ostra_siostra 04.02.07, 19:44 A może to były "końskie zaloty"...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ostra_siostra Re: Sąd: Przełożony molestował, ale nieszkodliwie 04.02.07, 19:47 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3895579.html Odpowiedz Link Zgłoś
krytykk Jak molestowanie może być nieszkodliwe? 04.02.07, 21:32 Czy Krolopp molestował nieszkodliwie? Czy Samson też był nieszkodliwy? Jeden dyrygent w Katowicach też nieszkodliwie molestuje 11-letnich chłopców? Odpowiedz Link Zgłoś
ostra_siostra Re: Jak molestowanie może być nieszkodliwe? 04.02.07, 23:30 Zauważ, że o ile nie ma przyzwolenia społecznego na molestowanie dziecka przez dorosłego, to molestowanie dorosłej osoby (zazwyczaj kobiety) przez dorosłą osobę (zazwyczaj mężczyznę) nie jest oceniane jednoznacznie negatywnie. Dlaczego? Setki lat kultury w którym "nie" kobiety się nie liczyło, a ona była postrzegana zazwyczaj tylko jako obiekt seksualny. Na szczęście zmienia się to, choć powoli, o czym świadczy wyrok sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
mazur33x Re: Sąd: Przełożony molestował, ale nieszkodliwie 04.02.07, 19:48 "W. wykorzystał fakt, że był zwierzchnikiem Elżbiety K., a ona samotną kobietą, której nie mógł obronić mąż." Jak można mówić o karaniu za molestowanie gdy nawet adwokat poszkodowanej posługuje się patriarchalną retoryką? Odpowiedz Link Zgłoś
ostra_siostra Re: Sąd: Przełożony molestował, ale nieszkodliwie 04.02.07, 19:58 Otóż to. Nasuwa się jeszcze przy okazji pytanie czy odpowiedzialność za molestowanie spada również na partnera molestowanej kobiety, skoro "nie obronił jej" przed tym. Odpowiedz Link Zgłoś
paddinktun Re: Sąd: Przełożony molestował, ale nieszkodliwie 04.02.07, 21:21 mazur33x napisał: > Jak można mówić o karaniu za molestowanie gdy nawet adwokat poszkodowanej > posługuje się patriarchalną retoryką? Dobrze powiedzane. Z drugiej strony nie rozumiem dlaczego nie dala dziadowi w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
bikenbok Re: Sąd: Przełożony molestował, ale nieszkodliwie 04.02.07, 22:09 To właśnie chiałam wytknąć w tym tekście!!!!!!!! Jakim sposobem mąż - miała rycerz iśc i spościs manto policjantowi - tak to sie załatwia w demokratycznym społeczeństwie? nie rozumiem jak mozna nie uzywac podstawowych narzedzi demokracji - czy nadal kobieta jest reprezentowana przez obecnośc lub BRAK mężczyzny? Przeciez pewnie jak by sie zebrała sama mogłaby mu spuscić manto.... Ale to nie o to chodzi chodzi tez o to, że to policja jest od chcronienia takich kobiet.... Potworna ironia.. Co za bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Sąd: Przełożony molestował, ale nieszkodliwie 04.02.07, 21:05 No co ty! Za "końskie zaloty" już by spędził trzy miesiące w poprawczaku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Sąd: Przełożony molestował, ale nieszkodliwie 04.02.07, 21:17 Sąd jeszcze z drzewa nie zszedł cywilizacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Sąd: Przełożony molestował, ale nieszkodliwie 04.02.07, 21:18 Może by komendant wojewódzki policji zrobił z tym porząek. O ile dorasta do sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
bikenbok Re: Sąd: Przełożony molestował, ale nieszkodliwie 04.02.07, 22:12 no włąsnie nie tylko sad bo kurcze ten obrońca uzywajacy jakiejś feudalnej retoryki.... niedługo przełozeni zaczna sie domagac prawa pierwszej nocy a kobiety w Polsce bedą mogły wychodzic na ulice w czadorze i tylko w obecności męzczyzny - jak nie beda gwałacone, żeby im pokazać co je mogło spotkać.... Kursy samoobrony dla każdej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Sąd: Przełożony molestował, ale nieszkodliwie 04.02.07, 21:21 Mam nadzieję, że GW pociągnie ten temat. Ja bym tego ch.. zniszczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
ostra_siostra Re: Sąd: Przełożony molestował, ale nieszkodliwie 04.02.07, 21:26 Ja również mam nadzieję, że GW będzie opisywać tę sprawę i pan molestator poniesie odpowiedzialność za swoje czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
fotomaniak13 Re: Sąd: Przełożony molestował, ale nieszkodliwie 04.02.07, 21:32 Dezyzja sadu jest bezsensowna i mam nadzieje ze media bardziej naglosnia ta sprawe a tego zboczenca zwolnia z pracy. Nie rozumiem tez tych ktorzy milcza bo boja sie o wlasne tylki to dziecinada jestescie dorosli walczcie o swoje prawa nie badzcie tchorzami bo to wam nie pomoze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ostra_siostra Re: Sąd: Przełożony molestował, ale nieszkodliwie 04.02.07, 21:41 Ja rozumiem tych którzy milczą - gołym okiem widać, że istnieje opór materii, świadczy o tym chociażby wyrok sądu. Ten opór materii może być jednak przełamany tylko przez solidarne przeciwstawienie się molestowaniu. Aby cokolwiek zmienić trzeba zaryzykować. Odpowiedz Link Zgłoś
paddinktun Dziewczyny, korzystajac z okazji : czy... 04.02.07, 21:36 ...na gazeta.pl jest feministyczne forum? Odpowiedz Link Zgłoś
ostra_siostra Re: Dziewczyny, korzystajac z okazji : czy... 04.02.07, 21:43 Owszem. Tam ten temat również jest omawiany. Odpowiedz Link Zgłoś
paddinktun Re: Dziewczyny, korzystajac z okazji : czy... 04.02.07, 22:10 Malam nadzieje, ze podasz mi link. Odpowiedz Link Zgłoś
ostra_siostra Re: Dziewczyny, korzystajac z okazji : czy... 04.02.07, 23:20 Przepraszam, nie zrozumiałam Cię. Ty jak widzę już tam dotarłaś, ale dla innych zainteresowanych wklejam link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=56725101 Odpowiedz Link Zgłoś
bikenbok Re: Dziewczyny, korzystajac z okazji : czy... 04.02.07, 22:13 a jaki ma adres? Odpowiedz Link Zgłoś
jedynataka Re: Sąd: Przełożony molestował, ale nieszkodliwie 04.02.07, 21:28 po prostu jakiś patryjarchalny matrix :/ Odpowiedz Link Zgłoś
anaila Re: Sąd: Przełożony molestował, ale nieszkodliwie 04.02.07, 22:03 ciekawe, czy ten sędzia byłby tak łaskaw, gdyby mu jego własna żonę w ten sposób molestowano?! Odpowiedz Link Zgłoś
plus_k Re: Sąd: Przełożony molestował, ale nieszkodliwie 04.02.07, 22:13 Zniszczyła? Ja widze tylko jeden sposób - hmm... :dobrowolna" kastracja. Zgodzić się, uspić i zrobić swoje :))) Jednejo ch... mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Pani sędzinie nie szkodzi laska,wręcz przeciwnie 04.02.07, 22:13 Jedna to lubi,druga nie.Policjantka miała pecha,że trafiła na sędzinę, która zaczyna dzień pracy od laski.........o którą się podpiera...oczywiście.... Odpowiedz Link Zgłoś
bikenbok Re: Pani sędzinie nie szkodzi laska,wręcz przeciw 04.02.07, 22:19 sekunda - to to była sędzina? chyba nie.... "strażniczka patriarchatu"... ale jesli to nie była kobieta to post jest bardzo nie na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
plus_k Re: Pani sędzinie nie szkodzi laska,wręcz przeciw 04.02.07, 22:25 Jeśli to nie była kobieta, to jak uzasadnił sędzia: "Sąd przyznał, że klepanie po pośladkach, przyciskanie do ściany było molestowaniem, ale szkodliwość tych czynów była znikoma." Widocznie samiec też tak czyni i nie widzi w tym nic zdrożnego. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.b Polska to kraj BeZpRaWiA 04.02.07, 22:44 Takie mamy sądy w naszym kraju. Wymiar sprawiedliwości jest w dużym stopniu SKORUMPOWANY . Sędziowie mogą wydawać takie wyroki jakie chcą , a udowodnić im korupcje ,praktycznie niemożliwe. Całe te kolegium sędziowskie czy jak ich tam zwał chroni sędziów , nic im nie mozna zrobić bo będzie krzyk że jest to zamach na niezależność sędziów. Odpowiedz Link Zgłoś
ostra_siostra Re: Polska to kraj BeZpRaWiA 04.02.07, 22:49 Chciałabym aby tak absurdalny wyrok był efektem łapówki, niestety nie mam takiej pewności. Być może sędzia rzeczywiście nie dopatruje się w molestowaniu szkodliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
jedynataka Re: Polska to kraj BeZpRaWiA 04.02.07, 23:11 feministyczne forum w portalu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=212 Odpowiedz Link Zgłoś
ostra_siostra Re: Polska to kraj BeZpRaWiA 04.02.07, 23:18 Tak, dzięki. Uważam że dyskusja o tej sprawie powinna toczyć się równolegle na forum ogólnym i feministycznym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: Molestowanie ?? 05.02.07, 01:04 Gdziez tam! Facet pomacal, dosiadl jak konia, pobawil sie z lekka! Istnieja rozne formy okazywania sympatii. On naprawde kocha dzieci!Rozumie ich naturalne potrzeby wieku dorastania! Podobnie rozumial dyrygent popularnego choru, arcybiskup od klerykow z duzego miasta czy wielu doroslych, majacych jakas wladze. To czysta forma przyjazni!Ha, ha, ha! Odpowiedz Link Zgłoś