Dodaj do ulubionych

Trzy Angielki i przestępca

21.12.06, 15:58
Polacy w takich sytuacjach udają, że nie widzą co się dzieje :)
Obserwuj wątek
    • dfgfdg Trzy Angielki i przestępca 21.12.06, 15:58
      no brawo
    • kakofoniks polacy nie widza 21.12.06, 16:17
      i ja sie nie dziwie nie dosc ze policja cie zgarnie na pare ladnych godzin zeby
      cie przesluchac, to jeszce przestepca bedzie mial wglad do twojego adresu i
      danych a na koniec zostaniesz pozwany za pobicie czlowieka, moze nie
      krysztalowego, ale pobicie i to w dodatku umyslne....

dziekuje wole byc slepy
      • ragnah Re: polacy nie widza 21.12.06, 16:28
        Pewnie. Ślepy, słaby i przestraszony. Pieluszkę zmieniłeś Kakofoniksie? Jeżeli jesteś kobietą - to można
        zrozumieć. Jeśli mężczyzną - to lepiej się swojej dziewczynie nie przyznawaj :)
      • uii Sprobuj raz zareagowac a potem sie wypowiadaj 21.12.06, 16:45
        jak to jest. Jestes zwyklym tchorzem i tyle. Przez taka postawe bandyci czuja
        sie bezkarni.
        • j053ph Re: Sprobuj raz zareagowac a potem sie wypowiadaj 21.12.06, 16:54
          Ja tez bym nic nie zrobil w takim moemencie. Juz widze tych wszystkich smialkow
          (czyt. posty wyzej). Rzucajacych sie na tego przestepce. W zyciu trzeba miec
          zdrowy rozsadek, po to mamy policje zeby lapala przestepcow (czasem nawet
          takich ktorzy zrobia wszystko czyt. zabija zeby tylko uciec). Lapanie
          przestepcow to nie dla mnie. Sam kiedys bylem w podobnej sytuacji. Wychodze z
          domu i widze murzyna biegnacego srodkiem ulicy a za nim biegnacy policjanci.
          Pierwszy odruch to zlapac murzyna.... I tak tez postapilem probowalem go
          przewrocic ale niestety sie nie udalo, pozniej po glebszym zastanowieniu sie
          stwierdzilem, ze to bylo bez sensu. Wystarczy zeby taki murzyn mial noz, albo
          pistolet i juz bym mnie nie bylo... Taka mala dygresja.
        • turtlezzz Re: Sprobuj raz zareagowac a potem sie wypowiadaj 21.12.06, 19:20
          Ciekawe odważniaku co sam byś zrobił. Fakt jest taki, że Polacy nie czują się tak bezpiecznie jak Anglicy. Gdybym był w podobnej sytuacji, założyłbym że nawet jeśli facet nie ma noża ani pistoletu i nie zabije mnie w trakcie ucieczki, to może to zrobić później. Bandyta ze światka przestępczego ma kontakty, łatwo może się zemścić. A kto mnie obroni ? Polska policja ? Prędzej założyłbym, że na policji facet dostanie mój adres. A ile to już było informacji prasowych o ludziach, którzy uratowali bezbronną kobietę na ulicy, a potem w sądzie tłumaczyli się z pobicia wyrostka (wyrostków). Polskie prawo poniża cywilnych bohaterów.

Problem to jest z ludźmi, którzy widzą jak ktoś napada człowieka i nawet nie chce im się chwycić za telefon i zadzwonić na policję.
          • darr.darek tak LEWI tchórze, spróbujcie raz zareagować ... 21.12.06, 22:14
            urtlezzz napisał:
            >jeśli facet nie ma noża ani pistoletu i nie zabije mnie w trakcie ucieczki, to
            >może to zrobić później. Bandyta ze światka przestępczego ma kontakty, łatwo mo
            >że się zemścić. A kto mnie obroni ? Polska policja ? Prędzej założyłbym, że na
            >policji facet dostanie mój adres. A ile to już było informacji prasowych o ludz
            >iach, którzy uratowali bezbronną kobietę na ulicy, a potem w sądzie tłumaczyli
            >się z pobicia wyrostka (wyrostków). Polskie prawo poniża cywilnych bohaterów.
            >Problem to jest z ludźmi, którzy widzą jak ktoś napada człowieka i nawet nie ch
            >ce im się chwycić za telefon i zadzwonić na policję.

Tak właśnie jest - mam nadzieję, żę już nie jest a ... BYŁO.
            Lewicowe ścierwa doprowadziły do sytuacji "prawnej"(lewnej), gdy jedynym
            chronionym przez prawo(lewo) był bandyta, złodziej lub zbrodniarz.
            Za każdym razem, gdy przestępcy wyrządzą komuś krzywdę, zawsze znajdzie się
            lewicowa menda, która pyta: "czy otoczenie nie jest na równi winne, że nie
            zapobiegło przestępstwu".
            Lewicowa szmata nawet nie wierzy w to o co pyta, bo sama jest tchórzliwa i zna
            fakty. Lewactwu chodzi o to, że tym pytaniem można rozgrzeszyć bandytę i
            zbrodniarza, bo wg lewactwa ... "całe społeczeństwo jest winne, że oni popełnili
            przestepstwo".
            A złapany zbrodniarz jedyną karę jaką otrzymuje od wymiaru "sprawiedliwości"
            lewicowych szmat, to wylegiwanie się przez parę dekad na ciepłej pryczy, z
            darmowym opierunkiem i darmowym żarciem przygotowywanym przez kucharki pod okiem
            dietetyka, z prawem odmowy podjęcia jakiejkolwiek pracy i z prawem do ...
            darmowej siłowni.

• jerry.uk a co zrobili PRAWI? 21.12.06, 23:45
              w dupie mam roznice polityczne, ale co zrobily "prawicowe szmaty", uzywajac
              Twojego jezyka? Czy zrobili COKOLWIEK aby zwykly czlowiek poczul sie
              bezpieczniej? Czy ulatwiono procedury prawne? Jest gorzej niz bylo wczesniej, bo
              potrafia tylko gadac i nic nie robia.
      • megasceptyk Re: polacy nie widza 22.12.06, 07:20
        Absolutna racja i jedyne rozsądne zachowanie. Sami policjanci to doradzają.
        Nie wtrącać się. Człowiek nie ma doświadczenia w obezwładnianiu i może zostać zabity albo niechcący umożliwić ucieczkę przestępcy.
        Druga rzecz to egzekucja prawa i dziwni funkcjonariusze. Szkoda nerwów i czasu. Jeszcze z braku innych możliwości oskarżą ciebie, świadka, żeby mieć wyniki.
    • miroslaw.grabietz Trzy Angielki i Nigger 21.12.06, 16:50
      Dlaczego mnie nie dziwi ze on jest czarny.
      Kto byl kiedys tutaj wie o czym mowie.

Tsk Tsk Tsk
      • ya_basta Re: Trzy Angielki i Nigger 22.12.06, 03:50
        tak jest! zawsze warto pochwalic sie swoim rasizmem.
    • prober Newsy, film i George Orwell 21.12.06, 17:00
      OK, zdjęcia już mamy. Może jest jeszcze filmik na Yo*T*be?

Orwell miał nosa.
    • pasart Trzy Angielki i przestępca 21.12.06, 17:18
      Ciekawe czy 007 też dałby się tak zatrzymać...
    • innymacuser Trzy Angielki i przestępca 21.12.06, 17:28
      I tak oto MontyPythonowskie Hell Grannies stały się rzeczywistością... ;)

orangecow.org/pythonet/sketches/grannies.htm
    • wgruncierzeczywiscie Tam nawet Babki mają jaja 21.12.06, 18:42
      Qrcze co z tą naszą Polską sie dzieje? :(
    • dynamika Re: Trzy Angielki i przestępca 21.12.06, 19:43
      ale jak obywatele maja być odważni skoro policja nie daje nam takich wzorców - LOL
    • polski_murzyn Bandytów w Polsce jest 100 000 ,a normalnych 21.12.06, 20:54
      30 000 000 . Kto ma przewagę ? Gdyby każdy tak reagował na przestępstwa to
      policja nie miałaby pracy . Proponuję zacząć od Słomczyna z kradzionymi
      częściami i od stadionu X z piratami - ale z drugiej strony to jak nie ma
      klientów to i złodziej nie kradnie ,bo dla kogo . Sami jesteście sobie winni .
      • turtlezzz Re: Bandytów w Polsce jest 100 000 ,a normalnych 22.12.06, 01:44
        A w XVI-wiecznej Polsce chłopi liczyli ponad 80%. I kto miał przewagę ? Niestety 30 milionów ludzi nie działa jak zorganizowana grupa do walki z przestępczością i działać nie będzie.

Cytując postać z "Facetów w Czerni": "Kiedy wy się wreszcie ludzie nauczycie, że rozmiar nie jest najważniejszy ?" :P
    • mlody-inwestor W polsce nie oplaca sie pomagac w takich chwilach 21.12.06, 21:35
      W Polsce gdy bedziesz sie bronil przed zlodziejem i go zabijesz to masz wrecz gwarantoane 15 lat pozbawienia wolnosci.
      Gdy zabijesz gwalciciela gwalcacego kobiete - to samo.

Dopoki prawo sie nie zmieni nie oplaca sie pomagac - bo to ty najwiecej stracisz... Smutne ale prawdziwe.
      • comrade Re: W polsce nie oplaca sie pomagac w takich chwi 23.12.06, 18:17
        W tym co napisales nie ma ani krzyny prawdy.
    • september76 Re: Trzy Angielki i przestępca 21.12.06, 21:39
      W Anglii tez nikt nie reaguje w Londynie. To kwestia malej
      spolecznosci,miasteczka a nie kraju.Im bardziej jestesmy wszyscy anonimowi, tym
      latwiej bandytom dzialac i zastraszac.
      • robworld Re: Trzy Angielki i przestępca 21.12.06, 23:10
        W Polsce ludzie reaguja, i owszem! Kilka jak temu otoczyla mnie grupa
        chuliganow, wyciagneli mi noz i zdolali mi ukrasc kilkadziesiat zlotych. To sie
        dzialo w poludnie, przed centrum handlowym. Po czym spokojnie sie oddalili. Po
        chwili podjechal pewien facet i zapytal mnie dlaczego mnie uderzyli. Ja na to
        ze mnie wlasnie okradli. Na to on: wsiadaj gonimy ich (na tylnim siedzeniu mial
        mniej wiecej 5-letniego synka)! Zdolalismy zlapac jednego z nich, ten kolo
        sprawil mu niezle manto, a pozniej na policji ten zlodziej wsypal cala
        reszte... Polska jest OK, Anglia zreszta tez:)
        • robworld Re: Trzy Angielki i przestępca 21.12.06, 23:11
          znaczy wyciagneli w moim kierunku noz;)
          • turtlezzz Re: Trzy Angielki i przestępca 22.12.06, 01:49
            Łał, niezła akcja ^^

Powinieneś był o tym napisać do prasy. Jak widać na powyższym przykładzie to dobry materiał :) No, chyba że był to jakiś były GROM-owiec, który woli pozostać anonimowy ;)
    • jerry.uk Brawo dla tych pan! 21.12.06, 23:42
      prawdziwie obywatelska postawa! swoja droga nie dziwie sie ze angielscy
      policjanci nie mogli go zlapac. Poprawnosc polityczna nakazuje tu zatrudniac
      niewielkie kobietki i opaslych niedorajdow. Polscy policjanci w porownaniu z
      angielskimi imponuja sprawnoscia fizyczna.
      • femine79 Re: Brawo dla tych pan! 22.12.06, 00:07
        swoja droga nie dziwie sie ze angielscy
        > policjanci nie mogli go zlapac. Poprawnosc polityczna nakazuje tu zatrudniac
        > niewielkie kobietki i opaslych niedorajdow.

och, ta ohydna poprawność polityczna, gdyby nie ona to te trzy bohaterskie
        Angielki dobrze wiedziałyby, że są tylko słabiutkimi kobietkami i grzecznie
        ustapiłyby z drogi uciekającemu bandziorowi.
        To nie poprawność polityczna sprawia, że kobiety zatrudnia się w policji, ale
        raczej gendermainstreaming, słowo którego znaczenia chyba nie muszę Ci
        tłumaczyć skoro masz się za takiego znawcę angielskich realiów.
        a tak poza tym "gratuluję" mentalu pod tytułem: kobiety nie nadają się do
        policji. Halo, najwyższy czas się obudzić: mamy już XXI wiek.
        • turtlezzz Re: Brawo dla tych pan! 22.12.06, 01:57
          "Halo, najwyższy czas się obudzić: mamy już XXI wiek."

Hmm... no, no. To kobiety tak szybko ewoluowały, że w XX wieku biegają równie prędko jak mężczyźni ? Widać tak prędko, że nie zdążyłem tego wychwycić. Bądźmy poważni - to nie sprawa mentalności (z całym szacunem - "mental" brzmi okropnie), a zwykłej obserwacji. I naprawdę nie ma w tym nic z męskiego szowinizmu. Możemy przecież pójść dalej w społecznym rozwoju - kobietom oddać miejsca za biurkami komisariatów, a niech faceci zajmą się pracą w terenie, czyli czarną robotą dla niskich rangą. Przyznam, że tak czułbym się bezpieczniej.
          • turtlezzz Re: Brawo dla tych pan! 22.12.06, 01:59
            Errata:
            jest: XX wieku
            miało być: XXI wieku
            :)
    • tombek1 Raz zareagowałem... 22.12.06, 03:54
      Wakacja, sloneczny polski kurort, setki ludzi, dwóch dresików wyskoczyło do
      młodej pary, chcieli pobic i chlopaka, i dziewczyne. tłum udawał ze nie widzi,
      wszyscy szli w swoja stronę. Podszedłem odepchnalem jednego dresa, tamten sie
      zamachnal, ale go wyprzedzilem i dostał w łeb, wtedy dostałem od drugiego. Na
      szczescie w tym czasie podbiegli moi dwaj kumple i sobie poradziliśmy. Po całej
      akcji, gdy tamci juz uciekli, zorientowalem sie za leje mi sie krew z pleców -
      dostałem nożem pod żebro. Koledzy polozyli mnie na trawniku i czekalismy na
      karetke. W tym momencie tłum zaczal gestniec, duzo ludzi nagle sie
      zainteresowalo, kazdy cos gadal, jakies rady, ale przede wszystkim wszyscy mnie
      obserwowali jak w zoo. Nagle znikąd pojawiła się policja (podobno cały czas
      była, 30 metrów obok). Zawieźli mnie na pogotowie, gdzie lekarze traktowali mnie
      jak chuligana-idiotę, który się bił bo lubi. Jak sie okazalo gdyby nóż wszedł 3
      cm w obok to bym tego teraz nie pisał. Leżałem parę dni w szpitalu, policja
      oczywiscie nikogo nie znalazła. Kiedyś jak byłem w takich sytuacjach reagowałem,
      od tego momentu zaczalem sie zastanawiać czy nie szkoda życia.
      • kawiarniany.filozof Gratuluję odwagi, ale... 22.12.06, 09:06
        ... nie trzeba od razu rzucać się na przestępcę, szczególnie gdy ich jest więcej.
        Czasem wystarczy podnieść alarm - dlatego zawsze noszę gwizdek, a żona ma
        "wrzask w sprayu" (uwaga, reklama ;) ale tu jest chyba najtańszy):
        www.gascolt.pl/?co=pokaz_duze_foto&src=278_1.jpg&kategoria=43&id=278
        Po prostu wymiata - uwaga gwarantowana :/
        A jeśli chce się interweniować fizycznie, to dobrze jest zwrócić się do
        KONKRETNEJ osoby o pomoc (wołanie "Ludzie, pomóżcie" jest mało skuteczne).
    • irrelevant Trzy Angielki i przestępca 22.12.06, 07:14
      one poprostu chciały zaciągnąć go do łóżka, nic dziwnego że chłopak wiał jak na skrzydłach!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka