Dodaj do ulubionych

Giertych: Czego były agent SB ma nauczyć młodzież?

14.03.07, 16:41
Ja też z takim postulatem, żeby zlustrować moją dozorczynię, bo za rzadko
sprząta, może w SB była.
Kierownik mięsnego też jest jakiś podejrzany, może to Sbek i dosypuje czegoś
do mięsa?
Obserwuj wątek
    • tomeeeek Oj Romuś Romuś... 14.03.07, 16:42
      Uczył Marcin Marcina... A czego nauczy ich LPR-owiec? Braku szacunku dla
      innych? Braku tolerancji? Ty idź Romuś weź zimny prysznic, co? Bo gadasz jak
      pop....
      • okazik Czego nauczy dzieci Roman wszechpolak? 14.03.07, 16:49
        -Zamawiania 5 piw
        • poszeklu Wykopac agentow ze szkol. Dac prace mlodym 14.03.07, 17:02
          Agentura eSBecka juz sie dosyc opila polskiej krwii.
          Ja bym ich skierowal na zastepstwo do Centrali na Kremlu
          albo wprost na Syberie.
          • beatrix16 Re: czego moze nauczyc dzieci faszysta! 14.03.07, 17:06
            • poszeklu TW-dyrek uczy metod operacyjnych, jak kablowac 14.03.07, 17:55
              - Czego były agent SB ma nauczyć młodzież? Ma nauczyć metod operacyjnych?
              Jak kablować na przyjaciół? Jak donosić na rodzinę? - mówił minister
              edukacji Roman Giertych, pytany o lustrację dyrektorów szkół.

Biedna TW, czytaj zanim zaczniesz pisac.
              • kazek100 Re: TW-dyrek uczy metod operacyjnych, jak kablowa 14.03.07, 18:12
                poszeklu, Twoich postów juz i tak nikt nie traktuje powaznie, więc nie marnuj
                czasu.

a na temat - czego tępy kryptonazista (skrót myślowy) może nauczyć młodzież?
                Nienawiści, cwaniactwa (amnestia maturalna) czy też wiedzy tajemnej o smokach
                wawelskich?
                • adas313 Re: TW-dyrek uczy metod operacyjnych, jak kablowa 14.03.07, 18:14
                  Bankowości stosowanej.
                  • kazek100 Re: TW-dyrek uczy metod operacyjnych, jak kablowa 14.03.07, 18:17
                    a pewnie! i tego, jak unikać wymiaru sprawiedliwości poprzez naciski na
                    prokuraturę.
                    • poszeklu Kazek, wracaj do mycia traktora 14.03.07, 18:26
                      kazek100, masz leb 100 na 100, ale juz dosyc Twojego
                      filozowania. Wracaj do mycia traktora.
                      • stasi1 A czego może Giertych nauczyć?Jak ukraść 14.03.07, 18:33
                        2 miliony i w nagrosę dostać stanowisko wicepremiera?
                        • antylewactwo O ile wiem, to jak ukraść pierwszy milion uczyli 14.03.07, 18:41
                          nas czołowi działacze obecnej P(arady) O(szustów), tacy jak Lewandowski, Tusk etc.

Jeszcze za czasów Kongresu Liberalno-Demokratycznego... A bezpośrednie
                          instrukcje w tym względzie dostawali od peerelowskiego wywiadu wojskowego.
                          • kolargolo masz 100% racji 14.03.07, 20:12
                            tylko ze wyklady o tym jak ukrasc pierwszy milion powinien dawac Giertych ktory
                            jako czlonek rady nadzorczej WBR-u wykiwal kilkuset rolnikow z kilku milionow
                            zlotych. Bank upadl, a Romek zarobil z kumplami kupe kasy. PiS z kolei ukrecil
                            leb sledztwu.
                            • monika.olejnocnik Z_N_P__R_o_z_p_a_d_n_i_e__S_i_ę__ ????????:)))))))) 14.03.07, 20:37
                              .....Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji,
                              abyśmy mogli akceptować na stanowiskach
                              kierowniczych w edukacji osoby będące [w PRL]
                              współpracownikami bezpieki.....
                              ........................

Ach gdzież te wspaniałe lata III RP ??? :(

Kiedy można było bez ograniczeń uprawiać
                              za ministerialne pięniądze propagandę pro-homoseksualną
                              wsród młodzieży szkolnej i przedszkolaków !

A teraz znowu trzeba się lustrować :(
                              tak jakby dobry Esbek nie potrafił
                              wychować swoich godnych następców :)
                              • kolargolo Re: Z_N_P__R_o_z_p_a_d_n_i_e__S_i_ę__ ????????:)) 14.03.07, 22:09
                                za to wyobrazasz sobie osoby ktore otwarcie popieraly PRL na stanowiskach
                                kierowniczych w Panstwie np. Maciej Giertych, sedzia Kryze czy minister skarbu
                                Jasinski (byly sekretarz PZPR). Pewnie w poprzednich wyborach glosowales na
                                SLD, a wczesniej na Tyminskiego.
                                • poszeklu Godne zajecie zasluzonym eSBekom. 15.03.07, 17:42
                                  Jest jeszcze wiele stanowisk nieobsadzonych, w ktorych
                                  TW-donosiciele mogliby odnalezc swoje miejsce: Mycie klozetow,
                                  sprzatanie ulic i poboczy drog, czyszczenie kanalizacji miejskiej.
                          • stasi1 ale praktyki uczył Giertych! 16.03.07, 21:20
                            antylewactwo napisał:

> nas czołowi działacze obecnej P(arady) O(szustów), tacy jak Lewandowski, Tusk
                            e
                            > tc.
                            >
                            > Jeszcze za czasów Kongresu Liberalno-Demokratycznego... A bezpośrednie
                            > instrukcje w tym względzie dostawali od peerelowskiego wywiadu wojskowego.
                • benia225 Re: TW-dyrek uczy metod operacyjnych, jak kablowa 14.03.07, 21:26
                  kreacjonizmu bo ewolucja jest dla niego tematem za trudnym
              • antylewactwo Re: TW-dyrek uczy metod operacyjnych, jak kablowa 14.03.07, 18:14
                Lewacy nic nie czytają i nic nie rozumieją.
                To typowa pół- i ćwierćinteligencja, która operuje kilkoma prostymi epitetami
                wobec "wroga" (antysemita, faszysta, ksenofob itp.)
                Ich obowiązują zasady stada - przewodnik, czy jakiś tam inny ichni "autorytet
                moralny" wskazuje osobę, która mu się nie podoba, po czym reszta rzuca się na
                nią i dokonuje linczu.
                Rozmowa na argumenty nie ma żadnego sensu.
                • r306 Cwiercinteligenci operuja kilkoma epietetami - Ty. 14.03.07, 18:19
                  jednym: "lewactwo". Boszzzz - czy to implikuje, ze nie jestes nawet
                  cwiercinteligentem? Jak Ty trafiasz w literki na klawiaturze? :)
                  • adas313 Re: Cwiercinteligenci operuja kilkoma epietetami 14.03.07, 18:21
                    Z ctrl-c i ctrl-v każdy głupi sobie poradzi.
                    • r306 Ha ja jeszcze z dawnych czasow przywyklem do... 14.03.07, 18:26
                      CTRL + INS i SHIFT + INS
                      Chyba nie moglbym uczyc informatyki w szkolach - jestem odmienny :)
                      • rs_gazeta_forum Re: Ha ja jeszcze z dawnych czasow przywyklem do. 14.03.07, 18:53
                        Jeszcze warto pamiętać o SHIFT+DELETE.
                        Ale wracając do Romana, to jedno z tych faszystowskich pokurczy, na które, co
                        ciekawe, nie ma siły. Jest ministrem, szkodzi tam jak może, i co? I nic.
                        Jeszcze w dodatku przegłosowali zmiany w ustawie oświatowej, które pozwolą mu
                        obsadzić stanowiska dyrektorów agentami z MW, i co? I nic...
                        Wychodzi na to, że my, jako społeczeństwo, rzeczywiście do demokracji nie
                        dorośliśmy.
                  • antylewactwo Lewacy nic nie czytają i nic nie rozumieją. 14.03.07, 18:25
                    Powiedziałem.
                    • adas313 Roma locuta, causa finita.... 14.03.07, 18:27
                      zacny kolego o nicku r306 - nie wiem jak Ty, ale ja uważam, ze moja argumentacja
                      musi skłonić czoło na takie dictum ;o)))))))
                      • r306 Wywiesilem biala flage i powiewam...... 14.03.07, 18:29
                        Jestem zdruzgotany i powalony sila tych slow......
                        • r306 Adam - tego chama poszczuc czy 14.03.07, 18:55
                          wyslac woznice zeby oblozyl batem? Nie moge sie jakos zdecydowac...
                          Psy sie boje wysylac - moga sie od tego czegos wscieklizna, albo inna choroba
                          zarazic.
                          A stangret - tez czlowiek - co sie bedzie z tym czyms barowal...
                          No doprawdy - trudny wobor...
                          • adas313 Ganz egal! 14.03.07, 19:08
                            Mnie bardziej zastanawia czyj to klon ;o)
                            • r306 Hmmmm..... 14.03.07, 19:12
                              Klon powiadasz... eeee, tego sie teraz tyle pleni - to raczej potomek :)

Natomiast zmianiam metodyke - szkoda i psow i woznicy. Sentyment do bryczki
                              swoja droga, no ale pragmatyka najwazniejsza - kupuje smiglowiec.
                • kazek100 Re: TW-dyrek uczy metod operacyjnych, jak kablowa 14.03.07, 18:19
                  a gdzie w Twoich postach jakiś argument?

My też się tu wygłupiamy, bo o tak prymitywnym ministrze trudno na poważnie, a
                  i tak argumentów przedstawiliśmy sporo (matura, przekręty bankowe, ogólna
                  ignorancja i smoki wawelskie). Ty przedstawiasz tylko wyzwiska. Słabiutki
                  jesteś. Pozdrawiam i bez odbioru.
                • mark.parker Re: TW-dyrek uczy metod operacyjnych, jak kablowa 15.03.07, 06:06
                  antylewactwo napisał:

> Lewacy nic nie czytają i nic nie rozumieją.
                  > To typowa pół- i ćwierćinteligencja, która operuje kilkoma prostymi epitetami
                  > wobec "wroga" (antysemita, faszysta, ksenofob itp.)
                  > Ich obowiązują zasady stada - przewodnik, czy jakiś tam inny ichni "autorytet
                  > moralny" wskazuje osobę, która mu się nie podoba, po czym reszta rzuca się na
                  > nią i dokonuje linczu.
                  > Rozmowa na argumenty nie ma żadnego sensu.

Po stronie prawactwa autorytetu moralne oczywiście są, jak kurdupel "Leninowiec,
                  kurdupel "Lojalka", katabas "Złodziej", szkapa "Co Bank Okradła", aparat
                  pezetpeerowski i burak z wyrokami. Ale Plejada! Wystarczy argumentów?
                • renament Re: TW-dyrek uczy metod operacyjnych, jak kablowa 17.03.07, 02:37
                  antylewactwo napisał:

> Lewacy nic nie czytają i nic nie rozumieją.
                  > To typowa pół- i ćwierćinteligencja, która operuje kilkoma prostymi epitetami
                  > wobec "wroga" (antysemita, faszysta, ksenofob itp.)

antylewacy natomiast mają, jak się zdaje, kilka innych magicznych słów
                  kluczy:lewak, komuch, zboczeniec, esbek.

> Ich obowiązują zasady stada - przewodnik, czy jakiś tam inny ichni "autorytet
                  > moralny" wskazuje osobę, która mu się nie podoba, po czym reszta rzuca się na
                  > nią i dokonuje linczu.

a taki, dajmy na to, łojciec dyrektor czy innym romek giertych rzuca hasło walki
                  z żydami czy innymi antypolakami i już sie szczurze stado rzuca, co widać na
                  załączonym obrazku czyli, najprościej, w poczynaniach nawiedzonych ultraprawicowców.

I wypraszam sobie, moje tatusie i mamusie byli w solidarności, komunistów nie
                  znoszą alergicznie i rozprowadzali bibułę. I tfu, na psa urok, nie będzie mi tu
                  żaden nawiedzony 'any lewak' samozwańczy wmawiał, że jak nie lubię romana to
                  jestem lewakiem.
              • uwolnic_cyce Re: TW-dyrek uczy metod operacyjnych, jak kablowa 14.03.07, 20:41
                poszeklu napisał:

> Biedna TW, czytaj zanim zaczniesz pisac.

A ty biedaku nie pisz wcale.
          • beatrix16 Re: czego moze nauczyc dzieci chory faszysta! 14.03.07, 17:08
            • antylewactwo Kto to jest faszysta? 14.03.07, 17:38
              "Faszyzm (wł. fascismo, od łac. fasces – wiązki, rózgi liktorskie oraz wł.
              fascio – wiązka, związek) – lewicowa doktryna polityczna powstała w okresie
              międzywojennym we Włoszech, sprzeciwiająca się demokracji parlamentarnej,
              głosząca kult państwa (statolatrię, silne przywództwo oraz solidaryzm społeczny)."

Uczta się, lewaki!
              • adas313 Re: Kto to jest faszysta? 14.03.07, 17:39
                > głosząca kult państwa (statolatrię, silne przywództwo oraz solidaryzm społeczny
                > )."

Wypisz wymaluj PiS i LPR.
                • login.gazeta1 [...] 14.03.07, 17:43
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • kolargolo Giertych 14.03.07, 17:54
            Maciej Giertych oficjalnie wspieral antypolska wladze Jaruzelskiego w czasie
            stanu wojennego, zawsze byl za blizszym sojuszem z Rosja i akurat on ani nikt z
            jego opcji politycznej (a tym bardziej rodziny politycznej) nie ma prawa mi
            mowic kto ma uczyc moje dzieci. Niech sie kumpluje dalej z Jaruzelskim i
            odp..doli sie od porzadnych ludzi, ktorzy rozrozniaja swinie od patriotow.
            • adas313 Re: Giertych 14.03.07, 18:06
              Maciej Giertych UBOLEWAŁ po wyprowadzeniu Armii Czerwonej z Polski!

Niewiele lepszy był JR Nowak - w latach 60, jako sekretarz ambasady na Węgrzech
              (kto wtedy trafiał do ambasad panowie z MW, no kto?) oskarżał władze
              węgierskiego Kościoła o "antyradziecki nacjonalizm". Dziś jest wiodącym obrońcą
              narodu polskiego.

Czego można się nauczyć od Romka - proszę wpisać w guglu hasło "wielkopolski
              bank rolniczy".

I takie coś decyduje o tym kto ma prawo uczyć w Polsce a kto nie, posługując się
              w dodatku kryteriami pozamerytorycznymi.
              • wapiszon Re: Giertych 14.03.07, 19:38
                Jestem przerażona tym co wyprawia Giertych.Poczytajcie swoje komentarze, ile w
                nich nienawiści.Giertych i jego przystawki uczą właśnie nietolerancji,
                nienawiści i braku szacunku do drugiego człowieka. W innych widzą
                homoseksualistów, ubeków,morderców!
      • ksieg.pl Re: Oj Romuś Romuś... 14.03.07, 18:55
        on musi tak gadać, musi prowokować, inaczej nikt by o nim nie mówił.
        a jeśli nikt by o nim nie mówił, to by całkowicie zniknął z sondaży.
    • jorge.martinez Re: Giertych: Czego były agent SB ma nauczyć młod 14.03.07, 16:44
      Matematyki, fizyki, biologii, polskiego, wuefu, angielskiego... tego się uczy w
      szkołach szanowny Panie ministrze.
      • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Giertych: Czego były agent SB ma nauczyć młod 14.03.07, 16:47
        ALe taki SBek to wszystkiego źle nauczy, że 2+2=5, że delfin to ryba, że
        Mickiewicz był piosenkarzem, na wfie będzie macał chłopców... Wiesz jacy są
        SBcy, oni robią macę z dzieci.
        • jorge.martinez Re: Giertych: Czego były agent SB ma nauczyć młod 14.03.07, 16:48
          Coś w tym jest. Pewien kumpel Jaruzelskiego twierdzi, że teoria Darwina to
          wierutna bzdura...
          • okazik Podoba mi się twój tok myślenia 14.03.07, 16:52
          • demokrata10 Re: Giertych: Czego były agent SB ma nauczyć młod 14.03.07, 16:54
            Napewno więcej niż Minister edukacji o poglądach faszystowskich.
            To widać czego marcinek nauczył romeczka.
            • antylewactwo Ubowo na forum jak zwykle aktywne... 14.03.07, 17:41
              • sandwich1 Re: Ubowo na forum jak zwykle aktywne... 14.03.07, 20:58
                Nie obrażaj uczciwych ludzi, kŧórzy choć nie zawsze do kościoła chodzą więcej
                mają wspólnego z chrześcjaństwem niż Ty. Nie wiem ile masz lat, ale przypuszcam,
                że w tych trudnych czasach na stojąco pod stołem przechodziłeś. W latach
                80-tych, jedyne nazwisko Giertych znałem z otoczenia gen. Jaruzelskiego.
                • sandwich1 Re: Ubowo na forum jak zwykle aktywne... 14.03.07, 21:00
                  Kojarzyłem jeszcze tego przedwojennego, ale jako kolejny ujemny przykład
                  w historii Polski.
                  • antylewactwo Re: Ubowo na forum jak zwykle aktywne... 14.03.07, 21:33
                    Poglądy i nicki uczciwych ludzi na tym forum potrafię jeszcze rozróżnić.
                    Poza tym co ma do tego Kościół i chrześcijaństwo? Nigdzie i nigdy nie napisałem,
                    że jestem dobrym chrześcijaninem, nikogo z tego nie rozliczam.

Same pudła.

1. Wyjaśniam ci, że w tych "trudnych czasach" sięgałem już trochę ponad stół, a
                    nawet miałem przyjemność czynnie zwalczać wojskowo-ubecką bandę jaruzelskiego.
                    Doskonale poznałem mentalność i metody ubeckie.

Jestem tego pewien, że wielu milusińskich esbeków, wojskowych i sekretarzy PZPR
                    znajdziesz na tym forum. Być może nawet nie znają przeszłości tatusia czy
                    mamusi, ale poglądy i sposób ich wyrażania odziedziczyli po nich w stu
                    procentach. Teraz biegają w koszulkach z sierpem i młotem lub czegewarą, głowę
                    mają napakowaną trockizmem i innymi rewolucyjnymi śmieciami, a Roman Giertych to
                    największy wróg i "faszysta".

2. Fałszujesz historię, twierdząc że M. Giertych był w otoczeniu Jaruzelskiego.
                    Oczywiście, rozmawiał z nim i badał możliwość odbudowy w Polsce narodowej
                    demokracji, ale nie miało to nic wspólnego z kolaboracją. Brał m. in. udział w
                    tzw. "radzie konsultacyjnej", ale z mandatu Prymasa. Zresztą obok ś.p.
                    Siły-Nowickiego, czy prof. Osiatyńskiego - któremu nikt jakoś tego nie wypomina.
                    Zadziwiająco obiektywną ocenę tego ciała i roli w nim Giertycha znalazłem w
                    wypowiedzi historyka A. Garlickiego, którego trudno podejrzewać o sympatię do
                    prawicy. Działając wtedy w tzw. "podziemiu" z ciekawością obserwowaliśmy z
                    kolegami poczynania tej rady, widząc w niej jakiś promyk nadziei na odbudowę
                    niepodległej Polski.
                    • mark.parker Re: Ubowo na forum jak zwykle aktywne... 15.03.07, 07:56
                      antylewactwo napisał:

> Poglądy i nicki uczciwych ludzi na tym forum potrafię jeszcze rozróżnić.
                      > Poza tym co ma do tego Kościół i chrześcijaństwo? Nigdzie i nigdy nie napisałem
                      > ,
                      > że jestem dobrym chrześcijaninem, nikogo z tego nie rozliczam.
                      >
                      > Same pudła.
                      >
                      > 1. Wyjaśniam ci, że w tych "trudnych czasach" sięgałem już trochę ponad stół, a
                      > nawet miałem przyjemność czynnie zwalczać wojskowo-ubecką bandę jaruzelskiego.

Tak jak Kaczyńscy, bohatersko milcząc?

> Doskonale poznałem mentalność i metody ubeckie.
                      >
                      > Jestem tego pewien, że wielu milusińskich esbeków, wojskowych i sekretarzy PZPR
                      > znajdziesz na tym forum. B

Raczej w (nie)rządzie kaczkodana.

> Być może nawet nie znają przeszłości tatusia czy
                      > mamusi,
                      Znają, znają poglądy tatusia Giertycha. Po matiuszce Giertychowej nie pojadę, bo
                      gęś nie jest winna temu, że jest głupia.

> ale poglądy i sposób ich wyrażania odziedziczyli po nich w stu
                      > procentach. Teraz biegają w koszulkach z sierpem i młotem lub czegewarą, głowę
                      > mają napakowaną trockizmem i innymi rewolucyjnymi śmieciami,

A powinni ze swastyką?

> a Roman Giertych to
                      > największy wróg i "faszysta".

Sam to przyznajesz? Ciekawe.
                      >
                      > 2. Fałszujesz historię, twierdząc że M. Giertych był w otoczeniu Jaruzelskiego.
                      > Oczywiście, rozmawiał z nim i badał możliwość odbudowy w Polsce narodowej
                      > demokracji, ale nie miało to nic wspólnego z kolaboracją. Brał m. in. udział w
                      > tzw. "radzie konsultacyjnej", ale z mandatu Prymasa

Prymas ani nie potwierdza, ani nie zaprzecza; sam piętnował artystów, którzy w
                      stanie wojennym bojkotowali peerelowskie apanaże. Jestem w stanie uwierzyć, że
                      przyświecała prymasowi troska o tych ludzi. Giertych "badał możliwość odbudowy
                      narodowej demokracji" (czytaj moskiewskiej agentury i gomułkowszczyzny) przy
                      komunie - no, ładnie Ci wyszło. Nie ma to, jak dorabiać teorię do praktyki.

> Zresztą obok ś.p.
                      > Siły-Nowickiego, czy prof. Osiatyńskiego - któremu nikt jakoś tego nie wypomina.

Siła Nowicki nadstawiał karku, kiedy karły siedziały cicho, a ich dzisiejszy
                      pupilek Kryże skazywał na zamówienie KC tych ludzi, których Siła Nowicki bronił
                      przed takimi łobuzami. Mało wam, żeście opluli Herberta? Prof. dra Osiatyńskiego
                      zostawcie w spokoju - żaden z waszych jamników nigdy nie doścignie go pod
                      względem intelektu i otwartości umysłu. Doceniła go nie tylko Polska Akademia
                      Nauk, ale także uniwersytety Columbia, Stanford, Harward. Porywacie się więc z
                      motyką na słońce, wy małe, zakłamane gnidy.

Czy wy jesteście rzeczywiście aż tak głupi i ślepi, czy "tylko", dranie,
                      "wykonujecie rozkazy", a jeśli tak, to czyje i za ile? Czy dalej wysługujecie
                      się funkcjonariuszom z moskiewskiej placówki myślicielskiej, która kilkakrotnie
                      zmieniała nazwę - od Ochrany po CzeKa, KGB i FSB i przy nich to chcecie
                      odtworzyć w Polsce hitleryzm, jak Giertych przy Jaruzelskim? Jak będziecie się
                      bronić, gdy przyjdzie wam stanąć przed trybunałem? Z pewnością nie dobrem
                      Polski, bo wam i tak nikt nie da wiary, choćbyście się zesr.li jak "Leninowiec"
                      Kaczyński.
                  • antylewactwo Re: Ubowo na forum jak zwykle aktywne... 14.03.07, 21:44
                    c.d.

O roli Jędrzeja Giertycha (tego "przedwojennego") - ojca Macieja - można też
                    wiele powiedzieć, oczywiście jeżeli się wywali za burtę całą tę różowo-czerwoną,
                    ideologiczną niechęć do niego.
                    To niewątpliwie ciekawa, bardzo ideowa postać, narodowy demokrata i wielki
                    patriota. Odegrał ważną rolę, i jak mówię, można o nim długo i namiętnie
                    dyskutować, tak zresztą jak i o całym obozie narodowym na emigracji.

Dla lewicy i lewaczyzny to zawsze będzie "ujemny przykład w historii Polski", bo
                    oni nie znoszą endecji, między innymi dlatego, że nie znają dobrze historii.
                    • antylewactwo Re: Ubowo na forum jak zwykle aktywne... 14.03.07, 21:51
                      No i ostatnie słowa dzisiaj:

Nie wszystkie posunięcia Romana jako ministra mi się podobają, np. ewidentna
                      wpadka z maturami. Nie słyszałem od niego też nic o bonie oświatowym, który
                      dowartościowałby szkolnictwo prywatne i społeczne.

Ale bardzo mi się podobają działania w celu przywrócenia nauczycielom autorytetu
                      i oczyszczenia tego środowiska z komuchów.
                    • lechoo [...] 14.03.07, 21:55
                    • mark.parker Re: Ubowo na forum jak zwykle aktywne... 15.03.07, 08:05
                      antylewactwo napisał:

> c.d.
                      >
                      > O roli Jędrzeja Giertycha (tego "przedwojennego") - ojca Macieja - można też
                      > wiele powiedzieć, oczywiście jeżeli się wywali za burtę całą tę różowo-czerwoną
                      > ,
                      > ideologiczną niechęć do niego.
                      > To niewątpliwie ciekawa, bardzo ideowa postać, narodowy demokrata i wielki
                      > patriota. Odegrał ważną rolę, i jak mówię, można o nim długo i namiętnie
                      > dyskutować, tak zresztą jak i o całym obozie narodowym na emigracji.

No tak, jeden z czołowych polskich hitlerowców, który opluwa prawdziwych
                      bohaterów, takich jak Piłsudski.

> Dla lewicy i lewaczyzny to zawsze będzie "ujemny przykład w historii Polski", b
                      > o
                      > oni nie znoszą endecji, między innymi dlatego, że nie znają dobrze historii.

Dla każdego normalnego Polaka żydożercy, naziści i sługusy Moskwy powinni być
                      przedmiotem nienawiści, tak jak niemieccy hitlerowcy. Słyszałem kiedyś piękne
                      powiedzenie: Wolę endoskopię od endecji. Endoskop wyciągają w końcu z człowieka
                      nie zostawiając śladu. Endecja wyszarpuje człowiekowi serce i pragnie wyłamywać
                      palce. Na szczęście jest tchórzowska; lubi skrytobójstwo, ale woli się żywić
                      padliną.
        • pilupilu Re: Giertych: Czego były agent SB ma nauczyć młod 14.03.07, 17:41
          brawo, świetny komentarz!
    • man_sapiens Giertych chce zwalniać z pracy byłych kapusiów 14.03.07, 16:46
      Giertych znowu podkłada się sądowi (SN?, TK? albo Strasburg). Jeżeli jakiś
      dyrektor szkoły oświadczy, że był tajnym kapusiem i to z przekonania, to
      zwolnienie go za to z pracy będzie prześladowaniem za przekonania polityczne.
      Współpraca z SB nie była w czasach PRL przestępstwem i nie jest takim także
      według dzisiejszego prawa (że to w wielu przypadkach było sku..syństwo, to
      też fakt). SB nie była do tej pory i pewnie już nie będzie uznana za
      organizację przestępczą.
      Nauczka z amnestii maturalnej panu ministrowi najwyraźniej nie wystarczyła.
      Można by powiedzieć że mądry Polak po szkodzie ale "prawdziwy" Polak i po
      szkodzie głupi.
    • mangold Mam go dość won giertych 14.03.07, 16:46

• jorge.martinez Mam doś gier tych n/t 14.03.07, 16:47

• adas313 miniRomek zaś bredzi: 14.03.07, 16:49
      Giertych po raz kolejny błysnął znajomością szkolnych realiów: dyrektorzy szkół
      prowadzą raptem kilka (4?) lekcji tygodniowo. Często gęsto zresztą co chwilę na
      takich lekcjach są jakieś zastępstwa, albo takie zajęcia się w ogóle odwołuje.

Ze względu na obowiązki dyrektorskie na więcej nie mają czasu. Gdyby
      zlustrowanych dyrektorów pozbawić obowiązków dydaktycznych to w zasadzie nic by
      się nie stało.

Pół żartem pół serio: w dobie monitoringu techniki operacyjne mogą się bardzo
      nauczycielom przydać...
      • r306 Jako minister edukacji o edukacji Romek pojecia 14.03.07, 16:58
        ... nie ma. To taka ogolna charakterystyka tego rzadu lub jak kto woli - jego
        specyfika :)

Argumentowanie, ze SBek nie bedzie uczyl, wiec zlustrujemy tych ktorzy nie ucza
        praktycznie wcale - doprawdy jest zachwycajaca figura retoryczna :)

Giertychowi chodzi kompletnie o co inne. Wlasnie przez sej - przeszla mimo
        bojkotu - nowelizacja ustawy oswiatowej. Jest w niej zapis, ze dyrektorow beda
        teraz powolywac kuratoria - a te sa podlegle pod Romka.
        Ale zeby powolac - to jeszcze trzeba miec wakat - a odwolac tak sobie dyrektora
        nie mozna. Wiec nasz Romus pomyslal i wykoncypowal ze kazda metoda jest dobra -
        wiec - na pierwszy ogien poszli "geje" (sytuacja sprzed wczoraj) a na drugi
        ogien poszli "SBcy" :)

My sie tak nabijamy, ze oni sa glupi, a tak naprawde - poswiecaja swoje dobre
        imie, twarz i czesto honor - w jednym celu - aby osiagnac pelnie wladzy.
        Bidule tylko jakos nie przewidzialy, ze wbrew zapewnieniom Jarka - raz zdobyta
        wladze - beda musieli oddac.....
    • maruda.r Tego samego, co minister faszysta z LPR-u 14.03.07, 16:49

• junkier Pseudoliberalni deprawatorzy rwa sie do wychowywan 14.03.07, 16:50
      Pseudoliberalni deprawatorzy rwa sie do wychowywannia dzieci, w czolowej
      gazecinie polskojezycznej nie ma tygodnia zeby nei przeswietlaly rozne ^pismaki
      dzialania MENu i nie krytykowaly dzialan ministerstwa przywracajacych
      normalnosc i poczucie hierarchii w szkolach.

Lze-liberaly jak widac maja trudnosci ze zrozumieniem prostego faktu ze
      czas 'Robta co chceta' i pseudoautorytetow w rodzaju autora tego haselka
      nieodwolalnie dobiegl konca...
      • funny5 Re: Pseudoliberalni deprawatorzy rwa sie do wycho 14.03.07, 16:52
        No ty to jestes faktycznie wyznawca kaczyzmu
        • junkier Re: Pseudoliberalni deprawatorzy rwa sie do wycho 14.03.07, 16:57
          Nie, po prostu jestem zwolennikiem normalnosci i elementarnych zasad.

Jesli chodzi o szkolnistwo to domagam sie takze zniesienia przymusu ksztalcenia
          w szkolach publicznych lub o statusie publicznym, nalezy przywrocic, dla tych
          ktorzy sobie tego zycza, mozliwosc ksztalcenia dzieci w domach. Nie kazdy musi
          chciec posylac dziecko do szkoly gdzie moze byc demoralizacja lub
          homopropaganda, o przestepczosci neiletnich nie wspominajac.
          • tw_wielgus Re: Pseudoliberalni deprawatorzy rwa sie do wycho 14.03.07, 17:18
            junkier napisał:

> Nie, po prostu jestem zwolennikiem normalnosci i elementarnych zasad.
            >
            > Jesli chodzi o szkolnistwo to domagam sie takze zniesienia przymusu
            ksztalcenia
            >
            > w szkolach publicznych lub o statusie publicznym, nalezy przywrocic, dla tych
            > ktorzy sobie tego zycza, mozliwosc ksztalcenia dzieci w domach. Nie kazdy
            musi
            > chciec posylac dziecko do szkoly gdzie moze byc demoralizacja lub
            > homopropaganda, o przestepczosci neiletnich nie wspominajac.

Pisało tym ten debil w muszce a ty go bezkrytycznie czytujesz.
          • ona.pomylona Re: Pseudoliberalni deprawatorzy rwa sie do wycho 14.03.07, 19:32
            We wszystkich szkolach jak na razie jest katopropaganda.

Nie kazdy musi
            > chciec posylac dziecko do szkoly gdzie moze byc demoralizacja lub
            > homopropaganda, o przestepczosci neiletnich nie wspominajac.
      • sfw Racja! 14.03.07, 16:55
        wredni krytykanci! Pseudoliberalne świnie zostaną ukarane za wszystkie swoje
        przewinienia!
        • sylwek_s Re: Racja! 14.03.07, 17:05
          To jak mam odpowiedziec, wszechpolskim zamowieniem 5 piw?

sfw napisał:

> wredni krytykanci! Pseudoliberalne świnie zostaną ukarane za wszystkie swoje
          > przewinienia!
        • junkier Pseudoliberalni deprawatorzy rwa sie do wychowywan 14.03.07, 17:21
          Podobnie jak wychodza ciekawostki, o ktorych pisal dzisiejszy Dziennik, o tym
          ze Kwachu mial sponorow z zagranicy. Ciakwe za co mu placili, temu 'mezowi
          stanu', ulubiencowi obroncy 'ludzi honoru' ktory nawet na grobach polskich
          oficerow pomordowanych przez jego ideowych pobratymcow zachowac sie nie potrafi.
          • sylwek_s "5 piw" dla junkiera 14.03.07, 17:22
            bo jedna jest prawda, i twoja jest prawda
            • junkier Pseudoliberalni deprawatorzy rwa sie do wychowywan 14.03.07, 17:24
              W przeciwienstwie do ciebie nie pijam alkoholizowanych napojow dla plebsu. Sam
              to swoje piwsko wychlaj.
              • sylwek_s tak jest "5 piw" dla mnie! 14.03.07, 17:27
                masz wysokie mniemanie o sobie :-). ale te piwka sa dla ciebie w prezencie -
                oddaj na dom dzizecka czy cos. ja w ogole nie pijam alkoholu. sportowiec.

junkier napisał:

> W przeciwienstwie do ciebie nie pijam alkoholizowanych napojow dla plebsu. Sam
                > to swoje piwsko wychlaj.
                • antylewactwo Dość już tego lewego bełkotu, lustracja was wytnie 14.03.07, 17:43
                  • sylwek_s 5piw 14.03.07, 18:18
                    to mnie zlap :-P ja za to wywale z pracy wszsytkich co glosowali na pis :-).
                    wedle dokladnie tej samej logiki :-)
                    • antylewactwo Buhahahahahahaha.... chyba sam się wywalisz? 14.03.07, 18:28
                      Lepiej weź się do roboty, bo cię szef wyleje za pisanie postów w pracy...
        • man_sapiens Gomułka (tow. Wiesław) redivivus! 14.03.07, 20:51
          Krytykanci!
          Toż to słowo wprowadził do nowomowy komunistycznej nomenklatury sam towarzysz
          "Wiesław" Gomułka!

Wraca nowe!
      • pariah Junkier! Znów uciekłeś z terapii?! A przecież .. 14.03.07, 17:02
        mówiłem że to obowiązkowe dla Ciebie i że siostra Bernardyna nie jest agentem
        tylko jest po klimakterium - stąd te wąsy, junkier.

Poważniej - staraj się junkier, staraj. Pozostało Ci jeszcze maksymalnie 2 lata
        i 7 miesięcy tej łże-koalicji z ludźmi o marnej reputacji. Potem będziesz
        znaleziony i rozliczony - co ty siuśmajtku myślisz że jest schowany i nie do
        rozpoznania? Pakuj jukier ciepłe gacie i szczoteczkę do zębów - dostaniesz 3 od
        władzy - w trzech to i pogadać można i pomilczeć.

Szczekaj, junkierku, póki twego - bo krótki już sznureczek.

Niech będzie pochylony!

Galba - Bucharin kaczyzmu-macierwizmu, Junkier - Zinowiew kaczyzmu-macierewizmu.

s18.bitefight.pl/c.php?uid=26669
        • junkier Pseudoliberalni deprawatorzy rwa sie do wychowywan 14.03.07, 17:09
          Zalosny jestes. To nie my, polscy patrioci bedziemy rozliczani, tylko to my
          bedziemy rozliczac. Pora przyjac to do wiadomosci.
          • funny5 Re: Pseudoliberalni deprawatorzy rwa sie do wycho 14.03.07, 17:13
            Ale masz marzenia
            • kazimierz4031941 Re: Pseudoliberalni deprawatorzy rwa sie do wycho 14.03.07, 17:22
              wszechpolacy na dyrektorów.mundurki w brunatnym kolorze.
          • sylwek_s Re: Pseudoliberalni deprawatorzy rwa sie do wycho 14.03.07, 17:13
            no i pewnie stuknales teraz obcasami i krzyknales "5 piw".

masz monopol na polskosc?

junkier napisał:

> Zalosny jestes. To nie my, polscy patrioci bedziemy rozliczani, tylko to my
            > bedziemy rozliczac. Pora przyjac to do wiadomosci.
          • pariah Re: Pseudoliberalni deprawatorzy rwa sie do wycho 14.03.07, 17:18
            Pamiętaj junkier - 2 lata i 7 miesięcy. A licznik bije, cyfra maleje. Szykuj
            się psychicznie. Ciekawe gdzie wtedy będziesz pisał posty - w celi na ścianie
            czy może na witrynie "Dziennika" - swoją drogą kawał spieprzonej sieciowej
            roboty - że im się tak chciało taki kał stawiać?!

Szykuj się i pamiętaj o cyfrze junkier. Nic nie trwa wiecznie - nawet rządy
            kaczystów, mój Ty drogi Zinowiewie kaczyzmu-macierwizmu.

Niech będzie pochylony.

s18.bitefight.pl/c.php?uid=26669
          • 1zorro Re: Pseudoliberalni deprawatorzy rwa sie do wycho 14.03.07, 17:54
            a kogo to, kogo bedziesz junkier rozliczal? Kaczory, buraka czy mohery?
          • man_sapiens A może tak, kochani "patrioci" 14.03.07, 20:57
            wzięlibyście się do roboty? To wstyd tak ciągle żyć z cudzej pracy jak pasożyt
            jakiś.
            A gdzie program budowy autostrad? Reforma ochrony zdrowia? Wsparcie
            przedsiębiorczości? Poprawa poziomu uniwersytetów? Program budownictwa
            mieszkaniowego? ......
            Ja haruję jak wół, żeby zarobić na podatki, których nie płacę po to, żeby jakiś
            minister o umyśle konia pouczał mnie co jest moralne, tylko po to (je płacę),
            żeby ten rząd wykonywał swoją pracę.
      • zygzag3 Re: Pseudoliberalni deprawatorzy rwa sie do wycho 14.03.07, 17:06

www.unicef.org.uk/press/news_detail.asp?news_id=890
      • tw_wielgus Re: Pseudoliberalni deprawatorzy rwa sie do wycho 14.03.07, 17:10
        junkier napisał:

> Pseudoliberalni deprawatorzy rwa sie do wychowywannia dzieci, w czolowej
        > gazecinie polskojezycznej nie ma tygodnia zeby nei przeswietlaly rozne
        ^pismaki
        >
        > Lze-liberaly jak widac maja trudnosci ze zrozumieniem prostego faktu ze
        > czas 'Robta co chceta' i pseudoautorytetow w rodzaju autora tego haselka
        > nieodwolalnie dobiegl konca...
        ----------------------------------------------
        Tak jest dość deprawacji dzieci jakimiś tam głupimi teoriami ewolucji.
        Przecież wiadomo że ziemia jest płaska za Bóg jest w niebie.
        Dziewczęta należy uczyć tyko pisać i czytać i wystarczy one mają być przecież
        zonami i matkami a nie jakimiś głupimi feministkami co denerwują dyr.Rydzyka.
        Na lekcjach WF będzimy uczyć dzieci jak za mówić 5 piw, a na lekcjach śpiewu
        hymnu polskiego w interpretacji Jarka Kaczyńskiego, wzorowego patrioty starego
        pokolenia. Załozyciela Solidarności i legendarnego przywódcy strajków gdańskich.
      • adas313 Normalność w polskiej szkole: 14.03.07, 17:23
        - tanie mundurki zamiast tanich podręczników
        - obniżanie edukacyjnej poprzeczki (amnestia)
        - zachęcanie do minimalizmu (przeliczniki maturalne).

Aha: oczywiście brak dożywiania głodnych dzieci, mimo przedwyborczych obietnic
        też warto tu zapisać.
        • adas313 Re: Normalność w polskiej szkole: 14.03.07, 17:24
          A za parę lat będzie biadolenie, że "niedobra UE nas traktuje jak tanią siłę
          roboczą".
      • milena.rl Re: Pseudoliberalni deprawatorzy rwa sie do wycho 14.03.07, 17:26
        www.bu.uz.zgora.pl/bu/wystawy/zdj_plakaty_trepkowski/tt_badz_czujny_wobec_wroga_narodu_1953.jpg
    • sylwek_s A czego nauczyl Giertycha jego ojciec? 14.03.07, 17:00
      Jestem za propozycja Girtycha. Jego ojciec o ile sie nie myle oficjalnie
      wspolpracowal z SB (jakies cialo doradcze czy cos?). Widac jak wychowal syna i
      jakie wartosci mu wpoil. Dlatego tez uwazam, ze SB powinni trzymac sie z dala od
      dzieci, zeby wiecej tak spaczonych umyslowo ludzi jak Giertych po naszej
      polskiej ziemi nie chodzilo. Nie jestes Polakiem Romanie! Nie jestes.
      • demokrata10 Re: A czego nauczyl Giertycha jego ojciec? 14.03.07, 17:24
        sylwek_s napisał:

> Jestem za propozycja Girtycha. Jego ojciec o ile sie nie myle oficjalnie
        > wspolpracowal z SB (jakies cialo doradcze czy cos?). Widac jak wychowal syna i
        > jakie wartosci mu wpoil. Dlatego tez uwazam, ze SB powinni trzymac sie z dala
        o
        > d
        > dzieci, zeby wiecej tak spaczonych umyslowo ludzi jak Giertych po naszej
        > polskiej ziemi nie chodzilo. Nie jestes Polakiem Romanie! Nie jestes.

Kiedyś jednemu z działaczy komuny który chciał mnie aresztować powiedziąłem :
        "Nie znoszę ludzi którzy noszą płaszcz na tym ramieniu z której strony wiatr
        zawieje"
        I stało się że nie mnie aresztowali tylko ten dygnitarz stracił stołek.
        To samo robi teraz rodzinka Giertychów. Ale to jest niebezpieczne, może dojść
        do trąby powietrznej i będzie po wszystkim!
    • mr.hell może jak Maciuś nauczy coś o bohaterze Wojtusiu? 14.03.07, 17:00
      i coś o dobrych Krzyżakach Henia? ]:O)))))
    • basia555 Giertych: Czego były agent SB ma nauczyć młodzież 14.03.07, 17:08
      to przestaje być śmieszne ...
    • presentation1 ...Falszywe autorytety................ 14.03.07, 17:09
      Za PRL walczyli z homoseksualizmem , dzis uwazaja sie za najwiekszych wyznawcow nowej zboczonej religii.Dlaczego wiec takie typy maja uczyc dzieci?Pamietam jak dzis na geografii.Otoz nauczycielka powiedziala ze Stany Zjednoczone musza sie rozpasc.Wymienila 1000 powodow i w koncu stwierdzila ze Zwiazk Radziecki bedzie sie powiekszal o inne panstwa ktore dobrowolnie przyjma najlepszy ustroj na ziemii.......Niejednokrotnie cytowala nam statut PZPR.Byly to lekcje geografii.Po przemianach zapisala sie do Solidarnosci a skonczyla w AWS .Dalej nie znam jej losow.Dlaczego takie falszywki maja funkcjonowac w zyciu publicznym?
      • tw_wielgus Re: ...Falszywe autorytety................ 14.03.07, 17:11
        presentation1 napisał:

> Za PRL walczyli z homoseksualizmem , dzis uwazaja sie za najwiekszych
        wyznawcow
        > nowej zboczonej religii.Dlaczego wiec takie typy maja uczyc dzieci?Pamietam
        ja
        > k dzis na geografii.Otoz nauczycielka powiedziala ze Stany Zjednoczone musza
        si
        > e rozpasc.Wymienila 1000 powodow i w koncu stwierdzila ze Zwiazk Radziecki
        bedz
        > ie sie powiekszal o inne panstwa ktore dobrowolnie przyjma najlepszy ustroj
        na
        > ziemii.......Niejednokrotnie cytowala nam statut PZPR.Byly to lekcje
        geografii.
        > Po przemianach zapisala sie do Solidarnosci a skonczyla w AWS .Dalej nie znam
        j
        > ej losow.Dlaczego takie falszywki maja funkcjonowac w zyciu publicznym?

Ja znam dalszy los tej pani. Zapisała się do PISU.
        • presentation1 Re: ...Falszywe autorytety................ 14.03.07, 17:14
          A moze w PO?
          • presentation1 Re: ...Falszywe autorytety................ 14.03.07, 17:15
            lub UW?
            • sylwek_s nie zrozumiales czy udajesz? 14.03.07, 17:16
              presentation1 napisał:

> lub UW?
              • halfilner tw_wielgus - zaszczekaj... 15.03.07, 01:07
                www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682
          • tw_wielgus Re: ...Falszywe autorytety................ 14.03.07, 17:17
            presentation1 napisał:

> A moze w PO?
            napewno zapisała siędo PISu .
            Ostatnio udawała narzyczoną premiera, jakbyśmy nie wiedzieli że premier lubi
            chopców.
        • stoltzman Wielgus, wroc do rezerwatu. Po co sie po forach 14.03.07, 17:29
          szwedasz ...
          • tw_wielgus Re: Wielgus, wroc do rezerwatu. Po co sie po fora 14.03.07, 17:44
            Wielgus jest w episkopacie.
            Możecie mówić nasz agent w episkopacie.
            • halfilner tw_wielgus, dobrze wytresowany, zaszczekal 15.03.07, 01:07
              www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682
      • zygzag3 Re: ...Falszywe autorytety................ 14.03.07, 17:13
        presentation1 napisał:

> Za PRL walczyli z homoseksualizmem , dzis uwazaja sie za najwiekszych wyznawcow
        > nowej zboczonej religii.Dlaczego wiec takie typy maja uczyc dzieci?Pamietam ja
        > k dzis na geografii.Otoz nauczycielka powiedziala ze Stany Zjednoczone musza si
        > e rozpasc.Wymienila 1000 powodow i w koncu stwierdzila ze Zwiazk Radziecki bedz
        > ie sie powiekszal o inne panstwa ktore dobrowolnie przyjma najlepszy ustroj na
        > ziemii.......Niejednokrotnie cytowala nam statut PZPR.Byly to lekcje geografii.
        > Po przemianach zapisala sie do Solidarnosci a skonczyla w AWS .Dalej nie znam j
        > ej losow.Dlaczego takie falszywki maja funkcjonowac w zyciu publicznym?

Donosicielu...
      • presentation1 ..Wielu straszy............. 14.03.07, 17:13
        Strasburgiem.Pisza glupoty.Niemcy zrobili podobnie,inne kraje takze i nie bylo problemow.Zreszta UE moze nadmuchac.To sa wewnetrzne sprawy bylych krajow komunistycznych.
        • funny5 Re: ..Wielu straszy............. 14.03.07, 17:14
          No i twoje klopoty z samodzielnym mysleniem
          • presentation1 Re: ..Wielu straszy............. 14.03.07, 17:17
            Samodzielne myslenie?Zboki z lewicy i zboki z PO nie mysla samodzielnie.Im potrzebna Miedzynarodowka.PiS nie prosi zachodnie zboczone organizacje o pomoc.We wlasnym kraju problemu rozwiazuje sie samemu.Czego lewactwo nie rozumie bo zawsze musi sie kims podpierac.Typowe agenciaki.
            • funny5 Re: ..Wielu straszy............. 14.03.07, 17:19
              Oj faktycznie myslicie.Co wymyslicie to kit
        • tw_wielgus Re: ..Wielu straszy............. 14.03.07, 17:16
          presentation1 napisał:

> Strasburgiem.Pisza glupoty.Niemcy zrobili podobnie,inne kraje takze i nie
          bylo
          > problemow.Zreszta UE moze nadmuchac.To sa wewnetrzne sprawy bylych krajow
          komun
          > istycznych.

O ty mój mały Robesspierku kiedy rzucisz w końcu to zmywanie garów i wrócisz do
          kraju aby przekazać nam prawdę objawioną którą zakryła nam gazeta wyborcza.
          • presentation1 Re: ..Dzieci Michnika............ 14.03.07, 17:19
            Niedlugo bedziecie sierotami
            • funny5 Re: ..Dzieci Michnika............ 14.03.07, 17:21
              Ale my myslimy samodzielnie.A co bedzie z toba jak kaczuchy wyladuja na
              smietniku historii?
              • presentation1 Re: ..Dzieci Michnika............ 14.03.07, 17:22
                Ten smietnik zaczyna sie jutro.Chyba ze nie wiesz kto to od jutra laduje na smietniku?Twoje poglady i ludzie z nimi zwiazani
                • funny5 Re: ..Dzieci Michnika............ 14.03.07, 17:25
                  No i co ma sie jutro wydarzyc?
                • lewy_kaczor [...] 14.03.07, 17:28
                • tw_wielgus Re: ..Dzieci Michnika............ 14.03.07, 17:39
                  presentation1 napisał:

> Ten smietnik zaczyna sie jutro.Chyba ze nie wiesz kto to od jutra laduje na
                  smi
                  > etniku?Twoje poglady i ludzie z nimi zwiazani

A co z Krawczykiem ministrem prezydenckim którego łże sąd lustracyjny
                  uniewinnił na podstawie zniszczonych dowodów.
            • tw_wielgus Re: ..Dzieci Michnika............ 14.03.07, 17:37
              presentation1 napisał:

> Niedlugo bedziecie sierotami

Zabrzmiało groźnie, czyżbyś coś miał do moich rodziców komuszku.
      • kazimierz4031941 Re: ...Falszywe autorytety................ 14.03.07, 17:26
        ta osoba po przejściu do słusznej opcji uzyskała odpust zupełny.pewnie dzisiaj
        gromkom głosem krzyczy o lustracji.
    • janul1 Dla GW-nianych ścierwusów donoszenie na UB 14.03.07, 17:09
      to nic takiego, zabawa, po której ludzi mordowano. Poraza nikczemnosc
      "Ałtorytetów" zgromadzonych w ubeckim organie - GW.
      • funny5 Re: Dla GW-nianych ścierwusów donoszenie na UB 14.03.07, 17:11
        To po co piszesz na SBckim forum?
      • tw_wielgus Re: Dla GW-nianych ścierwusów donoszenie na UB 14.03.07, 17:13
        janul1 napisał:

> to nic takiego, zabawa, po której ludzi mordowano. Poraza nikczemnosc
        > "Ałtorytetów" zgromadzonych w ubeckim organie - GW.

No stary ciebie to tak poraziło, że porażenie mózgowe przy tym to kaszka z
        mlekiem
        • stoltzman Prawda historyczna to "porazenie" czy moze nawet 14.03.07, 17:25
          antysemityzm?
    • milena.rl a agent PIS-u? 14.03.07, 17:12
      albo młody nauczyciel historii z MW?
      Jaki sens ma lustracja skoro obecna władza równolegle konstruuje nową siatkę
      swych popleczników i szpicli. To ich też kiedyś będą lustrować?

To ludzie działający na rzecz PRL mają się całe życie kajać, bo taki kaprys
      obecnej władzy? A może oni wierzyli, że też robią coś dla dobra wspólnego?
      Takie akurat mieli wtedy poglądy. Czy należy karać za poglądy lewicowe, chwalić
      za teofaszystowskie?
      Cały naród ma pokornie podskakiwać na skakance wywijanej przez bliźniaków?

• piskoala Giertych: Czego były agent SB ma nauczyć młodzież 14.03.07, 17:13

głupy mają o czym gadać: gadają o agentach.

Ta koalicja to pierwszy w Europie alians kretynów, pzygłupów,
      troglodytów, filipinek, i baranów z agentami,
      którym też się udało inaczej

----
      poTworki, PiSekciarze, PRLe
      • stoltzman P(iss)O(ff) 14.03.07, 17:21
        "alians kretynów, pzygłupów, troglodytów, filipinek, i baranów z agentami"
        Ciagle brzmi lepiej niz volksdeutch-ow ...

video.google.com/videoplay?docid=-5283799625388778394
    • stoltzman W SB byles Wesoly ze ci sie pomysl nie podoba? 14.03.07, 17:16
      • wesoly_siewca_pesymizmu Re: W SB byles Wesoly ze ci sie pomysl nie podoba 14.03.07, 18:12
        Za młody jestem, pomysł mi się podoba, rozszerzyłbym go na wszystkie branże i
        dziedziny życia.
        • wesoly_siewca_pesymizmu Re: W SB byles Wesoly ze ci sie pomysl nie podoba 14.03.07, 18:12
          Nawet bym zakazał np. kupowania mieszkań przez sbków, bo mogą zdewastować
          • stoltzman Ze soba polemizujesz, Wesoly? 14.03.07, 18:19
            • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Ze soba polemizujesz, Wesoly? 14.03.07, 18:26
              nie, enter mi się za szybko wcisnął, jak widzę komunistyczną zarazę to mi się
              ręce trzęsą. ;)
    • socjalliberal Czego piewcy faszyzmu mają nauczyć młodzież? 14.03.07, 17:17
      Oj, przepraszam, popełniłem błąd, przecież tatuś grzecznie współpracował z
      Jaruzelskim.
      • adas313 Jak to czego?? 14.03.07, 17:26
        A choćby tego, że wyrzucenie Armii Czerwonej z Polski było poważnym błędem.
    • arahat1 Czego taki zlozony nienwiscia czlowiek moze 14.03.07, 17:17
      wniesc do kultury i nauki ciemnogordu??? niedaleko padlo jablko od ojca ..
    • kazimierz4031941 Giertych: Czego były agent SB ma nauczyć młodzież 14.03.07, 17:18

kiedy w Polsce zakończy się ten cyrk,kiedy władze pomyślą o przyszłości.
    • loppe Giertych: Czego były agent SB ma nauczyć młodzież 14.03.07, 17:26
      no ale nie wykorzystujmy niepopularności Giertycha do moblizowania opinii
      dla...gloryfikacji agentów? zwariwoaliście ludzie?
    • markka Giertych: Czego były agent SB ma nauczyć młodzież 14.03.07, 17:29
      A kim byl tatus Romcia w stanie wojennym i co robi dzis?Chce uczyc nie tylko
      dzieci w jakiejs tam szkolce ale cala europe.Co powinnismy zrobic w takim razie
      z Giertychami?
      Macie ciekawe pomysly?
    • r306 Ludzie! Laczcie fakty w calosc :)))))) 14.03.07, 17:33
      Bo lykacie dzialania Giertycha jako pojedyncze zrywy, a to jest calosciowy
      projekt ;)
      Pod haselkami "walki z lobuzeria w szkolach" Giertych na dniach przepchnal
      nowele ustawy oswiatowej. Walki z lobuzeria tam jest niewiele - ale jest
      kilka "ciekawych zapisow".
      1. Dyrektorow szkol powolywac teraz beda kuratoria, a nie tak jak dotychcas -
      jednostki, ktorym administracyjnie podlegaja szkoly. Kuratoria podlegaja....
      pod ministerstwo Romcia.
      2. Nauczyciele niby pod katem ich ochrony - stana sie teraz funkcjonariuszami
      publicznymi - a druga strona medalu "funkcjonariusza" jest taka, ze slucha - za
      brak posluszenstwa sie go wywala.

Zaraz po przepchnieciu tej ustawy przez sejm Romek rozpoczal inicjatywe
      na "froncie". Bowiem aby przez kuratoria wprowadzic swoich dyrektorow, najpierw
      trzeba starych wyp.......
      Tak wiec co drugi dzien jestesmy oswiecani co raz to nowymi pomyslami na
      bezwarunkowe usuwanie wlasnie dyrektorow szkol - przedwczoraj byla to
      wspolpraca z organizacjami gejowskimi - dzis - "wspolpraca" z SB.

Romus idzie szeroka lawa PO WLADZE ABSOLUTNA W SZKOLACH.
      A Wy go oceniacie jako idiote, szydzac z pojedynczych - zdawac by sie moglo
      glupich kroczkow....
      A to on z Was robi WALA!!! Posieci swoj honor, dobre imie - ale te wladze
      zdobedzie! Bezie lizal tylek Lepperowi i sie z nim kumplowal, bedzie robil
      podchodzy pod Jarka, a Wam ukazywal twarz idioty - ale efekt osiagnie...

Ale mam dla Was jedno pocieszenie - Romcio nie jest wieczny... zdaje sie, ze o
      tym zapomnial i sam Romcio....
      • 1utek Re: Ludzie! Laczcie fakty w calosc :)))))) 14.03.07, 17:59
        >
        > Ale mam dla Was jedno pocieszenie - Romcio nie jest wieczny... zdaje sie, ze
        o
        > tym zapomnial i sam Romcio....

Nawet najdłuższa żmija przemija.
        • r306 Amen :) 14.03.07, 18:00
          • stoltzman Mata racje chopoki 14.03.07, 18:31
            Trzeba przejsc na wzor amerykanski: homoseksualizm, pederastwo, poronografia,
            narkotyki, alkohol, papierosy, itd., itp. w szkolach. To by wam pasowalo? Rynek
            na maryche by sie wam zwiekszyl czy latwiej pederastom operowac na takim
            terenie?
            • r306 Dziwne..... 14.03.07, 18:38
              Amerykanie to jedne z bardziej patriotycznych narodow...
              Maja tez najwiecej naukowych nagrod Nobla a ich uczelnie sa zawsze w czolowce
              instytutow naukowych. Piszesz wlasnie z komputera "wynalezionego" w USA,
              przesylasz te informacje dzieki wynalazkowi Amerykanow - ARPANET...
              Ba - nie wszedlbys na te domene, gdyby nie system DNS, calkowicie kontrolowwany
              przez Amerykanow... Mam nadzieje, ze o stystemach operacyjnych i oprogramowaniu
              nie musze pisac? :) Tylko mi nie pisz o Lnuxie bhehehehe

I patrz - ile to mozna zrobic dobrego, fajczac maryche, popijajac wode, du..
              sobie na korytarzach szkol....
              • adas313 Re: Dziwne..... 14.03.07, 18:40
                > Ba - nie wszedlbys na te domene, gdyby nie system DNS, calkowicie kontrolowwany
                > przez Amerykanow...

A serwer GW stoi na serwerze IBM.

• adas313 Re: Dziwne..... 14.03.07, 18:41
                  Tfu, serwis GW, a nie serwer GW ;o)
                • r306 Adam - przede wszystkim - kazde dziecko w USA... 14.03.07, 18:50
                  ... zna hymn swojego kraju znacznie lepiej niz nasz premier....

O czym my tu gadamy....
                  Stare byki a odpowiadamy na zaczepki jakiegos gow.....
                  • m.e.n Re: Adam - przede wszystkim - kazde dziecko w USA 15.03.07, 01:01
                    Otóż to! Dajemy się prowokować prowokatorom spod wiadomego sztandaru. Po co?
                    Ich trzeba ignorować. Niech się bujają.

Masz rację, że niewielu chce spojrzeć na problem całościowo. W kilku miejscach
                    pisałem, że tematami Romana i innych "oświeconych" wadza dzieli nas wszystkich
                    równo. Spory idą często o drobiazgi - najczęściej o „michę”. A tymczasem...
                    Daje się zauważyć, że coraz więcej współobywateli przeciera oczy ze zdumienia i
                    zaczyna mieć dość...
            • mark.parker Re: Mata racje chopoki 15.03.07, 06:23
              stoltzman napisała:

> Trzeba przejsc na wzor amerykanski: homoseksualizm, pederastwo, poronografia,
              > narkotyki, alkohol, papierosy, itd., itp. w szkolach. To by wam pasowalo? Rynek
              >
              > na maryche by sie wam zwiekszyl czy latwiej pederastom operowac na takim
              > terenie?

Jak kurdupel zbuduje te trzy miliony mieszkań i 66% Polaków, tak jak 66%
              Amerykanów stanie się właścicielami mieszkań i domów zamiast wynajmować, często
              nie płacąc, będziesz mógł podskakiwać. Na razie siedź cicho, "pederastwo" ty
              moje, jak kurduple za komuny, i poducz się polskiego, bo nie zasługujesz nawet
              na miano "polskojęzycznego", tylko zwykłego kretyna.
      • luigi22 A śnia Ci się czasem pożary? 14.03.07, 19:04
        Szkoda słów
        • r306 Memento mori - supiam spokojnie :) 14.03.07, 19:07
          Cos jeszcze Cie troska?
    • pies_na_lewizne agenci SB i UB moga młodzieży wiele nauczyć 14.03.07, 17:41
      agenci SB i UB moga nauczyć młodzież przesladowania, szantazu, i torturowania
      ofiar.
      • lewy_kaczor kto ci płaci sprzedajny psie za te brednie...? 14.03.07, 17:47
        ...jakoś dziwnie się dzieje na Forum znienawidzonej przez ciebie GW, że wystarczy ciebie, junkra, albo innego "myślącego inaczej" ostrzej skrytykować i juz administrator Forum wycina krytykę...

a może GW ci płaci, żeby Forum wygladało na pluralistyczne...???
    • pies_na_lewizne poza min. Ziobra min Giertych jest chyba najlepszy 14.03.07, 17:44
      poza min. Ziobrą min. Giertych jest chyba najlepszym ministrem w rządzie J.
      Kaczynskiego.

Tak trzymac panie Giertych!
      • 1zorro Re: poza min. Ziobra min Giertych jest chyba najl 14.03.07, 17:52
        masz racje! Takich debili w tym kraju trzeba!
      • r306 Bhehehe - psie - rozwaliles mnie :) 14.03.07, 17:53
        Rozumiem, ze oceniasz dokonania ministrow po ilosci konferencji prasowych i
        wosokosci "wypianych" na tych konferencjach "C"? :)
        Tu sie zgodzie - obaj ministrowie ida leb w leb ;)
        Sa rowniez niezrownani w ilosci przwyroconych "sprawdzonych" w komunie
        rozwiazan :)
        Ziobro - podleglosc prokuratorow, reczne sterowanie dochodzeniami, sady
        dorazne... a przepraszam - zeby odroznic od dokonania Kiszczaka - zmieniono
        nazwe - 24godzinne :) Bo ustawowo trudno je odroznic od tych doraznych.....

Giertych
        - sprawdzone w komunie mundurki - przy tej samej socjalistycznej argumentacji -
        ze biedne dzieci nie beda odrozniac sie od bogatych
        - dyrektorzy powolywani przez kuratoria podlegle ministerstwu
        - wilcze bilety ze szkol
        - wychowanie "patriotyczne" (no to umarlo Giertychowi jakos chwilowo)
        - zwalczania kazdej innosci
        - zwalczanie ludzi o innej przeszlosci niz wymarzona przez Giertycha - za
        komuny, AKowiec tez nie mogl byc nauczycielem - sialby imperialny ferment wsrod
        modzierzy.......

Tak wiec Psie - masz w sumie racje :) W przywracaniu komuny - sa
        bezkonkurencyjni.
        • 1zorro Re: Bhehehe - psie - rozwaliles mnie :) 14.03.07, 17:57
          i ciagle ucza sie od Lukaszenki.A po cichu studiuja pewnie Mein Kampf i Dziela
          Lenina na przemian....Latajace kaczory
          • stoltzman Zero, a ty w starej zerowej formie ... 14.03.07, 18:21
      • 1utek Re: poza min. Ziobra min Giertych jest chyba najl 14.03.07, 18:01
        pies_na_lewizne napisał:

> poza min. Ziobrą min. Giertych jest chyba najlepszym ministrem w rządzie J.
        > Kaczynskiego.
        >
        > Tak trzymac panie Giertych!

Masz rację . Żaden z nich nie grzeszy nadmiarem rozumu
      • adas313 Najlepsza jest Gęsicka, potem długo długo nic. 14.03.07, 18:08
        A różnice wewnątrz tej reszty są pomijalnie małe: w końcu co to za różnica czy
        jest dno i dwa metry mułu, czy tylko dno i metr mułu?
    • sar11 Giertych: Czego były agent SB ma nauczyć młodzież 14.03.07, 17:47
      Romek! Zwolniło się miejsce w szpitalu psychiatrycznym,wykorzystaj okazję,może
      Cię podleczą.
      • 1zorro Czego psychiczny Giertych dzieci moze uczyc? 14.03.07, 17:50
        z jego faszystowskimi pogladami? No to chyba jakies zarty! A poparcie dla LPR
        mniejsze niz dla Marsjan... I ciagle spada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka