Dodaj do ulubionych

Pęczak nie może wyżyć z 1,9 tys. złotych renty

• jewropejczyk Za co ten kryminalista, złodziej i zwyczajny 24.01.07, 12:45
      aferzysta towarzysz Pęczak ma 1900 zł renty ?! Z jakiego tytułu ten bolszewik
      to pobiera, nie wygląda na osobe z I grupą inwalidzką zresztą nawet oni tyle
      nie dostają !! Dać temu nędznemu SLDowskiemu kryminaliście 500 zł renty niech z
      tego żyje aferzysta jak miliony Polaków !!
      • 440417mz Re: Za co ten kryminalista, złodziej i zwyczajny 24.01.07, 15:10
        Relatywizm moralny.Jest tylu posłów co siedzieli npS Niesiołowski i bierze
        senatorską pensję!Ustalić wreszcie czy pobyt w kryminale jest powodem do
        chwały?Nie można byłych więżniów dzielić na słusznych,lub winnych.Zmiana władzy
        inny winny?!
    • inmylife Pęczak - biedaczku Ty mój - podaj mi numer swojego 24.01.07, 12:48
      konta - niezwłocznie wpłacę cegiełkę byś mógł godnie żyć - ja mam 850 - razem
      przejdziemy przez te burze i zawieruchy. DO ROBOTY PASOŻYCIE!!!!!!!! Nóż się w
      kieszeni otwiera jak czytam takie artykuły - pogratulować tupetu...
      • loginn99 Re: Pęczak - biedaczku Ty mój - podaj mi numer sw 24.01.07, 12:56
        facet bez HONORU !!!!!!!!!!!!
    • pizza może Pęczak i jest bezczelny ale za to 24.01.07, 13:15
      zawiść sącząca się postów pod tym artykułem wystawia brzydką wizytóweczkę jego
      rodakom
      • inmylife [...] 24.01.07, 13:17
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • arczia ha ha ha ! 24.01.07, 13:17
      a moja matka ma przezyć za 550 zł emerytury z oswiaty!
      • pizza Re: ha ha ha ! 24.01.07, 13:21
        oczywiście liczy się ile ci zostanie po tym jak ci zabiorą, czyli jakie masz
        obowiązkowe obciązenia. Np. zarabiasz 2000 ale płacisz alimenty np dwoje dzieci
        czyli juz masz tylko 1000. Czynsz - jeśli nie masz swojego mieszkania a niby
        skąd miałbyś mieć (coś wartego setki tysięcy zł) to płacisz czynsz u nas
        minimum 700 zł za kawalerkę. Dodaj przejady do roboty powiedzmy tramwajem. i
        masz poniżej 10 zł na jedzenie i 0 zł na ubrania czy COKOLWIEK INNEGO (np
        opłata za wode jeśli nie wliczona .....) i co da się przeżyć? NIE.
    • dakula Biedaczek 24.01.07, 13:27
      zeżlił mnie okrutnie.Zaczynam się zastanawiać czy nie zmarnowałam głupio życia
      starając się żyć uczciwie.
    • aor [...] 24.01.07, 13:38
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ludwik123 bidula ci on 24.01.07, 13:44
      Może dorobić sobie zbieraniem złomujest to bardzo modne zajęcie obecnie
    • dwazet biedny Pęczak 24.01.07, 13:54
      To jest totalna bezczelność. Za takie zachowanie winien wrócić do więzienia -
      tam jest jego miejsce. Baronet nie może wpaść na tak proste rozwiązanie jak
      stołowanie się w stołówkach dla ubogich, jak zbieranie złomu itp. A swoją drogą
      winno się sprawdzić kto takiemu gościowi dał tak wysoką rentę. To jest kryminał!
      Takim bezradniakom dobrze się jednak żyje na więziennym wikcie.
      Oprócz tego ma jeszcze swoją "rodzinę" - towarzyszy partyjnych.
    • masterangelo Antypęczak 24.01.07, 13:56
      hahahahahahahahahahah......On nie moze wyżyc z 1900zł.renty.hahah...Co mają
      powiedziec ludzie którzy dostają po 400zł.renty.Tez mają się zwrócic do
      Marszałka o podwyżke renty....kim on jest???
      Niech sprzeda swoje subaru i wtedy będzie miał kase.....niech zmieni styl życia
      bo chyba przyzwyczaił sie do drogiego życia.......
    • tomekjot kasowane opinie 24.01.07, 13:57
      Uważam że nie powinniście wykasowywać postów. Niech Pęczak poczyta sobie co
      myśli lud. ciekawa lektura byłaby
    • mietek.steyer Pęczak nie może wyżyć z 1,9 tys. złotych renty 24.01.07, 14:05
      Niech więc wróci za kraty.
    • dzmatyskowie Pęczak 24.01.07, 14:25
      Niech zapyta o radę tego co ma 400,- PLN renty i ma jeszcze rodzinę na
      utrzymaniu
    • naforum Moja matka dostaje 600 zl i musi wyzyc ! 24.01.07, 14:27
      By sie wstydzil pan panie Peczak. Ludzie zyja za mniejsze pieniadze a pan
      mercedesy zamawiales zamiast zajmowac sie bieda ludzi w tym kraju-wszak byles
      poslem SLD co krew i pot dla ludu poswieca. Wstyd -powinni panu zabrac polowe
      tego co teraz pan dostaje ,za kare , za robienie szopki !!!Zalosne jest takie
      postepowanie. Jak ja bym mial takie pieniadze w Polsce to bym do Nowego Yorku
      do pracy nie musial wyjezdzac !!!Wstyd ,wstyd...
      • lechaleksanderkaczynski uspokój się, człowieczku.. 24.01.07, 15:20
        pomyśl tylko, że czym innym jest od dłuższego czasu zarabiać np. 1000 zł i
        później musieć żyć za 1900, a czym innym jest zacząć życie za 10% tego co się
        zarabiało dotychczas, tym bardziej, jeśli traci się swoją własność (komornik).
        • anty_chirlider obronca zlodziei sie znalazl 25.01.07, 03:46
          ty gosciu tez pewnie zlodziejem jestes, dlatego tak bronisz tego zlodzieja
    • ablaszczuk6 bezwstydne ... baronie 24.01.07, 14:31
      Dlaczego ten Pan chce przeżyć za 1900 zł miesięcznie, trzeba to zlustrować i
      dać Panu 550 zł emerytury- takiej jaką otrzymuje większość np. rolników. Ich nie
      byłoby stać na kaucję 400 tyś. zł ( ją trzeba również rozdzielić dla emerytów)
      Takie emerytury nie tak dawno Pan uchwalał ( jeśli Pan był obecny duchem na
      sesjach Sejmu). I tak samo należy postąpić z duchami przeszłości którzy
      szkodzili ludziom i utrudniali im życie.
    • 440417mz Polska bieda za 1900? 24.01.07, 14:36
      Co za kraj?Ja po 44 latach pracy,a on ma chyba tyle życia,mam 1900
      emerytury!Ustawili się odpowiednio różni towarzysze,a jeszcze jęczą!Bezczelny
      tupeciarz!!
    • wlodek31 skrajne ubóstwo 24.01.07, 14:52
      "Pęczak nie może wyżyć z 1,9 tys. złotych renty"
      Proszę to powiedzieć kilkunastu milionom polakom którzy żyją poniżej miniumum
      soclanego. A może warto zapytać ich, co trzeba zrobić aby przetrwać.
      Dane za Dziennikiem Polskim z dnia 23-10-2006 r.

"W skrajnym ubóstwie żyje prawie co piąty mieszkaniec wsi (18,9 proc.) i co
      dwunasty - miast (8,2 proc.) - wynika z najnowszego raportu GUS
      Około 5 milionów Polaków żyje w skrajnym ubóstwie. Kolejnych 7 milionów ma na
      swoje wydatki mniej, niż wynosi tzw. ustawowa granica ubóstwa. W sumie 30 proc.
      obywateli naszego kraju - 12 milionów osób - ma kłopoty z utrzymaniem siebie i
      swoich rodzin na elementarnym poziomie. Takie dane opublikował Główny Urząd
      Statystyczny we wstępnym raporcie na temat ubóstwa materialnego w 2005 r.
      Polacy, którzy zostali zaliczeni przez GUS do osób żyjących w skrajnym
      ubóstwie, nie mogli mieć w końcu 2005 r. więcej niż 387 zł miesięcznie, gdy
      żyli samotnie, a 1045 zł - w rodzinie 4-osobowej. W praktyce jednak - jak
      pokazały badania GUS - Polacy znajdujący się na progu wyniszczenia
      biologicznego mieli przeciętnie o prawie 25 proc. mniej pieniędzy niż
      teoretycznie wyznaczony próg skrajnego ubóstwa. Oznacza to, że człowiek, który
      samotnie wegetuje w warunkach skrajnego ubóstwa, ma średnio 10 zł na dzień (w
      tę sumę wchodzi wszystko, m.in. jedzenie, ubranie i opłaty). Rodzina 4-osobowa
      (rodzice i dwójka dzieci) nie może natomiast wydać więcej niż 30 zł na dzień,
      czyli 7,5 zł na osobę. To, rzecz jasna, jest tragicznie mało. "
      Panu Pęczakowi potrzebni są psycholog oraz psychatria aby móc mu pomóc
      • bialo_czerwona Re: skrajne ubóstwo 24.01.07, 15:04
        Wlodek, moje podziekowania i szacunek
    • wojtek2784 brakuje mu na firanki , na szyby do Subaru ? 24.01.07, 15:00
      trzeba przyznac mu rente SB-cka, ta wystarczy.
    • karta666 500 pln na dziecko? 24.01.07, 15:02
      Mojej eksżonie (dzieci nie mieliśmy) płacę 800... I jeszcze drań narzeka.
      Swoją drogą - ja za 1900 na pewno bym nie przeżył. Choć ponoć próg ubóstwa dla
      singla to bodajże 300 pln.
      Ciekawe kto to wyliczył i jak...
      • tomekk361 co za odrażający komuch!!! 24.01.07, 15:04

co za odrażająca czerwona świnia! Niech się do Kwacha uda po zapomogę.
    • xxxxyyyyzzzz Bezczelny bydlak z tego Peczaka 24.01.07, 15:03
      .
    • neiden 1900 zl za malo? 24.01.07, 15:24
      powinien pujsc do pracy,albo wyjechac na wyspy za zarobkami.
    • ppo Kolejna kretyńsko sformułowana ankieta! 24.01.07, 15:27
      "Czy za 1,9 tys miesięcznie da się wyżyć?" Na jedną osobę? Pewnie! Na
      czteroosobową rodzinę? Pewnie, że nie! Czy naprawde nie dałoby się doprecyzować
      tego pytania? Np. "czy za 1,9 tys miesięcznie utrzyma się jednoosobowe
      gospodarstwo domowe w mieście pow. 500 tys. mieszkańców?" -albo coś w podobnym
      stylu.
      • rock73 Re: Kolejna kretyńsko sformułowana ankieta! 24.01.07, 17:36
        Dokładnie. Jeszcze zależy, czy ma mieszkanie własne, czy spłaca kredyt i w
        jakiej wysokości, czy wynajmuje komunalne za 300 zł, czy na wolnym rynku za
        1000, czy mieszka z rodzicami, którzy za wszystko płacą.

Kiedyś słyszałem, jak jeden dziadek do drugiego żalił się: "Panie, pan wiesz,
        ile ja płacę za mieszkanie? Trzy-sta-zło-tych!!!" Akcja się działa w Warszawie
        kilka lat temu. Z trudem się powstrzymałem, żeby go nie zapytać: "Gdzie pan
        znalazł takie tanie mieszkanie?"

Ja w tej ankiecie nie biorę udziału, ale odpowiadam: nie, ja nie mógłbym. Inna
        sprawa, że o żadną zapomogę nigdzie bym się nie zwracał, bo i tak bym nie
        dostał. Co bym zrobił? Poszukałbym lepszej pracy, a jakby nie było szans, to
        sprzedałbym mieszkanie i kupiłbym tańsze, zwłaszcza w utrzymaniu.
    • wgalej1 zapomoga 24.01.07, 15:45
      JA PIELĘGNIARKA Z 36 LETNIM STAŻEM ZWRACAM SIĘ Z PROŹBĄ O ZAPOMOGĘ BO
      JUŻ ZA 1650ZŁ BRUTTO MOJEJ MIESIĘCZNEJ PENSJI ŻYĆ MI JEST BARDZO CIĘŻKO!!!!!!
      DO WIADOMOŚCI PANOWIE SENATOROWIE I WIELCY CZCIGODNI POSlOWIE!!!!!!!!!!!!!!
    • beata9947 Pęczak nie może wyżyć z renty 1900 PLN 24.01.07, 15:54
      To niech h...j spróbuje wyżyć z renty 400 PLN! Tak jak wielu rencistów żyje!
    • kazik.k wyzyc za 1,9 tys zl 24.01.07, 15:55
      smiec nie moze wyzyc za 1,9 tys zl a ja zyje za polowe tego w tej kaczej polsce.
    • bezhabilitacji Ty marna komunistyczno gnido, 24.01.07, 15:55
      powinieneś dostać 600 zł i za to żyć. Posmakujesz jak to żyje się tym niby o
      których tak zabiegacie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka