bronimir Premier zaskoczony? Podobno prawnik? 16.01.07, 21:04 Gdzie i u kogo Kaczyńscy się uczyli prawa? Gorzej bo jeden nielegalnie podaje się za profesora. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Gdzie i u kogo Kaczyńscy się uczyli prawa? 16.01.07, 21:25 JK został magistrem na komunistycznym Uniwersytecie Warszawskim - jak on może z takim wykształceniem w lustro patrzyć? A to dopiero początek, dalej JK zrobił w komunistycznej polszy w zupełnie już bolszewickim Instytucie Nauki o Państwie i Prawie PAN doktorat. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Premier zdziwiony...,pokorą''Gertycha.. 16.01.07, 21:25 Pod nosem na pewno powiedział ,,a to kawał ch..a''. Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter Kiedy ten faszysta zakonczy swoja dzialanosc? 16.01.07, 21:37 ktos zna odpowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
anbowi Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału. .. 16.01.07, 21:43 Gdy Giertych ogłosił amnestię, Kaczyński był sceptyczny wobec jego decyzji. Teraz jest sceptyczny wobec decyzji TK. Odpowiedz Link Zgłoś
agunia777 a ja z innej beczki 16.01.07, 21:58 >>>Przecież sytuacja była taka: na ten rok, który się zaczął, zostały ustalone pewne nowe, łagodniejsze kryteria zdawania matury. ŁAGODNIEJSZE??? Zdawanie jedynie poziomu rozszerzonego - i ryzykowanie nie zdania matury??? Ja sie na amnestie nie nastawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter QRDE 16.01.07, 22:32 Matura to prosta rzecz! Wystarczy sie uczyc... Ale po co, skoro Romek atomek zalatwi sprawy probujac pozyskac brawa publiki i tak skrajnie miernej :/ Odpowiedz Link Zgłoś
forwen Re: a ja z innej beczki 17.01.07, 02:26 agunia777 napisała: > ŁAGODNIEJSZE??? Zdawanie jedynie poziomu rozszerzonego - i ryzykowanie nie > zdania matury??? Ja sie na amnestie nie nastawiam... Nie przesadzajmy. Matura próbna to była kpina i tego samego spodziewam się po końcowej. Kombinatoryka naszego tfu, ministra tfu i jego wesołej ekipy całkiem przekręciła ideę poziomu podstawowego i rozszerzonego i w efekcie wersje te różnią się raczej formą i ukierunkowaniem niż poziomem trudności. Teraz właściwie to podst. jest trudniejsza - wymaga więcej suchej encyklopedycznej wiedzy niż poziom rozszerzony nastawiony na wodolejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału. .. 16.01.07, 22:13 Nie chodzi mi o tego "niedokończonego geniusza" To co piszę dotyczy premiera: Panie Kaczyński jeżeli już chce Pan cofać przepisy prawne,to zacznijmy od tego, aby w pierwszej kolejności przeprowadzić na nowo wybory.To co Pan mówi nie trzyma się kupy,chyba cierpi Pan na rozdwojenie jażni,a to już należałoby leczyć.Mógłbym napisać dosadniej,lecz nie napiszę,gdyż to nie przystoi mnie jako homo sapiens.Dziękuję za uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
kurka_wodna13 Re: Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału 17.01.07, 00:48 Ależ trzyma się wyłącznie kupy!!! I na tym polega problem ;( Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Kaczyćwok. 16.01.07, 22:15 - Przecież sytuacja była taka: na ten rok, który się zaczął, zostały ustalone pewne nowe, łagodniejsze kryteria zdawania matury. (...) - I gdzie tu jest naruszenie Konstytucji? - pytał szef rządu. ************************************* Jakiś ograniczony ten premier. Nie zaskarżono sytuacji, ale rozporządzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mirgrab Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału. .. 16.01.07, 22:19 Pan Premier jest zdziwiony wyrokiem TK?.Podważa zasadność skierowania sprawy do TK.Jako prawnik powinien wiedzieć że Konstytucja RP(każdej RP , nie tylko IV)gwarantuje wszystkim obywatelom równość wobec prawa.A więc, jeżeli jest matura i wynikające z niej uprawnienia to należy to egzekwować.Obecna sytuacja zakrawa na kpinę z porzadku prawnego.Nieuki, lenie , nieudacznicy stawiani są w jednym szeregu z ambitnymi, pracowitymi i inteligentnymi młodymi ludzmi.Działania ministra Giertycha obniżają range egzaminu maturalnego do dna,kompromitują system edukacji w Polsce.Pan Minister Giertych powinien zająć się swoją własna edukacją gdyż można stwierdzic podstawowe braki w wykształceniu prawniczym.Być może z tych co to "nie matura lecz chęć szczera".Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału. .. 16.01.07, 22:26 obludny smiec cos bredzi o pokorze.wczesniejsze uwagi i zastrzezenia mial gleboko.jego szef o mentalnosci identycznej belkocze o zaskoczeniu orzeczeniem trybunalu.cyrkowcy.narazie nic sie nie zmieni w tym gownie w ktory unurzano ten kraj.to narazie jeszcze troche potrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter i jak to jest mozliwe aby 16.01.07, 22:38 jeden ciec terroryzowal cala Polske! Polakow, wiekszosc swieckich i myslacych normalnie? Jak to jest MOZLIWE? W dwudziestym pierwszym wieku? JAK? 3% poparcia i jedzie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter Ja to przezyje.. ale Wy? 16.01.07, 22:49 Nawet jak umre przed Giertychem, choc jestem o rok mlodszy od niego, to wiem, ze zona dostanie ubezpieczenie wraz z dziecmi, bedzie ich stac na wszystko. Ale ten ciec.. ciagle mierzi mnie to za zycia! Rozumiem patriotyzm zupelnie inaczej niz on. Wiem, ze jestesmy Polakami, ludzmi wolnymi, ale zeby tak? To sa faszystowskie metody. Bedziemy Pani (dziewczynie 16 lat, ktora zachodzi w ciaze z wlasnej decyzji) zagladac pod spudnice za pomoca prokuratora? To prokurator powinien ubrac biala rekawiczke i zajrzec mu do :) pewnie mozgu nie znajdzie ale moze jakies cokolwiek. W UK dziewczyny zachodza w tym wieku w ciaze i dzieki temu populacja rosnie! I zaden pieprszony prokurator nie zaglada im pod spudnice i pod koldre :/ MAM DOSC TEGO CZLOWIEKA! I JEGO OJCA, CO GO SPLODZIL! SKAD CI LUDZIE SIE URWALI? DOSC DOSC DOSC! Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter AAA i jeszcze jedno! 16.01.07, 22:52 Niech teraz ojciec zgwalci wlasna corke, zrobi dziecko... ZAKAZ ABORCJI? No zesz... Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter i nie mowcie mi ze kosciol im podpowie... 16.01.07, 23:24 sciezke! Tyle jest tak przykrych przypadkow, ze az strach :/ Ale po co aborcja? Zycie poczete to poczete! Minister edukacji oddaje wlasne dzieci do szkoly prywatnej? Nie chce ich poddac wlasnej, kretynskiej demagogii? A moze go stac za publiczne pieniadze? Roman, zebys wiedzial. Jestes duzym celem, aby trafic Cie w twarz. Mysle ze nie spudluje, kiedy Cie spotkam... Odpowiedz Link Zgłoś
me2free co to za panstwo, ktorego wladza wykonawcza lamie 16.01.07, 22:51 prawo? Jak widac po orzeczeniu TK, obecny rzad to ludzie, ktorzy zbyt leniwi aby troche przysiasc faldow, albo zasiegnac rady fachowcow przed podjeciem decyzji. Chyba wyznaja zasade: jakos to bedzie i co rusz wala fleki. Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter to Panstwo nazywa sie Polska 16.01.07, 23:11 nie UK, gdzie jestem i zrozumialem, co to znaczy normalnosc! Nie mozna traktowac ludzi wg szablonu 3% poparcia :/ Odpowiedz Link Zgłoś
dominika1004 Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału. .. 16.01.07, 22:51 No i co dobrego wyszło z amnestią??? Ludzie namieszaliście ja w tym roku pisze mature!!!! Amnestia powinna być!! I nie rozumiem uczniów, którzy maja coś do naszego mninistra g....y to było dla waszego dobra!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maupa13 Re: Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału 16.01.07, 23:31 dominika1004 napisała: > No i co dobrego wyszło z amnestią??? Ludzie namieszaliście ja w tym roku pisze > mature!!!! Amnestia powinna być!! I nie rozumiem uczniów, którzy maja coś do > naszego mninistra g....y to było dla waszego dobra!!! To się ucz, a nie w internecie siedzisz! Ja ostro zakuwałam, dlatego moja matura jest coś warta. A nie każdy głąb musi mieć maturę. Może od razu dawać maturę? pO co tracić czas na naukę i egzaminy> Tylko zaznacyzć, że Giertychowa, żeby od uczciwej odróżnić.. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen "Amnestia powinna być"?! 17.01.07, 12:58 dominika1004 napisała: > Amnestia powinna być!! I nie rozumiem uczniów, którzy maja coś do > naszego mninistra g....y to było dla waszego dobra!!! To może wytłumacz dlaczego "matÓrzyści" w zeszłym roku nie chcieli odbierać świadectw? Nie wiesz? To ci powiem. Bo większość chciała w następnym roku poprawić maturę i potem ze świadectwem matury _zdanej_w_całości_ iść na studia lub choćby próbować. Jaka uczelnia przyjmie cię jak przedłożysz tam amnestyjne "śfiadectwo matóralne"?! Odpowiedz Link Zgłoś
knackig Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału. .. 16.01.07, 23:10 "[...]działania ministra Giertycha miały pomóc maturzystom, którzy - "w wyniku przepychanek i nieporozumień politycznych" - nie zdali egzaminu dojrzałości.[...]" Nie zdali, bo nie umieli! Co maja do tego przepychanki i nieporozumienia polityczne? Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter LUDZIE!!! 16.01.07, 23:14 Zbierajcie sie za granice! Nie ma sensu walczyc z tumanami :/ Nie ma! Zabierajcie cale rodziny, zrobcie cos, aby kler nie mial KASY! Ja jak bym taki numer odwinal w firmie dymajac papierza, to bym wylecial! Ale nie tam, gdzie pomarancze rosna na plebanii.... Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter W R O C I M Y! 16.01.07, 23:18 I co ciekawe bedziemy "wyksztalciuchami" razem z dziecmi :/ CIECIE Odpowiedz Link Zgłoś
snovi Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału. .. 16.01.07, 23:17 I tak to jeszcze raz "inteligentny inaczej" minister próbował zawrócić ewolucję, a dostał po łapkach, a należałoby go pieprznąć w tą jego łepetynę, to może by mu się tam nareperowało, a tak to mu się tylko 'naleperowało". Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter oni nie zrozumieja 16.01.07, 23:27 do puki ktos ich nie odlaczy od koryta :) Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter Re: oni nie zrozumieja 16.01.07, 23:29 until albo dopoki ktos go nie jeb.. w ta konska twarz... i tak bedzie udawal, ze deszcz pada.. ciec Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter a i jeszcze 16.01.07, 23:31 Romek! wyslij swoich faszystow do UK tutaj! :) Zaraz zadzwonie, nie na policje tylko do kolegow! przyjada i powiedza ziege heile... a po czym zobacza pomrocznosc jasna... Przyleca Spitfire! plastikowe co prawda ale przyleca! :) :) Tempic takich cieci jak Ty :/ Odpowiedz Link Zgłoś
przew Re: a i jeszcze 17.01.07, 00:24 Chłopie, nie emocjonuj się tak, bo Ci żyłka pęknie ;) Trzeba ich najzwyczajniej w świecie przeczekać Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 [...] 16.01.07, 23:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
paka48 Giertych i Premier - bez krzty HONORU 16.01.07, 23:32 Wyrok miażdżący! Gdyby Giertych był człowiekiem honory powinien natychmiast podać sie do dymisji! Niech ktoś inny z tego LPR-u stanie teraz na wysokości zadania. Dziwi mnie postawa premiera. Przecież obaj wicepremierzy sa z wyrokami! czy Kaczy nski też honoru nie ma?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przew Re: Giertych i Premier - bez krzty HONORU 17.01.07, 00:26 Po pierwsze - wicepremierów jest więcej (co jest jedną z najczęściej krytykowanych cech tego rządu). Po drugie - jaki wyrok karny ma Giertych? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka26 Re: Giertych i Premier - bez krzty HONORU 17.01.07, 01:22 powinien miec za to ,ze istnieje cala ta rodzina!mogliby sie zamknac w tym Korniku ale nie zachcialo im sie do Opus Dei ,liczenia szkolnych ciaz,i rodziny moherowej w Watykanie! O tempora o mores! Odpowiedz Link Zgłoś
jas Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału. .. 16.01.07, 23:33 Romek.Debil o twarzy konia.Nie ublizajac koniom. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału. .. 17.01.07, 01:33 trybunal tym wyrokiem w dalszym ciagu chce utrzymywac ciemnote i zacofani w polsce.pozatym co ma konstytucja do matury.czy tak w tej komisji jest ktos normalny? Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka26 Re: Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału 17.01.07, 01:37 nie wierze ,ze w naszym kraju moze istniec taka ciemnota,wierzyc sie nie chce,ze moze istniec jeszcze tego typu holota,ktora mysli w ten sposob,przeciez to kompletny obskurantyzm i ciemnogrod! Odpowiedz Link Zgłoś
tinakon Dama? 17.01.07, 02:12 A co na to pierwsza dama Czwartej RyPy? Chyba losy dzieci są jej nieobojętne? Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka26 Re: Dama? 17.01.07, 02:20 w niektorych krajach europejskich kobiety? takie jak nasza pierwsza dama pojawiaja ie tylko 6 stycznia w dzien Baby JAGI I NIECH NIE STRASZY DZIECI,DOROSLI SA JUZ ZMECZENI TYM WIZERUNKIEM Odpowiedz Link Zgłoś
tinakon A gdzie fota Legutki? 17.01.07, 02:17 Pan ministerek powołał się na pana Legutkę, a zobaczyliśmy tylko UCHO! Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Co to jest fota? 17.01.07, 06:48 twój nauczyciel języka polskiego poniósł porażkę. Odpowiedz Link Zgłoś
tinakon Żalosny premierku! 17.01.07, 02:29 A kto nie był ci posłuszny? Trybunał Konstytucyjny? Nie bardzo rozumiesz? Czego premierku nie rozumiesz? Nie rozumiesz, że TK nie opowiada się po twojej myśli? I twój podpremierek też niczego nie rozumie? To w końcu wy, wszystkie premierki zrozumcie, że Polacy mają już was dość! Odpowiedz Link Zgłoś
artau Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału. .. 17.01.07, 04:14 Poseł LPR Robert Strąk powiedział, że działania ministra Giertycha miały pomóc maturzystom, którzy - "w wyniku przepychanek i nieporozumień politycznych" - nie zdali egzaminu dojrzałości W wyniku przepychanek i nieporozumień politycznych Polska jest nieustająco kompromitowana, bo w rządzie są faszyści, katocholicy i gnomy zalęknione. Poseł R.S mówi jak debil, który nie rozumie związku przyczynowo- skutkowego. Gdzie jest choć jeden maturzysta, który oblał maturę w wyniku przepychanek i nieporozumień politycznych? Prędzej uwięrzę, że wielu nie zdało matury bo w rządzie same mordy- nota bene brzydsze od tych z pzpr. A nie byli to amanci... Odpowiedz Link Zgłoś
qc Biznes, Zero ryzyka 17.01.07, 06:40 W tym biznesie odpowiedzialnosci za swoje bzdury i wpadki sie nie ponosi. Zamiast publicznych 100 batow na gola dupe, nie dostanie nawet linijka po lapie. Odpowiedz Link Zgłoś
ibelin26 Re: Giertych "z pokorą" przyjmuje wyrok Trybunału 17.01.07, 06:41 Może od zaru zapisać w konstytucji prawo, że każdemu matura nalezy się jak psu zupa. Ostatecznie "nie matura, lecz chęć szczera ..." Odpowiedz Link Zgłoś