Dodaj do ulubionych

Megakara dla TP SA za zbyt drogi internet

03.01.07, 07:07
Dobrze im tak!!
Obserwuj wątek
    • mysle-wiec-jestem1 p. Streżyńska usiłuje zdobycć tanią popularność 03.01.07, 07:11
      Ciekawe w jaki sposób obliczyła ile kosztuje utrzymanie łącza?
      • johny74 Re: p. Streżyńska usiłuje zdobycć tanią popularno 03.01.07, 07:23
        T.P. to najbardziej dziadowska i złodziejska firma !!!
        Na szczęście nie mam z nimi nic wspólnego .
        U mojego dostawcy nie mam umów czasowych , opłat z utrzymanie łącza itp .
        śmiesznych rzeczy .utrzymanie łącza to nic innego jak złodziejski pomysł na to
        aby nie tracic kasy za abonament tel.
        Cwaniaki z tp wymyślili : nie chcesz płacic za tel.+ internet ? to zapłacisz za
        internet + abonament za tę isługę . I wychodzi na to samo.
        HA,HA,HA a klienta i kary mieli , mają i będę mieli w d..ie
        • milet_z_sedesu moze coś napiszesz merytorycznie 03.01.07, 07:41
          bo na razie to było cos o złodziejazh ale żadnych konkretów
          • qmc Brawo Strezyska!!! 03.01.07, 10:37
            Trzymam kciuki za te kobitke, oby sie udalo! Mamy w Polsce najdrozszy internet,
            ceny jak w Japonii a dochody jedne z najnizszych w Unii Europejskiej. To jest
            skandaliczne! Tanszy internet maja bogaci Szwedzi, Niemcy i Francuzi. Dlatego
            jej dzialania sa dobre, bo walczy z kartelami! Jesli p.Strezynska wygra z TP
            SA, to da tysiacom konsumetow mozliwosc wyboru operatora.

W Warszawie dostarczyciele internetu podzielili sie terenem, nie wchodza sobie
            w droge i utrzymuja wysokie ceny, bo brak konkurencji. To tez jest kartel.
          • parmalat Re: moze coś napiszesz merytorycznie 03.01.07, 23:55
            Prosze bardzo. Tepeesa co miesiac kaze pracownikom wypelniac idiotyczna tabelke
            pt. "procesowa ankieta czasu pracy". na ogol nikt nic albo niewiele z niej
            rozumie, a musi w procentach okreslic ile czasu w danym miesiacu poswiecil np.
            procesowi B1234 albo C2342. Acha, po co o tym pisze? Bo to zestawienie jest
            tworzone na potrzeby szacowania kosztow, potrzebnego dla regulatora. Wszystko z
            sufitu. Merytorycznie?
      • krzysztofsf Re: p. Streżyńska usiłuje zdobycć tanią popularno 03.01.07, 07:32
        mysle-wiec-jestem1 napisał:

> Ciekawe w jaki sposób obliczyła ile kosztuje utrzymanie łącza?

No wlasnie - w jaki, skoro po fizycznym podlaczeniu nie wymaga ono zadnej konserwcji.
        • milet_z_sedesu Re: p. Streżyńska usiłuje zdobycć tanią popularno 03.01.07, 07:42
          Nie rozumiem co chcesz powiedzieć
          • krzysztofsf Re: p. Streżyńska usiłuje zdobycć tanią popularno 03.01.07, 07:45
            milet_z_sedesu napisał:

> Nie rozumiem co chcesz powiedzieć

ze po podlaczeniu telefonu czy internetu lacze nie wymaga konserwacji - 0 kosztow.
            • milet_z_sedesu *******Skąd wiesz???******** 03.01.07, 07:50
              powtarzasz tzw obiegowe madrości?
              • krzysztofsf Re: *******Skąd wiesz???******** 03.01.07, 08:05
                milet_z_sedesu napisał:

> powtarzasz tzw obiegowe madrości?

Mam internet od innego dostawcy.
                Po oplaceniu jednorazowych kosztow instalacji,okablowania, jego przeciagniecia i urzdzen, place jedynie za sam net.

Uzasadnij, jakie sa koszty zwiazane z fizycznym utrzymaniem kabla, uwzgledniajac w swoich kalkulacjach to, ze za neostrade placi sie niezaleznie od stopnia z niej korzystania, w dodatku bedac od gory ograniczonym limitami transfru. Czyli oplaty stale juz sa pobrane. Czym tpsa rozni sie od reszty swiata, gdzie mozna ta sama usluge sprzedawac o wile taniej i nie pobiera sei takich oplat?
                • 4g63 Re: *******Skąd wiesz???******** 03.01.07, 08:29
                  a w jakim kraju płaci się abonament jednej słusznej telewizji, czy ją oglądasz
                  czy nie...
                  • krzysztofsf Re: *******Skąd wiesz???******** 03.01.07, 08:36
                    4g63 napisał:

> a w jakim kraju płaci się abonament jednej słusznej telewizji, czy ją oglądasz
                    > czy nie...

Czytalem na emigracyjnych listach dyskusyjnych, ze w GB po ulicach jezdza wozy pelengacyjne i namierzaja mieszkania, gdzie pracuje telewizor a jest nieoplacony abonament.

Osobiscie uwazam, ze abonament TV powinien byc wliczony w podatek jako jednorazowa roczna oplata w wysokosci tak z 50 zl, platna tylko od pracujacych - zwolnienie osob bez dochodu i o dochodzie rocznym ponizej kwoty objetej podatkami.

Oplaty, ktore kiedys byly symboliczne, obecnie sa tak wysokie, ze wrecz paranoiczne.
                    • elk84 [...] 03.01.07, 10:17
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • krzysztofsf Re: *******Skąd wiesz???******** 03.01.07, 10:23
                        elk84 napisał:

> > Czytalem na emigracyjnych listach dyskusyjnych, ze w GB po ulicach jezdza
                        > wozy
                        > > pelengacyjne i namierzaja mieszkania, gdzie pracuje telewizor a jest nieo
                        > placon
                        > > y abonament.
                        > >
                        >
                        > Człowieku nie pie...ol głupot!!! Radiopelengacja pozwala namierzać nadajniki a
                        > nie odbiorniki! Odbiornika nie można namierzyć!
                        >
                        > Krzysztof
                        >
                        Powtarzam wzmianke sprzed jakis 3 lat z listy dsykusyjnej - wiadomo, ze zbieznosc jest tylko w wygladzie samochodow , natomiast nawierzana jest emisja lampy kineskopowej odbirnika. Swoja droga, ciekawe jak to sie teraz odbywa, przy odbirnikach plazmowych i LCD.
                        • hatteras Re: *******Ska˛d wiesz???******** 05.01.07, 03:48
                          ?
                      • daflippi Re: *******Skąd wiesz???******** 03.01.07, 10:27
                        Potwierdzam - telewizor emituje tez charakterystyczny sygnal cos kolo 15-16kHz i
                        wlasnie dzieki temu namierza sie w UK nielegalnych odbiorcow. Metoda "niestety"
                        nie dziala na ostatnio coraz bardziej popularne LCD, no i oczywiscie komputery.
                    • cyberrafi Re: *******Skąd wiesz???******** 03.01.07, 10:39
                      A niby dlaczego za państwową teleszmirę ma płacić ten kto jej nie ogląda? To
                      może bądźmy konsekwentni i wprowadźmy zapis żeby wszyscy obowiązkowo
                      sponsorowali także telekomunę, niezależnie czy korzystają z jej usług czy też nie?
                      Drażni mnie to, że niektórzy ludzie tak łatwo godzą się na to by ich okradano.
                      Ktoś to kiedyś nazwał mentalnością niewolników i lepiej tego ująć nie można.
                      • krzysztofsf Re: *******Skąd wiesz???******** 03.01.07, 10:48
                        Temat na osobna dyskusje. Telewizja panstwowa i tak i tak bylaby sponsorowana z naszych podatkow, ja osobiscie widze to w takiej, jawnej formie.
                        EOT
                    • tomograf Re: *******Skąd wiesz???******** 03.01.07, 14:42
                      4g63 napisał:
                      > Osobiscie uwazam, ze abonament TV powinien byc wliczony w podatek jako jednoraz
                      > owa roczna oplata w wysokosci tak z 50 zl, platna tylko od pracujacych

Dlaczego tak uważasz? Ja nie mam telewizora, nie chcę mieć, za co mam płacić?
                • milet_z_sedesu *******A teraz do rzeczy******* 03.01.07, 08:32
                  Przyznaje się ze robię sie nieco nerwowy jak słyszę opinie jednoznaczne w
                  treści w rodzaju TP dop...li kare, a dobrze tak złodziejom!
                  Niestey prawda jest taka, ze jak wszyscy myslą tak samo, to nikt nie mysli
                  wiele.
                  czy TP lub inny dostawca podaje cenę całkowitą lub rozbitą na elementy to jest
                  to tylko chwyt reklamowy lub mydlenie oczu. Liczy sie tylko całkowita kwota.
                  Jaki jest koszt utrzymania łacza nie mam zielonego pojęcia i dlatego zadaję
                  pytanie jak p. Streżynska to wyliczyła.
                  Podtrzymuje swoja opinię ze ta osoba usiłuje sobie zdobyć tanią popularność, co
                  sadząc po postach znakomicie sie jej udało.
                  350 mln to kupa pieniedzy nawet jak ostatecznie zostanie zredukowana
                  kilkudziesieciokrotnie. I tu przechodze do meritum. Należee do OFE mam dwa
                  ubezpieczenia na życie z funduszem inwestycyjnym i domniemywam, że część z
                  moich srodków jest zainwestowana w akcje TPSA, o tym że posiadam telefon i
                  neostrade zmilczę. Jak myslisz jak zachowaja sie akcje TPSA?
                  Jak Strózynska kupuje sobie poularniość to niech robi to za własne pieniadze.
                  • vazz Re: *******A teraz do rzeczy******* 03.01.07, 08:36
                    W to,ze TP nie jest monopolista i nie korzysta z tego powodu korzysci też
                    wierzysz?

Mozna sie spierac o pierdoły,ale to,ze net w Polsce jest zbyt drogi to wiadomo
                    wszystkim.

ps. w takim razie popieraj takze wzrost ceny benzyny bo twoje towarzystwo
                    ubezpieczeniowe moze miec akcje orlenu, popieraj wzrost pradu,gazu itp itd.
                    • milet_z_sedesu gdzie napisałem ze popieram wzrost cen? 03.01.07, 08:40
                      1.Wiara nie jest kryterium ekonomicznym
                      2. zgadzam sie ze internet w Polsce jest relatywnie drogi
                      3. Ceny kształtuje równowaga poytu z podażą
                      • vazz Re: gdzie napisałem ze popieram wzrost cen? 03.01.07, 08:58
                        Zgadzasz sie,ze net jest drogi,a jednak nii popierasz prób jego obniżenia
                        obawiajac sie spadku cen akcji TP.
                        Bez obawy,analitycy z OFE znajdą sobie inna firme przynoszaca zyski i tam OFE
                        zainwestują.
                        Fakt jest taki,ze TP jest monopolista,a jak wiadomo z ekonomii, monopol
                        przynosi profity jedynie monopoliscie.
                  • krzysztofsf Re: *******A teraz do rzeczy******* 03.01.07, 08:41
                    Podtrzymuje, ze koszt utrzymania kawalka drutu od uzytkownika koncowego do 1-o urzadzenia tpsa (ostatnia mila) jest praktycznie zerowy.

Koszty budowy tego okablowania, kanalow w ktorych je poprowadzono itd - sa zawarte w oplatach instalacyjnych, oraz w jakims % oplat za uslugi.
                  • johny74 Re: *******A teraz do rzeczy******* 03.01.07, 08:46
                    Tak myślicielu , tylko Ty i tak gó.. z tego dostaniesz .
                    Myślisz idealisto że jak firma zarobi to się z tobą podzielą . ha ha ha
                  • daflippi Re: *******A teraz do rzeczy******* 03.01.07, 10:33
                    Jak byc moze zauwazyles - kwote wyliczyla sama TPSA, a nastepnie zapowiedziala
                    wyzsze oplaty niz wczesniejsze wyliczenia.
                    Kazdy kto walczy z TPSA zdobedzie latwo popularnosc, bo generalnie TPSA
                    postrzegana jest jako ta zla i niedobra. O ile popieram i sam chce miec dostep
                    do tanich uslug coraz wyzszej jakosci, o tyle stane w obronie TPSA. Ta firma juz
                    nie nalezy do naszego wspanialego panstwa i to powinna byc decyzja tej firmy
                    jakie uslugi i w jakich cenach sprzedaje. Nic nikomu do tego. Tyle ze z drugiej
                    strony musi istniec cakowite otwarcie rynku dla innych operatorow tak, aby kazdy
                    klient mial wolny wybor, a nie tak jak jest obecnie - imitacje wyboru.
                    • bebe77 Re: *******A teraz do rzeczy******* 03.01.07, 14:38
                      cyt: "stane w obronie TPSA. Ta firma juz nie nalezy do naszego wspanialego
                      panstwa i to powinna byc decyzja tej firmy jakie uslugi i w jakich cenach
                      sprzedaje. Nic nikomu do tego."

A TPSA to co, niby juz jako prywatna firma swoim kosztem cala infrastrukture
                      zbudowala??? To byla prywatyzacja/sprzedaz(?) molocha-monopolisty
                      komunikacyjnego, zapewne obwarowana warunkami dotyczacymi swiadczenia uslug
                      powszechnych i nie tylko. Wiec niech teraz wlasciciele (TePSy) wypelniaja
                      warunki, skoro zdecydowali sie na taki biznes.
                      Swoja droga ciekawe, co za te 36zl tak sie miesiecznie "zuzywa"?
                      pzdr.
                      B.
                  • aptyalismus Re: *******A teraz do rzeczy******* 03.01.07, 13:07
                    ,,Jak myslisz jak zachowaja sie akcje TPSA?''

Eh, to w takim razie biedne to Twoje OFE i biednych ma maklerów jeśli nie
                    pozbędą się oni akcji telekompromitacji na czas. Jakabym to ja miał akcje
                    telepsa to moment przeczytania tego artykułu byłby momentem pozbycia się tych
                    akcji. Chcesz powiedzieć, że jak Twoje OFE kupi jakieś akcje to je trzyma w
                    nieskońćzoność?
                  • arek3001 Re: *******A teraz do rzeczy******* 03.01.07, 13:55
                    A co kogo obchodzą Twoje ubezpieczenia i fundusze oraz cena akcji tepsy????!!!!
                  • tomograf Re: *******A teraz do rzeczy******* 03.01.07, 14:55
                    milet_z_sedesu napisał:
                    > Jaki jest koszt utrzymania łacza nie mam zielonego pojęcia i dlatego zadaję
                    > pytanie jak p. Streżynska to wyliczyła.

To ja Ci podpowiem - najtanszy abonament kosztuje 29 zł brutto (pakiet
                    "socjalny"). Zawiera w sobie ta cena utrzymanie łącza (cokolwiek to znaczy, bo
                    podejrzewam, że interwencje TP S. A. w sprawie kabli to góra 0,5% kosztów
                    instalatorskich), pakiet minut, jakieś bzdetne usługi. Dlatego Pani Sterżynska
                    przypuszczała, że TP wyznaczy ten limit na poziomie 27 zł. Wreszcie mamy kogoś,
                    kto dba o interesy konsumentów, doceniajmy to!
                    • krzysztofsf Re: *******A teraz do rzeczy******* 03.01.07, 14:58
                      tomograf napisał:

> milet_z_sedesu napisał:
                      > > Jaki jest koszt utrzymania łacza nie mam zielonego pojęcia i dlatego zada
                      > ję
                      > > pytanie jak p. Streżynska to wyliczyła.
                      >
                      > To ja Ci podpowiem - najtanszy abonament kosztuje 29 zł brutto (pakiet
                      > "socjalny"). Zawiera w sobie ta cena utrzymanie łącza (cokolwiek to znaczy, bo
                      > podejrzewam, że interwencje TP S. A. w sprawie kabli to góra 0,5% kosztów
                      > instalatorskich), pakiet minut, jakieś bzdetne usługi. Dlatego Pani Sterżynska
                      > przypuszczała, że TP wyznaczy ten limit na poziomie 27 zł. Wreszcie mamy kogoś,
                      > kto dba o interesy konsumentów, doceniajmy to!

Wg mnie pakiet socjalny powinien stac sie jednoczesnie abonamentem uprawniajacym do korzystania z neostrady.
                      • wyksztalciuch.jeden Re: *******A teraz do rzeczy******* 03.01.07, 15:48
                        Byłoby to rozsądne, ale zawiera on minuty i usługi być może nikomu niepotrzebne,
                        a w całej akcji chodzi o to, żeby dostęp do Internetu nie był sprzedawany jako
                        pakiet wiązany, z czymkolwiek. Dlatego opłata za "kabel" powinna być choćby
                        symbolicznie niższa, wymaga tego przyzwoitość, której TP S. A. zabrakło (a
                        raczej której dopiero mają się nauczyć).
                • em.em.em Re: *******Skąd wiesz???******** 03.01.07, 08:59
                  "Czym tpsa rozni sie od reszty swiata, gdzie mozna ta sama usluge
                  sprzedawac o wile taniej i nie pobiera sei takich oplat?"

Ano niczym i dlatego chce tak jak np. Deutsche Telekom sprzedawac jedno i
                  drugie razem. W Niemczech np. nie ma mozliwosci kupna internetu (typu
                  Neostrada, czyli dostep przez ADSL) bez zakupu abonamentu na telefon. I to u
                  zadnego z providerow.
                  • krzysztofsf Re: *******Skąd wiesz???******** 03.01.07, 09:03
                    em.em.em napisał:

> "Czym tpsa rozni sie od reszty swiata, gdzie mozna ta sama usluge
                    > sprzedawac o wile taniej i nie pobiera sei takich oplat?"
                    >
                    > Ano niczym i dlatego chce tak jak np. Deutsche Telekom sprzedawac jedno i
                    > drugie razem. W Niemczech np. nie ma mozliwosci kupna internetu (typu
                    > Neostrada, czyli dostep przez ADSL) bez zakupu abonamentu na telefon. I to u
                    > zadnego z providerow.
                    >

Uhm... ZUS tez w duzym stopniu skopiowalismy z rozwiazan niemieckich.......
            • danio987 Re: p. Streżyńska usiłuje zdobycć tanią popularno 03.01.07, 08:41
              Cóż ja jestem zadowolony z usług tp, kozystam od początku powstania neostradyw
              jeszcze nie miałem przerwy w dostawie :) Juz bardziej mnie wku... działalność w
              moim mieście firmy renomy (bandyci i złlodzieje)
            • peryklejtos Re: p. Streżyńska usiłuje zdobycć tanią popularno 03.01.07, 11:52
              krzysztofsf napisał:

> milet_z_sedesu napisał:
              > > Nie rozumiem co chcesz powiedzieć
              > ze po podlaczeniu telefonu czy internetu lacze nie wymaga konserwacji - 0
              koszt
              > ow.

Pracujesz w branży telekomunikacyjnej? Nie?
              No to niestety mylisz się, że linia nic nie kosztuje. W rejonie, w którym
              mieszkam złodzieje 2 razy w grudniu ukradli kable, uszkadzając magistralę
              obsługującą kilka tysięcy użytkowników. Część dzielnicy była bez telefonu i bez
              dostępu do Internetu. Tepsa usunęła awarię w ciągu kilku godzin.
              • krzysztofsf Re: p. Streżyńska usiłuje zdobycć tanią popularno 03.01.07, 11:54
                peryklejtos napisał:

> krzysztofsf napisał:
                >
                > > milet_z_sedesu napisał:
                > > > Nie rozumiem co chcesz powiedzieć
                > > ze po podlaczeniu telefonu czy internetu lacze nie wymaga konserwacji - 0
                >
                > koszt
                > > ow.
                >
                > Pracujesz w branży telekomunikacyjnej? Nie?
                > No to niestety mylisz się, że linia nic nie kosztuje. W rejonie, w którym
                > mieszkam złodzieje 2 razy w grudniu ukradli kable, uszkadzając magistralę
                > obsługującą kilka tysięcy użytkowników. Część dzielnicy była bez telefonu i bez
                >
                > dostępu do Internetu. Tepsa usunęła awarię w ciągu kilku godzin.

mAM WNIOSKOWAC, ZE tpsa NIE UBEZPIECZA SWOICH URZADZEN?
      • xnonorx jesli ma zdobywac popularnosc w ten sposob... 03.01.07, 07:33
        ...to jestem jak najbardziej za.
        Koszt utrzymania lacza to jakas panstwowa tajemnica?!Nie da sie oszacowac?

• milet_z_sedesu to znaczy za czym jesteś? 03.01.07, 07:44
          Akurat jestem posiadaczem neostrady.
          A propos kosztów utrzymania łącza, prosze podaj metode szacunku kosztów.
          • lambert77 Re: to znaczy za czym jesteś? 03.01.07, 07:54
            w artykule jak byk stoi, że to tepsa pierwsza wyliczyła ile mniej wiecej
            kosztowałoby utrzymanie łącza w przeliczeniu na jednego użytkownika :)... więc
            nie ma co się czepiać Streżyńskiej. Wystarczy, że wyciągnie jakiekolwiek pismo
            od tepsy w tej sprawie i po zawodach. Ale jak znam urzędy to pismo już dawno
            jest w niszczarce
          • johny74 Re: to znaczy za czym jesteś? 03.01.07, 07:56
            milet_z_sedesu napisał:

> Akurat jestem posiadaczem neostrady.
            > A propos kosztów utrzymania łącza, prosze podaj metode szacunku kosztów.

No to płać żabojadom i Kulczykowi jeśli uważasz że neo jest ok twoja sprawa.
            • milet_z_sedesu bedę płacił tak długo jak to ma sens ekonomiczny 03.01.07, 08:35
              w swoich decyzjach staram sie nie kierować emocjami, dlatego dobrze mi sie
              powodzi
          • xnonorx Re: to znaczy za czym jesteś? 03.01.07, 08:10
            Hmm, kable te same co telefon(koszty utrzymania chyba sa znane od kilkunastu
            lat),elektronika od strony TePsy tez ma chyba jakas dokumentacje (przeglady,
            konserwacja - ceny), informatycy i ich pensje - tez chyba znane...chyba nie
            musze wymieniac dalej. Przeciez to jest ogolnie znana technologia - tym samym
            znane sa jej ceny. (to tak, jakby ktos chcial powiedziec, ze nie wie ile
            kosztuje utrzymanie sieci komputerowej w firmie).
            W skrocie: popieram dzialanie tej pani.
            • milet_z_sedesu ceny kształtuje równowaga popytu z podażą 03.01.07, 08:37
              nieprawdaż?
              • vazz Re: ceny kształtuje równowaga popytu z podażą 03.01.07, 09:00
                W przypadku monopolu,ceny ustala monopolista ;),a nie popyt i podaż.
      • msomc1 KBps jako wyznacznik ceny 03.01.07, 09:44
        Cena na internet w TPsa jest niedorzeczna biorąc pod uwagę jakość tej usługi.
        Jasną rzeczą jest, że prezesi zarządu i specjaliści od PiaRu będą mówić o tym
        językiem korzyści i dbać o wizerunek firmy w oczach klientów. A sama usługa w
        porównaniu do reszty dostępnych na rynku? Klient zostaje z instalacją
        pozostawiony sam sobie, dostając modem, resztę oprzyrządowania i instrukcję
        instalacji. Prostą instrukcję, tylko szkoda, że po wykonaniu wszystkich kroków
        nic jeszcze nie działa. Po dodzwonieniu się na błękitną linię, co już samo w
        sobie graniczy z cudem, otrzymuje się po godzinnej rozmowie (problemem jest
        tutaj stracony czas) jakiś półśrodek, obejście problemu, poprzez pominięcie
        jakiejś aplikacji, lub inny sposób uruchamiania internetu. Dwukrotnie odczułem
        to na własnej skórze. Dlaczego urządzenia i oprogramowanie zaprojektowane są
        tak, że nie działają tak jak jest to opisane w instrukcji? Dlaczego nie można
        mieć włączonego internetu odrazu po uruchomieniu systemu (jak u innych
        providerów), tylko uruchamiać go ręcznie, a czasem 3 krotnie restartować
        komputer z powodu niewyjaśnionych błędów, czy "braku połączenia" (komunikaty
        aplikacji tpsa, nie systemowe)? Dziwne to biorąc pod uwagę, że problem w
        przypadku np."Astera" poprostu nie występuje. A co ma zrobic w takim ukladzie
        osoba z 2letnią umową która przekonała się wkrótce po jej podpisaniu o jakości
        usług swojego dostawcy? Żenada, wielokrotne wpisywanie kolumn haseł dostępu,
        reinstalacji, polowania na połączenie z niebieską linią. Byłem w szoku, kiedy
        mój przyjaciel podłączył do nowego komputera kabel zainstalowany tydzień
        wcześniej przez monterów innej firmy i... uzyskał połączenie z internetem bez
        żadnej płyty, instrukcji, haseł i telefonów, aplikacji.. Nie, panowie z PRu,
        nie chcemy dodatkowych korzyści płynących ze wspaniałej niedziałającej
        aplikacji! Nie chcemy konta pocztowego, o przydługim adresie z 3 kropkami!
        Urządzeń oferujących zupełnie nowe możliwości, ale dopiero po uiszczeniu
        stosownych opłat! Chcemy dokładnie tego, czego oczekiwaliśmy podczas
        podłączania modemu, czyli stałego, niezawodnego, nie wymagającego setek
        dziwacznych czynności połączenia z internetem. Potem możemy rozmawiać o
        słuszności cen.
      • mut Re: p. Streżyńska usiłuje zdobycć tanią popularno 03.01.07, 13:34

W bardzo prosty:
        skoro utrzymanie łącza przy abonamencie "socjalnym" kosztuje 27 zł to jakim
        cudem utrzymanie tego samego łącza przy neostradzie miałoby być droższe ??
    • honecker32 Pierwszy raz chce u nas europejskich cen 03.01.07, 07:28
      w olbrzymiej ilosci miejsc starej unii za 20 euro mozna miec o wiele szybszy i
      wiekszej jakosci net.
      Moge sie zalozyc ze gdyby byla wolna konkurencja cena wynosilaby 33% obecnej i
      kazdy by na tym jeszcze zarobil
    • ontos2 Jakze sie cieszę mając w pamieci moją 03.01.07, 07:29
      gehennę z TP!
    • vegaslas Re: Megakara dla TP SA za zbyt drogi internet 03.01.07, 07:31
      Streżyńska na PREZYDENTA !!! :)
      ALe przydaloby sie takich Pan... na wszystkie galezie przemyslu i uslug !!!
    • lambert77 Re: Megakara dla TP SA za zbyt drogi internet 03.01.07, 07:32
      ktoś pamięta kiedy ostatni raz tepsa zapłaciła jakąkolwiek kare??? Nie???
      Nikt??? To bądźmy przez chwilę poważni. TPSA nic sobie nie robi z kar i dalej
      będzie działała na rynku po swojemu przynajmniej tak długo jak jej się uda.
      Streżyńska może sobie co najwyżej pisma do TPSA słać :)
    • everybody Re: Megakara dla TP SA za zbyt drogi internet 03.01.07, 07:35
      japierd.... kiedy w koncu na naszym rynku jakis powazny konkurent dla tepsy??!!

zaspiewajmy wszyscy razem z Panem Tymonem:
      T E L E K O M U N I K A C J A C H U J E!!!
    • f_a_k_y Re: Megakara dla TP SA za zbyt drogi internet 03.01.07, 07:39
      Jak to jest że w UK za kilkanaście funtów można mieć szybkie łącze i im się to opłaca przy ich kosztach?
      Miałem kiedyś telefon,ale po podwyżkach i kilkukrotnym użeraniu się zlikwidowałem.Teraz mam Skype i komóre i wystarcza.

Ludzie na świecie oglądają telewizję przez neta a u nas łącze 128 kb/s za 56 zł w Vectrze.Chyba tylko w Bangladeszu są takie wolne łacza.

Takich fitm za które trzeba się wziąść jest więcej - co np. z PKP,gazownictwem ( 25zł za gaz przyszło mi ostatnio + 27 opłat przesyłowych !!!!!!!! ) WA MAĆ!

Przecież większość ludzi zarabia w okolicach 1000 zl może troche więcej gdzieniegdzie.
    • radiomaryja1 trza sp....ć z TPSA bo.... 03.01.07, 07:39
      skutki tych kar spadną na abonentów.... w styczniu kończy mi sie umowa lojalnościowa i "dzień dobry" nowy operatorze...
      • zaffaran Re: trza sp....ć z TPSA bo.... 03.01.07, 08:08
        ja mam stacjonarny w ERA (25 zl/mies.w tym 60 min, a potem 0,35/kazdy impuls 3-
        minutowy), a internet z LANa za 35 zl miesiecznie. Tepsa moze mnie cmoknac! Mam
        nadzieje, ze dozyje jej plajty!
      • emeryt601 Re: trza sp....ć z TPSA bo.... 03.01.07, 08:18
        Twoja naiwność jest porażająca.Gdybyś się zapoznał z historią powstania sieci
        internetowej w Polsce zobaczyłbyś,że wszystkie nitki i tak wiodą do
        Polpaku-czyli firmy w TPSA,która zarządza siecią i głównymi węzłami.Twój sygnał
        od twojego komputera może na krótkim odcinku nieść nawet Duch Swięty i to za
        darmo,ale on i tak za chwile wyląduje w pierwszej z brzegu centrali TPSA,a potem
        poleci głównymi liniami przesyłowymi TPSA.W Polsce istnieją linie przesyłowe nie
        należące do TPSA,ale są one na krótkich odcinkach i maja znaczenie lokalne(takie
        linie ma np sieć energetyczna,sieć kolejowa). Jednak abyś wszedł do internetu
        MUSISZ skorzystać z linii POLPAKU. I tu jest cały pies pogrzebany. Możliwości
        TPSA są tez ograniczone istniejącą siecią kabli miedzianych, bowiem nie daja
        one rady przesłać takiej ilości sygnału na jaka jest zapotrzebowanie. Stąd aby
        internet prawidłowo funkcjonował Polpak musi inwestować w nowoczesne wiązki
        przesyłowe miedzy praktycznie każdym punktem w Polsce. I tu jest problem,bowiem
        TPSA ściąga od użytkowników kolosalne pieniądze,nakręca sobie klientów
        promocjami i ofertami,a w ślad za tym nie idą inwestycje.
        Podsumowując-nowy operator nic ci nie da poza niewielka różnicą jaką zapłacisz
        jemu. Twój sygnał i tak poleci po łączach TPSA bowiem od nich jest uzależniony
        każdy pośrednik,który chce miec dostęp do internetu.Zapytaj swojego przyszłego
        operatora czy ma w Polsce swoją sieć sprzęgającą ciebie z każdym punktem w
        Polsce i internetem poza Polską.
        • zaffaran Re: trza sp....ć z TPSA bo.... 03.01.07, 08:28
          Jesli to do mnie o porazajacej naiwnosci, to dziekuje za info. Utwierdza mnie
          to w przekonaniu, ze tepsa powinna byc ukarana jeszcze bardziej, bo ze swoich
          klientow zdziera wiecej niz z tych, dla ktorych jest posrednikiem. A ERA to
          operator komorkowy i nie jest powiedziane, ze z czasem nie przeniose sie z
          internetem wlasnie tam.Niech sczeznie tepsa.
          • lambert77 Re: trza sp....ć z TPSA bo.... 03.01.07, 08:33
            cicho bo u mnie na wsi już wogóle nie będzie netu :) a nie mam ochoty podłączać
            się do jakiejś blokowej sieci gdzie przez jakiegoś dupka będe miał co chwila
            naloty policji bo wystawia 200 gb filmów czy coś podobnego :D
            • zaffaran Re: trza sp....ć z TPSA bo.... 03.01.07, 08:41
              Nie bierz tego do siebie, nie zycze Ci zle :-)) , ale ta cholerna tepsa zalazla
              mi niezle za skore, zanim udalo mi sie wypiac z systemu.I w dodatku jeszcze
              przez chyba 3 miesiace po wypowiedzeniu przysylali mi rachunki.A kilkoro moich
              znajomych po ponad 1,5 roku dostalo wezwanie z firmy windykacyjnej do zaplaty
              zaleglych rachunkow!Dobrze, ze je gdzies wyszperali.Mimo to zaczeli ich
              straszyc sprawami w sądzie!
              Zycze Ci, zeby net satelitarny stanial :-))
          • emeryt601 Re: trza sp....ć z TPSA bo.... 03.01.07, 08:35
            Informacja była dla poprzednika,ale i tobie nie zawadzi zapoznać się z tym
            co napisałem. NIKT W POLSCE nie ma pełnej swoje sieci internetowej-nawet
            operatorzy komórkowi. Twój sygnał leci na krótkim odcinku droga radiową,a zaraz
            potem sprzęga się z naziemnymi sieciami przesyłowymi TPSA. Wrzuc do
            przeglądarki hasło Polpak i zobacz jak jest zbudowana sieć internetowa w
            Polsce. Zobaczysz w czym jest problem.Nawet gdybys mieszkał na granicy i
            korzystał z obcej sieci radiowej czy naziemnej to i tak z ciocią w kraju
            pogadasz korzystając z linii TPSA.
        • johny74 Re: trza sp....ć z TPSA bo.... 03.01.07, 08:41
          emeryt601 napisał:

> Twoja naiwność jest porażająca.Gdybyś się zapoznał z historią powstania sieci
          > internetowej w Polsce zobaczyłbyś,że wszystkie nitki i tak wiodą do
          > Polpaku-czyli firmy w TPSA,która zarządza siecią i głównymi węzłami.Twój sygna
          > ł
          > od twojego komputera może na krótkim odcinku nieść nawet Duch Swięty i to za
          > darmo,ale on i tak za chwile wyląduje w pierwszej z brzegu centrali TPSA

> MUSISZ skorzystać z linii POLPAKU.

Bzdura .
          Otóż już nie jest tak .
          Mój dostawca posiada bezposrednie łącze satelitarne via satelita do Stokholmu z
          operatorem Telenordia
          • zaffaran Re: trza sp....ć z TPSA bo.... 03.01.07, 08:44
            Powtarzam- tym bardziej ukarac tepse za zdzieranie ze swoich klientow, skoro
            korzystanie z ich łączy za posrednictwem innych operatorow jest tansze. To
            tylko potwierdza, jak bardzo tepsa ma w...powiedzmy w...nosie swoich klientow!
          • emeryt601 Re: trza sp....ć z TPSA bo.... 03.01.07, 08:56
            Narysuj sobie na mapie świata dwa dowolne punkty.Jesli interesuje cię sygnał z
            serwera powiedzmy w Hodurasie,gdzies w małej wiosce to twój sygnał może
            lecieć do tej wioski po liniach radiowych(w tym satelitarnych),ale pod
            warunkiem,że w tej wiosce , przy tym serwerze jest zainstalowany nadajnik
            radiowy lub satelitarny(tez radiowy).Jesli go tam nie ma,a mimo to masz łączność
            z tym serwerem w tej wiosce,to wiedz,że na jakimś odcinku sygnał od lub do tego
            serwera idzie liniami kablowymi. I to jest idea sieci. Jeśli więc sądzisz,że w
            Polsce (lub gdziekolwiek na świecie)kiedykolwiek powstanie tak potężna sieć
            nadajników satelitarnych przy KAŻDYM serwerze lub KAŻDYM komputerze to się
            mylisz.Prędzej czy póżniej MUSISZ skorzystać z linii naziemnych lub podziemnych
            kablowych. A te w Polsce prawie w stu procentach są w rękach TPSA. Musisz
            więc zgodzic się,że jeśli chcesz za pośrednictwem internetu miec dostęp do
            każdego komputera na kuli ziemskiej (a masz go) -c hcesz czy nie chcesz musisz
            korzystać z linii miedzianych lub światłowodowych.
            • zaffaran Re: trza sp....ć z TPSA bo.... 03.01.07, 09:06
              nie bede poraz kolejny pisac o zasadnosci kar.czytasz w ogole te posty?bo
              ciagle powtarzasz to samo- czemu ja zreszta nie zaprzeczam. Zlodziejski moloch
              za panstwowe pieniadze.
            • et21 [...] 03.01.07, 09:31
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • emeryt601 Re: Co ty k..wa gadasz?! 03.01.07, 09:56
                Uspokój się, bo sam pękniesz od nadmiaru wiedzy.Nie jestem z branży więc mam
                prawo interpretować wiedzę po swojemu. Musisz jednak przyznać,że założenia
                sieci(netu) sa takie,że każdy z każdym ma mieć łączność.Gdzieś tam(ale na tym
                forum) napisałem,że w Polsce poza TPSA są tez inne sieci,w tym
                energetyczna,kolejowa. Ty nam wiedzę poszerzyłeś,że jest jeszcze akademicka.
                Można dorzucić kilka innych o których i ty i ja nie wiemy. I co z tego
                wynika?Czy chcesz powiedzieć,że ciocia w zlewni mleka w Mirosławicach ,gmina
                Ustrzyki MOŻE SOBIE SKORZYSTAĆ Z SIECI AKADEMICKIEJ? Napisałem wyrażnie- może
                sygnał nosić DUCH SWIĘTY,ale prędzej czy póżniej musi ten sygnał wylądować na
                parszywych od starości drutach TPSA między Ustrzykami, a Mirosławicami. I w tym
                jest problem. Bez tego kawałka drutu na który monopol ma TPSA nie ma mowy o
                SIECI czyli INTERNECIE.Wyjdż więc od cioci w zlewni- z kim ma zawrzeć
                umowę na internet? Kto z sieci kolejowych zechce doprowadzić do niej sygnał.
                Może byc radiowy,ale jak akurat nie ma zasięgu od najbliższego nadajnika?
                A wiec bez nerwów- wytłumacz nam, na czym to polega,dlaczego mimo wszystko
                MONOPOL ma TPSA?. Wytłumacz ciociom,ze mogą sobie zawrzeć umowę z
                dostawcą satelitarnym z Bangladeszu.
                Ja jestem zwykłym klientem TPSA,który dwa lata toczy już wojnę o poszerzenie
                możliwości przesyłowych wiązek dostępowych ,bowiem sygnał dociera do mnie w 10
                procentach prędkości opłacanej co miesiąc. BO TPSA umowę zawrzeć umiała,ale
                wiązek nie poszerzyła. Wytłumacz teraz wszystkim,że TWOJA JEST RACJA,a ja
                jestem głąb.No i udowodnij mi,że nie muszę zawierać umowy z TPSA-moge np
                zawrzeć umowę z Właścicielem Sieci Akademickiej...
    • jacekzet BRAVO Anka! Tak Trzymać! 03.01.07, 07:55
      J.w.
    • gugula Megakara dla TP SA za zbyt drogi internet 03.01.07, 08:16
      Brawo Pani Anna !!!!!
    • petrucio Francuskie 03.01.07, 08:27
      &&&*** wpuszczone do Polski. Tak to jest jak sie chama na salony wpusci.
    • emeryt601 Megakara dla TP SA za zbyt drogi internet 03.01.07, 08:28
      Ta Pani to jedyny jasny punkt tego rzadu.Robi swoje w interesie każdego Polaka
      i to robi bez zbędnego rozgłosu,bez konferencji prasowych,bez nadmiernego
      zgiełku wokół swojej osoby. Zna się na rzeczy i jest fachowcem. Musi jednak
      balansować,bowiem wie,że ma do czynienia z jedynym posiadaczem pełnej sieci w
      kraju. Ma równiez świadomość,że TPSA może(i to robi) przerzucić kary na
      użytkowników wliczając je w koszty pokrywane przez każdego z nas. Czyli kij
      ma tu dwa końce. Nowi operatorzy w gruncie rzeczy są i tak uzależnieni od
      TPSy bo TPSA ma całą,niezbedną infrastrukturę-głównie linie przesyłowe.Nawet
      operatorzy radiowi muszą się sprzęgać z liniami naziemnymi a więc liniami TPSA
    • remik.bz Co tworzy "koszty" TP SA ? 03.01.07, 08:33
      cytat:
      "Zdaniem rzecznika TP SA Jacka Kalinowskiego firma nie może świadczyć usług
      poniżej kosztów"

To oczywiste.
      Szkoda tylko ,ze Pan Kalinowski nie powiedział jaka jest struktura tych
      kosztów , co je tworzy.
      Ja mam jakies takie przeczucie ,że przede wszystkim wynagrodzenia ( z całą
      otoczką zusowsko - podatkową).
      Ciekaw też jestem jak wyglądają "koszty ogólne" ( różne niby remonty obiektów
      polegające na "wymarmurowaniu " czego się da w pokojach i na korytarzach).
      Mozna by było powiedzieć ,że koszty ,to "prywatna sprawa" tej firmy - gdyby nie
      fakt ,ze jest monopolistą na rynku i wiadomo w jaki sposób zdobywa środki na
      pokrycie tych kosztów. Dyktując warunki.
      • johny74 Re: Co tworzy "koszty" TP SA ? 03.01.07, 08:56
        remik.bz napisał:

> cytat:
        > "Zdaniem rzecznika TP SA Jacka Kalinowskiego firma nie może świadczyć usług
        > poniżej kosztów"
        >
        > To oczywiste.
        > Szkoda tylko ,ze Pan Kalinowski nie powiedział jaka jest struktura tych
        > kosztów , co je tworzy.
        > Ja mam jakies takie przeczucie ,że przede wszystkim wynagrodzenia ( z całą
        > otoczką zusowsko - podatkową).
        > Ciekaw też jestem jak wyglądają "koszty ogólne" ( różne niby remonty obiektów
        > polegające na "wymarmurowaniu " czego się da w pokojach i na korytarzach).
        > Mozna by było powiedzieć ,że koszty ,to "prywatna sprawa" tej firmy - gdyby nie
        >
        > fakt ,ze jest monopolistą na rynku i wiadomo w jaki sposób zdobywa środki na
        > pokrycie tych kosztów. Dyktując warunki.

Cała prawda , nic dodać nic ując
    • ptifur Re: Megakara dla TP SA za zbyt drogi internet 03.01.07, 08:41
      tu,gdzie mieszkam: linia telefoniczna stacjonarna działa na zasadzie pre-paid
      (nie ma abonamentu), internet
      • emeryt601 Re: Megakara dla TP SA za zbyt drogi internet 03.01.07, 09:22
        ptifur napisała:

> tu,gdzie mieszkam: linia telefoniczna stacjonarna działa na zasadzie pre-paid
        > (nie ma abonamentu), internet
        • akermanski Re: Megakara dla TP SA za zbyt drogi internet 04.01.07, 22:25
          TPSA nie podłącza wiosek, gdy im się to nie opłaca. Właśnie dlatego komórki tak
          szybko się w Tatrach rozpowszechniły.

W wielu miejscach proponowano ludziom, by sami pobudowali infrastrukturę i potem
          nieodpłatnie przekazali ją TEPSIE by mieć działający stacjonarny. Tam, gdzie nie
          przekazali majątku, tylko się tworzyło odrębną firmę rozliczającą się z TP jest
          taniej, rozmowy lokalne są za darmo i wogóle.

Na mój gust TEPSA to fajna firma, pewnie w niej pracujesz, tylko trochę za
          bardzo pazerna. Za dużo kradnie.
    • krzych.korab Sprawiedliwy byłby zwrot nadwyżki tym co płacą a 03.01.07, 09:09
      tak zarobi państwowy urząd. Nam podniosą ceny bo kara pójdzie w koszty.
      • boguslavo Re: Sprawiedliwy byłby zwrot nadwyżki tym co płac 03.01.07, 09:23
        Nie znam się na tych sprawach. Wiem tylko, że skorzystałem z jakiejś promocji
        i przez 6 miesięcy płaciłem tylko 1zł.20gr. z VAT, a teraz około 60 zł. i mogę
        korzystać całą dobę z internetu. Teraz otrzymałem informację o jakichs zmianach
        od lutego, ale gdy zatelefonowałem, wyjaśniono, że mnie one nie dotyczą, bo
        przecież umowę podpisywałem na 2 lata, a gdybym teraz nie chciał korzystać z
        telefonu, tylko z neostrady to jeśli pamiętam płaciłbym tylko zgdajsie 36 zł
        z groszami, jeśli się nie mylę. Ale jak tu korzystać z samego internetu.
        Przecież muszę mieć łącze telefoniczne. Telefon też potrzebny do rozmów.
        Więc naprawdę nie wiem o co tu chodzi.
        Pozdrawiam!
        Bogusław
    • rudy_rudolf znów pozwalniają szeregowych pracowników TP 03.01.07, 09:20
      zeby zaplacic taka kare to znow beda musieli pozwalniac szeregowych pracownikow
      w ramach 'restrukturyzacji' firmy.Odbije sie to na waszych ciociach,
      mamach,znajomych-panowie w gajerach nadal beda otrzymywac milionowe odprawy i
      wielotysieczne wynagrodzenia :(

wspieram www.asiaq.pl
    • rm429 Megakara dla TP SA za zbyt drogi internet 03.01.07, 09:27
      TPSA to wyjątkowy zdzierca za swoje uslugi. Dzięki nim Polska nie zbliża sie do
      świata. W ub. roku bedąc w Australii wykupilem w drugstorze za 10 ichniejszych
      dolarów tj. ok 25zł możliwość połączeń np. do Polski trzy i pół godziny rozmów
      cztery centy minuta!!! Sprawdżcie ile by to kosztowalo u naszych operatorów np.
      TPSA. Walić w nich jak w bęben.
    • darekw Aster nie jest lepsza 03.01.07, 09:27
      tez powinni dostać kare za ceny internetu
      wywindowane do absurdalnych stawek
    • 1seti telekomuna - dość złodziejskiemu monopolowi, 03.01.07, 09:46
      jak mozna jezszcze dopuszczac do takich zdzierczych, monopolistycznych praktyk
      telekomuny, juz dawno ktos powinien sie dogłabnie zając nielegalnymi praktykami
      telekomuny
      • krzysztofsf Dlaczego abonament"socjalny" raptem nie pokrywa ko 03.01.07, 09:51
        sztow lacza?
        Gdy ida rozmowy telefoniczne (lub nie ida - po prostu tel stoi) pokrywa. Gdy ma dojsc neo - okazuje sie ze juz nie pokrywa.
    • janek344 Megakara dla TP SA za zbyt drogi internet 03.01.07, 09:52
      Ale czy TP SA zapłaci ?
    • xxx222 Netia a Neostrada 03.01.07, 09:52
      Czy dzięki temu będzie można założyć Neostradę na kablu Netii?
      • mapi7 Re: Netia a Neostrada 03.01.07, 10:07
        TPSA jest beznadziejna!!! Dobrze im tak! Z neostrady zrezygnowałam, tak mi
        dopiekli poziomem obsługi.
    • veljarek Megakara dla TP SA za zbyt drogi internet 03.01.07, 10:17
      Przypominam ze kare zaplaci nie telekomunikacja ale wszyscy uzytkownicy telefonu
      TPSA. To karanie jest po prostu glupie i moze doprowadzic ze ... znow panstwo
      bedzie musialo doplacic do TPSA. Nie lepiej otworxzyc rynek uslug
      telekomunikacyjnuych i bedzie na pewno taniej. Troche logiki by sie przydalo.
      Teksty typu "Dobrze im tak" sa glupie bo to my zaplacimy wiec mozna powiedziec
      "Dobrze mi tak" (ze nadal chcemy takich monopolistow)
      • krzysztofsf Re: Megakara dla TP SA za zbyt drogi internet 03.01.07, 10:26
        Prywatyzacje zle przeprowadzono - bylo przedtem podzielic tpsa na kilka firm z pokrywajacymi sie rodzajami uslug oraz dzialajacych na tym samym obszarze terytorialnym
    • doopa1 w ogóle telekomuna to jedna wielka PoRaŻkA 03.01.07, 10:29
      wystarczy popatrzeć na ich podstawowy cennik neostrady (nie w promocji) to
      przecież są to ceny tak absurdalne, że mogłyby być do zaakceptowania 5 lat temu.
      Poza tym dlaczego niby tpsa limituje transfery miesięczne? Przecież to jest tak
      chory idiotyzm rodem z komuny że nie spotkałem się z czymś takim u
      jakiegokolwiek innego providera. W każdej normalnej firmie płaci się wyłącznie
      abonament za szybkość transferu a nawet jak ktoś ściągnie 100GB miesięcznie to
      nie powinno mieć to znaczenia. A w neostradzie niedosyć, że potworzyli sztywne
      limity to jeszcze są one na tyle małe, że na pewno się przekroczy. Ja niestety
      mieszkam w takim zadupiu, że jestem skazana na telekomunę bo GPRS jest jak na
      razie stanowczo za drogi a limity jeszcze mniejsze. Korzystam z pakietu 1Mb/s to
      ten idiotyczny limit 25GB przekraczam po dwóch tygodniach i dlatego mam 2
      neostrady takie same (w pracy i w domu, w pracy korzystam niewiele i 90% limitu
      miesięcznego mi zostaje a w domu mi brakuje już po 2 tygodniach) i na pół
      miesiąca sobie zamieniam modemy w domu żeby wykorzystać limit transferu
      przysługujący na tamto drugie łącze. Takie cyrki trzeba odstawiać przez te ich
      kretyńskie limity. Jak mi się uda wyprowadzić do dużego miasta to narobię z góry
      na dół na tpsa i im pokażę to co kiedyś Skiba pokazał Buzkowi.
      • jackers Re: w ogóle telekomuna to jedna wielka PoRaŻkA 03.01.07, 10:57
        nie mam pojecia kto wpuscil FRANCE TELECOM do Polski, ale byl to jakis duren !
        /sabotaz gospodarczy- moze kwestia kasy pod stolem ?/
        we Francji bylo podobnie, blokowali wszystkich , woleli placic kary niz otwierac rynek.
        na poczatku probowali ratowac MINITEL, a pozniej swoj wlasny monopol.
        dzis jest ok, wszyscy od nich uciekaja...bo jest gdzie / FREE-NEUF-CI-AOL-T2..../
        *
        za 6Mb /bez debilnych limitow/ place 35€ w tym telefon do 30 krajow gratis /na stacjonarne wylacznie/
        o abonamencie zapomnialem juz od kilku miesiecy /16€-miesiac/
        czyli DA SIE !
        nadzieja w WI-MAX dla Polski ?
      • elk84 Re: w ogóle telekomuna to jedna wielka PoRaŻkA 03.01.07, 11:30
        doopa1 napisał:

> A w neostradzie niedosyć, że potworzyli sztywne
        > limity to jeszcze są one na tyle małe, że na pewno się przekroczy.

To nie trzeba robić kopii zapasowej całego Internetu!
        Ja nigdy nie przekroczyłem nawet 20% tych limitów, więc nie pisz że "na pewno"
        się je przekroczy.

• doopa1 To weź sobie włącz emula na noc 03.01.07, 14:57
          przy max transferze ściągasz od 1 do 2GB danych a limit 25GB wystarcza w takim
          układzie na 2 tygodnie.
    • zbig581 Megakara dla TP SA za zbyt drogi internet 03.01.07, 10:56
      No nareszcie się za nich wzieli.To co wyprawia TP.SA to jawne złodziejstwo,
      a takich złodzeji trzeba surowo karać.
      • rekinolo Re: Megakara dla TP SA za zbyt drogi internet 03.01.07, 11:48
        Dołożę swój kamyczek do tej całej rozmowy. Mówicie, że złodzieje, itp. Czy
        naprawdę ? Żaden z pracowników tepsy, z którymi miałem do czynienia, jeszcze
        nic mi nie ukradł więc o co chodzi ? :)))) Zgadzam się, że Internet w Polsce
        jest za drogi i powinien być tańszy. Niestety konkurenci tepsy zawsze czekają
        na ruch monopolisty. Tu gdzie mieszkam, oferty Vectry, ani Multimedii czy też
        TK Telekom na kolana nie rzucają. Mają oni swoją sieć, więc w czym problem
        niech obniżą cenę i Klienci sami przyjdą. Opłaty interconnectowe z siecią
        Polpak nie są aż tak wysokie aby tym operatorom nie opłacało się obniżyć
        abonamentów o kilka ładnych procent. Część Opów korzysta nie z Polpaka ale
        innych Sieci szkieletowych w Polsce. Ja osobiście z tepsy nie korzystam i
        każdemu radzę to samo. Mam Erę i jest OK. Ale Internet wykorzystuję do
        przeglądu prasy i poczty. Odniosę się również do Pani Strężyńskiej. Moim
        zdaniem rzeczywiście zależy jej na rozgłosie. Kiedyś słyszałem, że tepsa za
        abonament 150 PLN dawała 24h rozmów za darmo. Wtedy Pani Strężyńska się nie
        zgodziła, bo niby konkurencja nie podoła itp. Wtedy to abonenci się nie liczyli
        dla Pani Prezes tylko interes konkurentów, a teraz oceniacie Panią Strężyńską
        jako kogoś wybitnego. I jeszcze jedno. Polska nie otrzyma dofinansowania do
        WiMaxa z UE, ponieważ UKE nie przygotowała dokumentów i procedur. Cóż UKE
        zajmuje się walką z TP. Zastanawia mnie tylko to jak długo. Może dojdzie do
        tego, że francuzi zabiorą wszystko co jeszcze będzie miało jakąś wartość po
        tepsie i wyniesie się stąd zostawiając przestarzałą infrastrukturę i jakieś 15
        000 bezrobotnych.
        • 2berber rekinolo napisał wypracowanie czarnego PR 03.01.07, 12:31
          rekinolo napisał:
          > Dołożę swój kamyczek do tej całej rozmowy.

Ten kamyczek powinieneś poprzedzić informacją
          ile płacą za ten czarny PR wobec szefowej UKE.
          Co by nie mówić Streżyńska jest jedynym mężczyzną
          w obecnym rządzie! :-(.
          • rekinolo Re: rekinolo napisał wypracowanie czarnego PR 03.01.07, 13:16
            A płacą za to? "Czarny PR" lubię to stwierdzenie, niektórzy politycy często go
            używają. A może to właśnie Ty pracujesz w UKE i chciałbyś zaskarbić sobie
            przyjaźń Centrali ? Oczywiście żartuję ale idę tokiem Twojej wypowiedzi. Ja po
            prostu kwestinuję działalność Pani Strężyńskiej, która lansuje się na obrońcę
            uciemiężonych abonentów telefonii stacjonarnej w Polsce. Mówiąc szczerze, ja
            wyobrażam sobie działalność UKE trochę inaczej. Moim zdaniem powinno dojść do
            spotkania UKE - TP. Tepsa przedstawia swoje wyliczenia, dajmy na to (ceny
            podaję z czapki :)) 30 PLN za utrzymanie łącza, UKE mówi, że zgodzi się na 25
            PLN itp jeżeli się nie dogadują co do kwoty, to UKE nakłada karę, ale taką
            która nie podlega postępowaniom sądowym (UKE powinna mieć wszystkie dowody w
            ręku, tak aby tepsa ich nie zbiła przed żadnym sądem). Mam tu na myśli opinie,
            czy neo jest usługą powszechną i UKE może ingerować w ceny, fizyczne wyliczenie
            utrzymania linii pod neo, czyli nie tylko miedź, ale urządzenia centralowe.
            2berber pisze, że Strężyńska jest jedynym mężczyzną w obecnym rządzie ( co na
            to stwierdzenie powiedzą feministki :)))), czy tak naprawdę ? Ja widzę tylko
            tyle, że UKE w walce z TP wykorzystuje błysk fleszy i kamery. Ja osobiście
            dziękuję za takiego mężczyznę w spodniach, który spaprał możliwość posiadania
            WiMaxa w każdym miejscu w Polsce, a przez to internet ... bez kabli, bez
            faktur ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka