Dodaj do ulubionych

Nasza droga władza

16.12.06, 07:32
a kto powiedział, że kaczystan ma być tani dla wszystkich?
Obserwuj wątek
    • cezar97 Re: Nasza droga władza 16.12.06, 08:53
      Trwanie przy władzy za wszelką cenę musi kosztować. To jest włąśnie ta "wszelka
      cena". Pragnę zwrócić uwagę, że dbają tylko o interesy administracji i aparatu
      przemocy... Nie ma żadnego zainteresowania młodzieżą - oprócz indoktrynacji
      oraz projektów tworzenia nowych miejsc pracy. Natomiast niepokojące jest
      również obsadzanie stanowisk pracy coraz słąbszymi kadrami... Jako Państwo
      inetelktualnie się staczamy po równi pochyłej. Wybitne jednostki przechodzą do
      gospodarki, albo opuszczają kraj. Jeżeli tak dalej będzie to kiedyś masa
      krytyczna przewali się na drugą stronę i będzie mieli większość nieudaczników z
      lewymi ręcyma i krach gospodarczy gotowy.
      • rekin761 Re: Nasza droga władza 16.12.06, 10:00
        To "tanie" państwo to jak wszystkie inne klamstwa kaczorów.
        A wyborcy niech dalej głosują na nich.
        Zapłacimy za to wszyscy, za ich fanaberie
        Kretacze
        • muflonex Bolszewicka pazerność i bolszewicka frazeologia. 17.12.06, 06:31
          Wystarczy przeczytać co Lenin pisał o liberałach, żeby zdać sobie sprawę skąd
          obecny premier czerpie natchnienie.
          • soulworm polacki rzad okupacyjny! 17.12.06, 13:40

• krasnov Typowa polska prawica - hipokryci 18.12.06, 00:06
              Jak stracą władzę, to znów będą wołać o obcięcie wydatków na administrację. I chcieć odbierać władzy te uprawnienia, które teraz sobie nadają.
              Swoją drogą np. Wałęsa też domagał się więcej uprawnień dla urzędu prezydenta, a jak stracił fotel na rzecz Kwaśniewskiego, to raptem zmienił zdanie; no ale on nie był aż tak bezczelny i pazerny.
              Chyba tylko lewica jako tako broniła się przed hipokryzją, ale nie wystarczająco i za rządów Millera wszystko, co ewentualnie dobre, się skończyło.
    • adamkaniasas Nasza droga władza 16.12.06, 08:56
      mali ludzie (i małego formatu) chcą sobie zrekompensować swoje braki - widoczne
      wyrażnie w każdej sferze - obycie, wygląd, mentalność itd. Mają więc tendencje
      do wydawania na siebie pieniędzy w przekonaiu, że to coś polepszy ...
    • warunekkonieczny Nasza droga władza 16.12.06, 10:06
      Mam tylko nadzieje, ze spoleczenstwo widzi co sie dzieje i wyciagnie z tego wnioski...
      • tzetze1 Re: Nasza droga władza 16.12.06, 17:00
        Nie sadze. Moze w trzecim od dzis pokoleniu
    • kolargolo lewicowa koalicja 16.12.06, 10:10
      lewica nigdy nie obcinala wydatkow, wiec nie ma sie co dziwic ze lewacka
      koalicja broni kasy dla kumpli.
      • broadminded Re: lewicowa koalicja 16.12.06, 17:41
        kolargolo napisał:

> lewica nigdy nie obcinala wydatkow, wiec nie ma sie co dziwic ze lewacka
        > koalicja broni kasy dla kumpli.

Bardzo mnie śmieszy gdy niektórzy za wszelką cenę chcą przypisać obecną władzę
        do lewicy. Prawda jest taka, że koalicja ma profil populistyczno-moherowo-
        konserwatywny, co z lewicą ma tyle wspólnego co urban z kościołem!
        • kolargolo Re: lewicowa koalicja 16.12.06, 21:51
          w gospodarce to lewica, w ideologii - skrajna prawica. najgorszy zestaw z
          mozliwych.
        • junk92508 PiS to jest katolewica ... 16.12.06, 23:34
          > Bardzo mnie śmieszy gdy niektórzy za wszelką cenę chcą przypisać obecną władzę
          > do lewicy. Prawda jest taka, że koalicja ma profil populistyczno-moherowo-
          > konserwatywny, co z lewicą ma tyle wspólnego co urban z kościołem!

Obecna koalicja ma z lewica duzo wiecej wspolnego niz z prawica.

1. populizm jest jak najbardziej lewicowy: rozdawnictwo pieniedzy kosztem
          wysokich podatkow

2. obecna koalicja ma malo wspolnego z konserwatyzmem:
          a) brak szacunku dla wlasnosci prywatnej (ma? musi ukradl)
          b) negatywny stosunek do biznesu
          c) fiskalizm
          d) brak poszanowania prawa (wicepremier z wyrokami? pomowienia o billboardy?)
          e) walka z "ukladem" z rewolucyjnym zapalem
          f) prymat panstwa nad obywatelem, silny etatyzm

Na to ze pis jest prawica widze tylko trzy argumenty:

g) klerykalizm
          h) homofobia
          i) nacjonalizm

Sorry ale PiS duzo blizej do rewolucjonistow (lewicy) niz do
          do konserwatystow(prawicy)

• util Zlikwidować ministerstwa Aumillera i Wiecheckiego! 16.12.06, 11:41
      Ci panowie nawet do Ministerstwa Głupich Kroków by sie nie nadawali.
      A ich jednostki tak zmieniają rzeczywistość, jak orędzia Kaczyńskiego Lecha.
      • soulworm zlikwidowac ich samych. 17.12.06, 13:44

• nowinator Re: Zlikwidować ministerstwa Aumillera i Wiecheck 17.12.06, 23:08
        Ciiiiii

Nie podpowiadaj im nowego ministerstwa. Jeszcze pomysł się spodoba i zamienią
        nazwę na Ministerstwo Głupich Korków (by pomysł był ichnim dziełem)

• treboniusz Re: Nasza droga władza 16.12.06, 11:44
      Z tymi osrodkami prezydenckimi to może byc tak, że akurat weszły w okres
      remontowy (oczywiście nie ten w Wiśle, który jeszcze poprzednik odresaturował
      do stanu z czasów Mościckiego) i trzeba własnie teraz dorzucic pieniedzy na ten
      cel Kancelarii Prezydenta. Ale z drugiej strony po co miłościwie nam panującemu
      aż tyle rezydencji:
      1) Zespół Obiektów Pałacu Prezydenckiego - Warszawa
      2) Zespół Rezydencji Belweder i Hotel Belweder - Warszawa
      3) Siedziba Kancelarii z zapleczem technicznym - Warszawa
      4) Centrum Konferencyjno – Reprezentacyjne - Jurata-Hel
      5) Rezydencja Prezydenta RP Zamek w Wiśle - Narodowy Zespół Zabytkowy
      6) Rezydencja Lucień
      7) Dworek Prezydenta RP – Ośrodek Informacyjno Edukacyjny - Ciechocinek

Podaję za Biuletynem Informacji Publicznej Kancelarii Prezydenta. Pewnie
      niektórych miejsc prezydent nawet nie zdoła przez 5 lat odwiedzić. A może się
      mylę... W każdym razie postuluje sprzedać niektóre składniki majątku.
    • vernyhora1 Nasza droga władza 16.12.06, 11:44
      Mam 3o lat i jestem architektem. Powodzi mi sie dobrze ale kiedy widze jak moje
      podatki zabieraja i sprzeniewierzaja, populisci, faszysci i Kaczynscy cos we
      mnie peka. Kiedy widze wyznawcow miliarderowej sekty Ksiedza Rydzyka robi mi
      sie niedobrze. Kiedy obserwuje tlumy nieukow w rzadzie ktorzy krzycza ze sa
      rzadem wszystkich Polakow odechciewa mi sie byc Polakiem. Wreszcie kiedy czesto
      wyjezdzam i slysze jak sie mowi o Polakach odkad rzadza nami ci nieudacznicy-
      wstydze sie. Nigdy sie nie wstydzilem ze jestem Polakim a teraz sie wstydze.
      Moze ktos to sobie wreszcie wezmie do serca..Byle nie za pozno chociaz obawiam
      sie ze juz jest. Tak czy inaczej mowie "dosc!". Nie mam sil i pomimo tego ze
      kocham ten kraj (nie mylic z ludzmi chociaz sa integralna czescia tego pojecia)-
      WYJEZDZAM. Nie moge juz zyc w kraju ktory upada bo wpadl w macki bezczelnej
      bandy nieudolnych prymitywow owladnietych spiskowa paranoja. Prymitywow, ktorzy
      za moje pieniadze niszcza wszystko. Moze chociaz w taki sposob pomoge -
      odbierajac im moja czesc...
      • popelina2005 nasze drogie Państwo !..Państwo Kaczyńscy..... 16.12.06, 11:52
        żeby ich szlag....
        • tomxp Państwo Kaczyńscy... samo dobro 16.12.06, 12:18
          wlasnie to >samo< budzilo od momentu wykrztuszenia tych slow.

samo dobro w naturze nie wystepuje
          samo pojecie nie ma specjanie sensu
          tak jak zimna woda nie ma sensu bez wody zimnej letniej, gotujacej sie

samo dobro to tylko w tworkach

a mnialo byc tak fajnie

• adam11115 Re: Nasza droga władza 16.12.06, 12:40
        Mnie tez sie dobrze powodzilo, pracowalem w Warszawie i zarabialem ponad 10k
        bruto, ale nie mogle zniesc tego jak moje pieniadze z podatkow sa wydawane. I
        wyjechalem. Chce wrocic za pare lat ale czy bedzie do czego, nie moge zniesc
        tego co oni robia z tym pieknym krajem
    • jak_uzi Nasza droga władza 16.12.06, 13:18
      Zal dupę ściska jak widze co oni wyprawiają. Tanie państwo to jakaś bajka! Aby
      coś było tanie to trzeba zmniejszyć wydatki. Wydatki nie zostały zmniejszone,
      państwo nie jest tanie. Może solidarne państwo? No tu się nawet mogę zgodzić,
      hehe, jesteśmy solidarni z kancelariami prezydenta i premiera, oczywiście
      pamiętam o podwyżkach dla lekarzy itd. Ale dlaczego nie jesteśmy solidarni np
      ze studentami? Jeśli jest tak fajnie w gospodarce to rozdzielmy (jeśli już
      musimy) te większe wpływy naprawdę solidarnie, a nie wyborczo
      czy "wizerunkowo". Uważm, że obecny rząd to śmieci zmieszane z burakami i
      doprawione do smaku odrobiną goryczki.
    • warunekkonieczny Do tych co wyjezdzaja 16.12.06, 13:35
      Ja wyjechalem po stanie wojennym, po studiach i stazu. Promocje zrobilem juz za granica i od ponad 20-tu lat mam nadzieje, ze sie cos zmieni - glownie w postrzeganiu swiata przez Polakow. Polska jest znowu tematem rozmow - "Wytlumacz, dlaczego Polacy wybrali Kaczynskich?" No to tlumacze, chociaz sam nie wiem dlaczego. Pytaja - "Chcesz wrocic do Polski na stare lata?" "Pewnie, ze chce!" - odpowiadam. Patrza z litoscia...
      • downunderguy Re: wybraliscie horde golodupcow, uni tyz chcom 16.12.06, 13:55
        byc kulcykami-ni narzykac-placic
    • gg1968 Bo państwo nie ma być tanie dla nas 16.12.06, 14:14
      tylko dla rządzących. Oni nie chcą dopłacać do tego, że nami rządzą i dlatego
      fundują sobie smamochody, ośrodki wypoczynkowe itd. Tyle lat cierpieli nędzę w
      III RP, że teraz im się należy, co nie?

TKO - teraz kur.wa oni
      • jola_dywity666 Re: Bo państwo nie ma być tanie dla nas 16.12.06, 14:38
        gg1968 napisał:

> tylko dla rządzących. Oni nie chcą dopłacać do tego, że nami rządzą i dlatego
        > fundują sobie smamochody, ośrodki wypoczynkowe itd. Tyle lat cierpieli nędzę
        w
        > III RP, że teraz im się należy, co nie?
        >
        > TKO - teraz kur.wa oni
        --------------------------

no i czego ta glupia Platforma sie czepia, na Kancelarie Naszego Sloneczka
        potrzebne sa DUZE pieniadze, pan Prezydent Sloneczko nasze kochane jest za
        stary zeby sie wziasc za uczciwa robote, a ze to kosztem studentow to co?oni
        mlodzi niech sobie dorobia, emeryci niedlugo nogi powyciagaja z biedy i goryczy
        jak i ze starosci to na co im pieniadze???nauczyciele nie sa od nauczania to po
        co im podwyzki??itd.......i czego PO czepia sie takich szczegolikow
    • sz.cz i baaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo dobrze 16.12.06, 16:53
      cala Europpa daje worek pieniedzy wiec trzeba wydawac, drugiej takiej okazji
      nie bedzie. Samoloty, okrety, silna armia uderzeniowa - nie widzicie ze Polska
      rosnie w potege.Rzadzacy nie moga chodzic w podartych kapciach.Zacznijcie byc
      DUMNI ze jestescie Polakami a nie marudzicie o pare groszy.
      • tzetze1 buahahahahahahaahaha! 16.12.06, 16:57
        Z kogo mam byc dumny? Z prezydenta kartofla? Z prezydenta małpy? Mam byc dumny z
        tego ze premier klamie w co drugim zdaniu? Z wicepremiera faszysty i przestepcy?
        NA glowe upadles?

• flyb52 Nasza droga władza 16.12.06, 18:25
      Bolszewik zaprosi cie na kolacje, za ktora najpierw zaplacisz z wlasnej kieszeni
      a potem cie w3.14erdoli.
      Ta zgraja kurdupli i przydupasow tak wlasnie sie zachowuje. Niech zyje komuna
      kaczynskich. Viva, viva poyebusy.
    • timoszyk Re: Nasza droga władza 16.12.06, 19:53
      taglinda napisał:

> a kto powiedział, że kaczystan ma być tani dla wszystkich?

Wiekszosc wyrazajacych zdrowe oburzenie postow jest wlasnie takich. Sugeruja, ze
      jak sie zaglosuje na PO, lub np SLD, to nowi wybrancy ludu beda sypiac na
      stryropianie. Przeciez oni juz byli u wladzy i takze tych osrodkow nie
      sprzedali. I nastepcy, jacy by oni nie byli, nie sprzedadza, chyba ze pod silna
      presja, ale nie z wlasnej i nieprzymuszonej woli. I oburzony autor kazdego z
      tych postow takze by nie sprzedal, gdyby udalo mu sie zostac prezydentem, bo
      natura ludzka jest gromadzic, a nie rozdawac.
      Wiec potrzebne jest prawo do referendum, bo wtedy mozna by bylo postawic
      pytanie referendalne: Czy sprzedac prezydenckie osrodki XYZ? I niechaj sie narod
      wypowie, czy chce za nie dalej placic.
      Mozna takze postawic sobie wiele dalszych pytan. Na przyklad: Czy nie polaczyc
      urzedu premiera z urzedem prezydenta, jak to jest w USA? Ten wielki kraj jakos
      sobie radzi bez dwoch wodzow. Mozna nawet zapytac wtedy, czy w ogole potrzebni
      nam sa wodzowie? Moze wybrac system szwajcarski, gdzie stanowisko "wodza" jest
      rotacyjne, co pol roku kto inny jest przewodniczacym wladzy wykonawczej.
      Narzekania na "kaczorow" z domieszka o. Rydzyka nie wydaja mi sie prowadzic do
      jakiegokolwiek celu, poza byciem elementem walki o partyjna wladze, co wiekszosc
      zabierajacych glos zdaje sie robic niemal zawodowo.

Wac
      • vernyhora1 Re: Nasza droga władza 17.12.06, 11:59
        O przepraszam. Prosze nie uogolniac ze kazdy krytykuje Pis sugerujac ze PO cos
        by sypnelo. Nie interesuje mnie sypanie kasy tylko jedna zasadnicza sprawa:
        dbanie o to bym ja jako Polak nie byl postrzegany w swiecie jako idiota,
        faszysta, krzykacz i sex skandalista. A to akurat nei ma nic wspolnego z kasa.
        Wypraszam wiec sobie splycanie mojego (i nie tylko jak tu zauwazylem) zdania do
        pieniedzy i glosow na opozycje. Nie interesuje mnie kto bedzie rzadzil. Moze to
        robic PiS nawet byleby byl rzadem z ktorego ja bede dumny i ktory bedzie
        budowal zdanie o Polakach jak o inteligentnych ludziach . Bo poki co Kaczory i
        ich otumaniona klika buduja wizerunek Polski jako kraju burakow, kartofli,
        ciemniakow i oszolomow.
    • noyle oszczednosci 16.12.06, 21:26
      oszczednosci sa
      ale nie w warszwie tylko w terenie
      obcina sie budzet jednostek dzialajacych w terenie
      po co pan stasiu np z krosna pcimia grudziadza ma dostac podwyzke
      bo pewnie by ja wydal u pana kazka w sklepiku
      i choc pan kazio gardzi urzednikami(nieroby jedne) to jednak czasem stwierdza ze
      gdyby nie ci darmozjady to dawno by poszedl z torbami.
      a tu znowu kicha
      redystrybucja ma sie tylko odbywac na poziomie centrali
      wiec kazek placi podatki itp i teraz nawet nie ma nadziei ze stasiu
      nierob-urzednik przjdzie i da mu zrobic pare zlotych.

• iulius Nasza droga władza 16.12.06, 22:44
      PiS dba o wzrost zamożności obywateli. Tych, którzy pracują w administracji
      rządowej, rzecz jasna.
    • slayer33 ja chce króla 16.12.06, 23:10
      żeby ich wszystkich pozabijał
      opozycję tyż
      • anty_chirlider Swietny wywiad z Kaczorem - przeczytaj 17.12.06, 04:02

Zobacz wywiad :

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_061216/kraj/kraj_a_1.html
    • piekielnica1 Re: Nasza droga władza 17.12.06, 08:48
      taglinda napisał:

> a kto powiedział, że kaczystan ma być tani dla wszystkich?

Już kiedyś słyszałam:
      "Rząd się wyżywi"

Ale, żeby to samo w IV RP?
    • miki009 Nasza droga władza 17.12.06, 11:02
      tanie państwo to tylko slogan przedwyborczy PiS na który dało się złapać wielu
      ludzi co pokazują sondaże, a szczególnie dali się złapać i są manipulowani
      ludzie z rodziny biznesmena Rydzyka, który mąci w głowach mocherowych beretów.
    • ted1951 Re: Nasza droga władza 18.12.06, 07:42

...i jest to kolajny dowod na to ze jedynie sluszna partia czystego dobra
      mowi co innego a robi co innego...
      Jak dlugo jeszcze???
    • wyrozumialski Nasza droga władza 18.12.06, 12:15
      I mamy następnych z zaciągu TKM. Nowiutkie piekne autko dla prywatnych zakupów
      sie kupi. Brukowce was przyłapia że fura służy do transportu własnej pupunci w
      celach prywatnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka