21.07.06, 23:30
Indeksy SGH dostanie 1198 z 2790 kandydatów.
Uczelnia przyjmowała tych, którzy mieli co najmniej 248 punktów.
Maksymalnie zdobyć ich można było 333.

60 proc. nowych studentów SGH jest spoza Warszawy.
Na liście znalazło się więcej mężczyzn niż kobiet.
Przyjęci to osoby z najwyższymi w kraju wynikami z matury. Średnie z
przedmiotów branych tu pod uwagę wynoszą:
• matematyka - 80,5 proc. punktów,
• historia - 72,4,
• geografia - 80,3,
• dwa języki obce - powyżej 83.
Pierwszaki uczyć się będą według nowego programu.

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3500549.html
Obserwuj wątek
    • Gość: jzn Re: SGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:36
      Witam
      Moje wyniki z matury to:
      Geografia 90, 82
      Angielski 97, 77
      Polski 67

Na SGH nie skladalem gdyz myslalem ze tak jest wymagana matematyka ?? Czy moze
      mialem szanse ktora zaprzepascilem ?
      • myslak Re: SGH 21.07.06, 23:38
        • matematyka - 80,5 proc. punktów,
        • historia - 72,4,
        • geografia - 80,3,
        • dwa języki obce - powyżej 83.
        • Gość: jzn Re: SGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:42
          Gegre i Angielski mialem powyzej tych podanych, ale nie zdawalem matematyki co
          mnie wyklucza ? Czy dobrze rozumiem ?
          • Gość: adam Re: SGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 08:42
            Dwa (!) języki obce, matematyka i geografia bądź historia do wyboru.
            Jesli nie zdawałeś dwóch języków ani matmy- nie mogłeś składać papierów.
            • Gość: meandmyself Re: SGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 08:47
              Adam, mylisz się, nie zdawałem drugiego języka i się dostałem, polecam
              dokładnie przeczytać zasady rekrutacji na stronie sgh'u.
              • Gość: kasiek Re: SGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 10:06
                ale kolo i tak nie zdawał matmy,bez matmy nie mozna składać,a jak się nie składa
                2 języka to biorą 60%*1/3 z przedmiotu innego wybranego czy jakoś tak
                • Gość: myselfandme Re: SGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 10:54
                  Jeżeli kandydat na świadectwie maturalnym (dojrzałości) nie ma oceny z nie
                  więcej niż z jednego przedmiotu będącego przedmiotem kwalifikacji do SGH
                  uzyskanej na poziomie rozszerzonym, może uczestniczyć w postępowaniu
                  kwalifikacyjnym, otrzymując z innego wskazanego przez siebie przedmiotu
                  zdawanego na maturze na poziomie rozszerzonym 60% punktów uzyskanych za dany
                  przedmiot. Jeżeli brak oceny maturalnej dotyczy drugiego języka, kandydat
                  otrzymuje 1/3 z 60% punktów uzyskanych na maturze ze wskazanego przedmiotu
                  zdawanego na poziomie podstawowym. (uchwała Senatu Akademickiego SGH z dnia 18
                  stycznia 2006 r.)

-ze strony sgh

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka