Dodaj do ulubionych

Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału. ...

• bronimir Premier zaskoczony? Podobno prawnik? 16.01.07, 21:04
      Gdzie i u kogo Kaczyńscy się uczyli prawa? Gorzej bo jeden nielegalnie podaje
      się za profesora.
      • cyklista Gdzie i u kogo Kaczyńscy się uczyli prawa? 16.01.07, 21:25
        JK został magistrem na komunistycznym Uniwersytecie Warszawskim - jak on może z
        takim wykształceniem w lustro patrzyć? A to dopiero początek, dalej JK zrobił w
        komunistycznej polszy w zupełnie już bolszewickim Instytucie Nauki o Państwie i
        Prawie PAN doktorat.
    • amanasunta53 Premier zdziwiony...,pokorą''Gertycha.. 16.01.07, 21:25
      Pod nosem na pewno powiedział ,,a to kawał ch..a''.
      • marysienka26 Re: no no martusia ojciec dyrektor 17.01.07, 01:31

• rakieter Kiedy ten faszysta zakonczy swoja dzialanosc? 16.01.07, 21:37
      ktos zna odpowiedz?
    • anbowi Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału. .. 16.01.07, 21:43
      Gdy Giertych ogłosił amnestię, Kaczyński był sceptyczny wobec jego decyzji.
      Teraz jest sceptyczny wobec decyzji TK.
      • agunia777 a ja z innej beczki 16.01.07, 21:58
        >>>Przecież sytuacja była taka: na ten rok, który się zaczął, zostały ustalone
        pewne nowe, łagodniejsze kryteria zdawania matury.

ŁAGODNIEJSZE??? Zdawanie jedynie poziomu rozszerzonego - i ryzykowanie nie
        zdania matury??? Ja sie na amnestie nie nastawiam...
        • rakieter QRDE 16.01.07, 22:32
          Matura to prosta rzecz! Wystarczy sie uczyc...
          Ale po co, skoro Romek atomek zalatwi sprawy probujac pozyskac brawa publiki i
          tak skrajnie miernej :/
        • forwen Re: a ja z innej beczki 17.01.07, 02:26
          agunia777 napisała:

> ŁAGODNIEJSZE??? Zdawanie jedynie poziomu rozszerzonego - i ryzykowanie nie
          > zdania matury??? Ja sie na amnestie nie nastawiam...

Nie przesadzajmy. Matura próbna to była kpina i tego samego spodziewam się po
          końcowej. Kombinatoryka naszego tfu, ministra tfu i jego wesołej ekipy całkiem
          przekręciła ideę poziomu podstawowego i rozszerzonego i w efekcie wersje te
          różnią się raczej formą i ukierunkowaniem niż poziomem trudności. Teraz
          właściwie to podst. jest trudniejsza - wymaga więcej suchej encyklopedycznej
          wiedzy niż poziom rozszerzony nastawiony na wodolejstwo.
    • pos3gacz Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału. .. 16.01.07, 22:13
      Nie chodzi mi o tego "niedokończonego geniusza" To co piszę dotyczy premiera:
      Panie Kaczyński jeżeli już chce Pan cofać przepisy prawne,to zacznijmy od tego,
      aby w pierwszej kolejności przeprowadzić na nowo wybory.To co Pan mówi nie
      trzyma się kupy,chyba cierpi Pan na rozdwojenie jażni,a to już należałoby
      leczyć.Mógłbym napisać dosadniej,lecz nie napiszę,gdyż to nie przystoi mnie
      jako homo sapiens.Dziękuję za uwagę.
      • kurka_wodna13 Re: Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału 17.01.07, 00:48
        Ależ trzyma się wyłącznie kupy!!!

I na tym polega problem ;(
    • maruda.r Kaczyćwok. 16.01.07, 22:15

- Przecież sytuacja była taka: na ten rok, który się zaczął, zostały ustalone
      pewne nowe, łagodniejsze kryteria zdawania matury.

(...)

- I gdzie tu jest naruszenie Konstytucji? - pytał szef rządu.

Jakiś ograniczony ten premier. Nie zaskarżono sytuacji, ale rozporządzenie.

• mirgrab Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału. .. 16.01.07, 22:19
      Pan Premier jest zdziwiony wyrokiem TK?.Podważa zasadność skierowania sprawy do TK.Jako prawnik powinien wiedzieć że Konstytucja RP(każdej RP , nie tylko IV)gwarantuje wszystkim obywatelom równość wobec prawa.A więc, jeżeli jest matura i wynikające z niej uprawnienia to należy to egzekwować.Obecna sytuacja zakrawa na kpinę z porzadku prawnego.Nieuki, lenie , nieudacznicy stawiani są w jednym szeregu z ambitnymi, pracowitymi i inteligentnymi młodymi ludzmi.Działania ministra Giertycha obniżają range egzaminu maturalnego do dna,kompromitują system edukacji w Polsce.Pan Minister Giertych powinien zająć się swoją własna edukacją gdyż można stwierdzic podstawowe braki w wykształceniu prawniczym.Być może z tych co to "nie matura lecz chęć szczera".Pozdrawiam.
    • kazik.k Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału. .. 16.01.07, 22:26
      obludny smiec cos bredzi o pokorze.wczesniejsze uwagi i zastrzezenia mial
      gleboko.jego szef o mentalnosci identycznej belkocze o zaskoczeniu orzeczeniem
      trybunalu.cyrkowcy.narazie nic sie nie zmieni w tym gownie w ktory unurzano ten
      kraj.to narazie jeszcze troche potrwa.
    • rakieter i jak to jest mozliwe aby 16.01.07, 22:38
      jeden ciec terroryzowal cala Polske! Polakow, wiekszosc swieckich i myslacych
      normalnie? Jak to jest MOZLIWE? W dwudziestym pierwszym wieku? JAK?
      3% poparcia i jedzie :/
      • rakieter Ja to przezyje.. ale Wy? 16.01.07, 22:49
        Nawet jak umre przed Giertychem, choc jestem o rok mlodszy od niego, to wiem, ze
        zona dostanie ubezpieczenie wraz z dziecmi, bedzie ich stac na wszystko. Ale ten
        ciec.. ciagle mierzi mnie to za zycia! Rozumiem patriotyzm zupelnie inaczej niz
        on. Wiem, ze jestesmy Polakami, ludzmi wolnymi, ale zeby tak? To sa
        faszystowskie metody. Bedziemy Pani (dziewczynie 16 lat, ktora zachodzi w ciaze
        z wlasnej decyzji) zagladac pod spudnice za pomoca prokuratora? To prokurator
        powinien ubrac biala rekawiczke i zajrzec mu do :) pewnie mozgu nie znajdzie ale
        moze jakies cokolwiek.
        W UK dziewczyny zachodza w tym wieku w ciaze i dzieki temu populacja rosnie! I
        zaden pieprszony prokurator nie zaglada im pod spudnice i pod koldre :/
        MAM DOSC TEGO CZLOWIEKA! I JEGO OJCA, CO GO SPLODZIL! SKAD CI LUDZIE SIE URWALI?
        DOSC DOSC DOSC!
        • rakieter AAA i jeszcze jedno! 16.01.07, 22:52
          Niech teraz ojciec zgwalci wlasna corke, zrobi dziecko... ZAKAZ ABORCJI?
          No zesz...
          • rakieter i nie mowcie mi ze kosciol im podpowie... 16.01.07, 23:24
            sciezke! Tyle jest tak przykrych przypadkow, ze az strach :/
            Ale po co aborcja? Zycie poczete to poczete!
            Minister edukacji oddaje wlasne dzieci do szkoly prywatnej?
            Nie chce ich poddac wlasnej, kretynskiej demagogii?
            A moze go stac za publiczne pieniadze?
            Roman, zebys wiedzial. Jestes duzym celem, aby trafic Cie w twarz. Mysle ze nie
            spudluje, kiedy Cie spotkam...
    • me2free co to za panstwo, ktorego wladza wykonawcza lamie 16.01.07, 22:51
      prawo? Jak widac po orzeczeniu TK, obecny rzad to ludzie, ktorzy zbyt leniwi aby
      troche przysiasc faldow, albo zasiegnac rady fachowcow przed podjeciem decyzji.
      Chyba wyznaja zasade: jakos to bedzie i co rusz wala fleki.
      • rakieter to Panstwo nazywa sie Polska 16.01.07, 23:11
        nie UK, gdzie jestem i zrozumialem, co to znaczy normalnosc!
        Nie mozna traktowac ludzi wg szablonu 3% poparcia :/
    • dominika1004 Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału. .. 16.01.07, 22:51
      No i co dobrego wyszło z amnestią??? Ludzie namieszaliście ja w tym roku pisze
      mature!!!! Amnestia powinna być!! I nie rozumiem uczniów, którzy maja coś do
      naszego mninistra g....y to było dla waszego dobra!!!
      • maupa13 Re: Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału 16.01.07, 23:31
        dominika1004 napisała:

> No i co dobrego wyszło z amnestią??? Ludzie namieszaliście ja w tym roku pisze
        > mature!!!! Amnestia powinna być!! I nie rozumiem uczniów, którzy maja coś do
        > naszego mninistra g....y to było dla waszego dobra!!!

To się ucz, a nie w internecie siedzisz!
        Ja ostro zakuwałam, dlatego moja matura jest coś warta.

A nie każdy głąb musi mieć maturę.

Może od razu dawać maturę? pO co tracić czas na naukę i egzaminy>
        Tylko zaznacyzć, że Giertychowa, żeby od uczciwej odróżnić..
      • mikrobyznesmen "Amnestia powinna być"?! 17.01.07, 12:58
        dominika1004 napisała:

> Amnestia powinna być!! I nie rozumiem uczniów, którzy maja coś do
        > naszego mninistra g....y to było dla waszego dobra!!!

To może wytłumacz dlaczego "matÓrzyści" w zeszłym roku nie chcieli odbierać
        świadectw?
        Nie wiesz? To ci powiem. Bo większość chciała w następnym roku poprawić maturę i
        potem ze świadectwem matury _zdanej_w_całości_ iść na studia lub choćby próbować.
        Jaka uczelnia przyjmie cię jak przedłożysz tam amnestyjne "śfiadectwo matóralne"?!
    • knackig Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału. .. 16.01.07, 23:10
      "[...]działania ministra Giertycha miały pomóc maturzystom, którzy - "w wyniku
      przepychanek i nieporozumień politycznych" - nie zdali egzaminu dojrzałości.[...]"

Nie zdali, bo nie umieli! Co maja do tego przepychanki i nieporozumienia polityczne?
    • rakieter LUDZIE!!! 16.01.07, 23:14
      Zbierajcie sie za granice! Nie ma sensu walczyc z tumanami :/
      Nie ma! Zabierajcie cale rodziny, zrobcie cos, aby kler nie mial KASY!
      Ja jak bym taki numer odwinal w firmie dymajac papierza, to bym wylecial!
      Ale nie tam, gdzie pomarancze rosna na plebanii....
      • rakieter W R O C I M Y! 16.01.07, 23:18
        I co ciekawe bedziemy "wyksztalciuchami" razem z dziecmi :/ CIECIE
    • snovi Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału. .. 16.01.07, 23:17
      I tak to jeszcze raz "inteligentny inaczej" minister próbował zawrócić ewolucję,
      a dostał po łapkach, a należałoby go pieprznąć w tą jego łepetynę, to może by mu
      się tam nareperowało, a tak to mu się tylko 'naleperowało".
      • rakieter oni nie zrozumieja 16.01.07, 23:27
        do puki ktos ich nie odlaczy od koryta :)
        • rakieter Re: oni nie zrozumieja 16.01.07, 23:29
          until albo dopoki ktos go nie jeb.. w ta konska twarz... i tak bedzie udawal, ze
          deszcz pada.. ciec
          • rakieter a i jeszcze 16.01.07, 23:31
            Romek! wyslij swoich faszystow do UK tutaj! :)
            Zaraz zadzwonie, nie na policje tylko do kolegow!
            przyjada i powiedza ziege heile... a po czym zobacza pomrocznosc jasna...
            Przyleca Spitfire! plastikowe co prawda ale przyleca! :)
            :) Tempic takich cieci jak Ty :/
            • przew Re: a i jeszcze 17.01.07, 00:24
              Chłopie, nie emocjonuj się tak, bo Ci żyłka pęknie ;) Trzeba ich najzwyczajniej
              w świecie przeczekać
    • pl2512 [...] 16.01.07, 23:28
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • paka48 Giertych i Premier - bez krzty HONORU 16.01.07, 23:32
      Wyrok miażdżący! Gdyby Giertych był człowiekiem honory powinien natychmiast
      podać sie do dymisji! Niech ktoś inny z tego LPR-u stanie teraz na wysokości
      zadania.
      Dziwi mnie postawa premiera. Przecież obaj wicepremierzy sa z wyrokami! czy
      Kaczy nski też honoru nie ma?!!!
      • przew Re: Giertych i Premier - bez krzty HONORU 17.01.07, 00:26
        Po pierwsze - wicepremierów jest więcej (co jest jedną z najczęściej
        krytykowanych cech tego rządu). Po drugie - jaki wyrok karny ma Giertych? ;>
        • marysienka26 Re: Giertych i Premier - bez krzty HONORU 17.01.07, 01:22
          powinien miec za to ,ze istnieje cala ta rodzina!mogliby sie zamknac w tym
          Korniku ale nie zachcialo im sie do Opus Dei ,liczenia szkolnych ciaz,i rodziny
          moherowej w Watykanie! O tempora o mores!
    • jas Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału. .. 16.01.07, 23:33
      Romek.Debil o twarzy konia.Nie ublizajac koniom.
    • neiden Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału. .. 17.01.07, 01:33
      trybunal tym wyrokiem w dalszym ciagu chce utrzymywac ciemnote i zacofani w
      polsce.pozatym co ma konstytucja do matury.czy tak w tej komisji jest ktos
      normalny?
      • marysienka26 Re: Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału 17.01.07, 01:37
        nie wierze ,ze w naszym kraju moze istniec taka ciemnota,wierzyc sie nie
        chce,ze moze istniec jeszcze tego typu holota,ktora mysli w ten sposob,przeciez
        to kompletny obskurantyzm i ciemnogrod!
    • tinakon Dama? 17.01.07, 02:12
      A co na to pierwsza dama Czwartej RyPy? Chyba losy dzieci są jej nieobojętne?
      • marysienka26 Re: Dama? 17.01.07, 02:20
        w niektorych krajach europejskich kobiety? takie jak nasza pierwsza dama
        pojawiaja ie tylko 6 stycznia w dzien Baby JAGI I NIECH NIE STRASZY
        DZIECI,DOROSLI SA JUZ ZMECZENI TYM WIZERUNKIEM
    • tinakon A gdzie fota Legutki? 17.01.07, 02:17
      Pan ministerek powołał się na pana Legutkę, a zobaczyliśmy tylko UCHO!
      • milet_z_sedesu Co to jest fota? 17.01.07, 06:48
        twój nauczyciel języka polskiego poniósł porażkę.
    • tinakon Żalosny premierku! 17.01.07, 02:19
    • tinakon Żalosny premierku! 17.01.07, 02:29
      A kto nie był ci posłuszny? Trybunał Konstytucyjny? Nie bardzo rozumiesz? Czego
      premierku nie rozumiesz? Nie rozumiesz, że TK nie opowiada się po twojej myśli?
      I twój podpremierek też niczego nie rozumie? To w końcu wy, wszystkie premierki
      zrozumcie, że Polacy mają już was dość!
    • artau Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału. .. 17.01.07, 04:14
      Poseł LPR Robert Strąk powiedział, że działania ministra Giertycha miały pomóc
      maturzystom, którzy - "w wyniku przepychanek i nieporozumień politycznych" - nie
      zdali egzaminu dojrzałości
      W wyniku przepychanek i nieporozumień politycznych Polska jest nieustająco
      kompromitowana, bo w rządzie są faszyści, katocholicy i gnomy zalęknione.
      Poseł R.S mówi jak debil, który nie rozumie związku przyczynowo- skutkowego.
      Gdzie jest choć jeden maturzysta, który oblał maturę w wyniku przepychanek i
      nieporozumień politycznych? Prędzej uwięrzę, że wielu nie zdało matury bo w
      rządzie same mordy- nota bene brzydsze od tych z pzpr. A nie byli to amanci...
    • qc Biznes, Zero ryzyka 17.01.07, 06:40
      W tym biznesie odpowiedzialnosci za swoje bzdury i wpadki sie nie ponosi.
      Zamiast publicznych 100 batow na gola dupe, nie dostanie nawet linijka po lapie.
    • ibelin26 Re: Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału 17.01.07, 06:41
      Może od zaru zapisać w konstytucji prawo, że każdemu matura nalezy się jak psu
      zupa. Ostatecznie "nie matura, lecz chęć szczera ..."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka