jeshua To żadna sztuka 31.01.07, 22:13 Sztuką jest chodzenie po wodzie. A ja to umiem. Odpowiedz Link Zgłoś
uapa2 Re: To żadna sztuka 31.01.07, 22:22 jeshua napisał: > Sztuką jest chodzenie po wodzie. A ja to umiem. hmm, tylko jak ktoś umie... to nie sztuka Odpowiedz Link Zgłoś
pirulo Re: To żadna sztuka 31.01.07, 23:37 trzeba kolekcjonować ekstremalne przeżycia Odpowiedz Link Zgłoś
jantoni.jajcorz Re: To żadna sztuka 01.02.07, 07:09 jeshua napisał: > Sztuką jest chodzenie po wodzie. A ja to umiem. Ty oszukiwałeś! Chodziłeś po palach :)) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_lichtanski Chce przejść 3 km po linie rozpiętej nad morzem 31.01.07, 20:28 Chińczykom gratulujemy linoskoczka... Odpowiedz Link Zgłoś
rakkar5 Re: Chce przejść 3 km po linie rozpiętej nad morz 31.01.07, 21:18 łooo matko! Odpowiedz Link Zgłoś
wicker.man73 Księga prózniactwa - tak powinna się teraz nazywać 31.01.07, 21:32 Księga rekordów Guinnessa. Kiedyś znalezienie się w niej może i było prestiżowe. Teraz cała masa oszołomów wymysla sama sobie jakiś wyczyn w dowolnej dziedzinie i praktycznie z miejsca ląduje w Księdze rekordów Guinnessa. Odpowiedz Link Zgłoś
aligator1849 Re: Chce przejść 3 km po linie rozpiętej nad morz 31.01.07, 21:37 Ciekawe czy Księga rekordów Guinnessa trafi do księgi rekordów Guinnessa jako księga, w której znajduje się najwięcej rekordów Guinnessa jednocześnie:D Odpowiedz Link Zgłoś
uburama Idę do knajpy, zamawiam setkę i lina i po linie 31.01.07, 22:21 mogę przejść nawet i 20 km Odpowiedz Link Zgłoś
krociech Zadanie dla matematyków 31.01.07, 22:49 Zakładając, że lina ma 3,6 km długości i zawieszona jest na stanowiących przedłużenie promienia Ziemi wieżach o wysokości 70m oblicz uwzględniając krzywiznę Ziemi, jaka będzie odległość środka liny od powierzchni ziemi w połowie długości liny. Założenia: idealnie płaska, okrągła Ziemia o R=6371 km. Odpowiedz Link Zgłoś
krociech Mnie wychodzi ćwierć milimetra mniej 31.01.07, 22:56 niż 70m, ciekawy jestem, czy dobrze liczę. Odpowiedz Link Zgłoś
mike_s_w Re: Mnie wychodzi ćwierć milimetra mniej 31.01.07, 23:17 no to dobrze Ci wychodzi, dokładnie 69,74534m ale taka dokładność jest nieistotna zakładając że lina sama w sobie musi mieć jakąś średnice ;) a co do samego chodzenia po linie... no cóż, na fizyce zawsze uczyli że cały trik polega odpowiedniej długości tyczki którą sie trzyma w ręce, reszta jest ponoć już banalnym treningiem troszke innego ustawiania stóp przy chodzeniu. no chyba że wiatr powieje na tyle mocno że nie ma siły aby sie utrzymać :D Gdyby szedł bez tyczki taki spacer mógłby imponować a tak, pozostaje tylko rozwikłać kwestię czy gratulować odwagi czy współczuć głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
mike_s_w tzn ćwierć metra mniej 31.01.07, 23:26 coś chyba jednostki sie pomieszały a tak przy okazji: jaką długość musi mieć lina żeby przy pozostałych założeniach w połowie zetknęła sie z powierzchnią ziemi :) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 Re: tzn ćwierć metra mniej 01.02.07, 02:43 Przy idealnie kulistej Ziemi połowa długości liny musiałaby mieć ok. 29865m, zatem cała 59730 metrów. Mógłby przejść Kattegat w najwęższym miejscu :D Odpowiedz Link Zgłoś
krociech Zgadza się. 02.02.07, 09:06 Też mi tyle wyszło, fakt że trzeba pamiętać o jednostkach. Odpowiedz Link Zgłoś
luke130 zadanie dla fizyków 01.02.07, 06:54 przy zalozeniu ze: - promien liny wynosi 18 mm (0,018m) - dlugosc liny wynosi 3200m - ciezar linochoda wynosi 50 kg - lina rozpieta jest bez zadnych podpor oblicz czy przypadkiem ktos nie walnal gafy ze cos takiego jest w ogole mozliwe? zeby linoskoczek po niej modl isc to ina musi byc fest napieta. czy wykonanie takiej liny jest w ogole mozliwe? wyszlo mi ze lina ma circa 3,2 m^3 pojemnosci co przy zalozeniu ze bedzie wykonana ze stali daje nam okolo 25 tys. kg + sila naciagu + sila zrywajaca przy linoskoczku stojacym na srodku (w najwiekszym ugieciu)? no chyba zeby zastosowano inne materialy. lae to juz zadanie dla fizyka. jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Chce przejść 3 km po linie rozpiętej nad morzem 31.01.07, 22:59 Drodzy państwo, czy naprawdę przez 24h na tym wielkim świecie nie stało się nic godnego uwagi i trzeba Gazetę wypełniać bzdurami jak ta, kacze słowa albo doniesienia o następnych, żenujących i tandetnych pomysłach polityków? Linoskoczek jest słabszy niż pomysł kretynów z polski by objąć kler ochroną przed prawem. Pragniemy normalności! Piszcie rzeczy nudne i z sensem a nakład wam skoczy trzykrotnie!!! Sensacji bez sensu, tchnących głupotą słów kolejnych wodzów, debilnych pomysłów jakiś tam gosiewskich czy innych zawiszów mamy już POTĄD! Odpowiedz Link Zgłoś
kamcha84 Chce przejść 3 km po linie rozpiętej nad morzem 31.01.07, 23:27 a jak spadnie to ktos go zlapie???:) Odpowiedz Link Zgłoś
patman Istnieje ryzyko, że przeżyje upadek 01.02.07, 06:42 A bycie zmasakrowanym po takim lądowaniu to poślednia przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś