pis_dolot 19.02.07, 07:16 o dziwo tym razem Wałęsa ma rację... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiland Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 07:25 Kiedy Adam Michnik beształ, poniżał i porówał do psa naszego byłego Prezydenta Polski Lecha Wałęsę, za hitlerowca z Waffen SS Guintera Grassa, a ten nawet odpowiednio nie zripostował przytyków, to już był pierwszy sygnał, że nasz wielki polityczny idol nawet nie potrafił uszanować urzędu, który mu rodacy sprezentowali w imię zasług. Wszyscy wtedy wiedzieli, że nie jest idealnym kandydatem na Prezydenta Polski. Teraz jedynie potwierdził prawdę i czy się nie prosi zacytować wieszcza „Miałeś chamie złoty róg, został ci się jeno sznur ?" Odpowiedz Link Zgłoś
gmsaxz Nie Wałęsa winien tylko logika. Durne decyzje 19.02.07, 09:47 Nie Wałęsa winien tylko logika. Durne decyzje podejmuje zwykle dureń. CNW Odpowiedz Link Zgłoś
kiland Re: Nie Wałęsa winien tylko logika. Durne decyzje 19.02.07, 14:10 gmsaxz napisał: "Nie Wałęsa winien tylko logika. Durne decyzje podejmuje zwykle dureń. CNW" Żeby ci się wydawało, nie wiem, jaką wielką prawdę odkryłeś, nie ma prawa nikt najwyższych honorów, godności i autoryutetów państwa polskiego szargać, opluwać i obrzucać obelgami z tego powodu . Tak czynią tylko największe kanalie, dla których nie ma żadnych świętości ani laickich ani narodowych ani religijnych ! Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca LUZUJ 19.02.07, 16:37 PRZECZEZ NIE POWIEDZIAL,ZE KACZKA JEST DURNIEM TYLKO , ZE MAMY DURNIA ZA PREZYDENTA. PONOC ,JAK SIE UDERZA W STOL ,TO NOZYCE SIE ODZYWAJA. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Nie Wałęsa winien tylko logika. Durne decyzje 19.02.07, 19:44 kiland napisał: > Żeby ci się wydawało, nie wiem, jaką wielką prawdę odkryłeś, nie ma prawa nikt > najwyższych honorów, godności i autoryutetów państwa polskiego szargać, opluwać > i obrzucać obelgami z tego powodu . ********************************************** Najwyższą wartością jest naród, a nie dureń Kaczyński uzurpujący sobie prawo do decydowania o wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
kiland Re: Nie Wałęsa winien tylko logika. Durne decyzje 21.02.07, 07:46 maruda.r napisał: "Najwyższą wartością jest naród, a nie dureń Kaczyński uzurpujący sobie prawo decydowania o wszystkim." Za "dureń" masz już sprawę ... Zły przykład idzie z góry i jest, jak zaraza Panie Prezydencie Lechu Wałęsa ... Naród Polski wybrał Prezydenta Polski w wyborach demokratycznych. Czyżbyś to kwestionował ? Jeśli tak to, jak ma go wybierać, może tak, każdy niech krzyczy, że chce być Prezydentem Polski i niech się biją na śmierć i życie ... ? Tak ? Kiedy biedny bezrobotny, bezdomny Hubert obraził Prezydenta Polski, był ścigany przez policję, aresztowany i postawiony przed sądem ... Kiedy bogaty pasibrzuch burżuazyjny Lech obraził Prezydenta Polski, uchodzi mu to całkowicie płazem ...? To jest g... nie chrześcijaństwo, to jest g... nie wolność, to jest g... nie sprawiedliwość, to jest g... nie demokracja. Wstyd, hańba, Sodoma i Gomora ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
kiland Re: Nie Wałęsa winien tylko logika. Durne decyzje 21.02.07, 12:41 Lech Wałęsa zapomniał już czasy kiedy ruch robotniczy Solidarności wykreował go na lidera, tym samym zapomniał o wielu swoich biednych, bezrobotnych dzisiaj i bezdomnych współbraciach, o postulatach Solidarności, o ideałach Solidarności, o celach Solidarności, o honorze i godności polskiego robotnika i Polaka ... ? Dzisiaj on jest "nadczłowiekiem" i uprawia "ideologię nadludzi", którą to skądś wcześniej poznaliśmy ( Hitler ) i znaliśmy w PRL-u ( Czerwoni książęta ) ... ? Kiedyś zwalczał despotyzm i nepotyzm PRL-u, a dziś sam je chętnie uprawia ... ? Dali ci robotnicy szansę, byś ich poprowadził do zwycięstwa, a tyś ich zdradził i opuścił, na dodatek stałeś się „nadczłowiekiem” którego prawo nie obowiązuje ? Stanisław Poniatowski był królem Polski, ale kiedy był zdrajcą, został wygnany ! Odpowiedz Link Zgłoś
1694mango Re: Nie Wałęsa winien tylko logika. Durne decyzje 21.02.07, 10:46 Polacy, dumny narodzie! Jak mozno bylo wybrac szalencòw na najwyzszych dostojnikòw panstwowych? Zdaje sie ze na zasadzie - nikt nie moze byc lepszy ode mnie. To wybieram kartofle i bedzie przynajmnie wesolo. No i jest. Tylko ze wstyd na caly swiat. Skonczmy z ta piaskownica. Skonczmy patrzyc do tylu bo zaczniemy palic na stosach. Zajmijmy sie budowa nowoczesnego panstwa. Imponuje Pan, Panie Walesa, co raz bardziej. Jasne ze ma Pan duze wieksze doswiadczenie teraz niz wtedy gdy Pan przewodzil nowemu Panstwu Polskiemu. Zal tylko ze jest Pan jak i wiele rodakòw bezkrytyczny do poczynan oraz bezkarnosci dostojnikòw koscielnych. Wiara jest sprawa duchowna kazdego meszkanca ziemi. Ale eksploatuje sie te potrzebe tak samo jak potrzebe konsumpcji. Teraz leci nawet reklama ksiazki napisanej przez jednego z dostojnikòw kosciola. Do czego doszlo! Leci razem z reklamujacym piwo milosnikiem muzyki K. Odpowiedz Link Zgłoś
esol2 Re: Nie Wałęsa winien tylko logika. Durne decyzje 24.03.07, 22:44 Jakie honory, godności i autorytety? Związane z funkcją Prezydenta? Jak rozumiem czasowo - bo po zakończonej kadencji można już zarzucać, że jest kanalią itd. i nie jest to szarganie świętosci. A tak poważnie to Prezydentem nie zostaje sie prez namaszczenie. Wybierają go obywatele - żeby w ich imieniu, za ich pieniądze zarządzał ich państwem. Nie jest on głową, ojcem i Bog wie kim jeszcze dla Narodu. Nie można więc mowic o szarganiu świętosci,jeśli obywatel wyrazi niepochlebną opinię o urzędniku, którego opłaca ze swoich podatków, a który w jego opinii nie wywiązuje się ze swoich obowiazków. (w mojej zresztą też nie) Odpowiedz Link Zgłoś
jatne1 Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 10:22 Żeby urazić czyjś honor ta osoba musi go mieć... Nie mylić honoru z żądzą władzy i ślepym przekonaniem o swojej wyższości!! Odpowiedz Link Zgłoś
kiland Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 11:54 Panie Prezydencie Lechu Wałęsa ? „Miałeś chamie złoty róg, ostał ci się jeno sznur ... ? " Stanisław Wyspiański " ... i sznur, i gałąź pod ciężarem zgięta ...? " Czesław Miłosz " ... kończ Waść, wstydu oszczędź ... ? " Henryk Sienkiewicz "Albo socjalizm zje wszy, albo wszy zjedzą socjalizm ... ? " Włodzimierz Lenin Mówi Panu to coś ... mądrej głowie dość dwie słowie ... ? Jak nie, to niech Panu przyjaciel Pan Adam Michnik spróbuje to wytłumaczyć ... ? Raz już próbował, teraz ma lepszy powód i rzeczywisty, grozi 3 lata więzienia ? Odpowiedz Link Zgłoś
daniel.jed Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 14:06 Niech Wałęsa durniów przeprosi że porównał ich z kaczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 19:47 kiland napisał: > "Albo socjalizm zje wszy, albo wszy zjedzą socjalizm ... ? " Włodzimierz Lenin ***************************************** Guru obecnego durnego prezia mógł mieć racją - wszy zjedzą IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 16:41 jatne1 napisała: > Żeby urazić czyjś honor ta osoba musi go mieć... Nie mylić honoru z żądzą władz > y > i ślepym przekonaniem o swojej wyższości!! GDYBY TE KOCZKODANY SKARLOWACIALE BYLY HONOROWE ,A NIE HONORNE ZLOZYLYBY URZEDY . LUDZIE CHORZY POWINNI SIE LECZYC, CHOCBY Z MANII WIELKOSCI CZY CHOROBOWEJ RZADZY WLADZY. Odpowiedz Link Zgłoś
waall Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 08:25 Brawo PANIE PREZYDENCIE WAŁĘSA. Swietnie Pan skomentował. Odpowiedz Link Zgłoś
5sterne Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 08:28 Panie Prezydencie Walesa - i bardzo dobrze, ze ktos wreszcie powiedzial tym kaczorom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niemowlaki Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 08:58 Ja również uważam jak wielu Polaków że Pan Wałęsa ma 100 % racji.Niedługo partia braci rządzących nakaże wieszanie obrazów z ich podobiznami w naszych domach Odpowiedz Link Zgłoś
slawekpl Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 11:30 Pan Walesa nie tylko ma racje; on tez przewidzial ja Kaczynscy beda rzadzic (nic ni zbuduja tylko zrujnuja). Powiedzial to co inni mysla. Bravo!!! Inaczej pprzeciez nie mozna reagowac na psychopatow wietrzacych wszedzie spiski i zdrade narodowa -ten rzad to KOSZMAR Odpowiedz Link Zgłoś
szperacz9 Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 19:07 Gratuluję poziomu umysłowego wszystkim,których cieszy wypowiedź Wałęsy.Jesteście zmanipulowani i zaślepieni wiarą w cudotwórcze zdolności naszego byłego prezydenta z przypadku.To od dawna wiadomo,że Polsce brak autorytetów,ale jak mamy je mieć skoro wszystkie niszczymy.Żal mi Polski,żal mi was,bo nie wiecie komu ufacie. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 19:49 niemowlaki napisała: Niedługo parti > a > braci rządzących nakaże wieszanie obrazów z ich podobiznami w naszych domach **************************************** Hmmm... może się przydać. Lubię czasem, dla odprężenia, porzucać trochę lotkami. Odpowiedz Link Zgłoś
raven38 Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 20.02.07, 15:23 te płetwonogie konusy są za małe aby ich podobizny umieścić na tarczy w strzelnicy sportowej Odpowiedz Link Zgłoś
jk49 Re: 19.02.07, 09:14 Zgadzam się z Panem, Panie Prezydencie. Wyartykułował Pan myśli większości Polaków! Odpowiedz Link Zgłoś
mr_flash Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 09:27 Nie podobał mi się za bardzo Wałęsa jako prezydent. Teraz też zareagował mocno bo w niego uderzono. Mocne słowa - ale niestety pełne prawdy. Ciekawe czy za parę lat bracia nie zostaną postawieni przed Trybunałem Stanu za te lata rządów. Rewelacyjnie im wychodzi skłócenie społeczeństwa. A polityk, który to robi nie za bardzo nadaje się na polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 proponuję uniewinnić go za wypowiedź ale 19.02.07, 09:42 ukarać za zdradę tajemnicy państwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kiland Gdzie honor Prezydenta Polski ? 19.02.07, 10:09 Panie Prezydencie Lechu Wałęsa ? Gdzie się podział honor Prezydenta Polski ? Zaczynam żałować, że wtedy na Pana głosowałem ? Polska durnych Prezydentów ? Prezydent Polski bez honoru ? Prezydent Polski durniem ? Pan obraża ten urząd ? Jaką naukę wyciągnie młodzież z tego, że Prezydenta Polski można bezkarnie nazwać durniem ? A myśli Pan, że jak był Pan Prezydentem, nie było takich, którzy chętnie wtedy Pana by tak nazwali ? Jeśli nie nazwali, bo mieli szacunek do urzędu, to teraz żałują ? Pana długim językiem wszystką sławę Pan wymazuje, więc wszyscy wkoło się cieszą i przyklaskują ? Zwłaszcza Pana byli wrogowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
1utek Re: Gdzie honor Prezydenta Polski ? 19.02.07, 10:21 kiland napisał: > > Jaką naukę wyciągnie młodzież z tego, że Prezydenta Polski można bezkarnie > nazwać durniem ? A myśli Pan, że jak był Pan Prezydentem, nie było takich, > którzy chętnie wtedy Pana by tak nazwali ? Jeśli nie nazwali, bo mieli szacunek No cóż. Przychodzi taka chwila, że już nie ma innego wyjścia i trzeba powiedzieć prawdę. Oczywiście potrafią to tylko odważni. Brawo panie Wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Re: Gdzie honor Prezydenta Polski ? 19.02.07, 11:36 Czas juz chyba przyszedl,aby miec szacunek dla czlowieka (prawdy), a nie formy stworzonej przez czlowieka. Za duzo formalistow,za malo madrosci.Szukajmy tresci,a forme traktujmy jako pomoc w odnalezieniu tresci. Sadze,ze postepujemy odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca KILAND.... 19.02.07, 16:49 IDZ WALNIJ SOBIE BARANA W SCIANE ,BO JUZ NIE MOZNA CIE CZYTAC . CO DO SZACUNKU,TO OKAZUJE SIE GO TEMU, KTO NA NIEGO ZASLUGUJE. A KACZORY OPROCZMIESZANIA CO ROBIA. NIE WIEM ,JAK RESZTA SPOLECZENSTWA(ALE ZTEGO ,CO WIDZE I SLYSZE,TEZ NIE) ,ALE JA NIE MAM DLA TYCH KARTOFLAKOW I ICH PRZYDOOPASOW NAJMNIEJSZEGO SZACUNKU. A TY MASZ JUZ JEZOR BRAZOWY OD LIZANIA........ DOOPY Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Kaczyński nie ma honoru 19.02.07, 19:51 kiland napisał: > Panie Prezydencie Lechu Wałęsa ? Gdzie się podział honor Prezydenta Polski ? ********************************************** Wszyscy się nad tym zastanawiamy. Chyba Kaczyński zastawił honor u Rydzyka albo nigdy go nie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
slawekpl Re: proponuję uniewinnić go za wypowiedź ale 19.02.07, 11:31 toja3003 napisała: > ukarać za zdradę tajemnicy państwowej. BRAVO. SWIETNE !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej19552 Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 10:09 Polityk uzywajacy takiej formy,wydaje swiadectwo nie tylko o innym, a przede wszystkim o sobie. Wydaje mi sie,ze Narod bardzo kocha zajmowac sie "durniami", a nie dostrzega mistrzow. Czyli,jestesmy tyle warci ile jest w nas madrosci. Madrosc to droga,jest jej tyle ile tej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 10:23 brawo Lechu! wreszcie ktoś to GŁOŚNO powiedział! Odpowiedz Link Zgłoś
polld74 Precz z amerykańskimi faszystami!! 19.02.07, 10:34 Jeśli nie chcesz któregoś dnia dowiedzieć się z CNN, że Polska właśnie zaatakowała jakiś kraj bo tamtejszy rząd odebrał Coca Coli ulgę podatkową przyłącz się do protestu przeciwko tarczy antyrakietowej. Rękami samych Polaków dokonuje się kolejny rozbiór Polski, wejdź na www.lewica.pl przeczytaj wywiad z profesorem Kuźniarem odwołanym ze stanowiska przez premiera Kaczyńskiego za krytyczną ocenę planów budowy tarczy antyrakietowej w Polsce. Kto jest durniem to temat zastępczy!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Precz z amerykańskimi faszystami!! 19.02.07, 12:58 A tiu tiu tiu tiu tiu, kuku na muniu! Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Podzielam zdanie Prezydenta Wałęsy. 19.02.07, 11:18 Niestety i piszę to z żalem. Chciałbym móc być dumny z każdego prezydenta mojego kraju. Niestety nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
szperacz9 Re: Podzielam zdanie Prezydenta Wałęsy. 19.02.07, 19:13 Ja też,ale ja nie jestem dumna z Wałęsy,marnym był prezydentam,a teraz okazał się miernym człowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca TY.. 19.02.07, 19:19 ZA TO JESTES "PONAD". CIEBIE MI ZAL I TO STOKROTNIE :[ Odpowiedz Link Zgłoś
rabemich Wałęsa w szeregu z ubecją i GW 19.02.07, 11:42 dobrali sie jak w korcu maku Odpowiedz Link Zgłoś
popelina2005 rabemich... ty zakichany cwoku.. 19.02.07, 12:16 umyj sie brudasie i do obory!.. nie dotykaj zwierzat..pozarażasz ! Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 12:20 jasne!panie prezydencie Walesa ma pan 100% racje.nareszcie ktos powiedzial o nim prawde.prostacki ograniczony bez wyobrazni duren ktory napewno narobi jeszcze innych szkod.mam jednak nadzieje ze kiedys syanie za takie numery przed trybunalem stanu! Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert obaj sa siebie warci 19.02.07, 12:45 Tyle tylko ze Kaczor jest bardziej obrazalski. Niech sobie poczyta gazety angielskie albo amerykanskie (gdyby tylko znal jakis jezyk obcy) i zobaczy jak tam sie okresla Blaira, Busha, czy krolowa. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Argumenty za słusznością wypowiedzi Wałęsy: 19.02.07, 12:54 1. Lech Wałęsa był Prezydentem RP i zna realia tej funkcji. 2. Lech Wałęsa dobrze zna, oj dobrze, braci Kaczyńskich. 3. Lech Kaczyński, profesor prawa z zawodu, przegrał pyskówkowy proces z Mieczysławem Wachowskim, kierowcą. 4. Lech Kaczyński wprawdzie formalnie wygrał wybory, uczynił to jednak w sposób wyjątkowo niemoralny i ohydny. 5. Jaki ten Lech Wałęsa jest, taki jest, ale "przegląd sytuacji" ma bardzo dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
loza_szydercza nie przesadzajcie 19.02.07, 13:03 Walesa jest wielkim czlowiekiem. Dla Polski zrobil wiele. Wszystko co mogl. Wierze w to. Malo takich ludzi jest na calym bozym swiecie. Jest autorytetem moralnym, ale... ale nie intelektualnym! Nie byl tez najlepszym prezydentem. Nie dlatego, ze nie probowal. Chcial, ale mial male pole manewru. A pole mial male, bo nic o tym nie wiedzial i wielokrotnie byl sterowany i manipulowany przez komuchow, ktorym podal reke. Ok, podal bo musial, i dobrze zrobil. Nie mial innego wyjscia. Ale zawsze sa dwie strony medalu. Dal sie nieswiadomie wciagnac w obrzydliwe uklady. Taka jest prawda. Nie mam mu tego za zle. Wielu rzeczy byl nieswiadomy, a dla Polski zrobil i tak wiecej niz ktokolwiek inny. Dlatego mam mieszane uczucia jak ciaga sie go po blocie. Jest dobrym Polakiem, ale dobrym politykiem nigdy nie byl. Odpowiedz Link Zgłoś
kiland Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 13:23 Kto dzisiaj Lecha Wałęsę za te słowa chwali ... ? Ci, którzy to samo o nim mówili, kiedy on był Prezydentem ... ? Ale obłudników na tym forum ... ? Zatrzęsienie ... istne łajdackie bagno ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
kiland Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 13:57 Kto dzisiaj Lecha Wałęsę za te słowa chwali ... ? Ci, którzy będą chwalić Kaczyńskiego, jak zaczną krytykować jego następcę ... ? Ale obłudników na tym forum ... ? Zatrzęsienie ... istne łajdackie bagno ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 14:02 Jasnowidz z tego Wałęsy czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
task2 Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 16:49 > Jasnowidz z tego Wałęsy czy co? Gdzie tam jasnowidz, po prostu swój swojego rozpoznał. Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 17:10 kiland napisał: > Kto dzisiaj Lecha Wałęsę za te słowa chwali ... ? > >JA !!!! JA GO CHWALE I PODZIWIAM. NIE LUBIE WALESY ,ALE CHWALE GO ZA ODWAGE I TO ,CO POWIEDZIAL!!!!!!!!! BRAWO PANIE PREZYDENCIE WALESA I NIE UGINAC SIE PRZD POLGLOWKAMI JEDNOJAJECZNYMI. Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 14:11 To, że Wałęsa ma racje to jedno. To czy postac tej rangi i autorytety powinna się wtaki sóśób wypowiadać publicznie to drugie. Skoro możńa bezdomnego ścigac listem góńczym za to, że powiedział kilka epieteów i przekeleństw pod silnym wpływem alkoholu w obecności policjantów to imożna powiesić byłego przezydenta zgodnie z prawem i w imię sprawiedliwosci na przydroznym drzewie bo tak się chce zachłysnienetym włądzą politykom lojalnym wobec sowjego wodza. Ten cyrk, w którym uczestniczeymy to caopra wieksza farsa i groteska. Nie wystarczy wygrać włązę w plebiscycie. Trzeba jeszce umieć rzadzic. a jak siętego nie potrafi to lepiej zostawić miejsce na afiszu innym Odpowiedz Link Zgłoś
kiland Re: Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 14:41 Teraz to już zaczynam być niemal pewny, że Redaktor Adam Michnik ma haka na agenta "Bolka" ... ? Jeśli tak, to bez respektu i szacunku może ubliżać byłemu Prezydentowi Polski Lechowi Wałęsie, niemal bezkarnie i ile wlezie ... ? Czyżby Lech Wałęsa miałby takiego samego haka na obecnego Prezydenta Lecha Kaczyńskiego ... ? Sami agenci do cholery ... ? Chyba to niemożliwe ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.szaroleta Dureń! Ależ skąd! Toż to nasz Wódz i Słońce! 19.02.07, 14:57 Podobna kwestia. Na zajęciach z prawa cywilnego, gdy jeszcze studiowałem, i mieliśmy zagadnienie tzw dobrego imienia, które przysługuje każdemu i które każdy ma prawo bronić, chronić i sprzeciwiać się jego naruszeniu. Problem tylko polega na tym, że wbrew prawniczej nowomowie i bełkotowi kodeksów, a zgodnie z etymologią słowa i logiką dnia codziennego dobre imie mają tylko te osoby, które mają dobre imię ;-). Jeżeli ktoś jest debilem patentowym i każdym słowem udowadnia swoje upośledzenie umysłowe, a ponadto nie jest człowiekiem przyzwoitym, uczciwym i prawdomównym, to szeczą absoultnie jasną jest, że człowiek ten NIE POSIADA DOBREGO IMIENIA, tylko ZŁE IMIE! W konsekwencji, nie można go pozbawić tego, czego nie posiada! Wyobrażacie sobie na przykład Eichmanna albo Hessa w pełną powagą składających do sądu wnioski o obronę swojego DOBREGO IMIENIA!? :-) Swoją drogą, ciekawe jak to będzie przebiegać :-).Jedna strona będzie starała się udowodnić, że kaczor jest intelektualną amebą, a druga, że wręcz przeciwnie - Einsteinem i Aleksandrem Wielkim w jednej osobie! A może wszystko sprowadzi się do sądowego stwierdzenia, że nie jest istotne czy prezydent jest durniem, czy nie - po prostu nie wolno o tym głośno mówić! Rewelacja. Każde z tych rozwiązań stawia Ducka w arcyciekawej sytuacji psychologicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
kwamar Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 15:38 Pan Prezydent o drugim Panu Prezydencie bardzo celnie bo "król jest nagi" Odpowiedz Link Zgłoś
kika113 Re: Wa?e˛sa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 16:52 Facet ktory uwaza ze sa plusy dodatnie i ujemne nie jest nawet dobrym elektrykiem Odpowiedz Link Zgłoś
lszusz Wałęsa. Oby miał rację. 19.02.07, 17:40 Módlmy się żeby Wałęsa miał rację, bo to wiele by tłumaczyło. Jeżeli nie ma racji to istnieje domniemanie działalności na rzecz obcego państwa obecnego Prezydenta Polski. Trzeba czyścić dwururkę, bo na MON już liczyć nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 śmiecia mamy za Bolka 19.02.07, 18:55 kapciowy Mieczysław W. już siedzi a jak wyjdzie to Lecha W. odwiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Bolka mamy za śmiecia 19.02.07, 18:57 abba15 napisał: > kapciowy Mieczysław W. już siedzi > a jak wyjdzie to Lecha W. odwiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
lipaca DALI CI... 19.02.07, 19:04 PRZEPUSTKE Z ...... TWOREK. SKONCZ TA GRAFOMANIE. W TYM SZPITALU CIE OKLAMUJA ,ZE JESTES WIESZCZEM. ZMIEN LEKARZA. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: DALI CI... 19.02.07, 19:53 lipaca napisała: > PRZEPUSTKE Z ...... TWOREK. **************************************** Gorzej. Wstawili mu komputer do izolatki. Odpowiedz Link Zgłoś
grzybpsi Wiwat Wałęsa! 19.02.07, 19:38 Mali ludzie próbują się wywyższyć przez pomniejszenie innych - tylko tak nasza obecna "wadza" potrafi. Pierwszy dureń IV RP odmówił dziś nawet złożenia życzeń Bartoszewskiemu! Wymamlał, że ta znajomość - po podpisie pod wiadomym listem - dla niego wygasła. Co za pierwotniak! Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Wałęsa: Durnia mamy za prezydenta 19.02.07, 19:50 - mówi Szczypińska. - Jako obywatel nie życzę sobie, aby ktokolwiek znieważał prezydenta RP. Od Wałęsy nie oczekuję przeprosin, chcę, aby został ukarany. A ja jako obywatel zgadzam sie z opinia L.Walesy i sadze ze wiekszosc Polakow rowniez,trzeba nazywac rzeczy po imieniu.Fakt ze swinskim swedem zostal prezydentem nie znaczy ze nie jest durniem. Zrobmy referendum na temat czy porezydent jest durniem a potem sadzmy Walese jezeli wynik bedzie sie roznil od jego oceny. Odpowiedz Link Zgłoś