eptesicus śmieszny ten Kuchciński, gdy tak cmoka usteczkami 19.01.07, 17:21 ...brednie, które każe mu mówić Bonzo Kurduplo ;-))) Polacy, śmiejmy się z tych cieniasów i wybaczmy naszym rodakom, którzy nieopatrznie na nich zagłosowali. Nie dokuczajmy tym wyborcom, bo to jest dla nich prawdziwy dramat i trauma. Pomyślcie - oni przeżyli podwójną tragedię, nie dość że mają świadomość iż Xero Kurduplo Directore rządzi naszą Ojczyzną, to jeszcze wiedzą, że sami przyczynili się do tego nieszczęścia. Dla prawdziwych patriotów to musi być tragedia. Wspierajcie więc psychicznie Waszych przyjaciół, którzy nieopatrznie (z dobrego serca!) głosowali na PiSuar i POCIESZAJCIE ICH, że już za trzy lata WYKOPKI i wszystko da się naprawić. Bądźcie ludźmi! a z tego złamasa Kuchcińskiego i jego pana - dwoistego gnoma, zwyczajnie się śmiejcie. Pamiętajcie, że oni mogą nam co najwyżej skoczyć, bo w ostatecznym rachunku zadecyduje naród, który wyśle tych "panów" prosto do WC. Buahahahahahahahahaha, pomyślcie o kurduplach, buahahahahahahahah, już nie mogę, zaraz się posikam, buahahahahaha, a jeszcze ten drągal z ryjem konia, ratunku, moja przepona, buahahahaahahaha ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
roman-t1000 Re: śmieszny ten Kuchciński, gdy tak cmoka ustecz 19.01.07, 18:32 Twoja odpowiedź jest równie rzeczowa co bełkot Filipka po czwartej secie. Odpowiedz Link Zgłoś
zeen3 Komuchciński odleciał na kleju 19.01.07, 17:22 Gorączka trawi biedaka. Myśli, że jak za komuny tylko rząd ma coś do powiedzenia we wszystkich sprawach. O ścieraniu się opinii i prawach człowieka i obywatela słyszał i owszem, ale żeby to dotyczyło Polski?!! W życiu! Jak śmie ktokolwiek zabierać głos w sprawach zastrzeżonych dla rządu! Targowica, Kaczyński, złodzieje, Kuchciński, zdrada, prezydent, bandyta, Jurek, pedał, Marek, zboczeniec, Zawisza, aferał, Gosiewski, przekręt, sodomia, PiS, gangrena, LPR, smród, Samoobrona, kłamca, Kaczyński itd. itp. Ale i tak najważniejsze: choroba psychiczna, junkier i jemu podobni. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Komuchciński odleciał na kleju 19.01.07, 18:27 Opisalem wszystko co siedzi w SLD i PO.Za kilka dni raport z WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Komuchciński odleciał na kleju 19.01.07, 18:28 Opisales wszystko co siedzi w SLD i PO.Za kilka dni raport z WSI. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Herkus-Monte... 19.01.07, 17:25 to przykre, że człowiek noszący tak szlachetny nick głosi tak idiotyczne poglądy. Prawdziwemu Herkusowi do pięt nie dorastasz, prostaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 Tusk przynajmniej nie dostaje sraczki jak ma 19.01.07, 17:28 rozmawiac z Niemcami i ich nie ignoruje, a jak sie pod wiatr pluje......... Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował. Odpowiedz Link Zgłoś
isnb.progresja Tusk sraczki nie dostaje bo jego kupa to 10-kilowe 19.01.07, 19:39 dojczowskie zbuki! Odpowiedz Link Zgłoś
tomaseusz PiS oburzony na Tuska,a za co? 19.01.07, 17:26 Z tego co się orientuję, Tusk nie pojechał prowadzic tam polityki zagranicznej RP lecz w sprawie obsady stanowisk w PE. Zarzut o destabilizację polityki zagranicznej Polski jest po prostu niepoważny i żałosny, wskazujacy na kompletny brak obycia w tematyce polityki zagranicznej. Mógł tam pojechać nawet jako osoba prywatna i PiS nic do tego Notabene...Kto to jest Kuchciński w ogóle, ze on sie tak wymądrza? Czy zna on choć jezyk polski, nie mówiac o angielskim? Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala Czy Aśćki i Waszmoście nażarli się szaleju??? 19.01.07, 18:28 Maksymiuk doradza picie rumianku a ja pierwej poradzę doucznie ię i niemieszanie różnej natury tematów!!! ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PiS oburzony na Tuska,a za co? 19.01.07, 21:24 > Z tego co się orientuję, Tusk nie pojechał prowadzic tam polityki zagranicznej > RP lecz w sprawie obsady stanowisk w PE. Na którą rząd RP nie ma żadnego wpływu. Oj, chyba PiS postanowiło odzyskać Parlament Europejski ;) Odpowiedz Link Zgłoś
taus Re: PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 17:27 W końcu to przecież taki podział ministerstw w ramach rządzącego ugrupowania w Europarlamencie. PiS jakoś nie przejmuje się krytyką opozycji kiedy obsadza różne stanowiska byle kim, wiec niby czemu stara sie wywieraćwpływ na innych ? Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 m o r d z i n a s s palant !!!!!!!!!!! 19.01.07, 17:32 zebys ty wiedzial jaki z ciebie zalozny palant - popatrz w lusterko moze zrozumiesz, chociaz watpie Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdantadus Re: *******Wiadomości z IV Komuny********* 19.01.07, 17:58 jola_z_dywit6 powinna byla napisac: > Zdrajcy i renegaci z SO bez wahania uderzą w plecy swojej Ojczyzny. > A naród już teraz wysłali na poniewierkę. > Zdelegalizować SO. Odpowiedz Link Zgłoś
mckwack Re: PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 17:59 PiS niech się nie oburza, tylko zastanowi jak dopuścili do tego, że politykę zagraniczną kreuje przywódca partii opozycyjnej, a nie MZS. Może pora wymienić mierną, bierną ale wierną panią minister? Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 18:18 Oczywiście, że nie można. W przeciwieństwie do Tuska, ssie PiSiORa aż miło, tylko mlaskanie słychać. Za to ośmielającego się działać w polskim interesie w jakikolwiek sposób Tuska należy oczywiście rozstrzelać, możliwie bez sądu, bo jeszcze się tak przykro trafi, że skład ławy będzie nieprawomyślny albo co gorsza myślący. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
roman-t1000 Re: PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 18:30 Tusk niczego nie kreuje. Po prostu stał się narzędziem w ręku Angeli Merkel. Ma okazję przypodobać się Niemcom i to zrobi nawet za cenę polskiej racji stanu. Sprzedawczyk... Odpowiedz Link Zgłoś
mckwack Re: PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 18:52 skoro niczego nie kreuje to czym się przejmujesz?! Odpowiedz Link Zgłoś
roman-t1000 Re: PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 19:18 Tym, że niszczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 18:06 Po przejeciu wladzy w Kraju przez Komunistyczna Partie Platformy Obywatelskiej prze wspoludziale z SLD i PSL POLSKA utraci suwerennosc.Tusk byl i jest to najlepszy Niemiecki kandydat na stanowisko Prezydenta Polski i to on za wszelka cene stara sie obalic obecny rzad mozliwe przy wspoludziale SB i innych postkomunistycznych ugrupowan ktore to dzialaja w sposob niejawny w Polsce. Strzez sie Tuska i jego ukladow z Berlinem Kraj by pograzyl sie w wojnie domowej i oto moze chodzic Berlinowi i Moskwie. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 18:16 Próbowałeś ostatnio nawiązać jakiś kontakt z własnym mózgiem? Chyba znowu się zerwał. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
firaneczka Re: PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 18:09 proszę mi wyjasnić jakie są kompetencje szefa: - Komisji Spraw Zagranicznych, - Komisji Budżetowej po drugie proszę mi wyjaśnić czym się zajmuje pierwsza a czym druga, (wydaje mi się że wiem al wolał bym się upewnić) wg mojej wiedzy ważniejsza jest dla Polaków Komisja Budżetowa... jeżeli się myle proszę o info i uzasadnienie Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Tusk i spolka........... 19.01.07, 18:22 Wybór komisji spraw zagranicznych wiązałby się z konfliktem z Niemcami wewnątrz chadeckiej frakcji - Europejskiej Partii Ludowej (EPL) do której należy Platforma. Oznaczałby bowiem odebranie jej bardzo uznawanemu niemieckiemu politykowi CDU, Elmarowi Brokowi. Brok kieruje tą komisją od prawie 10 lat. "Istnieje możliwość, że stracę przewodnictwo tej komisji" - przyznał sam Brok we wtorek. "Ale nic nie jest jeszcze zdecydowane" - dodał. Jego otoczenie przyznaje jednak, że jest to sytuacja, której do poniedziałku nikt nie brał pod uwagę. "Komisja spraw zagranicznych to dziecko Broka, taki zamach jest nie do pomyślenia" - mówiły PAP źródła z bliskiego otoczenia szefa komisji spraw zagranicznych. Jak ocenił jeden z eurodeputowanych PO pragnących zachować anonimowość, Tusk początkowo był zdecydowany na komisję budżetową. "Teraz waha się, gdyż obawia się reakcji w kraju - że zostanie posadzony o uległość wobec Niemców" - dodał. Jak powiedziały PAP źródła w PO, do Tuska dzwoniło we wtorek kilku polityków europejskich, w tym szef Europejskiej Partii Ludowej, niemiecki polityk Wilfried Martens (CDU) i przywódca hiszpańskiej Partii Ludowej (PP) Mariano Rajoy Brey. Apelowali, by Platforma Obywatelska nie zmieniała nagle wcześniejszych ustaleń i zdecydowała się na utrzymanie przewodnictwa komisji budżetowej. Naleganie na objęcie komisji spraw zagranicznych przez Saryusz- Wolskiego wiązałoby się bowiem z koniecznością całkowitych zmian w dokonanych już politycznych uzgodnieniach o podziale najważniejszych stanowisk w Parlamencie Europejskim. "Burzy się cała uzgodniona konstrukcja, która bierze pod uwagę siłę poszczególnych frakcji politycznych w PE jak i delegacji narodowych. Trwające od listopada negocjacje musiałyby rozpocząć się od nowa" - mówi rozmówca PAP. Zarówno polskie jak i niemieckie źródła zapewniają, że stanowisko szefa komisji budżetowej dla Lewandowskiego było już pewne, zwłaszcza, że polska delegacja PO utraciła ważne stanowisko wiceprzewodniczącego PE, które pełnił Saryusz-Wolski. Biorąc pod uwagę, że Polacy są w chadeckiej frakcji dopiero szóstą pod względem wielkości delegacją, mogą liczyć najwyżej na jedno ważne stanowisko w PE; nie ma mowy o przewodnictwie w dwóch z 20 komisji parlamentarnych. Dlatego muszą dokonać wyboru. Sam Saryusz-Wolski odmówił we wtorek PAP w tej sprawie komentarzy. Zapewnił jednak, że jego zdaniem ważniejsza od budżetowej jest komisja spraw zagranicznych. "W pierwszej połowie kadencji PE ważniejsza była komisja budżetowa, bo ważyły się losy planów budżetowych na lata 2007-13. Teraz ważniejsze będą relacje z Rosją i zewnętrzna polityka energetyczna" - powiedział Saryusz-Wolski PAP. Eurodeputowani Platformy są - jak mówią rozmówcy PAP - podzieleni. Zwolennicy komisji budżetowej wskazują, że z punktu widzenia traktatowych kompetencji PE, jest to komisja najważniejsza. O polityce zagranicznej Unii Europejskiej decydują bowiem rządy państw członkowskich; PE ma rolę jedynie doradczą. W sprawach budżetu PE wywalczył sobie tymczasem kompetencje na równi z Radą UE reprezentującą rządy państw członkowskich. Współdecyduje m.in. o wielkości unijnych funduszy strukturalnych i funduszy spójności. Jak powiedział we wtorek PAP w Warszawie jeden z polityków z otoczenia Tuska, Niemcy szukają kontaktu z szefem Platformy, bo zależy im, aby Brok utrzymał swoje stanowisko. W zamian chętnie poparliby Lewandowskiego, do którego nie mają zastrzeżeń. Inny polityk Platformy uważa, że Tusk stoi przed trudnym wyborem. "Tusk boi się, że wybór Lewandowskiego odebrany zostanie przez media jako marginalizowanie kolejnego (po Janie Rokicie) polityka o konserwatywnych poglądach, w tym przypadku Saryusz-Wolskiego" - tłumaczył. Problem polega na tym, uważa polityk, że komisja budżetowa ma realny wpływ na podział unijnych pieniędzy między kraje członkowskie, na czym zależy Polsce, a Lewandowski "pokazał, że potrafi walczyć o pieniądze dla Polski". Komisja spraw zagranicznych - mówił - jest powszechnie uznawana za prestiżową, ale - przez to, że Unia nie ma wspólnej polityki zagranicznej - pozbawioną większych możliwości decyzyjnych. U Saryusz-Wolskiego zadziałał czynnik ambicjonalny, ale ceną byłoby tu prawdopodobne zadrażnienie relacji z niemieckimi chadekami - mówił polityk PO z otoczenia Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Tusk i spolka........... 19.01.07, 18:24 CDU, do ktorej nalezy Erika Steinbach.I wlasnie PO jest polaczone z CDU.Szkoda slow. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Tusk i spolka........... 19.01.07, 18:28 znów ten psychol sie odzywa. Szkoda slow. presentation1 napisał: > CDU, do ktorej nalezy Erika Steinbach.I wlasnie PO jest polaczone z CDU.Szkoda > slow. Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Coz w tym dziwnego ! Przeciez Tusk w ... 19.01.07, 18:14 .. trakcie kampanii prezydenckiej twierdzil, ze polityke zagraniczna bedzie prowadzil (przynajmniej ta wschodnia wobec Rosji) razem z Niemcami (czy nawet poprzez Niemcy). UOP powinien sie przyjrzec poczynaniom tego pana. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Bredzisz, oj bredzisz. 19.01.07, 21:26 > .. trakcie kampanii prezydenckiej twierdzil, ze polityke zagraniczna bedzie > prowadzil (przynajmniej ta wschodnia wobec Rosji) razem z Niemcami (czy nawet > poprzez Niemcy). A co innego robi nasz rząd? Embargo na mięso załatwia przez... Brukselę. > UOP powinien sie przyjrzec poczynaniom tego pana. UOP nie istnieje od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....................PO........... ..... 19.01.07, 18:17 to taka polska partia jak ja jestem chinczykiem.Ale nawet nie o to chodzi.Zyja na terenie Polski i sa oplacani z pieniedzy pochodzacych z budzetu a nie moga zahamowac sie przed dzialaniem na niekorzysc Polski.Dlaczego akurat z Niemcami?Otoz Niemcy maja w Polsce swojego przyjaciela w postaci Przewodniczacego PO Pana Tuska.Oj-wyprowadzi on na manowce zwolennikow PO. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....................PO........... ..... 19.01.07, 18:18 I ten facet chcial byc Prezydentem Polski.Do smierci i jeden dzien dluzej bez szans. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: ....................PO........... ..... 19.01.07, 18:20 to dobrze ze tusk robic chce interesy z niemcami , ty i twoja partia kochacie tylko jednego niemca tego z watykanu , ale raczej interesy z tym niemcaem to tylko same straty , jak zwykle watykan wezmie a polska tylko da !! Odpowiedz Link Zgłoś
pshemon Re: ....................PO........... ..... 19.01.07, 18:24 PISowcy mają jakiś kompleks władzy absolutnej. Powinni się leczyć, tylko nie na koszt Państwa, bo poszlibyśmy wszyscy z torbami Buhaha Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....................PO........... ..... 19.01.07, 18:26 Lewice leczy sie codziennie na koszt panstwa.Leczy sie z korupcji i zlodziejstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
filemon701 PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 18:23 Tusk miał dziadka w niemieckiej armi i teraz kuma sie ze szfabaqmi.Karierowicz rodem z KLD,AWS itd. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 21:29 Tusk z AWS???? A co do Wehrmachtu - zapewniam że większość mieszkańców Śląska i Pomorza miała bliższych lub dalszych krewnych w tejże armii. Co jak co, ale historię własnego kraju znać - choć w zarysie - wypada... Odpowiedz Link Zgłoś
piskoala PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 18:24 chciałbym porozmawiać z Cieciem. Można??? ---- viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL Odpowiedz Link Zgłoś
firaneczka Re: PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 18:29 widzę że nie potrafi nikt mi odpowiedzieć na konkretnie postawione pytania. polak polakowi wilkiem... nie potraficie ludzie normalnie rozmawiać niestety:( Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 18:33 To jest forum PO i SLD i plus kilku kontra.Trwa tu wieczna walka stad brak normalnej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 18:33 Firaneczka - widziałaś tu kiedyś merytoryczną dyskusję? Bo ja od zawsze widzę denny poziom idiotycznych poglądów, beznadziejnych oskarżeń wszystkich o wszystko no i dobre kilka ton hipokryzji, o braku dystansu i jakimkolwiek rozumowaniu nie wspominając. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
firaneczka Re: PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 18:34 więc może Ty mi to wyjaśnisz?? porozmawiajmy jak normalni ludzie a nie jak oszołomstwo z tego forum Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 18:36 no dobra, ale gdzie te Twoje pytanka? sorki, ale nie śledzę wątku... i nie jestem Polakiem, więc nie poczułem się odpowiedzialny szukać tych pytań (zanim kliknąłem "odpowiedz"...) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
firaneczka Re: PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 18:39 oto one;) proszę mi wyjasnić jakie są kompetencje szefa: - Komisji Spraw Zagranicznych, - Komisji Budżetowej po drugie proszę mi wyjaśnić czym się zajmuje pierwsza a czym druga, (wydaje mi się że wiem al wolał bym się upewnić) wg mojej wiedzy ważniejsza jest dla Polaków Komisja Budżetowa... jeżeli się myle proszę o info i uzasadnienie Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Re: PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 18:48 ło matko, nie jestem ekspertem od wewnętrznych spraw Unii :) ale co by tu nie gadać - czasy kiedy na Polskę szła ogromna kasa już niedługo się skończą, teraz unia będzie pompować euro w Rumunię i Bułgarię, dlatego właśnie niektórzy są za spraw zagranicznych, która niby się wydaje taka nie ważna ja tam wolałbym jednak budżetową :-) grunt to kasa Teraz lata 2007-2009 to będzie ostatni poważny zastrzyk, a potem szlus. A PiS-iory robią awanturę, że Niemcom Tusk oddaje sprawy zagraniczne, np. PiSowi zależy przynajmniej teoretycznie na Ukrainie w Unii, chociaż osobiście Kaczor mówił, że jest za Turcją. A te dwie sprawy się wykluczają. Innymi słowy - PiS sam nie wie, czego chce. Odpowiedz Link Zgłoś
firaneczka Re: PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 18:57 wg mnie też jest ważniejsza kasa niż kolejna wojna z niemcami;) zawsze można coś od niemców wytargować;)) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 21:30 > A PiS-iory robią awanturę, że Niemcom Tusk oddaje sprawy zagraniczne, np. > PiSowi zależy przynajmniej teoretycznie na Ukrainie w Unii, chociaż osobiście > Kaczor mówił, że jest za Turcją. Dodajmy tu, że Kaczyńscy bardzo się krzywią na "wspólną politykę zagraniczną". Ale oczywiście bardzo chętnie sami ją by prowadzili. Tak jak dzieci w przeszkolu: "Bawimy się w chowanego!" "Nie! My chcemy w ciuciubabkę i się z wami nie bawimy, a tak w ogóle to jesteście głupi!". To mniej więcej język obozu rządzącego. Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Czy Kuchcinski jest ograniczony umyslowo? 19.01.07, 18:30 Po pierwsze chodzi o poslow z PO, a po drugie to Merkel zadzwonila do Tuska, nie odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
roman-t1000 Re: Czy Kuchcinski jest ograniczony umyslowo? 19.01.07, 18:33 Chodzi o polską rację stanu. A Tusk to sprzedawczyk - sprzeda ja byleby tylko przypodobać się Niemcom. Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: Czy Kuchcinski jest ograniczony umyslowo? 19.01.07, 18:37 A jaka jest wg Ciebie ta polska racja stanu i co zlego w tym ze Tusk jako szef PO wysluchal Merkel dzwoniacej w sprawie europoslow z PO? Odpowiedz Link Zgłoś
roman-t1000 Re: Czy Kuchcinski jest ograniczony umyslowo? 19.01.07, 19:24 W interesie Polski leży, aby funkcję przewodniczącego Komisji Spraw Zagranicznych objął Polak. Tusk miał nie tylko wysłuchać - bo tu nie ma nic złego, ale też zapewnić, że Saryusz-Wolski jako europoseł PO tej funkcji nie obejmie. Czy jeszcze czegoś, że tak powiem, nie kumasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Czy Kuchcinski jest ograniczony umyslowo? 19.01.07, 21:40 > W interesie Polski leży, aby funkcję przewodniczącego Komisji Spraw Zagraniczny > ch objął Polak. To lezy co najwyzej w interesie Kaczynskich. W interesie Polski jest nierezygnowanie z Lewandowskiegio w komisji gospodarczej. Odpowiedz Link Zgłoś
remeq Postępująca paranoja Kaczora, nie racja stanu 19.01.07, 18:46 Kurdupel się wścieka, że ktoś zadzwonił do Tuska, a nie do niego, zasmarkanego cara. No i szajba małemu Stalinowi odbija, w każdej szafie widzi wrogów. Odpowiedz Link Zgłoś
roman-t1000 Re: Postępująca paranoja Kaczora, nie racja stanu 19.01.07, 19:20 Widzę, że swoją frustrację możesz tylko pokazać w wyzywaniu premiera... Merkel nie będzie dzwonić do kogoś u kogo nie ma szans załatwić swojego interesu. Zadzwoni do sprzedawczyka, do Judasza polskiej polityki. To chyba jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Czy Kuchcinski jest ograniczony umyslowo? 19.01.07, 18:36 może i jest. no i co ? to go nie dyskwalifikuje, a wręcz przecinie, IVRP potrzebuje takich ludzi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbigraj Re: Czy Kuchcinski jest ograniczony umyslowo? 19.01.07, 18:45 chirlider napisał: > może i jest. no i co ? to go nie dyskwalifikuje, a wręcz przecinie, IVRP > potrzebuje takich ludzi !!!! Chyba i ciebie całkiem pogięło !!! Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: Czy Kuchcinski jest ograniczony umyslowo? 19.01.07, 18:49 zbigraj napisał: > Chyba i ciebie całkiem pogięło !!! kogo pogieło to wesoły koleżko odpowiedz sobie sam po przesłuchaniu wypowiedzi niejakiego kuchcińskiego i jego szalonego bożka jarka k. Odpowiedz Link Zgłoś
prezertation1 chirlider.. tak, Kuchciński jest chory, bardzo ... 19.01.07, 19:20 na te chorobe jest jedyne lekarstwo... potężny kop w du.e !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbigraj PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 18:39 No tak, Tuska to jeszcze poważnie traktują za granicą a Kaczyńskich nie! Odpowiedz Link Zgłoś
mekagojira Tusk predzej poprze Macieja Giertycha na 19.01.07, 18:47 szefa komisji niz czlowieka Rokity. I to wszystko. Angie wcale nie musiala go do tego namawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
prezertation1 Panie !..dlaczego pokarałeś Polske Kaczyńskimi !!! 19.01.07, 18:54 Za co ?.. Nie mogłeś,Panie, pokarać Białorusi ?.. Odeślij ich tam, prosimy ! Odpowiedz Link Zgłoś
isnb.progresja Panie Tusk!.Dlaczego pokarałeś Polske Kaczyńskimi? 19.01.07, 19:00 .. Odpowiedz Link Zgłoś
6nine9 Re: Tuske zdradzil Polske! Nie moze byc poslem na 19.01.07, 18:41 Pisirowe oszolmy sadzą ze nalezy aresztowac Tuska za zdrade stanu. W jednej celi z lowcami skor. Na szczescie poki co Tusk moze rozmawiac z kim chce, i Merkel tez moze rozmawiac z kim chce. I Merkel moze nie chciec rozmawiac z KKK (kaczymi ksenofobicznymi kartoflami). Odpowiedz Link Zgłoś
isnb.progresja Oberst Tusk powiedzcie ale wyraźnie "soczewica, 19.01.07, 18:58 koło, miele młyn". Prusacki komuch udający centroprawicowego polskiego liberała chciał być Polskim Prezydentem HA HA HA! Nikogo już nie nabierzesz cwaniaczku, bękarcie Kwasa! Odpowiedz Link Zgłoś
prezertation1 isnb.progresja.. jakbym słyszał Gomułke ! 19.01.07, 19:17 koleś Kaczyńskich ?... razem studiujecie "myśli" Lenina ? Odpowiedz Link Zgłoś
isnb.progresja Bolszewiku prezertation1! "Soczewica 19.01.07, 19:27 koło miele młyn" to powiedział Łokietek a nie Gomółka. Nie wiem co mówił Gomółka bo nie studiowałem jego "kazań" tak jak ty! Odpowiedz Link Zgłoś
junker1 isnb,progresja... Łokietek tego nie powiedział... 19.01.07, 19:45 tylko jakiś "historyk"... Łokietek, nie umiał nawet pisac....Miał do tego pisarczyka "w łacinie' z Niemiec !..Nie wciskaj mi kitu.. Soczewica, pod tą nazwa ,pojawiła sie na przełomie wieków XV-XVI.... Odpowiedz Link Zgłoś
pokemon.z.cdu Tuske powiedzcie ale wyraźnie "soczewica" !:))))) 19.01.07, 19:29 > koło, miele młyn". Prusacki komuch udający centroprawicowego > polskiego liberała > chciał być Polskim Prezydentem HA HA HA! Nikogo już nie nabierzesz > cwaniaczku, bękarcie Kwasa! za króla Łokietka taki tuske byłby za soczewicę pozbawiony głowy :) za króla Jagiełły taki tuske byłby przez księcia Witolda pozbawiony głowy :) za króla Jana Kazimierza taki tuske byłby wciągniety na pal :) za Kwacha taki tuske byłby nagrodzony orderem Orła Białego :( Odpowiedz Link Zgłoś
isnb.progresja He he pokemon widzę że się rozumiemy! :))))) 19.01.07, 19:36 Na szczęście na wiosnę wszystkie robocopy i Tuski rdzewieją! :)) pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Tuske powiedzcie ale wyraźnie "soczewica" !: 19.01.07, 21:34 > za króla Jana Kazimierza taki tuske > byłby wciągniety na pal :) Jeśli twierdzisz, że Tusk to "pruski zdrajca" to się mylisz. Jan Kazimierz de facto obdarzył Prusy Książęce niepodległością. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Oberst Tusk powiedzcie ale wyraźnie "soczewic 19.01.07, 21:33 Prusacki komuch? Matko, co to niby znaczy? PS. Skąd ten "Oberst"? PS2. Czy wiesz kto to jest "bękart"? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Oberst Tusk powiedzcie ale wyraźnie "soczewic 20.01.07, 00:31 adas313 napisał: > Prusacki komuch? > > Matko, co to niby znaczy? he he, czytalem kiedys jak to pewien harcmistrz w latach 60tych pod Grunwaldem z okazji obchodow powiedzial, ze "swietujemy zwyciestwo nad krzyzackim faszysta", zeby juz wszystko bylo jasne :) > PS. Skąd ten "Oberst"? pewno go awansowali :) oberst to chyba pulkownik, jesli sie nie myle :) > PS2. Czy wiesz kto to jest "bękart"? a, to zapamietal z podworka, koledzy go tak nazywali :) Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Oberst Tusk powiedzcie ale wyraźnie "soczewic 20.01.07, 00:49 > "swietujemy zwyciestwo nad krzyzackim faszysta", zeby juz wszystko bylo jasne :) Ujmę to tak: od dawna uważam, że twarda prawica to mentalne dzieci PZPR. > oberst to chyba pulkownik, jesli sie nie myle :) Tak. Odpowiedz Link Zgłoś
niszcz.kaczyzm To dobrze, że ktokolwiek chce jeszcze rozmawiać 19.01.07, 19:12 z Polakami! To dobrze rokuje na przyszłość. Kaczystowska dyktatura wpada w złość, bo nikt z nią nie chce już rozmawiać. I dobrze, bo nie ma o czym ani nie ma jak - ostatni PiSuarianin, który potrafił coś powiedzieć po angielsku (yes, yes, yes) został wkręcony do bankowości. Odpowiedz Link Zgłoś
prezertation1 Proszę .. PIS rząda posłuszeństwa ! 19.01.07, 19:15 DYKTATURA BOLSZEWICKICH CIEMNIAKÓW ! Odpowiedz Link Zgłoś
ortanol Re: Proszę .. PIS rząda posłuszeństwa ! 19.01.07, 19:20 szkoda coś powiedzieć PIS ma monopol na wszystko, przynajmniej tak myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Tusk rozmawia z Merkel. 19.01.07, 19:27 Szajba odbila Tuskowi na calego!!! A od czego to mamy rzad??? Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski.0 Rząd? A co, nie widzisz co te gnojki wyprawiają? 19.01.07, 19:32 Te durne i niekompetentne buce mszcza sie na kim moga, za swoje wlasne kurdupelskie kompleksy. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
junker1 wet3. jak rządzł Miler, Kaczyńscy tez prowadzili 19.01.07, 19:40 rozmowy z przywódcami innych państw, idioto ! Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 19:29 to dlaczego pani merkel rozmawia z Tuskiem.widocznie w pisie nie ma partnerow.o czym rozmawiac z kims o poziomie takiej fotygi.po powinna wybrac wlasna opcje i ja realizowac.bedzie to wiekszy pozytek dla polski jak rozmowy aroganckich kurdupli. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 19:31 to dlaczego pani merkel rozmawia z Tuskiem.widocznie w pisie nie ma partnerow.o czym rozmawiac z kims o poziomie takiej fotygi.po powinna wybrac wlasna opcje i ja realizowac.bedzie to wiekszy pozytek dla polski jak rozmowy aroganckich kurdupli.co to znaczy post powtorzony. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski.0 Merkel: Panie Tusk, kim to są te dwa dziwne karły? 19.01.07, 19:37 Odpowiedz Link Zgłoś
endrju_lepper1 Wanda co nie chciala niemca: Panie monachijski 19.01.07, 21:17 Adolf H. i Josef G. ciagle maja wplyw na stana pana umyslu? (jezeli mozna to siano nazwac umyslem) Odpowiedz Link Zgłoś
sumak.blyskawiczny Re: Tuske zdradzil Polske! Nie moze byc poslem na 19.01.07, 19:42 Chłopie! Odejdź na chwilę od klawiatury. Weź jakieś leki przeciwgorączkowe. Bo to co piszesz przypomina majaczenia rozgorączkowanego człowieka. A co do meritumu: Donald Tusk, Andrzej Lepper, Anna Kowalska, również Ty poszeklu - każdy może sobie rozmawiać z panią Merkel! Są to ludzie wolni i nie ma żadnych przeciwskazań aby rozmawiali z kim chcą i kiedy chcą. Nie oznacza to dopuszczenia się zdrady narodu czy też usługiwania obcemu państwu. Dodatkowo Tusk jest przewodniczącym partii nic więc dziwnego, że reprezentuje jej interesy. Również poza granicami kraju. Statut PO zapewne przewiduje takie sytuacje. To, że jest on zgodny z obowiązującym prawem wnoszę z faktu rejestracji partii przez polski sąd rejestrowy. Organy państwa powinny mieć dosyć siły aby móc skutecznie reprezentować jego interesy na arenie międzynarodowej. Konstytucja i wynikające z niej przepisy prawa wyposażają władzę w takie narzędzia. PIS przejmuje coraz to nowe instytucje, obsadza swoimi ludźmi coraz to nowe stanowiska i wciąż płacze, że ktoś mu sika do mleka. To już nie jest komiczne. To staje się żałosne. Czas aby biedacy pomyśleli co zrobią gdy obejmą już wszystko, gdy nic nie zostanie do objęcia. Kto będzie wtedy winny? Naród? Zaplute karły reakcji? Cykliści? To całkiem realna sytuacja! Ci którzy żyją dłużej pamiętają czas gdy jedyna władza: PZPR trzymała w swoich rękach całą władzę, a mimo to nie chciało być lepiej. Czy nie jest ironią historii, że PIS - partia, która z taką zaciętością tropi i zwalcza najmniejsze pozostałości tamtych czasów, wpada powoli w tę samą retorykę, tę samą obsesję dostrzegania wszędzie nieuchwytnego wroga. teraz zwie się UKŁADEM lub SZARĄ SIECIĄ... Wystygnij więc trochę poszeklu. To, że nasza władza jest w gorączce nie znaczy, że i my mamy jej ulegać. Warto pamiętać, że to my - szarzy ludzie zazwyczaj cierpimy gdy oni - na szczytach władzy popadają w obsesje. ----------------- Złe cechy prawicy to: nieufność i zamknięcie w czterech ścianach własnych zasad. Podnoszą to do rangi wartości i nazywają konserwatyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
bikerz Re: Tuske zdradzil Polske! Nie moze byc poslem na 19.01.07, 19:52 podpisuję się pod tym - wszystkim co mam :) Odpowiedz Link Zgłoś
healthy Re: Tuske zdradzil Polske! Nie moze byc poslem na 19.01.07, 21:50 Też się zgadzam. Jeżeli PIS'owi tak zależy na komisji zagranicznej, to niech wystawi swojego człowieka. A nie mają takiej możliwości? No cóż w PE PIS i jego drużyna nie mają większości - to mają kilka możliwości: mogą obrazić się na Europe, na zawierane wewnątrz PE sojusze, albo wykorzystać sytuację i opluć swojego największczego przeciwnika - wszystko w stylu PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem1 PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 19:47 Tusk jest poprostu glupi! a szwaby to oczywiscie wykorzystaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pokemon.z.cdu Tuske Kabluje Kancelarce po szwabsku ???????????? 19.01.07, 20:23 zwiatrem1 napisała: > Tusk jest poprostu glupi! > a szwaby to oczywiscie wykorzystaj!!! ZGODA ! ALE STARE PRZYSŁOWIE MÓWI, ŻE GŁUPI NIBY-SWÓJ GORSZY OD WROGA !!!!!! ps do tego ma całą rzeszę głupków do pomocy jak niesiołek-matołek, komorowa-gnida czy mięczak-rakieta :( no i teg polskojęzyczne media jak wsi-tvn, sb-polsat i ajwaj-GWno :( Odpowiedz Link Zgłoś
mokrysedes Re: PiS oburzony na Tuska za rozmowy z Merkel 19.01.07, 19:49 Wszarze niemyte z PiSSu nie mogą przeżyć, że ktoś może coś obgadywać bez ich przyzwolenia. Jak za PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś