Dodaj do ulubionych

Iskrzy na linii Lech Kaczyński - Janusz Kurtyka

04.03.07, 14:41
Hmm... osobiście mam już dosyć tej całej lustracji.
Obserwuj wątek
    • roztropek1 Iskrzy na linii Lech Kaczyński - Janusz Kurtyka 04.03.07, 14:46
      jak patrzę na zdjęcia PP.Kurtyki i Kaczyńskiego to włos mi sie jeży na głowie
      i ciarki mi przechodzą po grzbiecie.Broń Boże IM sie narazić.Jak to dobrze,że
      nie muszę sie spowiadać bo bym napewno narobił w portki tym bardziej,że nie
      wiem niestety gdzie stało ZOMO..
      • plmlp Wolałbym cos usłyszeć o 3mln mieszkań, kłamczuchy 04.03.07, 15:05
        pisowskie.
        • sumienie.lk Podobno program jest aktualny, ale pod warunkiem 04.03.07, 16:28
          że znajdzie się 3 miliony takich, którzy będą mieli pieniądze, aby te
          mieszkania kupić. Jedno mieszkanko łącznie z wyposażeniem to ca 500 tys zł. 3
          mln mieszkań to 15 000 000 000 złotych. Skąd Polacy w ciągu 7-u lat wezmą taką
          kasę? Bo przecież nie wszystkie zarobione pieniądze mogą przeznaczyć na zakup
          mieszkania.
          • rasjenk Re: Podobno program jest aktualny, ale pod warunk 04.03.07, 16:32
            Najśmieszniejsze jest to, że pomyliłeś się o parę zer.
            Dokładnie: 1 500 000 000 000
            Słownie: 1,5 biliona zł
            • plmlp 500 mld$? A co to jest dla PiSu? Głupi Bush robi 04.03.07, 16:45
              sobie wojnę za 1 bilion a nas nie stac na głupie 0,5 biliona? Oóz powiem wam: stać! Bo tako mówi Przewodniczący.
              • trollskog Re: 500 mld$? A co to jest dla PiSu? Głupi Bush r 04.03.07, 17:21
                plmlp napisał:
                > sobie wojnę za 1 bilion a nas nie stac na głupie 0,5 biliona?

Troche za bardzo sie podnieciles - angielski bilion to nasz miliard.
                • jimmyjazz Re: 500 mld$? A co to jest dla PiSu? Głupi Bush r 05.03.07, 09:43
                  trollskog napisał:

> plmlp napisał:
                  > > sobie wojnę za 1 bilion a nas nie stac na głupie 0,5 biliona?
                  >
                  > Troche za bardzo sie podnieciles - angielski bilion to nasz miliard.

Nie zmienia to faktu że owe 3mln mieszkań to setki mld złotych - skąd taka kasa
                  w 7 lat - tego nie wie nikt. Jeśli banki pożyczają 40 mld zł rocznie (w 2007 ma
                  być ponad 50mld) to raczej to nie starczy na owe mieszkania.
                  A kredyty tańsze już raczej nie będą bo stopy % będą szły w górę.
              • ffamousffatman Re: 500 mld$? A co to jest dla PiSu? Głupi Bush r 04.03.07, 18:31
                amerykanski bilion jest tysiac razy mniejszy od polskiego
          • wodnik111 Re: Podobno program jest aktualny, ale pod warunk 04.03.07, 18:21
            Obietnica budowy 3 mln mieszkań jest bezsensowna nawet, gdyby istniała realna
            możliwość ich zbudowania.
            Zachodzi bowiem pytanie: Po co???
            Jeśli założyć że w każdym mieszkaniu mieszkają statystycznie 4 osoby, to by
            oznaczało że 12 milionów Polaków nie ma gdzie mieszkać, co jest wierutną bzdurą.
            • helmut.berlin Chodzi o cos innego 04.03.07, 21:05
              Kupujacy np. za 500.000 sprzedali by szybko po milionie, co sprawiloby, ze
              wkrotce mielibysmy wiecej milionerow niz w Rosji. Oczywiscie sa pewne wady tej
              metody "wzbogacania" spoleczenstwa...
          • eti.gda Re: Podobno program jest aktualny, ale pod warunk 05.03.07, 10:24
            sumienie.lk napisał:

> że znajdzie się 3 miliony takich, którzy będą mieli pieniądze, aby te
            > mieszkania kupić. Jedno mieszkanko łącznie z wyposażeniem to ca 500 tys zł. 3
            > mln mieszkań to 15 000 000 000 złotych. Skąd Polacy w ciągu 7-u lat wezmą
            taką
            > kasę? Bo przecież nie wszystkie zarobione pieniądze mogą przeznaczyć na zakup
            > mieszkania.

Tymbardziej, że są tacy, którzy mogą kupić rocznie kilka takich mieszkań, ale
            większość musiałaby pracować ze sto lat, aby spłacić kredyt.
      • sumienie.lk Gdyby paranoik L.Kaczyński myslał normalnie... 04.03.07, 15:45
        ...to by tej idiotycznej noweli do ustawy lustracyjnej nie podpisywał, bo
        zdawałby sobie sprawę z jej skutków. A teraz to moze tylko Pana Kurtykę w d...
        pocałować.
        A tak na marginesie to cała ta lustracja jest funta kłaków warta, gdyz opiera
        sie na dokumentach "tworzonych" zgodnie oczekiwaniami PRL-owskich władz, a
        zatem już z założenia zafałszowana.
        • helmut.berlin Re: Gdyby paranoik L.Kaczyński myslał normalnie.. 04.03.07, 20:59
          Dlatego dochodze powoli do wniosku, ze kazdy bez wyjatku (no moze wylaczajac
          dzieci i mlodziez) powinien sie "przyznac" do wspolpracy ze sluzbami.
        • hagaw2 Re: Gdyby paranoik L.Kaczyński myslał normalnie.. 05.03.07, 06:51
          zagalopowałeś się z tym paranoikiem. Poczytaj o demokracji głębszej niż nasza i za którą nasi chłopcy krew przelewają:W 2005 roku dziewczyny z grupy Dixie Chicks z pozycji ulubienic fanów muzyki country stoczyły się do poziomu najpodlejszych pariasek tego gatunku. Artystkom grożono śmiercią, musiały odwoływać koncerty, a prezenterzy wielu poświęconych muzyce country stacji radiowych nie zostawili na zespole suchej nitki. Wszystko z powodu słów, które wokalistka Natalie Maines wypowiedziała w sali koncertowej Shepherd's Bush Empire na 10 dni przed wybuchem wojny w Iraku. Maines wyraziła wstyd, że prezydent George Bush pochodzi z jej rodzinnego Teksasu.
      • kazik.k Re: Iskrzy na linii Lech Kaczyński - Janusz Kurty 04.03.07, 15:52
        ja natomiast panie roztropek ich sie nie boje!moga mnie obaj
        /kurduple!/pocalowac w dupe!interesuja mnie tyle co zeszloroczny snieg i ich
        mamusia.polska jakos to przetrwa/nie takich matolow juz wytrzymala/.pytanie
        jest tylko takie jakich szkod to gowno jeszcze narobi?
      • lysy641 Re: Iskrzy na linii Lech Kaczyński - Janusz Kurty 04.03.07, 15:53
        ludzie to co robia bracia to juz bylo
        potrzebny byl zyciorys pochodzenie spoleczne ( najlepiej robotniczochlopskie)
        poprawny politycznie zadnycy zwiazkow z opozycja ani rodziny zagrania itp itd
        przeswietlali tak juz nas
        komuna i stalin powrucili!
        • grzybpsi Znów będą punkty za pochodzenie? 04.03.07, 15:55
          Tia... Wraca stare jako żywo. Co tam jeszcze było, do czego nie wrócili?
      • spark5719 Re: Iskrzy na linii Lech Kaczyński - Janusz Kurty 04.03.07, 16:05
        No, stamtąd zawsze leciał wówczas "siwy dym"... ;P
        Dym dawno się rozwiał, więc rzeczywiście mogą być kłopoty ;)
        Natomiast Samo Dobro nie ma w tym temacie żadnych wątpliwości.
        Ale nie zamierzam zasięgać opinii tego "autorytetu".
      • ouimet Re: Iskrzy na linii Lech Kaczyński - Janusz Kurty 04.03.07, 17:00
        roztropek1 napisał:

>Jak to dobrze,że nie muszę sie spowiadać bo bym napewno narobił w portki

a czy ktokolwiek MUSI? :)
        Natomiast odnosnie sraczki,to musisz byc niezlym bandziorkiem...
      • almagus Re: Iskrzy na linii Lech Kaczyński - Janusz Kurty 04.03.07, 20:34
        roztropek1 napisał:

> jak patrzę na zdjęcia PP.Kurtyki i Kaczyńskiego to włos mi sie jeży na głowie
        > i ciarki mi przechodzą po grzbiecie.Broń Boże IM sie narazić.Jak to dobrze,że
        > nie muszę sie spowiadać bo bym napewno narobił w portki tym bardziej,że nie
        > wiem niestety gdzie stało ZOMO..

Zasada kaczej cyrkulacji i lustracji.

W poniedziałek albo wtorek,
        wywalę kogoś pomyślał kaczorek.
        Patrzy w okienku wisi zasłonka,
        a na zasłonce siedzi biedronka.
        Pomyślał, a może to TeWu Stonka?
        Taki wróg i to tak blisko,
        przecież to nie kartoflisko!!!
        Łapie więc tę stonkę dziobkiem
        i przełyka z kaczym bobkiem.
        Lecz biedronka TeWu Stonka,
        pupką uciekła mu spod ogonka.
        Cap i chwilę kaczorek główkuje,
        dziobek w pupkę, niech to TeWu cyrkuluje!
        Obok z WueSI partyjne hołubce,
        kręci braciszek i też z dziobkiem w pupce.
        Słabo się kręci pupka, dziobek, brzuszek,
        my lepiej zróbmy z kaczuszek łańcuszek.
        Lecz z dziobkiem zasada cyrkulacji
        w pupce szefa wymaga rotacji.
        Więc wszystkie kaczki są w jednej kupce,
        nie ma łańcuszka, wszyscy chcą w pupce.
        Patrzcie to TeWSI, nie jest takie głupie,
        umieściło dzioby i to w jednej d..pie.

TeWu – Tajny Współpracownik – wiecie?
        To wydrapał na Bolka kaczor w klozecie!
        WSI – Woskowe Służby Informacyjne – wiecie?
        To ujawnił największy „głupol „ w świecie!
        To TeWSI – Tymczasowo Odtajniony Tajny Współpracownik Służb Informacyjnych,
        który zostanie utajniony aneksami, jak zapowiedzieli twórcy!

• rom48 Bo to jest temat zastepczy dla wszystkich kaczek. 04.03.07, 14:46
      Nic nie potrafia zrobic dobrze i stad ta frustracja kaczystow
      • forresty Re: Bo to jest temat zastepczy dla wszystkich kac 04.03.07, 14:59
        a mi to się cosik wydaji że sianowny braciszek z pałacu wymknął się jarkowi spod
        kurateli. Chodzi wszakże o to że Pisowi nie podoba się to że większośc urzędów w
        tym kraju przejmuje blok prezydencki a ci co do wyborów niesli kosy w pierwszym
        szeregu są spychani na plan dalszy. Powoli się zaczyna wszystko sypać
    • maruda.r Iskrzy? 04.03.07, 14:46

Iskrzy na linii Lech Kaczyński - Janusz Kurtyka

Iskrzy? Biorąc pod uwagę możliwości intelektualne obu panów, to raczej muli.

• premier_hiacynt_wielki Kaczynski jako prawnik, i pff pff profesor prawa 04.03.07, 14:48
      winiene wiedziec ze to ze jest autorem ustawy nie oznacza, ze jego wykladnia
      ustawy jest obowiazujaca. To ze Prezydent cos myslal to nie znaczy ze zapis w
      usawie powyzsze oznacza... No ale to IV RP prawa i sprawiedliwosci... tutaj
      wszystko jest mozliwe
      • kolargolo profesor nadzwyczajny 04.03.07, 15:26
        zeby uscislic.
        • maruda.r I kontynuator wiecznie żywych myśli Lenina 04.03.07, 15:45

• radiomaryja1 nie Kurtyka ma sporządzać listy.... 04.03.07, 14:48
      tylko zawodnicy z PiS-u, wtedy sprawiedliwość będzie zgodna z prawem, przecież TKM...
      • fajka2 Kretyńska ustawa... 04.03.07, 14:51
        • to_ti [...] 04.03.07, 15:00
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • util Lesio nie dość radyklany? Zapału nie starcza? 04.03.07, 15:06
            Rewolucja musi sie toczyć, Kurtyka zdaje się rozumieć to lepiej.
            Prezydent zdrajcą założeń IV RP? Tak się nie godzi Panie Prezydencie...

to_ti napisał:

> niewiniątka tam się nie znalazły w tych aktach...

Bardzo ciekawe założenie, szkoda tylko, że z gruntu nieprawdziwe.
            Najlepiej wywalić szambo na wszystkich Polaków, bez wyjątku!
            • drojb Re: Domagam się lustracji przedszkolanek! 04.03.07, 15:21
              Dlaczego zostały pominięte? Ponadto: wożnych szkolnych, palaczy i maszynistów
              kolejowych.
              Ludzie, ale będzie zabawnie: 400 tys. do zlustrowania, a jak nie - to czystka i
              berobocie. IPN się zatka, więc będziemy mieli bezrobotną inteligencja, a PiS
              obsadzi profesury prof dr Lepperem i hab. Gosiewskim!PiS odzyska naukę -
              będziemy badali smoki wawelskie i rozstrząsali niepokalane poczęcie jako
              alternatywę dla in vitro
          • kolargolo Re: A ja popieram lustrację 04.03.07, 15:25
            owszem, znalazly sie.
    • galan12 a ja to mam głęboko w doopie-tak jak biedny naród 04.03.07, 14:50
      a ja to mam głęboko w doopie-tak jak biedny naród
    • premier_hiacynt_wielki Czyzby kolejny rok pod haslem Lustracji... ze tez 04.03.07, 14:51
      sie nasi dzielni bohaterownie nie zmeczyli
    • milo_1 Oj,przeginają bliźniaczkowie kolejny raz w życiu.. 04.03.07, 14:51
      a w życiu jak w filmie ____ będą wytargani za uszy______ dostaną kopa ____ jak
      to zrobił Wałęsa i w skarpetach odlecą na Księżyc......
      www.cimoszewicz.net/film-o-dwoch-takich-co-ukradli-ksiezyc-cz1.php
      www.cimoszewicz.net/film-o-dwoch-takich-co-ukradli-ksiezyc-cz2.php
      • eti.gda Re: Oj,przeginają bliźniaczkowie kolejny raz w ży 05.03.07, 10:05
        milo_1 napisał:

> a w życiu jak w filmie ____ będą wytargani za uszy______ dostaną kopa ____ jak
        > to zrobił Wałęsa i w skarpetach odlecą na Księżyc......

Ale zanim odlecą, ile szkody narobią...
    • szasza7 Nie należy podawać ręki osobie o odmiennych 04.03.07, 14:51
      poglądach.To pierwsze osiągnięcie moralno-towarzyskie Kaczyńskich.Swoim podaje
      się rękę obcym nogę.Kaczyńscy zapomnieli o miłości bliżniego nie mówiąc już o
      tym,że należy miłować "nieprzyjacioły wasze".Czekam na interwencje mnicha z
      ToruniaKaczyńscy szerzą jakieś herezje,nie mówiąc o nowym kodeksie savoir
      vivru.Ot hołota.
    • kazimierz111 A z kim nie iskrzy? 04.03.07, 14:52
      Mnie np. wcale nie zależy na lustrowaniu kogokolwiek. Mam dość.Są dużo
      ważniejsze sprawy do załatwienia.
    • zbeegson1 Iskrzy na linii Lech Kaczyński - Janusz Kurtyka 04.03.07, 14:55
      Niech w końcu Kaczyńscy pokażą co jest w ich teczkach
      • takajednaania Re: Iskrzy na linii Lech Kaczyński - Janusz Kurty 04.03.07, 18:13
        Nic. I to ich najbardziej boli.
    • jankbh Sklonowac boskie bliznieta 04.03.07, 14:57
      Tylko w ten sposób kaczory beda mogly zapewnic sobie totalna kontrole nad
      wszystkim co sie dzieje w panstwie. A dopóki klony nie podrosna, to proponuje,
      by wszystkie decyzje podejmowane przez urzedników panstwowych i urzedników
      spólek przed ich podjeciem uzyskiwaly obowiazkowe parafke prezydenta. Podobnie
      wiadomosci dziennika przed publiczna emisja musza byc pokazane w palacu
      prezydenckim. Zapomnialem o czyms?
      Aha - GW ukazuje sie w nakladzie 20 egzemplarzy, a stronie internetowej GW nie
      wolno logowac wiecej niz jednego czytelnika na raz.
      • gosiu1 [...] 04.03.07, 15:05
    • jarema6 Iskrzy na linii Lech Kaczyński - Janusz Kurtyka 04.03.07, 15:08
      Wszystkim wiadomo, że Zyta donosiła niech Kaczory nie robią z siebie głupów.
      • gosiu1 [...] 04.03.07, 15:10
      • pierot6 Kurtyka to przedłużenie SB-ckiego ramienia ! 04.03.07, 15:13
        to jest autentyczna współpraca z SB!..Skoro wszystko co "wyprodukowało" SB czy
        UB, jest dla Kurtyki i IPN wiarygodne, to świadczy o wielkim uznaniu jakim sie
        cieszy SB-cja w IPN!
        • milo_1 Re: Kurtyka to przedłużenie SB-ckiego ramienia ! 04.03.07, 15:16
          pierot6 napisał:

> to jest autentyczna współpraca z SB!..Skoro wszystko co "wyprodukowało" SB czy
          >
          > UB, jest dla Kurtyki i IPN wiarygodne, to świadczy o wielkim uznaniu jakim sie
          > cieszy SB-cja w IPN!

ŚWIĘTA PRAWDA........
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=55230591&a=55275896
    • gregsmile Iskrzy na linii Lech Kaczyński - Janusz Kurtyka 04.03.07, 15:13
      następny nie słucha się Kaczorów? no to zmiana na takiego co będzie dobrze tańczyć. przecież fachowców nam nie potrzeba. mamy wszak dwóch nieomylnych i ich ojca dyrektora...
      • gosiu1 [...] 04.03.07, 15:16
        • sw.patryk Re: no rzeczywiscie kurtyka to fachowy ubek, nawe 04.03.07, 15:27
          wcale mnie dziwi , ze iskrzy .
          Wystarczy na tych dwoch gosci popatrzec. Jeden intrygant , gotow do oszukania
          kolegi z firmy , aby dostac stanowisko i drugi , niedorobiony pozal sie Boze
          profesor prawa
    • boguslavo Re: Iskrzy na linii Lech Kaczyński - Janusz Kurty 04.03.07, 15:23
      Słuszać i małczać i dziełać jak choczet prezident i cełaja klika katoraja
      imiejet właśc w Polsze.
      • eti.gda Re: Iskrzy na linii Lech Kaczyński - Janusz Kurty 05.03.07, 10:09
        boguslavo napisał:

> Słuszać i małczać i dziełać jak choczet prezident i cełaja klika katoraja
        > imiejet właśc w Polsze.

"...Jam prezydent, czyli władza.
        A jak komuś nie dogadza,
        Niechaj zbiera się i zmiata,
        Jeśli nie chce wąchać bata..."

(Jan Brzechwa, "Szelmowstwa lisa Witalisa")
    • piotr10530 Iskrzy na linii Lech Kaczyński - Janusz Kurtyka 04.03.07, 15:29
      WSZYSCY MUSZA ZROZUMIEC- ze nasz Prezedencik jest czlonkiem rodziny rzadzacej i
      ma zawsze racje!
    • helmut.berlin Najprostsze rozwiazanie to wykluczenie z listy 04.03.07, 15:30
      wszystkich czlonkow PIS-u.
      • eti.gda Re: Najprostsze rozwiazanie to wykluczenie z list 05.03.07, 10:10
        helmut.berlin napisał:

> wszystkich czlonkow PIS-u.

No, to wszyscy BTW się zapiszą!
    • piskoala Iskrzy na linii Lech Kaczyński - Janusz Kurtyka 04.03.07, 15:33

ostanie odznaki życia?
      Sama idea strupieszała podobnie jak i jej wyznawcy.
      Czekamy na ogłoszenie wyników badań Centralnego Instytu Badania Stanu Równowagi
      Psychicznej Nacji w Tworkach.

----
      poTworki i PiSekciarze do ilustracji
    • jrjrjr Iskrzy na linii Lech Kaczyński - Janusz Kurtyka 04.03.07, 15:38
      Należałoby pana prezesa Kurtykę jak najszybciej poddać badaniom
      psychiatrycznym! Działania IPN świadczą o paranoi!
      • eti.gda Re: Iskrzy na linii Lech Kaczyński - Janusz Kurty 05.03.07, 10:17
        jrjrjr napisał:

> Należałoby pana prezesa Kurtykę jak najszybciej poddać badaniom
        > psychiatrycznym! Działania IPN świadczą o paranoi!

To nie żadna paranoja, posłuchaj lepiej tego:

"Jedni lubią bahama yellow,
        Inni wolą w barwach prostotę,
        A ja szary, w szarym fotelu,
        Przerabiam szare na złote.
        I nie powiem, interes kwitnie,
        Wyznam nawet, gna pełną parą,
        Bo choć w żadnej nie jestem sitwie,
        To przerabiam wszystkich na szaro.
        Ktoś mi pokazał, grożąc, pięść - pię, pię,
        Oj, jeszcze będzie konsekwencja!
        Ja szara mysz, pi, pi,
        Ja szara gęś, gę, gę,
        Ja szara eminencja!

Duże świństwo za dużą sumę,
        Potem dane, teczka - i w akta!
        Mogę zrobić tu każdy numer,
        Jeśli tylko będzie podkładka,
        Mówią o mnie, że jestem zero,
        A więc, widać, jestem ceniony,
        Wszak jednostka to nic, dopiero
        Zera zmienią ją wam w miliony!
        Zaświadczy paru sztywnych już, hi, hi,
        Z mego powodu in absentia.
        Jaszara gęś, gę, gę,
        Ja szara mysz, pi, pi,
        Ja szara eminencja!"

( z niezapomnianej audycji radiowej trójki "60 minut na godzinę")
    • grzybpsi A co, swojaki to jakaś inna kategoria? 04.03.07, 15:42
      Oj Lechu K., nawet we własnej rodzinie nie masz porządku. Daj nam już wreszcie
      spokój. Nie wystarczy ukraść prezydenturę.
    • al675.39311 Re: Iskrzy na linii Lech Kaczyński - Janusz Kurty 04.03.07, 15:46
      Chcieliście to macie a jak widzę to "karuzela" się dopiero rozkręca. Myśleć
      trzeba było wcześniej, teraz mleko się już rozlało. Ponieważ jest adresat tych
      idiotycznych pomysłów to wcześniej czy póżniej pewnie zbierze podziękowanie i
      to nie od tych, których zamierzał uderzyć poniżej pasa.
    • stara_twojej_starej Re: Iskrzy na linii Lech Kaczyński - Janusz Kurty 04.03.07, 15:58
      czy ktoś ma jeszcze wątpliwości, że kaczyński to zwykły tępak? zacietrzewiony, zakompleksiony tępak o wyjątkowo paranoicznej osobowości.
      Tego pseudo polityka i pseudo prezydenta powinno się poddać terapii. Każdy psychiatra to potwierdzi.
      każda wypowiedź i zachowanie tego żałosnego człowieczka potwierdza jego niskość intelektualną i moralną.
      ----
      swsts.blox.pl/html
    • patriota21wieku Czy blogerzy tez musza sie lustrowac? 04.03.07, 15:59
      To sa w pewnym sensie dziennikarze! Ta cala ustawa lustracyjna nie jest warta
      papieru na ktorym jest wydrukowana. Rozumiem koniecznosc lustracji politykow i
      kierownictwa spolek skarbu panstwa, ale dziennikarze?

Moze by tak babcie klozetowe zlustrowac, one pewnie znaly wiele tajemnic
      politykow i byly na etacie SB!
    • zuzanka101 zapałki=iskra=pożar 04.03.07, 16:07
      Drzewiej, mamusia zawsze mówiła dzieciom: nie wolno bawić się zapałkami, bo w
      nocy zsikasz się w łóżku. Niektórzy zapominają, że ogień jest niebezpieczny. Nie
      należało robić lustracji aby skłócić społeczeństwo. Jak widać to obosieczna
      broń. Współpracownicy każdej bezpieki na całym świecie pozyskiwani są w taki sam
      sposób. Przypominam, że bezpieka nadal funkcjonuje, robi to samo, tyle że pod
      nową nazwą. Stawiam na bank, że wykorzystuje materiały obciążające starej
      bezpieki do pozyskania nowych TW, już swoich. Gdyby tak nie robili uznaję ich za
      głupców. Na ideologii daleko nie zajadą. Co do lustracji to jeszcze trochę i
      spowszednieje. Czy to takie ważne dla obywateli RP. Wiem, że grupa walniętych
      ideolo zawsze się znajdzie, ale nie dajmy się zwariować.
      • eti.gda Re: zapałki=iskra=pożar 05.03.07, 10:21
        zuzanka101 napisał:

> Drzewiej, mamusia zawsze mówiła dzieciom: nie wolno bawić się zapałkami, bo w
        > nocy zsikasz się w łóżku. Niektórzy zapominają, że ogień jest niebezpieczny.
        Ni
        > e
        > należało robić lustracji aby skłócić społeczeństwo. Jak widać to obosieczna
        > broń. Współpracownicy każdej bezpieki na całym świecie pozyskiwani są w taki
        sa
        > m
        > sposób. Przypominam, że bezpieka nadal funkcjonuje, robi to samo, tyle że pod
        > nową nazwą. Stawiam na bank, że wykorzystuje materiały obciążające starej
        > bezpieki do pozyskania nowych TW, już swoich. Gdyby tak nie robili uznaję ich
        z
        > a
        > głupców. Na ideologii daleko nie zajadą. Co do lustracji to jeszcze trochę i
        > spowszednieje. Czy to takie ważne dla obywateli RP. Wiem, że grupa walniętych
        > ideolo zawsze się znajdzie, ale nie dajmy się zwariować.

A może oni specjalnie tak robią, żeby ludzie zmęczyli się i przestali się
        interesować? W fizjologii istnieje zjawisko tzw. habituacji, polegające na tym,
        że jeżeli jakiś bodziec pojawia się zbyt często, organizm przestaje nań
        reagować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka