Dodaj do ulubionych

Korea ma gułagi w Unii Europejskiej

24.01.07, 07:15
"Świat dopiero poznaje rozmiary tego procederu"
--------------------------------------
Nie swiat tylko opinia publiczna, Swiat juz dawno o tym wie i nie za bardo
sie kwapi aby cos z tym zrobic, bo mu to na reke. Ktora firma na swiecie nie
chcialaby miec roboli-niewolnikow?
Obserwuj wątek
    • jerzy.zywiecki Korea ma gułagi w Unii Europejskiej 24.01.07, 08:19
      A co nasze kochane państwo nie pobierało podatków od swych obywateli
      pracujących w Angli.
      • baby1 Co to za pomysł z "pracownikiem wypożyczonym"? 24.01.07, 10:59
        Wprowadzono taką kategorię pracowników, aby można było łamać prawa pracownicze.
        Na tym polega wschodno-europejski kapitalizm.
        • znajomy_jennifer_lopez Korea Północna fuj a Chiny Ludowe cool? 25.01.07, 10:07
          Gdy niewolnicy pracują w Chinach, gdzie nie tylko nie ma wolności ale są obozy pracy, gdzie stosuje sie tortury, kara śmierci grozi nawet za kradzież to wszyscy sie zachwycają jaka wspaniała to gospodarka, te Chiny
          Gdy Korea przysyła swoich pracownikow-niewolników do Polski i UE jest "straszna afera"

p.s. Bardzo prosze o zmiane tytułu: porównywanie pracowników skoszarowanych w cieplutkich domkach z gułagami- raczej miejscami kaźni niz obozami pracy jest co najmniej nie na miejscu, choćby przez pamięc dla pomordowanych w nich...
          • plaszcz Wódz Jarosław Kaczyński robi z Polski Koree PN >>> 25.01.07, 11:10
            Zobaczcie... Jarosław Kaczyński powoli wprowadza swoja dyktaturę, dyktuje prawo do swoich potrzeb, narzuca co mamy myśleć, rozwiesza plakaty ze wzorowym szczęśliwym "obywatelem 4 RP", wywołuje w społeczeństwie zawiść i dzieli na tych co są z nim i na tych co nie są z nim, a jak nie są z nim to przeciw niemu, są wrogami!
    • nieomylny zdaje się , że "Solidarność: ich broniła ? 24.01.07, 08:49
      gdy wyszłą afera, że tacy pracują w polskiej stoczni ?
      • hermenegilda_zenia Re: zdaje się , że "Solidarność: ich broniła ? 24.01.07, 09:35
        Daj spokój, nic się nie zmieniło - sprawa bardzo szybko przycichła. To
        straszne, że taki proceder jest możliwy,a jeszcze gorsze, że państwa takie jak
        Polska świadome mechanizmu wyzysku pomimo to dalej w tym handlu niewolnikami
        uczestniczą.
        • roger39 Hipokryzja UE i GW 24.01.07, 11:45
          GW pisze : " Niemal odcięty od świata, zdał się na nielegalne źródła dochodów.
          Jednym z nich jest eksport siły roboczej "

Jakos zaden z koreanczykow nie popelnil samobojstwa , ani nie zostal
          zamordowany przez ochroniarzy . Dzisiaj wladze poszukuja stu polakow , ktorzy
          zagineli wyjezdzajac do pracy przy pomidorach w okolice Foggi we Wloszech .
          Polska utrzymuja swoja armie z pracy dwoch milionow niewolnikow , ktorzy
          zostali " wypozyczeni do pracy " w krajach starej Unii i nie tylko .
          • changchun Re: Hipokryzja UE i GW 24.01.07, 12:08
            > Jakos zaden z koreanczykow nie popelnil samobojstwa , ani nie zostal
            > zamordowany przez ochroniarzy .

a skad to wiesz? az tak dobre masz informacje z tego zamknietego srodowiska?
          • prosiak25 Re: Hipokryzja UE i GW 24.01.07, 14:56
            roger39 napisał:

> GW pisze : " Niemal odcięty od świata, zdał się na nielegalne źródła
            dochodów.
            > Jednym z nich jest eksport siły roboczej "
            >
            > zamordowany przez ochroniarzy . Dzisiaj wladze poszukuja stu polakow , ktorzy
            > zagineli wyjezdzajac do pracy przy pomidorach w okolice Foggi we Wloszech .
            > Polska utrzymuja swoja armie z pracy dwoch milionow niewolnikow , ktorzy
            > zostali " wypozyczeni do pracy " w krajach starej Unii i nie tylko .

taaaa te 2 miliony polskich "niewolnikow" tez ma "opiekunow"? tez przelewac
            musza pieniadze na konto ambasady?? tez jak cos zrobia nie tak zostana odeslani
            do obozu? jak masz napisac cos glupiego to lepiej nie pisz wogle
            • tajemniczydonpedro Re: Hipokryzja UE i GW 24.01.07, 17:31
              Nie, nie muszą przelewać pieniędzy na konto polskiej ambasady - wystarczy, że
              przeleją pieniądze na konto firmy, która "załatwiła" im tam pracę (bo jak nie -
              to firma przyśle im fakturę wraz z radcą prawnym)... I na tym polega wyższość
              kapitalizmu nad socjalizmem!
          • antykagan Re: Hipokryzja UE i GW 24.01.07, 22:25
            roger39 napisał:

> GW pisze : " Niemal odcięty od świata, zdał się na nielegalne źródła
            dochodów.
            > Jednym z nich jest eksport siły roboczej "
            >
            > zamordowany przez ochroniarzy . Dzisiaj wladze poszukuja stu polakow , ktorzy
            > zagineli wyjezdzajac do pracy przy pomidorach w okolice Foggi we Wloszech .
            > Polska utrzymuja swoja armie z pracy dwoch milionow niewolnikow , ktorzy
            > zostali " wypozyczeni do pracy " w krajach starej Unii i nie tylko .

Życzę ci bezmózgi debilu żebyś trafił do takiego obozu pracy. Skad sie takie
            gnoje i swołocz jak ty bierze?
          • ted1951 Re: Hipokryzja roger39... 25.01.07, 10:02
            ...piszesz nieprawde...Jestem z Gdanska i tutaj wszyscy wiedza, ze jeden z
            Koreanczykow - spawaczy, pracujacych na Stoczni Gdanskiej zmarl z
            wycienczenia /praca odbywa sie w niezgdnosci z polskimi przepisami BHP i w
            czasie ponadnormatywnym dla spawaczy/, ale niestey polskie wladze wydaly cialo
            konsulowi, prokurator nie wkroczyl i teraz juz niczego udowodnic nie mozna...
            I o to chodzi....
        • ted1951 Re: zdaje się , że "Solidarność: ich broniła ? 25.01.07, 09:57

...przeciez polscy pracodawcy wyzyskuja polskich pracownikow na codzien,
          wiec co sie im dziwic gdy trafiaja im sie Koreanczycy za darmo???
          Kolejny dowod na ZAKLAMANIE polskich elit politycznych i becnej jedynie
          slusznej partii rzadzacej ktora to toleruje i z nadania ktorej prezes Stoczni
          Gdansk - Jaworski, moze zacierac rece jakie to dobre interesy dla Polski
          robi...
    • vilik Re: Korea ma gułagi w Unii Europejskiej 24.01.07, 20:48
      no to mě nepřekvapuje, ostatně už se o tom mluvilo před nekolika měsíci. No co,
      lidi si řeknou:"Hlavně že je zboží lacné a víc mě nezajímá, seru na ně"
    • gs-arts.net To od dawna znany temat..dziwi mnie ze do tej pory 24.01.07, 20:58
      przymykano oczy w UE... niech sobie ludzie zarobia ...fajnie..ale dlaczego maja
      oddwac to temu mordercy...ich rodziny w KP sa trzymane za zakladnikow na
      wypadek gdyby przyszlo im do glowy...uciec...
    • b.6.1966 Re:Nie trzeba siegac po Koreanczykow. 25.01.07, 00:34
      Polacy, ludzie , HA, Ha, HA z tzw. Unii, robia za niewolnikow!
      Zawsze tam, gdzie rodowity gnoj nie sprosta z braku motywacji, pojawi sie
      Polak, co zrobi swietnie i polize dla efektu!Wynika to z OSAMOTNIENIA Polakow,
      jako narodu, w sytuacji, gdy wieprze u wladzy, wiedza lepiej!Co blizniakow czy
      padalcow niekompetencji w garniturkach, obchodzi los Polski, los ludzi, ktorzy
      musza szukac rozwiazan??
      To stary proceder, ze wszelkie kanalie rzadzace, wyciskaly i wyciskaja,
      ostatnie poty z szarej, czujacej masy!
      Mozna artykulowac sylaby jak prezydent, lub mowic galopem jak premier, co i tak
      nie przyniesie prestizu Polakom.Mam polski paszport, jestem wyksztalcona Polka,
      charuje jak niewolnik, bo ludzie w mojej ukochanej Polsce, wola Pi...olic o
      karierach,deliberowac w programach, stac na stanowiskach, usmiechac sie do
      kamery za moje pieniadze, i NIC Z TEGO NIE WYNIKA!!Wszyscy normalni,
      inteligentni Polacy, rozslawiaja swa ciezka i uczciwa charowa POLSKE, a takie
      ZERA z Wiejskiej powoduja, ze czuje sie tak, jakbym pochodzila z
      Korei!!!!!!!!
      • sca10 Re:Nie trzeba siegac po Koreanczykow. 25.01.07, 08:45

O, ironio, ja również mam wyższe wyksztalcenie i pracuje na III-ciej zmianie
        w piekarni(na czarno,zamknieta całą noc) za 3 zl na godzinę.
        Jestem tłumaczką ale mam zbyt malo zleceń,więc aby utrzymać trójkę dzieci
        muszę...I w urzędzie pracy wiedza o tym, mimo to mój szef jest
        nietykalnym,żadnych z mojch kolegów nie skarży się, twierdzą że tak być musi...
        I to w Polsce!
        • pether_23 Właśnie dowcip polega na tym, że nie "musisz" 25.01.07, 09:58
          Właśnie dowcip polega na tym, że nie "musisz". Poza tym, o ile ten post to nie
          prowokacja, może zamiast "zdobywać wyższe wykształcenie" trzeba było się nauczyć
          czegoś konkretnego, za co ktoś Ci zapłaci, hę? Tłumaczką jakiego języka, jeśli
          można wiedzieć? I dlaczego na początku nie połapałaś się, że nie stać Cię na
          wychowanie trójki dzieci?
          • atena48 Re: chyba jednak musisz ..... 25.01.07, 12:15
            kiedy pracodawca niewypłaca tobie poborów i musisz zmienić pracę, kiedy
            pracodawca zatrudnia ciebie na czarno bo legalnie ponoć mu się nie opłaca.
            Takie doradzanie i chamskie powiem wręcz przytyki chyba sa nie na miejscu. A to
            że wiedziała co robi , jak zafundowała sobie 3 dzieci - tylko , że te dzieci
            pokażą singlom gest kozakiewicza, lub środkowy palec jak ustawicie się po
            emerytury i renty wypłacane ze środków , które to ta trójka dzieci właśnie
            wypracuje. O systemie solidarnośiowym możecie raczej zapomnieć, raczej
            przygotujcie się na eutanazję. Podziękują wam te dzieci , za dzisiejszą niedolę
            i ten ponoć system prorodzinny - świetlaną przyszłością na emeryturze, oj
            podziękują.
            • pether_23 Z całym szacunkiem, ale bredzisz. 25.01.07, 12:33
              1)Nie próbuj mi wmawiać, że Sca10 wydała na świat 3 dzieci w ramach wspierania
              prawidłowej piramidy pokoleniowej (czy jak to tam się zwie). Zapewniam, że to
              nie był z jej strony żaden społeczny gest.

2)Nie mydl mi oczu jakimiś tekstami o "złym pracodawcy". Ona ma wyższe
              wykształcenie, a daje się robić jakby była po podstawówce i jeszcze się użala
              nad sobą.
              • atena48 Re: Chyba ty bredzisz.... 25.01.07, 12:51
                znam osobiście wielu ludzi z wyższym wykształceniem, ale w wieku np. 40-55 lat,
                którzy są tłamszeni psychicznie przez pracodawców niewypłacających pobory. Żyją
                na takim terenie , że pracę - przyzwoita i dobrze płatną dostaje się tylko po
                zanjomości. Osobiście też przerabiałam, ten temat i mogę coś na ten temat
                powiedzieć. Jestem inna i nie lubię jak , ktoś mnie robi w konia, ale ja mam
                taki charakter i jestem silna. Ale co maja zrobić ludzie słabi psychicznie i
                tacy, którzy powiedzmy nie nadają się żeby założyć własną działalność np. po
                40, 50- tym roku żcia ? Myslę, że powinieneś rozejrzeć się wokoło i zobaczyć co
                się dzieje. To, że nie widzisz wielu dewiacji w Polsce nie świadczy o tym, że
                one nie istnieją.
        • j666 Tak samo pracowali Polacy w Libii, Iraku czy Algie 25.01.07, 13:02
          Przez Polservice, czy przez Dromex lub Budimex.
          Większość pieniędzy zabierał pośrednik, a i tak po powrocie z kontraktu taki
          lekarz czy inżynier to była 'elita'...
          JaC
    • mkorbel Re: Korea ma gułagi w Unii Europejskiej 25.01.07, 08:50
      Za komuny polacy także jeździli do pracy na "zachodzie" i otrzymywali 10% tego
      co płacił pracodawca, ale nie byli tak pilnowani i zawsze dorabiali coś na boku
      prywatnym handlem. Na takie wyjazdy było bardzo dużo chętnych i był to jeden z
      niewielu sposobów na legalne posiadanie dewiz :)
    • tom1003 Korea ma gułagi w Unii Europejskiej 25.01.07, 09:21
      Kogo to dzisiaj obchodzi... Problemy są we współczesnym społeczeństwie nie tam,
      gdzie dzieje się krzywda, ale tylko tam, gdzie ktoś drze ryja (np. dewianci,
      którzy chcą być "orientacją"). A swoją drogą dyktatorzy gdyby pomyśleli, dla
      odwrócenia uwagi dorzuciliby jeszcze trochę kasy dla lobby gejowskiego. Ostatnio
      część ogłupionej opinii publicznej kojarzy problem praw człowieka właśnie z
      rozrywkami typu "parady gejowskie".
      • atena48 Re: rozczulamy Koreą ... a we własnym kraju 25.01.07, 09:40
        Mamy pracodawców niewypłacających poborów, którzy śmieją się z urzędó w głos -
        dotyczy to pracodawców państwowych i prywatnych. Ludzie mają zaległości w
        poborach przeszło roczne i co ??? to jest w porządku , śmiejemy sie z innych ,
        współczujemy, ujmujemy się za innymi a co my mamy - niewolnictwo w XXI wieku.
    • k0curek Gułagi? 25.01.07, 09:52
      Czy my nie mamy języka polskiego? Już używania określenia "łagier" na obóz w
      Związku radzieckim mnie drażni (o niemieckich obozach jakoś mało kto mówi
      lager, chociaż spotkałem się z określeniem niemiecki łagier :) ), ale mówienie
      o gułagach jest po prostu śmieszne. GUŁag był tylko jeden!!!
    • ted1951 Re: Korea ma gułagi w Unii Europejskiej 25.01.07, 09:52

...a juz szczegolnie polska firma, w kraju w ktorym pracodawcy uwazaja, ze
      wszyscy powinni pracowac po 10 - 16 gdzin dziennie, najlepiej za darmo a jesli
      juz koniecznie za pieniadze to za niegodziwe oczywiscie....
      Tacy Koreanczycy spadaja polskim pracodawcom z NIEBA! Nie dziwie sie wiec,
      ze prezes Stoczni Gdansk, pan Jaworski z PiS-u, co to pozowal do zdjecia ze
      szlifierka katowa trzymana za tarcze...jest zadowolony!!!
    • alex-alexander Korea ma gułagi w Unii Europejskiej 25.01.07, 09:59
      A jak sa traktowani polscy pracownicy w Polsce? Pampersy u kasjerek na przyklad.
      Nie pamietamy. A dlaczego Polacy wyjezdzaja do Angli czy Irlandii?
      • atena48 Re: mamy III swiat u siebie, a rozczulamy 25.01.07, 10:29
        się że mamy niby niewolników z Korei - oni przecież biją się o to żeby tutaj
        wyjechać, jednoczesnie psują nasz rynek pracy. Pracując za marne grosze,
        wiadomo , że powodują iż polscy pracodawcy wcale nie musza się wysilać i
        wiadomo wezmą taniego pracownika , a nie swojego, któremu muszą zapłacić
        godziwe pieniądze.
    • gajane4 Korea ma gułagi w Unii Europejskiej 25.01.07, 10:18
      Czy to tak dawno było, kiedy profesor uniwersytetu w Polsce zarabiał też nie
      więcej niż 30 USD, a w trakcie pobytu za granica był nadzorowany przez
      rezydentów UB i WSI. W końcu szwaczki, praktycznie bez kwalifikacji, zarabiają
      tyle samo i z całą pewnością żyją lepiej niż w Korei Północnej.
    • dyskusje Re: Korea ma gułagi w Unii Europejskiej 25.01.07, 10:31
      Ej ludzie ja znam calkiem oficjalny gulag pracy Koreanskiej. Nazywa sie on LG i
      miesci sie kolo Wroclawia w Biskupicach Podgornych. Proponuje Panstwowej
      Inpekcji Pracy zeby tam sprawdzili jak sie pracuje polskim pracownikom.
      • atena48 Re: obawiam się , że wielu by wymieniło wiele 25.01.07, 10:35
        firm, gdzie sieje się terror i znęca się choćby psychicznie nad pracownikami,
        jednocześnie nie płacąc im poborów - a niejeden zdziwiłby się o jakie to firmy
        chodzi - mam na myśli oczywiście państwowe przede wszystkim. I PIP doskonale o
        tych praktykach wie i niestety nic nie robi, oni ciesza się, że mają swoje
        ciepłe, wypasione posadki.
      • atena48 Re: Korea ma gułagi w Unii Europejskiej 25.01.07, 10:35
    • michalparadowski Korea ma gułagi w Unii Europejskiej 25.01.07, 11:16
      A ja już kiedyś czytałem, o taki polskim gułaszku owocowym.
      Co o tym sądzi Prawo i Sprawiedliwość, z najlepszym w historii ministrem
      sprawiedliwości?
      • untochables Re: Korea ma gułagi w Unii Europejskiej 25.01.07, 11:20
        tu kilka informacji na temat Pana Dobka i spawaczy w stoczni

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29184&w=39247320&v=2&s=0
        • olejowy.bogacz Re: mozgi zzera skleroza 25.01.07, 13:28
          PRL mial rozwinieta siec takich gulagow organizowanych przez rozne budimexy
          elektromexy i ch-y wie jakie, ktore zasluzonych i pewniakow wysylaly do krajow
          arabskich ddr i...a marynarze?? Ale byla przygoda i szmal;)) chociaz w
          porownaniu do innych na tych budowach - angoli czy niemcow, to byly tylko
          smierdzace grosze. Rezim i posrednicy brali swoje dzialki;))
    • adegie Był na ten temat artykuł jakiś czas temu 25.01.07, 14:54
      bodajże chyba nawet w GW albo w Dużym Formacie. W ten sposób pracują na przykład
      Koreańczycy w kolebce "Solidarności", stoczni gdańskiej. Była to piękna
      ilustracja hipokryzji związkowców. Żeby sprawę "zbadać" w zupełności wystarczy
      biały wywiad :) Mam nadzieję, że PE się odpowiedzialnym za wspieranie
      północnokoreańskiego reżimu kombinatorom dobierze do tyłków. pozdro.
    • woyciech2 Korea ma gułagi w Unii Europejskiej 25.01.07, 16:25
      Chwała Gazece Wyborczej za podejmowanie tematu pracy niewolniczej Koreańczyków
      z Północy. To naprawdę wstyd, że wśród Państw, które korzystają z pracy tych
      ludzi jest także Polska, aczkolwiek zastanawiam się, czy naprawdę chodzi tu o
      Polskę, czy też o grupkę ludzi, którzy w ten sposób zbijają swoją prywatna
      kiesę. Zastanawiające jest kto za tym naprawdę stoi i dlaczego organy naszego
      demokratycznego państwa są, albo przynjamniej zdają się być zeradne. Czy kryją
      się za tym jakieś dziwne grupy interesów czy też może równie dziwni,
      niezidentyfikowani ludziew. Zdaje się na to wskazywać reakcja na ubiegłoroczną
      publikację GW ujawniającą pradę i, podkreślma, tylko prawdę o zatrudnianiu
      Koreańczyków w Stoczni Północnej.
    • michnix2 Zupelnie nie rozumiem o co ta awantura... 26.01.07, 14:30
      Przeciez europejska lewica tez kradnie nam okolo 80-90% tego co zarobimy w postaci podatkow, akcyz, oplat manipulacyjnych, korporacyjnych, oplat za zezwolenia, koncesje, skarbowych etc.

Chyba ze chodzi po prostu o to, ze UE ma pretensje do Korei Polnocnej, ze zamiast oddac te pieniadze UE sami je biora...

Slowem: zupelnie nie rozumiem czerwonych: przeciez sami twierdza, ze im wyzsze podatki (czyli im wiecej rzad ukradnie) tym lepiej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka