carrramba Re: Decyzja MSZ: Polska bez przedstawicieli na na 09.02.07, 23:56 a qrde po co nam jezdzic na jakies konferecje bezpieczenstwa ? Ruskie przegonione, Amerykany- bracia, Niemcow sie szabelka potraktuje!!i jest good !! ps caly ten rzad to crap, crap, crap. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius.monachijski22 A w sumie dobrze, ze par glupkow zjezdza sie na 10.02.07, 00:00 popijawe do "Bayerischer Hof"; wprawdzie troche szkoda, bo znow idioci zablokuja centrum Monachium, ale mamy peikne slonce, wiec pojade troche w gory, a wieczorem bal; zas Weglarczyk? nocoz: nawet pucybutem w Lizbonie nie moglby zostac Odpowiedz Link Zgłoś
romek.kaczorowski Re: A w sumie dobrze, ze par glupkow zjezdza sie 10.02.07, 00:29 Przepraszam za te durne wspisy moich podwładnyzh. pis-nick factory Odpowiedz Link Zgłoś
starduster Re: P(iss)O(ff) 10.02.07, 02:24 I ten czto leżit w mawzoliej..tozie jewriej.. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: A w sumie dobrze, ze par glupkow zjezdza sie 10.02.07, 03:57 silesius.monachijski22 napisał: > popijawe do "Bayerischer Hof"; wprawdzie troche szkoda, bo znow idioci > zablokuja centrum Monachium, ale mamy peikne slonce, wiec pojade troche w gory, > > a wieczorem bal; zas Weglarczyk? nocoz: nawet pucybutem w Lizbonie nie moglby > zostac Ty smierdzacy zboczencu, pedofilu zasrany, znowy byles w Lizbonie szlajac sie z nieletnimi prostytutakami rodzaju meskiego? Wiele razy juz sie chwaliles zboku na tym forum jak zrywasz w kafejkach internetowych malolatow, ale spokojna glowa esbeku, policja w niemczech wczesniej czy pozniej cie usadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l wot skazał awtoritet z monachiuma 10.02.07, 19:28 popijawe do "Bayerischer Hof"; wprawdzie troche szkoda, bo znow idioci > zablokuja centrum Monachium, ale mamy peikne slonce, wiec pojade troche w gory, a pojedź w góry tylko nie zapomnij wziąć kija z gwoździem do zbierania śmieci i worka z młotkiem na puszki po browarze. No i obuwie poacanie weź porządne bo jak znow pojedziesz w tenisówkach to cie za cygana rumuńskiego wezmą. Wygląda na to że bauer znów dał ci kosza a byk bauera woli bauerową od ciebie. I stąd te żale . Wsadź w sieczkarnię i będziesz mieć spokoj ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
sesimbra Re: Decyzja MSZ: Polska bez przedstawicieli na na 10.02.07, 00:11 Pewnie to jakas nowa kombinacja kurdupli. Wezcie w kocnu, przerwijcie ten idiotyczny zgielk przeklenstw i nie zrezalizowamyych marzen. Dosyc mam, to jest chore spoleczenstwo, to sa chorzy ludzie, to jest nienormalnr berety!!! Opadam z sil Odpowiedz Link Zgłoś
slayer33 Decyzja MSZ: Polska bez przedstawicieli na najw.. 10.02.07, 00:17 Jakiż to sfinks z cementu i aluminium rozłupał im czaszki i wyjadł ich mózg i wyobraźnię? Moloch! Samotność! Brud! Szpetota! Skrzynie na śmieci i nieosiągalne dolary! Dzieci krzyczące pod schodami! Chłopcy łkający w armiach! Starcy płaczący w parkach! Moloch! Moloch! Koszmar Molocha! Moloch bezmiłosny! Moloch umysłu! Moloch nieubłagany sędzia ludzi! Moloch niepojęta niewola! Moloch bezduszne więzienie skrzyżowanych piszczeli i Kongres utrapień! Moloch którego gmachy są wyrokiem! Moloch potężny fundament wojen! Moloch ogłupiałe rządy! Moloch którego umysł to tylko mechanizm! Moloch którego krew spływa pieniędzmi! Moloch którego palce to dziesięć armii! Moloch którego pierś ludożerczym dynamem! Moloch którego ucho to dymiący grób! Moloch którego oczy to tysiąc ślepych okien! Moloch którego drapacze chmur ciągną się wzdłuż ulic jak niezliczone posągi Jehowy! Moloch którego fabryki śnią i kraczą we mgle! Moloch którego kominy i anteny wieńczą miasta! Moloch którego miłość to nafta bez końca i kamień! Moloch którego dusza to elektryczność i banki! Moloch którego ubóstwo jest widmem geniusza! Moloch którego przeznaczenie to chmura bezpłciowego wodoru! Moloch któremu na imię Rozum! Moloch w którym siedzę samotny! Moloch w którym śnię o Aniołach! Oszalały w Molochu! Bękart w Molochu! Wyzbyty miłości i osamotniony w Molochu! Moloch który wcześnie wtargnął do mej duszy! Moloch w którym jestem bezcielesną świadomością! Moloch który trwogą wyrwał mnie z wrodzonej ekstazy! Moloch którego porzucam! Przebudź się w Molochu! Światło spływa z nieba! Moloch! Moloch! Mieszkania robotów! niewidzialne przedmieścia! skarbce szkieletów! ślepe metropolie! demoniczny przemysł! widmowe narody! niezwyciężone domy wariatów! granitowe fallusy! monstrualne bomby! Popękały im grzbiety gdy dźwigali Molocha do Nieba! Trotuary, drzewa, radia, tony! podnosząc miasto pod Niebiosa istniejące wszędzie wokół nas! Wizje! znaki wróżebne! halucynacje! cuda! ekstazy! spłynęły w dół amerykańską rzeką! Sny! adoracje! objawienia! religie! łodzie pełne stosów wrażliwego gówna! Przełomy! przez rzekę! Wzloty i ukrzyżowania! zniesione powodzią! Uniesienia! Epifanie! Rozpacze! Przez dziesięć lat zwierzęce wycia i samobójstwa! Umysły! Nowe miłości! Obłąkane pokolenie! na skałach Czasu w dole! Prawdziwy święty śmiech w rzece! Oni ujrzeli to wszystko! błędny wzrok! święte krzyki! Pożegnali się! Skoczyli z dachu! w samotność! machając rękoma! niosąc kwiaty! W dół ku rzece! na ulicy! III Karolu Solomonie! Jestem przy tobie w Rockland gdzie jesteś bardziej szalony ode mnie Jestem przy tobie w Rockland gdzie czujesz się chyba nieswojo Jestem przy tobie w Rockland gdzie udajesz ducha mej matki Jestem przy tobie w Rockland gdzie zamordowałeś swych dwanaście sekretarek Jestem przy tobie w Rockland gdzie śmiejesz się z ukrytego w tym komizmu Jestem przy tobie w Rockland gdzie jesteśmy wielkimi pisarzami przy tej samej okropnej maszynie do pisania Jestem przy tobie w Rockland gdzie twój stan jest poważny podają go przez radio Jestem przy tobie w Rockland gdzie władze świadomości nie tolerują już robaków zmysłów Jestem przy tobie w Rockland gdzie pijesz herbatę z piersi starych panien z Utica Jestem przy tobie w Rockland gdzie maltretujesz ciała swych pielęgniarek harpiami z Bronxu Jestem przy tobie w Rockland gdzie krzyczysz w kaftanie bezpieczeństwa o tym, że przegrywasz mecz ping-ponga toczący się nad otchłanią Jestem przy tobie w Rockland gdzie bębnisz w rozklekotany fortepian że dusza jest niewinna nieśmiertelna nie powinna nigdy umierać bezbożnie w fortecy domu wariatów Jestem przy tobie w Rockland gdzie pięćdziesiąt wstrząsów więcej nigdy nie wróci twej duszy ciału z pielgrzymiej drogi krzyża w próżni Jestem przy tobie w Rockland gdzie oskarżasz lekarzy o szaleństwo i knujesz żydowsko-socjalistyczną rewolucję przeciw faszystowsko-nacjonalistycznej Golgocie Jestem przy tobie w Rockland gdzie rozłupujesz niebo nad Long Island i wskrzesisz swego żywego ludzkiego Jezusa z nadludzkiego grobu Jestem przy tobie w Rockland gdzie dwadzieścia pięć tysięcy szalonych towarzyszy śpiewa ostatnie strofy Międzynarodówki Jestem przy tobie w Rockland gdzie ściskamy i całujemy Stany Zjednoczone pod naszymi prześcieradłami - Stany Zjednoczone które kaszlą całą noc i nie dają nam spać Jestem przy tobie w Rockland gdzie zelektryzowanych budzą nas ze śpiączki samoloty naszych dusz ryczące nad dachami Nadleciały by zrzucić anielskie bomby szpital się święci urojone ściany walą się Och wychudłe legiony wybiegają na zewnątrz Och usiany gwiazdami wstrząsie łaski odwieczna wojna tu się toczy Och zwycięstwo zapomnij o swej bieliźnie jesteśmy wolni Jestem przy tobie w Rockland w mych snach we łzach i ociekając wodą z morskiej podróży idziesz po autostradzie poprzez Amerykę aż ku drzwiom mego domku w nocy na Zachodzie Odpowiedz Link Zgłoś
squis Decyzja MSZ: Polska bez przedstawicieli na najw.. 10.02.07, 01:31 Treść tego artykułu wymaga pewnych uściśleń. Twierdzenie, iż p. minister Fotyga zdecydowała o braku przedstawiciela Polski na międzynarodowej konferencji nt. bezpieczeństwa w Monachium to po prostu żart. W sprawie polityki zagranicznej Polski (czyli o braku tej polityki) decyduje p. Premier. I tak samo, jak w przypadku Davos widać tu strach przed śmiesznością. Bo co na arenie międzynarodowej jest nasza władza w stanie zaproponować? To nie jest regularnie manipulowany elektorat, któremu co jakiś czas podrzuci się kontrolowanym przeciekiem nowego agenta. To są ludzie, którzy wymagają pewnej kindersztuby. I to niezależnie, czy ktoś jest z opcji prawicowej, lewicowej, monarchistycznej czy jakiejkolwiek innej. Nawet takie potwory, jak Stalin i Hitler miały swoich sprawnych ministrów spraw zagranicznych którzy nie bali się zabrać głosu na forum międzynarodowym. To, czego dowie się przeciętny Polak o naszej polityce zagranicznej z anteny Radia Maryja nie ma się nijak do wiedzy zagranicznych dyplomatów. Chociaż skrycie podejrzewam obecnie rządzącego prezesa, że w najskrytszych marzeniach kiedyś się budzi i patrzy - nie ma zagranicy. Hura!! Nareszcie można się skupić na rewolucji! Ale niestety. Ta wredna Europa nie tylko sypie kasą. O zgrozo - ci "liberałowie(tfu!)" jeszcze mają jakieś pretensje. Wydaje mi się, że polityka prezesa jest następująca: oleję Davos, oleję Monachium, oleję jeszcze parę innych spotkań to może przestaną mi zawracać dupę. Jest jednak małe ale. Pieniądze. Nieobecni nie mają racji. A potem pieniędzy. Niech tego prezes nie zapomina! Odpowiedz Link Zgłoś
jjjnjankowski Decyzja MSZ: Polska bez przedstawicieli na najw.. 10.02.07, 01:49 Ni smieszne, ni zalosne ... zadne. Odpowiedz Link Zgłoś
starduster Re: Decyzja MSZ: 10.02.07, 02:18 jerjar napisał: > Coraz bardziej staje się jasne, że PIS to żadna ideologia. To mentalność. > Zakompleksiona i wroga innym. Ale dlaczego ma to być twarz Polski? WAŻNE...dla GW...tam było MSZ...na szczęście było..ha ha ha ha ha,,, Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Decyzja MSZ: Polska bez przedstawicieli na na 10.02.07, 03:04 Fotyga jest b.realistyczna i rozwaznie dysponuje funduszami swojego resortu. (LOL) Po co mamy kogokolwiek wysylac ,jak ona dobrze wie,ze z Polska sie juz nikt (oprocz chyba Kamerunu?) nie liczy ? Brawo PiSdowcy - tak trzymac do zaborow! A potem bedzie znow spokoj bedzie ,bo za nas beda nadal decydowac. COOL! Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Decyzja MSZ: Polska bez przedstawicieli na najw.. 10.02.07, 03:07 szkoda nato czasu .jezeli chodzi o bezpieczenstwo miedzynarodowe to nie mamy nic jak zwykle do powiedzenia.nie dbamy o bezpieczenstwo polski wiec co mozemy powiedziec o bezpieczestwie swiata.gdzie jest nowoczesne uzbrojenie ,gdzie sa politycy co oto walcza.ani widu ani slychu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Jak nas nie ma - to nie taka ona wazna .... 10.02.07, 03:39 Bez przesady, bez histerii, premier wie co robi . Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflisko Jak tam braciszek, nadredaktorze? 10.02.07, 04:04 "Wykorzystując Europejski Nakaz Aresztowania, Prokuratura Generalna zamierza wystąpić z wnioskiem o wydanie byłego stalinowskiego sędziego Stefana Michnika, mieszkającego obecnie w Szwecji, oraz byłej prokurator Heleny Wolińskiej-Brus, przebywającej w Wielkiej Brytanii." Czekamy i goraco przywitamy. Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflisko Jak tam braciszek? 10.02.07, 04:05 "Wykorzystując Europejski Nakaz Aresztowania, Prokuratura Generalna zamierza wystąpić z wnioskiem o wydanie byłego stalinowskiego sędziego Stefana Michnika, mieszkającego obecnie w Szwecji, oraz byłej prokurator Heleny Wolińskiej-Brus, przebywającej w Wielkiej Brytanii." Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Decyzja MSZ: Polska bez przedstawicieli na najw.. 10.02.07, 07:01 Tej decyzji doprawdy nie rozumiem,chyba się Pani Fotydze coś pod sufitem porąbało albo to była decyzja Jarosława.Ale ogólnie to bez sensu.Powinien oficjalnie pojechać Radek Sikorski. Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 Re: Decyzja MSZ: Polska bez przedstawicieli na na 10.02.07, 07:19 Anna Fatyga,Minister Spraw Zagranicznych Polski, uważa, że Konferencja Międzynarodowa nt.bezpieczeństwa,jest mało wańna, bo będą tam rozmawiać o pokoju w Europie, o sojuszu Europy z USA,roli Rosji, stosunków z Białorusią, o Iraku, o kryzysie Irańskim. Widocznie pani Fatyga nie życzy sobie pofatygować się i by tam obecna, może dlatego,że szykuje zamach wojenny na Białorusję,Rosję i Amerykę,tak cichaczem, bo akurat wszyscy będą zajęci w Monachium,kropka. Powodzenia pani Fatyga. Proszę nie fatygować się z odpowiedzią. Odpowiedz Link Zgłoś
baba60 Nie beda rozmawiac o pokoju, lecz o wojnie!!! 10.02.07, 08:11 Izrael bedzie podjudzal do wojny przeciw Iranowi a USA beda szukac sojusznikow. Kaczory slusznie sprawe wyczuly i wykorzystaly doskonaly moment, zeby milczec. Sadzac po rozeznaniu sie forumowiczow w sytuacji miedzynarodowej, Polacy to glupki, co by wszedzie nos wsadzaly. Na szczescie Kaczor ma lisia kite!!! Spuszczac zaluzje i gasic swiatlo! Brawo Kaczory! Bulbaaaaaaaaaa! Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Nie beda rozmawiac o pokoju, lecz o wojnie!!! 10.02.07, 19:36 zauważ że w wojnie Polska sziedzi po uszy ( Irak, Afganistan i coś tam w Afryce ), konflikt na linii z Rosją i Niemcami coraz ostrzejszy, do Iranu nasze Szwejki polecą jak na skrzydłach na jedno skinienie debil-ju busza i jego włazidupków od 4 rzycipospolitej. Najmniejszy w sumie detal : polska zawsze leżała w ognisku zapalnym i w Europie, . I póki jeszcze jest w tej Europie warto o tym przypominać. Państwa polskiego już nie ma, jest jakieś kuriozalne bagno i wiele milionów narodu o orientacji proeuropejskiej. Reszta czyli orientacja kato-narodowo-kacza to zwykły motłoch nie zasługujący na wolne państwo ani na bycie Polakami, obywaelami Europy. Takie sobie polactwo spod znaku beretu moherowego, niedopitego pegeeru, zaszczanej bramy pod pośredniakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mamgotamgo Decyzja MSZ: Polska bez przedstawicieli na najw.. 10.02.07, 07:55 patrząc na zdjęcie tej pani przypomina mi się pewna babka klozetowa na dworcu głównym w Warszawie. Gdzie oni taką wypatrzyli? Odpowiedz Link Zgłoś
johny74 Decyzja MSZ: Polska bez przedstawicieli na najw.. 10.02.07, 08:17 Taka ważna konferencja , ważne dla kraju tematy a rządek pisuarowy ma to w d..ie . Co ich to obchodzi ? jeszcze (może tylko , dla mnie aż) 2.5 roku rządów absolutnych przed nimi wiec nakraść ile się da i spier.....ać - to ich cele . A fotyga to wogóle nieporozumienie powinna być sprzątaczką w tym resorcie , czy ona wie jakim ministerstwem "kieruje" ? Odpowiedz Link Zgłoś
kobalt80 Dodam tylko ,że 10.02.07, 08:30 dzięki gazecie i innym zaprzyjaznionym mediom jesteśmy w systemie stymulacji naszych myśli i emocji z jednoczesną możliwością ich odreagowania poprzez wystukiwanie głębi przemyśleń na klawiaturkach swoich komputerków. To tylko taka dygresja, stukajcie dalej........The show must go on Odpowiedz Link Zgłoś
johny74 Re: Dodam tylko ,że 10.02.07, 08:46 kobalt80 napisał: > dzięki gazecie i innym zaprzyjaznionym mediom jesteśmy w systemie stymulacji > naszych myśli i emocji z jednoczesną możliwością ich odreagowania poprzez > wystukiwanie głębi przemyśleń na klawiaturkach swoich komputerków. > To tylko taka dygresja, stukajcie dalej........The show must go on Uważasz że nikt tu nie myśli , nie czyta innych , nie ogląda zachodniej tv ? Fakt jest faktem , dajemy d..py na arenie międzynarodowej i tyle . NIe istotne czy tam się chla browar i je golonki - trzeba być bo będą nas jeszcze bardziej mieli w d...e. Obrażać to się mgą niemcy a my powinnismy cicho siedzieć bo jesteśmy mali ostatnio szczególnie ,wiadomo dzięki komu. Odpowiedz Link Zgłoś
brykawojtka Dyletanci ? 10.02.07, 08:50 Niech teraz premier powie na konferencji, że to nie jest dyletanctwo i amatorszczyzna jego rządu, że to zamierzone działania. Bo przecież Ci ludzie biorą niemałe Nasze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
tiumba Kto ustalił, że najważniejsza? 10.02.07, 09:09 Michnik? Sam niech jedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierz111 Fotyga musi odejść! 10.02.07, 09:35 Ta minister jest do d.... Powinna sama zrezygnować. A na konferencji i tak nie zauważa naszej nieobecności. tak mało się liczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
kowianeczka Polska i Iran w jednym szeregu-Brothers in arms 10.02.07, 09:55 Przez pierwsze 2 godziny wypowiedzi myslalam, ze wpisujacym zalezy rzeczywiscie na Polsce, pozniej przechodzac nizej zauwazylam, ze jednyne co ich motywuje do zycia do wyrazenie opinii jak to Fotyga nie potrafi wlasciwie zareagowac na sytuacje i jak bardzo do zycia potrzebne sa im igrzyska i chleb. W okolicach godziny 20 nastepuje zmiana frontu mysli i Fotyga staje sie ukochana i umilowana bohaterka narodowa. I tak oto Polska, jej interesy narodowe oraz losy Polakow nigdy nie byly przedmiotem rozwazan czy troski niektorych osob. ------------ Panie Redaktorze Weglarczyk, za trzy lata beda znow wybory. Niekiedy rozmawiam ze znajomymi pytajac ich co zrobia. Twierdza, ze nie beda glosowac na PIS, ale alternatywy nie ma, wiec albo wyjada za granice albo po raz kolejny nie pojda do urny. Zatem co bedzie za trzy lata? Polecam juz teraz zaczac zastanawiac sie nad przyszloscia Polski. kowianeczka Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 kartoflisko-zgnilizna smierdzi 10.02.07, 12:32 kartofle zgnily, nie pozostalo nic jak i w glowie pustki ********************* Autor: kartoflisko Data: 10.02.07, 04:04 + -------------------------------------------------------------------------------- "Wykorzystując Europejski Nakaz Aresztowania, Prokuratura Generalna zamierza wystąpić z wnioskiem o wydanie byłego stalinowskiego sędziego Stefana Michnika, mieszkającego obecnie w Szwecji, oraz byłej prokurator Heleny Wolińskiej-Brus, przebywającej w Wielkiej Brytanii." Czekamy i goraco przywitamy. ************************ co to ma wspolnego z artykulem?????????????????????? jak sie nie ma co wpisac to sie nie pisze nic, glabie Odpowiedz Link Zgłoś
wyborcza.to.chuje Ile tych najważniejszych konferencji? 10.02.07, 19:37 2 tygodnie temu Davos (super ważne!) teraz Monachium (jeszcze ważniejsze). Konferencja za konferencja, tylko kiedy można zarządzac krajem? wW przerwach miedzy częstymi, bardzo ważnymi konferencjami? Ludzie walnijcie się w łeb! Odpowiedz Link Zgłoś
wildrose66 Decyzja MSZ: Polska bez przedstawicieli. 11.02.07, 00:34 Jesli nasze Wladze nie mają ochoty reprezentowac mnie, moich sąsiadów, Nas Polaków na bardzo waznych miedzynarodowych spotkaniach z wladzami państw sąsiednich, na których to spotkaniach omawia się ważne dla Świata, Europy w której przecież zyjemy - sprawy, to niech sie poda do dymisji! Taka wladza Nam Polakom nie jest potrzebna, dziala na naszą niekorzyść z każdym dniem. Dziękujemy Im pięknie, niech sobie biorą odprawy z naszych pieniedzy i niech oddadzą wladzę kompetetniejszym politykom. PO już czeka. PiS do domu. Samoobrona - do miotly robić porzadki na swoich podwórkach, a LPR - pora się rozwiązać. Dość tego wstydu Panie Prezydencie i Panie Premierze. Odpowiedz Link Zgłoś
klnga Re: Decyzja MSZ: Polska bez przedstawicieli. 11.02.07, 02:18 Ważny jest pragmatyzm polityczny a prezentacja to... na wybiegu dla modelek a nie w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
klnga Decyzja MSZ: Polska bez przedstawicieli na najw.. 11.02.07, 02:14 SKANDAL W MONACHIUM to chyba jednak wywołał Putin i "duszną atmosferę" jak to zwięźle określił Christian Hacke. Odpowiedz Link Zgłoś
klnga To było genialne posuniecie... 11.02.07, 02:24 To było genialne posuniecie... Kaczyński i Fotyga siedzieli sobie w Warszawie popijając kawkę przed ekranem tv, gdzie oglądali jak wielcy tego świata pogrążają się w "dusznej atmosferze" szczegółowo zaplanowanego, konferencyjno-konfrontacyjnego show Putina. Prawie skłonna byłabym uwierzyć, że nasz wywiad działa... i to działa cuda;). Odpowiedz Link Zgłoś