Dodaj do ulubionych

Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta

19.02.07, 07:16
o dziwo tym razem Wałęsa ma rację...
Obserwuj wątek
    • kiland Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 07:25
      Kiedy Adam Michnik beształ, poniżał i porówał do psa naszego byłego Prezydenta
      Polski Lecha Wałęsę, za hitlerowca z Waffen SS Guintera Grassa, a ten nawet
      odpowiednio nie zripostował przytyków, to już był pierwszy sygnał, że nasz
      wielki polityczny idol nawet nie potrafił uszanować urzędu, który mu rodacy
      sprezentowali w imię zasług. Wszyscy wtedy wiedzieli, że nie jest idealnym
      kandydatem na Prezydenta Polski. Teraz jedynie potwierdził prawdę i czy się nie
      prosi zacytować wieszcza „Miałeś chamie złoty róg, został ci się jeno sznur ?"
      • gmsaxz Nie Wałęsa winien tylko logika. Durne decyzje 19.02.07, 09:47
        Nie Wałęsa winien tylko logika. Durne decyzje podejmuje zwykle dureń. CNW
        • kiland Re: Nie Wałęsa winien tylko logika. Durne decyzje 19.02.07, 14:10
          gmsaxz napisał: "Nie Wałęsa winien tylko logika. Durne decyzje podejmuje zwykle
          dureń. CNW"

Żeby ci się wydawało, nie wiem, jaką wielką prawdę odkryłeś, nie ma prawa nikt
          najwyższych honorów, godności i autoryutetów państwa polskiego szargać, opluwać
          i obrzucać obelgami z tego powodu . Tak czynią tylko największe kanalie, dla
          których nie ma żadnych świętości ani laickich ani narodowych ani religijnych !
          • lipaca LUZUJ 19.02.07, 16:37
            PRZECZEZ NIE POWIEDZIAL,ZE KACZKA JEST DURNIEM TYLKO , ZE MAMY DURNIA ZA
            PREZYDENTA. PONOC ,JAK SIE UDERZA W STOL ,TO NOZYCE SIE ODZYWAJA.
          • maruda.r Re: Nie Wałęsa winien tylko logika. Durne decyzje 19.02.07, 19:44
            kiland napisał:

> Żeby ci się wydawało, nie wiem, jaką wielką prawdę odkryłeś, nie ma prawa nikt
            > najwyższych honorów, godności i autoryutetów państwa polskiego szargać, opluwać
            > i obrzucać obelgami z tego powodu .

Najwyższą wartością jest naród, a nie dureń Kaczyński uzurpujący sobie prawo do
            decydowania o wszystkim.

• kiland Re: Nie Wałęsa winien tylko logika. Durne decyzje 21.02.07, 07:46
              maruda.r napisał: "Najwyższą wartością jest naród, a nie dureń Kaczyński
              uzurpujący sobie prawo decydowania o wszystkim." Za "dureń" masz już sprawę ...
              Zły przykład idzie z góry i jest, jak zaraza Panie Prezydencie Lechu Wałęsa ...

Naród Polski wybrał Prezydenta Polski w wyborach demokratycznych. Czyżbyś to
              kwestionował ? Jeśli tak to, jak ma go wybierać, może tak, każdy niech krzyczy,
              że chce być Prezydentem Polski i niech się biją na śmierć i życie ... ? Tak ?

Kiedy biedny bezrobotny, bezdomny Hubert obraził Prezydenta Polski, był ścigany
              przez policję, aresztowany i postawiony przed sądem ... Kiedy bogaty pasibrzuch
              burżuazyjny Lech obraził Prezydenta Polski, uchodzi mu to całkowicie płazem ...?
              To jest g... nie chrześcijaństwo, to jest g... nie wolność, to jest g... nie
              sprawiedliwość, to jest g... nie demokracja. Wstyd, hańba, Sodoma i Gomora ... ?
              • kiland Re: Nie Wałęsa winien tylko logika. Durne decyzje 21.02.07, 12:41
                Lech Wałęsa zapomniał już czasy kiedy ruch robotniczy Solidarności wykreował go
                na lidera, tym samym zapomniał o wielu swoich biednych, bezrobotnych dzisiaj i
                bezdomnych współbraciach, o postulatach Solidarności, o ideałach Solidarności,
                o celach Solidarności, o honorze i godności polskiego robotnika i Polaka ... ?

Dzisiaj on jest "nadczłowiekiem" i uprawia "ideologię nadludzi", którą to skądś
                wcześniej poznaliśmy ( Hitler ) i znaliśmy w PRL-u ( Czerwoni książęta ) ... ?
                Kiedyś zwalczał despotyzm i nepotyzm PRL-u, a dziś sam je chętnie uprawia ... ?

Dali ci robotnicy szansę, byś ich poprowadził do zwycięstwa, a tyś ich zdradził
                i opuścił, na dodatek stałeś się „nadczłowiekiem” którego prawo nie obowiązuje ?

Stanisław Poniatowski był królem Polski, ale kiedy był zdrajcą, został wygnany !
          • 1694mango Re: Nie Wałęsa winien tylko logika. Durne decyzje 21.02.07, 10:46
            Polacy, dumny narodzie! Jak mozno bylo wybrac szalencòw na najwyzszych
            dostojnikòw panstwowych? Zdaje sie ze na zasadzie - nikt nie moze byc lepszy
            ode mnie. To wybieram kartofle i bedzie przynajmnie wesolo. No i jest. Tylko ze
            wstyd na caly swiat. Skonczmy z ta piaskownica. Skonczmy patrzyc do tylu bo
            zaczniemy palic na stosach. Zajmijmy sie budowa nowoczesnego panstwa. Imponuje
            Pan, Panie Walesa, co raz bardziej. Jasne ze ma Pan duze wieksze doswiadczenie
            teraz niz wtedy gdy Pan przewodzil nowemu Panstwu Polskiemu. Zal tylko ze jest
            Pan jak i wiele rodakòw bezkrytyczny do poczynan oraz bezkarnosci dostojnikòw
            koscielnych. Wiara jest sprawa duchowna kazdego meszkanca ziemi. Ale
            eksploatuje sie te potrzebe tak samo jak potrzebe konsumpcji. Teraz leci nawet
            reklama ksiazki napisanej przez jednego z dostojnikòw kosciola. Do czego
            doszlo! Leci razem z reklamujacym piwo milosnikiem muzyki K.
          • esol2 Re: Nie Wałęsa winien tylko logika. Durne decyzje 24.03.07, 22:44
            Jakie honory, godności i autorytety? Związane z funkcją Prezydenta? Jak rozumiem
            czasowo - bo po zakończonej kadencji można już zarzucać, że jest kanalią itd. i
            nie jest to szarganie świętosci.
            A tak poważnie to Prezydentem nie zostaje sie prez namaszczenie. Wybierają go
            obywatele - żeby w ich imieniu, za ich pieniądze zarządzał ich państwem. Nie
            jest on głową, ojcem i Bog wie kim jeszcze dla Narodu. Nie można więc mowic o
            szarganiu świętosci,jeśli obywatel wyrazi niepochlebną opinię o urzędniku,
            którego opłaca ze swoich podatków, a który w jego opinii nie wywiązuje się ze
            swoich obowiazków. (w mojej zresztą też nie)
      • jatne1 Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 10:22
        Żeby urazić czyjś honor ta osoba musi go mieć... Nie mylić honoru z żądzą władzy
        i ślepym przekonaniem o swojej wyższości!!
        • kiland Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 11:54
          Panie Prezydencie Lechu Wałęsa ?

„Miałeś chamie złoty róg, ostał ci się jeno sznur ... ? " Stanisław Wyspiański

" ... i sznur, i gałąź pod ciężarem zgięta ...? " Czesław Miłosz

" ... kończ Waść, wstydu oszczędź ... ? " Henryk Sienkiewicz

"Albo socjalizm zje wszy, albo wszy zjedzą socjalizm ... ? " Włodzimierz Lenin

Mówi Panu to coś ... mądrej głowie dość dwie słowie ... ?
          Jak nie, to niech Panu przyjaciel Pan Adam Michnik spróbuje to wytłumaczyć ... ?
          Raz już próbował, teraz ma lepszy powód i rzeczywisty, grozi 3 lata więzienia ?
          • daniel.jed Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 14:06
            Niech Wałęsa durniów przeprosi że porównał ich z kaczorem.
          • maruda.r Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 19:47
            kiland napisał:

> "Albo socjalizm zje wszy, albo wszy zjedzą socjalizm ... ? " Włodzimierz Lenin

Guru obecnego durnego prezia mógł mieć racją - wszy zjedzą IV RP.

• lipaca Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 16:41
          jatne1 napisała:

> Żeby urazić czyjś honor ta osoba musi go mieć... Nie mylić honoru z żądzą
          władz
          > y
          > i ślepym przekonaniem o swojej wyższości!!
          GDYBY TE KOCZKODANY SKARLOWACIALE BYLY HONOROWE ,A NIE HONORNE ZLOZYLYBY
          URZEDY . LUDZIE CHORZY POWINNI SIE LECZYC, CHOCBY Z MANII WIELKOSCI CZY
          CHOROBOWEJ RZADZY WLADZY.
    • waall Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 08:25
      Brawo PANIE PREZYDENCIE WAŁĘSA. Swietnie Pan skomentował.
      • 5sterne Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 08:28
        Panie Prezydencie Walesa - i bardzo dobrze, ze ktos wreszcie powiedzial tym
        kaczorom!!!
    • niemowlaki Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 08:58
      Ja również uważam jak wielu Polaków że Pan Wałęsa ma 100 % racji.Niedługo partia
      braci rządzących nakaże wieszanie obrazów z ich podobiznami w naszych domach
      • slawekpl Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 11:30
        Pan Walesa nie tylko ma racje; on tez przewidzial ja Kaczynscy beda rzadzic
        (nic ni zbuduja tylko zrujnuja). Powiedzial to co inni mysla. Bravo!!!
        Inaczej pprzeciez nie mozna reagowac na psychopatow wietrzacych wszedzie spiski
        i zdrade narodowa -ten rzad to KOSZMAR
        • szperacz9 Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 19:07
          Gratuluję poziomu umysłowego wszystkim,których cieszy wypowiedź Wałęsy.Jesteście
          zmanipulowani i zaślepieni wiarą w cudotwórcze zdolności naszego byłego
          prezydenta z przypadku.To od dawna wiadomo,że Polsce brak autorytetów,ale jak
          mamy je mieć skoro wszystkie niszczymy.Żal mi Polski,żal mi was,bo nie wiecie
          komu ufacie.
          • czwarty.wymiar A mi żal... 19.02.07, 19:43
            ...ciebie.
      • maruda.r Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 19:49
        niemowlaki napisała:

Niedługo parti
        > a
        > braci rządzących nakaże wieszanie obrazów z ich podobiznami w naszych domach

Hmmm... może się przydać. Lubię czasem, dla odprężenia, porzucać trochę lotkami.

• raven38 Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 20.02.07, 15:23
        te płetwonogie konusy są za małe aby ich podobizny umieścić na tarczy w
        strzelnicy sportowej
    • exuk zaniechaniem kaczynskich byla przegrana w wyborach 19.02.07, 09:04
      • jk49 Re: 19.02.07, 09:14
        Zgadzam się z Panem, Panie Prezydencie. Wyartykułował Pan myśli większości
        Polaków!
    • mr_flash Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 09:27
      Nie podobał mi się za bardzo Wałęsa jako prezydent. Teraz też zareagował mocno
      bo w niego uderzono. Mocne słowa - ale niestety pełne prawdy. Ciekawe czy za
      parę lat bracia nie zostaną postawieni przed Trybunałem Stanu za te lata
      rządów. Rewelacyjnie im wychodzi skłócenie społeczeństwa. A polityk, który to
      robi nie za bardzo nadaje się na polityka.
    • toja3003 proponuję uniewinnić go za wypowiedź ale 19.02.07, 09:42
      ukarać za zdradę tajemnicy państwowej.
      • kiland Gdzie honor Prezydenta Polski ? 19.02.07, 10:09
        Panie Prezydencie Lechu Wałęsa ? Gdzie się podział honor Prezydenta Polski ?
        Zaczynam żałować, że wtedy na Pana głosowałem ? Polska durnych Prezydentów ?
        Prezydent Polski bez honoru ? Prezydent Polski durniem ? Pan obraża ten urząd ?

Jaką naukę wyciągnie młodzież z tego, że Prezydenta Polski można bezkarnie
        nazwać durniem ? A myśli Pan, że jak był Pan Prezydentem, nie było takich,
        którzy chętnie wtedy Pana by tak nazwali ? Jeśli nie nazwali, bo mieli szacunek
        do urzędu, to teraz żałują ? Pana długim językiem wszystką sławę Pan wymazuje,
        więc wszyscy wkoło się cieszą i przyklaskują ? Zwłaszcza Pana byli wrogowie ?

• 1utek Re: Gdzie honor Prezydenta Polski ? 19.02.07, 10:21
          kiland napisał:
          >
          > Jaką naukę wyciągnie młodzież z tego, że Prezydenta Polski można bezkarnie
          > nazwać durniem ? A myśli Pan, że jak był Pan Prezydentem, nie było takich,
          > którzy chętnie wtedy Pana by tak nazwali ? Jeśli nie nazwali, bo mieli szacunek
          No cóż. Przychodzi taka chwila, że już nie ma innego wyjścia i trzeba powiedzieć prawdę. Oczywiście potrafią to tylko odważni. Brawo panie Wałęsa.
        • andrzej19552 Re: Gdzie honor Prezydenta Polski ? 19.02.07, 11:36
          Czas juz chyba przyszedl,aby miec szacunek dla czlowieka (prawdy),
          a nie formy stworzonej przez czlowieka.
          Za duzo formalistow,za malo madrosci.Szukajmy tresci,a forme traktujmy
          jako pomoc w odnalezieniu tresci.
          Sadze,ze postepujemy odwrotnie.
        • lipaca KILAND.... 19.02.07, 16:49
          IDZ WALNIJ SOBIE BARANA W SCIANE ,BO JUZ NIE MOZNA CIE CZYTAC . CO DO
          SZACUNKU,TO OKAZUJE SIE GO TEMU, KTO NA NIEGO ZASLUGUJE. A KACZORY
          OPROCZMIESZANIA CO ROBIA. NIE WIEM ,JAK RESZTA SPOLECZENSTWA(ALE ZTEGO ,CO
          WIDZE I SLYSZE,TEZ NIE) ,ALE JA NIE MAM DLA TYCH KARTOFLAKOW I ICH PRZYDOOPASOW
          NAJMNIEJSZEGO SZACUNKU. A TY MASZ JUZ JEZOR BRAZOWY OD LIZANIA........ DOOPY

• maruda.r Kaczyński nie ma honoru 19.02.07, 19:51
          kiland napisał:

> Panie Prezydencie Lechu Wałęsa ? Gdzie się podział honor Prezydenta Polski ?

Wszyscy się nad tym zastanawiamy. Chyba Kaczyński zastawił honor u Rydzyka albo
          nigdy go nie miał.

• slawekpl Re: proponuję uniewinnić go za wypowiedź ale 19.02.07, 11:31
        toja3003 napisała:

> ukarać za zdradę tajemnicy państwowej.
        BRAVO. SWIETNE !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • andrzej19552 Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 10:09
      Polityk uzywajacy takiej formy,wydaje swiadectwo nie tylko o innym,
      a przede wszystkim o sobie.
      Wydaje mi sie,ze Narod bardzo kocha zajmowac sie "durniami",
      a nie dostrzega mistrzow.
      Czyli,jestesmy tyle warci ile jest w nas madrosci.
      Madrosc to droga,jest jej tyle ile tej drogi.
      • drzejms-buond Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 10:23
        brawo Lechu!
        wreszcie ktoś to GŁOŚNO powiedział!
    • polld74 Precz z amerykańskimi faszystami!! 19.02.07, 10:34
      Jeśli nie chcesz któregoś dnia dowiedzieć się z CNN, że Polska właśnie
      zaatakowała jakiś kraj bo tamtejszy rząd odebrał Coca Coli ulgę podatkową
      przyłącz się do protestu przeciwko tarczy antyrakietowej. Rękami samych Polaków
      dokonuje się kolejny rozbiór Polski, wejdź na www.lewica.pl przeczytaj wywiad z
      profesorem Kuźniarem odwołanym ze stanowiska przez premiera Kaczyńskiego za
      krytyczną ocenę planów budowy tarczy antyrakietowej w Polsce.
      Kto jest durniem to temat zastępczy!!
      • zigzaur Re: Precz z amerykańskimi faszystami!! 19.02.07, 12:58
        A tiu tiu tiu tiu tiu, kuku na muniu!
    • travel_wawa Podzielam zdanie Prezydenta Wałęsy. 19.02.07, 11:18
      Niestety i piszę to z żalem.
      Chciałbym móc być dumny z każdego prezydenta mojego kraju.
      Niestety nie mogę.
      • szperacz9 Re: Podzielam zdanie Prezydenta Wałęsy. 19.02.07, 19:13
        Ja też,ale ja nie jestem dumna z Wałęsy,marnym był prezydentam,a teraz okazał
        się miernym człowiekiem
        • lipaca TY.. 19.02.07, 19:19
          ZA TO JESTES "PONAD". CIEBIE MI ZAL I TO STOKROTNIE :[
    • mmikki Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 11:30
      a premiera łamagę
    • rabemich Wałęsa w szeregu z ubecją i GW 19.02.07, 11:42
      dobrali sie jak w korcu maku
      • popelina2005 rabemich... ty zakichany cwoku.. 19.02.07, 12:16
        umyj sie brudasie i do obory!.. nie dotykaj zwierzat..pozarażasz !
    • kazik.k Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 12:20
      jasne!panie prezydencie Walesa ma pan 100% racje.nareszcie ktos powiedzial o nim
      prawde.prostacki ograniczony bez wyobrazni duren ktory napewno narobi jeszcze
      innych szkod.mam jednak nadzieje ze kiedys syanie za takie numery przed
      trybunalem stanu!
    • princealbert obaj sa siebie warci 19.02.07, 12:45
      Tyle tylko ze Kaczor jest bardziej obrazalski.

Niech sobie poczyta gazety angielskie albo amerykanskie (gdyby tylko znal jakis
      jezyk obcy) i zobaczy jak tam sie okresla Blaira, Busha, czy krolowa.
    • zigzaur Argumenty za słusznością wypowiedzi Wałęsy: 19.02.07, 12:54
      1. Lech Wałęsa był Prezydentem RP i zna realia tej funkcji.
      2. Lech Wałęsa dobrze zna, oj dobrze, braci Kaczyńskich.
      3. Lech Kaczyński, profesor prawa z zawodu, przegrał pyskówkowy proces z
      Mieczysławem Wachowskim, kierowcą.
      4. Lech Kaczyński wprawdzie formalnie wygrał wybory, uczynił to jednak w sposób
      wyjątkowo niemoralny i ohydny.
      5. Jaki ten Lech Wałęsa jest, taki jest, ale "przegląd sytuacji" ma bardzo dobry.
    • loza_szydercza nie przesadzajcie 19.02.07, 13:03
      Walesa jest wielkim czlowiekiem. Dla Polski zrobil wiele. Wszystko co mogl.
      Wierze w to. Malo takich ludzi jest na calym bozym swiecie.
      Jest autorytetem moralnym, ale... ale nie intelektualnym!
      Nie byl tez najlepszym prezydentem. Nie dlatego, ze nie probowal. Chcial, ale
      mial male pole manewru. A pole mial male, bo nic o tym nie wiedzial i
      wielokrotnie byl sterowany i manipulowany przez komuchow, ktorym podal reke.
      Ok, podal bo musial, i dobrze zrobil. Nie mial innego wyjscia.
      Ale zawsze sa dwie strony medalu.
      Dal sie nieswiadomie wciagnac w obrzydliwe uklady. Taka jest prawda.
      Nie mam mu tego za zle. Wielu rzeczy byl nieswiadomy, a dla Polski zrobil i tak
      wiecej niz ktokolwiek inny.
      Dlatego mam mieszane uczucia jak ciaga sie go po blocie. Jest dobrym Polakiem,
      ale dobrym politykiem nigdy nie byl.
    • intel-e-gent Wałęsa wie co mówi 19.02.07, 13:04
      W końcu ich zatrudniał. :)
    • kiland Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 13:23
      Kto dzisiaj Lecha Wałęsę za te słowa chwali ... ?

Ci, którzy to samo o nim mówili, kiedy on był Prezydentem ... ?

Ale obłudników na tym forum ... ? Zatrzęsienie ... istne łajdackie bagno ... ?
      • kiland Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 13:57
        Kto dzisiaj Lecha Wałęsę za te słowa chwali ... ?

Ci, którzy będą chwalić Kaczyńskiego, jak zaczną krytykować jego następcę ... ?

Ale obłudników na tym forum ... ? Zatrzęsienie ... istne łajdackie bagno ... ?
        • albacor Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 14:02
          Jasnowidz z tego Wałęsy czy co?
          • task2 Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 16:49
            > Jasnowidz z tego Wałęsy czy co?

Gdzie tam jasnowidz, po prostu swój swojego rozpoznał.
      • lipaca Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 17:10
        kiland napisał:

> Kto dzisiaj Lecha Wałęsę za te słowa chwali ... ?
        >
        >JA !!!! JA GO CHWALE I PODZIWIAM. NIE LUBIE WALESY ,ALE CHWALE GO ZA ODWAGE I
        TO ,CO POWIEDZIAL!!!!!!!!! BRAWO PANIE PREZYDENCIE WALESA I NIE UGINAC SIE PRZD
        POLGLOWKAMI JEDNOJAJECZNYMI.
    • makabi Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 14:11
      To, że Wałęsa ma racje to jedno. To czy postac tej rangi i autorytety powinna
      się wtaki sóśób wypowiadać publicznie to drugie. Skoro możńa bezdomnego ścigac
      listem góńczym za to, że powiedział kilka epieteów i przekeleństw pod silnym
      wpływem alkoholu w obecności policjantów to imożna powiesić byłego przezydenta
      zgodnie z prawem i w imię sprawiedliwosci na przydroznym drzewie bo tak się chce
      zachłysnienetym włądzą politykom lojalnym wobec sowjego wodza.
      Ten cyrk, w którym uczestniczeymy to caopra wieksza farsa i groteska. Nie
      wystarczy wygrać włązę w plebiscycie. Trzeba jeszce umieć rzadzic. a jak
      siętego nie potrafi to lepiej zostawić miejsce na afiszu innym
      • kiland Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 14:41
        Teraz to już zaczynam być niemal pewny, że Redaktor Adam Michnik ma haka na
        agenta "Bolka" ... ? Jeśli tak, to bez respektu i szacunku może ubliżać byłemu
        Prezydentowi Polski Lechowi Wałęsie, niemal bezkarnie i ile wlezie ... ?

Czyżby Lech Wałęsa miałby takiego samego haka na obecnego Prezydenta Lecha
        Kaczyńskiego ... ? Sami agenci do cholery ... ? Chyba to niemożliwe ... ?
    • maciej.szaroleta Dureń! Ależ skąd! Toż to nasz Wódz i Słońce! 19.02.07, 14:57
      Podobna kwestia. Na zajęciach z prawa cywilnego, gdy jeszcze studiowałem, i mieliśmy
      zagadnienie tzw dobrego imienia, które przysługuje każdemu i które każdy ma prawo bronić, chronić i
      sprzeciwiać się jego naruszeniu. Problem tylko polega na tym, że wbrew prawniczej nowomowie i
      bełkotowi kodeksów, a zgodnie z etymologią słowa i logiką dnia codziennego dobre imie mają tylko te
      osoby, które mają dobre imię ;-). Jeżeli ktoś jest debilem patentowym i każdym słowem udowadnia
      swoje upośledzenie umysłowe, a ponadto nie jest człowiekiem przyzwoitym, uczciwym i
      prawdomównym, to szeczą absoultnie jasną jest, że człowiek ten NIE POSIADA DOBREGO IMIENIA, tylko
      ZŁE IMIE! W konsekwencji, nie można go pozbawić tego, czego nie posiada! Wyobrażacie sobie na
      przykład Eichmanna albo Hessa w pełną powagą składających do sądu wnioski o obronę swojego
      DOBREGO IMIENIA!? :-)
      Swoją drogą, ciekawe jak to będzie przebiegać :-).Jedna strona będzie starała się udowodnić, że kaczor
      jest intelektualną amebą, a druga, że wręcz przeciwnie - Einsteinem i Aleksandrem Wielkim w jednej
      osobie! A może wszystko sprowadzi się do sądowego stwierdzenia, że nie jest istotne czy prezydent
      jest durniem, czy nie - po prostu nie wolno o tym głośno mówić! Rewelacja. Każde z tych rozwiązań
      stawia Ducka w arcyciekawej sytuacji psychologicznej.
    • kwamar Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 15:38
      Pan Prezydent o drugim Panu Prezydencie bardzo celnie bo "król jest nagi"
      • kika113 Re: Wa?e˛sa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 16:52
        Facet ktory uwaza ze sa plusy dodatnie i ujemne nie jest nawet dobrym elektrykiem
    • lszusz Wałęsa. Oby miał rację. 19.02.07, 17:40
      Módlmy się żeby Wałęsa miał rację, bo to wiele by tłumaczyło. Jeżeli nie ma
      racji to istnieje domniemanie działalności na rzecz obcego państwa obecnego
      Prezydenta Polski.

Trzeba czyścić dwururkę, bo na MON już liczyć nie można.
    • abba15 śmiecia mamy za Bolka 19.02.07, 18:55
      kapciowy Mieczysław W. już siedzi
      a jak wyjdzie to Lecha W. odwiedzi
      • abba15 Bolka mamy za śmiecia 19.02.07, 18:57
        abba15 napisał:
        > kapciowy Mieczysław W. już siedzi
        > a jak wyjdzie to Lecha W. odwiedzi
        • lipaca DALI CI... 19.02.07, 19:04
          PRZEPUSTKE Z ...... TWOREK. SKONCZ TA GRAFOMANIE. W TYM SZPITALU CIE
          OKLAMUJA ,ZE JESTES WIESZCZEM. ZMIEN LEKARZA.
          • maruda.r Re: DALI CI... 19.02.07, 19:53
            lipaca napisała:

> PRZEPUSTKE Z ...... TWOREK.

Gorzej. Wstawili mu komputer do izolatki.

• lipaca EW :\ !! 19.02.07, 20:27
    • grzybpsi Wiwat Wałęsa! 19.02.07, 19:38
      Mali ludzie próbują się wywyższyć przez pomniejszenie innych - tylko tak nasza
      obecna "wadza" potrafi. Pierwszy dureń IV RP odmówił dziś nawet złożenia życzeń
      Bartoszewskiemu! Wymamlał, że ta znajomość - po podpisie pod wiadomym listem -
      dla niego wygasła. Co za pierwotniak!
    • borrka1 Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 19:50
      - mówi Szczypińska. - Jako obywatel nie życzę sobie, aby ktokolwiek znieważał
      prezydenta RP. Od Wałęsy nie oczekuję przeprosin, chcę, aby został ukarany.

A ja jako obywatel zgadzam sie z opinia L.Walesy i sadze ze wiekszosc Polakow
      rowniez,trzeba nazywac rzeczy po imieniu.Fakt ze swinskim swedem zostal
      prezydentem nie znaczy ze nie jest durniem.
      Zrobmy referendum na temat czy porezydent jest durniem a potem sadzmy Walese
      jezeli wynik bedzie sie roznil od jego oceny.
      • lipaca JESTem za 19.02.07, 20:29

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka