milet_z_sedesu 29.01.07, 07:26 Mandat "wygaszony"? Przykład PiSowskiej nowomowy. Niechlujstwo legislacyjne i udział w rządzie przestepców to prawo i Sprawiedliwość. jak długo Kaczyńscy i ich przydupasy chca niszczyć Polskę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść ofiarą PiS-ows 29.01.07, 07:53 Epidemia się rozprzestrzenia. Najpierw PiS widziało we wszystkim spisek i układ, teraz przerzuca się na PO. To taka specyfika zawodu czy powietrze na Wiejskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 mandat Jarka i PiSu wygasł w tym kraju już dawno 29.01.07, 08:38 ale jakoś się tym nie przejmują Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 PiS = kłamstwa, kłamstawa i jeszcze raz kłamstwa 29.01.07, 08:39 zdobyli władzę dzięki kłamstwom i kłamią nadal - dlatego stracili moralne prawo do osądania innych. Tym niech zajmą się sądy. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Wielka pulapke na Gronkowca zglosic do prokur 29.01.07, 15:26 Sa swiadkowie, ktorzy widzieli jak PiS kopal ogromna dziure legislacyjna, w ktora pozniej wpadla gruba Bufetowa. Odpowiedz Link Zgłoś
centaur1 Re: Wielka pulapke na Gronkowca zglosic do prokur 29.01.07, 17:09 poszeklu napisał Sa swiadkowie, ktorzy widzieli jak PiS kopal ogromna dziure > legislacyjna, w ktora pozniej wpadla gruba Bufetowa. ================================================================= dobre ale bardzo proszę nie obrażać mojej prababci która swego czasu była bufetową nazywając tak panią profesor. Również w zoo hieny wyją obrażone. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk44 Żale do PiSu są raczej śmieszne 29.01.07, 08:03 To nie żadna pułapka, tylko jakiś tam (mniej lub bardziej potrzebny) dokument, który należało złożyć w terminie i nie wylewać łez. Zwycięstwo w Warszawie ty największy sukces PO od czasu wyborów prezydenckich i sejmowych, a nie było komu dopilnować takiego formalnego drobiazgu? Może więcej żalu do tych samorządowców z PO, którzy wiedzieli i zdążyli: to oni zrobili krecią robotę na rzecz PiS nie powiadamiając Pani Hanny G-W. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski Pismo Bębenka pomija jeden szczegół 29.01.07, 14:01 Domyślam się że urzędnik Bębenek wysłany przez HGW do wojewody (nb. czym i na czyj koszt, przecież to była osobista sprawa HGW! a profesor prawa musi wysługiwać się umyślnym żęby ustalić prawdę) zadał p. Lichańskiemu pytanie o termin OŚWIADCZENIA a nie OŚWIADCZEŃ pani prezydent. No to Lichański powiedział mu zgodnie z prawdą że 2 stycznia. Bębenek w swojej głupocie o małżonka już nie pytał i Lichański mu nie odpowiadał - zresztą HGW twierdziła że oświadczenia w/s męża nie musi składać (może Bębenek usłyszał to od niej wcześniej). Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 Prawo to ustanawiali także posłowie PO.. 29.01.07, 08:43 Prawo to ustanawiali w Sejmie także posłowie PO, w tym pan Tusk, pani Gronkiewicz-Waltz powinna więc mówić o pułapce PO-PiS-owej na jej osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.m18 Re: Prawo to ustanawiali także posłowie PO.. 29.01.07, 19:45 pani gronkiewicz wie doskonale jakie są przepisy, nie ma słów żeby opisać jej zachowanie.zrobi wszystko żeby utrzymać się u władzy. nigdy jej nie ufałam, ale jej obecne zachowanie świadczy, że brak jej nie tylko honoru,ale też wstydu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść ofiarą PiS-ows 29.01.07, 08:44 milet_z_sedesu napisał: > > jak długo Kaczyńscy i ich przydupasy chca niszczyć Polskę? Zapomniałeś? - Do 2040 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Żegnaj Gronkiewicz-Waltz i nie zawracaj gitary !!! 29.01.07, 09:19 Kto będzie prezydentem Warszawy - HGW ? Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Re: Żegnaj Gronkiewicz-Waltz i nie zawracaj gitar 29.01.07, 10:37 Popieram . Spadaj hieno i nie zawracaj gitary. Poszła Von. Odpowiedz Link Zgłoś
jsk39 Re: Żegnaj Gronkiewicz-Waltz i nie zawracaj gitar 29.01.07, 11:22 zibuumgo napisał: > Popieram . Spadaj hieno i nie zawracaj gitary. Poszła Von. Gdzie odrobina kultury? WSTYDU NIE MASZ no tudno napiszę do Ciebie:"CHAMOTO!" Co na to OPIEKUN? zasypia na takie posty! Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Re: Żegnaj Gronkiewicz-Waltz i nie zawracaj gitar 29.01.07, 11:35 Powtarzam jeszcze raz jej pseudomin to hiena i nie ja go wymyśliłem. Całą swoją karierę zawdzięcza L.Wałęsie i Falandyszowi. A jak hiena się zachowała nie poparła L. Wałęsy i wystartowała w wyborach prezydenckich . Otrzymała 1% głosów , L. Wałęsie w podzięce nóż w plecy. To gorzej niż hiena , ale nie będę się więcej wyrażał. Odpowiedz Link Zgłoś
iczi-iczi Re: Żegnaj Gronkiewicz-Waltz i nie zawracaj gitar 29.01.07, 14:54 Kto będzie prezydentem Warszawy ? Rozwin tylko odpowiednio te trzy litery podstawiając odpowiednie wyrazy.Tylko pierwszy wyraz pisze się przez CH.Natomiast wracając do pani Gronkiewicz,to niezależnie od tego jaki chciałaby jeszcze odtańczyć walc,na prezydenta W=wy absolutnie się nie nadaje.Ma zbyt słaby kręgosłup,jest bardzo podatna na stres i co najgorsze przeciętny podkop nań zastawiony wykazuje całkowity brak u Niej przewidywalnośći i wyższość Jej przeciwników politycznych.A na takim stolcu czekają znacznie poważniejsze pułapki-szczególnie ze strony Braci Mniejszych i ich zaplecza.Aby nasza stolica skończyła z gadającymi głowami w roli prezydentów musi to być KTOŚ !!!. A tak z plotek warszawki na to stanowisko ma niebywałą "chrapkę"wieczny opozycjonista,ostatnio coraz głosniejszy pan.SENATOR Zbigniew Romaszewski,.Ławka rezerwowych PiS już bardzo oczyszczona-więc może i On się wreszcie ZAŁAPIE !.A czy będzie lepszy? dobry,przeciętny to HGW.Napewno jednak dla Warszawy to również nic dobrego. WHO KEEPS COMPANY WITH WOLVES,will learn to howl, Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść ofiarą PiS-owski.. 29.01.07, 09:31 Co za bzdury pani opowiada? Pani ofiarą jest z własnej głupoty. Przecież pani sama tworzyła i uchwalała te ustawy a teraz głupią udaje, że nie wiedziała. A gdzie pani doradcy, za co biorą pieniądze nasze-podatników. Jesteście grupą arogantów, ogłupiacie naród udając bogów wszechwiedzacych, mających na wszystko rozwiązanie a tak prostej sprawy nie załatwiła pani w terminie.Ja na pani miejscu wstydził bym się i zapadł pod ziemię. PO wraz z panią zatraciliście godność. Dla Was liczy sie tylko władza i być władzą.Za wszelką cenę dążycie do władzy nie licząc się z kosztami i NARODEM HAŃBA HAŃBA DO ENTEJ POTĘGI Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu Jakieś kompleksy c Ciebie wychodzą 29.01.07, 09:54 PiS stworzył problem z niczego, odwracając uwagę od fiaska swoich rządów. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Jakieś pampersy Tobie wychodzą milet_z_sedesu 29.01.07, 15:48 Jesli PO nie umie wypelnic podstawowych obowiazkow aby objac najwyzsza godnosc w Warszawie, to co ci mili ludzie mysla zrobic dobrego dla swojego(?) miasta, dla jego mieszkancow? To smutne pytanie odnosi sie tez do szefa PO Donalda Tuske, ktory przed paroma dniami usilowal przepchac bezprawie u Premiera Polski. Od osoby pelniacej funkcje Prezydenta Miasta Warszawy mozna oczekiwac znajomosci prawa, tym bardziej ze ta osoba jest ponoc profesorem prawa. Zatem pytanie w ktorym miejscu nastapila pomylka: czy prz dawaniu tytulu profesora, czy dyplomu magistra??? A moze jeszcze wczesniej, wiedzac, ze dzis nawet rolnik musi umiec wypelniac papiery do Unii Europejskiej. milet_z_sedesu napisał: > PiS stworzył problem z niczego, odwracając uwagę od fiaska swoich rządów. Odpowiedz Link Zgłoś
jungervater chyba na glowe upadles! 29.01.07, 10:41 rokets_w jeżeli HGW odejdzie ze stanowiska, to będą rozpisane nowe wybory (no chyb, ze PiSda nowego komisarza), w których prawdopodobnie znowu wygra. Tak wiec odwoływanie jej na sile spowoduje tylko i wyłącznie dodatkowe koszty. Warszawa może i jest bogata, ale nie aż tak, żeby wywalać pieniądze na ulice. Tą nagonką to raczej PiS chce odwrócić uwagę publiczna od swojej bardzo widocznej nieudolności, niż żeby im rzeczywiście zależało na praworządności. Gdyby im mianowicie praworządności była coś warta, to by sobie takich partnerów do rządzenia nie wybrali. Ukłony JV Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Gronkowiec musi odejść! 29.01.07, 11:16 To nieudolna baba i nie nadaje się na stanowisko Prezydenta tego pięknego i bohaterskiego miasta. Ona ma jad w sobie i na wargach. Nie jestem pisowcem! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jungervater Re: Gronkowiec musi odejść! 29.01.07, 11:37 A kogo proponujesz w zamian? łatwo jest krzyczeć "Barabasza, Barabasza ...", ale też z konsekwencjami takiego wyboru trzeba się liczyć. Pozdrawiam JV Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Re: Gronkowiec musi odejść! 29.01.07, 11:43 Pewnie Kaczory znajdą kogoś , Warszawa oceni.Po drugie mają pewnie na nią coś . To wielka cwaniara i ma tyle kasy ,że chce więcej. Jej mąż będzie wytyczał autostrady , a działalność będzie miał w innej gminie. Ona załatwi zlecenia w każdej gminie. A pytasz kogo , a może Czesław Bielecki? Odpowiedz Link Zgłoś
centaur1 Re: chyba na glowe upadles! 29.01.07, 11:45 ungervater napisał: ....Tą nagonką to raczej PiS chce odwrócić uwagę publiczna od swojej bardzo widocznej nieudolności,................. ========================================================= uprzejmie prosimy o podanie przykładów tej niezwykłej nieudolności PIS-u. Szczekają hieny i szczekają without results, to kto tu jest nieudolny ????? Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Gronkowce to zaraza! 29.01.07, 11:48 Gronkowiec przegra i znajdzie się na śmietniku . Nie jestem pisuarem! Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść ofiarą PiS-ows 29.01.07, 13:43 Nie była wtedy posłem Odpowiedz Link Zgłoś
eryk81 Nieznajomość prawa nie zwalnia od odpowiedzialnośc 29.01.07, 09:42 Wszyscy spiskują przeciwko niej, cóż za megalomania.Warszawa zasługuje na lepszego prezydenta. blogpolityczny-hrabia-eryk.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu PiS zorganizował igrzyska dla plebsu 29.01.07, 09:55 odwracając uwagę od fiaska swoich rządów Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: PiS zorganizował igrzyska dla plebsu 29.01.07, 12:15 To chyba HGW zorganizowala.PIS mial jej oswiadczenie na czas wypelnic? Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Precz z gronkowcem i hieną! 29.01.07, 12:21 Chociażby nie wiem ile tynku nałożyła sobie na papę to zawsze wyjdzie gronkowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
ethebor Re: Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść ofiarą PiS-ows 29.01.07, 10:32 Mandat wygasl, to chyba jasne o co chodzi. Dla ulatwienia dodam ze nie chodzi o mandat drogowy. Po wtore to prawo zostalo wprowadzone kilka lat temu przez SLD a nie przez PiS. milet_z_sedesu napisał: > Mandat "wygaszony"? Przykład PiSowskiej nowomowy. Niechlujstwo legislacyjne i > udział w rządzie przestepców to prawo i Sprawiedliwość. > jak długo Kaczyńscy i ich przydupasy chca niszczyć Polskę? Odpowiedz Link Zgłoś
ezavv Re: Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść ofiarą PiS-ows 29.01.07, 10:34 Witam, pojawia się teoria spiskowa, tylko cyklistów brak. Winien PiS, podpaski ze skrzydełkami i bez skrzydełem, wkładki, globulki i niechlujne prawo, którego PiS nie uchwalał (rzeczone akty prawne, które są przedmiotem "Walki o ogień" - stolec, regularny o właściwej konsystencji). Może czas już skończyć to smętne pier(...). Durea lex sed lex - niestety, a mnie to (...) rybka, czy godziny, dzień, czy też wieczność - nastąpiło naruszenie prawa i w świetle obowiązujących obecnie przepisów lecą głowy - zatem z honorem, o którym tak dużo się mówi i mówią, co poniektórzy "poszkodowani". Prawdziwa cnota krytyk się nie boi, tylko - banał - gdzie szukać tej cnoty? Ja także jestem ofiarą bzdurnego ustroju bantustanowego - ja się doń nie pisał, zostałem, podobnie, jak wiele milionów Obywateli - oszukany przez pseudoliberałów. Zostałem oszukany przez system, przez panienkę ze swej spółdzielni mieszkaniowej, która śle rachunki za usługi - remonty do mojego pracodawcy, a nie do mnie i potem wali do komornika (bezdusznego głąba, który nie raczy wysłać monitów), który siada na poborach - mają ubaw, a może to ich zmowa - kobitka jest podniesiona na duchu, bo mnie, mojej rodzinie i setkom podobnych przykopała, komornmik ma znowu kapuchę i wszyscy mają się dobrze (...). Dlatego może by tak, w myśl interpretacji Pani HG-W walić wszelkie terminy i robić co się podoba, w imię swobody obywatelskiej i wolności - bo jesteśmy ofiarami. Odpowiedz Link Zgłoś
1utek Re: Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść ofiarą PiS-ows 29.01.07, 11:54 Prawo jest pisane dla mądrych ludzi. Problem w tym, że jak się okazuje, w centralnych władzach brak mądrych ludzi, którzy z prawa w sposób mądry chcieliby korzystać. A ponadto straszenie wojewodów przez wicepremiera, że ich zwolni jak nie odbiorą mandatów spóźnialskim funkcjonariuszom samorządowym to jest po prostu bezprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
szerszen039 upadek Pis 29.01.07, 10:42 upadek braci ogłosimy świętem narodowym na Forum. szerszen. Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Re: Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść ofiarą PiS-ows 29.01.07, 11:19 Siedz na tym sedesie i co najwyzej pojekuj bo nie masz nic sensownego do powiedzenia. Wasza warsiawska prezydentowa ma znana wielu kobietom przypadlosc, szybko szuka winnych swoich zaniedban. Jest to kobieta z serii "dajcie mi ludzi to wiele zrobie", gorzej, ze jak widac ma problemy nawet z dziedzina, ktorej podobno jest specjalistka. Wprowadzili w blad tak wybitna profesjonalistke, a moze jednak lepiej ..do bufetu. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg HGW-czy ty i twoi ludzie nie potraficie czytac 29.01.07, 12:01 i wszystko wam musi ktos obcy wyjasniac??? Zalosna degrengolada.HGW nie zna prawa, ktore jej PO uchwalila-kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
centaur1 Re: Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść ofiarą PiS-ows 29.01.07, 12:20 iedsupo napisał: A przetłumacz sobie taką sentecję: lex > malla, lex nulla (też z prawa rzymskiego). ================================================= ciekawe, że tej lex malla nie zauważyły "autorytety" prawne z panem Safjanem na czele dopóki nie dotknęło to ich biedne, mallej koleżanki z UW.(chodzi o partię, nie uniwersytet) Jedyną rzeczą która z cała pewnością udała się Kaczyńskiemu i sp. jest całko-wite i kompletne ośmieszenie Platformy. Zrobił kompletnych durniów z Tuska i Haneczki, jasno wykazał ich kolesiostwo, nie przestrzeganie prawa, zakłamanie i obłudę, tworzenie prawa pod własne interesy. Gdy się słyszy opinie dyżur-nych, profesorskich „autorytetów” prawnych, to już łatwo można zrozu,miec dlaczego w Polsce jest jak jest. A już wystąpienia pani HGW na Radzie Miasta było tak żenujące, że już tylko śmiech przez łzy pozostaje. Kto jej doradza, kto napisał tak żenujące wystąpienie ??? Jakich idiotów ma za współpracowników bo jednak trudno uwierzyć żeby sama jako profesor wymyśliła takie idiotyzmy. Do tego te cytowania poetów - rozpacz, rozpacz, rozpacz. Można tylko głębo-ko współczuć warszawiakom, co niniejszym czynię i pochylam się nad ich niedolą. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść ofiarą PiS-ows 29.01.07, 14:19 PiSdecja cała aż gotuje się ze złości, bo pomimo cwanej intrygi nie udało się wysadzić HGW z siodła :))))) Jakże głupio brzmią te wszystkie połajanki i obłudne "wyrazy współczucia", jak kretyńsko wyglądają te pozy kieszonkowych Katonów w wykonaniu ludzi, dla których koalicja z Andrzejem Lepperem to zapowiedź moralnej odnowy... Zapewniam cię centaurze, że ci którzy na HGW głosowali w razie kolejnych wyborów znów na nią zagłosują. Zrobią to, bo wiedzą, że HGW jest Warszawie potrzebna. Warszawę trzeba ruszyć do przodu, wyjść z marazmu i PiSdeckiej duchoty. HGW to zrobi, czy się to tobie podoba, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
centaur1 Re: Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść ofiarą PiS-ows 29.01.07, 16:41 iedsupo napisał: Warszawę trzeba ruszyć do przodu, wyjść z marazmu i PiSdeckiej > duchoty. HGW to zrobi, czy się to tobie podoba, czy nie. =============================================================== pani HGW ani mnie ziębi ani grzeje bo nie jest moim eksprezydentem, za co opatrzności dziękuję. Ciekawe dlaczego opuścił ja Duch Święty ? Pamiętając jednak jej kampanię na prawdziwego prezydenta, uważam że wtedy JP2 nad nami czuwał chociaż Lechu tez był fatalny. Nieodgadnione sa jednak wyroki i cele opatrzności. Odpowiedz Link Zgłoś
hachment Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść na pysk .... 29.01.07, 13:09 Gronkiewicz-Waltz to kobieta bez honoru pluja na nia a ona mowi ze pada deszcz,Prezydentem Warszawy niech zostanie ktos kto bedzie odpowiednio sprawowal ta funkcje,a nie spiaca i sepleniaca HGW. Odpowiedz Link Zgłoś
tormann Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść ofiarą PiS-owski.. 29.01.07, 13:19 Wszyscy jesteśmy przywaleni kwitami. Bufetowa nie może się tak infantylnie tłumaczyć. Czy ona kiedykolwiek gdziekolwiek składała dokumentację przetargową??? Odpowiedz Link Zgłoś
1utek Re: Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść ofiarą PiS-ows 29.01.07, 14:42 Hm, jednakże róznica pomiędzy terminowym złożeniem oferty przetargowej i terminowym złożenie oświadczenia majątkowego jest dość oczywista. Są różne sprawy, których zależność od dotrzymania terminu też jest niejednakowa. Przecież w opisywanym przypadku, nie było konkursu: kto pierwszy złoży oświadczenie ten wygrywa. A swoją drogą odnosi się wrażenie, że niektórzy za spóźnienie np. usprawiedliwienia niobecności dziecka w szkole wsadziliby go do poprawczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść ofiarą PiS-owski.. 29.01.07, 13:29 TRAGEDIA - AKT IV W jeddnym z wywiadow dla TVP, Pani Hania powiedziala: ..."nie bede rozpatrywac czy sufit sie zawali, bede rozpatrywac jak sie zawali"... Pania interesuja tylko skutki, przyczyny nie interesuja. Ale, zeby skutek nastapil, musi byc przyczyna. Jezeli w Warszawie dojdzie do tragicznego skutku, wtedy Pani sie zainteresuje, lecz bedzie juz za pozno. Pani Haniu glowa do gory, takie rozumowanie ma ponad 90% ludzi. Mnie interesuja przyczyny, dlaczego dochodzi do tych skutkow. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szczypiorkowski HGW znalazła czas na Channuke 29.01.07, 13:42 HGW zawodzi, że "przytłoczona "ogromem prac bieżących niezbędnych dla zapewnienia sprawnego funkcjonowania miasta" nie znajdowała czasu na wypełnienie formularzy". No ale w dniu 17 grudnia 2006 r (idealny termin na wypełnienie i dostarczenie oświadczeń) uczestniczyła w zapalaniu świec channukowych na pl. Defilad. Przypominam, że uroczystość dotyczyła 1.100 osób (liczba Żydów w całej Polsce w/g spisu powszechnego z 2002 r). Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: HGW znalazła czas na Channuke 29.01.07, 13:53 Ustalmy może najpierw co oznacza zdanie: 30 dni od dnia wyboru. Kiedy to był dzień wyboru? Czy słowo wybór to to samo co słowo "wybory"? Czy w sprawie Pani Gronkiewicz i nie tylko nie obowiązuje czasami KPA? Rozdział 10 Terminy Art. 57. § 1. Jeżeli początkiem terminu określonego w dniach jest pewne zdarzenie, przy obliczaniu tego terminu nie uwzględnia się dnia, w którym zdarzenie nastąpiło. Upływ ostatniego z wyznaczonej liczby dni uważa się za koniec terminu. § 2. Terminy określone w tygodniach kończą się z upływem tego dnia w ostatnim tygodniu, który nazwą odpowiada początkowemu dniowi terminu. § 3. Terminy określone w miesiącach kończą się z upływem tego dnia w ostatnim miesiącu, który odpowiada początkowemu dniowi terminu, a gdyby takiego dnia w ostatnim miesiącu nie było - w ostatnim dniu tego miesiąca. § 4. Jeżeli koniec terminu przypada na dzień ustawowo wolny od pracy, za ostatni dzień terminu uważa się najbliższy następny dzień powszedni. Skoro przepis na który powołują się przeciwnicy Pani Prezydent Gronkiewicz są aż tak niejasne. Może należało by wrócić do intencji ustawodawcy. W kazdym razie sprawę powinien rozstrzygnąć niezależny sąd a nie pan premier do spółki z wojewodą. Wmawia się ludziom hasło: Nie dotrzymała, terminu musi odejść! Ustalmy w końcu ten termin. Odpowiedz Link Zgłoś
1utek Re: HGW znalazła czas na Channuke 29.01.07, 14:24 Po odrzuceniu demagogii,można stwierdzić,że tak naprawdę nie ma problemu Hanny Gronkiewicz, jest problem pana premiera i pana wojewody, którzy z drobnostki w sposób sztuczny czynią aferę, aferę nadmuchiwaną w sposób coraz bardziej niesmaczyny.Mam nadzieję, że ktoś wreszcie "kolnie" w ten balon. Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Re: HGW znalazła czas na Channuke 29.01.07, 22:00 1utek napisał: > Po odrzuceniu demagogii,można stwierdzić,że tak naprawdę nie ma problemu Hanny > Gronkiewicz, jest problem pana premiera i pana wojewody, którzy z drobnostki w > sposób sztuczny czynią aferę, aferę nadmuchiwaną w sposób coraz bardziej niesma > czyny.Mam nadzieję, że ktoś wreszcie "kolnie" w ten balon. Trafna uwaga. Zdumiewa i przeraża zarazem przy tym łatwość, z jaka PO dało się wmanewrować w dodmuchiwanie tego balona. A kiedy to się skończy? Jak sobie tego zażyczy Grupa Trzymająca Media Publiczne, czyli Rada Polityczna PiS Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: HGW znalazła czas na Channuke 29.01.07, 13:53 Ustalmy może najpierw co oznacza zdanie: 30 dni od dnia wyboru. Kiedy to był dzień wyboru? Czy słowo wybór to to samo co słowo "wybory"? Czy w sprawie Pani Gronkiewicz i nie tylko nie obowiązuje czasami KPA? Rozdział 10 Terminy Art. 57. § 1. Jeżeli początkiem terminu określonego w dniach jest pewne zdarzenie, przy obliczaniu tego terminu nie uwzględnia się dnia, w którym zdarzenie nastąpiło. Upływ ostatniego z wyznaczonej liczby dni uważa się za koniec terminu. § 2. Terminy określone w tygodniach kończą się z upływem tego dnia w ostatnim tygodniu, który nazwą odpowiada początkowemu dniowi terminu. § 3. Terminy określone w miesiącach kończą się z upływem tego dnia w ostatnim miesiącu, który odpowiada początkowemu dniowi terminu, a gdyby takiego dnia w ostatnim miesiącu nie było - w ostatnim dniu tego miesiąca. § 4. Jeżeli koniec terminu przypada na dzień ustawowo wolny od pracy, za ostatni dzień terminu uważa się najbliższy następny dzień powszedni. Skoro przepis na który powołują się przeciwnicy Pani Prezydent Gronkiewicz są aż tak niejasne. Może należało by wrócić do intencji ustawodawcy. W kazdym razie sprawę powinien rozstrzygnąć niezależny sąd a nie pan premier do spółki z wojewodą. Wmawia się ludziom hasło: Nie dotrzymała, terminu musi odejść! Ustalmy w końcu ten termin. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Niech rozstrzygnie sąd... 29.01.07, 14:33 No właśnie o to się PiSdekom rozchodzi, żeby sprawa nie poszła do sądu. Po co komu sądy w państwie "Prawa i Sprawiedliwości" ? Wystarczy, że pan premier do spółki z wojewodą powiedzą, kto jest "w prawie", a kto nie... Nie będę miał żadnych uwag, jeżeli niezawisły sąd prawomocnym wyrokiem uzna, że HGW straciła swój mandat na skutek niezłożenia w terminie deklaracji majątkowej męża. Jednak dopóki takiego wyroku nie ma, HGW jest demokratycznie wybranym prezydentem Warszawy. Próby zmiany takiego stanu rzeczy za pomocą decyzji administracyjnej świadczą o bolszewickiej mentalności Pierwszego Łamagi (to akurat nic nowego) i w przyszłości mogą go zaprowadzić przed Trybunał Stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
centaur1 Re: Niech rozstrzygnie sąd... 29.01.07, 17:04 iedsupo napisał: No właśnie o to się PiSdekom rozchodzi, żeby sprawa nie poszła do sądu =========================================================== nie bredź bracie albo czytaj ustawy (czy zrozumiesz ?). Ewentualne, zależne od okioliczności, rozstrzygnięcie na drodze sądowej jest jednym z elementów całej procedury. Odwal sie więc od pana Premiera i PiS-u. A bolszewicką mentalność to zostaw dla swoich sponsorów. Jakie prawo mamy w Polsce każdy widzi. W tej sprawie zdania prawników są prawdopodobnie podzielone, chciaz w kółko przytacza się głosy tylko 3-4 autorytetów moralnych. Pozostali, a chyba jest ich ciut więcej w całej Polsce dziwnie milczą. Część autorytetów doradza pani eksprezydent, pozostali - panu Premieroww. Pytanie: którzy mają większość w sądzie administracyjnym obu instancji i potem TK ??? Można sie tylko domyślać sądząc po Safjanie, który chociaż już skończył kadencję to macki ma rozległe. Odpowiedz Link Zgłoś
polopol Re: Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść ofiarą PiS-ows 29.01.07, 14:42 PiS to inaczej poroz.......ć i spir.....ć WSZYSTKO s15.bitefight.pl/c.php?uid=35783 s15.bitefight.pl/c.php?uid=35783 Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść ofiarą PiS-owski.. 29.01.07, 15:16 Sanowni prawnicy, przestancie dowodzic, ze ziemia jest plaska. Mnie interesuje co sad stwierdzi, i czy stwierdzi plaskosc tej ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: andrzej19552 29.01.07, 15:25 andrzej19552 napisał: > Sanowni prawnicy, przestancie dowodzic, ze ziemia jest plaska. > Mnie interesuje co sad stwierdzi, i czy stwierdzi plaskosc tej ziemi. Opierajac sie na slawnych orzeczeniach wydawanych przez nasze sadownictwo mozemy oczkiwac stwierdzrnia, ze ziemia jest plaska! Odpowiedz Link Zgłoś
centaur1 Re: Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść ofiarą PiS-ows 29.01.07, 17:16 andrzej19552 napisał: > Sanowni prawnicy, przestancie dowodzic, ze ziemia jest plaska. > Mnie interesuje co sad stwierdzi, i czy stwierdzi plaskosc tej ziemi. ================================================================== wszystko zależy od tego czy w sądzie zasiądą astrologowie czy astronomowie. Trudno mieć wątpliwości znając realia naszych sądów Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść ofiarą PiS-owski.. 29.01.07, 15:35 wet3 GRATULUJE MOCNO POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść ofiarą PiS-owski.. 29.01.07, 16:14 PRAWO = BRAK SPRAWIEDLIWOSCI SPRAWIEDLIWOSC = BRAK PRAWA TO WSZYSTKO JEST ZWIAZKIEM PRZYCZYNOWO-SKUTKOWYM!!! ALE TO JESZCZE NIE TEN ETAP EWOLUCJI CZLOWIEKA. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść ofiarą PiS-owski.. 29.01.07, 16:34 Uzywanie argumetnu "pułapki" i wprowazeniea w błąd przez prawnika jest dośc kiepskim argumetem w dyskucji z włądzołakomstwem PiSu. Przecieżz pani Gronkiewicz ma sowich prawników i fachowców. Co oni sami nie czytali prawa. To, ze te ustawy o wybiorach samorządowych to buble nie tłumaczy pracowników prezydenta warszaway do czytania przepisów. Popraszę inny zestaw argumentów i odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
z-dystansu Gronkiewicz-Waltz: Mogłam paść ofiarą PiS-owski.. 29.01.07, 16:47 TO JEST PIKUS, A NIE POWOD NA WYGASNIECIE MANDATU PREZYDENTA, ZAJMIJCIE SIE LEPPEREM I GIERTYCHEM gdzie jest poczucie sprawiedliwosci w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Gronkiewicz-Waltz: Mogłam być ofiarą losu 29.01.07, 16:47 a to się toto przyssało do koryta jak wygłodzona żmija i trzeba będzie przeprowadzić operację odcinania ryja Odpowiedz Link Zgłoś