Dodaj do ulubionych

Pierwsze kuszenie klientów Neostrady

02.02.07, 07:34
Tak wszystko pięknie tylko, że użytkownicy tej najtańszej wersji zwykle korzystają z usługi "Przyspieszenie w cenie". Czyli prędkość ich połączenia i tak wzrasta dwukrotnie. Więc TPSA wiele nie zmienił, co do limitów to się zgadzam... Te pilnowanie ilości ściąganych danych... Ale te czasy już na szczęście mijają.
Obserwuj wątek
    • szablaa Re: Pierwsze kuszenie klientów Neostrady 02.02.07, 08:17
      Najwyższy czas aby powalić na kolana tego molocha TPSA,dla zainteresowanych
      linki do konkurencji: netia.novem.pl/ www.multimo.pl/
      • znajomy_jennifer_lopez A ja zrezygnowałem z Neostrady i innym też radzę 02.02.07, 08:41
        - w Netii NIE MA limitów
        - dodatkowo, jest mniejsza szansa że firma się "odmyśli" - TP, wczoraj były limity, dziś nie ma ale jutro znów moga być
        - w Netii mam taniej lub za dane pieniądze szybsze łącze (w porównaniu z TP)
        - żeby mieć szybki net w Netii NIE MUSZE utrzymywać drogiego abonamentu tel, wystarczy mi "socjalny" za 28zł brutto
        - jeśli zerwę umowę z Netią nie zapłacę nawet 4000zł "kary" - jak w TP a co najwyżej 600.
        • kszynka Re: A ja zrezygnowałem z Neostrady i innym też ra 02.02.07, 11:29
          wszystko ładnie, pod warunkiem, że mieszkasz w miejscu gdzie netia ma
          swój "zasięg"
    • amzet bo oszukują . 02.02.07, 08:31
      bo nie dbają o klientów,mam 512 kb/s, płacę netto około 55 zł(czy 65 zł ) już
      nie pamiętam,a netia daje 1 mb/s za 55 zł brutto,i co otrzymuję od
      TP ?,codziennie od 4 miesięcy pełna prędkość tylko w nocy i od rana, po
      południu i wieczorami makabra,zamiast 512, mam 100 kb/s, 40 kb/s,a nawet mniej
      a odbieranie danych -4 kb/s ,10 kb/s ,to jak zwykły modem. w XXI wieku takie
      prędkości za płacenie terminowe rachunków ?od 4 miesięcy wiedzą o tym ,bo
      ciągle mi powtarzają że znają te problemy, czy chociarz rachunek jest
      pomniejszony ? nic z tego.od 1 marca ma wejśc do mojej numeracji Netia,14
      lutego rezygnuję z neostrady i czekam do marca.a jak mnie wkurzą to wogólę
      zrezygnuję z TP.
      • nierzucekamieniem niech pocaluja w d.... 02.02.07, 12:31
        ja mam internet radiowy i dziala jak zloto, zalozyli mi go w jeden dzien,
        wczesniej dzwonilem do tp a oni chcieli 5000podpisow pieczatek (internet mial
        byc na firme) i zebym pocalowal ich w raczke teraz niech mnie pocaluja w d....
    • wisniowa Pierwsze kuszenie klientów Neostrady 02.02.07, 08:39
      Tu jest cennik www.netia.pl/files/dom/uslugi/cenniki/net24_bsa.pdf, nie
      wiele on się różni od cennika TPSA, a jak sama nazwa wskazuje jest to kuszenie
      promocją. Promocja zazwyczaj się kiedyś kończy. W Netii pracują tacy sami
      naciągacze jak w TPSA, bo od część pracowników przeszła właśnie od niej z tymi
      samymi nawykami.
    • mal49 kuszenie ? 02.02.07, 08:39
      Wzrost (rzekomy) ze 128 do 256 był hitem już 2 lata temu! Przy okazji niektórzy
      dowiedzieli się, że to technicznie niemożliwe i będzie po staremu.
      Dla mnie byłby hit wówczas, gdy niemożliwe zwiększenie prędkości przesyłu
      skutkowało obnizeniem o połowę abonamentu.
      Tyle, że to jest także niemozliwe rozwiązanie, gdy mamy do czynienia z pazernym
      gigantem.
      • fan1980 Re: kuszenie ? 02.02.07, 08:47
        czy ktoś ma potwierdzone informacje o zniesieniu tych limitów?
    • wisniowa Pierwsze kuszenie klientów Neostrady 02.02.07, 08:43
      jeszcze jedno: trzeba będzie zapłacić frycowe - 81 zł za aktywację usługi. W
      TPSA kosztuje to 1 zł. Jak ktoś chce mnie przyciągnąć do siebie to niech koszty
      przeniesienia sam poniesie.
      • m-nick Re: Pierwsze kuszenie klientów Neostrady 02.02.07, 10:55
        gdzie to wyczytałeś o tych 81 zł? bo chyba nie w cenniku netii dla umów na 12 i
        24 miesiące...
        Niektórzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem, aktywacja 1,22 zł.
        • wisniowa Re: Pierwsze kuszenie klientów Neostrady 02.02.07, 14:56
          W ulotce dodanej do Gazety: promocja polega na tym, że albo aktywacja za 1 zł +
          vat albo 90% upust na pierwszy miesiąc korzystania z Net24. A potem bul taki
          sam abonamnet jak w TPsie. TO WUJA mam wyłazić z domu, kiedy nic nie zyskam.
    • tupik70 [...] 02.02.07, 11:33
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • tlonowski ... az sie nie chce pisac ... 02.02.07, 15:00
      Ludzie - przyjrzyjcie się cenom !!! to nie jest żadna promocja... Normalnie
      większość ludzi zachowuje się jak klienci biedronki, którzy kupują szampon bo
      jest przecena z 9.90 na 9.50, tyle że pod tą naklejką jest cena 7.20 ...
      Opamiętajcie się. Nie mówię że TPSA jest hiper biper i w ogóle, ale po pierwszej
      informacji zadzwoniłem do Netii, aby dowiedzieć się szczegółów tej "promocji" i
      nagle okazało się, że w mojej strefie numeracyjnej (Poznań) "jeszcze" nie jest
      to możliwe. Po drugie ceny są niewiele niższe niż w TPSA. A po trzecie ( i
      najbardziej kurioizalne ) NIE JEST MOŻLIWE oddzielenie usług telefonu i
      internetu (za co dodam, TEPSA płaci potężne kary !!!). Kolejna sprawa w moim
      miejscu zamieszkania mam widzę jeden (!) hotspot, za przyłączenie do którego
      łączna cena wynosi około 700 zł. miesiąc dostępu jest dużo droższy niż w TPSA. A
      co do limitu transferu. Z analiz firm zewnętrznych wynika, że limity
      przekroczyło w ubiegłym roku 7% wszystkich użytkowników neostrady. Tak, że
      ludzie opamiętajcie się, czytajcie umowy (zwłaszcza małym drukiem) i przestańcie
      wierzyć w słowo PROMOCJA !!!!
    • makabi Pierwsze kuszenie klientów Neostrady 02.02.07, 19:10
      może i neostrade ma najwięcej Polaków, ale nie każdy ją może mieć.
      Sp[rawdziłem na stronie TPSA. Moja centrala telefoniczna, do której jestem
      podłączony (o ile wiem ALcatel) nie pozwala na podłaczenie neostrady. Aby ją
      mięć mogę sie starac o amiane numeru telefonu, czyli centralę do ktrej bęę
      podłączony.
      I po co mi takie dobrodziejstwo TP SA skoro bez kłopotu mogę dostać internet z
      UPC lub innego operatora dostępnego na osiedlu.
    • steq1 Pierwsze kuszenie klientów Neostrady 02.02.07, 20:11
      Hahaha,
      od niedawna mam 1024 z Enterpolu za jedyne 55 zł i na dodatek 3 miesiące po
      1(jeden) zł.

tepe to beee
    • fin9 Re: Pierwsze kuszenie klientów Neostrady 03.02.07, 00:26
      no wszystko ładnie pieknie, ale z tego co wyczytałem w artykule, to podwyższenie predkości łacza TPSA oferuje do 15 marca a nie na stałe, jeżeli sie myle to niech mnie ktos poprawi ale takie dobrodziejstwo to smiechu warte
    • igla19 Re: Pierwsze kuszenie klientów Neostrady 03.02.07, 16:40
      Kuszenie ????
      TPSA od dawna stosuje triki które mają jej przysporzyć klientów a które
      korzystne są tylko dla niej samej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka