Dodaj do ulubionych

Akcja Ciąża

27.12.06, 22:39
Romek po prostu chciał zrobić obóz koncentracyjny dla tych dziewczyn w ciąży.
W obozie żyło by się dostatnio- instytut wychowania miał by pole doświadczalne
na przecież najbardziej zniszczonej młodzieży, która UWAGA UWAGA: dopuściła
się seksów! Na krzyż z nimi, na krzyż!
Obserwuj wątek
    • premier.z.krakowa GW to radio erewań do kwadratu 27.12.06, 22:50
      wersja już ustalona w redakcji.
      Wszystkie pajace powtarzaja to samo.
      Te wypociny kupy sie nie trzymają.
      "Resort nie zażądał wprawdzie nazwisk, lecz tylko liczby przypadków, ale tak czy inaczej polecenie dla dyrektorów brzmi: szukajcie uczennic w ciąży. "

Urban jest dumny.
      Co za propaganda.
      GW celowo kłamała, wprowadzała w błąd czytelnika a teraz tłumaczy sie jak pięciolatek.

"Giertych tłumaczył wczoraj, że chciał tylko zbadać skalę zjawiska i sprawdzić, czy uczennicom udzielana jest pomoc, ale trudno w to uwierzyć."

A kogotoobchodzi w co wierzy redakcja GW?
      Macie dziennikarzyny przekazywać informacje, prawdziwe a nie swoje domysły i rojenia.

" Żeby podać liczbę, dyrektor musi ustalić listę."

Może u was w redakcji tak jest że na wszystko i wszystkich macie listę.

W normalnej szkole dyrekcja i nauczyciele wiedzą iledziewczyn jest w ciąży.
      I nie potrzeba do tego żadnej listy.Ale w GW wiedzą lepiej.
      Oni zrobiliby liste.
      Żałosna GW.

pirulo napisał:

> Romek po prostu chciał zrobić obóz koncentracyjny dla tych dziewczyn w ciąży.
      > W obozie żyło by się dostatnio- instytut wychowania miał by pole doświadczalne
      > na przecież najbardziej zniszczonej młodzieży, która UWAGA UWAGA: dopuściła
      > się seksów! Na krzyż z nimi, na krzyż!
      • jankbh Re: GW to radio erewań do kwadratu 27.12.06, 23:06
        premier.z.krakowa napisał:

> W normalnej szkole dyrekcja i nauczyciele wiedzą iledziewczyn jest w ciąży.

No i o to chodzi, ze w NORMALNEJ szkole dyrekcja i nauczyciele nie wiedza ile
        dziewczyn jest w ciazy - od tego jest resort zdrowia.
        • jazg1 W normalnej szkole nauczyciele i dyrekcja wiedzą.. 28.12.06, 17:36
          ... ile dziewczyn i które, są w ciąży. Mają kontakt z ich rodzicami, dostają
          informację od ginekologa, bo dziewczyna nie może ćwiczyć na WF itd. To tylko
          ludzie na poziomie intelektualnym twoim i Pacewicza uważają, że dyrektorzy
          muszą robić jakieś listy.
          • jankbh Re: W normalnej szkole nauczyciele i dyrekcja wie 28.12.06, 18:09
            A tys sie skad urwal? Ginekolog nie musi informowac szkoly o ciazy, o ciazy nie
            musza wiedziec nawet rodzice, a sa wypadki, kiedy dziewczyna sama do ostatka
            nie wie czemu rosnie jej brzuch. Zeby uzyskac prawidlowe dane nalezaloby w
            szkolach przeprowadzac testy ciazowe po porannym apelu. To tylko ludzie na
            poziomie intelektualnym twoim i Giertycha mysla, ze dana im zostala wladza,
            której cale spoleczenstwo powinno sie podporzadkowac. Giertych przekracza swoje
            kompetencje wchodzac (zupelnie nieprzygotowany) na pola zastrzezone dla GUS,
            ministerstwa zdrowia, ministerstwa finansów i samorzadu. A gdyby potrzebowal
            danych, to wystarczyloby przejrzec juz istniejace statystyki, które daja
            dokladny obraz sytuacji. Giertych wlazi ze swoimi kajakami w prywatne zycie
            uczennic dla zaspokojenia wlasnych chuci i chorych ambicji.
      • narod.ovviec Re: GW to radio erewań do kwadratu 27.12.06, 23:23
        > GW celowo kłamała, wprowadzała w błąd czytelnika a teraz tłumaczy sie jak pięci
        > olatek.
        Premierze, ale przecież przyznasz, że nawet jeśli gw kłamał to pomysł
        ewindencjonowania dzieci, żeby wiedzieć czy wychowuje się je w duchu patriotyzmu
        jest słuszny.
        Ja myślałem, że to celowe działanie, ale skoro piszesz, że nie ... to sam nie wiem.
        W każdym razie mam nadzieję, że właśnie na przekór michnichowczszykom minister
        Giertych wprowadzi takie prawo.
        MEN będzie wiedział ile jest nieletnich matek i będzie mógł dzięki temu
        sprawdzać czy są one już dojrzałe i patriotycznie świadome, że ich dzieci
        dostaną od nich dobre wzorce godne prawdziwego Polaka
        • janek-007 [...] 27.12.06, 23:33
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • jankbh Bogaty Romek taniego panstwa 27.12.06, 23:00
      Czy sie w ogóle minister zastanowil ile ta akcja bedzie kosztowac? Przeciez
      zeby odpowiedziec prawidlowo na ankiete kazdy wychowawca bedzie musial
      przeprowadzic rzetelne dochodzenie w swojej klasie. Pomijam juz fakt, ze przy
      braku doswiadczenia wyniki takiego pedagogicznego dochodzenia beda watpliwe, a
      odtwarzanie danych wstecz prawie niemozliwe. A wiec tysiace nauczycieli w
      Polsce zamiast doskonalic swoje wyksztalcenie czy przygotowywac sie do zajec
      poswieci czas na bzdury, bo przeciez takie statystyki i to robione fachowo, juz
      istnieja! Podejrzewam, ze zaspakajanie chorej ciekawosci ministra kosztowac
      bedzie spoleczenstwo sume rzedu miliona zlotych.
      • ljab Re: Bogaty Romek taniego panstwa 28.12.06, 18:24
        Ależ pani wiceminister wyjaśnia że dyrekcja albo sama się dowie od
        zaineresowanej (zaciążonej) lub bąknie o tym jakaś koleżanka np ta gruba Kaśka
        wskaże na te lafiryndę Aśkę co to jej Piotrka na wycieczce odbiła.
    • narod.ovviec Akcja Ciąża 27.12.06, 23:18
      Każde przychodzące na świat dziecko narodowości polskiej powinno być objęte
      ochroną i powinno się sprawdzać co rok czy jest wychowywany w dobrych warunkach
      i w duchu patriotyzmu.
      Dobrze więc się stało, że minister Giertych chce zewidencjonować te dzieci, bo
      może być, że urodzone przez młodociane/niedkoształcone matki bez wyrobionego
      poczucia patriotyzmu mogą nie dostać dobrego wychowania.
      • drojb Prąć.powcu, załóż se własną hodowlę 28.12.06, 13:32
        patriotycznych dzieciątek. Od reszty Polaków się odwal!
        • maruda.r 'naród.owiec' 28.12.06, 15:12
          drojb napisała:

> patriotycznych dzieciątek. Od reszty Polaków się odwal!

'naród.owiec' już założył hodowlę: beee, beee, beee

• ultraportal Re: Akcja Ciąża 27.12.06, 23:24
      Większość pomysłów na które wpada Romek to totalna paranoja. Tego człowieka
      należałoby posłać do Tworek a nie na fotel ministra! Ciemnogród się szerzy. Oby
      jak najszybciej spadł z tego stołka.

--

www.ultraportal.pl
      • esss Re: Akcja Ciąża 27.12.06, 23:46
        Proponuję gabinet ginekologiczny w każdej szkole (za komuny były stomatologiczne, ale wiadomo, że bez zębow ludzkosc jakos przetrwa, natomiast bez kopulacji nie bardzo). I comiesięczne obowiazkowe kontrole dla wszystkich (jak w Rumunii za czasów Ceausescu)! Zeby "życie poczęte" gdzies po drodze nie "wyparowało"!
        • babette666 Re: Akcja Ciąża 28.12.06, 00:44

esss- masz racje a pozatym jedyny mezczyzna, ktory nie moze zyc bez kobiet to
          gineco

Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych
          eksperymentów zrezygnował.
      • irish10 Re: Akcja Ciąża 28.12.06, 10:13
        hmm..a ja wam powiem że sama myśl tej akcji mi się podoba..może nie wykonanie
        bo wg mnie to powinni dyrektorzy szkół zadbać o ciężarne..opowiem wam moją
        historię.zaszłam w ciążę w drugiej klasie liceum,nikt nie wiedział że jestem w
        stanie błogosławionym bo po co miałam mówić..chodziłam do szkoły do końca roku
        szkolnego i na początku trzeciej klasy (29 września) urodziłam syna.nie
        chodziłam do szkoły 2 miesiące kiedy zadzwonił dyrektor do domu i się spytał co
        się dzieje i czemu mnie nie ma..więc mama wytłumaczyła że urodziłam dziecko i
        chcę zrobić roczną przerwe w szkole ponieważ nie zdążę nadrobić materiału. to
        ten pan namówił moją mamę żebym nie zarywała roku,to on załatwił że moje
        nauczycielki zostawały ze mna po godzinach i maglowały cały materiał od
        początku, nie miałam żadnych ulg. klasówki pisałam z opóźnieniem ale do końca
        roku wyszłam z zaległości.
        gdyby nie interwencja i chęć pomocy dyrektora to ja bym teraz miała
        wykształcenie pół średnie i pewnie bym była bezrobotna.
        fakt że chodziłam do szkoły prywatnej tu nic nie zmienia, bo tu chodzi o
        podejście do człowieka.płaciłam za miesiąc nauki duże pieniądze ale za
        nadgodziny moich nauczycieli nic..poprostu chcieli pomóc i za to jestem
        wdzięczna
        według mnie nie powinien się zajmować tym minister tylko każdy dyrektor
        indywidualne
    • maruda.r Ile trwa ciąża Giertycha? 28.12.06, 01:32

Ale w ministerstwie panuje duch moralnej tężyzny, który brzydzi się dyskrecją i
      żąda rozwiązań prostych jak cep: niech dyrektor wytropi ciężarne i zamelduje
      przełożonym, ile ich było w latach szkolnych 2004-06 (z tego część jest nadal,
      bo ciąża - o czym minister powinien wiedzieć - trwa dziewięć miesięcy).

Entuzjazm Giertycha dotyczący roli becikowego skrócił ciąże do 1 miesiąca, więc
      i w tym aspekcie Giertych okazał się kompletnym tumanem.

• opiniapollpressagency Normalny obowiazek Ministerstwa 28.12.06, 04:24
      W calej Europie i na swiecie obowiazuje rutynowa inicjatywa przyjscia z pomoca
      uczennicom, ktorych dziecinstwo zostalo przerwane przez ciaze. Obowiazek ten
      ciazy na Ministerstwach Edukacji, Sluzbie Zdrowia i Policji. To zwykle
      dzialania rutynowe a o przestepstwie nieletnich zastaja natychmiast
      zawiadomiona policja. Mloda dziewczynka zostaje otoczona staranna opieka a w
      razie potrzeby sciga sie przestepce. Dobrze, ze Ministerstwo wzielo sie surowo
      i efektywnie do dziela i w tym zakresie mozna zapewnic rodzicow, ze Liga
      Polskich Rodzin bedzie starala sie wywiazac sumiennie z tego obowiazku. Zyczymy
      Ministerstwu aby dbalo starannie o nasze dzieci. Na marginesie nalezy dodac, ze
      poprzednie rzady szczegolnie z takimi Ministrami jak Wiatr (w Alma Matter
      Jagiellonian zostal wytrzaskany po buzi jajami przez mlodziez polska) to byla
      wielka pomylka namolnych.
      • gallux Re: Normalny obowiazek Ministerstwa 28.12.06, 07:42
        po rzeczowych klarownych i przekonujacych wyjaśnieniach pracownic departamentu
        MEN, tylko dyżurny kacap z wybiórczej jeszcze nie rozumie roli ankiet...
        sami nam fundują sondaże, wykonane na 500 znajomych wg których stan wojenny był
        OK, tusek jest prezydentem, rokita premierem, a jedyną słuszną partią SLD/PO, a
        innych atakują kiedy chcą poznać jak dyrektorzy szkół wywiązuja sie z
        nałożonego przez konkretne ustawy obowiązku pomocy nastoletnim matkom...
        każdy średnio rozgarniety widzi, że wybiórcza ze swoimi pacanewiczami nie
        spocznie póki giertychowi nie dowali na amen
        mam nadzieje, że tym razem giertych pozwie michnikowszczyne i wygra
        trzymam kciuki, a pacanowicz z morellem na księżyc:-)
        • malpa-z-paryza pruderia polska 28.12.06, 08:12
          we FRancji i innych cywilizowanych krajach jest przede wszyskim edukacja seksualna a nie pruderia i
          hipokryzja .w szkolach sa pielegniarki do ktorych dziewczyny udaja sie po tabletki wczsnoporonne, bo
          zycie seksualne kwitnie w tym wieku.
          W Pl rowniez, bo mlodziez jest normalna a to ze nie ma zadnej pomoc od strony Edukacji i KK tylko
          lament i straszenie czy grozenie to nie znaczy ze nie ma praktyk skrobanek. A sa i to sporo!!! Niestety
          najbardziej po glowie dostaja te dziewczyny, ktore nie stac je ani finasowo, ni moralnie aby usunac
          niechciana ciaze. potem mamy samotne matki, zwiekszony marginez spoleczny, pobite dzieci etc etc...
          • pjpb Re: pruderia polska 28.12.06, 08:47
            we francji i innych cywilizowanych krajach zycie seksualne w szkole kwitnie
            mlodziez normalna spedza pigulkami wczesnoporonnymi co sie wymknie standardowej
            antykoncepcji [nota bene w seksualnie wyedukowanej szkole oczekiwalbym, ze
            znajomosc antykoncepcji powinna byc wystarczajaca aby po wczesnoporonne srodki
            nie siegac], dzieki temu nie ma samotnych matek, margines spoleczny aby obejrzec
            dzieci musza polske odwiedzac, a na przedmiesciach paryza w slumsach marsjanie
            koczuja i halasuja... nie mam statystyk pod reka ale nie sadze jakos aby
            samotnych matek w polsce bylo wiecej niz we francji, zas demografia nakazuje
            importowac sile robocza. rzeczona sila robocza zas sie nie integruje - i mamy
            margines spoleczny jak z obrazka
            _normalna_ mlodziez powinna byc uczona, ze seks to i dar i odpowiedzialnosc.
            jednym z efektow obnizenia wieku inicjacji seksualnej jest falszywe poczucie
            doroslosci i dojrzalosci zwiazkow. w konsekwencji dzieci sie pobieraja i rodza
            jeszcze mniejsze dzieci - i to te jeszcze mniejsze placa za ich dojrzewanie i
            nieuniknione rozstania.
            zaintrygowala mnie tez uwaga slawiaca moralna wyzszosc skrobanek [dziewczyny
            ktore stac moralnie...]...

odnosnie samego zas pomyslu giertycha trudno mi komentowac - bo sam artykul de
            facto najlepiej jest streszczony w ostatnim paragrafie. sadze jednak, ze albo
            uznajemy odpowiedzialnosc szkoly za pomoc uczennicom w ciazy [ulgi, pomoc
            psychologiczna, itp itd] albo nie. jak szkola ma pomagac nie interesujac sie
            tematem i oficjalnie twierdzac ze tematu nie ma - trudno mi powiedziec.
            • malpa-z-paryza Re: pruderia polska do pjpb 28.12.06, 17:00
              we francji i w innych krajach cywilizowanych po pierwsze nie robi sie tyle halasu o usuniecie ciazy. a co
              do przedmiesci paryskich lub innych ten margines spoleczny zyje o stop wyzej od drobnomieszcznstwa
              polskiego a ich moralnosc jest daleko za moherami z Radia Maryja.. wole ten "margines" francuski niz
              madrosc pana ministra Giertycha.
              • pjpb Re: pruderia polska do pjpb 29.12.06, 11:03
                nie jestem przekonany czy akurat stusunek do aborcji wyznacza postep
                cywilizacyjny. historia nie jest liniowa - i wiele hasel, nowosci, modnych
                trendow i naturalnych predluzen z perspektywy czasu jest oceniane jako smieszne,
                straszne badz glupie.
        • maruda.r Re: Normalny obowiazek Ministerstwa 28.12.06, 15:08
          gallux napisała:

> po rzeczowych klarownych i przekonujacych wyjaśnieniach pracownic departamentu
          > MEN, tylko dyżurny kacap z wybiórczej jeszcze nie rozumie roli ankiet...

Najwyraźniej chodzi o Romka Gie, który przyznał się, że przed wywiadem nie
          widział jeszcze ankiety. I znów wyszedł na debila.

• marklips Re: Normalny obowiazek Ministerstwa?EU.O.K... 31.12.06, 05:34
        W EU a szczegolnie za Odra jest juz taka prawna sytuacja.
        Ochrona Matki w ciazy-incl.Ksiazeczka Matki.
        O tym pomimo informacji i srodkow zabezpieczajcych wiedza,
        niepelnoletnie.
        Sytuacja prawna i ochronna kobiet i tez niepelnoletnich
        jest w Polsce tragiczna.
        Wiele takich przykladow,podawala z faktami,rowniez gazeta.pl.
        Nie znam Giertycha ale obojetnie jaki Polityk,zlekcewazy ten temat,
        obroci sie to wszystko przeciw nastepnemu pokoleniu Polski
        i jej ludnosci.
    • byk_58 Akcja Ciąża 28.12.06, 08:08
      Niech Jaśnie "Oświecony" MinisterpremieR tropi YETI ,ciężarne same się znajdą !
    • zigzaur "Nawet sam ... Giertych nie potrafiłby..." 28.12.06, 09:54
      Powstaje pytanie, co Giertych w ogóle potrafi?

Na przykład, chleb potrafi spleśnieć.
      A co potrafi Giertych?
    • amdrzej11 Akcja Ciąża 28.12.06, 10:41
      Glupis wacpan wiec zamilcz!
    • starykret1 Re: Akcja Ciąża 28.12.06, 11:10
      Na dzień dobry muszęzaznaczyć że raczej jestem normalny i uważam że Roman
      Giertych na stanowisku ministra edukacj to jakiś ponury żart.W ogóle Giertych
      to ponure oblicze polskiej "Woli Ludu".Jedyne czego można się od niego nauczyć
      to tego jak nie należy myśleć. ALE: nie sądziłem że do tego dojdzie - tym razem
      JESTEM ZA ROMANEM. Nie wydaje mi się słuszne walenie po łbie pałą na oślep
      kolesia tylko dlatego że jest idiotą jednocześnie będąc wiceministrem. Tym razem
      chyba chce dobrze. Jestem mocno zaskoczony tym,że Roman chce pomagać nastolatkom
      w ciąży, dawać im kasę i urlop a nie ma ochoty spoalić ich na stosie.A może ma
      ale jakoś tak nie wypada. W liceum miałem koleżankę, wyjątkowo inteligętną,
      wyjątkowo rozrywkową i niespotykanie piękną. W trzeciej klasie zaszła w ciąże z
      jakimś miejscowym żigolakiem i popadła w śmierć cywilną. Z ogólniaka wywalili na
      tak zwany "zbity pysk" , zero pomocy, wszędzie problemy, nie ukrywana niechęć
      jawnie okazywana, nawet ja przestałem się znią zadawać.Tak ją udupili. Ciąże
      nastolatek są faktem i są problemem. Nie przypominam sobie żeby ktoś głośno, z
      wysokiego stolca, o tym wspominał{ włączając panią "minister-ginekolog od spraw
      kobiecych" z SLD-owskiego rządu}. I rozumiem że Romek nie zdawał sobie sprawy z
      faktu iż potrzebne informacje może znależć w internecie czy jakichś tam
      statystykach. Facet ma sporo na głowie {np. jak pogodzić bezinteresowny
      antysemityzm z poprawną politycznie miłością do Izraela}. Ja też pierwsze słyszę
      że nieletniej dupencji w ciąży należy się wolne i wsparcie finansowe. Pan
      Pacewicz srodze się gotuje i śmiało wali w Romana, On wie lepiej- " należało by
      uruchomić zupełnie inne działania:dyskretne wsparcie psychologiczne..."- radzi.
      Jakos słabo sobie wyobrażam tą dyskrecję w trzydziestosiedmioosobowej klasie. I
      przykro mi to pisać bo w przeciwieństwie do pana ministra pana Pacewicza bardzo
      szanuję. A;e wali na oślep jak zacietrzewiony rosomak. A tego najmniej nam
      potrzeba -żeby mądrzy ludzie dali się porwac fali wszechobecnej nienawiści.
    • defendo Akcja Ciąża 28.12.06, 11:31
      myślę, że galluks i premier z Krakowa są na etacie PiS. Tylko dlaczego za nasz
      pieniądze?
      • iridia Roman Giertych Musi Odejsc ! ! 28.12.06, 12:39
        .. Zaczyna sobie poczynac jak kogut w kurniku!!! ...
        mam go dosc !!
        I nie chce aby ten ktos, byl odpowiedzialny za szkolnictwo - i za cokolwiek w
        kraju moich rodzicow, moim i moich dzieci.. w mojej Ojczyznie !!!
        Nie chce, aby moje dziecko uczylo sie w szkole wedlug jego regul !!

GIERTYCH MUSI ODEJSC !!!

A moze trzeba go wywiezc na taczce !
        • starykret1 Re: Roman Giertych Musi Odejsc ! ! 28.12.06, 12:49
          Nie łam się Irydio . Roman niebawem zdelegalizuje sam siebie.
          • drojb Starykrecie, dupencja w ciąży?!? 28.12.06, 13:43
            Napisałeś coś, co różni się tylko mniej ideologicznym językiem od tego, co
            napisał pacan "prąć.owiec":

MEN będzie wiedział ile jest nieletnich matek i będzie mógł dzięki temu
            sprawdzać czy są one już dojrzałe i patriotycznie świadome, że ich dzieci
            dostaną od nich dobre wzorce godne prawdziwego Polaka

Obaj sprowadzacie kobiety do macicy na dwóch nogach - cel ataku waszych prąciów
            i ataków słownych oraz ostracyzmu, gdy zostanie "zdobyta". No bo "mogła
            uważać" - w przeciwieństwie do samca, który "nie musi" i staje się "jurnym"
            łyżwińskim, jeśli zapłodni, a potem oskarży.
    • hahak moze Giertych chce tym dziewczynom pomagac- 28.12.06, 15:05
      bo GW moze im tylko skrobanke zaoferowac.
      • maruda.r Re: moze Giertych chce tym dziewczynom pomagac- 28.12.06, 15:09
        hahak napisał:

> bo GW moze im tylko skrobanke zaoferowac.

Da im 3,45 zł miesięcznie?

• abba15 Akcja anty-UBekistan 28.12.06, 17:30
      UBowców zwalczać należy
      bo ta zaraza się szerzy
      a każde ścierwo UBeckie
      jest podłe bo sowieckie
    • jazg1 Pacewicz, ty nie umiesz, ale dyrektorzy umieją... 28.12.06, 17:31
      ...liczyć na palcach. Więc nie muszą robić list. A jeżeli znajdzie się jakiś
      dyrektor o podobnym do twojego intelekcie, to i tak nie wyśle listy, tylko
      ankietę, gdzie nawet przy twojej inteligencji nie zmieści nazwisk ciężarnych
      uczennic.
      • tales1 Jak możesz tak mówić?Pan Pacewicz to super psychol 28.12.06, 18:22
        ognie miota na koalicję kiedy mu tylko samotność doskwiera, a że facet
        antypatyczny jest, to przyjaciół nie ma. W ten sposób robi sobie dobrze!
    • ljab Akcja Ciąża 28.12.06, 19:02
      Coś mi się zdaje że, wszyscy zapętliliśmy się w tych komentarzach nad durną
      decyzją durnego ministra. W wieku 12, 13 lat ludzie (jako jeden z gatunków
      ssaków) wchodzą w wiek płodny. Tylko ktoś giertychopodobny uważa że to coś
      nienormalnego. Odzywa się wówczas instynkt rozrodu - zdecedowanie dominujący
      wśród wszystkich stworzeń (wszystko jedno czy wierzymy katechecie
      czy "Darwinowi"). Przecież, tak naprawdę, tylko taki jest sens życia. A to że w
      tym okresie człowieka jakaś "cywilizacja" wymyśliła że musi on być w kieracie
      szkolnym który będzie stanowił o jakości pozostałych ok. 70 % życia to dramat.
      Nie widzę żadnej potrzeby jakichkolwiek akcji. Myslę że 13, 15, 18 - latka
      chodzi do szkoły póki jej zdrowie pozwala, może zawiesić uczęszczanie (również
      z każdego innego powodu), może zdawać eksternistycznie, może zrobić maturę
      będąc w ciąży, będąc matka, babką. Kiedy chce. Statystyki chorych czy
      ciężarnych prowadzą NFZ i system PESEL. Skoro obowiązuje becikowe to przecież
      (tak myślę) i dla 15-to i dwudziestopięcioletniej matki. I nie jest to w gestii
      Ministerstwa Oświaty. Po co wywalac otwarte drzwi.
    • jot231 Akcja Ciąża 29.12.06, 09:48
      skoro ginekolodzy mają wejśc do szkół to chyba czas aby do ministrstw weszli
      psychiatrzy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka