jewropejczyk Za co ten kryminalista, złodziej i zwyczajny 24.01.07, 12:45 aferzysta towarzysz Pęczak ma 1900 zł renty ?! Z jakiego tytułu ten bolszewik to pobiera, nie wygląda na osobe z I grupą inwalidzką zresztą nawet oni tyle nie dostają !! Dać temu nędznemu SLDowskiemu kryminaliście 500 zł renty niech z tego żyje aferzysta jak miliony Polaków !! Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Za co ten kryminalista, złodziej i zwyczajny 24.01.07, 15:10 Relatywizm moralny.Jest tylu posłów co siedzieli npS Niesiołowski i bierze senatorską pensję!Ustalić wreszcie czy pobyt w kryminale jest powodem do chwały?Nie można byłych więżniów dzielić na słusznych,lub winnych.Zmiana władzy inny winny?! Odpowiedz Link Zgłoś
inmylife Pęczak - biedaczku Ty mój - podaj mi numer swojego 24.01.07, 12:48 konta - niezwłocznie wpłacę cegiełkę byś mógł godnie żyć - ja mam 850 - razem przejdziemy przez te burze i zawieruchy. DO ROBOTY PASOŻYCIE!!!!!!!! Nóż się w kieszeni otwiera jak czytam takie artykuły - pogratulować tupetu... Odpowiedz Link Zgłoś
loginn99 Re: Pęczak - biedaczku Ty mój - podaj mi numer sw 24.01.07, 12:56 facet bez HONORU !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pizza może Pęczak i jest bezczelny ale za to 24.01.07, 13:15 zawiść sącząca się postów pod tym artykułem wystawia brzydką wizytóweczkę jego rodakom Odpowiedz Link Zgłoś
inmylife [...] 24.01.07, 13:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
arczia ha ha ha ! 24.01.07, 13:17 a moja matka ma przezyć za 550 zł emerytury z oswiaty! Odpowiedz Link Zgłoś
pizza Re: ha ha ha ! 24.01.07, 13:21 oczywiście liczy się ile ci zostanie po tym jak ci zabiorą, czyli jakie masz obowiązkowe obciązenia. Np. zarabiasz 2000 ale płacisz alimenty np dwoje dzieci czyli juz masz tylko 1000. Czynsz - jeśli nie masz swojego mieszkania a niby skąd miałbyś mieć (coś wartego setki tysięcy zł) to płacisz czynsz u nas minimum 700 zł za kawalerkę. Dodaj przejady do roboty powiedzmy tramwajem. i masz poniżej 10 zł na jedzenie i 0 zł na ubrania czy COKOLWIEK INNEGO (np opłata za wode jeśli nie wliczona .....) i co da się przeżyć? NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
dakula Biedaczek 24.01.07, 13:27 zeżlił mnie okrutnie.Zaczynam się zastanawiać czy nie zmarnowałam głupio życia starając się żyć uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
aor [...] 24.01.07, 13:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwik123 bidula ci on 24.01.07, 13:44 Może dorobić sobie zbieraniem złomujest to bardzo modne zajęcie obecnie Odpowiedz Link Zgłoś
dwazet biedny Pęczak 24.01.07, 13:54 To jest totalna bezczelność. Za takie zachowanie winien wrócić do więzienia - tam jest jego miejsce. Baronet nie może wpaść na tak proste rozwiązanie jak stołowanie się w stołówkach dla ubogich, jak zbieranie złomu itp. A swoją drogą winno się sprawdzić kto takiemu gościowi dał tak wysoką rentę. To jest kryminał! Takim bezradniakom dobrze się jednak żyje na więziennym wikcie. Oprócz tego ma jeszcze swoją "rodzinę" - towarzyszy partyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
masterangelo Antypęczak 24.01.07, 13:56 hahahahahahahahahahah......On nie moze wyżyc z 1900zł.renty.hahah...Co mają powiedziec ludzie którzy dostają po 400zł.renty.Tez mają się zwrócic do Marszałka o podwyżke renty....kim on jest??? Niech sprzeda swoje subaru i wtedy będzie miał kase.....niech zmieni styl życia bo chyba przyzwyczaił sie do drogiego życia....... Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot kasowane opinie 24.01.07, 13:57 Uważam że nie powinniście wykasowywać postów. Niech Pęczak poczyta sobie co myśli lud. ciekawa lektura byłaby Odpowiedz Link Zgłoś
mietek.steyer Pęczak nie może wyżyć z 1,9 tys. złotych renty 24.01.07, 14:05 Niech więc wróci za kraty. Odpowiedz Link Zgłoś
dzmatyskowie Pęczak 24.01.07, 14:25 Niech zapyta o radę tego co ma 400,- PLN renty i ma jeszcze rodzinę na utrzymaniu Odpowiedz Link Zgłoś
naforum Moja matka dostaje 600 zl i musi wyzyc ! 24.01.07, 14:27 By sie wstydzil pan panie Peczak. Ludzie zyja za mniejsze pieniadze a pan mercedesy zamawiales zamiast zajmowac sie bieda ludzi w tym kraju-wszak byles poslem SLD co krew i pot dla ludu poswieca. Wstyd -powinni panu zabrac polowe tego co teraz pan dostaje ,za kare , za robienie szopki !!!Zalosne jest takie postepowanie. Jak ja bym mial takie pieniadze w Polsce to bym do Nowego Yorku do pracy nie musial wyjezdzac !!!Wstyd ,wstyd... Odpowiedz Link Zgłoś
lechaleksanderkaczynski uspokój się, człowieczku.. 24.01.07, 15:20 pomyśl tylko, że czym innym jest od dłuższego czasu zarabiać np. 1000 zł i później musieć żyć za 1900, a czym innym jest zacząć życie za 10% tego co się zarabiało dotychczas, tym bardziej, jeśli traci się swoją własność (komornik). Odpowiedz Link Zgłoś
anty_chirlider obronca zlodziei sie znalazl 25.01.07, 03:46 ty gosciu tez pewnie zlodziejem jestes, dlatego tak bronisz tego zlodzieja Odpowiedz Link Zgłoś
ablaszczuk6 bezwstydne ... baronie 24.01.07, 14:31 Dlaczego ten Pan chce przeżyć za 1900 zł miesięcznie, trzeba to zlustrować i dać Panu 550 zł emerytury- takiej jaką otrzymuje większość np. rolników. Ich nie byłoby stać na kaucję 400 tyś. zł ( ją trzeba również rozdzielić dla emerytów) Takie emerytury nie tak dawno Pan uchwalał ( jeśli Pan był obecny duchem na sesjach Sejmu). I tak samo należy postąpić z duchami przeszłości którzy szkodzili ludziom i utrudniali im życie. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Polska bieda za 1900? 24.01.07, 14:36 Co za kraj?Ja po 44 latach pracy,a on ma chyba tyle życia,mam 1900 emerytury!Ustawili się odpowiednio różni towarzysze,a jeszcze jęczą!Bezczelny tupeciarz!! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek31 skrajne ubóstwo 24.01.07, 14:52 "Pęczak nie może wyżyć z 1,9 tys. złotych renty" Proszę to powiedzieć kilkunastu milionom polakom którzy żyją poniżej miniumum soclanego. A może warto zapytać ich, co trzeba zrobić aby przetrwać. Dane za Dziennikiem Polskim z dnia 23-10-2006 r. "W skrajnym ubóstwie żyje prawie co piąty mieszkaniec wsi (18,9 proc.) i co dwunasty - miast (8,2 proc.) - wynika z najnowszego raportu GUS Około 5 milionów Polaków żyje w skrajnym ubóstwie. Kolejnych 7 milionów ma na swoje wydatki mniej, niż wynosi tzw. ustawowa granica ubóstwa. W sumie 30 proc. obywateli naszego kraju - 12 milionów osób - ma kłopoty z utrzymaniem siebie i swoich rodzin na elementarnym poziomie. Takie dane opublikował Główny Urząd Statystyczny we wstępnym raporcie na temat ubóstwa materialnego w 2005 r. Polacy, którzy zostali zaliczeni przez GUS do osób żyjących w skrajnym ubóstwie, nie mogli mieć w końcu 2005 r. więcej niż 387 zł miesięcznie, gdy żyli samotnie, a 1045 zł - w rodzinie 4-osobowej. W praktyce jednak - jak pokazały badania GUS - Polacy znajdujący się na progu wyniszczenia biologicznego mieli przeciętnie o prawie 25 proc. mniej pieniędzy niż teoretycznie wyznaczony próg skrajnego ubóstwa. Oznacza to, że człowiek, który samotnie wegetuje w warunkach skrajnego ubóstwa, ma średnio 10 zł na dzień (w tę sumę wchodzi wszystko, m.in. jedzenie, ubranie i opłaty). Rodzina 4-osobowa (rodzice i dwójka dzieci) nie może natomiast wydać więcej niż 30 zł na dzień, czyli 7,5 zł na osobę. To, rzecz jasna, jest tragicznie mało. " Panu Pęczakowi potrzebni są psycholog oraz psychatria aby móc mu pomóc Odpowiedz Link Zgłoś
bialo_czerwona Re: skrajne ubóstwo 24.01.07, 15:04 Wlodek, moje podziekowania i szacunek Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 brakuje mu na firanki , na szyby do Subaru ? 24.01.07, 15:00 trzeba przyznac mu rente SB-cka, ta wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
karta666 500 pln na dziecko? 24.01.07, 15:02 Mojej eksżonie (dzieci nie mieliśmy) płacę 800... I jeszcze drań narzeka. Swoją drogą - ja za 1900 na pewno bym nie przeżył. Choć ponoć próg ubóstwa dla singla to bodajże 300 pln. Ciekawe kto to wyliczył i jak... Odpowiedz Link Zgłoś
tomekk361 co za odrażający komuch!!! 24.01.07, 15:04 co za odrażająca czerwona świnia! Niech się do Kwacha uda po zapomogę. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden 1900 zl za malo? 24.01.07, 15:24 powinien pujsc do pracy,albo wyjechac na wyspy za zarobkami. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Kolejna kretyńsko sformułowana ankieta! 24.01.07, 15:27 "Czy za 1,9 tys miesięcznie da się wyżyć?" Na jedną osobę? Pewnie! Na czteroosobową rodzinę? Pewnie, że nie! Czy naprawde nie dałoby się doprecyzować tego pytania? Np. "czy za 1,9 tys miesięcznie utrzyma się jednoosobowe gospodarstwo domowe w mieście pow. 500 tys. mieszkańców?" -albo coś w podobnym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Re: Kolejna kretyńsko sformułowana ankieta! 24.01.07, 17:36 Dokładnie. Jeszcze zależy, czy ma mieszkanie własne, czy spłaca kredyt i w jakiej wysokości, czy wynajmuje komunalne za 300 zł, czy na wolnym rynku za 1000, czy mieszka z rodzicami, którzy za wszystko płacą. Kiedyś słyszałem, jak jeden dziadek do drugiego żalił się: "Panie, pan wiesz, ile ja płacę za mieszkanie? Trzy-sta-zło-tych!!!" Akcja się działa w Warszawie kilka lat temu. Z trudem się powstrzymałem, żeby go nie zapytać: "Gdzie pan znalazł takie tanie mieszkanie?" Ja w tej ankiecie nie biorę udziału, ale odpowiadam: nie, ja nie mógłbym. Inna sprawa, że o żadną zapomogę nigdzie bym się nie zwracał, bo i tak bym nie dostał. Co bym zrobił? Poszukałbym lepszej pracy, a jakby nie było szans, to sprzedałbym mieszkanie i kupiłbym tańsze, zwłaszcza w utrzymaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
wgalej1 zapomoga 24.01.07, 15:45 JA PIELĘGNIARKA Z 36 LETNIM STAŻEM ZWRACAM SIĘ Z PROŹBĄ O ZAPOMOGĘ BO JUŻ ZA 1650ZŁ BRUTTO MOJEJ MIESIĘCZNEJ PENSJI ŻYĆ MI JEST BARDZO CIĘŻKO!!!!!! DO WIADOMOŚCI PANOWIE SENATOROWIE I WIELCY CZCIGODNI POSlOWIE!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beata9947 Pęczak nie może wyżyć z renty 1900 PLN 24.01.07, 15:54 To niech h...j spróbuje wyżyć z renty 400 PLN! Tak jak wielu rencistów żyje! Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k wyzyc za 1,9 tys zl 24.01.07, 15:55 smiec nie moze wyzyc za 1,9 tys zl a ja zyje za polowe tego w tej kaczej polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bezhabilitacji Ty marna komunistyczno gnido, 24.01.07, 15:55 powinieneś dostać 600 zł i za to żyć. Posmakujesz jak to żyje się tym niby o których tak zabiegacie! Odpowiedz Link Zgłoś