nick1111 Re: Sąd: Krawczyk nie jest kłamcą lustracyjnym 14.03.07, 20:36 milseog napisał: > ta lustracja staje sie juz nudna. Ta lustracja jest przede wszystkim za droga. Właśnie usłyszałem w Wiadomościach, ilu pracowników sądownictwa zostanie oddelegowanych do tej bezsensowanej roboty po uprzednim przeszkoleniu, które też będzie kosztować. Tymaczasem w cieniu tych obłąkańczych zabaw szykuje się nowa ustawa o VAT, która da nam wszystkim mocno po kieszeni. A może by tak dobrowolnie opodatkowali się na ten cel wszyscy obywatele naszego kraju, którzy opowiadają się za lustracją? Chcą igrzysk, to niech płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
mbank2 Sąd: Krawczyk nie jest kłamcą lustracyjnym 14.03.07, 22:43 Ale ta Aneta się zmieniła?! Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner zobacz jak mozna zmanipulowac 14.03.07, 23:36 www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682 Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Sąd: Krawczyk nie jest kłamcą lustracyjnym 14.03.07, 23:37 Ludzie!!! Ludziska!!!! I wszystkie wyzwiska!!!!!! Co miał zrobić facet/facetka po otrzymaniu zawiadomienia w sprawie paszportu. Staje w kolejce, odczekuje swoje a potem przekierunkowują go/ją do innego pokoju, gdzie dwóch urzędników królowej Kandaki n a go/ją (bez podtekstów!) czeka i zadaje pytania. Potem sobie to w swoich raportach spiszą i dzięgi wezmą. Tudzież kawę, słodycze i alkohol ogólnie nazywany. Dzisiaj można byłoby klęknąć na środku pokoju i odmawiać różaniec razem z Radiem Maryja. Jednocześnie zaprosić telewizję TRWAM, żeby to wszystko sfilmowała i dała odpór. Na jakim globie my żyjemy??? Księżyc jeszcze nie jest zagospodorowany. Kto poświęci życie własnego dziecka (na moje nieszczęście nie mam!) dla jakiejś choćby najszlachetniejszej idei? Dzisiaj to wszystko takie proste. Trzeba było jednak żyć w tamtych czasach i rozegrać partyjkę pokera. Ale do tego potrzebna jest inteligencja nie każdemu dana. No i oczywiście niewinna mina gracza w pokera. Szkoda mi ludzi, którzy w jakikolwiek sposób uwikłali się we współpracę z UB a żpotem z SB. Szkoda mi też tych ludzi, którzy byli pracownikami UB i SB. Dlatego nigdy przenigdy nie wymienię ich nazwisk ze względu na ich dzieci i wnuków. Międzywojenny kapitalizm był okrutny dla biedoty rolniczej i robotniczej. Nie okłamujmy się. Reakcja musiała na to przyjść. Teraz też wcale nie jest najlepiej. Myślicie, że nie ma wyzysku człowieka przez człowieka??? To grubo się mylicie. 60 procent naszego kleru wysłałbym na misje na Kamczatkę. Dopiero wtedy przekonalibyśmy się, co warte są te wszystkie piękne idee, które tak żarliwie głoszą z ambon. Odpowiedz Link Zgłoś
halfilner do antoniego 14.03.07, 23:40 antoni, troche sie mylisz. Ubecy, SBcy i donosiciele robili zlo, za kase ktora kradli spoleczenstwu. co robia ksieza ? nie wiem, ale nikomu nie kradna, bo ludzie sami im daja na ofiare. Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: do antoniego 15.03.07, 00:07 halfilner napisał: > antoni, troche sie mylisz. > > Ubecy, SBcy i donosiciele robili zlo, za kase ktora kradli spoleczenstwu. > > co robia ksieza ? > nie wiem, ale nikomu nie kradna, bo ludzie sami im daja na ofiare. Dobrze, że "trochę" się mylę. Gdybym pomylił się więcej skakając ze spadochronem jużbym tego nie pisał. Ja tylko nie rozumiem ludzi, którzy widzą świat na czarno -biało. Nie mów mi, że "ludzie sami im dają na ofiarę". Nie kłam, bo to najgorszy z grzechów. "Co łaska" to konkretna suma. "Tyle się daje". Wiadomo, że chrzest, komunia, bierzmowanie i ślub to jednorazówki. No. Pozostał jeszcze pogrzeb. Jedna z dochodowych płaczliwek. Nieunikniona! Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Sąd: Krawczyk nie jest kłamcą lustracyjnym 14.03.07, 23:50 Żal mi go, ubecja potrafiła każdego zgnoić, z kazdego zrobić kapusia. Jestem za zamknięciem tej sprawy. Ci których to jeszcze dotyczy, niech powiedzą, tak podpisałem kwity, ale za to nie powinno być żadnych sankcji. Odpowiedz Link Zgłoś
chwd.pis4 A to ci sitwa 15.03.07, 05:14 Za to samo ciągali pana Oleksego przez siedem lat po sądach a Milczanowski popełnił zbrodnie stanu! Ani słowa przepraszam. A tu prosze podpisał ale nie współpracował. Czysty jak łza, czysty jak sam prezio, premier i kot! Odpowiedz Link Zgłoś