popelina2005 05.01.07, 19:26 jaki minister taka policja..chamski i ćwok bez krzty honoru ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pirulo [...] 05.01.07, 19:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Te oszolomy z koalicji zepsuli panstwo i jego inst 06.01.07, 00:59 Te oszolomy z koalicji zepsuli panstwo i jego instytucje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
112233x Re: Wieś Maki 06.01.07, 07:10 WieśMac dla buraków i wieśniaków. Surmacz ty najgordza kur.... wpierd....aj te kanapki teraz. Ty gno..u najedz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
mniejwiecej polscy policjanci 05.01.07, 20:03 wczoraj dostalem mandat od policjanta za to ze przeskoczylem bramke w metrze. bramke przeskoczylem poniewaz chicialem wyciagnac pieniadze z bankomatu na bilet ktory zamierzalem kupic. policjant nie dal sie ublagac i nie odstapil od wymierzenia absurdalnej kary. powolal sie na to ze jest sluzbista i rozkaz to rozkaz. odwolal sie do mojego sumienia i spytal czy jesli ja dostaje polecenie w robocie to go nie wykonuje? ja na to ze jesli polecenie jest bez sensu to z szacunku do siebie podejme chociaz probe przekonania przelozonego ze zadania nie nalezy wykonywac. spytalem w zamian czy policjant pojdzie po 2 wiesmaki jesli zostanie po to wyslany. on nie mogl zrozumiec aluzji. odpowiedzi nie udzielil. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Ten policjant nie był zbytnim służbistą. 05.01.07, 20:13 Gdyby ten policjant był jeszcze większym służbistą, to by cię odstawił na dołek (a tam parę pałek w międzyczasie), po czym byś dostał zarzuty o obrazę munduru. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ten policjant nie był zbytnim służbistą. 06.01.07, 00:36 niestaly_czytelnik napisał: > Gdyby ten policjant był jeszcze większym służbistą, to by cię odstawił na dołek > > (a tam parę pałek w międzyczasie), po czym byś dostał zarzuty o obrazę munduru. ********************************* Widzę, że tęsknisz za PRL-em. Odpowiedz Link Zgłoś
bura_suka Re: polscy policjanci 05.01.07, 21:23 mniejwiecej napisał: > wczoraj dostalem mandat od policjanta za to ze przeskoczylem bramke w metrze. Zamiast z nim dyskutowac trzeba bylo go wyslac po 2 wiesmacki; facet by zrozumial, ze ma do czynienia z kims z resortowej "wierchuszki"... :) Odpowiedz Link Zgłoś
kvakva Re: polscy policjanci 06.01.07, 01:10 Nie przeskoczyłeś bramki tylko chciałeś niezapłacić za możliwość przejścia przez nią a to spora różnica. Za to właśnie policjant wlepił Ci mandat. Innymi słowy, za kradzież. Nie zapłaciłbyś nic, ale nie jesteś Dornem i "załatwienie" tej sprawy przerosło Cię. Innymi słowy, policjant zachował się prawidłowo. Ale nie o to chodzi. Władzę mamy taką bo sobie ją wybraliśmy. Nikt nikogo nie zmuszał do siedzenia w domu. Partia sklecona wokół ludzi pokroju Kaczyńskich, Jurka czy Gosiewskiego pełna jest dyletantów na dodatek pozbawionych odrobiny honoru. Panuje tu megakolesiostwo, przy którym blednie nawet SLD-owskie. Standardy nakreślone wieś-mackami i utopionym polonezem będą trwałe i wyznaczą nową jakość życia pod światłym przewodnictwem kartofli i oferm. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik W ten sposób to wy Rządu nie obalicie. 05.01.07, 20:03 Takie happeningi nie świadczą źle o Ministrze tylko o was. Jeżeli tego nie widzicie, to gratuluję tendencji samobójczych. A swoją drogą to wasze (wszyskich "dziennikarzy" Salonu) zachowanie coraz bardziej przypomina regularną chuliganerkę, a to an dłuższą metę nie będzie tolerowane ani przez społeczeństwo ani przez normy prawne, które miejmy nadzieję, że się w tej kwestii zaostrzą. Dla przestrogi mogę podać przykład Szwecji, gdzie dziennikarze są nielubiani na równi z imigrantami. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: W ten sposób to wy Rządu nie obalicie. 05.01.07, 21:00 Chuliganerką są bez wątpienia działania rządzących nami. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: W ten sposób to wy Rządu nie obalicie. 05.01.07, 21:18 Z punktu widzenia "dziennikarzy" na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: W ten sposób to wy Rządu nie obalicie. 06.01.07, 00:17 niestaly_czytelnik napisał: > Z punktu widzenia "dziennikarzy" na pewno. ************************************ Z punktu widzenia uczciwych ludzi, również. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: WieśMacki dla Dorna i Surmacza od RMF FM 05.01.07, 20:04 Ileż ja się nazastanawiałam, co to są te macki, dopóki nie doszłam do akapitu o kanapkach! Ludzie kochani, albo piszcie "2 kanapki WieśMac" albo 2 Wieśmaki. Bo te macki to jakoś ani po polsku, ani po angielsku... Chociaż obdarowanie Dorna mackami dowolnej proweniencji też popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Re: WieśMacki dla Dorna i Surmacza od RMF FM 06.01.07, 08:04 Wiesz, macki ... facetow w myckach :-> Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: WieśMacki dla Dorna i Surmacza od RMF FM 05.01.07, 20:26 Zaden z polityków obecnej koalicji nawet nie rozumie słowa "honor". Czy oczekiwałeś honoru od ministra Dorna? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej9615 Trzymaj sie Dorn!! NIE daj sie masonom 05.01.07, 20:43 Zwyciezymy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania WieśMacki dla Dorna i Surmacza od RMF FM 05.01.07, 20:46 A dwie pajdy razowca ze smalczykiem ze skwareczkami nie łaska? Tak ludycznie i patriotycznie niemożebnie? Z przytupem, przyśpiewem a całusami z dubeltówki serdecznie? I siwuchy na zgodę ze dwie szklanice! Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk WieśMacki dla Dorna i Surmacza od RMF FM 05.01.07, 20:59 Żałosne. Dosyć pisuarów. Przeproście i s... Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: ...Michnik ci to powiedzial czy Luczywo? 05.01.07, 21:01 W przeciwieństwie do ciebie normalnym ludziom nie trzeba tego słowa tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Ale ta cała armia dowodzona przez Michnika 05.01.07, 21:29 przegrała już dużo bitew i wyraźnie zaczyna przegrywac całą wojnę, którą wydała społeczeństwu. Wyraźnie to widać po ponadrocznych konwulsjach - a jedną z nich jest właśnie opisywany średniośmieszny "happening". Ziemkiewicz w swojej najnowszej książce "Michnikowszczyzna - zapis choroby" daje nawet do zrozumienia, abyśmy, jako ludzie cywilizowani nie kopali leżącego (czyli michnikowszczyzny), bo on i tak się już nie podniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
belizarius1 Re: Ale ta cała armia dowodzona przez Michnika 05.01.07, 22:44 Nie wiedziałem, że RMF FM należy do Michnika. Kiedy ją przejął? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Ale ta cała armia dowodzona przez Michnika 06.01.07, 01:18 belizarius1 napisał: > Nie wiedziałem, że RMF FM należy do Michnika. Kiedy ją przejął? Tobie też ucięli ,jak twojemu bizantyjskiemu przodkowi? Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw1 WieśMacki dla Dorna i Surmacza od RMF FM 05.01.07, 21:51 Tak było zawsze.W latach 70 do mojego miasta przyjechał dyrektor biura ruchu drogowego z KGP,mój przełożony bardzo przejęty prosił mnie bym pokazał jak prężnie działa tutaj milicja,po jakimś czasie dyżurny komendy mówi bym dostarczył do osrodka gdzie zatrzymał się dyrektor pół bochenka /w slangu oznaczało to 0,5l żytniej wódki/juz wiedziałem ze służba minie mi na dowożeniu alkoholu.Po transformacji ustrojowej w tym samym ośrodku było spotkanie z posłami.Poseł nie chciał spac w ośrodku i zażyczył sobie by policja odwiozła go do domu 30km i z samego rana z powrotem przywiozła go do ośrodka by mógł razem z innymi uczestniczyc w mszy.Do pewnego księdza na wsi przyjechał biskup,ten ksiądz zadzwonił do K-ta i poprosił by na sygnałach eskortować biskupa itd.Jeżeli dodać ile kilometrów policjanci przejeżdzają dla swoich prywatnych celów w czasie służby to się tego sporo nazbiera.Fajnie,że temat jest ruszony,szkodą,że przy takich smutnych okolicznościach. Odpowiedz Link Zgłoś
roberciunio Re: WieśMacki dla Dorna i Surmacza od RMF FM 05.01.07, 22:39 Dorn wyglądał jakby zaraz miał zaj.... tego dziennikarza :) Oj Panie Dorn. Boli jak się dało ciała. Są równi i równiejsi co? Skąd my to znamy... Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta WieśMacki dla Dorna i Surmacza od RMF FM 05.01.07, 22:43 Tępy bufon z tego Surmacza! Trzeba było wysłać swoją starą bo żarcie dla tej znajomej. Policja to nie są twoi służacy - ministrze z pisuaru! I robienie z nich lokajów - uwłacza poprostu ludzkiej godności! Ale tacy zasrani ministrowie nie mają nawet pojęcia w czym leży sedno sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
annika.h babsztyl nie mógł wziąć ze sobą kanapek? 05.01.07, 22:57 przecież wiedziała,ze będzie jechać ileś tam godzin .A policjanci w tym kraju to chyba jakieś omnibusy,ciekawe ,czy robienie za kelnerów i taksówkarzy urzędasów z Wiejskiej wliczają im do pensji,czy robią to za friko? Swoją drogą to ciekawe,jak urzędasy z sejmu pojmują swoją pracę.W normalnych krajach (patrz Norwegia,Nowa Zelandia itd.)urzędnicy żyją jak zwykli obywatele,korzystają z komunikacji miejskiej a nie limuzyn,są ogólnie dostępni ,że tak to określę a nie obstawiani przez ochroniarzy.U nas czują jak übermensche,stojący ponad prawem a obywateli traktują jak ciemną hołotę. Odpowiedz Link Zgłoś
rmichal2 Czy wam pracującym 05.01.07, 23:19 nigdy nie zdarzyło się kupować jedzenie dla kierownika? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Czy wam pracującym 06.01.07, 00:28 rmichal2 napisał: > nigdy nie zdarzyło się kupować jedzenie dla kierownika? ************************************* Po pierwsze, Surmacz ma równorzędne w stosunku do Rafalskiej stanowisko. Po drugie, posłużył się policjantami, jak kelnerami. Co do samego pytania, to nie, nie zdarzyło mi się kupować przełożonym upominków, ani włazić im w dupę. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Publicznie zeznal, żed będzie okradał państwo? 05.01.07, 23:43 I używał policji do prywatnych celów? NA ZBITY PYSK GO! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r ___McSWiA___ 06.01.07, 00:35 Wygląda na to, że wicepremier nie uwierzył w dobrą wolę dziennikarza. - Proszę pana, jest pan bardzo wygłodniały, także proszę to zabrać - zwrócił się do reportera. ************************************** Tak głupich min, jak na zlinkowanym video, to już dawno nie widziałem. Dorn i jego elita dosłownie zbaranieli na widok wieśmaków. Przez chwilę wyglądali tak, jakby chcieli pogryźć dziennikarza RMF FM. Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Dziannkarz młody, to głupi 06.01.07, 00:38 Nie od dziś wiadomo, że "rząd wyżywi się sam". Dziś przypomina nam o tym minister Dorn. Dziękujemy za przypomnienie. _ Naposłanie Odpowiedz Link Zgłoś
battosai WieśMacki dla Dorna i Surmacza od RMF FM 06.01.07, 08:01 Haha, super, podoba mi się ten pomysł dziennikarza! :D Chyba trzeba będzie nieco uaktualnić kawał o dwóch dresiarzach w McDonald's... Odpowiedz Link Zgłoś
brylant1 Dornowaty minister 06.01.07, 08:06 Jak długo będą nami rządzić tak dornowaci ludzie??? Widac ze 40 lat komuny wyczyściło ludziom mózgi !! Jedni chcą powrotu socjalizmu (bo sie robić nie chce!!) a drudzy oddadzą ostatnie grosze na czarnych agentów w czarnych kieckach!!! Czy nie ma w tym kraju liberałów i prawdziwych wykształcióchów ?? Tylko ja zostałem?? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Doornowaty minister 07.01.07, 13:09 Bałwan! Zamiast ładnie się uśmiechnąć i grzecznie "podziękować"... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur WieśMacki ??? 06.01.07, 10:24 To McDonaldowskie danie oficjalnie nazywa się WieśMac. Jak wygląda liczba mnoga? WieśMace? Ale akurat taka forma wzbudziłaby jeszcze inne skojarzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
krolroger Prywatna wojna pana Zasady z rządem. 06.01.07, 13:01 Zalosne. Dziennikarze na konferencji prasowej sa od tego by zadawac pytania a nie urzadzac happeningi. Moze nie dlugo zaczna rzucac jajakmi w politykow, ktorych nie lubia... Gawiedz sie zas bedzie cieszyc. Gawiedz lubi rozrywke i wypisywac glupoty na forach GW. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych A władza jest od sumiennego wykonywania 06.01.07, 13:35 zadań i polepszania sytuacji obywateli, a nie od robienia sobie jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek brawo, świetny happening 07.01.07, 14:25 Dorn jak zwykle nie potrafił się zachować ! Odpowiedz Link Zgłoś