Dodaj do ulubionych

TK: Amnestia maturalna Giertycha jest niezgodna...

• popelina2005 junkier.. ty jestes antypolska łajza ! 16.01.07, 15:33
      spieprzaj dziadu, bo wybatoże !
    • sothis666 LOL:) 16.01.07, 15:33
      My chcemy prawa i sprawiedliwości
      IV Rzeczypospolitej jest już czas
      My chcemy prawa i sprawiedliwości
      IV Rzeczypospolitej jest już czas
      Dlatego wznieśmy ręce, podajmy sobie dłonie
      Bóg Honor i Ojczyzna niech zabrzmi w nas
      Prawo i Sprawiedliwość Prawo i Sprawiedliwość
      Prawo i Sprawiedliwość dziś prowadzi nas.

A tu wzór celującej odpowiedzi maturalnej:
      www.youtube.com/watch?v=ro_rlphazH4
      (Polska Norma PN-PiS-2007-01)
      • popelina2005 ustawe zaskarżył RPO z PIS-u, Kochański... 16.01.07, 15:37
        Kaczyński nie zwali tego na PO !
        • maruda.r Re: ustawe zaskarżył RPO z PIS-u, Kochański... 16.01.07, 16:06
          popelina2005 napisał:

> Kaczyński nie zwali tego na PO !

Założymy się?

• maruda.r Re: LOL:) 16.01.07, 15:51
        sothis666 napisał:

> A tu wzór celującej odpowiedzi maturalnej:
        > www.youtube.com/watch?v=ro_rlphazH4
        > (Polska Norma PN-PiS-2007-01)

Wzorce tej normy mają po 155 cm długości i będą złożone w Tworkach pod Warszawą:

www.youtube.com/watch?v=BxDS2gumtCg&search=kaczy%C5%84ski
        www.youtube.com/watch?v=BwRPMRztnEU&search=kaczy%C5%84ski
    • mikrobyznesmen Re: Antypolskie media wykorzystają to orzeczenie 16.01.07, 15:35
      Junkrze, zapomniałeś wstawić jakąś ikonkę "ironia"? :)
    • mielis Wstyd ! Minister, który nie zna prawa powinien 16.01.07, 15:36
      opuścić stołek!
      Normalny zapytałby o opinię zorientowanego w przepisach.
      Ale RG wszsystkich kompetentnych usunął.
      Myślał, że państwo to jego partia gdzie tylko
      wódz jest władcą !
      • krwawy.zenek Re: Wstyd ! Minister, który nie zna prawa powinie 16.01.07, 15:37
        Co w takim razie powinien zrobić ZIobro?
        • r306 Jest problem - przeciwko PRO na sali TK 16.01.07, 15:54
          Optowal pelnomocnik Ziobry:
          "pełnomocników MEN i prokuratora generalnego, według których przepisy te
          zostały wydane zgodnie z prawem."
          O ile wiem, to prokuratorem generalnym jest wlasnie Ziobro...... :)

Kuriozum tego kraju jest niesamowite :)
          • krwawy.zenek Re: Jest problem - przeciwko PRO na sali TK 16.01.07, 15:56
            Żal mi ludzi, którzy pracując w ministerstwie muszą z siebie zawodowo robić
            idiotów. Oczywiście osoby wyrobione wiedzą, w czym rzecz, ale dla przeciętnego
            zjadacza chleba zrozumienie, ża np. obrońca czy pełnomocnik ni ewyraża własnego
            zdania lecz kogoś reprezentuje, bo na tym polega jego praca, jest często nie do
            przeskoczenia.

• r306 Re: Jest problem - przeciwko PRO na sali TK 16.01.07, 16:05
              > Żal mi ludzi, którzy pracując w ministerstwie muszą z siebie zawodowo robić
              > idiotów.
              Mnie tez :/
    • y.y Hehe, a "propolskie" oczywiście o tym nie pisną:) 16.01.07, 15:36
      Bo przecież to niewygodna sprawa, że znowu wyszło na wierzch dyletanctwo
      rządzących:) I co tam, że Ministrem Edukacji jest prawnik. Jak widać, taki z
      niego prawnik jak z jego tatki naukowiec (vide: brednie o teorii ewolucji,
      sprzeczne z nauką kościoła:).

A tymczasem, znowu mamy nagonkę. Dla niewtajemniczonych: słowo nagonka wcale
      nie znaczy to, co wam się może wydawać! Otóż, dzisiaj to słowo znaczy zupełnie
      co innego i aby zrozumieć do końca brednie brunatnej hołoty z imperium Ojca
      Tede, należy wpierw to znaczenie poznać. A zatem:

Nagonka jest wtedy, kiedy jakakolwiek gazeta pisze o
      niekompetencji/błedach/oszustwach/kłamstwach/bredniach/bzdurach/dyrdymałach
      (niepotrzebne skreślić) kogokolwiek ze środowiska ekipy rządowej.
      Kiedy media Rydzolandu donoszą o
      żydach/pedałach/cyklistach/agentach/antypolskich cieniasach, komuchach,
      różowych (warto zauważyć, że różowy jest absolutnie każdy, kto nie jest
      czarny), to nie jest nagonka. To jestrzetelene, obiektywne przedstawianie
      rzeczywistości:)
      • junkier Polskie media obnazaja dzialalnosc agentow, dowod 16.01.07, 15:51
        Polskie media obnazaja dzialalnosc agentow, dowod tutaj, informacje o
        dzialalnosc rzekomego "pisarza", w rzeczywistosci komunistycznego kapusia,
        kalumniarza i prymitywnego polakozercy Grynberga, ktorego sprzedajne media do
        roznych pseudoprestizowych "nagrod literackich" w Polsce nawet nominowaly,
        wwstyd i hanba.

www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20070116&id=my11.txt
        • bogda35 Re: Polskie media obnazaja dzialalnosc agentow, d 16.01.07, 17:19
          junkier,chcę zostać antypolskim agentem.Czy zapisanie się do Radia Maryja wystarczy?
    • ponury_drwiacy_szyderca Prowokacja uderzająca w koalicję! Demony Safjana! 16.01.07, 15:36
      i co durne PiSdy?? Zlikwidujecie Trybunał Konstytucyjny tylko dlatego że Romuś
      to zwykły cioł kwadratowy??
    • deus1980 Re: TK: Amnestia maturalna Giertycha jest niezgod 16.01.07, 15:37
      Paranoja... mi osobiscie jest WSTYD i to już od jakiegoś czasu że urodziłem się
      w polsce... czy w innym kraju ktory ma podobny poziom rozwoju jak nasz (bo nie
      wspomne juz o tych plasujacych sie wyżej) jest możliwe cos takiego?

Ale w koncu jak to powiedział brat Kaczynski: NIKT NAM NIE BEDZIE MOWIL ZE
      BIAŁE TO BIAŁE A CZARNE TO CZARNE!!!

chciałbym zrzec się obywatelstwa...
      • popelina2005 Jaki jest koń, każdy widzi..Czy koń za to zapłaci 16.01.07, 15:40
        Co na to prezio Kaczyński?.. na kogo zwali?
        • bronimir Re: Jaki jest koń, każdy widzi..Czy koń za to za 16.01.07, 17:01
          popelina2005 napisał:

> Co na to prezio Kaczyński?.. na kogo zwali?

Gertych jest z LPR i koalicji, jest potrzebny dla waaaaaadzy.
          Prezio nawet palcem nie kiwnie by utrudnić sprawowanie Waaaaaaadzy bratu.
    • mwiskirski Wiadomo jaki był skład TK: Zyd, Ubek i Niemiec !!! 16.01.07, 15:39
      • krwawy.zenek Przecież tam są tylko tacy :))) 16.01.07, 15:57
    • observer_01 TK: Amnestia maturalna Giertycha jest niezgodna.. 16.01.07, 15:40
      Giertych powinien napisac zatwierdzic i uchwalic nowa konstytucje. Najwyzszy
      czas!!!!!!!!
    • vomitorium1 TK: Amnestia maturalna Giertycha jest niezgodna.. 16.01.07, 15:40
      tak to jest
      koniu
      jakj się zdaje maturę
      ze smokologii
    • seiendes TK: Amnestia maturalna Giertycha jest niezgodna.. 16.01.07, 15:41
      Aż tyle zajęło ustalenie oczywistego faktu? Chciał Roman uciułać trochę głosów
      młodzieży, no to teraz będzie miał. Żeby jeszcze Lechujarek to zrozumiał... A
      przy okazji, cytowany Rzecznik Kochanowski wygłasza niepokojące sądy jak na
      sprawowany urząd (poparcie dla zakazu komórek? wprowadzenie mundurków? Gdzie my
      żyjemy, w Afganistanie?)
      • krwawy.zenek Re: TK: Amnestia maturalna Giertycha jest niezgod 16.01.07, 16:00
        seiendes napisał:

> Aż tyle zajęło ustalenie oczywistego faktu?

Sprawa został rozpoznana relatywnie szybko.

• maruda.r Re: Antypolskie media wykorzystają to orzeczenie 16.01.07, 15:41
      junkier napisał:

> Antypolskie media wykorzystają to orzeczenie TK do dalszych bezczelnych ataków
      > na rząd i mnożenia różnych najbardziej nawet absurdalnych, podstępnych i jawnie
      >
      > haniebnych, trzeba to powiedzieć, ataków. Nie ma co do tego żadnych wątpliwości

Piękna retoryka w stylu Gomułki.

• trener2207 TK: Amnestia maturalna Giertycha jest niezgodna.. 16.01.07, 15:48
      maturę mam N O R M A L N Ą magisterium też zrobiłem N O R M A L N I E ale
      doktorat chętnie kupię bo nie chce mi się jeszcze dwa lata bujać z
      profesorami. Zorientowanych proszę o podanie ceny i adresu hurtowni -
      zapłacę prowizję . Dzięki
      • koloratura1 Re: TK: Amnestia maturalna Giertycha jest niezgod 16.01.07, 16:17
        trener2207 napisał:

> maturę mam N O R M A L N Ą magisterium też zrobiłem N O R M A L N I E ale
        > doktorat chętnie kupię bo nie chce mi się jeszcze dwa lata bujać z
        > profesorami. Zorientowanych proszę o podanie ceny i adresu hurtowni -
        > zapłacę prowizję . Dzięki

Może Stadion Dziesięciolecia w Warszawie?
        Tam, ponoć, jest wszystko...
    • lakrimoza Re: TK: Amnestia maturalna Giertycha jest niezgod 16.01.07, 15:49
      A co? maturki sie nie zdało?
      • deus1980 Re: TK: Amnestia maturalna Giertycha jest niezgod 16.01.07, 15:56
        Smutno mi Boże
        wzdycha baranek
        nic nie pomoże
        już nawet Romanek ;P

I tylko pytam
        widząc to padło
        kto w polsce zgasi
        ostatni światło
    • krwawy.zenek przestań bredzić 16.01.07, 15:59
      junkier napisał:

> Spadaj gosciu. Nie robi, ale zmiany ida w tym kiedunku

Które zmiany? Te zapowiadane na cotygodniowych konferencjach prasowych?
      NIE MA żadnych zmian, poza haniebnym odtworzeniem prawa peerelowskiego, które
      zacznie obowiązywać od marca.

• junkier Dorazne sady dla zwyrodnialcow "hanba"??? 16.01.07, 16:07
        Dorazne sady dla zwyrodnialcow "hanba"??? Z jakiej choinki zes sie urwal, na
        urlop z Monaco do Polski przyjechales? Sady maja byc surowe dla przestepcow, a
        pobyt w zakladzie karnym ma byc dolegliwy, rozumiesz to slowo, dolegliwy? Tego
        chce spoleczenstwo, przeczytaj sobie dowolne badanie opinii publ. na ten temat.
        Surowego prawa chca ludzie - wyborcy, i to ich glos ma sie liczyc a nie jakichs
        nieobieralnych pajacow z rady europy, z lewackiej organizacyjki typu amnnesty
        inter. czy z kregu profesorkow prawa w Polsce, wyznawcow, jak to okreslil
        Prezes J. Kaczynski, "imposybilizmu", mam nadzieje ze rozumiesz to slowo.
        • krwawy.zenek widać, że nie masz bladego pojęcia. 16.01.07, 16:10
          junkier napisał:

> Dorazne sady dla zwyrodnialcow "hanba"???

Doraźne sądy są zakazane przez Konstytucję, i nikt takich nie postuluje.
          Hańbą jest natomiast "poprawianie" wymiaru sprawiedliwości przez odtwarzanie
          rozwiązań ciężko skompromitowanych w prl.

Nota bez pisząc o "zwyrodnialcach" pokazujesz, że w ogóle nie masz orientacji w
          jakich sprawach miałoby postępowanie przyspieszone byc stosowanym.

• junkier Nie masz bladego pojęcia o rzeczywistosci 16.01.07, 16:22
            Guzik mnie obchodza te twoje oceny, prawo nie jest dla prawnikow, zapamietaj to
            sobie. Prawo jest dla ludzi. I my z Ciemnogrodu tak pogardzanego przez
            popluczyny SLKD-UW, roznych pretensjonalnych yntelektualystow na miare
            profesorkow prawa, ktorym na poczatku swej pracy "podziekowal" Ziobro, mamy
            WPLYW na polityke karna, bo decyduje o niej sejm a nie skompromitowae do cna
            prawnicze korporacje tkwiace mentalnie w sredniwieczu.
            • krwawy.zenek czy potrafisz podać jakiś argument? 16.01.07, 16:30
              junkier napisał:

> Guzik mnie obchodza te twoje oceny

Problem w tym, że ciebie guzik obchodzą FAKTY. A te są dla Ziobry i jego
              nieudacznictwa bezlitosne.

• junkier Odszczekasz te oszczerstwa gdy zostanie 16.01.07, 16:37
                Odszczekasz te oszczerstwa gdy zostanie uchwalony nowy kodeks karny. Twoi
                przyjeciale przestepcy tez mocno sie zdziwia zaostrzeniem gornych widelek kar...
                • krwawy.zenek szkoda czasu na dyskusję z tobą 16.01.07, 16:41
                  junkier napisał:

> Odszczekasz te oszczerstwa gdy zostanie uchwalony nowy kodeks karny.

Czyli za 3 lata - tuż przed następnymi wyborami?
                  Po pierwsze, nie zwykłem rzucać żadnych oszczerstw, więc nie miałbym czego
                  odszczekiwać.
                  Po drugie. Jeżeli ten kodeks miałby tak wyglądać, jak w zapowiedzich Ziobry, to
                  nie będzie zasługiwał na jakąkolwiek dyskusję.

> Twoi przyjeciale przestepcy

Nie jesteś moim przyjacielem. Poza tym jesteś chyba jeden

> tez mocno sie zdziwia zaostrzeniem gornych widelek kar..

"Górne widełki"? To twój wynalazek? :)))

Nie tylko nie masz żadnego pojęcia o rzeczywistości, ale i z językiem polskim
                  masz spore problemy. Typowe dla twoich kręgów...

• junkier Rozmowa z wyksztalciuchem to zadna przyjemnosc 16.01.07, 16:47
                    Rozmowa z wyksztalciuchem to zadna przyjemnosc wiec pozwol ze cala satysfakcja
                    z zakonczenia konwersacji po mojej jest stronie. I j. polskiego mnie uczyc nie
                    musisz, znam go lepiej niz ty, gdybys potrafil rozmumowac z kontekstu
                    domyslilbys sie prostego przejezyczenia, chodzilo oczywiscie o dolne widelki a
                    nie gorne. Ale typowy tepy prawniczy zakuty leb tak wlasnie rozumuje: prawo =
                    paragraf, zero myslenia. I to jest dramat tego kraju.

W panstwie gdzie istnieje elementarna kultura prawna, np. w US, a aparat
                    sprawiedliwosci roznicuje ludzi wg statusu spolecznego, osobistej uczciwosci i
                    stosunku do prawa, taki mechaniczny sufler paragrafow nie mialby zadnych szans.
                    • krwawy.zenek coś niesamowitego!!! 16.01.07, 16:50
                      junkier napisał:

> I j. polskiego mnie uczyc nie
                      > musisz, znam go lepiej niz ty, gdybys potrafil rozmumowac z kontekstu
                      > domyslilbys sie prostego przejezyczenia, chodzilo oczywiscie o dolne widelki
                      a
                      > nie gorne.

Aha, czyli nie tylko "górne widełki" istnieją ale też są jakieś "dolne
                      widełki"???
                      Coś niesamowitego...

• junkier cos najzwyczajniej zwyklego 16.01.07, 16:54
                        Prosty przyklad tych "niesamowitych" widelek, elementarne rzeczy normalnie
                        trzeba tlumaczyc:

Art. 149. (49) Matka, która zabija dziecko w okresie porodu pod wpływem jego
                        przebiegu, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
                        • krwawy.zenek junkier nadal nie pojmuje czym się ośmieszył ! 16.01.07, 16:57
                          Albo udaje.
                          Brawo chłopcze. Napisz coś jeszcze.
                          • junkier Rozmowa z wyksztalciuchem ... 16.01.07, 17:00
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=55614241&a=55619807
                            • krwawy.zenek już wiesz, czym się ośmieszyłeś? 16.01.07, 17:03
                              Czy jeszcze ciągle nie?
                              • eexmd2 teatrzyk czwarta pisda ma zaszczyt przedstawic 16.01.07, 17:10
                                teatrzyk czwarta pisda ma zaszczyt przedstawic
                                skecz z cyklu 'jak junkier sie wyemancypowal od logiki i rzeczywistosci, cz.2':

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=55614241&a=55618820
                                (wystepuja: krwawy zenek - wyksztalciuch, agent ukladu; junkier - mlody,
                                zarliwy zetempowiec, pionier 4rp)

junkier(dramatycznie): Guzik mnie obchodza te twoje oceny

krwawy zenek: Problem w tym, że ciebie guzik obchodzą FAKTY. A te są dla Ziobry
                                i jego nieudacznictwa bezlitosne.

junkier(grozac): Odszczekasz te oszczerstwa gdy zostanie uchwalony nowy kodeks
                                karny. Twoi przyjeciale przestepcy tez mocno sie zdziwia zaostrzeniem gornych
                                widelek kar...

krwawy zenek: "Górne widełki"? To twój wynalazek? :))) Nie tylko nie masz
                                żadnego pojęcia o rzeczywistości, ale i z językiem polskim masz spore problemy.
                                Typowe dla twoich kręgów...

junkier: Rozmowa z wyksztalciuchem to zadna przyjemnosc wiec pozwol ze cala
                                satysfakcja z zakonczenia konwersacji po mojej jest stronie. I j. polskiego
                                mnie uczyc nie musisz, znam go lepiej niz ty, gdybys potrafil rozmumowac z
                                kontekstu domyslilbys sie prostego przejezyczenia, chodzilo oczywiscie o dolne
                                widelki a nie gorne.

krwawy zenek: Aha, czyli nie tylko "górne widełki" istnieją ale też są
                                jakieś "dolne widełki"??? Coś niesamowitego...

junkier: Prosty przyklad tych "niesamowitych" widelek, elementarne rzeczy
                                normalnie trzeba tlumaczyc: (od 3mies do 5lat za cos tam)

(kurtyna, oklaski)
                                (na sale wpadaja pionierzy i zetempowcy pisu w bialo-czerwonych krawatach i
                                rozdaja widzom roze i widelki: dolne i gorne, jak komu wypadnie)
                                • junkier Re: teatrzyk czwarta pisda ma zaszczyt przedstawi 16.01.07, 17:17
                                  Zapomniales jeszcze dodac czy i kiedy mozna zaczac sie smiac komediancie.
                                  • krwawy.zenek Re: teatrzyk czwarta pisda ma zaszczyt przedstawi 16.01.07, 17:19
                                    W domu mie uczono, że z takich nieszczęśników jak ty nie wypada się śmiać. W
                                    kazdym razie człowiek dobrze wychowany tego nie robi.
                                    • eexmd2 Re: teatrzyk czwarta pisda ma zaszczyt przedstawi 16.01.07, 17:21
                                      ja takich oporow nie mam i ciezko mi sie powstrzymac

btw kazdy sie moze smiac w dowolnie wybranym momencie, gdy uzna cos za zabawne
                                      przymusu nei ma

• krwawy.zenek Re: teatrzyk czwarta pisda ma zaszczyt przedstawi 16.01.07, 17:26
                                        No to się należy śmiać przy kazdej wypowiedzi junkiera. Komiczne jest zwłaszcza
                                        całkowie niedopasowanie jego odpowiedzi do postów, na które odpowiada. Można
                                        przestawić kolejność i i tak nie zmianiłoby to sensu, którego skądinąd i tak
                                        próżno się tam doszukiwać.

Tyle tylko, że w latach trzydziestych w Niemczech z jego poprzedników też się
                                        śmiano. A na zachodzie śmiano się z bolszewików. A potem już raczej do śmiechu
                                        nie było.

• junkier Typowy wykształciuch i na dodatek jawny hipokryta, 16.01.07, 17:31
                                          Typowy wykształciuch i na dodatek jawny hipokryta, bredzi coś o swoim " dobrym
                                          wychowaniu" jednocześnie w chamski sposób suponuje mi tu jakieś lewackie
                                          sympatie bełkocząc o "Niemczech z lat 30tych i Rosji bolszewickiej". Z e n a d a
                                          • eexmd2 Re: Typowy wykształciuch i na dodatek jawny hipok 16.01.07, 17:33
                                            z czytania ze zrozumeineim tez 2
                                            gdzie ci ktos suponowal jakies lewackie sympatie?
                                            glupota i totalitaryzm nie rozroznia stron i kierunkow
                                            wezcie sie w garsc tow junkier!
                                            • junkier Re: Typowy wykształciuch i na dodatek jawny hipok 16.01.07, 17:35
                                              Nie odkrecaj kota ogonem! A narodowy socjalizm i bolszewizm to co innego jak
                                              lewacka ekstrema? Sam masz klopoty z mysleniem.
                                              • eexmd2 Re: Typowy wykształciuch i na dodatek jawny hipok 16.01.07, 17:43
                                                ty masz klopoty, i to nie z mysleniem, bo o to cie nie podejrzewam, a z
                                                rozumieniem tekstu (nic dziwnego ze od kodeksow sie trzymasz z dala, ciezka
                                                lektura, tu masz jak rzadko racje, popieram)
                                                przeczytaj se ze 3 razy co koles napisal w tamtym poscie, moze zalapiesz

cos sie pultacie dzis tow junkier
                                                moze jakis cytat o walce z ukladem? kazdy wasz post na forum to cios wymierzony
                                                wrogiemu ukladowi, pamietajcie o tym, junkier
                                          • krwawy.zenek wstydzisz sie własnych poglądów? 16.01.07, 17:44
                                            Twoje sympatie w jasny sposób wynikają z tego, co sam piszesz.
                                            • krwawy.zenek Re: wstydzisz sie własnych poglądów? 16.01.07, 17:46
                                              To było do junkiera, który być może rzeczywiście nie zdaje sobie sprawy, że
                                              swoich poglądów nie wymyślił i w pańtwach totalitarnych były już głoszone.
                                • forwen Klask klask 16.01.07, 20:05
                                  Tylko gdzie Hiper-Robociarz?
                    • andre9999 Re: Rozmowa z wyksztalciuchem to zadna przyjemnos 16.01.07, 17:12
                      junkier napisał:
                      >
                      > W panstwie gdzie istnieje elementarna kultura prawna, np. w US, a aparat
                      > sprawiedliwosci roznicuje ludzi wg statusu spolecznego, osobistej uczciwosci
                      i
                      > stosunku do prawa, taki mechaniczny sufler paragrafow nie mialby zadnych
                      szans.

Myślałem że propagowanie systemu personalizacji prawa( systemu stnowego) mamy
                      już za sobą od jakiś 300 lat ale widocznie się mylę. :-)
                      • junkier Re: Rozmowa z wyksztalciuchem to zadna przyjemnos 16.01.07, 17:16
                        W US jesli staje przed sadem obywatel znany ze swej osobistej uczciwosci,
                        pozycji spolecznej i zawodowej, osiagniec, braku jakichkolwiek konfliktow z
                        prawem, dzialalnosci spolecznej, etc., i zlozy zeznania, a naprzeciwko niego
                        stanie dwoch recydywistow i zloza zeznania o tresci dokladnie sprzecznej to jak
                        sadzisz komu uwierzy sad?

Bo w Polsce to taki wyrafinowany "prawnik" w postaci zenka dokona
                        skomplikowanej operacji obliczeniowej: aha, dwoch przeciwko jednemu, wiec to
                        oni maja racje bo ten juz nie ma swiadkow.

Przyklad fikcyjny ale prawidlowo oddaje sens.
                        • krwawy.zenek Re: Rozmowa z wyksztalciuchem to zadna przyjemnos 16.01.07, 17:18
                          junkier napisał:

> Bo w Polsce to taki wyrafinowany "prawnik" w postaci zenka dokona
                          > skomplikowanej operacji obliczeniowej: aha, dwoch przeciwko jednemu, wiec to
                          > oni maja racje bo ten juz nie ma swiadkow.

Tak uzasadniony wyrok nie miałby absolutnie żadnych szans na utrzymanie się w
                          instancji odwoławczej.

> Przyklad fikcyjny ale prawidlowo oddaje sens.

Prawidłowo oddaje - owszem - ale twój kompletny brak pojęcia o prawie i
                          realiach.

• uchachany Tu chodzi o to, żeby status społeczny jaki 16.01.07, 17:32
                        uzyskuje się zostawszy członkiem PiSu miał pociągać za sobą specjalne
                        traktowanie przez wymiar sprawiedliwości... :-))...

andre9999 napisał:

> junkier napisał:
                        > >
                        > > W panstwie gdzie istnieje elementarna kultura prawna, np. w US, a aparat
                        > > sprawiedliwosci roznicuje ludzi wg statusu spolecznego, osobistej uczciwo
                        > sci
                        > i
                        > > stosunku do prawa, taki mechaniczny sufler paragrafow nie mialby zadnych
                        > szans.
                        >
                        > Myślałem że propagowanie systemu personalizacji prawa( systemu stnowego) mamy
                        > już za sobą od jakiś 300 lat ale widocznie się mylę. :-)
                • bogda35 Re: Odszczekasz te oszczerstwa gdy zostanie 16.01.07, 17:28
                  o,to zamiast kodeksu będą dwa widełki? jedne na dole a drugie na górze?to jest
                  nowatorskie,Nobel dla Junkra i Ziobry!!
                  • krwawy.zenek Re: Odszczekasz te oszczerstwa gdy zostanie 16.01.07, 17:29
                    Ciekawe tylko na czym polegałaby widełkowatość tych widełek...
                    • uchachany Za pomocą tych widełek aktyw będzie nadziewał na 16.01.07, 17:35
                      pal WROGÓW LUDU...

krwawy.zenek napisał:

> Ciekawe tylko na czym polegałaby widełkowatość tych widełek...
                      • krwawy.zenek Re: Za pomocą tych widełek aktyw będzie nadziewał 16.01.07, 17:49
                        A czym rózniłyby się górne od dolnych?
                        • uchachany Widełki górne będą służyły do wkłucia się w 16.01.07, 18:13
                          okolice klatki piersiowej, dolne w okolice pasa lędźwiowo-biodrowego, i tak
                          wspólnym wysiłkiem grupy aktywu WRÓG LUDU zostanie uniesiony w górę i
                          precyzyjnie opuszczony na ostrze pala...
            • andre9999 Re: Nie masz bladego pojęcia o rzeczywistosci 16.01.07, 16:44
              junker popieram, masz rację należy zastąpić "prawo dla
              prawnikow," "rewolucyjną świadomością" zlikwidować sądy i zastąpić je sądami
              ludowymi lub trybunałami ludowymi a sądzić w nich powinni ławnicy z ludu ( nie
              prawnicy) sądzia zawodowy może jedynie czuwać nad przebiegiem postępowania (
              bez prawa głosu), zlikwidować prawo do obrony dla przestępców, a dowody
              zastąpić "uprawdopodobnieniem popełnienia przestępstwa". Taki pogląd wyrażał
              już 1917r. Lenin a później Stalin w 1934r to rozbudował w Ustawie Kirowa,
              gdybyś uczył się historii na poziomie II kl. LO lub zaliczył I semestr Historii
              Prawa to nie pisa l byś takich rzeczy.
              Pozdrawiam

junkier napisał:

> Guzik mnie obchodza te twoje oceny, prawo nie jest dla prawnikow, zapamietaj
              to
              >
              > sobie. Prawo jest dla ludzi. I my z Ciemnogrodu tak pogardzanego przez
              > popluczyny SLKD-UW, roznych pretensjonalnych yntelektualystow na miare
              > profesorkow prawa, ktorym na poczatku swej pracy "podziekowal" Ziobro, mamy
              > WPLYW na polityke karna, bo decyduje o niej sejm a nie skompromitowae do cna
              > prawnicze korporacje tkwiace mentalnie w sredniwieczu.
            • marjolaine Re: Nie masz bladego pojęcia o rzeczywistosci 16.01.07, 17:03
              junkier napisał:

> Guzik mnie obchodza te twoje oceny, prawo nie jest dla prawnikow, zapamietaj
              to
              >
              > sobie. Prawo jest dla ludzi. I my z Ciemnogrodu tak pogardzanego przez
              > popluczyny SLKD-UW, roznych pretensjonalnych yntelektualystow na miare
              > profesorkow prawa, ktorym na poczatku swej pracy "podziekowal" Ziobro, mamy
              > WPLYW na polityke karna, bo decyduje o niej sejm a nie skompromitowae do cna
              > prawnicze korporacje tkwiace mentalnie w sredniwieczu.

W sredniowieczu to tkwi niestety polski lud, skolowacony przez pis.
        • eexmd2 teatrzyk czwarta pisda ma zaszczyt przedstawic: 16.01.07, 16:10
          skecz z cyklu 'jak junkier sie wyemancypowal od logiki i rzeczywistosci':

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=55614241&a=55616649
          junkier: Surowe karanie przestepcow, odwet machiny panstwa za wyrzadzone przez
          nich zlo, a zatem ukrocenie ich bezkarnosci, a zatem to co robi min. Ziobro

krwawy zenek: Nie, niczego takiego nie robi Ziobro. Jeszcze ZADEN z szumnie
          zapowiadanych pomysłów Ziobry nie wszedł w życie. Pierwszym, który wejdzie,
          jest haniebne przywróćenie peerelowskiego trybu przyspieszonego.

junkier: Spadaj gosciu. Nie robi, ale zmiany ida w tym kiedunku wiec nie
          czepiaj sie szczegolow. Sam jestes prowokatorem i wyznawca zasady "prawo dla
          prawnikow". Ale dosc tego!

(kurtyna, oklaski)
          • krwawy.zenek Re: teatrzyk czwarta pisda ma zaszczyt przedstawi 16.01.07, 16:11
            junkier jest po prostu idealnie odporny na fakty
          • p_iki Re: teatrzyk czwarta pisda ma zaszczyt przedstawi 16.01.07, 16:11
            hehehehehehehehehehehehehehehehe..
            • krwawy.zenek Re: teatrzyk czwarta pisda ma zaszczyt przedstawi 16.01.07, 16:13
              W domu mnie uczono, że nie wolno się z kogoś takiego naśmiewać. Po prostu nie
              wypada.
        • pis_dolot a miliony much jedzą gó.....smacznego 16.01.07, 16:44
    • puuchatek Re: TK: Amnestia maturalna Giertycha jest niezgod 16.01.07, 16:00
      junkier napisał:

> Antypolskie media wykorzystają to orzeczenie TK do dalszych bezczelnych ataków
      > na rząd (...)

Cholera, Junkier, jak czytam Twoje posty to jakbym czytał Trybunę Ludu sprzed 30 lat... Nawet nie wiesz, prosiaczku, jak bardzo "lecisz Gomułką"...

A najbardziej "antypolskie" jest właśnie obsadzanie najwyższych stnowisk w państwie ludźmi, którzy kompletnie nie znają się na tym, co robią, a stanowiska w rządzie służą im wyłącznie do politycznego zaistnienia. Tak, to jest właśnie działanie "antypolskie", bo psuje państwo i szkodzi nam wszystkim.

Pan Giertych jest:
      1. Politykiem, którego partyjka zdobyła w ostatnich wyborach ok. 7 proc. poparcia (a w ostatnich wyborach sanorządowych niemal nie zaistniała). Dlaczego jest wicepremierem?
      1. Kompletnym dyletantem w dziedzinie edukacji - dlaczego więc jest ministrem oświaty?

Odpowiedź na oba pytania jest banalnie prosta: bo to była jedyna metoda, żeby PiS nie stracił władzy (koalicja, głosy w sejmie etc.). Nie ma żdnych innych powodów. I to jest własnie "antypolskie" działanie - pozwalania na psucie istotnych dziedzin życia społecznego w imię własnej żądzy władzy.
      • mniklas5 Re: TK: Amnestia maturalna Giertycha jest niezgod 16.01.07, 16:05
        cos co by nie przeszlo w takich krajach o niskim poziomie edukacji jak Uganda
        czy Senegal gdyz kloci sie to ze zwykym zdrowym rozsadkiem, w Polsce zabiera
        czas i energie gronu najwyzszych prawnikow w panstwie. Quo vadis Polonia?
      • tiggi Re: TK: Amnestia maturalna Giertycha jest niezgod 16.01.07, 16:06
        Giertych do popoprostu bezmuzgie yeti siedzi wieczorami w domu i mysli co tu
        jeszcze wymysleć by uprzykrzyć życie uczniom .
        PIS tą partie złodzieji alkoholików bandytów i nieuków bez szkoły nieskomentuje
      • andrzejzb Re: TK: Amnestia maturalna Giertycha jest niezgod 16.01.07, 16:10
        I to jest właśnie urok demokracji. Doceń.
    • maruda.r Ziobro, który dużo ryczy... 16.01.07, 16:03
      junkier napisał:

Nie robi, ale zmiany ida w tym kiedunku wiec nie czepiaj sie szczegolow.

Głównie na konferencjach prasowych. Taki minister-gawędziarz.

• marjolaine Re: Ziobro, który dużo ryczy... 16.01.07, 17:06
        maruda.r napisał:

> junkier napisał:
        >
        > Nie robi, ale zmiany ida w tym kiedunku wiec nie czepiaj sie szczegolow.
        >
        > ***********************************
        >
        > Głównie na konferencjach prasowych. Taki minister-gawędziarz.
        > Co wymagać od kogoś kto mial problemy ze zdaniem egzaminu prokuratorskiego
    • andrzejzb Re: TK: Amnestia maturalna Giertycha jest niezgod 16.01.07, 16:05
      Raczej znowelizować, skrócuić i uprościć Konstytucję gdyż ona jak i całe Polskie
      prawo jest niejasna, rozwlekła, pełna odesłań do ustaw. Prawo winno być jasne,
      czytelne, proste i zwięzłe. Niejasne prawo jest domeną niejasnych ustrojów...

Co do samej amnestii maturalnej to i tak nie ma sprawy bo (za Dziennikiem):

"...Sędziowie przypominają, że ich wyrok nie oznacza, że egzaminy maturalne będą
      powtórzone"

A zresztą:

"Amnestia maturalna Giertycha okazała się i tak pustym gestem. Bo - jak ujawnił
      DZIENNIK - rektorzy wyższych uczelni ustalili, że osób, które nie zdały
      wszystkich maturalnych egzaminów na co najmniej 30 proc,. nie będą po prostu
      przyjmować"

Więc o co właściwie chodzi? Może o grunt pod dymisję?
      • krwawy.zenek Re: TK: Amnestia maturalna Giertycha jest niezgod 16.01.07, 16:15
        andrzejzb napisał:

> Raczej znowelizować, skrócuić i uprościć Konstytucję gdyż ona jak i całe
        Polski
        > e
        > prawo jest niejasna, rozwlekła, pełna odesłań do ustaw.

Konstytucja jest nadrzędna, nie może więc zawirać żadnych odesłań do ustaw.
        Mawsz chyba na myśłi przepisy mówiące, że pewne kwestie muszą być uregulowane
        ustawą (a nie aktem niższego rzędu) alt to akurat nie jest żadne odesłanie.

> "Amnestia maturalna Giertycha okazała się i tak pustym gestem. Bo - jak
        ujawnił
        > DZIENNIK - rektorzy wyższych uczelni ustalili, że osób, które nie zdały
        > wszystkich maturalnych egzaminów na co najmniej 30 proc,. nie będą po prostu
        > przyjmować"

Jeden nabór już jednak był, prawda?

> Więc o co właściwie chodzi?

O to chodzi, żeby tak głupi przepis na przyszłość wyeliminować z systemu
        prawnego.
    • gorias Trala lala trala lala trala lala la!: dupa Romana! 16.01.07, 16:11
      :)))
    • maciekboss he he mature mam w tym roku jeszcze sie załape 16.01.07, 16:23
      chociaz i tak patrzac po ocenach i wynikach próbnej matury nie grozi mi
      korzystanie z amnesti konia. TYLKO LEWICA MOZE ZNORMALIZOWAC POLSKE
    • c.rayback Re: Surowe karanie przestepcow, odwet machiny 16.01.07, 16:40
      No,tos merytorycznie pojechal :)))))))))))
    • signal Ten rząd i ta koalicja jest tragiczna 16.01.07, 16:40
      same knoty, chaos, teczki i agenci.
    • grzejniki.co To Giertych jest niezgodny z konstytucją... 16.01.07, 16:44
      ... nie mogę, no... żeby minister podejmował decyzje niezgodne z konstytucją?!
      Czy ktoś go w ogóle kontroluje? Co to się dzieje...
    • mangold Giertych do dymisji !!!! 16.01.07, 16:46

• atur22 Re: Giertych do dymisji !!!! 16.01.07, 18:14
        Jezali "Elita" polityczna rzadzaca Polska jest najlepsza jaká mamy, to niestety
        nie zanosi sie na najblizsza poprawe sytuacji w kraju. Czy polska to naprawde
        kraj Giertycha, Rydza, Kaczek i Leppera??? Czy mamy jeszcze jakies Elity
        intelektualne ktore mogly by porzadzic tym Krajem? Ogladajac Orkiestre
        Swiatecznej pomocy serce sie raduje ze jeszcze mamy tak wspanialych ludzi w tym
        kraju. Jeszcze Polska nie zginela a Kler przeminie i ich rzadza pieniadza,
        obluda i zaklamanie. Bog jest! ale na pewno nie w tych zlotych katedrach!
    • strzelec51 Radosna tworczosc PiS/LPR/SO 16.01.07, 16:50
      Jak tak dalej pojdzie, Trybunal Konstytucyjny zatka sie iloscia spraw, ktore
      trzeba rozpatrzyc z powodu niezgodnosci z Konstytucja. Moj Boze, obecni
      "legislatorzy" nadal nie znaja Konstytucji uchwalajac nowe prawa wedlug
      wlasnego widzimisie. Co za nieuki. A potem niektorzy sie dziwia, ze krazy
      stereotyp o Polsce co rzadzic sama sie nie umie. No, nie umie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka