wojtek1241 Prezydent: Artykuł "The Economist" niesprawiedl.. 20.02.07, 00:03 Jest to prawda i Prezydent nie powinien mydlic oczu bo nie wszyscy sa naiwni jak on sadzi .To ze gospodarka idzie w gore to nie rzadu zasluga a wszystkie problemy to wlasnie wina rzadu i P Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Nic nie rozumiem 20.02.07, 00:15 Ten artykuł, jaki tam artykuł, króciutki artykulik, o Polsce przeczytałem w "The Economist" w zeszłym tygodniu. I zapomniałem o nim. Artykulik jak to artykulik, wyważony i zgodny z retoryką i językiem takich artykulików. (Tak na marginesie to ja sobie bardzo cenię "The Economist", za treściwość, erudycję i rzetelność informacji i analizy.) Wyważony, oczywiście, że tak. Dwa razy występują w nim WSI, raz jako organizacja "ze złowrogimi mackami w świecie biznesu, mediów i urzędów państwowych", a drugi raz jako organizator ostatniej dywersyjnej bitwy (rezygnacje ministrów) w chwilach swojej agonii. A reszta to takie ot sobie informacje. A to obsadzanie stanowisk przez kolesiów braci Kaczyńskich, a to ich kompletna nieudolność na arenie międzynarodowej ("farsa przemieszana z tragedią", a to miernota ich współpracowników, a to, że bracia Kaczyńscy są mściwi, a to, że Pan Jarosław Kaczyński ma zbyt mały szacunek dla podziału władzy, choć porównanie go z Panem Putinem było jednak obraźliwe itd, czyli nic dla czytelnika polskiego nowego. A dla czytelnika spoza Polski? Ot artykulik, i tyle. No, może nie do końca. Wskaźnik wzrostu gospodarczego w Polsce wynosi prawie 6% rocznie, informuje nas "The Economist". Reszta nie jest tak bardzo istotna. Ja tam nie rozumiem prezydenckiego zacietrzewienia. I to jeszcze tak się zdenerwować przy "Guinessie". Ejże. Odpowiedz Link Zgłoś
mnietowisi Re: Nic nie rozumiem 20.02.07, 00:20 On zrozumiał. Na tym polega jego wielkość. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Nic nie rozumiem 20.02.07, 03:35 mnietowisi napisał: > On zrozumiał. Na tym polega jego wielkość. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Ot i odpowiedź prosta, bez krzywdzących dla nikogo inwektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Nic nie rozumiem 20.02.07, 00:20 > Ja tam nie rozumiem prezydenckiego zacietrzewienia Jest zacietrzewiony przede wszystkim dlatego, ze musza mu tlumaczyc, a nie wiadomo czy tlumacz nie byl z ukladu albo wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
dibadzio Ukad z WSI zainstalował sie w "The Economist"? 20.02.07, 00:22 Wszyscy krytykujący pana prezydenta Lecha Kaczyńskiego z punktu są haniebni i pewnie z układu albo WSI.To już jest żałosne a przestaje być śmieszne.na miejscu pana prezydenta nie lekceważyłbym oceny tak poważnego medium ale znając Kaczyńskich wiem,że to beznadziejne oczekiwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Ukad z WSI zainstalował sie w "The Economist 20.02.07, 00:24 Macierewicz udowodni, ze w Economiscie pracuje wnuczek Kima Philby. Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner dibadzio - przeczytaj artykul w oryginale 20.02.07, 00:30 ten artykul nie jest tak ostry jak twierdzi GW, w niektorych dziedzinach nawet chwali rzad Kaczynskiego. Przeczytaj w oryginale, jesli znasz angielski, lub popros kogos kto zna. dibadzio napisał: > Wszyscy krytykujący pana prezydenta Lecha Kaczyńskiego z punktu są haniebni i > pewnie z układu albo WSI.To już jest żałosne a przestaje być śmieszne.na miejsc > u > pana prezydenta nie lekceważyłbym oceny tak poważnego medium ale znając > Kaczyńskich wiem,że to beznadziejne oczekiwanie. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: dibadzio - przeczytaj artykul w oryginale 20.02.07, 00:40 A ty niby znasz angielski? Bo jakos nie zrozumiales sensu, ten artykul jest bardzo ostry. Uwazasz, ze chwali rzad "w niektorych" dziedzinach, mowiac o zaslugach Grazyny Gesickiej? Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner Re: dibadzio - przeczytaj artykul w oryginale 20.02.07, 00:54 przynajmniej te 2 akapity nie sa krytyka, a pozostale ? takie same ujadanie jak GW czy WSI24, pewnie na ich materialach pismak wypocil ten swoj artykul POLAND'S fractious, pig-headed government has survived for nearly 18 months, against the expectations of most commentators. Lech and Jaroslaw Kaczynski, the identical twins who are respectively president and prime minister, may be disastrous in foreign affairs, but at home life rumbles on fine. Poland took in a record $14.7 billion in foreign investment last year, and the economy is growing at almost 6% a year. oraz Even as their enemies become more hysterical, however, the Kaczynskis' supporters are untroubled. Law and Justice is polling a steady 28%, more than it scored in the election of September 2005. It would be rash to write the government off; Jaroslaw Kaczynski has often proved a masterly tactician. Some loyalists even suspect that Mr Dorn's half-resignation is part of a master- plan. Others think the government's troubles are a last-ditch diversion put up by the WSI in its death-throes. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: dibadzio - przeczytaj artykul w oryginale 20.02.07, 01:01 > przynajmniej te 2 akapity nie sa krytyka, a pozostale ? > takie same ujadanie jak GW czy WSI24, pewnie na ich materialach pismak wypocil ten swoj artykul aha "picking raisins ", wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
po_jeby Helmut, artykul jest napisany po angielski a Ty .. 20.02.07, 03:51 chyba tlumaczysz z niemieckiego. Hehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Helmut, artykul jest napisany po angielski a 20.02.07, 11:05 Sa ludzie, ktorzy znaja pare jezykow, ty chyba nie bo nie zrozumiales. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: NO ty chyba do nich nie nalezysz 20.02.07, 20:44 Nie sadz ludzi po sobie gowniarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Kurtuazja i tylko kurtuazja. 20.02.07, 00:29 Zatrzymuje zachodnich polityków od wyrażania bardziej radykalnych opinii. Ci politycy są bardzo dobrze wychowani. Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Jakiś pismak-łajza wylał żółć na zlecenie Brytoli 20.02.07, 00:30 Nawet nie miał odwagi się podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Re: Jakiś pismak-łajza wylał żółć na zlecenie Bry 20.02.07, 00:42 Czlowieku, wszyscy wiedza kto ten artykul napisal. Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Prezydent i Premier - zakompleksieni 20.02.07, 00:39 Kaczynscy mszcza sie w Polsce glownie na ludziach, ktorzy kiedykolwiek wypowiedzieli sie o nich ktytycznie, przy czym w mszczeniu posluguja sie glownie mianowanymi przez siebie usluznymi prokuratorami, ale jednak nie mozemy spodziewac sie zakazu rozpowszechniania The Economist'a. To jest wlasnie osigniecie III RP, tak nienawistnej dla Kaczynskich. Odpowiedz Link Zgłoś
pazio Otacza się taki samymi dupolizami... 20.02.07, 00:42 Otacza się taki samymi dupolizami, a jak mu ktoś trochę prawdy w oczy powie, to przeżywa szok poznawczy. Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner Szok bedzie mial Walesa, a myslal ze sie nie wyda 20.02.07, 00:55 pazio napisał: > Otacza się taki samymi dupolizami, a jak mu ktoś trochę prawdy w oczy powie, to > przeżywa szok poznawczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Gotowiec na zamowienie 20.02.07, 01:10 Potezne komunistyczno-sbeckie grupy interesow, ktorych ryje stopniowo odrywane sa od koryta, nie poddadza sie bez walki. Ostro sie bronia i raz po raz z wielkim kwikiem atakuja usilujac na nowo korytem zagarnoc a przynajmniej dwie przednie nogi w koryto spowrotem wstawic i ryj w slodkich pomyjach zanurzyc. Przy takiej bezpardonowej walce nie obejdzie sie bez rozlewania pomyj. Stad tez anty-rzadowy artykul w "The Economist". A wlasciwie nie artykul a "gotowiec na zamowienie". Przeciez nie wymyslil go ten angielski dziennikarzyna bo zapewne spraw polskich za bardzo nie zna. Zapewne odrywani od koryta podeslali mu glowne jego tezy, wystarczylo przetlumaczyc albo poprawic kaleka angielszczyzne autorow. No i z zamowienia chlop sie wywiazal jak nalezy. Zreszta nie po raz pierwszy i nie on jedyny. Mozemy sie spodziewac ze jak prezydent albo premier gdzies beda z wizyta za granica, to znowu jakis lokalny "dziennikarz" zostanie uruchomiony i skwapliwie napisze jakis paszkwil. Niestety, i prezydent i premier powinni byc prezygotowani na ich konsekwentne "upokarzanie" - tak ich osobiscie jak i Polski - na arenie miedzynarodowej dopoki dobrowolnie nie oddadza wladzy, albo przynajmniej nie pojda z ukladem za jakis nowy post-post-solidarnosciowy kompromis. Czyli ze beda miec wladze na pokaz, ale beda realizowac interesy ukladu i zaczna wzmacniac "lewa noge". Odpowiedz Link Zgłoś
helmut.berlin Kundel zaszczekal 20.02.07, 01:17 > Stad tez anty-rzadowy artykul w "The Economist". A wlasciwie nie artykul > a "gotowiec na zamowienie". Jak zwykle zadziwiasz swoja gleboka wiedza: pl.wikipedia.org/wiki/Edward_Lucas Odpowiedz Link Zgłoś
po_jeby Lucas pracowal dla BBC ... to duzo tlumaczy :)) 20.02.07, 03:32 www.cbc.ca/arts/story/2006/05/15/bbc-mixup-interview.html W tresci: BBC przeprasza widzow za przeprowadzenie wywiadu na zywo z osoa pomylkowo sprowadzona do studia. Hehehehehehehe news.softpedia.com/news/BBC-Apologizes-For-The-Cursing-During-The-Live-8-Show-4284.shtml W tresci: BBC przeprasza za duza ilosc przeklenstw w czasie programu www.theage.com.au/articles/2004/01/30/1075340841764.html?from=storyrhs W tresci: BBC przeprasza za klamstwa (grzecznie nazwane "bledami w edycji") w artykule na temat smierci anielskiego experta od broni David Kelly. Moze wychowanek BBC tez powinien przeprosic? Jest sie czym w biografii chwalic, Lucas to palancie. Odpowiedz Link Zgłoś
trudny99 Re: Gotowiec na zamowienie 20.02.07, 21:21 pies_na_lewizne napisał: > Potezne komunistyczno-sbeckie grupy interesow, ktorych ryje stopniowo odrywane > sa od koryta, nie poddadza sie bez walki. Ostro sie bronia i raz po raz z > wielkim kwikiem atakuja usilujac na nowo korytem zagarnoc > > Stad tez anty-rzadowy artykul w "The Economist". A wlasciwie nie artykul > a "gotowiec na zamowienie". Przeciez nie wymyslil go ten angielski > dziennikarzyna bo zapewne spraw polskich za bardzo nie zna. Zapewne odrywani od > > koryta podeslali mu glowne jego tezy, Mozemy sie spodziewac ze jak > prezydent albo premier gdzies beda z wizyta za granica, to znowu jakis > lokalny "dziennikarz" zostanie uruchomiony i skwapliwie napisze jakis paszkwil. > > Niestety, i prezydent i premier powinni byc prezygotowani na ich > konsekwentne "upokarzanie" - tak ich osobiscie jak i Polski - na arenie > miedzynarodowej dopoki dobrowolnie nie oddadza wladzy, albo przynajmniej nie > pojda z ukladem za jakis nowy post-post-solidarnosciowy kompromis... Bardzo trafnie. Zachodzi jedynie pytanie, czy Kaczyńscy nie orientują się kogo dobierają sobie do towarzystwa? Nie chce mi się w to wierzyć. Przecież tacy ludzie jak Sikorski, Gilowska, czy Religa to jawna piąta kolumna ! Jest tylko kwestią czasu jak im podłożą świnię w stylu Sikorskiego, bo chyba tak to należy niestety ocenić: jan_patriota napisał: > Anne Applebaum, zona bylego ministra Sikorskiego pracowala dla The Economist. > Sikorski traci prace, The Economist publikuje paszkwil na tych co go zwolnili z > pracy. Hmmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
jedrunio Kapciowy Prezydenta Lecha Wałęsy się oburzył! 20.02.07, 01:10 Haniebne to jest to co wy robicie z Polską, KARTOFLU! Bracia Kaczyńscy - Największy Wstyd Rzeczypospolitej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
babettle666 Re: Kapciowy Prezydenta Lecha Wałęsy się oburzył! 20.02.07, 01:14 skad wiadomo, ze sie Wachowski oburzyl ? ja mysle, ze sie przestraszyl, a moze ucieszyl, ze swego Walese bedzie mial razem pod cela ? Odpowiedz Link Zgłoś
babettle666 Re: Kapciowy Prezydenta Lecha Wałęsy się oburzył! 20.02.07, 01:15 skad wiadomo, ze sie Wachowski oburzyl ? ja mysle, ze sie przestraszyl, a moze ucieszyl, ze swego Walese bedzie mial razem pod cela ? Odpowiedz Link Zgłoś
jedrunio Re: Kapciowy Prezydenta Lecha Wałęsy się oburzył 20.02.07, 01:17 babettle666 napisała: > skad wiadomo, ze sie Wachowski oburzyl ? > ja mysle, ze sie przestraszyl, > a moze ucieszyl, ze swego Walese bedzie mial razem pod cela ? komentowany artykuł dotyczy Wachowskiego???? ...chyba pomiliłem fora....BABETTLE, dobrze wiesz że mam na myśli KARTOFLA Twojego Prezydenta :)).... Odpowiedz Link Zgłoś
jedrunio Re: Kapciowy Prezydenta Lecha Wałęsy się oburzył 20.02.07, 01:20 babettle666 napisała: > skad wiadomo, ze sie Wachowski oburzyl ? > ja mysle, ze sie przestraszyl, > a moze ucieszyl, ze swego Walese bedzie mial razem pod cela ? komentowany artykuł dotyczy Wachowskiego???? ...chyba pomiliłem fora....BABETTLE, dobrze wiesz że mam na myśli KARTOFLA - Twojego Prezydenta :)).... Odpowiedz Link Zgłoś
vivi_87 Prezydent: Artykuł "The Economist" niesprawiedl.. 20.02.07, 01:14 wcale sie nie dziwie ze zostalismy tak ocenieni. w zasadzie, zmiany jakie sie doknały nie zostały wogole uzasadnione w sposob ktory by je jasno wyjasniał i nie pozostawiał zadnych watpliwosci. jezeli uwaza sie ze powody ktore zostały podane Polacy przyjma bez mrugniecia okiem to chyba uwaza sie nas za niedorozwinietych. jestem osobiscie przerażona tym co sie dzieje, czytajac prase, słuchajac audycji radiowych, oglądajac programy telewizyjne w ktorych wystepują politycy. bo nie wyobrazałam sobie, że jestesmy az tak mentalnie w tyle... brak słow. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki6663 A co z wielką wsypą Dep. II MON? 20.02.07, 01:15 Można do tego dodać dekonspirację niektórych współpracowników wywiadu cywilnego z Dep. I MSW. Żaden cywilizowany kraj nie robi obcym wywiadom i kontrwywiadom takiego prezentu. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrunio Re: 20.02.07, 01:21 eling1 napisał: > Cóż, prawda bywa bolesna Panie Prezydencie... > Odpowiedz Link Zgłoś
jedrunio Re: Babettle666 20.02.07, 01:22 babettle666 napisała: > skad wiadomo, ze sie Wachowski oburzyl ? > ja mysle, ze sie przestraszyl, > a moze ucieszyl, ze swego Walese bedzie mial razem pod cela ? komentowany artykuł dotyczy Wachowskiego???? ...chyba pomiliłem fora....BABETTLE, dobrze wiesz że mam na myśli KARTOFLA - Twojego Prezydenta :)).... Odpowiedz Link Zgłoś
znajacy_prawde Prawda w oczy kole panie prezydencie? 20.02.07, 01:28 Prawda w oczy kole panie prezydencie? Odpowiedz Link Zgłoś
kaworu_nagisa Jedno magiczne slowo 20.02.07, 01:34 idealnie pasujace do niego: "hipokryta". Odpowiedz Link Zgłoś
squis Prezydent: Artykuł "The Economist" niesprawiedl.. 20.02.07, 01:45 Znowu to, co już przerabialiśmy. Pp. Kaczyńscy nie mogą zrozumieć jakiekolwiek krytyki zza granicy. "Przecież my Anglików nie lustrujemy więc czemu się czepiają?" Czyżby mieli coś na sumieniu? KGB i GRU było u nas bezkarne, ale czyżby pewni dziennikarze niezależnej gazety w Wielkiej Brytanii też mieli coś na sumieniu? Za parę miesięcy okaże się, że oprócz mediów ojca derektora (i może pewnego szmalcownika z Ameryki Południowej) to wolności już nie ma nigdzie. Więc kiedy jeszcze wolno coś powiedzieć - krzyczę : Nie dajmy się zkaczyć! To mniej więcej to samo co ogłupić. Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Prezydent: Artykuł "The Economist" niesprawiedl.. 20.02.07, 01:46 Jasne kartoflu! WSI ma swoich agentow takze w Economiscie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chocian WSI spenetrowalo the Economist 20.02.07, 01:50 Macierewicza trzeba na nich naslac Odpowiedz Link Zgłoś
po_jeby Nie WSI tylko WIES spenetrowala The Economist 20.02.07, 04:03 chocian napisał: > Macierewicza trzeba na nich naslac Odpowiedz Link Zgłoś
po_jeby Oj, za duzo mnie kasujecie.Poczytajcie konstytucje 20.02.07, 03:33 ... polska Odpowiedz Link Zgłoś
clanton Re: Prezydent: Artykuł "The Economist" niesprawie 20.02.07, 03:45 Czytam Economista juz kilkanascie lat. Jest to jedno z najbardziej powazanych i obiektywnych czasopism na swiecie. Ich artykuly sa czesto napisane sarkastycznie kiedy opisuja przypadki szczegolnej glupoty. Rzadowi polskiemu udalo sie osiagnac cos czym poszczycic sie moze tylko garstka krajow(Korea Polnocna, Zimbabwe, Kuba, Venezuela) tzn zostac obsmianym przez Economista. Ale nie ma sie co dziwic, bo pod przywodztwem Kaczynskich polski rzad stal sie Jasiem Fasola rzadow swiatowych. Wydawalo sie ze glupota i amatorszczyzna byla domena PRL, ale tak jak idee Lenina, pozostaly one wiecznie zywe w IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
po_jeby "jedno z najbardziej powazanych czasopism" 20.02.07, 04:01 Ponizej to drobne przyklady w odpowiedzi na "Czytam Economista juz kilkanascie lat. Jest to jedno z najbardziej powazanych i obiektywnych czasopism na swiecie." www.singapore-window.org/sw06/060121bp.htm The Economist apologizes to Lee Kuan Yew www.editorsweblog.org/print_newspapers/2006/01/the_economist_apologises_to_singaporean.php The Economist apologises to Singaporean statesman www.nationmultimedia.com/2006/06/21/opinion/opinion_30006918.php The Economist changed its tone last year. "We owe Thaksin Shinawatra an apology Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski.lukasz Prezydent: Artykuł "The Economist" niesprawiedl.. 20.02.07, 04:41 Panie prezydencie! abstrachując od tego co napisał economist, prawda jest taka,że jesteście Państwo zacietrzewioną formacją, która nie potrafi zyć bez wroga! Fakt- gospodarka rozwija się świetnie, ale jest to w dużej części zasługą przystąpienia Polski do Unii Europejskiej, której byliście państwo tak bardzo przeciwni..Mam wrażenie, iż czym mniej wasz rząd miesza się do gospodarki, tym lepiej to jej wychodzi... i wychodzi na dobre.. I wprowadzajcie sobie sroższe kary, becikowe, ale proszę nie mieszajcie się do gospodarki.. Jeśli chodzi o WSI to gratuluje daliście zagranicznym służbom takie informacje jakie nie zdobyliby oni przez 20 lat.. naprawde jestem pełen uznania.. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_patriota Anne Applebaum 20.02.07, 04:51 Anne Applebaum, zona bylego ministra Sikorskiego pracowala dla The Economist. Sikorski traci prace, The Economist publikuje paszkwil na tych co go zwolnili z pracy. Hmmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
stoltzman Appelbaum, Appelbaum. Czy Sikorski sie przechrzcil 20.02.07, 05:11 czy "Sikorski" to "ksywa"? Hmmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
jan_patriota Anne Applebaum, zona bylego ministra Sikorskiego, 20.02.07, 04:46 pracowala dla The Economist. Sikorski traci prace, The Economist publikuje paszkwil na tych co go zwolnili z pracy. Hmmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
yah_42 Re: Anne Applebaum, zona bylego ministra Sikorsk 20.02.07, 05:22 a zone Sikorskiego to z pracy w The Economist zwolnili czy co? moze preszla do konspiracji antycypujac wypadki - choroba nieleczona sie rozwija ... Odpowiedz Link Zgłoś
stoltzman Faky nigdy nie stana na drodze Twojej "prawdy" 20.02.07, 15:30 WSI czy WI(e)S Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Prezydent: Artykuł "The Economist" niesprawie 20.02.07, 05:08 "do ludzi łatwowiernych i chwiejnych dociera wciąż jeszcze zatruty oszustwem jad propagandy wrogów Polski. Wiemy, jak bezecna, jak wyuzdana, jak bezgranicznie podła i bezwstydna jest ta wroga propaganda szmatławców imperialistycznych, szczekaczek radiowych i różnorodnej zgrai agentów imperialistycznych,". Niby-prezydent ma tu kolejnego gotowca, tylko niech agentów imerialistycznych zamieni na "zachodnich wrogów", a nawet agentów komunistycznych. Chyba mu się spodoba ten cytat z Bieruta. Hahahahaha, bawisz mnie, kurduplu. Odpowiedz Link Zgłoś
stoltzman Hmmm 20.02.07, 05:13 Anne Applebaum, zona bylego ministra Sikorskiego pracowala dla The Economist. Sikorski traci prace, The Economist publikuje paszkwil na tych co go zwolnili z pracy. Hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
gilu33 Re: Hmmm 20.02.07, 06:11 juz to wiemy, napisz coś nowego o Anne Applebaum, co jada, jak się ubiera,czy chodzi do kościoła w niedzielę? Odpowiedz Link Zgłoś
stoltzman Re: Hmmm 20.02.07, 15:32 "Wiemy" to Ty i Twoja rodzina, WSI czy Wi(e)S, GW, czy diaspora? gilu33 napisał: > juz to wiemy, napisz coś nowego o Anne Applebaum, co jada, jak się ubiera,czy > chodzi do kościoła w niedzielę? Odpowiedz Link Zgłoś
wiadoma.sila Czy ten Duren nie ma doradcow? 20.02.07, 06:30 przeciez to oczywiste, czym mniej mowi tym mniej demaskuje swoja kompromitujaca tepote. Cos podobnego stosowal, asekuranckim brakiem aktywnosci, gdy slepy los rzucil nieboze na fotel prezydenta Warszawy. "Inspiratorzy tego artykułu..." cooooo za moron. Odpowiedz Link Zgłoś