraty!!!!!!) Pozdrawiam i życzę powodzenia w walce o córki, mam nadz, ze znajdzie sie praca i mieszkanie, i teraz po tych zlych chwilach, dzieci beda mialy zrehabilitowane to zło w formie pracy dla rodzicow! Ciekawe jak sie dzieci uczyly? obstawiam, ze dobrze ! Szkoda słow Odpowiedz Link Zgłoś
manitooo Re: Biedny nie może mieć dzieci 13.12.06, 15:06 Proponuję, żeby pracowniczkę MOPS-u, kuratora i sędziego wymienić w następnej publikacji z imienia i nazwiska. Są to w końcu osoby publiczne i niech nie chowają się za murem bezimienności urzędów. Gazeto Wyborcza, powiedz nam personalnie, kto ma tyle odwagi, żeby wojować z bezrobotną i chorym na serce rencistą. Bandziorom nie zabiorą dzieci, bo się ich boją.... (nie wiadomo kogo bardziej, rodziców czy dzieci). Odpowiedz Link Zgłoś
baskub Biedny nie może mieć dzieci 13.12.06, 16:21 W GŁOWIE MI SIĘ NIE MIEŚCI .lEPIEJ DAĆ RODZINIE ZASTEPCZEJ 2000,ZL NIŻ POMÓC NATURALNYM RODZICOM .TAKIE MAMY PAŃSTWO .A ZAWSZE MA BYĆ BRANE POD UWAGĘ DOBRO DZIECKA .ACH TE NASZE SĄDOWNICTWO. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro To chyba jakas prawna paranoja? A co na to 13.12.06, 17:40 kochajacy rodziny ojciec Rydzyk???? Forsy ma wystarczajaco? Co za kraj.... Odpowiedz Link Zgłoś
anes111 Biedny nie może mieć dzieci 13.12.06, 18:30 Niech LPR razem z Kościołem dadzą na te i inne biedne dzieci. Ktoś powinien ponosić finansowe konsekwencje idiotycznych decyzji o zakazie aborcji Odpowiedz Link Zgłoś
almondgirl Re: Biedny nie może mieć dzieci 13.12.06, 19:43 jestem w szoku! jak można coś takiego zrobić? jak zwykle "interweniuje" się tam, gdzie nie trzeba. Okazuje się, ze można pod bokiem opieki społecznej zabić dzieci i przetrzymywać zwłoki w beczkach w szafie, ale normalnym ludziom wręcz porywa sie dzieci, zamiast im pomóc! czy ktoś to w ogóle kontroluje? Odpowiedz Link Zgłoś
zimowa1 polskie prawo to kryminał w kryminale ! 13.12.06, 22:56 ~W tym kraju nie ma ani prawa ani normalności ! to co dzieje się w sądach to kryminał w kryminale ! w sądach nadal rządzi prawo klanów, układzików i ma się rozumieć kasy ! kto ma kasę ma paragrafy ot cała prawa o polskim bezprawiu. Trzeba chodzić po sądach aby przekonać się o tym wszystkim co tak naprawdę się w nich dzieje, kto nie chodzi po sądach to nie uwierzy iż to dopiero "kryminał w kryminale" i całkowita prawda o tym co piszą ludzie nie mogący doszukać się ani sprawiedliwości ani normalności. Tam nie ma nawet co liczyć na sprawiedliwość - tam takiego pojęcia nawet nie znają ! Dlatego my wszyscy musimy wreście coś z tym zrobić ! aby wreście ludzie mogli żyć godnie i czuć się w kraju normalnie i bezpiecznie pod każdym względem ! Polskie sądy nie tylko nie chronią i bronią praw ludzi poszkodowanych ale działają odwrotnie i to jest przerażające i karygodne ! BARDZO NIEPOKOI MNIE LOS LUDZI I DZIECI W NASZYM KRAJU, KTÓRZY PADLI OFIARĄ PO RAZ KOLEJNY DZIĘKI BEZPRAWIU JAKI DZIEJE SIĘ W SĄDZIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
neptus Re: Biedny nie może mieć dzieci 14.12.06, 04:22 Nazwijmy to po imieniu: w majestacie prawa "w trosce o dobro dzieci" odebrano im spokojny dom, kochających rodziców, poczucie bezpieczeństwa. Kto wyrówna tą stratę dzieciom? Ten szok, stres zostanie dla nich traumą na całe zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
skp110 Co wy chcecie 14.12.06, 11:04 W urzędach i sądach są ludzie którch nauczono że lepiej zabić dziecko niż obniżyć dochód w rodzinie, a jedynym wyznacznikiem miłości rodzicielskiej jest ilość pieniędzy wydawanych na potrzeby dziecka. Ci co podejmują decyzję o odebraniu dzieci sami swoje czsto puścili w ścieki za nim mogło zobaczyć jak świeci słońce, bo przeszkadzało w studiach albo niby nie było warunków. Wymagać od nich zrozumieniaże że jest jeszcze coś takiego jak uczciwość to chyba trochę za wiele Odpowiedz Link Zgłoś