belus77 Dżemdobry To U-2 ... hehe! 15.01.07, 00:28 How many bitches did U fuck today? Odpowiedz Link Zgłoś
yamabushi nic sie profany nie znacie 10.01.07, 12:27 taka jest poprostu roznica miedzy POEZJA a PROZA Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Rośnie lista kobiet zarażonych przez Simona M 10.01.07, 13:23 jatyononaono napisał: > potworne co jest potworne? przecież to postępowiec, laureat nagrody jakiejś tam antyfaszystowskiej. Wzór do naśladowania dla wybiórczych yntelektualystów. Zarazić sie od takiego tytana postępu to zaszczyt, nie grzech. Przynajmniej wg wybiórczych standardów moralności Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Rośnie lista kobiet zarażonych przez Simona M 10.01.07, 16:31 Podczepiam sie pod Ciebie, ale odpowiadam wszystkim: W wiekszosci piszecie, niestety, brednie, majace sie nijak do zaistnialej sytuacji. Kobiety zachowaly sie nierozwaznie nie korzystajac z prezerwatywy, ale jak na razie glupota nie podlega karze smierci. Jakkolwiek naiwne by nie byly, nie zasluzyly na to, by byc zarazone. Winne nie sa polskie wladze, ktore daly szanse uchodzcy, ani KK, ani SLD - winny jest tylko i wylacznie Simon, ktory swiadomie przekazywal swoim partnerkom smiertelna chorobe. I to jest przestepstwem, w przeciwienstwie do stosunkow seksualnych jednej doroslej osoby z druga, bez wzgledu na motywy. Czy byly w nim zakochane, czy sypialy z nim dla rozrywki/z ciekawosci, nie ma znaczenia. One przestepstwa nie popelnily; nawet jesli przyjac punkt widzenia wiekszosci wypowiadajacej sie na tym forum, "puszczanie" sie nie jest wykroczeniem i nie podlega karze. Tak samo jak i nieuzywanie prezerwatywy; jest nieostroznoscia, ale przestepstwem nie jest. W ogole mowienie tu o karze nie ma sensu - mozna mowic o konsekwencjach, bo takie wlasnie ponosza te nieszczesne kobiety, konsekwencje braku wyobrazni, albo wlasnie naiwnosci, albo zbytniego zaufania. Co innego w odniesieniu do Simona, ktory popelnil przestepstwo nie informujac swoich partnerek o chorobie i ktory powinien byc sadzony wedlug odpowiednich paragrafow. Bardzo mi zal jego partnerek, bo niestety za swoja naiwnosc i brak odpowiedzialnosci zaplacily niewspolmiernie wielka cene. Naprawde uwazacie, ze te biedne dziewczyny - ktore nie chcialy "glupio wypasc" jako "rasistki" zasluzyly na smierc? Ze konsekwencje sa wspolmierne do winy? I ze przerzucanie ciezaru odpowiedzialnosci ze sprawcy na ofiary jest wlasciwe? Nie mozna jedna miara mierzyc nierozsadnej, moze zakochanej kobiety i dzialajacego bezwzglednie drania. I co to ma do rzeczy, czy byl uchodzca, czy ktos go wpuscil etc.? Jakby dzialal zgodnie z prawem, problemu by nie bylo. To on jest winny, a nie "system" (rasistowski, zapewne). (Jeszcze kilka komentarzy: a) Co do opinii o Polkach zagranica pozwole sobie zauwazyc, ze ja mieszkam w UK i zachowuje sie bardzo przyzwoicie, a na imprezach sluzbowych jako jedyna jestem trzezwa; wlasnie po to, zeby nie dawac okazji glupim plotkom (nie wiem nic o Polkach - ale Angielki bardzo duzo pija i obyczajow sa nie ciezkich - przynajmniej z tego, co widze na takich wlasnie imprezach); b) myslenie, ze panie "lecialy na wielkiego fallusa" jest uproszczeniem; o wiele bardziej prawdopodobne jest, ze zafascynowane byly jego tworczoscia, wspolnota dusz, intelektem, wrazliwoscia poetycka etc. i niestety, powrot na ziemie okazal sie dla mlodych idealistek bolesny. Kazdy z nas kiedys tam potlukl sobie bolesnie idealy spadajac z nieba na d., ale te kobiety zaplacily zbyt wysoka cene.) Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Mądrze piszesz. 10.01.07, 18:50 Jedna z niewielu sensownych wypowiedzi w tej dyskusji. W całym tym zacietrzewieniu wina Simona gdzieś się zagubiła. Dziewczynom można zarzucic naiwnośc ale nadal przestępcą jest poeta z Kamerunu. Zwalanie winy na dziewczyny jest podobne do zarzucania komuś, że mu okradli samochód, bo go nie zamknął na parkingu. P.S. Opinie o Polakach (i Polkach) za granicą są mocno przesadzone. Piszę to z perspektywy wielu lat w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Mądrze piszesz. 11.01.07, 16:43 Bardzo dziekuje :-) Mysle, ze zarazone kobiety dosc juz zaplacily za swoja lekkomyslnosc, zeby jeszcze zostac obrazane na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ginestra Re: Mądrze piszesz. 11.01.07, 23:23 Zgadzam sie z croyance w zupelnosci i dziekuje za te wypowiedz. Tak jak napisala croyance - ja rowniez uwazam, ze winien jest tylko Simon, a nie jego ofiary. Ze swej strony dodam tylko, ze jest on winien nie tylko tego, ze nie poinformowal dziewczyn o swojej chorobie, ale wrecz tego, ze odmowil (wbrew prosbom niektorych z tych dziewczyn - o czym dowiadujemy sie z artykulu przytoczonego w tym wątku) zalozenia prezerwatywy i uciekal sie do szantazu emocjonalnego, obwiniania ich, posadzania o rasizm itp. - jednym slowem manipulowal nimi. Dziewczyny, ktore wybieral byly przez niego wybrane naprawde starannie - wrazliwe, tak, ale ponadto dodatkowo przez niego sprawdzone zapewne we wczesniejszych sytuacjach jako osoby, ktore sa wlasnie na ten szantaz emocjonalny podatne. Dominowal nad nimi psychicznie i bardzo trudno zapewne bylo im mu odmowic czy przeforsowac to jak same chcialyby te chwile z nim przezyc. Naprawde bardzo mi ich szkoda. Moim zdaniem umiejetnie nimi manipulowal: taki biedny żuczek, ktoremu tak trudno jest w zyciu, a taki wrazliwy i w ogole - a wiec kobiety o instynktach opiekunczych juz byly zlapane wstepnie na lep, a nastepnie okazywal im, ze sa jedyne i wyjatkowe, ze przy nich dopiero jego pelne bólu i upokorzen zycie nabiera sensu itp., ze wlasnie przy nich znalazl swoja prawdziwa milosc - a wiec mogly naprawde dac sie latwo omotac. No i byly to na pewno dziewczyny ulegle, ktore moze i chcialy wtedy protestowac, ale byc moze wstydzily sie lub baly sprzeciwic, zapewne tez nie byly to osoby asertywne (w tym prawdziwym, dobrym znaczeniu). Smutne to, ale takich dziewczyn uleglych i nie umiejacych sie przeciwstawic jest bardzo wiele. Jest to w ogromnej mierze wynik wychowania. Czasem naprawde kobieta nie potrafi zareagowac tak jak czuje, ze powinna, nie znajduje w sobie na to sily. A jak widac konsekwencje tego moga byc straszne. Szkoda mi ich bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka_cnotka oj ginestra.... 12.01.07, 08:24 opiekuncze, ulegle, romantyczne... No oczywiscie ciekawe swiata! Ja zastanawiam sie nad jednym. Takiez wlasnie wrazliwe dziewczyny to powinny szukac porozumienia, wyznawania tych samych wartosci, podobnego sposobu patrzenia na zycie! Nikt mi nie wmowi, ze mozna takie porozumienie znalezc z Afrykaninem czy Arabem. To tak inne kultury, ze zawsze bedzie istniala przepasc. Co one wyniosly z domu? Jkie potrzeby? Teraz moze bedzie troche madrzej, po tej gorzkiej lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
ginestra Re: oj ginestra.... 12.01.07, 11:07 Dzięki, zgadzam sie, ze takie wrazliwe itp. dziewczyny __powinny__ szukac ludzi podzielajacych ich wartosci, ludzi bezpiecznych itp., dobrych, ale moim zdaniem to byl wlasnie typ takich kobiet jakie np. popadaja czasem we wspoluzaleznienie tj. wiaza sie np. z osobami uzaleznionymi, trudnymi, "niezrozumianymi" przez swiat, "o niezwyklej osobowosci" = typami spod ciemnej gwiazdy, innymi slowy facetami pozornie potrzebującymi zrozumienia i pomocy, ale tak naprawdę dominującymi, ktorzy szantaz emocjonalny, obwinianie, manipulację mają po prostu w swoim stałym repertuarze zachowań. No i one były, moim zdaniem, bardzo na to podatne. :( To co z wychowania, to miałam na myśli wszystko to, co toruje drogę dziewczynom do takiej postawy jw., czyli uczenie ich od maleńkości bycia grzeczną, posłuszną, uległą, nie zdającą sobie sprawy z własnych potrzeb, bo nauczoną, że zawsze potrzeby innych są ważniejsze, nie umiejącą chronić siebie i swoich granic, nie umiejącą mówić "nie", wstydzącą się powiedzieć, że coś im nie pasuje czy to w relacji czy w innych aspektach (reklamacje w sklepie itp.). Oczywiście nie znam żadnej z tych osób bezpośrednio, ale na to mi wygląda. Artykuły o Simonie Molu podkreślają, że on wybierał sobie specyficzne dziewczyny, że umiał manipulować ludźmi, udawać Europejczyka o takiej samej mentalności jak nasza, łapać te dziewczyny na lep tego, że potrzebuje ich pomocy (np. w przetłumaczeniu wierszy czy załatwieniu czegoś jako uchodźca, biedny rozbitek itp.). To daje do myślenia. Sądzę, że w wielu polskich domach tak właśnie wychowuje się dziewczyny, żeby były gotowe zawsze nieść pomoc, poświęcały się, żeby nie protestowały, kiedy coś im nie pasuje, bo tej __drugiej__ osobie będzie "przykro" i to czasem jest taki silny imperatyw ich działania. ("no trudno, ja jakoś to zniosę, dam radę, drobiazg, żeby tylko on był zadowolony"). Tak bardzo bym chciała, żeby dziewczyny od małego wychowywane były właśnie w podkreślaniu ich własnej wartości, żeby zawsze były "blisko samej siebie", żeby wiedziały gdzie są ich granice i żeby umiały tych granic bronić, żeby wiedziały, że jest w porządku czasem powiedzieć NIE, odmówić, nie sugerować się czy temu drugiemu będzie "przykro" skoro one krzywdy żadnej mu nie robią tylko chronią siebie, żeby wiedziały, że jeśli mężczyzna nie szanuje tego, co one mu komunikują, w sensie, że np. czegoś nie chcą, to należy od niego trzymać się z daleka, żeby umiały rozpoznawać szantaż emocjonalny i nie łapać się na niego itp. itd. To jest bardzo ważne, żeby jak najwięcej tego szacunku do siebie i "niepoświętliwości" wpajać dziewczynom od jak najmłodszych lat. Ta sprawa to moim zdaniem wycinek szerszego kontekstu: akurat te dziewczyny spotkała taka spektakularna i nagłośniona krzywdy, ale jest wiele innych takich jak one, które też padają ofiarą różnych ludzi, w tym samym mechanizmie, np. nie cudzoziemców, ale Polaków itp. i dzieje im się różnoraka krzywda. Mi bardzo spodobało się wyczytane kiedyś w książce zdanie, które uważam za bardzo pomocne: "Musisz mieć plan. Jeśli nie masz własnego planu, to staniesz się częścią cudzego planu". Innymi słowy, jeśli nie wiesz (dziewczyno, na przykład) co sama byś chciała, na co się godzisz, a na co nie, jakie masz zasady i wizję siebie i czego chcesz się bezwzględnie trzymać, to może się zdarzyć, że ktoś inny zdecyduje za ciebie i posłuży się tobą dla własnego planu, własnych korzyści itp. Dbajmy o młode dziewczyny, mówmy im, żeby były "blisko siebie" i potrafiły się czasem przeciwstawić. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw511 Re: oj ginestra.... 19.01.07, 20:17 bardzo dobrze napisane,dodalbym nie mieszaj sie z obca kultura,nie udawaj "nowoczesnego",kiedy wlasciwie wychodzisz na glupca.W zyciu trzeba miec wlasny plan,wlasne idealy,wlasne cele i wlasna moralnosc. Leslaw Dobrzanski Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: oj ginestra.... 12.01.07, 14:14 kotka_cnotka napisała: > To tak inne kultury, ze zawsze bedzie istniala > przepasc. > Co one wyniosly z domu? Jedna zabrała ponoć materac !.. Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Zawsze widzialem, ze Jurek to "Jankes" 11.01.07, 17:25 Tam podobno bijom Czarnych? Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjurek Re: Zawsze widzialem, ze Jurek to "Jankes" 11.01.07, 19:38 > Tam podobno bijom Czarnych? Czarni twierdzą, że są bici. Jakoś unikają informacji o tym kto ich bije. Odpowiedz Link Zgłoś
xaliemorph Re: Rośnie lista kobiet zarażonych przez Simona M 10.01.07, 23:03 > b) myslenie, ze panie "lecialy na wielkiego fallusa" jest uproszczeniem; o > wiele bardziej prawdopodobne jest, ze zafascynowane byly jego tworczoscia, > wspolnota dusz, intelektem, wrazliwoscia poetycka etc. i niestety, powrot na > ziemie okazal sie dla mlodych idealistek bolesny. Kazdy z nas kiedys tam > potlukl sobie bolesnie idealy spadajac z nieba na d., ale te kobiety > zaplacily zbyt wysoka cene. Ośmielę się jednak stwierdzić iż nie jest to do końca prawda, jak zresztą wielu intuicyjnie tak uważa. Owszem, pierwszą i najważniejszą rzeczą była jego bardzo ciekawa postawa. Potrafił ująć słowem, był ponętny gdyż walczył o dobro innych itd. Ale przy okazji był egzotyką. Na pewno znasz puste kobiety, niezależnie od wykształcenia (bo ono wcale takiego wielkiego wpływu nie ma, ba w dzisiejszych czasach praktycznie zerowy). I jeżeli jest facet prawiący komplementy i przy okazji będący egzotyką, który jeszcze do tego mnie podrywa a nie ja jego to czyż nie jest to wspaniałe? Ja jestem tą jedną jedyną na którą zwrócił uwagę! Już nie mówiąc że tym bardziej jestem dumna bo jestem szarą myszką i spojrzał na mnie mimo mnóstwa lampuciar dookoła. Tak kobiety mają prawo być podrywane, ale czy zwyczajny białas tak samo prawiący komplementy miałby takie samo wzięcie? Stwierdzę z całą pewnością iż nie. Ta sama sytuacja z kobietami na wyjeździe, gdzie poznają jakiegoś fajfusa, obdartusa który załóżmy jest kucharzem, kelnerem czy kimś podobnym ale białe laski lecą na niego bo pięknie i romantycznie prawi komplementy oraz ma cudowną ciemną skórę o takim wspaniałym zabarwieniu. A jego przyrodzenie ... cudo. Tak, a te same pustaki gdy spojrzą na takiego samego faceta tylko białasa to stwierdzą że jest fajfus i obdartus bo jest zwykłym kucharzem, kelnerem czy kimś podobnym. Rozumiesz tę różnicę ?!? Inna sprawa. Jak facet poleci na jakąś tajkę, jak poleci na jakąś murzynkę za granicę by se poru.. i się zarazi HIV to nikt mu nie współczuje bo każdy mu powie że trzeba było myśleć głową a nie fiutem. A gdy zrobi to samo kobieta i się powie że była głupia bo myślała cipą to jest wielkie oburzenie. Przepraszam pytam dlaczego? Dlaczego jak mówi się że faceci myślą tylko fiutami to jest OK a jak się powie że baby myślą ci..mi to jest wielkie oburzenie ?!? Przecież to jawna dyskryminacja. Też mam prawo się oburzyć bo nie uważam się za człowieka którego postępowaniem rządzą narządy rozrodcze, a przykro mi to mówić widuję nie raz dziewczyny które jednak się tak zachowują. Inni ludzie też to widzą i stąd ta masa komentarzy. Swoją drogą ja mam to generalnie gdzieś, ale chodzi mi o zaznaczenie problemu a sprawa Simona jest akurat idealna by temat wysunąć. Odpowiedz Link Zgłoś
jackopulos Re: Rośnie lista kobiet zarażonych przez Simona M 11.01.07, 21:59 PANIOM GRATULUJEMY WIRUSIKA!!! Zrozumcie Hiv to nie choroba Hiv to lekarstwo........ Lekarstwo na cudzołóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: Rośnie lista kobiet zarażonych przez Simona M 11.01.07, 22:24 jackopulos napisał: > PANIOM GRATULUJEMY WIRUSIKA!!! Zrozumcie Hiv to nie choroba Hiv to > lekarstwo........ Lekarstwo na cudzołóstwo. Trochę litości... - one to robiły z miłości ! .. Miłości do bliżniego.. - co ma ponoć b. długiego !..;( Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Kobiety zachowaly sie nierozwaznie! 10.01.07, 22:36 Dlatego proponuje, aby wszystkie te panienki dostaly w tylek zastrzyk penicyliny oleistej - taki jakie wstrzykiwano w latach 1950-tych. Wtedy na jakis czas odechcialoby sie im amorow. Gwarantuje! Odpowiedz Link Zgłoś
barc77 Re: Rośnie lista kobiet zarażonych przez Simona M 10.01.07, 23:35 zieloni.org.pl/comment.php?what=article&id=987&PHPSESSID=60249a993aeb731a9fc88d7eff08ae75 popatrzcie na 1 post - na datę - to jest tragedia żal mi tych dziewczyn Odpowiedz Link Zgłoś
1milosierny jest przystojny, ale zeby ponad 100 polek zaliczyl 11.01.07, 00:52 teraz male obliczenia... liczmy skromnie 30 zarazonych kobiet razy 30 facetów =90 jezeli przez te kilka lat mialy powiedzmy srednio po trzech a kazdy z nich tez po 3 dziewczyny, które tez mialy po trzech facetów... a oni tez mieli tylko po 3 dziewczyny... Odpowiedz Link Zgłoś
1milosierny 30 kobiet razy 10 facetów razy 10 lasek razy 10... 11.01.07, 01:00 moze byc kilka tysiecy osób które mialy seks z Simonem..... Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Re: 30 kobiet razy 10 facetów razy 10 lasek razy 11.01.07, 17:22 To lepiej niz Lyrzwa i Mulat razem wzienci? Litosci, Szambobrona is on the top! Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 That's right yo-MF bitch! 11.01.07, 17:28 Simon od dawna już w Polsce mieszka, Dobrze sie czuje tu nasz koleżka, Laski zapyla przez całe dzionki, Nie musi płacić, płacą lachonki. Poeta, pisarz, salonów bywalec, Bez prawa pobytu żyje padalec. Załapał HIV-a w czarnej Afryce, I go rozdaje każdej blondynce. Bo wyzwolone cipy partnerki Chcą na ,,golaska'' tej woltyżerki. Z gumą! jeszcze sie czarnuch obrazi! Jam nie rasistka ,niech szybko włazi. Z tej lewicowej poprawności Macie hifa z Kamerunu, warszawskie piękności … Odpowiedz Link Zgłoś
decisive Rośnie lista kobiet zarażonych przez Simona Mola 11.01.07, 17:34 wszystko w porządku macie czego chciałyście glupie białe zdrajczynie żeby z czarnuchem do łóżka iść!!!!!!! Black and white and black and white and white and black and white heheeh!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Czarnuch walil tez blondynki w Danzigu! 11.01.07, 17:37 Simon od dawna już w Polsce mieszka, Dobrze sie czuje tu nasz koleżka, Laski zapyla przez całe dzionki, Nie musi płacić, płacą lachonki. Poeta, pisarz, salonów bywalec, Bez prawa pobytu żyje padalec. Załapał HIV-a w czarnej Afryce, I go rozdaje każdej blondynce. Bo wyzwolone cipy partnerki Chcą na ,,golaska'' tej woltyżerki. Z gumą! jeszcze sie czarnuch obrazi! Jam nie rasistka ,niech szybko włazi. Z tej lewicowej poprawności Macie hifa z Kamerunu, warszawskie piękności … Odpowiedz Link Zgłoś
deja.lu Masz kompleksy? 11.01.07, 23:08 Belusie, tyle swojej energii wkładasz w walkę z czarną rasą.... Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że siłą napędową jest tu jakiś kompleks... Ciekawe jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Re: Masz kompleksy? 13.01.07, 02:05 Hej, Ty sporo wiesz nawet bez zastanowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
bevote Re: Czarnuch walil tez blondynki w Danzigu! 11.02.07, 22:46 belus77 napisał: > Simon od dawna już w Polsce mieszka, > Dobrze sie czuje tu nasz koleżka, > Laski zapyla przez całe dzionki, > Nie musi płacić, płacą lachonki. > Poeta, pisarz, salonów bywalec, > Bez prawa pobytu żyje padalec. > Załapał HIV-a w czarnej Afryce, > I go rozdaje każdej blondynce. > Bo wyzwolone cipy partnerki > Chcą na ,,golaska'' tej woltyżerki. > Z gumą! jeszcze sie czarnuch obrazi! > Jam nie rasistka ,niech szybko włazi. > Z tej lewicowej poprawności > Macie hifa z Kamerunu, warszawskie piękności … To jeden z jego wierszykow? Odpowiedz Link Zgłoś
szary26 Rośnie lista kobiet zarażonych przez Simona Mola 16.01.07, 14:30 Pognac całacholote do afryki nie bedzie z nimi klopotu niech sie zarazaja u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
olejowy.bogacz Re: to jakas rozgrywka ue kontra afryka 18.01.07, 16:04 dzisiaj w niemickch wiadomosciach jest o czarnym gostku, co to iles tam w niemczech zahivil. Hehehehe jakis wysyp tych potentnych afrykanczykow z hivem. No ale tego zaraz wsadzili do wiezienia na kwarantanne i spokoj . Chyba, ze w wiezieniu zacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bibbi5 kompletnie nie rozumiem tych kobiet i wcale ich 19.01.07, 20:50 nie żałuję. Za głupotę trzeba płacić. Życie uczy, szkoda tylko, że ta nauka tak drogo je kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś
sanyu Re: kompletnie nie rozumiem tych kobiet i wcale i 21.01.07, 16:19 i w jakiej tonacji będą teraz panny śpiewały? E-Mol??haha..żałosne musiały być.. Odpowiedz Link Zgłoś
belus77 Re: kompletnie nie rozumiem tych kobiet i wcale i 27.01.07, 15:23 Molowej, z pewnoscia tak! Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Potwornym jest lekkosc, z jaka panie obcowaly 21.01.07, 22:40 z panem!Juz na pierwszej randce?? Pan zachowal sie jak wielki cham i powinien poniesc kare, a panie zakochiwaly sie na wlasne zyczenie.I jeszcze DROBIAZG-skoro istnial rejestr osob - nosicieli, dlaczego ktos odpowiedzialny nie pomogl panu we frustracji? W przypadku chorob, rokujacych niezbicie zejscie smiertelne, nie powinno sie zaslaniac dyskrecja czy oniesmieleniem.Uwazam, ze powinno sie pana odeslac do domu, bo jako azylant, nie sprostal podstawowym zasadom kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
bevote Re: Potwornym jest lekkosc, z jaka panie obcowaly 11.02.07, 22:44 b.6.1966 napisała: > Uwazam, ze powinno sie pana odeslac do domu, bo jako azylant, nie sprostal > podstawowym zasadom kultury. To byl poeta polsko-kamerunski i pisal wiersze po ... angielsku! A czasmi delektowal sie jak mu blondynki na flecie grywaly - pelna kulturka! Odpowiedz Link Zgłoś
remekk to polskojezyczni "antyfaszyści" tę kanalie wylans 27.01.07, 17:41 ...owali . Mam nadzieje iż teraz nawet "produkty" made in wybiórcza ocenia ich właściwie Odpowiedz Link Zgłoś
bevote Re: Rośnie lista kobiet zarażonych przez Simona M 11.02.07, 22:41 jatyononaono napisał: > potworne Kto teraz zaplaci za leczenie tego bambuska? Odpowiedz Link Zgłoś