forresty 26.01.07, 11:39 tusk to d..a nie lider. nie rozumiem na co nam ta komisja? Mógł być budżet a jest nic właściwie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
seawolfie "Sueddeutsche Zeitung": dotkliwa porażka Elmara.. 26.01.07, 11:50 No, jak , to, przecież Tusk i jego klakierzy mówili, że ta komisja własciwie nic nie jest warta, czemu więc Niemcy tak rozpaczaja? Dobrze, że PiS podniosło raban, inaczej Tusk przehandlowałby to stanowisko po cichutku, na polecenie pani Merkel. Ach, przepraszam, to PiS "kupczy", PO natomiast "prowadzi negocjacje". Gratulacje dla Saryusza. Mam nadzieję, że przejdzie do PiS, a Tuskowi zostanie Schetyna z Bufetową. A właściwie Schetynie zostanie Tusk z Bufetową, bo tak , jak dochodzą słuchy wygląda hierarchia w PO. Odpowiedz Link Zgłoś
esbol_w_majami_bicz Putinowski_pies_odchodzi__U_E__z_ y_s_k_u_j_e_:)))) 26.01.07, 12:53 > No, jak , to, przecież Tusk i jego klakierzy mówili, że ta komisja własciwie > nic nie jest warta, czemu więc Niemcy tak rozpaczaja? > > Dobrze, że PiS podniosło raban, inaczej Tusk przehandlowałby to stanowisko po > cichutku, na polecenie pani Merkel. Ach, przepraszam, to PiS "kupczy", PO > natomiast "prowadzi negocjacje". > > Gratulacje dla Saryusza. Mam nadzieję, że przejdzie do PiS, a Tuskowi zostanie > Schetyna z Bufetową. A właściwie Schetynie zostanie Tusk z Bufetową, bo tak , > jak dochodzą słuchy wygląda hierarchia w PO. Wspaniała wiadomość dla UE !!!! Nareszcie odblokowane zostaną sprawy tureckie, białoruskie i rosyjskie ! Europa przestanie być prywatnym folwarkiem kartoflo- i żabo-jadów !!!! ps poniższe bzdety jakiegoś zawiedzionego psychopatycznego kartoflojada :( to dowód na słusznośc decyzji J. Kaczyńskiego ! ......Niemcy jako główny płatnik netto w EU, jako członek G-8 i praktycznie nieformalny członek RB ONZ mają inny posłuch w świecie .... He he he he !!! Niezła Paranoja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
phun Ciekawe czy Pisiory poprosza Niemcy o pomoc jak 26.01.07, 15:51 Rosjanie zrobia z kartoflokatolandu atomowe kartoflisko, ciekawe czy pisiory dalej beda tak butni czy wobec zainstalowania tarczy rakietowej beda dalej chonic swoje brunatne dupska pod kuratela polityczna UE czy przyjma porazke z honorem. Putin raczej nie zrezygnuje z embarga na polskie mieso. Co do poszezenia UE o inne kraje to nie ma takiej mozliwosci. Merkel juz zapowiedziala ze bez poglebienia integracji nie bedzie poszezenia UE o nowe kraje Z calej sytuacji moze jedynie cieszyc to ze Chadecja traci wplywu w UE na rzezcz socjalistow - to dobra wiadomosc i polityczny zalazek ksztaltowania srodowisk ktore beda dazyly do poglebienia integracji. Osobiscie kartofel wolski nie bedzie traktowany powaznie przez zadne cialo UE ani poza nia. Pytanie czy zostanie wybrany jest ciagle aktualne, mysle ze inne panstwa zmobilizuja sie i postawia weto wolskiemu slabemu politykowi choldujacemu narodowemu nacjonalizmowi. Odpowiedz Link Zgłoś
esbol_w_majami_bicz "Seuddeusthe Zejtung": Największa Klęska od 1410 ! 26.01.07, 20:33 .... "znanego w całej Europie" Broka popierali m.in. premier Luksemburga Jean-Claude Juncker i były kanclerz Austrii Wolfgang Schuessel..... He he he he !!! ale poparcie miał ten znany w całym Układzie Słonecznym Brock :)!!!!! zapomnieli o najważniejszym poparciu dla tego nad-geniusza: Monako, san marino, andorra i Lichtensztejn ! Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: "Sueddeutsche Zeitung": dotkliwa porażka Elma 26.01.07, 23:21 seawolfie napisał: > No, jak , to, przecież Tusk i jego klakierzy mówili, że ta komisja własciwie > nic nie jest warta, czemu więc Niemcy tak rozpaczaja? > > Dobrze, że PiS podniosło raban, inaczej Tusk przehandlowałby to stanowisko po > cichutku, na polecenie pani Merkel. Ach, przepraszam, to PiS "kupczy", PO > natomiast "prowadzi negocjacje". > > Gratulacje dla Saryusza. Mam nadzieję, że przejdzie do PiS, a Tuskowi zostanie > Schetyna z Bufetową. A właściwie Schetynie zostanie Tusk z Bufetową, bo tak , > jak dochodzą słuchy wygląda hierarchia w PO. Ty chamie, Za te kłamstwa wytrzaskałbym ciebie po pysku (w rękawiczkach). Jaką trzeba być kanalią pisdacka, zeby takie rzeczy wypisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Komisja jako wytresowany anytputinowski pies? 26.01.07, 12:23 Zwycięstwo może być, jak już piszę gdzie indziej, pyrrusowe: www.gazetawyborcza.pl/1,75477,3876258.html Komisja nie mając żadnej formalnej władzy była, ku zadowoleniu innych członków Unii, przez całe lata silna siłą jej przewodniczącego i siłą państwa z którego pochodził. Niemcy jako główny płatnik netto w EU, jako członek G-8 i praktycznie nieformalny członek RB ONZ mają inny posłuch w świecie i inaczej mogą wpływać na konflikty rangi światowej w imieniu EU niż Polska. Dla EU to bolesny spadek jej rangi wśród wielkich tego świata. Ale Polskę mało to obchodzi. Dla polskich "elyt" komisja zagr. to, jak wciąż powtarzam, tarcza i maczuga przeciw Rosji, do tego ją oni podobnie jak i całą Unię (plus kasa) redukują, do tego też redukuje ją, jak widać, wielu forumowiczów. Tymczasem komisja powinna mieć (nieformalny) posłuch w USA, Rosji, Chinach, Izraelu etc. w wielkich groźnych dla całego świata konfliktach na Bl. Wschodzie, Iraku, Afganistanie, Afryce i innych punktach zapalnych świata. Używanie komisji praktycznie WYŁACZNIE jako naszczutego na Putina psa oraz jako hebla do wpuszcznia do Unii Ukrainy czy innej Gruzji na pewno nie leży w interesie Unii. Dlatego Niemcy i WIELE innych członków Unii (Austria, Luxemburg, Francja etc..) tak walczyli o zachowanie tej komisji. Komisja zagr. EU była i powinna pozostać ważnym global player a nie instrumentem zemsty w ręku jednego kraju za dziejowe krzywdy. Te prawdziwe i te urojone. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Komisja jako wytresowany anytputinowski pies? 26.01.07, 16:37 > Używanie komisji praktycznie WYŁACZNIE jako naszczutego na Putina psa oraz jako > hebla do wpuszcznia do Unii Ukrainy czy innej Gruzji na pewno nie leży w > interesie Unii. Dlatego Niemcy i WIELE innych członków Unii (Austria, > Luxemburg, Francja etc..) tak walczyli o zachowanie tej komisji. Nalezy odczekac, nie zapomnij, ze ten "nasz" szef tej komisji moze sie rozwijac. Nie musi koniecznie sluchac kaczorow. Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 skandaliczna wypowiedz Broka 26.01.07, 16:56 Wczoraj pokazano fragment wypowiedzi Broka, ktory ze zbolalo mina wyrazil swoje wielkie zaniepokojenie " nacjanlistycznymi wypowiedziami polskich politykow, ktorzy zadali przywodztwa komisji zagranicznej". Innymi slowy, jak Niemiec sie o to stara, bo przeciez Brok o to zabiegal, to jest to pewnie "odpowiedzialny patriotyzm", jak stara sie Polak, to jest to nacjonalizm. Coz za typowo niemiecka bezczelnosc. Bezczelny plan Tuska, ktory chcial przehandlowac komisje zagraniczna pewnie za jakies korzysci osobiste nie powiodl sie ze wzgledu na krzyk jaki podniosl PiS. Kolejna dotkliwa kleska Herr Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
phun wolski to nacjonalista a PL nie ma moralnego 26.01.07, 17:22 prawa domagac si8e tego stanowiska dlaczego ? bo reprezentuje interesy narodowego egoizmu ponad interes UE pozatym to on przeciwstawia sie dlaszej integracji UE i zaciesnianiu wspolpracy dlatego on lub przedtsawiciele panstw ktore traktatu nie ratyfikowaly nia maja prawa domagac sie zasszczyow w instytucji ktora tak zajadle i wsciekle zwalczaja lub pralizuja weto polskie w kwestii miesa jest tego przykladem. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok pis strzelił se jak zwykle samoboja 26.01.07, 17:31 Zle sie stało, że Tusk sie przestraszył tego paranoicznego jazgotu o zdradzie, ale moze Saryusz Wolski bedzie respektował interesy całej Unii, a nie matolstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok gamonie z pissu na prawde nie rozrozniają 26.01.07, 17:38 pomiedzy nacjonalizmem, szowinizmem a patriotyzmem i wszystko rzucają do jednego gara, w którym razem z lpr i rydzykiem warzą nacjonalbigosik. Ujadanie w kierunku Ruskich i obsikiwanie Niemców nie ma z patriotyzmem nic wspolnego, zwłaszcza, że wojna skonczyła sie 62 lata temu. Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: do tenroka 26.01.07, 17:50 Epitety zachowaj dla siebie i swojej najblizszej rodziny. W koncu to ich obywatelski obowiazek przebywania w twoim towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok do tego tam owego 26.01.07, 18:18 jak bede chciał, to bedae pisał, co mi sie chce. W koncu jeszcze nie odzyskalicie calej władzy......... A od rodziny to sie odgibaj szowi. Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 Re: do tego tam owego 26.01.07, 18:33 No to ja tez bede pisal co bede chcial. Biedna ta twoja matka. A moze i nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: do tego tam owego 26.01.07, 20:24 1410_tenrok napisał: > jak bede chciał, to bedae pisał, co mi sie chce. W koncu jeszcze nie > odzyskalicie calej władzy......... > A od rodziny to sie odgibaj szowi. > 1410_tenrok napisał: > jak bede chciał, to bedae pisał, co mi sie chce. W koncu jeszcze nie > odzyskalicie calej władzy......... > A od rodziny to sie odgibaj szowi. > Z tego jesteś znany tu na forum, że piszesz aby pisać, byle co i bez sensu. O Twojej kulturze pisania , wolał bym nie wspominać Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok jestem za Europą, za regionami, jestem za przyjazn 26.01.07, 22:42 ią z sąsiadami. Jestem przeciw fotygowaniu polityki miedzynarowej, jestem przeciw dalszemu osmieszaniu mojej ojczyzny przez oszołomów, którzy aktualnie zajęli piaskownice. Zyłem w komunie, zyłem w czasie wojny jaruzelskiej, żyłem w trakcie budowania demokracji, wiec i demontaz demokracji przez endeckich oszołomów też przezyje. A od mojej matki sie odpimpol. Masz jakies inne argumenty, oprócz tego szownistycznego bigosu. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok do dyzia 27.01.07, 00:12 dyziu - opanuj sie! Moze bys poszedł z powrotem tam, gdzie jest twoje miejsce. Do Waszej bigosowo-narodowej piaskownicy. Zabierasz jedynie czas kochany dyziu. A twoje farmazonki o nacjonalno-szownistycznych głupotkach mnie nie interesują. A wiec sio. I pamietaj o myciu uszek oraz ząbków - bedziesz dłużej zył. A ty zmieniasz nick? Ten dyzio i ten marek ogarek to jestes ty, co moj mały? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 skandaliczne zakłamanie i przekręcanie wypowiedzi 26.01.07, 20:10 Nie, skandaliczen to było NACJONALISTYCZNE zachowanie PiSu straszące niemiecką hegemonią i pomawiające PO o zdradę narodową za kontakty z Niemcami. I TO WŁASNIE Brok miał na myśli, więc nie przekręcaj, albo naucz się niemieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
bufetowa.nie.popusci Stara Agenciara eV15 perioduje z rozpaczy :))))) 26.01.07, 20:24 > No, jak , to, przecież Tusk i jego klakierzy mówili, że ta komisja własciwie > nic nie jest warta, czemu więc Niemcy tak rozpaczaja? > > Dobrze, że PiS podniosło raban, inaczej Tusk przehandlowałby to stanowisko po > cichutku, na polecenie pani Merkel. Ach, przepraszam, to PiS "kupczy", PO > natomiast "prowadzi negocjacje". > > Gratulacje dla Saryusza. Mam nadzieję, że przejdzie do PiS, a Tuskowi zostanie > Schetyna z Bufetową. A właściwie Schetynie zostanie Tusk z Bufetową, bo tak , > jak dochodzą słuchy wygląda hierarchia w PO. no właśnie ! według niedawnych wypowiedzi Hertuska ta Komisja nie miała żadnego znaczenia !! a Markel dzwoniła do niego bo miała chcicę i chciała usłyszeć jego atłasowy głos ;) ps Wspaniała wiadomość dla UE !!!! Nareszcie odblokowane zostaną sprawy tureckie, białoruskie i rosyjskie ! Europa przestanie być prywatnym folwarkiem kartoflo- i żabojadów !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marek10004 do ewci 26.01.07, 20:55 Jesli mnie pamiec nie myli, to mialas ignorowac wszystkie moje wypowiedzi. Pamiec zawodzi? To po pierwsze. Po drugie, volksdojcz nie bedzie mnie pouczal w sprawach interesow narodu polskiego - alles verstanden. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok wychowany to ty jestes, nie powiem 26.01.07, 22:43 volksdeutsch. Czy ty chociaz wiesz tłumoku, co to oznacza??? wnuczek eligiusza poszukujący nowy obiekt miłosci dla dziadka. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Rassenamt pracuje pełną parą 26.01.07, 23:10 Jak tam robota w Rasenamcie? Kto volksdeutsch, kto Zyd, a kto prawdziwek, durniu nieszczęśliwy, grzebiący ludziom w majtkach. Odpowiedz Link Zgłoś