mangold 26.02.07, 17:12 Spieszmy się kochac PiS...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zyks Tylko dlatego straszny PiS ma tak świetne wyniki, 26.02.07, 17:15 że PO jest TAK rozpaczliwa :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Między PiS i PO jest tylko jedna różnica w PO są 26.02.07, 17:34 trochę przystojniejsi, a jeśli chodzi o politykę, to jedno barachuło. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Psychoterapia dla herr Donalda T. 26.02.07, 20:05 Wszelkie analizy gwiazd i cial im pokrewnych wskazuja na zdecydowana przewage POstkomuny. To zjawisko zostalo po raz pierwszy zarejestrowane w czasie wyborow do Sejmu, a pozniej w czasie wyborow prezydenckich i niezmiennie sie utrzymuje. Prezydent Tuske i rzadzaca partia PO-wiernicta pruskiego sa wciaz na czele ludu miast i wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Psychoterapia dla herr Donalda T. 26.02.07, 20:26 wszelkie analizy gwiazd i ciał im pokrewnych wskazują na to, że jadowite ataki psycholi w stylu pokaszlu nie ustąpią nawet po sromotnej klęsce pisiu w najbliższych wyborach. Należałoby zatem już teraz przygotować ustawę o depisizacji i przygotować odpowiednie skrzydło IPN-u, które będzie rozliczać tego typu kretynków za ich kolaborację ze zdrajcami Polski Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Re: pe1. mam nadzieję że żartujesz !? 26.02.07, 20:50 PO ma się jednak czymś różnić od PiS-u ! Odpowiedz Link Zgłoś
login.gazeta1 PiS przejął cały zwierzyniec LPR i Leppera.Normaln 26.02.07, 20:59 i odchodzą, zostaje menażeria. Odpowiedz Link Zgłoś
kot9999 Appel do mlodych : Glosujcie !!! Nie pozwolcie moh 26.02.07, 22:26 Appel do mlodych : Glosujcie !!! Nie pozwolcie moherowym czubkom decydowac o waszej przyszlosci Odpowiedz Link Zgłoś
kszynka Re: Appel do mlodych : Glosujcie !!! Nie pozwolci 26.02.07, 23:56 głosując na pis głosujesz na lpr i samoobronę to powinno być napisane na każdej ścianie Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Między PiS i PO jest tylko jedna różnica w PO 27.02.07, 18:13 Ja wiem, ze PO to barachlo, takie same barachlo jak my sami, PiS zas to niebezpieczni seryjni nieudacznicy (z mania przesladowcza dodatkowo). Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Tylko dlatego straszny PiS ma tak świetne wyn 26.02.07, 18:43 Tego wogóle nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Sondaż: PO - 31 proc., PiS - 28 proc. poparcia 26.02.07, 17:17 wieści o śmierci koalicji w tym PiS i Samoobrony sa mocno przesadzone Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy PiS dobrze stoi 26.02.07, 17:23 Wbrew pozorom, mimo wszystkich popełnionych faus pas, rażącej niekompetencji w kwestii polityki zagranicznej i ciągłej burzy na scenie politycznej - PiS wciąż się trzyma. Wszystkim krzykaczom, pro i antypisowskim, chciałbym powiedzieć, że zasługą tak dobrego wyniku PiSu jest nie tyle jego skuteczność, ile wyjątkowa anemia opozycji od lewa do prawa. PO jest w dalszym ciągu antyPiSem, a konkretniej - stara się być jego złagodzoną alternatywą. LiD tymczasem nie istnieje medialnie i najzwyczajniej nie ma pomysłu jak ten stan rzeczy zmienić. I jeszcze jedno - elektorat pisowski jest bardziej zdyscyplinowany od liberalnego i lewicowego. W przypadku potencjalnych wyborów PiS zyskałby nad PO przewagę przynajmniej kilku procent. Cóż, pozostaje powiedzieć opozycji, aby wzięła się wreszcie do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
martin.slenderlink PiS dobrze stoi + fajnie się nazywa. 26.02.07, 19:45 PiS w obecnej formie nie ma racji bytu: albo stanie się partią chadecką z prawdziwego zdarzenia, albo będzie dalej marzył o nowoczesnej formie "sanacji", myśląc jakie to wspaniałe eklektyczne i skuteczne myślenie reprezentuje (czerpiąc z tzw. różnych źródeł) i przegra z kretesem nie umiejąc sobie wytłumaczyć, jak to sie stało. Polacy szybko się nudzą. Ile można słuchać przechwałek, że jest się spadkobiercą wszystkiego co najlepsze, przy czym nie wiadomo tak naprawdę czego. Polityka to w każdym wypadku działanie stronnicze, a konserwatyzm zdroworozsądkowy wymaga większego sceptycyzmu również wobec własnych wyników. Nie wystarczy powiedzieć "Polska solidarna" a my tacy jak trzeba, sięgnąć po kilka rozwiązań socjalistycznych, przystroić ich rozbiciem siatki szpiegowskiej oraz wskazaniem na Kościół, jako jedynego "depozytariusza" wartości, pakując wszystko w papier z Michnikiem i pierworodnym grzechem okrągłego stołu. Po elektorat z prawej strony można sięgnąć jak po gazetę, za pomocą odpowiedniego w danej sytuacji manewru. Wystarczy rzucić kilka słów o czyichś korzeniach i nagle kilka procent jest po drugiej stronie tej sztucznej socjotechnicznej wojny. Przy obecnym kształcie i rozdmuchanym poparciu dla PO wspólny potencjalny elektorat obu tych ugrupowań jest bardzo duży. PO chcąc realizować śmielszy program musi zrezygnować z części elektoratu, musi się na coś zdecydować. Należy przypomnieć również o średnim przesunięciu elektoratu w Polsce. Ktoś pamięta liczbę? (36%)?! Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: PiS dobrze stoi + fajnie się nazywa. 26.02.07, 20:52 W pełni zgadzam się z twoim twierdzeniem, że PiS w obecnej nie ma w dłuższej perspektywie racji bytu. Problem w tym, że słabo wykształcony elektorat nie jest w stanie dostrzec absurdalności programowej, płytkości obietnic i socjotechnicznej blagi PiSu. Ciągłe polityczne napięcie i dominująca rola Kaczyńskich w kreowaniu dyskursu publicznego sprawia, że wyborcom dostrzegają ciągły ruch zamiast rzeczywistego bezruchu. Szczerze mówiąc jestem pod wrażeniem propagandowych zdolności Prawa i Sprawiedliwości, tej biegłości w odwracaniu kota ogonem. Obawiam się jednak, że spadek notowań tej partii może być konsekwencją jakiegoś poważnego kryzysu, który elektorat odczuje na własnej skórze. Zdaję sobie sprawę, że dosyć trudno sobie wyobrazić sposób, w jaki politykę postrzega mieszkaniec Pścimia Wielkiego lub Kaczych Dołków. Dla nas, zinterneryzowanych mieszkańców większych czy mniejszych miast jest to perspektywa z innego świata. PO faktycznie stoi od roku na rozdrożu stojąc w obliczu wyboru mniejszego zła. Prawa strona jest bowiem niepodzielnie zawłaszczona przez PiS. Lewa wiąże się z ideowym przesunięciem, które wystawiłoby PO na ogień pisowskiej i wewnętrznej krytyki, która mogła by się skończyć rozłamem. Pozycja centrowa natomiast, jak doskonale wiadomo, nie zapewnia wystarczającego poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
hajda_na_kon PO-31,PiS-28, frekwencja 30%, śmiech na sali 26.02.07, 20:16 Co za bzdura. Uważacie, że w następnych wyborach frekwencja wyniesie 30%? Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: PO-31,PiS-28, frekwencja 30%, śmiech na sali 26.02.07, 21:19 Uważamy, że skrajny elektorat prawicowy jest bardziej zdyscyplinowany i w przeciwieństwie do lewicowego i centrowego pójdzie do urn. Między innymi z tego powodu (było ich oczywiście dużo więcej) PiS wygrał z PO, a Kaczyński z Tuskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
hajda_na_kon Re: PO-31,PiS-28, frekwencja 30%, śmiech na sali 26.02.07, 21:58 Masz rację, ale brutalnie mówiąc to jest elektorat wymierający i to dosłownie. Natomiast problemem jest zachęcenie do pójścia do wyborów tych, którzy nie idą bo "to i tak nic nie da". Teraz trochę zaklinam rzeczywistość, ale wydaj mi się, że już dawno Polacy nie byli tacy wkurzeni na ludzi, którzy piastują najwyższą władzę. Wiesz jeszcze nigdy nie było tak, żeby moi znajomi, którzy w czasie różnej maści spotkań towarzyskich często usiłowali gasić rozmowy o polityce tekstami w stylu "zmieńcie temat, nie macie o czym rozmawiać, albo o co się spierać". Teraz wchodzą w te rozmowy bez takich komentarzy. Myślę, że PiS, chyba nawet wbrew własnej woli budzi w ludziach postawy obywatelskie. Bo ludzie zwyczajnie nie chcą się wstydzić za Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: PO-31,PiS-28, frekwencja 30%, śmiech na sali 26.02.07, 22:51 > Masz rację, ale brutalnie mówiąc to jest elektorat wymierający i to dosłownie. Prawda, lecz nie do końca. Wystarczy przejechać się do popegeerowskiej wioski i porozmawiać z ludźmi. Problemem jest nie tyle wiek czy dewocja, lecz sposób postrzegania rzeczywistości. > Teraz trochę zaklinam rzeczywistość, ale wydaj mi się, że już dawno Polacy nie > byli tacy wkurzeni na ludzi, którzy piastują najwyższą władzę. Zwykliśmy oceniać postawy ludzi poprzez pryzmat naszego środowiska. I faktycznie, w kręgach miejskich "wykształciuchów" PiS budzi skrajnie negatywne reakcje. Z drugiej strony te 30% popierających to nie jest mało. Ludzie ci są z władzy zadowoleni. > Myślę, że PiS, chyba nawet > wbrew własnej woli budzi w ludziach postawy obywatelskie. Bo ludzie zwyczajnie > nie chcą się wstydzić za Polskę. Jakiś czas temu pisał o tym Żakowski. W każdym minusie znajdzie się jakiś plus :) Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Półtorej roku po wyborach, przy tak bezwzglednej 26.02.07, 17:24 nagonce medialnej, 28 % to dobry wynik. Oby tak dalej chłopkaki. Niszczcie czerwona sitwę! Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Re: Półtorej roku po wyborach, przy tak bezwzgled 26.02.07, 17:27 w wyborach samorządowych PiS w porównaniu do parlamentarnych stracił niecale 2% a SLD w rok po przejęciu władzy stracił prawie połowę swych wyborców! (z 41 zjechał do 24%) Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Półtorej roku po wyborach, przy tak bezwzgled 26.02.07, 17:30 PiS nie stracił poparcia tylko dlatego, że przejął elektorat SO i LPR. Gdyby wybory odbyły się jutro, bez kampanii wyborczej - poparcie Kaczyńskich mogłoby być nawet wyższe niż pokazuje ten sondaż, lecz PiS nie był by w stanie ani sam rządzić ani znaleźć koalicjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Re: Półtorej roku po wyborach, przy tak bezwzgled 26.02.07, 17:28 l.o.r.t.e.a napisał: > nagonce medialnej, 28 % to dobry wynik. > Oby tak dalej chłopkaki. Niszczcie czerwona sitwę! PO to czerwona sitwa? No coś Ty. To liberałowie. Ale Kaczynskich pogrąży sprawa Iraku, Afganistanu i tarczy antyrakietowej. SLD utrzymało sie tylko dzieki lewicowo-liberalnych medów. PO tez nie wygra. Powstanie nowa partia. Partia dla polskich interesów a nie dla USA czy Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Półtorej roku po wyborach, przy tak bezwzgled 26.02.07, 17:33 > Powstanie nowa partia. Partia dla polskich interesów a nie dla USA czy Rosji. Popyt na pseudopatriotyczny bełkot w stylu pisowsko-lprowskim już się chyba wyczerpał. Jeżeli ktoś miałby szansę na stworzenie nowej partii to byliby to Marcinkiewicz z Rokitą i Sikorskim albo Olechowski. Możliwe jest też, że lewica się w końcu ogarnie i zaprezentuje jakiś spójny program. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Półtorej roku po wyborach, przy tak bezwzgled 26.02.07, 17:44 czyli nowe KLD lub SKL="...lewych dochodów" jak to się o nich mówiono Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Półtorej roku po wyborach, przy tak bezwzgled 26.02.07, 17:48 Jakkolwiek by tego nie nazwać - zbudowanie partii od zera jest możliwie tylko i wyłącznie przy udziale charyzmatycznych liderów, a przynajmniej takich, którzy cieszą się popularnością i zaufaniem. Opinia publiczna jest w dużej mierze ślepa, głucha, a jej pamięć zadziwiająco krótka. Gdyby było inaczej - poparcie pisu wynosiłoby 0%. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Półtorej roku po wyborach, przy tak bezwzgled 26.02.07, 17:55 czy tylko? Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Półtorej roku po wyborach, przy tak bezwzgled 26.02.07, 17:58 Marcinkiewicz, Sikorski, Rokita, Olechowski... Kolejność dowolna. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Półtorej roku po wyborach, przy tak bezwzgled 26.02.07, 18:03 chodziło mi o zerowe poprcie dla innych partii Odpowiedz Link Zgłoś
romano33 Nowa partia nowych ludzi a nie byłych 26.02.07, 18:04 laaazy_boy napisał: > Jeżeli ktoś miałby szansę na stworzenie nowej partii to byliby to Marcinkiewicz > z Rokitą i Sikorskim albo Olechowski. > Możliwe jest też, że lewica się w końcu ogarnie i zaprezentuje jakiś spójny pro > gram. NIE, nie. Tylko nie to. Znowu powracasz jak bumerang do tych samych przereklamowanych ludzi. Polska nie składa sie tylko z Sikorskich (neokon), Olechowskich (SB), Rokity (diabeł) itd. Oni juz rządzili i nic nie zrobili dla Polski. Dla nich najlepszym wyjsciem jest emerytura i danie szansy innej generacji ludzi, którzy nie są przesiąknięci mentalnoscią okrągłostołowego, komunistycznego i solidarnościowego. Czekam na prawdziwą lewicę ale nie pokroju Millera, Szmajdzinskiego, Kwaśniewskiego, Belki i Zemka. Czekam na prawdziwą centroprawicę, ale nie pokroju Buzka, Krzaklewskiego, Kaczynskiego, Mazowieckiego, Bartoszewskiego, Geremka. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Nowa partia nowych ludzi a nie byłych 26.02.07, 18:11 I masz rację. Tyle, że się nie doczekasz. Aby zacząć od nowa należy posiadać jakikolwiek kapitał polityczny, który można wykorzystać aby zbudować struktury i wykreować wizerunek. Ludzie nie będą głosowali na jakiegoś Jasia Szczypiorskiego czy uśmiechniętego Zdzisia tylko dlatego, że jest nowy i mu się chce. Media również się nimi nie zainteresują. Wymiana elit stanie się faktem za kilka lub kilkanaście lat, ale może mieć miejsce tylko pod egidą istniejących partii lub liderów znanych medialnie. Odpowiedz Link Zgłoś
martin.slenderlink Re: Nowa partia nowych ludzi a nie byłych 26.02.07, 20:16 Szkoda laaazy, że Tobie się nie chce. Na serio. Poważność 10. :) A taką masz charyzmę. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Miałem na myśli niszczenie resztek komuny a nie PO 26.02.07, 17:40 Irak, Afganistan a może, nie daj Boże, Iran, rzeczywiście mogą pogrążyć w dłuższej perespektywie PIS. Pewna masa krytyczna jeśli chodzi o lizusostwo wobec USA została przekroczona i najprawdopodobniej podaczs kolejnych wyborów jedna z linii podziału partii będzie polegała na stosunku do USA. Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio PO to czerwoni i nic tego nie zmieni 26.02.07, 19:50 mają taki program,ludzi i w dodatku przymierze z SLD Odpowiedz Link Zgłoś
czarownic Re: Półtorej roku po wyborach, przy tak bezwzgled 26.02.07, 18:57 hahaha ty tez z tych fanów pisuaru. bez wzgledu na wszystko kochać pis - skąd się tacy biorą? jakoś nie miałam "przyjemności" nikogo takiego poznać. Odpowiedz Link Zgłoś
butryn3 Re: Półtorej roku po wyborach, przy tak bezwzgled 26.02.07, 20:37 Mało ludzi ma swoje zdanie,ale ty je masz. Większość ma zdanie takie, jakie słyszy w telewizji od modnie ubranych i miło wyglądających pseudo dziennikarzy. Jednak o tym, co myślisz, w telewizji nikt nie powie. Także nagonka na ludzi myślących nie działa i to tą sitwę przeraża .A zauważ, że do telewizji już nawet nie można zadzwonić i wypowiedzieć się. Sondaże sms-owe to parodia bo jest to wyścig kto więcej zdoła wysłać Odpowiedz Link Zgłoś
misza36 Re: Sondaż: PO - 31 proc., PiS - 28 proc. poparci 26.02.07, 17:37 hehehehehehehhe o opubllikowaniu tego sondazy wyjedzie kolejne pol miliona liberalow na wasza zgybe mohery wali mi juz to Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Dlaczego PO jest na 1miejscu, bo nic nie robi 26.02.07, 17:38 pomijająć "propisowskość" sondażowni Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: OBOP to rządowa instytucja, dołożyli PISokom 26.02.07, 18:21 ciekawe, porównując sondaże sandażowini z ostatniego roku to wszystkie są prorządowe lub na usługach Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 17:47 LiD-u jest rozdzielona a nie podawana łącznie? Jakbym był junkrem albo galbą zacząłbym podejrzewać, że to manipulacja lub spisek ;) hi, hi... Zastanawia mnie czemu PiS ciągle jest tak wysoko... Czyżby aż tak atrakcyjna była ta czarno-biała wizja świata? Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 17:49 musieliby dodać jeszcze PO Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 17:53 Równie dobrze można by sumować wyniki rządowej splendid coalition i również podawać je razem. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 17:58 tu nie chodzi o metodę licznia tylko przyczyny zmiany programu politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 18:00 Przyczyny mają naturę arytmetyczną, choć ich geneza jest zdecydowanie polityczna. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 18:04 czy wszyscy ( no prawie) poltycy to karierowicze i dwulicowcy Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 18:14 > czy wszyscy ( no prawie) poltycy to karierowicze i dwulicowcy Smutne lecz prawdziwe - zdecydowana większość. Polityka to ciągłe balansowanie na granicy moralności i etyki, inaczej się niestety nie da. Ideowcy wciąż grzeją krzesła w lokalnych kołach. Prawdziwi ideowcy - Kuroń, Jeziorański, Bartoszewski, Karski - są albo w grobach albo na ich skraju. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 18:18 jaki wniosek? co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 18:27 Wniosek jest taki, że dokonując wyboru należy kierować się nie ideologicznym zacietrzewieniem, lecz oceniać techniczne predyspozycje do sprawowania władzy. Innymi słowy - obojętne mi, czy w tym kraju będzie rządziła lewica czy prawica. Istotne, aby utrzymała wzrost gospodarczy na rozsądnym poziomie, prowadziła skuteczną politykę zagraniczną oraz dążyła do politycznej stabilizacji prowadząc politykę konsensusu zamiast bezlitosnej rywalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
waldam Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 18:29 wszystko pięknie ale partie tego nie zapewnią. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 18:34 > wszystko pięknie ale partie tego nie zapewnią. Dobry Bóg-Ojciec też nie zejdzie na Ziemię, by rządzić Mesjaszem Narodów. Istnienie partii, ich zachowania, poruszane tematy, założenia programowe - to wszystko zależy od wyborców. 17 lat to zbyt mało, aby nauczyć się demokracji. Z drugiej strony, mimo politycznego cyrku, systematycznie wzrasta liczba osób udających się i kończących studia. Ci, którzy wyjechali za granicę też zaczną w końcu wracać i wymagać innych standardów, do których przyzwyczaili się w Anglii czy Irlandii. Obecność w UE da nam w dłuższej perspektywie cywilizacyjnego kopa, podwyższając standardy społeczne i polityczne. Prawdę mówiąc poczekamy - zobaczymy. Republiki bananowej z pewnością w Polsce nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 17:51 Czarno białe wizje są atrakcyjne dla ludzi o ubogim kodzie poznawczym, którzy nie są wstanie analizować rzeczywistości w kategoriach abstrakcyjnych. Czyli przede wszystkim dla słabiej wykształconego elektoratu PiSu z małych miast. Swoją drogą manichejskie, dualistyczne wizje są charakterystyczne dla polityki i polityków w ogóle. Wizerunku kreuje się w dużej mierze w opozycji do czegoś, w mniejszej natomiast za-czymś. LiD podawana jest oddzielnie ponieważ jest cienkim bolkiem i nadal nie potrafi zaistnieć jako koalicja w medialnej rzeczywistości. Innymi słowy nie ma tożsamości, którą mogłaby prezentować. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 18:01 No cóż, nie można zaprzeczyć, że LiD nie ma takiego wsparcia w mediach jak PO czy PiS... PiS generalnie buduje swoją tożsamość poprzez tworzenie wrogów i szukanie pretekstów do podgrzewania atmosfery. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 18:07 > No cóż, nie można zaprzeczyć, że LiD nie ma takiego wsparcia w mediach jak PO c > zy PiS... Tutaj nie chodzi o jakiekolwiek "wsparcie", lecz o istnienie w mediach. Pierwszym krokiem do budowy spójnego wizerunku jest umiejętność zainteresowania mass mediów. Dopóki lewica nie ma jasnego pojęcia, czym LiD ma być, jaki program i jakie wartości prezentować, a nawet nie ma koncepcji przywództwa, dopóty będzie rozbijana w sondażach i marginalizowania w mediach. Lewicy brak wyrazistości niezbędnej, aby zaistnieć. Tu jest pis pogrzebany. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 18:13 Zastanawiam sie co JESZCZE te miernoty z neo bolszewickiej partii PIS musza zrobic by im w spadlo w sondazach ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 18:18 Poczekaj do pierwszego skandalu korupcyjnego z udziałem liderów PiS, rozpadu koalicji, bolesnej porażki na arenie międzynarodowej albo konkretnego strajku. Kiedy nadejdzie prawdziwy, a nie wirtualny, kryzys, który odczują szare masy z prowincji - wtedy PiS zacznie spadać na łeb na szyję. Poza tym - pisałem to wcześniej - PiS powinien dziękować opozycji za nijakość i apatię. Dzięki temu wciąż jest na fali - fali elektoratu, który odebrał SO i LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 27.02.07, 00:46 laaazy_boy napisał: > Poczekaj do pierwszego skandalu korupcyjnego z udziałem liderów PiS, rozpadu > koalicji, bolesnej porażki na arenie międzynarodowej albo konkretnego strajku. > Kiedy nadejdzie prawdziwy, a nie wirtualny, kryzys, który odczują szare masy z > prowincji - wtedy PiS zacznie spadać na łeb na szyję. > > Poza tym - pisałem to wcześniej - PiS powinien dziękować opozycji za nijakość i > apatię. Dzięki temu wciąż jest na fali - fali elektoratu, który odebrał SO i LP > R. PiS jezt przedewszystkim na fali elektoratu odebranego SLD, i wszystkim poprzednim partiom populistycznym , mowa tu o elektoracie gloryfikujacym rzady twardej reki, jak za Gierka, kiedy to byla praca, zlodziej bal sie milicjanta a pierwszy sekretarz umial po wypitej setce walnac piescia w stol, to elektorat ktore nie daje sie kierowac medialnie, dlatego uwazam, ze masz odrobine wyidealizowane spojrzenie na dzisiejsza sytuacje spolecznopolityczna w Polsce. Elektorat ktorymoglby ulagec medializacji wyjechal, i jak w ktoryms ze swoich poprzednich postow modrze zauwazyles, ten elektorat nauczy sie demmokracji, a przedewszystkim odpowiedzialnosci spolecznej, lecz na to przyjdzie nam jeszcze sporo poczekac, tymczasem nawet zla koniunktura ekonomiczna, czy istniejace juz przeciez afery z glownymmi postaciami PiS, obecnego elektoratu PiS od tej partii nie odciagnie, bo ci starsi ludzie nie maja niczego w zastepstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 18:17 Ja się zgodzę, że LiD nie ma wizji siebie samej, ale warto zauważyć, że PO też nie ma takowej wizji... Kłopot z LiD polega na tym, że uparcie chce się określić pozytywnie, a nie w opozycji do kogoś (czyli negatywnie). itd... Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 18:24 > Ja się zgodzę, że LiD nie ma wizji siebie samej, ale warto zauważyć, że PO też > nie ma takowej wizji... Przecież nie mówię, że PO ma jakąkolwiek wizję - apatia liberałów jest widoczna gołym okiem. PO zdołało za to wykreować wśród opinii publicznej spójny wizerunek (niezależnie od oceny), a LiD w takim wymiarze nie istnieje. Nie istniejąc w mediach i w ludzkiej świadomości - de facto nie istnieje wcale. Nie widziałem badań dot. marki LiD, ale dam głowę, że spory odsetek społeczeństwa nie wie co to jest i z czym to zjeść. > Kłopot z LiD polega na tym, że uparcie chce się określić pozytywnie, a nie w opozycji do kogoś (czyli negatywnie). Te dwa sposoby odniesienia są ze sobą nierozerwalnie związane. Wyborcy muszą mieć świadomość nie tylko uproszczonego programu partii, lecz również tego, czym ona się różni od konkurencji. Poza tym - punktem wyjścia w budowie wizerunku jest analiza otoczenia, w tym konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 18:30 Jak miło, że nie musiałem tego pisać :) Zgadzam się z Tobą, w sumie... Ma ktoś coś na gorączkę? Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 18:38 LiD ma naprawdę spory potencjał, którego kompletnie nie potrafi wykorzystać. Szkoda. Może chłopcy na stołkach pójdą po rozum do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 18:44 Zatroskane Lewatywy znowu dywagują nad przyszłością postkomuny.Olejniczak Bambuko już reaktywuje starych towarzyszy bo mu potencjału brakuje. Dobre czasy już dla was minęły. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 18:47 A może prostaczku coś bardziej merytorycznego. Aby dywagować należy myśleć. Pluć potrafi każdy głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 18:51 laaazy_boy napisał: > A może prostaczku coś bardziej merytorycznego. Aby dywagować należy myśleć. Plu > ć > potrafi każdy głupi. Jak na razie to ty plujesz( "prostaczku"). Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 18:54 Twoje wypowiedzi nie są mądre, ciekawe ani nawet zabawne.. Skończmy tą jałową dyskusję kolego. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 27.02.07, 00:54 laaazy_boy napisał: > A może prostaczku coś bardziej merytorycznego. Aby dywagować należy myśleć. Plu > ć > potrafi każdy głupi. Myslalem ,ze nie lubisz plucia, ale nie omieszkales go opluc "prostaczkiem" :) Sam chyba juz rozumiesz co chcialem ci przekazac...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
london13 Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 19:14 > Zastanawia mnie czemu PiS ciągle jest tak wysoko... Czyżby aż tak atrakcyjna by > ła ta czarno-biała wizja świata? glupoty dla glupich. Widac ich w Polsce nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Re: Ktoś mi odpowie, dlaczego SLD, SdPL i reszta 26.02.07, 19:25 ciemny lud czekajac na swoje darmowe mieszkanie zabija czas czerpiac rozrywke z igrzysk nienawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Brawo PIS!!!.Już niedługo notowania PO spadną. 26.02.07, 18:32 Pisowcy kibicujmy Olechowskiemu !!!!! Sfrustrowany Tusek znowu przejdzie załamanie nerwowe. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Brawo PIS!!!.Już niedługo notowania PO spadną 26.02.07, 18:41 Może i spadną. Wam za to na pewno nie wzrosną. Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: Brawo PIS!!!.Już niedługo notowania PO spadną 26.02.07, 18:45 laaazy_boy napisał: > Może i spadną. Wam za to na pewno nie wzrosną. Jak pokazały ostatnie wybory wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Brawo PIS!!!.Już niedługo notowania PO spadną 26.02.07, 18:47 Zapomniałeś, że po kolejnych wyborach zabraknie wam koalicjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: Brawo PIS!!!.Już niedługo notowania PO spadną 26.02.07, 18:49 LiD + Olechowski + PO = porażka Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Brawo PIS!!!.Już niedługo notowania PO spadną 26.02.07, 18:50 Taka sama ja PiS+SO+LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: Brawo PIS!!!.Już niedługo notowania PO spadną 26.02.07, 18:54 laaazy_boy napisał: > Taka sama ja PiS+SO+LPR. Masz rację :) Koalicja - (SO+LPR) = sukces Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Brawo PIS!!!.Już niedługo notowania PO spadną 26.02.07, 20:21 prokto napisała: > laaazy_boy napisał: > > > Taka sama ja PiS+SO+LPR. > > Masz rację :) > Koalicja - (SO+LPR) = sukces I wszystko na ten temat prokto...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Brawo PIS!!!.Już niedługo notowania PO spadną 26.02.07, 20:20 laaazy_boy napisał: > Taka sama ja PiS+SO+LPR. Laaazy_boy przyjacielu, nie widzisz, ze rozmawiasz z odbytem ktory tylko baki puszcza ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Brawo PIS!!!.Już niedługo notowania PO spadną 26.02.07, 20:40 Kralik, rozmowy wzbogacają w przeciwieństwie do jechania po ludziach :) Poglądy rozmówcy nie mają znaczenia, o ile zachowuje on jakiś logiczny poziom. Polecam, to naprawdę nie boli :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Brawo PIS!!!.Już niedługo notowania PO spadną 26.02.07, 21:49 laaazy_boy napisał: > Kralik, rozmowy wzbogacają w przeciwieństwie do jechania po ludziach :) Poglądy > rozmówcy nie mają znaczenia, o ile zachowuje on jakiś logiczny poziom. > > Polecam, to naprawdę nie boli :) Bez urazy laaazy_boy, ale to co nazywasz "rozmowami" sa niczym innym jak twoimi monologami, i nie zrozum mnie zle, tak jest poprostu dlatego, ze przewyzszasz swoich PiSrozmowcow inteligecja, czyli jakkolwiek, wynika z tego, ze jest to jak to okresliles, jezdzeniem po ludziach, i wiem, ze to nie boli ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Brawo PIS!!!.Już niedługo notowania PO spadną 26.02.07, 22:46 Kralik, masz trochę racji. Z drugiej strony możliwe, że moim pisrozmówcom uda się choćby przez chwilę spojrzeć na politykę z szerszej perspektywy wykraczającej poza ideologiczne zacietrzewienie. To zawsze coś. Bo chyba o to w rozmowach chodzi, nieprawdaż. By się wymieniać myślami, nie wiem, wzbogacać, jakkolwiek. Jechaniem po ludziach jest rzucanie epitetów, których powtarzalność sprawia, iż jest to nudna rozrywka. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Brawo PIS!!!.Już niedługo notowania PO spadną 27.02.07, 00:12 laaazy_boy napisał: > Kralik, masz trochę racji. Z drugiej strony możliwe, że moim pisrozmówcom uda > się choćby przez chwilę spojrzeć na politykę z szerszej perspektywy > wykraczającej poza ideologiczne zacietrzewienie. To zawsze coś. Bo chyba o to w > rozmowach chodzi, nieprawdaż. By się wymieniać myślami, nie wiem, wzbogacać, > jakkolwiek. Jechaniem po ludziach jest rzucanie epitetów, których powtarzalność > sprawia, iż jest to nudna rozrywka. Co ci da, ze uda ci sie jakiegos pisrozmowce przekonac do tego by spojrzal na polityke szerzej choc przez chwile, skoro po tej chwilim jak tylko spostrzeze sie, ze go sprowadzasz na swoje tory myslowe on cie zmieszacie z blotem, zwyzywa, upokorzy i zniewazy ? Pozatym jak czesto udaje ci sie z ktoryms z pisrozmowcow logicznie porozmawiac, chyba nigdy, przynajmnie ja jeszcze nie doswiadczylem tego, mnie tez kiedycs bawila "intelektualna" polemika z pisrozmowcami az do mometu gdy zrozumialem, ze moj jezyk, elokfecja, czy inteligecja, o ile ja posiadam, czyni ze mnie narcyza w zestawieniu z ich prostactwem umyslowym. Popatrz przyjacielu, do nich dohodzi tylko i wylacznie ich wlasny jezyk, jezyk awanturnika, wiec taki stosuje, bo tylko wtedy wiem, ze jestem zrozumiany;) Narcyzm, samouwielbienie,czy polechtanie siebie tym, ze madrze przy kims wygladam,czy uda mi sie na chwile komus narzucic swoj punkt widzenia mnie nie bawi i nic na to nie poradze ;) Serdacznie pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
laaazy_boy Re: Brawo PIS!!!.Już niedługo notowania PO spadną 27.02.07, 00:19 Ha, mnie natomiast nie bawią jałowe licytowanie się w grubiaństwie kralik. Naprawdę - uważam, że zamiast pluć na forum lepiej wybrać się do siłowni czy zrobić sobie mały sparing. Cóż, jaki pan taki kram ;> Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Brawo PIS!!!.Już niedługo notowania PO spadną 27.02.07, 00:32 Jest ogromna roznica licytowanie sie w grubianstwie a nazywaniem rzeczy po imieniu, od silowni wole ksiazke, pedzel, lub swoja gitare, a sparign przez internet.. no coz, ty nazywasz to "grubianstwem", ja nazywaniem rzeczy po imeniu, ale nie zarzucaj mi plucia, bo plucie jest wtedy gdy ktos wpada na forum i zaczyna wszystkich wyzywac i przypisywac im najgorszze cechy jakimi sam osobiscie sie oznacza, ja tego nie robie, ja na to tylko reaguje, a to tez jest ogromna roznica ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Brawo PIS!!!.Już niedługo notowania PO spadną 26.02.07, 20:18 prokto napisała: > laaazy_boy napisał: > > > Może i spadną. Wam za to na pewno nie wzrosną. > > Jak pokazały ostatnie wybory wystarczy. wystarczy dla leppera i giertycha, no chyba, ze to wasze autentyczne autorytety i ludzie honoru...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
hajda_na_kon Nie wystarczy pisowski zaklinaczu rzeczywistości 26.02.07, 20:34 Ten sondaż mówi o 30% frekwencji. Przy frekwencji wyższej płyniecie do szamba pisuary zakichane, tam gdzie wasze miejce. Odpowiedz Link Zgłoś
jolka707 Sondaż w moim maglu : GW 2% RM 98 % 26.02.07, 18:44 No i co zatkało ? Obiektywny sondaż na 10 pomocach domowych. Akcje GW znowu spadną, podobnie jak wiarygodność. Za głos daję 20 % upustu od ceny. Jolka szefowa. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Koalicja mocna 26.02.07, 19:22 w sumie 39% poparcia. Czyli ciemny lud to co do drugi i pol. Ty jestes te polowka? Odpowiedz Link Zgłoś
franek9915 ONLY Lewica i Demokraci :-) 26.02.07, 18:51 i zadna inna partia. Precz z prawica i konserwatywną platformą niech sie zamkna w puszce i juz nie wychodzą!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
roman-t1000 Re: ONLY Lewica i Demokraci :-) 27.02.07, 01:47 Przerabialiśmy to już przez 8 lat, a właściwie 12 (biorąc pod uwagę AWS i UW). Jeśli 12 lat niczego Ciebie nie nauczyło to zamknij się w puszcze i już nie wychodź. Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Czyli LiD 10% a PO pewnie pojdzie w dol. 26.02.07, 19:03 Wedlug mnie LiD to jedyne na razie ugrupowanie ktore moze powiekszyc stan posiadania. Pozostale, a szczegolnie PO maja sznse na zmniejszenie elektoratu. Uwazam ze PO jest w chwiejnej sytuacji jako partia bez wyraznego charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
witajsmutasie 1005..walisz jak chory w gacie.... 26.02.07, 19:31 ot, pieprzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
l005 PO pojdzie w dol jak nic a ja jestem L005 nie 1005 26.02.07, 19:53 Prosze to zapamietac przy nastepnej korespondencji Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Czyli LiD 10% a PO pewnie pojdzie w dol. 26.02.07, 19:52 Czy skorumpowany LID ma taką szanse?? wydaje się ze nie taką szanse ma zaś PIS bo może przejąć elektorat PO i włączyć do siebie Samoobronę i LPR nie mówiąc już o PSL-u "Piast" Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Czyli LiD 10% a PO pewnie pojdzie w dol. 27.02.07, 18:52 "Czy skorumpowany LID ma taką szanse??" A co to znaczy skorumpowany LiD? "wydaje się ze nie taką szanse ma zaś PIS bo może przejąć elektorat PO i włączyć do siebie Samoobronę i LPR nie mówiąc już o PSL-u "Piast"" PiS przejac elektorat PO? wolne zarty! albo PO albo samoobrona. albo wielkie miasta albo sciana wschodnia. Moc pisu jest w pomysle (wylacznie pomysle i wylacznie "medialnym") na pozbieranie prawej strony - ale! uzaleznia on pozycje, gdzies w 50 proc, od panskiego oka z torunia (kiedy sie owo odwroci, a moze i wiadomo dlaczego - za mieszanie sie w wewnetrzne sprawy kosciola czyli rydzyka, straci pis wiecej niz 50proc glosow straci tez bonus zjednoczeniowy od elektoratu) PO jest malo udaczna ale PIS jest jednowymiarowy, to oznacza ze jego poparcie jest niestabilne i ktores kolejne wachniecie doprowadzi do katastrofy. Jak nie wierzycie spytajcie ekologow, ale prawdziwych, dlaczego w przyrodzie sa SIECI pokarmowe a nie jak was uczyli w szkole LANCUCHY (ci co uzywaja bittorrenta nie musza sie pytac - powinni sami wiedziec). Odpowiedz Link Zgłoś
me2free ech, gdyby tak PO zabrala sie do pracy. 31% za sta 26.02.07, 19:34 nie w miejscu i przygladanie sie oszalalemu wladza PiS-owi to zwyczajna przesada. Moze Tusk odpusci sobie sny o prezydenturze i zacznie kompletowac dowody hipokryzji najasniejszych bliznikow, oraz skieruje sprawy paru notabli z rzondu do Trybunalu Stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Tragedia Sojusz PO-SLD nie ma większości. 26.02.07, 19:37 Sondaż jest tendencyjny ,patataj pataj... Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.st37 Sondaż: PO - 31 proc., PiS - 28 proc. poparcia 26.02.07, 19:44 Czym jeszcze musi "zabłysnąć" PIS , żeby stracić poparcie tego "polactwa"?? Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Trochę szacunku dla PIS !!! 26.02.07, 19:49 leszek.st37 napisał: > Czym jeszcze musi "zabłysnąć" PIS , żeby stracić poparcie tego "polactwa"? > ? Dlaczego obrażasz wyborców PIS ? Masz się za lepszego ? Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: prokto..PIS do proktologa ! 26.02.07, 20:04 spadajsmutasie jesteś kolejnym platfusem któremu odbyt określa świadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: prokto..PIS do proktologa ! 26.02.07, 20:12 prokto napisała: > spadajsmutasie jesteś kolejnym platfusem któremu odbyt określa świadomość. Bardzo przepraszam kolego, ale czy to nie ty sam masz ten problem ? Przeciez sam nazwales sie prokto, czyli odbyt...;))) Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: prokto..PIS do proktologa ! 26.02.07, 20:25 kralik111 - następny dupnyj strielec. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: prokto..PIS do proktologa ! 26.02.07, 21:50 Niech nam zyje i dorasta forumowy prokto-chlasta...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Trochę szacunku dla PIS !!! 26.02.07, 20:10 prokto napisała: > leszek.st37 napisał: > > > Czym jeszcze musi "zabłysnąć" PIS , żeby stracić poparcie tego "pola > ctwa"? > > ? > > Dlaczego obrażasz wyborców PIS ? Masz się za lepszego ? Szacunek trzeba sobie okazywac wzajemnie, a nie tylko go wymagac, podczas gdy samemu sie go nie ma do innych prokto, nieprawdaz ? Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: Trochę szacunku dla PIS !!! 26.02.07, 20:20 Młodzieżówka SLD atakuje. Idź na góry, na lasy! Gdzie słoneczko nie doświeci,. Ptaszek nie doleci. Zgiń! Przepadnij na wieczne niewczasy! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Trochę szacunku dla PIS !!! 26.02.07, 20:26 prokto napisała: > Młodzieżówka SLD atakuje. > Idź na góry, na lasy! Gdzie słoneczko nie doświeci,. Ptaszek nie doleci. Zgiń! > Przepadnij na wieczne niewczasy! To ty prokto jestes ta mlodziezowka SLD ? :-o Zawsze wiedzialem, ze jestes prokto, ale, ze prokto z SLD ;) Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: Trochę szacunku dla PIS !!! 26.02.07, 20:42 Pisz na temat a nie tylko d-upy i odbyty ci na myśli. prokto to ksywka od nazwiska.Mam nadzieję że to uszanujesz. To takie prostackie czepiać się czyjejś ksywki. Mogę ją zmienić ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Trochę szacunku dla PIS !!! 26.02.07, 21:53 prokto napisała: > Pisz na temat a nie tylko d-upy i odbyty ci na myśli. > > prokto to ksywka od nazwiska.Mam nadzieję że to uszanujesz. > To takie prostackie czepiać się czyjejś ksywki. > Mogę ją zmienić ale po co? Prokto to odbyt, czyli jakie jest twoje nazwisko ? Kiszka stolcowa czy jak ? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Sondaż: PO - 31 proc., PiS - 28 proc. poparci 26.02.07, 19:48 Liga rośnie w siłę bo w niedawnym sondażu miała 1,4 procenta i ten sondaż był z piątku Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma mamgol, mangold epatujesz się sondazami ! 26.02.07, 20:11 Pomyśl ilu dziadków było w Whermachcie, o których wie tylko PiS ! A owce o. Rydzyka marzace aby pasac sie na "zielonych łakach Edenu" !? Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Re: mamgol, mangold epatujesz się sondazami ! 26.02.07, 20:52 oczywiście miało być "pisowskiego Edenu" ! Odpowiedz Link Zgłoś
ingostar Re: Sondaż: PO - 31 proc., PiS - 28 proc. poparci 26.02.07, 20:22 Przed ostatnimi wyborami według sondaży PO miało rządzic samo a po wyborach okazało się że wygrał PIS,tak samo pewnie byłoby i teraz.PO wygrywa sondaże a PIS wybory.Bo sondaże to sądaże a wybory to ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Re: Sondaż: PO - 31 proc., PiS - 28 proc. poparci 26.02.07, 20:27 ingostar napisał: > Przed ostatnimi wyborami według sondaży PO miało rządzic samo a po wyborach > okazało się że wygrał PIS,tak samo pewnie byłoby i teraz.PO wygrywa sondaże a > PIS wybory.Bo sondaże to sądaże a wybory to ludzie. AMEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 i to jest 28% po zassaniu elektoratu SO i LPR ;/ 26.02.07, 20:43 slabiutko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
postrzegane_inaczej Te swoje Wybiórcze Sondaże to schowajcie sobie tam 26.02.07, 21:14 ...gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę, a prościej mówiąc,gdy nie dociera do Waszych zakutych łbów, to w d_pie sobie schowajcie tą Swoją Sondę Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 tyle UBeckiego potu i na marne 26.02.07, 21:22 tyle UBeckiego potu i na marne jak zmienić te sondaże koszmarne? Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 tyle potu i na marne - ach te sondaże koszmarne! 26.02.07, 21:36 abba15 napisał: > tyle UBeckiego potu i na marne > jak zmienić te sondaże koszmarne? żeby na prezydenta wysforować Donka a premierem zrobić nie Jasia a Bronka Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 Re: tyle potu i na marne - ach te sondaże koszmar 26.02.07, 22:14 no wlasnie gazeta wyborcza prowadzi w sondazach 85% rzeczpospolita tylko 8% abba- czas zmienic redaktora naczelnego Odpowiedz Link Zgłoś
postrzegane_inaczej Ale rozczarował się Czerwoną Wybiórczą Małpą 26.02.07, 22:17 Odpowiedz Link Zgłoś
mojo.risin Re: tyle potu i na marne - ach te sondaże koszmar 26.02.07, 22:39 a kto by taką miernote zatrudniał. babette666 napisała: > no wlasnie > gazeta wyborcza prowadzi w sondazach 85% > rzeczpospolita tylko 8% > abba- czas zmienic redaktora naczelnego Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Sondaż: PO - 31 proc., PiS - 28 proc. poparci 26.02.07, 22:20 mangold napisał: > Spieszmy się kochac PiS...... _______________________________ img95.imageshack.us/img95/1948/wieca5qc.gif Odpowiedz Link Zgłoś
postrzegane_inaczej Tylko uważaj abyś w pośpiechu nie narobił w gacie 26.02.07, 22:22 Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 Re: Tylko uważaj abyś w pośpiechu nie narobił w g 26.02.07, 22:26 w gacie to wy - Kaczynszczyzna juz robicie bo wiecie ze juz po was Odpowiedz Link Zgłoś
babette666 Re: Sondaż: PO - 31 proc., PiS - 28 proc. poparci 26.02.07, 22:25 milo_1 napisał: > skad ty takie fajne fotosy na topie masz do kazdego tematu????najlepszy to Macierewicz i kibel > Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 Skończy się na koalicji PO-PiS , a Lepper poza ... 26.02.07, 22:26 Tak to się zakończy ta "przygoda" Leppera z Imperatorkiem . Biedny Lepper i Giertych zostaną starci na proch. Skandalem jest powołanie byłego red. Wprost na szefa publicystyki TVP. Ten tygodnik to gazeta bez twarzy, której włascicielem jest członek KC PZPR, ale widocznie Imperatorek słucha własciwych podpowiadaczy. Odpowiedz Link Zgłoś