chachar1 Re: Sejm: 40 mln zł ...... 25.01.07, 20:54 I bardzo dobrze że dał..szkoda że tak mało.. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Sejm: 40 mln zł ...... 25.01.07, 21:10 Najlepiej z funduszu budowy muzeum historii...starszych braci Odpowiedz Link Zgłoś
evident a po co dla emerytów 25.01.07, 20:55 obciążają tylko budżet, a tak czarni będą robić agitkę dla wodza i spółki Odpowiedz Link Zgłoś
edyta4god Re: Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Boże 25.01.07, 20:56 To już są szczyty ,ludzie powinni iść na ulice i zbojkotować takie decyzje! świątynie to odpowiedzialność Watykanu i wiernych, którzy chcą taki projekt finansować z prywatnych ofiar na ten cel a nie państwa. To jest jawne pogwałcenie konstytucji, ludzie nie puszczajcie tego płazem ! Zróbcie coś na miłość Boską! Ktoś powinien wywiesić nowe tezy na drzwiach do Sejmu. Hipokryci! Pan Jezus da im do wiwatu jak wróci za rabowanie biednych ludzi na rzecz tych beznadziejnych świątyń pełnych bałwanów! Biblię by tacy poczytali to by się dowiedzieli,że "Bóg nie mieszka w świątyniach budowanych ludzkimi rękami...", a może po prostu nie chcą wiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Sejm: 40 mln zł dla Świątyni 25.01.07, 21:15 Już zadzieram kiecę i na demonstrację lecę....ha ha ha ha... Odpowiedz Link Zgłoś
betsy12 Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Bożej .. 25.01.07, 20:58 proponuje 2006 swiatyn w podziece za rok 2006 za zwyciestwo PIS nad Polakami. Ograniczylam do maximum zuzycie pradu i gazu/siedze po ciemku w nieopalanym mieszkaniu/, zywnosc kupuje przeterminowana, leki ograniczylam tez, odziez tylko z lumpeksow, CO JESZCZE TRZEBA OGRANICZYC ABY RZAD MIAL MNIE Z CZEGO OKRADAC i bawiac sie w Janosika moja nedze oddawal przetluszczonym, aroganckim ksiezom i ich wydumanej swiatyni - nowemu pustostanowi Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Sejm: 40 mln zł ..... 25.01.07, 21:24 Ogranicza to się do minimum...podziękuj tym co szesnaście lat rządzili przed kaczorami...w rok mają zapewnić dobrobyt...przedtem żyłaś w dobrobycie... a kaczory ukradły wszystko...infantylizm porażający... Odpowiedz Link Zgłoś
johnybe $$$ na budowe rydzykowego Disney Land-u, 25.01.07, 20:58 po co ludziom emerytury? Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 Zabrac emerytury,renty, niech szlag trafi emerytów 25.01.07, 21:05 to zarządził sztab Kaczyńskich ! Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Zabrac emerytury...sbekom 25.01.07, 21:26 "Do chlewa ćwoku" to cytat twojego autorstwa Odpowiedz Link Zgłoś
terence Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Bożej .. 25.01.07, 21:04 To zgroza!!!To już jest po prostu zgroza! Taki u nas rozdział państwa od kościoła jak w Iranie! Łapy precz od publicznych pieniędzy! Licheń potrafiliście sobie postawić! 23 Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy! Bo dajecie dziesięcinę z mięty, kopru i kminku, lecz pomijacie to, co ważniejsze jest w Prawie: sprawiedliwość, miłosierdzie i wiarę. To zaś należało czynić, a tamtego nie opuszczać. 24 Przewodnicy ślepi, którzy przecedzacie komara, a połykacie wielbłąda! 25 Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy! Bo dbacie o czystość zewnętrznej strony kubka i misy, a wewnątrz pełne są one zdzierstwa i niepowściągliwości. 26 Faryzeuszu ślepy! Oczyść wpierw wnętrze kubka, żeby i zewnętrzna jego strona stała się czysta. 27 Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy! Bo podobni jesteście do grobów pobielanych, które z zewnątrz wyglądają pięknie, lecz wewnątrz pełne są kości trupich i wszelkiego plugastwa. 28 Tak i wy z zewnątrz wydajecie się ludziom sprawiedliwi, lecz wewnątrz pełni jesteście obłudy i nieprawości. 29 Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy! Bo budujecie groby prorokom i zdobicie grobowce sprawiedliwych, 30 i mówicie: "Gdybyśmy żyli za czasów naszych przodków, nie byliśmy ich wspólnikami w zabójstwie proroków". 31 Przez to sami przyznajecie, że jesteście potomkami tych, którzy mordowali proroków! 32 Dopełnijcie i wy miary waszych przodków!10 33 Węże, plemię żmijowe, jak wy możecie ujść potępienia w piekle? Odpowiedz Link Zgłoś
terence Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Bożej .. 25.01.07, 21:05 "Moja wiara" Mundury jak kapłani w Babilonie Władzę polityczną wzmacniają nieustannie Są bronić jej gotowi wieczorem i rankiem Twoją ręką ale swoim pistoletem Palec wskazujący podniesiony do góry To wzmacnia powagę postury I teraz ci powiem mój miły kolego To wszystko z Bogiem nie ma nic wspólnego! Apostołowie Słowo Boże spisali Ludzie je zmienili, celom swym poddali Podają sobie ręce, ze świata zbrodniarzami Naradzają się i knują ponad ludu głowami Ja w dniu, kiedy w Boga uwierzyłem Członkiem tej instytucji przestać być musiałem I teraz ci powiem mój miły kolego To wszystko z Bogiem nie ma nic wspólnego! Na świecie głód, świątyń w brud Podróże po całym świecie Czy zboże dla głodnych dzieci? Politycznie wzrasta, oczy na prawdę zamyka Czy ty potrzebujesz takiego pośrednika? Bo ja nie potrzebuję takiego pośrednika! "Święć się Imię Twoje" - mówią I Imię Twoje ukrywają "Odpuszczamy naszym winowajcom" - Win nie odpuszczają "Przyjdź Królestwo Twoje" - Wcale jego nie czekają "Po owocach ich czynów poznacie ich!" (Kazik) Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Sejm: 40 mln zł .............. 25.01.07, 21:07 I bardzo dobrze..tylko to powinno być z innego funduszu... Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Sejm: 40 mln zł .............. 25.01.07, 21:29 Dotyczy zgodnika,kralika,monachusa,prezertation,pallestriny i innych kilkudziesięciu i werterka... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 **RP może uratować tylko modlitwa!!! 25.01.07, 21:09 A takowa może być skuteczna tylko w takiej świątyni która przekona boga aby zamienił opaczność na opatrzność. Odpowiedz Link Zgłoś
sppam Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Bożej .. 25.01.07, 21:15 Brak mi słów. Dzieci głodują, rodziny żyją w nędzy, a tu proszę na takie budynki są pieniądze. Jezus jest w każdym drzewie, kamieniu, a nie w przepychu ludzkiej głupoty!!! Proponuję zmienić nazwę Moherowe berety na ZRYTE BERECIKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wisienia1 Re: Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Boże 25.01.07, 21:23 sppam napisał: > Brak mi słów. Dzieci głodują, rodziny żyją w nędzy, a tu proszę na takie budynk > i > są pieniądze. Jezus jest w każdym drzewie, kamieniu, a nie w przepychu ludzkiej > głupoty!!! Popieram, mam co kawałek kościół więc po co budować jeszcze jakiegoś kolosa? Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Boże 25.01.07, 21:25 "BÓG, KTÓRY STWORZYŁ ŚWIAT I WSZYSTKO NA NIM, ON, KTÓRY JEST PANEM NIEBA I ZIEMI, NIE MIESZKA W ŚWIĄTYNIACH ZBUDOWANYCH RĘKĄ LUDZKĄ I NIE ODBIERA POSŁUGI Z RĄK LUDZKICH, JAK GDYBY CZEGOŚ POTRZEBOWAŁ, BO SAM DAJE WSZYSTKIM ŻYCIE I ODDECH I WSZYSTKO", DZIEJE APOSTOLSKIE 17,24 Odpowiedz Link Zgłoś
katpard Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Bożej .. 25.01.07, 21:19 Naprawdę nasi posłowie mają rewelacyjne pomysły. Ciągle się słyszy o długach ZUS-u a tu proszę bardzo pieniążki na Świątynię dlaczego, nie? Proponuję, żeby szanowni pomysłodawcy sami się złożyli na ten szczytny cel. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.arkad.grab Po co płacić podatki? 25.01.07, 21:20 Śmiecholand-IV RP znów jest chojny.Tanie Państwo było tylko przed wyborami."Panie Kaczor"jak chcesz być taki święty mikołaj i lubisz rozdawać prezenty szczególnie dla kleru to rób to za własne pieniądze,nie moje.Możesz być teraz pewny,że skoro ty okradasz mnie i podobnie jak ja myślących,to ja będę robił wszystko,żeby oszukać ciebie i "źródełko" ,z którego tak chojnie szastasz nie swoimi pieniędzmi.Kaczor jak ja cię nienawidzę. Odpowiedz Link Zgłoś
terence Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Bożej .. 25.01.07, 21:23 Hej, wszystko dla Kościoła, pieniądze i złoto Benzyna, alkohol, pieniądze i czołgi Teraz z dala podbiega biskup, pokazuje Gdzie długa modlitwa każdego obowiązuje Kiedyś tu był stos, na którym palono A potem Kościół krzyczał, że ich odkupiono Chwała Ajatollach chcą naszej ofiary Chcą wojny w imię Boga, chcą niewiernym kary Hej, cesarz teraz wita się z dowódcą Kościoła A potem wydaje wyroki śmierci w imię Boga A oni dalej modlą się do barwnych napisów Nic nie rozumiejąc w swoim krótkim życiu A ja bardzo dobrze rozumiem ten stan Ja przecież kiedyś byłem taki sam Bo kultura Kościoła, to być niekulturalnym Spalić wszystko prawdziwe to jego kultura Lśnij potęgo kościołów, a zakon uczyńcie żebraczym Lśnij potęgo kościołów na tego królestwa odchodzie Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 Do lewactwa! 25.01.07, 21:45 Czysty chlew i pełno koryto to ideał wieprza! Co lewactwo uczyniło od 1945 roku by te koryto napełnić. Czyny niedzielne , praca wielozmianowa, okradanie kułaków, pozbawianie majatku ziemian, fabrykantów, budowa "osocza"..., lewe interesy , życie na koszt najbiedniejszych, obiecane gruszki na wierzbie...., zaciskanie pasa, obiecanki i pogadanki o lepszym jutrze, i wiele frazesów.... . I co z tego ostało się? Długi, ... długi i bieda. Wszystko w zapaści ! Dopiero od 2005 r zaczyna chce się żyć, zaczyna starczać na wszystko! Jest za co dziękować Najwyższemu!!!! Brawo parlamentarzystom. Vivat Sejm! Odpowiedz Link Zgłoś
terence Re: Do lewactwa! 26.01.07, 02:29 każdy kto chce rozdziału religii od państwa jest dla Ciebie lewakiem? czy lewakiem nazywasz każdego kto ma inne poglądy niż Ty? ja chce rozdziału religii od państwa i państwa bezwyznaniowego rozumiem że według Ciebie państwo wyznaniowe katolickie by doprowadziło do cudu jakoś śmiem wątpić... Odpowiedz Link Zgłoś
kari-001 Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Bożej .. 25.01.07, 21:29 Chyba wypada robić tylko na czarno...do czego to doszło żeby państwo dotowało kościół? Odpowiedz Link Zgłoś
katpard Re: Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Boże 25.01.07, 21:35 Nie tyle Państwo co my wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
puzzi Re: Cenzurowany ONET 25.01.07, 21:49 Lizusy kaczorow z ONET.PL nie podaly w ogole tej wiadomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
starduster Re: Sejm: 40 mln zł dla ........ 25.01.07, 21:51 Zlikwidować pozycję budowa "Muzeum historii Żydów w Polsce" za 6o mln i jeszcze zostanie trochę kasy... Ta historia za noje pieniądze to skandal..niech to finasuje Israel..albo USrael. I niech sobie w W-wie będzie wisi mi to .... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna20001 Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Bożej .. 25.01.07, 21:55 Rany boskie a nie mamy jeszcze jakichś zobowiązań poczynionych wobec kościoła matki naszej w tysiącletniej historii?......... Jestem wściekła i bezradna, czyli że czuję się tak jak w PRL. Obawiam się, że obłęd to stan normalny w tym punkcie globu. Odpowiedz Link Zgłoś
jqu Re: akuku 25.01.07, 22:06 zawsze mozna pokazac KK gest Kozakiewicza: www.apostazja.info/ Odpowiedz Link Zgłoś
jqu Re: spokojnie popieram PIS !!! 25.01.07, 22:19 prokto napisała: > tak 3mać panowie w wolnym kraju wolno byc nawet bezdennie glupim. ale na dluzsza mete to sie nie oplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
fat_cat Oh my God - jaki tytuł, jak z "Faktu"... 25.01.07, 22:06 GazWyb coraz bardziej zaczyna przypominac brukowca.... Odpowiedz Link Zgłoś
jqu Re: Oh my God - jaki tytuł, jak z "Faktu"... 25.01.07, 22:13 fat_cat napisał: > GazWyb coraz bardziej zaczyna przypominac brukowca.... czy aby na pewno doczytales do konca, Tlusty Kocurze (Tlusta Kocico?)? chodzi mi o ten kawalek: " Fundusz, z którego zostaną przesunięte pieniądze na budowę Świątyni to pieniądze w dyspozycji Zakładu Ubezpieczeń Społecznych wypłacającego Polakom emerytury. Część funduszu pochodzi z dotacji budżetu, a część - ze składek wszystkich pracujących." Odpowiedz Link Zgłoś
romualdl Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Bożej .. 25.01.07, 22:11 Znowu Parlamentarzyści obdarowali Kościół pieniędzmi EMERYTÓW.Nie jest to pierwszy przypadek gdy odbiera się waloryzację rent i emerytur należną tym najbardziej potrzebującym,a Opatrzność Boża nie zapewni im egzystencji.Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
bb63 Re: Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Boże 25.01.07, 22:25 romualdl napisał: > Znowu Parlamentarzyści obdarowali Kościół pieniędzmi EMERYTÓW.Nie jest to > pierwszy przypadek gdy odbiera się waloryzację rent i emerytur należną tym > najbardziej potrzebującym,a Opatrzność Boża nie zapewni im egzystencji.Niestety > . ******************************** nie dosc ze okradli jeszcze raz emerytow to na mszy wyciagna jeszcze lape z taca a przeciez Bog ma w nosie swiatynie, on by wolal zeby emeryt nie jadl 20 dni na miesiac i oszukiwal wlasne zdrowie z braku pieniedzy, Bog woli zeby emeryt mial co do garnka wlozyc przez 30 dni na miesiac. I takich zlodziei Bog pokara Odpowiedz Link Zgłoś
volverener Do wszystkich zatroskanych 25.01.07, 22:40 Wszystkich zatroskanych i oburzonych decyzja sejmu PR pragne pocieszyc: Otoz nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Takze w tym przypadku. Upadek Kosciola Katolickiego w Polsce moze sie dokonac tylko poprzez wzrost swiadomosci spoleczenstwa, a ten z kolei wzrasta skokowo miedzy innymi dzieki takim aferom jak sprawa abp Wielgusa czy tez wlasnie ta uchwala ktora tak krytykujecie na tym forum. Te 40 mln zlotych to naprawde niewielka cena jaka placimy za to by w przyszlosci pozbyc sie jednego z najwiekszych przeklenstw jakie dotknely Polske tysiac lat temu: przyjecie katolickiego chrztu przez Mieszka I. W tym przypadku nawet cena wielokrotnie wyzsza nie bedzie zbyt wysoka. Tego wrzodu Polska powinna sie byla pozbyc znacznie wczesniej, to nie ulega watpliwosci, ale co zrobic? Lepiej pozno niz wcale. To zakrawa na paradoks, ale w jakis sposob powinnysmy byc wdzieczni losowi za braci Kaczynskich. Nikt jeszcze w calej historii Polski nie doprowadzil do takiego wzrostu nienawisci i takiego masowego odchodzenia od KK jak wlasnie oni. Oto jestesmy swiadkami swoistego zartu przewrotnego losu. Wladze komunistyczne oczywiscie byly przeciwne KK jako instytucji szerzacej zabobony i demoralizujacej spoleczenstwo, a jednak nigdy KK tak nie urosl w sile jak wlasnie za ich rzadow. Teraz, kiedy swieckie wladze naszego kraju sa niemal calkowicie podporzadkowane Kosciolowi a "nasi" politycy wrecz rywalizuja miedzy soba o to ktory glebiej wejdzie w d... Glempowi i jego kolegom (swoja droga, jaki tam musi tlok panowac...) okazuje sie ze droga jaka podaza spoleczenstwo jest droga uwolnienia sie od tysiacletniego zniewolenia i zycia na kleczkach. Za wszystko trzeba placic, tak wiec placimy za to by wreszcie podniesc sie z kleczek i podazac w przyszlosc tak jak przystalo ludziom wolnym, godnie i z podniesionymi glowami. I to jest wlasnie piekne i radosne w tym wszystkim. Za kilkanascie lat zapomnimy o tych czasach, niedobitki kleru - ci ktorzy rzeczywiscie kierowali sie wiara w wyborze drogi zyciowej, a nie dobrami ziemskimi i mamona - wycofaja sie tam gdzie ich miejsce: do prawie opustoszalych kosciolow. Alleluja! Odpowiedz Link Zgłoś
kadanka Re: Do wszystkich zatroskanych 25.01.07, 23:24 duzo racji w tym co piszesz... nieslychanie wazne jest to, zeby WRESZCIE ogromna niepraktykujaca czesc polskich katolikow (czyli ci ktorzy sa katolikami tylko dlatego, ze ktos ich kiedys ochrzcil, ale są niewierzącymi ludzmi) dowiedziala sie ze moze wypisac sie z kosciola. bo to ma ogromne znaczenie dla statystyk, oficjalnych rejestrow liczby wiernych. przeciez to jest ten glowny argument kosciola 95% wiernych. OCHRZCZONYCH tak, ale nie "wiernych" apostazja jest oficjalnym odejsciem z kosciola katolickiego. proboszcz z parafii, w ktorej nas ochrzczono, NIE MOZE nam apostazji odmowic. rodzice ochrzcili mnie gdy mialam 8 miesiecy. jestem niewierzaca, zamierzam oficjalnie odejsc z kosciola katolickiego, zeby nie wliczal mnie do swoich rejestrow. nie naleze do tych 95% i chce zeby to zostalo oficjalnie zatwierdzone. decyduje sie wiec na apostazje. Odpowiedz Link Zgłoś
volverener Re: Do wszystkich zatroskanych 25.01.07, 23:52 Gratuluje, kadanko! Na stronie www.racjonalista.pl znajduja sie wyczerpujace informacje jak wystapic skutecznie z Kosciola. Wczesniej na tym forum tez ktos podal adres z ktorego mozna sciagnac wzor pisma w tej sprawie, ma to nazwe :"Rezygnacja z członkostwa w Kościele Rzymsko-Katolickim". Pozdrawiam serdecznie i zycze powodzenia. v. Odpowiedz Link Zgłoś
tylla1 Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Bożej .. 25.01.07, 22:40 MOIM ZDANIEM TO NIE MAJą NA CO WYDAWAć PIENIęDZY.TYLE DZIECI CHODZI GłODNYCH, NIE MA NA LEKI I NA SZPITALE, ALE NA NASTEPNY KOśCIół TO TYLE PIENIęDZY TO JEST!!! CZY W TEJ POLSCE JUZ GłUPIEJą?I PO CO TA SWIATYNIA KOLEJNA! ZASTANóWCIE SIę LUDZIE CO WY ROBICIE W TYM NASZYM RZąDZIE! Odpowiedz Link Zgłoś
monopol 40 milionów to na ornat dla proboszcza nie starczy 25.01.07, 22:58 Dajcie ze 4 miliardy. Albo 44. Odpowiedz Link Zgłoś
jerber 40 mln. na Światynię OP czy na Fundację, która ... 25.01.07, 23:02 prowadzi budowę tej Świątyni ? Ma być zmieniony statut Fundacji, żeby mogli prowadzić jakąś tam działalność i otrzymać na to tą kasę. To jakieś "klajstrowanie" sprawy. Co - przeniosą tam księgarnię, która była w podziemiach kościoła na pl. Grzybowskim ? Sejm podejmował dawniej uchwałę o budowie świątyni a nie jakichś innych budynków. Nie dość,że Episkopat podjął decyzję o budowie nie posiadając środków na ten cel - to teraz starają się jeszcze wyciągać od Narodu kasę na dodatkowe cele. I to się nazywa MORALNOŚĆ w wydaniu władz kościelnych. A posłowie posłusznie "przyklepują" sprawę. Obłuda i krętactwo nie ma granic w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
kazet31 Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Bożej .. 25.01.07, 23:09 wydatek 110 mln to tylko połowa wydatków na IPN a zostanie na wieki Odpowiedz Link Zgłoś
mamila41 Sejm: 40 mln zł dla Świątyni Opatrzności Bożej .. 25.01.07, 23:27 Jestem ta wiadomoscia zdruzgotana.Jak mozna bylo o czyms takim zdecydowac podczas,gdy emeryci,ktorzy przepracowali 40 i wiecej lat maja glodowe emerytury i spodziewali sie,ze wreszcie,u schylku zycia dola im sie poprawi. Nic takiego sie nie stalo. Pomysl taki mogl sie zrodzic jedynie u tych w glowach,ktorych zarobki sa tak wysokie,ze zapomnieli o ludziach biednych.Niech oni przeznacza swoje pieniadze na budowe Swiatyni. Poza tym,gdyby bylo wybudowanych jeszcze kilkadziesiat takich Swiatyn,to i tak przywarow Polakow takich jak: msciwosc,zawisc,klamliwosc,pazernosc,zazdrosc i wiele innych nie wykorzeni sie. Oni nie pracuja nad tym,aby stac sie lepszymi. Odpowiedz Link Zgłoś