Dodaj do ulubionych

Michał Sołowow najbogatszym Polakiem

10.03.07, 08:12
A gdzie Kulczyk?
Obserwuj wątek
    • q12w u ruskich miliarderow jest 53 10.03.07, 08:24
      oczywiscie ruska gospodarka jest porownywalna z holandii, jest tylko 2,5 raza
      wieksza niz polska bla bla i inne brednie glodnych studentow ku sluzbie
      ojczyzny twardo podazajacych droga woloszanskiego i mroziewicza. Doczekamy sie
      i od was pozwow a'la nowakowski.
      • anuszka_ha3.agh.edu.pl Mój idol wśród rosyjskich biznesmenów 10.03.07, 08:54
        To chyba prawda, że miliarderzy nie lubią rozgłosu.

Podejrzewam, że najbogatszym Rosjaninem jest niejaki Anatolij Akimow, były
        fizyk, hochsztapler, nieprawdopodobnie "twórczy" biznesmen. Zaczął działalność
        jeszcze przed upadkiem ZSRR i okantował państwo (ZSRR a później Rosję) na grube
        miliardy, prowadząć psedobadania dla armii nad rzekomą super-bronią. Co
        dziwniejsze, robi to do dziś. Sprzedaje rosyjskiemu wywiadowi "generatory
        psychotroniczne". Poza tym regularnie kantuje rządy różnych państw na świecie,
        sprzedając im szarlatańskie "nowe technologie".

Dziwię się, że już dawno nie podpadł Putinowi za liczne przekręty na terenie
        Rosji. Ten człowiek musi mieć niesamowite koneksje, inaczej dawno siedziałby w
        łagrze. ;-)

Więcej o Akimowie tutaj: mlodyfizyk.blox.pl
        • 4krzych1 trzeba odjąć kredyty i przewalone kredyty... 10.03.07, 10:06
          • pirulo Re: trzeba odjąć kredyty i przewalone kredyty... 10.03.07, 10:17
            Dziwne są tego rodzaju rankingi i moim zdaniem zupełnie nie wymierne... Liczy
            się jaki potencjał finansowy się ma a nie ile realnych pieniędzy...

dobra publicystyka o polityce
            • kszynka Re: trzeba odjąć kredyty i przewalone kredyty... 10.03.07, 11:49
              pirulo napisał:

> Dziwne są tego rodzaju rankingi i moim zdaniem zupełnie nie wymierne... Liczy
              > się jaki potencjał finansowy się ma a nie ile realnych pieniędzy...

a ja myślę, że takie rankingi "podniecają" tylko je tworzących, a obecnym na tej
              liście jest obotętne które zajmują miejsce
        • 4krzych1 Kulczyk nie bogaci się, gdy Kwach odszedł... 10.03.07, 13:03
          ...czyż nie dziwna to okoliczność???
          • edek47 Krasc w pojedynke, to bardzo ryzykowne zajecie. 10.03.07, 16:36
      • gs-arts.net Pranie Rubli..? 10.03.07, 14:18
        ...
    • sai_mon Re: Michał Sołowow najbogatszym Polakiem 10.03.07, 08:27
      E tam Kulczyk... Gdzie lubiącochłopcy premier? Kasiasty jest, ma coś ze 20,000
      PLN. Powinien się na listę załapać.
    • virtual.insanity Re: Michał Sołowow najbogatszym Polakiem 10.03.07, 08:35
      Ano... Jest już po rozwodzie... NIE WIESZ JAK TO JEST?? Przecież większość
      majątku na żonę przepisywał.
      • hildegunst Re: Michał Sołowow najbogatszym Polakiem 10.03.07, 08:51
        virtual.insanity napisał:
        > Ano... Jest już po rozwodzie... NIE WIESZ JAK TO JEST?? Przecież większość
        > majątku na żonę przepisywał.

Każda kobieta jest w stanie zrobić z mężczyzny milionera, pod warunkiem, że
        wczesniej był... miliarderem. :))
    • shedows1969 Re: Michał Sołowow najbogatszym Polakiem 10.03.07, 09:03
      Przynajmniej coś robi i wytważa jakieś produkty, zatrudnia pracowników a nie
      tak jak Kulczyk i kulczykowa co uwiesili się i doją budżet Polski i Poznania
    • xxxxyyyyzzzz A gdzie Michnik? 10.03.07, 09:43
      Widocznie nie lubi rozglosu.
      • sponsor301 Pan Adam jest skromny. 10.03.07, 09:57
        Zrezygnował ze swojego pakietu akcji.
        I niech kundelki się odpie.. od niego.
        Mogą mu co najwyżej na nogawki naszczać.
    • antykkk Lista najbiedniejszych Polaków 10.03.07, 10:33
      Lista najbiedniejszych polaków zawiera 35 ml . Reszta to złodzieje a 01%
      zapracowało sobie ale to skromni ludzie ich bogactwo jest takie jak przeciętny
      obywatel w krajach rozwiniętych. A rydzyk jankosiu to pewnie zapracowani
      • postrzegane_inaczej Ej Ty,Czerwony Antyk!CzerwonyRezerwat na Cię czeka 10.03.07, 10:37
        • antykkk Re: Ej Ty,Czerwony Antyk!CzerwonyRezerwat na Cię 10.03.07, 10:53
          Lepszy czerwony od czarnego, większość polaków ci tak odpowie . A ty gdzie
          uciekniesz jak przyjdzie koniec twojej bandy?
          • robert.zimnicki Re: Ej Ty,Czerwony Antyk!CzerwonyRezerwat na Cię 10.03.07, 16:06
            niestety, ale solowiow to zwylky zlodziej - kupil Exbud, a za kilka dni go
            sprzedal z ludzmi, ktorych znaczna czesc stracila robote, po przejsciu firmy w
            Exbud-Skanska

to na tym polega dochodzenie do fortuny????

a gdzie lista najbiedniejzsych polakow, zapie...jacych po 12 godzin dziennie za
            600 zl/miesiac?????
            • slavomiros Re: Ej Ty,Czerwony Antyk!CzerwonyRezerwat na Cię 10.03.07, 16:57
              Więc wszyscy grający na giełdzie to złodzieje? Spekulacja to kradzież? Tak
              rozumowano za komuny... Czym jest gra na giełdzie, jak nie kupowaniem kawałków
              przedsiębiorstw i ich sprzedawaniem?

• pompeius_magnus Re: Ej Ty,Czerwony Antyk!CzerwonyRezerwat na Cię 11.03.07, 09:38
              robert.zimnicki napisał:

> niestety, ale solowiow to zwylky zlodziej - kupil Exbud, a za kilka dni go
              > sprzedal z ludzmi, ktorych znaczna czesc stracila robote, po przejsciu firmy w
              > Exbud-Skanska

Chyba mówisz o Witusiu Zarasce, który stracił wtedy robotę (prezesa Exbud-u)?
              A ty, jak kupujesz samochód, a później sprzedajesz go na giełdzie, to też
              jesteś złodziejem?

BTW - a gdzie jest teraz Geniusz Gór Świętokrzyskich, p.Zaraska - twórca EXBUD?
              Tak mu dobrze szło za Gierka, Jaruzela...
              • robert.zimnicki Re: Ej Ty,Czerwony Antyk!CzerwonyRezerwat na Cię 03.09.07, 14:47
                Akurat ten samochod co sie nazywal Exbud, nie byl samochodem Solowiowa, tylko
                Zarazki.

A ladnie to, komus "uszkodzic" silnik, potem za bezcen odkupic od niego
                samochod, "naprawic" i sprzedac? A gdzie tu uczciwosc?

Pytanie retoryczne, bo w byyznesie nie ma uczciwosci.

pompeius_magnus napisał:

> robert.zimnicki napisał:
                >
                > > niestety, ale solowiow to zwylky zlodziej - kupil Exbud, a za kilka dni g
                > o
                > > sprzedal z ludzmi, ktorych znaczna czesc stracila robote, po przejsciu fi
                > rmy w
                > > Exbud-Skanska
                >
                > Chyba mówisz o Witusiu Zarasce, który stracił wtedy robotę (prezesa Exbud-u)?
                > A ty, jak kupujesz samochód, a później sprzedajesz go na giełdzie, to też
                > jesteś złodziejem?
                >
                > BTW - a gdzie jest teraz Geniusz Gór Świętokrzyskich, p.Zaraska - twórca EXBUD?
                >
                > Tak mu dobrze szło za Gierka, Jaruzela...
    • pavlikmedvid Wołga, Wołga... 10.03.07, 10:46
      Imperium zla trzymalo nas przez 50 lat w garsci. Najwiekszy budynek w Polsce postawili nam Sowieci. A teraz najbogatszym Polakiem okazuje sie... Rosjanin!

Czy to nie komiczne?
      • belus77 Stocznia zatrudnia Koreanow a Walensa ma melona! 11.03.07, 09:51
    • ggosc Michał Sołowow najbogatszym Polakiem 10.03.07, 10:47
      > A gdzie Kulczyk?

Kulczyk juz nie zarabia - to nie jego prezio.
      POza tym chyba juz nie uzywa polskiego paszportu.
      • wujaszek_joe Re: Michał Sołowow najbogatszym Polakiem 10.03.07, 11:48
        > Kulczyk juz nie zarabia - to nie jego prezio.
        za SLD kulczyk żadnego interesu juz nie zrobił.
        natomiast za AWS przejął telekomunikacje itd
    • tofik701 A gdzie ojciec Tadeusz? On ma Maybacha... 10.03.07, 10:52
      To dowód że jest najbogatszy, bo ten Sołowow jeździ jakimiś rajdowymi gruchotami:)

• antykkk Re: A gdzie ojciec Tadeusz? On ma Maybacha... 10.03.07, 10:56
        On z jankosiem itp. jest na innej liście, najbogatszych pasożytów.
    • amanasunta53 Michał czy Michaił?Z matecznika korupcji III RP. 10.03.07, 11:53
      Kielec.
      • apud2apud Re: z was to takie w wiekszosci typowe Polaczki 10.03.07, 12:50
        Cześc.Ja zazdroszcze facetowi,ale nie jestem zawistny.Dla was "dyskutantow"
        najlepiej by bylo zeby wszyscy byli dziadami takimi ,jak prawdopodobnie wy
        jestescie ,ci wszyscy zazdrosnicy i zawistnicy.Jaka to przy tym
        charakterystyczna cecha polaczkow-zawisc,nienawisc.Bylem pare lat w kraju gdzie
        jak ktos jest bogaty to jest normalnoscia i o tym sie glupkowato nie dyskutuje.U
        nas jak ktos jest bogaty to dla wiekszosci jest zlodziejem,wrogiem i żydem.Czesc
        • inzynier2 Pieniądze szczęścia nie dają, ewentualnie wygodę 10.03.07, 14:28
          apud2apud napisał:
          > Dla was "dyskutantow" najlepiej by bylo zeby wszyscy byli dziadami
          > takimi ,jak prawdopodobnie wy jestescie ....
          > U nas jak ktos jest bogaty to dla wiekszosci jest zlodziejem,wrogiem i żydem

Mylisz się człowieku. Mam nieco ponad $1 mln. Wprawdzie w tej chwili mnie
          brzuch boli po operacji i to mnie martwi. Być może mam komplikacje i niedługo
          umrę, a nie cieszą mnie moje pieniądze.

Nie zauważyłem aby wspomniano Żydów w tej dyskusji. Było ubolewanie, że
          najbogatszy Polak Solowow to Rosjanin. Ale od siebie dodam, że wielu bogatych
          ludzi jeździ po świecie. Najbogatszy Rosjanin - Roman Abramovich mieszka w
          Anglii, She Zhengrong obywatel australijski mieszka w Chinach, itd.
        • kapitan_stopczyk Moge ci tylko współczuć głupoty i bezmyślności. 10.03.07, 15:54
          Współczuję ci bezmyślności w powtarzaniu wyświechtanych frazesów.

95% bogaczy w tej części świata zrobiło swoje fortuny poprzez ograbienie
          podatników. Zrobili to korumpując polityków i urzędników. Nierzadko byli na
          usługach mniej lub bardziej nielegalnych organizacji.

Dlaczego mam więc szanować faceta, który mnie ograbił? Za to że taki cwany i
          taki bezwzględny?

Sznuję kogoś pokroju Billa Gatesa. Miał pomył, zrealizował go, wprowadził na
          rynek produkt, który sprzedał i teraz ma miliardy.

A możesz wytłumaczyć co takiego produkuje i sprzedaje pan Sołowiej czy podobni
          do niego?

-------------------------------------------------------
          - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
          demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej?
          - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
        • edek47 Nie ma takiego kraju na swiecie, w ktorym 10.03.07, 16:47
          dochodzi sie uczciwa droga miliardow.
    • lady_godziwa Michał Sołowow nie jest najbogatszym Polakiem !!! 10.03.07, 12:32
      tryku napisał:

> A gdzie Kulczyk?

Kulczyk to zawsze była "mitologia".

Najbogatszym polakiem o którym się tak naprawde nie wiele pisze od paru lat
      jest: Bogusław Cupiał

www.tfkable.pl/index.php?page=1&lang=1

www.tfkable.pl/index.php?newslist=1&id=172&year=107&lang=1

www.forbes.com/lists/2007/10/07billionaires_The-Worlds-Billionaires-Europe-Russia_6Rank.html

www.forbes.com/lists/2007/10/07billionaires_Michal-Solowow_C72A.html
      www.forbes.com/lists/2007/10/07billionaires_Leszek-Czarnecki_C0VW.html
      www.forbes.com/lists/2007/10/07billionaires_Bronisław-Ciupiał_C0VW.html
      www.forbes.com/home/billionaires/2007/03/07/billionaires-worlds-richest_07billionaires_cz_lk_af_0308billie_land.html

rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070310/ekonomia/ekonomia_a_12.html
      rzeczpospolita.pl/dodatki/pierwsza_strona_070310/pierwsza_strona_a_2.html
    • antonioni1 Michał Sołowow najbogatszym Polakiem 10.03.07, 13:51
      A ja to gdzie? Przecież jeszcze dzisiaj wygram w kumulacji siedem milionów.
      • slavomiros Sołowow jest Polakiem 10.03.07, 15:16
        Niektórzy mogliby co nieco dowiedzieć się o człowieku, zanim zaczną go mieszać z
        błotem...
        ...ale są zbyt zawistni! Bo jakim prawem on ma 7 mld, a ja tylko 1200 brutto?!

JESTEŚCIE ŻAŁOŚNI!!!
        • xxxxyyyyzzzz Ale geby polskiej to on nie ma, oj nie ma... 10.03.07, 19:53
          • belus77 Nie to co Giertych, Lepper i Wasserwanna! 11.03.07, 09:53
    • robert.zimnicki to zwylky zlodziej z ekipy kwasniewskiego 10.03.07, 16:08
      zarabia na sprzedazy firm wraz z ludzmi, ktora nazywa sie prywatyzacja lub po
      porostu "korZystanie z okazji"
      • q57 Re: to zwylky zlodziej z ekipy kwasniewskiego 10.03.07, 16:27
        ich należało by zlustrować
      • slavomiros Re: to zwylky zlodziej z ekipy kwasniewskiego 10.03.07, 16:59
        dokształć się człowieku, bo chyba nie wiesz, o czym piszesz.
        zazdrościsz mu, bo nie masz o finansach zielonego pojęcia.
    • piotrwit55 Michał Sołowow najbogatszym Polakiem 10.03.07, 16:28
      Chyba mu placa za ten kretynski wyraz twarzy.
    • vallejo Zlota trumna gwarantowana, 11.03.07, 03:59
      tylko po co?
      Natura wszystkim jednaka - umrze biedny, umrze i bogaty.

A gdybym milosci nie mial, bylbym nikim...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka