Dodaj do ulubionych

Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dekla...

15.02.07, 14:49
Smutna konieczność... Ma rację...
Obserwuj wątek
    • jas jak brzmi po angielsku zdanie... 15.02.07, 14:50
      Urodziłem sie aby zostac ministerm spraw wewnętrznych

*Tłumaczenie:*

I was born to be Dorn.

*Inne zadanie:*
      Jak brzmi po angielsku zdanie: byłem minstrem spraw wewnętrznych

*Tłumaczenie:*

I was Dorn.
      • palestrina2005 Naprawdę niezłe... 15.02.07, 14:54
        Gratuluję, jeśli sam to wymyśliłeś...
        • aplus [...] 15.02.07, 14:56
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • bio.mum Re: A Profesor lepper, I Ogier IV RO jak dociął!!! 15.02.07, 15:01
            aplus napisał:

> manipuluje. Ogladalem relacje z Sejmu i Kaczor niezle docial Herr Tuske ktory
            > az poczerwienial

To Bulgotek poczerwieniał z zazdrosci. Uczen prześcignał mistrza:DDDD
            • arek83lbn Re: A Profesor lepper, I Ogier IV RO jak dociął!! 15.02.07, 15:05
              "Herr Tusk" powiadasz. A pamietasz kto powiedzial:"Ciemny lud to kupi."?

arek83lbn.blox.pl/html
              • bio.mum Re: A Profesor lepper, I Ogier IV RO jak dociął!! 15.02.07, 15:10
                arek83lbn napisał:

> "Herr Tusk" powiadasz. A pamietasz kto powiedzial:"Ciemny lud to kupi."?
                >
                > arek83lbn.blox.pl/html

Pamietam doskonale. Ten, który nazwał własną matkę kobietonem.
                • tancezr Tusk zanudzał i nawet Po wychodziło z sali. 15.02.07, 15:22
                  Nudny jest Tusk, a dzisiejsze przemowienie albo wczorajsza rozmowa z monika
                  Olenik tak zanudzilo ze nawet PO nie slucha swojego niechcianego wodza. PO sie
                  konczy bo nie ma juz o czym mowic. "Mistrzowie gospodarki" widzo wysoki wzrost
                  gospodarczy i niska inflacje spadajace bezrobocie i co moga powiedziec. Tusk
                  nie odniusl sie do pracy w Resorcie rolnictwa bo nie ma sie do czego
                  przyczepic. A jeszcze Ukraina dopuscila do obrotu polskie mięso.....
                  • tancezr Re: Tusk zanudzał i nawet Po wychodziło z sali 15.02.07, 15:23
                    Tusk = plusk
                    PLATFORMA
                    NIE TYM "RAZEM"
                    • tancezr Platforma - nie tym "RAZEM" 15.02.07, 15:24
                      nic Wam sie nie udaje
                      • bio.mum Skad ten pomysł, ze ja sympatyzuje z Platformą.. 15.02.07, 16:03
                        tancezr napisał:

> nic Wam sie nie udaje

Kto Ci tak namieszał w głowie?:-((( Po jednej stroni Ty w mydlanym uscisku z
                        prezesem a po drugiej ja czająca się na ciebie z pałą? Zacznij myslec
                        samodzielnie, ja Cie bardzo prosze...
                        • pirulo Re: Skad ten pomysł, ze ja sympatyzuje z Platform 15.02.07, 16:40
                          "kłamiemy ale czasem tak trzeba" - no PRowsko świetny tekst :)

ostre, kontrowersyjne, szczere - zobacz!
                          • bio.mum Re: Skad ten pomysł, ze ja sympatyzuje z Platform 15.02.07, 16:40
                            pirulo napisał:

> "kłamiemy ale czasem tak trzeba" - no PRowsko świetny tekst :)

świetny do porzygania
                            >
                            > ostre, kontrowersyjne, szczere - zobacz!
                            • almagus Re: Skad ten pomysł,mieli POPiSzczeć, a tylko mysz 15.02.07, 17:35
                              Mieli POPiSzczeć, a tylko myszy kościelne PiSzczą!

Kaczorki, osiołki, baranki, wierni, niemiłosierni!

Rosną buraki,
                              wzlatują anioły,
                              a napęd moherkowy !

Etyka, radio i telewizja,
                              jedynej prawdy i wiary wizja.
                              Moherowe stado tryka,
                              owieczki Ojca Rydyka,
                              żeby oddali się hosannie,
                              rodakom beczą zarannie,
                              całodobowo nachalnie
                              beczą, beczą nienormalnie
                              o liberałach, homolkach,
                              komuchach no i o Bolkach.
                              Beczą o polskojęzycznych,
                              obywatelach plastycznych,
                              co są chciwymi żydami,
                              libertynami, masonami,
                              takimi niby Polakami
                              i zawsze udawanymi.
                              Polakami prawdziwymiiiiiiiiiiii,
                              owieczkami namaszczonymi
                              do wskazywania kierunku,
                              oceny twego wizerunku,
                              jesteśmy my wybrani,
                              aby ciebie do bani
                              pouczyć jak żyć masz,
                              tak aż staniesz się nasz!
                              Czy ty Boga w sobie masz,
                              czy ty nasze konto znasz?

Nowe wybory, więc czinownik z czynownikiem
                              robi sobie i nam kampanię z męczennikiem.
                              Skoro przykład męczeństwa idzie z góry,
                              no od tego co to wanny, z gazem rury
                              i przynosi to jemu, i nam efekty,
                              więc co w tym złego Boże Święty?

Bóg jest w nich.
                              Bóg jest ich.
                              Bóg wskazuje wiele dróg.
                              Jak nie wyjdzie, tak chciał Bóg.
                              To nasz wspólnik , a nie wróg,
                              no bo ukraść to nasz Bóg!

Podajmy sobie ręce my jądro narodu,
                              my sól tej ziemi postraszymy zza grobu.

Patrzę i odnawiam oblicze tej ziemi,
                              kocham Was, lecz kropię łzami swojemi.
                              Ciągnie księżulo i radyja deerektor,
                              kościelny, ministrant jakby był ejektor.
                              Wyssie, poda konto, jak własnego sprawi,
                              wśród stada baranów żyje i się bawi!

My już żyjemy w boskiej malignie rydzykomoheroiny i żadne racjonalne argumenty
                              nie mają sensu.
                              Płacz Izauro przed boskim i śmiej się z satyry.

Wybór polecony z ambony!

Za Polaków wybory wygrał kościelny głupek,
                              z logo jego radia w drodze prawie każdy słupek.
                              Dla wiernych całej Polski poszła wieść oczywista
                              liberał to libertyn, satyryk satanista.
                              W obronie polskości nie wybierajcie wehrmachta,
                              rzucili wiedząc, że działa jak na byka płachta.
                              Tak w Polsce zasadził kartofle , czyli ciemniaki,
                              do tego jeszcze faszolki, czerwone buraki.
                              Z tej kleru różnorodności wyszło takie danie,
                              że Europa w śmiechu, my płacz, a prezydent pranie (gaci).

Piszą szukamy złodzieji jak Maryji i wszystko jasne, że swój złodziej
                              wiecznie dziewica, teraz i zawsze!
                              • bio.mum Re: almagus - rób migawki z tych swoich wierszy 15.02.07, 17:54
                                almagus napisał:

takie flash'e, jak w MTV. Nikt nie jest w stanie ogarnąc tylu metafor naraz:-))

>
                                • kardio-bydlak Wermahta__S_k_r_ę_c_a__z__Z_a_w_i _ś_c_i__!:))))))) 15.02.07, 18:36
                                  Nic z tego Hertusku :)

Przez takie intrygi koryto
                                  się tylko oddala :)))
                      • inzynier_skrzypek "Ukradłem. Tak bywa" Gdzie skrucha złodzieju? 15.02.07, 16:18
                        • wrojoz Re: "Ukradłem. Tak bywa" Gdzie skrucha złodzieju? 15.02.07, 18:25
                          Kaczynski i skrucha.? To fanatyk.
                          • powiatowainfo nie chciałem ale tak to bywa 16.02.07, 08:22
                            nie chciałem ale tak to bywa
                        • megasceptyk Czasem daję dupy komu popadnie. Wszystk dla władzy 16.02.07, 08:19
                          Sprzedam się za większość w sejmie. Będę waszą dupą za głosy Samoobrony. Możecie mnie wszyscy potraktować jak pospolitą .... osbę dbającą o własne interesy. Cel uświęca środki. Czasem tak trzeba. Trzeba się sprzedać żeby mieć zyski, podgrzewany chodnik i żeby policja po bułki jeździła.
                  • maam Re: Tusk zanudzał i nawet Po wychodziło z sa 15.02.07, 15:25
                    Z tą gospodarką to zasluga PIS?
                    bo jakos nie zrozumialem
                  • ned_pap Re: Tusk zanudzał i nawet Po wychodziło z sa 15.02.07, 15:34
                    Galba, palestrina, reszta kundelków, do nogi! Służ! Daj głos! Bardzo dobrze!
                    Jacuś Kurski ma dla was kolejne kłamstwo do wklejenia na forum! Łap! Aport! Daj
                    łapę! Bardzo dobrze! A teraz do pracy!
                    • bio.mum najgorsze jest to, 15.02.07, 16:06
                      ned_pap napisał:

> Galba, palestrina, reszta kundelków, do nogi! Służ! Daj głos! Bardzo dobrze!
                      > Jacuś Kurski ma dla was kolejne kłamstwo do wklejenia na forum! Łap! Aport!
                      Daj
                      >
                      > łapę! Bardzo dobrze! A teraz do pracy!

że oni są tak struci tą pisowska propagandą, że nie do uratowania:-(((
                    • junkier Nie J. Kurski klamie, tylko o J. Kurskim klamia 15.02.07, 16:26
                      Nie J. Kurski klamie, tylko o J. Kurskim klamia, radze przyjac to do
                      wiadomosci. Delikatna wpadka z billbordami to wypadek przy pracy, J. Kurski
                      rzadko rozmija sie z prawda jak powiedzial L. Kaczynski.
                      • bio.mum Czy Jacek Kurski nazwał własną matkę kobietonem 15.02.07, 16:29
                        czy nie?

tak czy nie?
                        • junkier Nie J. Kurski klamie, tylko o J. Kurskim klamia 15.02.07, 16:33
                          Nie znam p. Kurskiej, zapytaj ja osobiscie.
                          • bio.mum CzyJacek Kurski nazywajac własną matkę kobietonem 15.02.07, 16:35
                            junkier napisał:

> Nie znam p. Kurskiej, zapytaj ja osobiscie.

kłamał czy nie? rozumiesz pytanie?????????
                            • steve69 Daj spokój... 15.02.07, 16:38
                              To tak jak byś próbowała dyskutować z magnetofonem, na którym ktoś nagrał jakiś
                              bełkot.
                              junkier, galba i im podobni są niereformowalni...
                              • bio.mum Re: wiem 15.02.07, 16:45
                                steve69 napisał:

> To tak jak byś próbowała dyskutować z magnetofonem, na którym ktoś nagrał
                                jakiś
                                > bełkot.
                                > junkier, galba i im podobni są niereformowalni...

ale postronni czytają, rozumiesz? trzeba reagować na tę ich faszystoska
                                propagandę. Wiesz o czym mówie? Nie jestem Doktorem Judymem, daleko mi to
                                niego, ale nie moge pozwolić na to, zeby rozpanoszyli się na jedynym w miarę
                                przyzwoitym portalu.

Mam ciekawsze zajecia, ale nie chcę, zeby przez takiego junkiera, galbę i
                                kataryne cała inteligencja wyemigrowała z Polski.
                                • junkier "postępowa inteligencja" niech emigruje nawet dzis 15.02.07, 16:53
                                  Wara od tradycji endeckiej. Endecja w swej historii zrobiła wiele rzeczy
                                  wspaniałych, wśród których były jej zasługi dla odzyskania przez Polskę
                                  niepodległości i wniosła wiele wartości w nasze życie duchowe. Winy endecji są
                                  niczym wobec tego, z przeproszeniem, gnoju, jaki ma na sumieniu polska lewica.
                                  ONR-wcy bywali bandytami, ale nigdy nie byli zdrajcami swojej ojczyzny, podczas
                                  gdy członkowie KPP czy KomPartii Zachodniej Ukrainy (nawet nazwą podkreślającej
                                  swą wrogość wobec państwa polskiego) byli nimi co do jednego z zasady.
                                  Narodowcy ginęli z rąk hitlerowców i komunistów, ale niewielu z nich poszło na
                                  kolaborację ze stalinizmem, gdy postępowi intelektualiści, w typie Miłosza,
                                  Słonimskiego, Dąbrowskiej czy Tuwima płaszczyli się przed Stalinem na wyścigi i
                                  wypisywali peany przed tronem zbrodniarza.

To, że uświniona kolaboracją polska "postępowa inteligencja" dla
                                  usprawiedliwienia swych podłości stworzyła potem mit strasznego, endeckiego
                                  ciemnogrodu, od którego jakoby wszystko inne było lepsze, to w jakiś sposób
                                  psychologicznie zrozumiałe. To, że ten mit wciąż w Polsce pokutuje i że słowa
                                  endek mogą używać jako epitetu jednym głosem potomkowie KPP-owców i gó..arze
                                  obnoszący portrety Che Guevary to rzecz obrzydliwa i budząca najgłębszy
                                  sprzeciw.

RAZ/interia.pl
                                  • ws60 Re: "postępowa inteligencja" niech emigruje nawet 15.02.07, 17:16
                                    junkier napisał:

> Endecja w swej historii zrobiła wiele rzeczy
                                    > wśród których Winy endecji są
                                    > niczym wobec tego, z przeproszeniem, gnoju, jaki ma na sumieniu ONR-wcy

> bywali bandytami, nawet nazwą podkreślającej swą wrogość wobec państwa
                                    > polskiego)
                                    > byli nimi co do jednego z zasady.
                                    > Narodowcy
                                    > wypisywali peany przed tronem zbrodniarza.

to są cytaty z twojej wypowiedzi.
                                    1. odciąłem kłamstwa
                                    2. tak postępują politycy i inni oszuści przedstawiając historię, licząc na to,
                                    że ciemny lud to kupi. jak widać kupują, vide j.
                                    ... itd. już mi się nie chce, i tak nie pojmą
                                  • mamara Chodzi o B.Piaseckiego? i całą ekipę z PAX, która 15.02.07, 17:46
                                    najpierw pisała faszystowskie teksty w "Prosto z Mostu", a następnie
                                    stalinowskie w "Walce Młodych", "Kierunkach", "WTK" ? Zamiast pić prytkę w
                                    rowie trzeba było chodzić do szkół. Nawet w zawodówce czegoś byś się nauczył.
                                  • ironlord Re: "postępowa inteligencja" niech emigruje nawet 15.02.07, 18:03
                                    bla bla bla... zmien taśme...
                                  • reset999 Re: "postępowa inteligencja" niech emigruje nawet 16.02.07, 11:24
                                    te kolo ktory mamy rok?
                                • megasceptyk Re: wiem 16.02.07, 08:37
                                  Właśnie, ludzie muszą wiedzieć, że takie mało warte, zawistne kundelki znajdą się zawsze. Kąsają uczciwych i pracujących ludzi po kostkach z zazdrości że sami nic nie potrafią i zazdroszczą że innym się w życiu wiedzie. Swoje nieudacznictwo próbują zwalić na wszystko wkoło tylko nie na siebie. Takie aspołeczne jednstki nie mają szans na przetrwanie ani na rozmnażanie dlatego wystarczy je ignorować jak anomalię pogodową. Same przeminą.
                            • junkier Nie J. Kurski klamie, tylko o J. Kurskim klamia - 15.02.07, 16:43
                              W odroznieniu od lewicowcow brak mi bezczelnosci aby wtracac sie w czyjes
                              sprawy rodzinne, w tym wypadku w sprawy pp. Kurskich.
                              • bio.mum Czy Jacek Kurski nazwał swoją matkę kobietonem 15.02.07, 16:47
                                junkier napisał:

> W odroznieniu od lewicowcow brak mi bezczelnosci aby wtracac sie w czyjes
                                > sprawy rodzinne, w tym wypadku w sprawy pp. Kurskich.

czy nie? Ostatni raz cię pytam.

zresztą, dalej sobie trolluj w najlepsze. Tylko osmieszasz Kurskiego, Bulgotka,
                                Marotka i całą tą podejrzaną katofaszystowską ferajnę.

Ja emir i Ty emir. Kto więc będzie poganiał osły??afgańskie
                              • ws60 Re: Nie J. Kurski klamie, tylko o J. Kurskim klam 15.02.07, 17:18
                                junkier napisał:

nie przeszkadza ci to wtrącać się w sprawy pp. tusków. jesteś zakłamany, wiesz ?
                                • ironlord Re: Nie J. Kurski klamie, tylko o J. Kurskim klam 15.02.07, 18:06
                                  junikier to prosty maly katozuczek o moralnosci kalego. To jest ta rewolucja
                                  moralna ktora przynosi pisowska partia. takich po korytarzach sejmowych peta
                                  sie codziennie cala masa.
                              • y.y Re: Nie J. Kurski klamie, tylko o J. Kurskim klam 15.02.07, 17:44
                                junkier napisał:

Sugerujesz, że Kurski, który wtrącał się w sprawy rodzinne innych (dziadek
                                Tuska), nie wspominając o tym, że kłamał o tych sprawach, jest lewicowcem?:)
                              • reset999 Re: Nie J. Kurski klamie, tylko o J. Kurskim klam 16.02.07, 11:28
                                jestes zalosnym upartym zapyzialym betonem. nawet nie wiesz jak mi przykro ze
                                sa tacy ludzie...

jak ktos ci zadaje proste pytanie ktorego jedyna prawdziwa odpowiedz godzi w
                                twoich bogow z pizdu to zaczynasz krecic i rzucasz sie byleby nie odpowiedziec.
                                jestes sliskim hipokryta. daruj sobie ciete riposty bo nic co napiszesz juz nie
                                zmieni twoich poprzednich wypowiedzi.

moze przemysl swoje zycie.
                      • lesew Re: Nie J. Kurski klamie, tylko o J. Kurskim klam 15.02.07, 17:08
                        junkier napisał: . Delikatna wpadka z billbordami to wypadek przy pracy, J. Kurski
                        > rzadko rozmija sie z prawda jak powiedzial L. Kaczynski.<

Mijając się, rzecz jasna z prawdą, rzadko!???
                      • ironlord Re: Nie J. Kurski klamie, tylko o J. Kurskim klam 15.02.07, 18:01
                        to fakt rzadko rozmija sie z prawda bo jej nigdy nie mowi. prosty klamliwy
                        szczekasz pisowski.
                    • ws60 @ned_pap - nie lubię galby, ale to co napisałeś... 15.02.07, 17:06
                      to żenujące ...
                      pan g i tp nickowie mają zakręcone pomysły i poglądy, proste porównania, jak im
                      brak argumentów to obrażają, ale to :
                      "ned_pap napisał:

> Galba, palestrina, reszta kundelków, do nogi! Służ! Daj głos! Bardzo dobrze!
                      > Jacuś Kurski ma dla was kolejne kłamstwo do wklejenia na forum! Łap! Aport! Daj
                      >
                      > łapę! Bardzo dobrze! A teraz do pracy!"

brak słów.
                      (twój poziom wypowiedzi):
                      dawniej byłeś tym drugim do pary dla pieska na patrolu?
                  • varvar przy demokracji doorny faszyzm się nudzi 15.02.07, 15:58
                    !
              • p.i.s Bullterier 15.02.07, 15:10
                Jesteśmy umoczeni w gó..e, ale cóż - tylko śmierdzimy

taka parafraza słów premiera ;-)

• jimmyjazz Spełniać obietnice wyborcze??? Buhahahaaaa 15.02.07, 15:05
              Przecież Wielki Wódz Jarosław (w skrócie WWJ) nigdy nie obiecywał że będzie
              wykonywał obietnice wyborcze, a WWJ nawet nie pomyślał że ktoś może brać jego
              słowa na serio i mu uwierzyć (w jego dotychczasowej karierze to się nie zdarzało).

Więc czego wy ludzie chcecie od WWJ????
              • mamara "Zostałem świnią i kanalią. Ale tak to bywa. Nikt 15.02.07, 15:11
                nie ma prawa mieć do mnie o to pretensji. Kiedys może zostanę złodziejem. Wtedy
                też powiem - tak to bywa". Brawo Panie Kaczyński. "Arytmetyka sejmowa jest
                ważniejsza niz wydumene zasady przyzwoitości" p.Cymański
                • antygo Re: "Zostałem świnią i kanalią. Ale tak to bywa. 15.02.07, 15:56
                  Na tym polega "genetyczny patriotyzm".
              • bio.mum Re: Spełniać obietnice wyborcze??? Buhahahaaaa 15.02.07, 15:12
                jimmyjazz napisał:

>
                > Więc czego wy ludzie chcecie od WWJ????

Posłanka Szczypińska chce buzi, Profesor Lepper też chce buzi i Roman Giertych
                chce buzi. Czego inni chcą to nie wiem.
                >
              • a.k.traper Mówi tak bo chce mieć dobre samopoczucie 15.02.07, 16:33
                Niestety, od dawna go nie ma, to widać. A do błędów jak nie umiał się
                przyznawac tak dalej nie umie. Brnijcie towarzyszu, brnijcie dalej, tylko po
                co? Ci którzy mieli nadzieję juz wam nie wierzą, sprzedaliscie ich za cząstke
                władzy. Powazne słowa w róznych miejscach, świetych dla polaków zostały okryte
                kpiną. To jest prawda panie premierze, zostałes towarzyszem Leppera, naszym juz
                nie. Władza za czapke sliwek robaczywek
              • ironlord Re: Spełniać obietnice wyborcze??? Buhahahaaaa 15.02.07, 18:08
                chcemy zeby poszedl w pisdu, i dal porzadnym ludziom przywrocic w tym kraju
                normalnosc.
            • skubi6 [...] 15.02.07, 15:08
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • juzek_sz Re: Nie każda kobieta jest prostytutką. 16.02.07, 12:02
                Skubi6 - twój tekst z listu to doksonała syganturka. popatrz!
            • mark.parker Re: A Profesor lepper, I Ogier IV RO jak dociął!! 15.02.07, 15:40
              bio.mum napisała: Co najwyżej nędzna chabeta z czerwonym ryjem, jak jego
              komuszy zleceniodawcy z Moskwy. Ci sami, którzy patronują grzybicy z Torunia.
              • bio.mum Oni nie tylko mu patronują Mareczku 15.02.07, 15:58
                mark.parker napisał:

> bio.mum napisała: Co najwyżej nędzna chabeta z czerwonym ryjem, jak jego
                > komuszy zleceniodawcy z Moskwy. Ci sami, którzy patronują grzybicy z Torunia.
                >
                Oni mu smarują z panswowego budżetu. Chociaz to hochsztapler i przestępca.
                Polski rząd walczy z patologami... Nóż się w kieszenie otwiera.
          • arek83lbn Re: To jest zdanie wyrwane z kontekstu, GW-wno zn 15.02.07, 15:02
            "Herr Tusk"? A kto to powiedział: "Ciemny lud to i tak kupi."?

• aplus POprancy tylko tyle potrafia: obrazac i cenzurowac 15.02.07, 18:29
              mozesz sobie wlazic w dupe tym swoim Niemcom moze rzuca ci jakies ochlapy

arek83lbn napisał:
              > "Herr Tusk"? A kto to powiedział: "Ciemny lud to i tak kupi."?
              >
              >
              • steve69 Zabolało, co? 15.02.07, 18:31
                I to wszystko na co cię stać ciemny ludzie?...
          • sulineczka Re: To jest zdanie wyrwane z kontekstu, GW-wno zn 15.02.07, 15:14
            Ku mojemu zaskoczeniu bylo to dobre przemowienie, rzeczowe i merytoryczne.Bez
            emocji ! Gazeta wybrala z niego maly watek. To wyglada na cenzure przemowienia
            a nie komentowanie go !!!!!!!!
            • ironlord Re: To jest zdanie wyrwane z kontekstu, GW-wno zn 15.02.07, 18:11
              slowo sie rzeklo. taka jest modus operandi pisu, przeciez ciemny lud i tak to
              kupil... ale do czasu. Wtedy i was spala na stosie.
            • tomekp1 Re: To jest zdanie wyrwane z kontekstu, GW-wno zn 16.02.07, 12:38
              Brawo Panie Premierze przemówienie było super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• plendz Ten rząd jest wyrwany z kontekstu 15.02.07, 15:51
            A premier-Kaczor żenująco żałosny. To, że broni chama-Leppera jest zrozumiałe.
            W końcu swój ciągnie do swego.
        • arek83lbn Re: Naprawdę niezłe... 15.02.07, 14:59
          Źle, że ktoś taki jak Lepper jest wicepremierem. Z drugiej strony Lepper
          stracił pozycje trybuna ludowego i został zmarginalizowany, a to duzy plus.

arek83lbn.blox.pl/html
          • bio.mum Re: Naprawdę niezłe... 15.02.07, 15:03
            arek83lbn napisał:

Z drugiej strony Lepper
            > stracił pozycje trybuna ludowego i został zmarginalizowany, a to duzy plus.
            >
            Fakt. Stracił rolę trybuna ludowego na rzecz reprezentowania Polaków na
            świecie. To nie jest duzy plus. To plus większy od jego libido.
          • palestrina2005 To już ostatnia kadencja Leppera 15.02.07, 15:06
            Tuż przed następnymi wyborami Kaczyński wywali go z rządu i uchwali wraz z PO
            zakaz kandydowania do Sejmu ludzi z wyrokami...
            Cóż w polityce nie ma sentymentów...
            • cynik.pl Re: To już ostatnia kadencja Leppera 15.02.07, 15:29
              palestrina2005 napisał:

> Tuż przed następnymi wyborami Kaczyński wywali go z rządu i uchwali wraz z PO
              > zakaz kandydowania do Sejmu ludzi z wyrokami...
              > Cóż w polityce nie ma sentymentów...

Nie ma, więc platfusy nie POprą tego wniosku, bo to przecież też w większości
              przestępcy i nie będą kręcić bata na siebie.
              • mir66 Re: To już ostatnia kadencja Leppera 15.02.07, 15:32
                Byly sobie swinki trzy, swinki trzy, swinki trzy. Sport, muzyka oraz gry. Oraz
                gry -to my.
              • ironlord Re: To już ostatnia kadencja Leppera 15.02.07, 18:15
                oszywiscie... sami zlodziejami z pisu to poloza. Ktorzy juz okradaja obywateli
                kraju wydaja fortune na nikomu niepotrzebna swiatynie opacznosci i inne bzdurne
                pomysly. nie mowiac juz o niszczeniu pieknej przyrody. Coz jak rzadzi nami
                stado kretynow, przekonanych ze sa bogami to coz sie spodziewac.
            • antygo Re: To już ostatnia kadencja Leppera 15.02.07, 16:02
              Zakaz kandydowania do sejmu moze tez objąć Kaczynskiego.Do nastepnych wyborow
              jeszcze daleko.Nie wiadomo co ukrywa w rękawie Macierewicz - jakiś hak na Kaczorów?
          • mamara Jeśli stanowisko wicepremiera to marginalizacja 15.02.07, 15:14
            to i ja chcę zostać zmarginalizowany.
        • jas Re: Naprawdę niezłe... 15.02.07, 14:59
          Spoko. Dzieki.palestrina2005 napisał:

> Gratuluję, jeśli sam to wymyśliłeś...
      • tomasz10012 Re: jak brzmi po angielsku zdanie... 15.02.07, 14:55
        jas napisał:

> Urodziłem sie aby zostac ministerm spraw wewnętrznych
        >
        > *Tłumaczenie:*
        >
        > I was born to be Dorn.
        >
        > *Inne zadanie:*
        > Jak brzmi po angielsku zdanie: byłem minstrem spraw wewnętrznych
        >
        >
        > *Tłumaczenie:*
        >
        > I was Dorn.

dobre, dobre
      • hetman131 Re: KRN = Koalicja i Rząd Nikodemów 15.02.07, 15:21
        zdjecie dołączone do artykułu - "Twarz Polskiego Kołtuna" -
    • klara93 Pic na wodę fotomontaż 15.02.07, 14:51
      Kaczyński potrzebuje w koalicji idiotów do podawania kapci a nie partnerów do
      rzadzenia.Kij ma dwa końce,przypominam o tym.
      • langston przypominasz? hihihi uch Kasandra sie znalazla 15.02.07, 14:58
        ...dobra teraz juz bedziemy pamietac:)))
        • klara93 A przypominam bo skleroza ma sie dobrze 15.02.07, 15:52
          1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem (JK).
          2. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (J)
          3. Nie będzie koalicji z Samoobroną (J).
          4. Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa (J).
          5. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną (J).
          6. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w
          Polsce uczestniczyć nie będziemy (J).
          7. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym
          awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest
          nierealne (J).
          8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy
          sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS (J)
          9. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy
          opozycji w latach 70 (J).
          10. Nie zmienia się ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami.
          11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa.
          12. Wybudujemy trzy miliony mieszkań.
          13. Wprowadzimy szybko niższe podatki.
          14. To będzie tanie państwo, zredukujemy administrację.
          15. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
          16. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję.
          17. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld).
          18. Afera bilboardowa.
          19. Chcemy koalicji z PO.
          20. PO jest w koalicji z SLD.
          21. To wszystko wina PO i SLD.
          22. Nie bedzie TKM-u.
          23. Moja teczka jest sfałszowana (J).
          24. Większość byłych szefów dyplomacji była na usługach KGB.
          25. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa.
          26. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD.
          .............
          99. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006)
          • steve69 Re: A przypominam bo skleroza ma sie dobrze 15.02.07, 16:26
            klara93 napisała:
            [ciach]

Do tej listy warto by dorzucić jeszcze:

* powód odwołania Leppera z funkcji v-ce premiera:

"Pan Andrzej Lepper z tej szansy nie skorzystał. Po krótkim czasie powrócił do
            swoich praktyk, co trzeba określić jednym słowem - warcholstwo. My warcholstwa w
            żadnym razie nie możemy tolerować".

* przyrzeczenie, które JK złozył w stoczni gdańskiej:

"I chcę wam tutaj, w tym szczególnym miejscu, w tym, można powiedzieć, świętym
            miejscu Polaków, przyrzec, że nigdy więcej już z takimi ludźmi (ludźmi o marnej
            reputacji - przyp.) rozmawiać nie będziemy."

.
      • jurekpy Re: Pic na wodę fotomontaż 15.02.07, 15:11
        wyobrażam sobie nawet jak w takiej sytuacji zachowałby się Jarosław,gdyby był w
        opozycji.On i jego lokaje nie zostawiliby suchej nitki np. na SLD gdyby SLD
        utworzyło koalicję z Samoobroną.
        Z ust Jarosława padałyby dzisiaj oskarżenia o zdradzie polskiej racji stanu, o
        targowicy o niszczeniu bytu narodu itp,itd.
        A tak mamy pełne nieśmiałości wytłumaczenie,że czasami trzeba iść za głosem
        rozsądku a nie serca.
        Jakie to romantyczne !!!!!!!!!!
    • marwlo Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dekla.. 15.02.07, 14:51
      "Niszczymy Polskę naszym działaniem, tak bywa...."

... ehhh
      • chudymisio o tym samym pomyślałem 15.02.07, 15:03

• bogdantadus ..."chcielismy dobrze, a wyszło jak zawsze!!!" 15.02.07, 16:45
          Dosyc tego cyrku! Wyborcy do dzieła!
    • zostatniejchwili Tak bywa. 15.02.07, 14:51
      Tak to w życiu bywa...
    • loppe Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dekla.. 15.02.07, 14:51
      premier robi wrażenie mniej zakłamanego niż jego krytycy z PO i SLD
      • bio.mum Na Tobie robi wrażenie 15.02.07, 14:57
        loppe napisał:

> premier robi wrażenie mniej zakłamanego niż jego krytycy z PO i SLD

ale tak to bywa jak się nie widzi nic poza przewodnią rolą partii.
      • maam Re: Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dek 15.02.07, 15:27
        może by się tak wziąłdo roboty, a nie tylko "robił wrażenie"?
    • ulti_x A kraj cie wybral wbrew rozsadkowi efendi.... 15.02.07, 14:52
      efendii
      • tetradrachma yok, burda ! 15.02.07, 14:56
    • junkier Sejmowa opozycja prowadzi czystą destrukcję i za w 15.02.07, 14:52
      J. Kaczynski, wywiad prasowy z 2 lutego 2007 r.:

"Sejmowa opozycja prowadzi czystą destrukcję i za wszelką cenę stara się
      wszystko uniemożliwić. To już nie jest zwyczajne bycie w opozycji, ale
      totalna wojna, którą nam wypowiedziano."

• gromek1 Re: Sejmowa opozycja prowadzi czystą destrukcję i 15.02.07, 15:01
        J. Kaczyński w Gdańsku.
        Już nigdy nie będziemy rozmawiac z ludźmi o miernej reputacji.
        • junkier J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destrukcję 15.02.07, 15:02
          Sojusz z Lepperem lepszy niz z rozowo-czerwonymi bandytami, którzy nie dość że
          przez lata sprzedawali Polskę, to jeszcze dziś robią wszystko żeby Polska
          zapomniała o tradycji, interesie narodowym i racji stanu, przyjęła skrajnie
          niekorzystną dla Polski Eurokonstytucję, i krótko mówiąc 'rozpuściła' się w UE.

Jedno jest pewne, Lepper z pewnością nie poprze ani Eurokonstytucji ani euro, i
          chociażby dlatego porozumienie partyjne z nim ma sens. I nie brzydzi się, jak
          różowa hołota wykształciuchów, pojęcia polskiego interesu narodowego.
          • chudymisio Masz racje Gromek1... 15.02.07, 15:05
            Już nigdy nie będziemy rozmawiac z ludźmi o miernej reputacji.
          • gromek1 Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 15:06
            To interpretacja.
            Odpowiedz mi czy w Gdańsku JK zwyczajnie p...ł czy świadomie oszukiwał ludzi?
            Jeżeli p...ł to żaden z niego strateg
            Jezeli łgał to cyniczny kabotyn i demagog.
            Tertium non datum.
            • junkier Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 15:07
              Premier pytany, jak ocenia powrót do rządu szefa Samoobrony powiedział, że
              Lepper "doszedł w pewnym momencie do wniosku, że z punktu widzenia jego i jego
              partii lepsze byłoby jakieś inne rozwiązanie, a później się przekonał, że
              najlepszym rozwiązaniem jest bycie w tym rządzie".

Dziennikarka przywołała słowa J.Kaczyńskiego z początku października ze Stoczni
              Gdańskiej, kiedy to premier odniósł się do sprawy tzw. taśm Renaty Beger.
              Zapewnił, że ze sprawy wyciągnięto wniosek: "Nigdy więcej nie wolno już
              rozmawiać z ludźmi o marnej reputacji" - powiedział wówczas J.Kaczyński.

W piątek premier zaprzeczył, jakoby mówiąc o ludziach o marnej reputacji, mówił
              o Lepperze. "Mówiłem o pewnej posłance, i nikt z nią nie będzie prowadził
              żadnych rokowań" - oświadczył. Zaprzeczył też, jakoby nazwał
              Leppera "warchołem".
              www.wprost.pl/ar/?O=96173
              • ironlord Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 18:43
                To kogo pan kaczynski mial na mysli wypowiadajac slowa o ludziach z mierna
                reputacja nikogo nie obchodzi. Zdanie jest proste, jasne i przejrzyste. Nie
                bedziemy rozmawiac z ludzmi o miernej reputacji. Niestety jest to tylko
                rzucane puste slowo na wiatr. Gdyby "moralny" p.kaczynski mowil prawde, to
                musialby przez wieksza czesc czasu milczec. kaczynski ma jednak wybiorczy
                poglad na ta sprawe, ale to jego problem.
          • gulcia77 Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 15:06
            A więc wg Ciebie istnieje tylko i wyłącznie opozycja PiS-owcy i im podobni
            kontra czerwono-różowi bandyci. Oj gratuluję rozsądku i szerokich horyzontów,
            gratuluję!!!
            Inna sprawa, że przestanę się brzydzić polityką kiedy powstanie partia
            liberalna, nakierowana całkowicie na gospodarkę i poprawę bytu obywateli, a nie
            grzebiąca w idiotycznych ideologiach od prawa do lewa
            • junkier Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 15:14
              > Inna sprawa, że przestanę się brzydzić polityką kiedy powstanie partia
              > liberalna, nakierowana całkowicie na gospodarkę i poprawę bytu obywateli

Jedyna liberalna partia w Polsce to UPR. Liczy na Twoj glos.
              • gulcia77 Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 15:23
                Pan Korwin-Mike wizualnie mi się nie podoba, ale popieram niskie podatki,
                prywatne lecznictwo w oparciu o system prywatnych ubezpieczeń, prywatne
                ubezpieczenia emerytalne, całkowite oddzielenie religii od Państwa (KAŻDEJ!!!
                JAK KTO JUŻ MUSI WIERZYĆ NIECH ROBI TO PRYWATNIE ZA WŁASNE!!! PIENIĄDZE),
                wysokość zarobków w oparciu o efektywność i wydajność własną (jak ktoś ma
                problem z przystosowaniem, niech się uczy, to nie boli). A rola Państwa powinna
                się sprowadzać do tworzenia skutecznego, efektywnego prawa, które zapewni
                dobrobyt i bezpieczeństwo obywateli! A patriotyzm? Cóż własna kultura nie
                zginie, kiedy ludzie będą prowadzić tak wygodne życie, że z własnego kraju nie
                będą chcieli lub musieli wyjeżdżać!
                • junkier Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 15:25
                  gulcia77 napisała:

> Pan Korwin-Mike wizualnie mi się nie podoba, ale popieram niskie podatki,
                  > prywatne lecznictwo w oparciu o system prywatnych ubezpieczeń, prywatne
                  > ubezpieczenia emerytalne, całkowite oddzielenie religii od Państwa (KAŻDEJ!!!
                  > JAK KTO JUŻ MUSI WIERZYĆ NIECH ROBI TO PRYWATNIE ZA WŁASNE!!! PIENIĄDZE),
                  > wysokość zarobków w oparciu o efektywność i wydajność własną (jak ktoś ma
                  > problem z przystosowaniem, niech się uczy, to nie boli). A rola Państwa
                  powinna
                  > się sprowadzać do tworzenia skutecznego, efektywnego prawa, które zapewni
                  > dobrobyt i bezpieczeństwo obywateli! A patriotyzm? Cóż własna kultura nie
                  > zginie, kiedy ludzie będą prowadzić tak wygodne życie, że z własnego kraju nie
                  > będą chcieli lub musieli wyjeżdżać!

Nie sadze zeby istniala jakas istotna sprzecznosc zacytowanych pogladow z
                  programem UPR.
                  • gulcia77 Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 15:26
                    i uważasz, ze to nieracjonalne poglądy? Udowodnij!
                    • junkier Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 15:27
                      Nie uwazam. Sam popieram UPR.
                      • ironlord Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 18:46
                        to dziwne, bo widzialem u Ciebie skrzywienie pisowskie.
                • ironlord Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 18:45
                  popieram w całej rozciagłości. Niestety większość tego nie rozumie i jeszcze
                  duzo wody upłynie, zanim to się zmieni.
            • ironlord Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 18:44
              to prawda, popieram. W polsce nie ma parti liberalnej, to jest jakies udawanie.
          • k_r Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 15:07
            pięknie napisałes .. a teraz powiedz które zdania z twojego postu są prawdziwe?

k_r
            • junkier Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 15:12
              K-R rozumiem ze dla Ciebie jako przedstawiciela korporacyjnego swiata byznesu
              przyjecie euro moze wydawac sie korzystne ale dla zwyklego obywatela
              niekoniecznie, o utracie suwerennosci monetarnej nie wspomne.

Nb. zapytam jak jako prawnik zapatrujesz sie na to ze NBP, ktorego ustawowym
              zadaniem jest stanie na strazy zlotowki, prowadzil za poporzedniego dzialania
              dokladnie SPRZECZNE z tym celem i uprawial propagande, kasujac wszelkie
              krytyczne glosy i raportu, na rzecz porzucenia narodowej waluty w celu
              przyjecia jakiejs sztucznej waluty o nieustalonej wiarygodnosci.
              • gromek1 Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 15:14
                Junkier. Nie chodzi w tej dyskusji o to czy wejście do strefy euro jest
                korzystne czy nie. To należy rzetelnie i obiektywnie przeanalizowac. Preoblem
                jest w tym, że jeżeli wyniki tej analizy będa inne niż oczekuje WWJK to okaże
                się, iż analityk był z układu, bo WWJK i tek wie lepiej.
                • junkier Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 15:18
                  A jak zapatrujesz sie na taki fakt, o czym pisal przedwczoraj "Najwyzszy Czas"
                  na stronie 4 lub 5, nie pamietam juz, ze rzekomo opiniotworcza i niezalezna
                  gazeta w Polsce cytuje rzekomo "obiektywne" zagranicznego osrodka
                  ekonomoicznego twierdzacego ze przyjecie euro jest wielce korzystne dla Polski,
                  nie wspominajac ani slowem ze tenze osrodek utrzymywany jest za pieniadze
                  Niemiec?

Sorry, ja za taki "obiektywizm" i za taka "niezaleznosc" to dziekuje.
                  • bio.mum Re: nie wstyd ci przyznawać się publicznie 15.02.07, 15:19
                    junkier napisał:

do czytania antysemickich pisemek? Nie myslalam, ze upadłes tak nisko.

Ja emir i Ty emir. Kto więc będzie poganiał osły??afgańskie
                    • junkier Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 15:23
                      Posluchaj sobie swirze o umysle wyprasowanym przez wybiorcze popluczyny, taki
                      element jak ty nie jest w stanie konserwatywno-liberalnego tygodnika, jedynego
                      w kraju, "Najwyzszy Czas", obrazic.
                      • gromek1 Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 15:24
                        Nikt nie jest w stanie.
                        Żeby się obrazic trzeba miec honor.
                      • bio.mum Re: Obrazić skarbie 15.02.07, 15:55
                        junkier napisał:

> Posluchaj sobie swirze o umysle wyprasowanym przez wybiorcze popluczyny, taki
                        > element jak ty nie jest w stanie konserwatywno-liberalnego tygodnika,
                        jedynego
                        > w kraju, "Najwyzszy Czas", obrazic.

to mnie może tylko ktos mądrzejszy ode mnie. Nie gadam z antysemitami i
                        faszystami. EOT
                        • junkier Dialog z lewackim motlochem zionacym antypolskim 15.02.07, 15:57
                          Dialog z lewackim motlochem zionacym antypolskim jadem do przyjemnosci nie
                          nalezy wiec pozwol ze cala przyjemnosc z zakonczenia konwersacji po mojej
                          stronie zostanie.
                          • bio.mum Re: Gdybys ty Junkier był prowokatorem 15.02.07, 16:04
                            junkier napisał:

> Dialog z lewackim motlochem zionacym antypolskim jadem do przyjemnosci nie
                            > nalezy wiec pozwol ze cala przyjemnosc z zakonczenia konwersacji po mojej
                            > stronie zostanie.

pokochałabym cię od pierwszego wejrzenia. A tak to mogę tylko wspolczuć twojej
                            rodzinie.
                            • junkier Typowe dla lewicowcow - atakowanie rodziny 'dla je 15.02.07, 16:30
                              Typowe dla lewicowcow - atakowanie rodziny, rzekomo 'dla jej dobra'. Moja
                              rodzina zadnego obludnego wspolczucia nie potrzebuje, jak sadze.

> pokochałabym cię od pierwszego wejrzenia.

Nie dziwota. Sklonnosc roznych lewicowych ksiezniczek do nawiazywania
                              przygodnych kontaktow o charakterze 'erotycznym' z osobnikami saczacymi im do
                              glow lewicowy jad jest wrecz legendarna, ze wspomne wielkiego Antyfaszyste i
                              Walczacego z Dyskryminacja Simona Mola. Zdrowia wiec zycze.
                              • bio.mum Panie Tomku. Ja pana rodziny nie atakuję 15.02.07, 16:38
                                junkier napisał:

Dla pana współczucie i atak to to samo??
                  • gromek1 Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 15:23
                    Od analiz nie są gazety tylko odpowiednie, autoryzowane instytucje. Jak sprawa
                    jest poważna można zlecic takie analizy w kilku miejscach. Podstawowym
                    warunkiem jest aby były to rzeczywiste ekspertyzy, a nie dokumentacje mające
                    udowodnic z góry założony wniosek. Przypomnij sobie wojnę na opinie prawne
                    odnośnie terminu ustawy budżetowej Rząd miał swoją, a opozycja swoją. Czyja
                    była słuszna ch... wie do dzisiaj, za to nasze pieniądze poszły w ...
          • wiedmak Junkier, nie moglbys wziasc i umrzec jak galba? 15.02.07, 15:09
            Toz to komunistyczny aparatczyku przesadzasz w obrone gomulkowskiego ukladu.
          • pantanal Parafraza z "Trędowatej" 15.02.07, 15:21
            Junkier szedł, a głupota szła w nim, przed nim, nad nim i za nim.
            • junkier Jesli odpornosc na czerwono-rozowa propagande 15.02.07, 15:29
              Jesli calkowita odpornosc na czerwono-rozowa propagande socjal-pseudo-
              liberalizmu ma byc 'glupota' to potwierdzam, jestem na ten jad calkowicie
              uodporniony.

- - - - -
              J. Kaczynski o biurokracji odziedziczonej po III RP:

"Powstał cały układ społeczny wytwarzający mnóstwo procedur, obsługiwany
              przez "przemysł załatwiacki". Z niego żyje nie tylko mnóstwo ludzi spoza
              aparatu państwowego, lecz także - co tu kryć - jego część. Głęboka zmiana tego
              stanu rzeczy, taka, by odczuł ją każdy, musi potrwać kilka lat, i to bez
              względu na to, kto by rządził. Ale tylko my mamy determinację i chcemy to
              naprawdę zmienić, co nie jest łatwe. I nie my ten system stworzyliśmy."
          • cynik.pl Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 15:33
            > Jedno jest pewne, Lepper z pewnością nie poprze ani Eurokonstytucji ani euro, i

Profesor Lepper i jego lizus junkier mogą sobie pomstować przeciwko euro, ale do
            tego trzeba wystąpić z unii lub przynajmniej renegocjować traktat akcesyjny.
            • junkier Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 15:35
              Z ciebie taki cynik jak z Pedeta "liberal".

Bzdura jest to co piszesz. Jesli brak jest okreslenia terminu danego
              zobowiazania to mozna przekladac je w nieskonczonosc az ta cala oaza
              biurokracji i sklerotycznej stagnacji "ue" sama sie rozpadnie.
          • ironlord Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 18:36
            nie ma czegos takiego jak polski interes narodowy w rozumieniu twoim i p.
            Leppera. W naszym wspolnym interesie jest dzialac tak zeby spoleczenstwo sie
            bogacilo, zdobywalo wyksztalcenie i zawsze dazylo do sukcesu. Nie pomoze nam w
            tym dopuszczanie do wladzy takich oszolomow jak p.Lepper i kombinatorow jak
            p.Kaczynscy. Polske trzeba otworzyc na swiat, budowac porozumienia,m.in. na
            bazie tolerancji, zniesc do minimum ingerecje panstwa w gospodarke i egzekwować
            kary za przestepstwa i wykroczenia. Zwlaszcza to ostatnie jest najwazniejsze.
            Byc moze zamiast dawac wyroki w zawieszeniu, lepiej za mniejsze przestepstwa
            skazywac na wysokie kary finansowe, badz prace spoleczne. Po prostu kodas
            zgodnie z kodeksami karnym, drogowymi itd.
      • intel-e-gent Oskarżanie innych o swoje czyny 15.02.07, 15:16
        tak, na polskiej prawicy to lubią. Szczególnie w PiS i okolicach.
        A już Jarek celuje w tym odwracaniu Alika ogonem.
        • junkier J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destrukcję 15.02.07, 15:21
          Zartujesz chyba. Niesiolowski ostatnio nawet Kwacha zaczal wychwalac, tak mu
          nienawisc do PiSu rozum i zasady odebrala.
          • intel-e-gent Kaczyński przypisuje innym swoje intencje 15.02.07, 15:23
            Takie są fakty.
            I tyle.
            A Niesiołowski być może zaczął myśleć.
            • junkier Re: Kaczyński przypisuje innym swoje intencje 15.02.07, 15:26
              > A Niesiołowski być może zaczął myśleć.

Taaaaak. Na intensywne procesy myslowe zdobyl sie wtedy gdy go do PiS nie
              przyjeli. Nawet wybiorcza go polubila.
          • gulcia77 Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 15:29
            Jak się Kwaśniewski publicznie pojawiał to mnie przynajmniej poczucie wstydu nie
            ogarniało, a tuman, który o dziennikarce publicznie mówi "małpa w czerwonym" to
            zgroza!!!
            • junkier Re: J. Kaczynski: "Opozycja prowadzi czystą destr 15.02.07, 15:33
              Jak się Kwaśniewski publicznie pojawiał to mnie przynajmniej poczucie wstydu nie
              ogarniało

Oooo, to rozne poczucie wstydu mamy. Jego "wystepy" w Charkowie (powinien za to
              pojsc do aresztu), Kaliszu czy w Moskwie, gdzie dal sie jak gnojek jakis
              ustawiac w ostatnich rzedach, przejda do "chlubnej inaczej" historii popisow
              dygnitarzy Sp. III RP.
      • eti.gda Re: Sejmowa opozycja prowadzi czystą destrukcję i 16.02.07, 11:36
        junkier napisał:

> J. Kaczynski, wywiad prasowy z 2 lutego 2007 r.:
        >
        > "Sejmowa opozycja prowadzi czystą destrukcję i za wszelką cenę stara się
        > wszystko uniemożliwić. To już nie jest zwyczajne bycie w opozycji, ale
        > totalna wojna, którą nam wypowiedziano."

Rzecze On.
    • tierralatina Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dekla... 15.02.07, 14:52
      Jestesmy niekompetentni... Tak bywa...
    • tomasz10012 Re: Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dek 15.02.07, 14:53
      To znaczy ze są niewiarygodni.
      Deklarują coś, a robią co innego.
      NIestety i jak tu im wierzyć, że chcą coś zmienić.
      Emerytom też obiecali rewaloryzację, a teraz proponują jednorazowy zasiłek -
      była deklaracja, ale coż tak bywa.
      • palestrina2005 Tak to jest w polityce jak się nie ma 51% głosów 15.02.07, 14:56
        Trzeba zawierać trudne koalicje...
        • tomasz10012 Re: Tak to jest w polityce jak się nie ma 51% gło 15.02.07, 15:00
          palestrina2005 napisał:

> Trzeba zawierać trudne koalicje...

Nie trzeba.
          Trudna koalicja? Szanowy palestrina, to jest zlepek przystawek, żeby nie
          powiedzieć ostrzej, które za wszelką cenę będą klaskać - "klaskaniem mając
          obrzękłe prawice...".
          Oni nie mają żadnych zasad, może poza PiS i LPR ( mimo wszystko - mogę się z
          tymi zasadami do końca nie zgadzać), SO to czyste koryto - co było wiadomo
          chociażby po tzw. "gorce świńskiej" - ona była od momentu wejścia SO do tej
          tzw. trudnej koalicji. I koryto się zwiększyło.
          • palestrina2005 Re: Tak to jest w polityce jak się nie ma 51% gło 15.02.07, 15:10
            OK, SO to czyste koryto - zgadzm się.
            Ale Kaczyński na razie potrzebuje tego koryta-przystawki...

A jak już pisałem prawdopodobnie Kaczyński spacyfikuje Leppera tuż przed
            wyborami...
        • twgalba Re: Tak to jest w polityce jak się nie ma 51% gło 15.02.07, 15:01
          Jak się nie ma 51% to w państwie demokratycznym rozpisuje się nowe wybory. Ale
          jak się jest pazernym na stołki to wchodzi się w układy z kryminalistami i
          faszystami , na dodatek cała ta paka niekompetentna.

--------------------
          zabijamy w naszych wyborcach wiarę w prawo i sprawiedliwość ... no cóź , tak
          bywa
          • palestrina2005 Re: Tak to jest w polityce jak się nie ma 51% gło 15.02.07, 15:12
            <<<<Jak się nie ma 51% to w państwie demokratycznym rozpisuje się nowe wybory

No to byśmy musieli ciągle głosować bo ja nie pamiętam żeby jakaś partia w
            Polsce kiedykolwiek osiągnęła 51% w Sejmie.
            Zawsze potrzebna była koalicja do rządzenia... W USA czy UK mają łatwiej
            wygrywają albo jedni albo drudzy i rządzą...
        • gulcia77 Re: Tak to jest w polityce jak się nie ma 51% gło 15.02.07, 15:10
          TRUDNA KOALICJA!!!! To jest dopiero nadużycie semantyczne!!!! paru
          językoznawców, tych od signifiant i signifie, w grobach się przewraca
    • bio.mum Dobrze, że miał zdrowy palec do grożenia 15.02.07, 14:54
      Wyobraźcie sobie, że ma zagipsowane obie ręce. Musiałby wygrażać głową albo
      inną czescią ciała.
    • langston Niestety Kaczynski ma racje... 15.02.07, 14:56
      PO, a szczegolnie Tusio zachowala sie jak dziecko w piaskownicy w dupie majac
      sprawy publiczne, ktore najlepiej udalyby sie w koalicji POPIS.

...a Polska nie moze sobie pozwolic na destabilizacje i wybory co pol roku jak
      tego pragnie niemiecki przydupasik Tusio.
      • milestone Re: Niestety Kaczynski ma racje... 15.02.07, 15:01
        Ekhem, przecież to Wiesław Kaczyński chciał wyborów, ale brat mu odradził. Nie
        pamiętasz?
        • langston Re: Niestety Kaczynski ma racje... 15.02.07, 15:24
          Pamiatam ale to bylo w lutym 2006...gdy Herr Tusio grosil obywatelsim
          nieposluszenstwem:))
          Pozniej to "obywatelskie nieposluszenstwo" objawilo sie tym ze jak ktos z PO
          nie przyjechal na maife do warszawy to placil 800zl:))) hihihi
      • gromek1 Re: Niestety Kaczynski ma racje... 15.02.07, 15:03
        Nie dogadali się. Dlaczego paplesz bez zastanowienia, ze to wyłącznie z winy PO?
        • langston Re: Niestety Kaczynski ma racje... 15.02.07, 15:25
          Bo taka jest prawda...
          Balcerowicz doradzil PO by PIS zamodzielnie sie skompromitowal....natomiast
          balcerowicz tym stwierdzeniem skompromitowal sie poraz kolejny jako polityk.
          (Nie umniejszam mu kwalifikacji ekonomicznych-pisze o politycznych)
          • gromek1 Re: Niestety Kaczynski ma racje... 15.02.07, 15:28
            To są Twoje domysły, czy może miałes dostęp do jakiegoś tajnego raportu.
            A mnoże było tak:
            Łójciec Dyrektor poradził JK żeby wziął wszystko, bo jak będą problemy to on go
            rozgrzeszy nawet za SO i w dodatku ogłosi się, że wszystkiemu winna PO.
            • langston domysly? mowil o tym Marcinkiewicz i Rokita:) 15.02.07, 16:06
              .
          • gulcia77 Re: Niestety Kaczynski ma racje... 15.02.07, 15:31
            Ależ kompromitacja PiS była nieunikniona!!!
            • langston pokaz mi rzad ktory po 1.5roku ma takie popracie 15.02.07, 16:09
              pokaz mi rzad ktory po 1.5roku ma takie popracie jak w dniu wyborow:)

gdzie ta kompromitacja?
      • intel-e-gent Re: Niestety Kaczynski ma racje... 15.02.07, 15:10
        Wydaje mi się, że PO nie chciała być przystawką...
        Być w rządzie i nie mieć na nic wpływu to żadna satysfakcja, a przypominam, że to proponował im PiS.
        Nawet PSL by tego nie łyknął.
        • langston Re: Niestety Kaczynski ma racje... 15.02.07, 15:27
          marszalem Sejmu i polowa stanowisk w tym finansow, administracji dla Rokity (po
          podziale MSWiA), a moze tez zagranicznych dla Sayriusza-Wolskiego to jest nic???

...urazone ego Tusia bylo przyczyna i dobrze o tym wiesz TY i swiatlejsza czesc
          PO czyli ta ktora nie jest poluczynami po KLD
          • intel-e-gent Re: Niestety Kaczynski ma racje... 15.02.07, 15:30
            Nie mam zamiaru bronić PO, ale pamiętam, że Kaczki nie chciały im dawać nawet wiceministrów w bezpiece.
            Teraz, po tym co wyprawia Macierewicz, widzimy dlaczego.
            Nie dziwię się, że PO nie chciała wejść w koalicję z Kaczystami.
            pzdr
          • gromek1 Re: Niestety Kaczynski ma racje... 15.02.07, 15:32
            Przestań bo się skręcę ze śmiechu. Tę listę to PiS odtajnił dopiero po fiasku
            negocjacji. Równie dobrze mógł ogłosic, że dawał wszystkie resorty i Premiera
            na dodatek. Jak było wq rzeczywistości wiedzą tylko Ci co negocjowali. Ta
            informacja, którą cytujesz to informacja dla ciemnego ludu.

PS. Dajemy Marszałka Sejmu ale my go wybierzemy bo Wy dalibyście to stanowisko
            Komorowskiemu, a on sie o nas źle wyrażał. To tak dla podtrzymania dyskusji o
            obrażalskiej PO.
          • swoboda_t Re: Niestety Kaczynski ma racje... 15.02.07, 15:45
            Zapominasz łaskawie, że PiS rościł sobie prawo do decydowania kogo PO ma na
            danym stanowisku obsadzić. Nie ten, bo tak i siak, nie tamten bo tamto i
            owamto. Peowcy dobrze wiedzą jakie są kaczki, od końca 2005 roku mamy
            nieustające przepychanki, kryzysy, rotacje, napięcie. Jest drugi rząd, chyba
            czwarty minister finansów, w ionnych resortach też któryś tam. Sami nie mieli
            takiego parcia na stołki i pistoletu wyborczego przy skroni, więc postawili
            twarde warunki. Dla LPR i SO danie du..y PiS to była jedyna szansa na koryto, w
            dodatku boją się o następną kadencję, więc tworzą tą wspaniałą "narodową
            koalicję" hehe. Tak Giertych jak i Lepper najchętniej kopnęliby kaczora w
            kuper, ale bez PiS nie istnieją. Ocziwiścxie pisiorstwo zawsze bęczie
            powtarzać, zę ta skandaliczna koalicja to "wina PO", no bo co im zostało.
            • langston kryzysy to sa w GW i TVN...ale sie nie dziwie:) 15.02.07, 16:11
              .
      • klara93 Głowka boli? 15.02.07, 15:53
        1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem (JK).
        2. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (J)
        3. Nie będzie koalicji z Samoobroną (J).
        4. Samoobrona jest tworem byłych oficerów służb bezpieczeństwa (J).
        5. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną (J).
        6. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w
        Polsce uczestniczyć nie będziemy (J).
        7. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym
        awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest
        nierealne (J).
        8. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy
        sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS (J)
        9. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy
        opozycji w latach 70 (J).
        10. Nie zmienia się ordynacji wyborczej na krótko przed wyborami.
        11. Nie podniesiemy akcyzy na paliwa.
        12. Wybudujemy trzy miliony mieszkań.
        13. Wprowadzimy szybko niższe podatki.
        14. To będzie tanie państwo, zredukujemy administrację.
        15. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.
        16. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję.
        17. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld).
        18. Afera bilboardowa.
        19. Chcemy koalicji z PO.
        20. PO jest w koalicji z SLD.
        21. To wszystko wina PO i SLD.
        22. Nie bedzie TKM-u.
        23. Moja teczka jest sfałszowana (J).
        24. Większość byłych szefów dyplomacji była na usługach KGB.
        25. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa.
        26. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD.
        .............
        99. Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006)
        • pierot6 Re: Głowka boli.. Jarek Kaczynski, to kłamca ! 15.02.07, 16:02
    • kratkawpaski Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dekla... 15.02.07, 14:56
      No właśnie, szanowny Panie Premierze - wbrew deklaracjom... A to właśnie na
      te wasze deklaracje, czyli program, z którym szliście do wyborów, ludzie
      głosowali.
      A co do koalicji z Platformą, to jeżeli pani Fotyga nie uprawia polityki "na
      kolanach", to niby dlaczego żądać czegoś takiego od Tuska?
      Oj, nie tylko Daukszewiczowi odechciewa się już śmiać. Chyba czas iść w ślady
      Marcinkomarionetkiwicza i spisuarzać z tego (ponoć się powinno
      mówić "naszego") kraju.
    • stasieczek5 Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dekla.. 15.02.07, 14:57
      Biedny ten nasz Premier !
      Aby wszystkich uszczęśliwić ( co widać każdego dnia ), musiał biedaczysko
      założyć niechcianą koalicję. Ileż ma zmartwień z tego powodu !!!
      Kochany Panie Premierze !
      A może rzucić tą całą władzę w cholerę ? Ulżyc sobie jak po dobrym wyknoceniu i
      dać sobie spokój !?
      Mając tak zacne grono ministrów, popleczników, dyrektorów, prokuratorów itd.
      itp. znajdzie Pan, z całą pewnością, mniej stresujące zajęcie.
      TYLKO NA KOGO PAN ZWALI WINĘ !!
      NA UKŁAD ?!
    • berig1 Re: Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dek 15.02.07, 14:58
      nawet już nie mam siły płakać, chyba zacznę kaszleć (przynajmniej zagłuszę tą
      nienawiść)
      a propos - swego czasu mądry Rzymianin powiedział "ponury rząd to zły rząd".
      Dlaczego ini nie czytaja niczego prócz swoich myśli???
    • caius1 Re: Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dek 15.02.07, 14:59
      > Smutna konieczność... Ma rację...

To po co przyrzekał coś czego nie mógł dotrzymać?

Deklarował jeszcze, że nie zostanie premierem, jeżeli jego brat zostanie
      prezydentem. Też nie musiał.

Człowiek który przyrzeka coś a postępuje wprost przeciwnie nazywa się oszustem.
      To właśnie słowo określa pana premiera.

NiePis
      • palestrina2005 Re: Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dek 15.02.07, 15:16
        Bez przesady...
        Była nadzieja na koalicję z PO ale nie opłacała się ona żadnej z partii - tak
        to wyszło w wyborach że PO miała za słaby wynik żeby ryzykować koalicję...
        Gdyby jedna z partii wygrała w wyborach parlamentarnych a druga w
        prezydenckich, byłby układ Wasz premier, Nasz prezydent i byłaby równowaga.
        A tak PiS zgarnął wszystko i PO bało się marginalizacji w sondażach, więc
        musiała odróżnić się od PiS - a najłatwiej odróżnić się będąc w opozycji...
        • swoboda_t Re: Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dek 15.02.07, 15:52
          Tioaaa, to teraz powiedz, dlaczego jarosław k. wbrew swojej deklaracji został
          premieram?? I dlaczego jego brat, lech k. wbrew swojej deklaracji z kampanii
          smorządowej w 2002 startował w wyborach na prezydenta kraju?? Takich uczynków
          wbrew deklaracjom można przytoczyć jeszcze wiele. Polityka w wydaniu
          kaczyńskich to pasmo złamanych deklaracji. O Samoobronie i Lepperze mówil
          zresztą, że "poparcie PiS dla nich jest w JAKIEJKOLWIEK SYTUACJI NIEMOŻLIWE".
          • palestrina2005 Re: Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dek 15.02.07, 16:04
            Kaczyński został premierem bo Lepper za bardzo fikał i potrzebny był na niego
            bat nad głową.
            Marcinkiewicz to świetny PRowiec i popularny polityk ale nie radził sobie z
            chamskim Lepperem.
            • swoboda_t Re: Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dek 15.02.07, 17:56
              Kaczyński został premierem, bo od początku chciał nim być i obietnica była
              picem na wodę, zwykłym kłamstwem. Gdyby chodziło o fikającego Leppera,
              wysatrczyłaby postawienie przez kczora sprawy ajsno - albo siedzisz cicho, albo
              nowe wybory i endrju by zmiękł. Zresztą, jak jaruś jako premier sobie radzi z
              Lepperem to było widać jesienią. Podsumowując - kaczor to kłamca, zwykły
              manipulator i robi sobie z gęby cholewę. Zresztą drugi tak samo.
            • caius1 Re: Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dek 15.02.07, 18:33
              palestrina2005 napisał:

> Kaczyński został premierem bo Lepper za bardzo fikał i potrzebny był na niego
              > bat nad głową.
              > Marcinkiewicz to świetny PRowiec i popularny polityk ale nie radził sobie z
              > chamskim Lepperem.

Lepper w rządzie jest na pewno problemem który należy rozwiązać tylko dlaczego
              za cenę fatalnego w odbiorze na świecie klanu Kaczyńskich u władzy, co stawia
              Polskę pod względem stylu uprawiania polityki na równi z Turkmenistanem. Tylko
              kto Leppera do rządu zaprosił? Czy Tusk z pomocą swojego dziadka, Układ,
              wykształciuchy czy może obecny premier?

Jest takie opowiadanie Lema o cyberkrólu, który najpierw napuszczał
              cyberknechtów żeby palili i rabowali prowincje jego królestwa a potem ruszał z
              wojskiem i te prowincje wyzwalał. Nie mógł zrozumieć dlaczego mieszkańcy nie są
              mu wdzięczni za wyzwalanie ich od wrogów których sam stworzył. Podobnie odbieram
              pretensje Kaczyńskiego i jego pisiorów.

NiePis
              • kurus2 Re: Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dek 15.02.07, 18:47

By polityk prawdę mówił,rzecz by była niesłychana,
                a kto tego nie rozumie.robi chyba-za BALWANA !!!!

• eti.gda Re: Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dek 16.02.07, 11:39
        caius1 napisał:

> > Smutna konieczność... Ma rację...
        >
        > To po co przyrzekał coś czego nie mógł dotrzymać?
        >
        > Deklarował jeszcze, że nie zostanie premierem, jeżeli jego brat zostanie
        > prezydentem. Też nie musiał.
        >
        > Człowiek który przyrzeka coś a postępuje wprost przeciwnie nazywa się
        oszustem.
        > To właśnie słowo określa pana premiera.
        >
        > NiePis

Ha, ha, ha! Kłania się tutaj : "nie chcem, ale muszem!"
    • monster1972 kaczki są jak radio Erewań:-) 15.02.07, 15:00
      zawsze wszystko odkręcają jak kota ogonem

a ciemny lud i rózne palestriny i galby wciąż to kupują

czyzby palestriny i galby też były ciemne?

hmmm

samo się to nasuwa;)

ateista

• intel-e-gent Pewnie, że tak bywa 15.02.07, 15:01
      gdy się za wszelką cenę dąży do władzy!
      • m15 wysłuchałem tuska,ależ to cienias nad cieniasy 15.02.07, 15:05
        tylu bzdur dawno nikt w sejmie nie wypowiedział,ten facet ma bielmo na
        oczach,często(dość złośliwie)pisałem o jego szoku powyborczym,ale teraz
        widzę ,iż miałem 100 % rację,on jest w jakimś amoku,albo to trauma
        poprezydencka ,albo facet się naćpał-innego wytłumaczenia nie widzę(i nie ma w
        tym złośliwości)
        • pierot6 m15..Kaczor wezmie m15, i pieprznie sobie w łeb ! 15.02.07, 16:01
          jaka ulga dla Polski... idiota prrrr.
    • bondzol1 Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dekla.. 15.02.07, 15:02
      Tutaj Premier ma rację.
    • majofonez Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dekla.. 15.02.07, 15:04
      Czy ktoś chce jeszcze słuchać zoofila z kompleksem Edypa??
      Gdzie odnowa moralna??
      Precz z dewiantami!!
      hehehehe
    • scofield Kaczyński na konferencji o dokonaniach rządu 15.02.07, 15:05
      powiedział: wszyscy tzn. media i opozycja powtarzają w kółko "zlikwidowali WSI,
      utworzyli CBA, i nic poza tym" TO NIEPRAWDA!!
      A następnie przez całą konferencję nie podał ani jednego (słownie: zero)
      konkretów. Powtarzał w kółko "zmienia się", "jest program", "jest wielki
      program", "planujemy", czy "będzie to historyczna zmiana", rozumiem, że coś
      trzeba powiedzieć, ale, żeby taki sprytny, podobno, polityk sam opowiadał takie
      banialuki i się wkopywał.
      • mark.parker Gotowiec dla qrdupla 15.02.07, 15:57
        scofield napisał:

> powiedział: wszyscy tzn. media i opozycja powtarzają w kółko "zlikwidowali WSI,
        > utworzyli CBA, i nic poza tym" TO NIEPRAWDA!!
        > A następnie przez całą konferencję nie podał ani jednego (słownie: zero)
        > konkretów. Powtarzał w kółko "zmienia się", "jest program", "jest wielki
        > program", "planujemy", czy "będzie to historyczna zmiana"
        Na wypadek, gdyby kurduplowi zabrakło w przyszłości kłamstw, polecam gotowca:

Pragniemy Polski wielkiej - wielkiej swym dorobkiem, kulturą, formami życia
        społecznego, pozycją w Europie. Jedyną drogą do tego celu jest socjalizm
        akceptowany przez społeczeństwo, stale wzbogacany doświadczeniem życia. Taką
        Polskę będziemy budować. Takiej Polski będziemy bronić. W tym dziele rola
        szczególna przypada ludziom partii. Mimo popełnionych błędów i gorzkich porażek
        partia w procesie historycznych przemian jest nadal siłą aktywną i twórczą. Aby
        skutecznie sprawować swą przewodnią misję, współpracować owocnie z sojuszniczymi
        siłami, opierać się musi na ludziach prawych, skromnych i odważnych. Na takich,
        którzy w każdym środowisku zasłużą na miano bojowników o sprawiedliwość
        społeczną, o dobro kraju. To przede wszystkim rozstrzygnie o autorytecie partii
        w społeczeństwie. To jest jej perspektywa. Będziemy oczyszczać wiecznie żywe
        źródła naszej idei z deformacji i wypaczeń. Chronić uniwersalne wartości
        socjalizmu, wzbogacając je stale o narodowe pierwiastki i tradycje. Na tej
        drodze socjalistyczne ideały stawać się będą bliższe większości narodu,
        bezpartyjnym ludziom pracy, młodemu pokoleniu. A także zdrowemu, zwłaszcza
        robotniczemu, nurtowi "Solidarności", który własnymi siłami i we własnym
        interesie odsunie od siebie proroków konfrontacji i kontrrewolucji.

Zagadka: Kto i kiedy wygłosił te słowa?
    • stara_twojej_starej Re: Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dek 15.02.07, 15:05
      Koniecznością jest odsunięcie kaczyńskich od polityki. Na stałe.

----
      swsts.blox.pl/html
      • waldam Re: Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dek 15.02.07, 15:31
        poproszę o alternatywę
        • stara_twojej_starej Re: Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dek 15.02.07, 17:14
          waldam napisał:

> poproszę o alternatywę

Znalazłoby się kilka osoób. Każdy z nich lepszy niż śmiecie kaczyńscy.

----
          swsts.blox.pl/html
    • gohha2 Premier: Zawarliśmy koalicję wbrew naszym dekla.. 15.02.07, 15:05
      Pewnie, że ma racje ale niech sobie już idzie. Buuuuuuuuuuuuuuu razem z tą
      koalicją.
    • qc Tak bywa 15.02.07, 15:05
      niektorzy przechodza przez zycie z honorem i ciesza sie powazaniem i szacunkiem.
      A niektorzy nie moga nigdzie isc bez poczwornej obstawy bezpieki i otoczenie
      czeka z utesknieniem na moment kiedy ich szlag trafi, co by mogli naszczac na
      ich nagrobek.
    • waldam znowu dziennikarzyna chce manipulować 15.02.07, 15:08
      jeżeli to był sens wypowiedzi premiera, to dziennikarzyna niech lepiej wróci do podstawówki - tam uczą rozumienia tekstu pisanego i mówionego. Chyba, że odbył szkołę manipulacji w Moskwie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka