Dodaj do ulubionych

Senator PiS: Premier nie naciska na TK

14.03.07, 22:11
dziwna jest ta nowa wersja erpe, cos za bardzo przypomina mi dobre dawne
czasy dobrotliwego tow. Chruszczowa walącego walonkkiem w mównicź ONZ. Dobrze
chociaz, że Kaczor rubaszki nie nosi.
Obserwuj wątek
    • mandaryn49 Senator PiS: Premier nie naciska na TK 14.03.07, 22:14
      Putrał - Putrał - aż się sfutrał !!!Ten facet zna się na wszystkim - nawet na
      przekrętach przy oczyszczalni ścieków w Białymstoku. Żeby mógł toby Jarusiowi
      bez wazeliny do dupy wlazł.
      • ukropp Premier nie naciska i nie nazywa sie kaczynski 14.03.07, 22:54
        ... wladza mowi - wladza wie...
        • login.gazeta1 [...] 14.03.07, 23:07
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • jas_wedrowniczek2 Naród za głupi by zrozumieć geniusz J.Kaczyńskiego 15.03.07, 10:01
            Wszystko to co powie Jarosław K. jest przeciez prawdą objawioną. Jaruś przecież
            nie może się mylić. Należy Jarusia czcić i wielbic, a jak ktoś ma inne zdanie,
            to znaczy iż jest zbyt tępy by pojąć swym marnym umysłem wielkość jego
            geniuszu.
            Co gorsza, prawdopodobnie miał to nieszczęscie, że wdał się w jakiś zły UKŁAD i
            powinien jak najszybciej zmienić środowisko i złożyc samokrytykę.

Obawiam się tylko iż Jarosław K. będzie niedługo sam musiał sprawować władzę
            ustawodawczą , sądowniczą i wykonawczą, naród przeciez jest za głupi by pojąć
            geniusz.

PS:
            Za największego wroga mają ludzie tego, kto mówi im prawdę. (Platon)

• charybdis Były wnioski o votum nieufności... 14.03.07, 22:28
      ... wobec Leppera, Giertycha i innych pomniejszych CZŁONKÓW tego rządu.
      Czas na wniosek o votum nieufności dla Kaczora.
      • strv_101 Re: Były wnioski o votum nieufności... 14.03.07, 22:30
        grzesiu napierala jako komsomolec maloletni niech sie do nauki wezmie a nie o
        powaznych sprawach deliberowac mu ze starszymi.
    • chris.sz Senator PiS: Premier nie naciska na TK 14.03.07, 22:32
      Prof. Zoll ma jak najbardziej rację porównując Kaczyńskiego do Łukaszenki. Obaj
      idą "po trupach do celu". Kaczyński na razie nikogo jeszcze nie zabił, ale gdyby
      udało mu się zniczczyć demokratyczne struktury (co mu się wyraźnie marzy)-
      drżyjcie niepokorni! Nienawiść - to siła, która go napędza i która nim kieruje.
      Jeszcze trochę a kaczce trzeba będzie założyć kaganiec!
      • imie_jaszczomp Re: Senator PiS: Premier nie naciska na TK 14.03.07, 22:34
        tak, nie naciska . I w ogole jest dobrotliwy jak dziadek mroz.
    • amanasunta53 Kiedy Premier będzie ok? 14.03.07, 22:37
      Kiedy podporządkuje się ,,układowi'' i ,,ruki po szwam''.Ale...to nie Jarosław
      Kaczyński.I Zoll UWol nie pomoże.
      • imie_jaszczomp Re: Kiedy Premier będzie ok? 14.03.07, 22:42
        nie, wtedy, kiedy zrozumie ze trzeba szanowac innych ludzi, a nie tylko tych,
        ktorzy kiwaja glowkami.Wtedy,kiedy zrozumie ze Polska jest ojczyzna wszystkich
        obywateli, a nie tylko tych ktorych on wybierze.
        • amanasunta53 Re: Kiedy Premier będzie ok? 14.03.07, 22:50
          imie_jaszczomp napisała:

> nie, wtedy, kiedy zrozumie ze trzeba szanowac innych ludzi, a nie tylko tych,
          > ktorzy kiwaja glowkami.Wtedy,kiedy zrozumie ze Polska jest ojczyzna wszystkich
          > obywateli, a nie tylko tych ktorych on wybierze.
          Czyli gąbka albo kiwon(co to kiwon, odsyłam do Dołęgi Mostowicza ,,Kiwony'')
          • imie_jaszczomp Re: Kiedy Premier będzie ok? 14.03.07, 22:56
            nazwij to jak chcesz,ale kaczor robi dokladnie to samo, co kiedys robily
            komuchy- tylko pod innymi haslami, dlatego nie jest ok. A efektem jego dzialan
            jest wzmocnienie postkomuchow. Zobaczysz- bedzie tak, ze jesli nie w nastepnej
            kadencji, to za dwie- komuchy beda znowu rzadzic, a zawdzieczac to beda
            postepowaniu Kaczynskiego. Dlatego premier nie jest ok.
            • amanasunta53 Nie ma zgody... 14.03.07, 23:02
              imie_jaszczomp napisała:

> nazwij to jak chcesz,ale kaczor robi dokladnie to samo, co kiedys robily
              > komuchy- tylko pod innymi haslami, dlatego nie jest ok. A efektem jego dzialan
              > jest wzmocnienie postkomuchow. Zobaczysz- bedzie tak, ze jesli nie w nastepnej
              > kadencji, to za dwie- komuchy beda znowu rzadzic, a zawdzieczac to beda
              > postepowaniu Kaczynskiego. Dlatego premier nie jest ok.
              Postkomuna dochodziła do władzy po rządach ,,spolegliwej''prawicy typu
              UW+KLD(1993) czy AWS+UW(2001).Postkomuna się już skończyła bo straciła swoje
              ,fałszywe zresztą, lewicowe oblicze.Jedyna dla nich szansa to formacja typu LiD
              czyli urzeczywistnienie marzeń Kwaśniewskiego,Mazowieckiego i Geremka.Szansa
              na...minimum pozwalające wejśc do sejmu,nic więcej.Mimo wszystko wierze w
              rzetelny układ PiS+PO na zdrowych zasadach.Taki blok nie da szans oszołomom z
              prawa i lewa oraz konformistom typu LiD.
              • imie_jaszczomp Re: Nie ma zgody... 14.03.07, 23:12
                poniekad tez dlugo uwazalam, ze PiS i Po moga wspolpracowac, ale obserwacja
                poczynan premiera utwierdzila mnie w przekonaniu, ze "wspolpraca" z nim jest
                mozliwa tylko na jego warunkach,a zeby osignac swoj cel, prawo i ludzi traktuje
                przedmiotowo i toleruje tylko tych do ktorych ma zaufanie(a jest czlowiekiem
                nieufnym). To wlasnie on jest dla mnie oszolomem i jego sposob sprawowania
                wladzy kloci sie z moim podejsciem do spraw Polski i drogi, ktora ma podazac.
                • amanasunta53 To oceń obecne władze PO... 14.03.07, 23:20
                  To dopiero porażka.Nieufności Kaczyńskiego wcale sie nie dziwię.Tyle razy został
                  zgnojony i osmieszony w III RP,że szok.Ale...zawsze byl konsekwentny i nie
                  zmienia poglądów jak damy w XIX w.rękawiczki.
                  A ,że ma wady.Ja też je mam, Ty pewnie również.
                  Np.nieraz wypisuje takie chamskie teksty, jak mnie poniesie.

imie_jaszczomp napisała:

> poniekad tez dlugo uwazalam, ze PiS i Po moga wspolpracowac, ale obserwacja
                  > poczynan premiera utwierdzila mnie w przekonaniu, ze "wspolpraca" z nim jest
                  > mozliwa tylko na jego warunkach,a zeby osignac swoj cel, prawo i ludzi traktuje
                  >
                  > przedmiotowo i toleruje tylko tych do ktorych ma zaufanie(a jest czlowiekiem
                  > nieufnym). To wlasnie on jest dla mnie oszolomem i jego sposob sprawowania
                  > wladzy kloci sie z moim podejsciem do spraw Polski i drogi, ktora ma podazac.
                  • imie_jaszczomp Re: To oceń obecne władze PO... 14.03.07, 23:30
                    przepraszam Cie bardzo,ale Kaczynski sam sie podklada- sam robi z siebie
                    bufona, wyglasza sądy,ktorymi gnoi ludzi. Zgoda-kazdy ma wady- ja, Ty , ale to
                    on jest premierem , nie my , i powinien postepowac jak premier. Niestety wylazi
                    z niego jego malosc i ciasnota pogladow.A tak w ogle to dlaczego mam oceniac
                    obecne wladze PO? Po pierwsze nie sa u wladzy, a po drugie nie bylam ich
                    wyborca.
                    Zgadzam sie rowniez co do tego, ze Kaczynski jest konsekwentny- konsekwentnie
                    dazy do skupienia w swoim (i swoich kapciowych) reku jak najwiecej wladzy.Z
                    naszego kraju pomalu robi sie republika kolesiow, krewnych i znajomych krolika.
                  • gacekemdk Re: To oceń obecne władze PO... 14.03.07, 23:32
                    Kaczor-nieufny? Toż to eufemizm roku. Ten człowiek jest paranoikiem. A jego
                    konsekwencja jest spowodowana stanem psychicznym w jakim się permanentnie
                    znajduje. Według mnie jego problemy psychiczne mają swój początek nie w czasach
                    trzeciej erpe, lecz dużo wcześniej. Niestety obdarzony jest nikczemnym wzrostem
                    i urodą też nie grzeszy/ł. Dzieciaki potrafią być okrutne i pewnie miał
                    nieciekawe dzieciństwo. Mogę to zrozumieć, ale czy powinienem akceptować
                    premiera który nie potrafi panować nad sobą?
                    • imie_jaszczomp Re: To oceń obecne władze PO... 14.03.07, 23:34
                      staram sie byc uprzejma, zeby nikogo tu nirurazic.Nie wiem czy za krzakiem
                      gdzies nie czai sie galba, jola albo junkier, ktorzy wyleja na mnie kubel ...hm
                      powiedzmy...szamba :-))
                      • amanasunta53 Na mnie poluje pierot6 ,,ciemna (tempa) strona .. 14.03.07, 23:41
                        ruchu walki z kaczorami''.Spoko.

imie_jaszczomp napisała:

> staram sie byc uprzejma, zeby nikogo tu nirurazic.Nie wiem czy za krzakiem
                        > gdzies nie czai sie galba, jola albo junkier, ktorzy wyleja na mnie kubel ...hm
                        >
                        > powiedzmy...szamba :-))
                    • amanasunta53 Panie magistrze(doktorze) psychologii.... 14.03.07, 23:39
                      Tylko urodziwi mają mozliwość rządzenia,bo nie mieli kompleksów i nie byli
                      wyszydzani przez rówieśników?Pokaż mi ,,ładnego ''premiera.Rządzącego.Angela to
                      też nie Marilin Monroe.A Putin to nie Richard Gere.

gacekemdk napisał:

> Kaczor-nieufny? Toż to eufemizm roku. Ten człowiek jest paranoikiem. A jego
                      > konsekwencja jest spowodowana stanem psychicznym w jakim się permanentnie
                      > znajduje. Według mnie jego problemy psychiczne mają swój początek nie w czasach
                      > trzeciej erpe, lecz dużo wcześniej. Niestety obdarzony jest nikczemnym wzrostem
                      > i urodą też nie grzeszy/ł. Dzieciaki potrafią być okrutne i pewnie miał
                      > nieciekawe dzieciństwo. Mogę to zrozumieć, ale czy powinienem akceptować
                      > premiera który nie potrafi panować nad sobą?
                      • gacekemdk Re: Panie magistrze(doktorze) psychologii.... 14.03.07, 23:52
                        I owszem Putin też nie nalezy do wysokich i też pewnie miał/ma kompleksy.
                        Dlatego też jest przerażliwie ambitny i kompensował sobie wzrost uprawiająć
                        sporty walki. Pewnie tez wstapił do KGB/GRU(nie wiem co jest prawdą) aby poczuć
                        się częścią ogromnej machiny teroru. Dodawało mu to pewności siebie. Putin nie
                        jest moim ideałem polityka i czsami też reaguje nieadekwatnie na rózne sytuacje.
                        Co do pani Merkel, nie mogę się zgodzić z opinią że za młodu była bardzo
                        nieatrakcyjna. Raczej przeciętna.
                  • piotr363 On nie zostal osmieszony 15.03.07, 03:18
                    on jest smieszny,,,
      • czubas Jak zrozumie, ze Premier to nie Papiez. 14.03.07, 22:55
        Na szczescie w Polsce premier nie ma absolutnej wladzy i gdy postepuje
        niezgodnie z prawem, to inny organ konstytucyjny jak TK moze mu to wypomniec.

Kaczynski musi zrozumiec, ze mianowanie go szefem rzadu nie czyni go papiezem -
        on tez sie myli i to czesto.
        • amanasunta53 Za to TK ma licencję na nieomylność?Ciekawe. 14.03.07, 23:04
          czubas napisał:

> Na szczescie w Polsce premier nie ma absolutnej wladzy i gdy postepuje
          > niezgodnie z prawem, to inny organ konstytucyjny jak TK moze mu to wypomniec.
          >
          > Kaczynski musi zrozumiec, ze mianowanie go szefem rzadu nie czyni go papiezem -
          >
          > on tez sie myli i to czesto.
          • czubas TK po prostu zna sie na prawie. 14.03.07, 23:05
            I robi to, do czego go uprawnia Konstytucja i Ustawa o Trybunale Konstytucyjnym.
            • amanasunta53 A Premier nie zna sie na niczym.Oczywiście. 14.03.07, 23:07
              czubas napisał:

> I robi to, do czego go uprawnia Konstytucja i Ustawa o Trybunale Konstytucyjnym
              > .
              • r306 Niestety na razie tego dowodzi...... 14.03.07, 23:09
                I bynajmniej nie jest to moja zlosliwosc...
                • amanasunta53 Dowodzi nieźle .Robi swoje i to konsekwentnie... 14.03.07, 23:15
                  I nie jest to moja odosobniona opinia w Polsce.Sporo ludzi dobrze ocenia
                  Premiera i PiS.
                  Co nie oznacza ,że podoba mi sie wszystko co ten rząd robi.Ale wolę taki rząd
                  niż Belki,Millera czy Buzka.

r306 napisał:

> I bynajmniej nie jest to moja zlosliwosc...
                  • r306 Hmmm postawilas mnie przed trudnym wyborem.... 14.03.07, 23:23
                    ... rzad Belki, Millera, Buzka i Jaroslawa....
                    Jak widac, musielismy strasznie nagrzeszyc, ze bog ukaral nas taka galeruja
                    postaci...

A co do merritum - wybacz, ale nawet sztandorowa likwidacje WSI sknocili. I TO
                    JEST PROMBELM! Ustawa lustracyjna - znowu gniot i znowu bedziesz zlowieszczyc
                    na TK, ktory czesc zapisow uwali, szukuje sie ustawa deubekizacyjna - i jesli
                    bedzie taka jak przymarka - to nie tylko w koszu TK to skoczny, ale jeszcze
                    beda skargi do Strassburga.

Wiesz co - pozno, jest, na szczerosc mi sie zbiera - nie jestem sympatykiem
                    Jaroslawa, niemniej - wierz mi - sadzilem, ze przynajmniej bedzie skurczybyk
                    legalista i wykonczy czerwonych PRAWEM. Dlatego bylem za koalicja PiS i PO.
                    Niestety Jaroslaw zaczyna mnie przerazac swoja ignorancja prawna (o Ziobrze nie
                    wspomne).... Zebys nie byla stratna - PO przeraza mnie swoja biernoscia.....
                    • amanasunta53 Hmmm.... 14.03.07, 23:30
                      > Zebys nie byla stratna - PO przeraza mnie swoja biernoscia.....
                      A mnie brakiem pomysłów i wybujałymi ambicjami Tuska.
                      Co do opinii o ustawodawstwie, to źródłem tych,,gnitów''jest ...Konstytucja.To
                      jest dopiero porażka ,osiagnięcie komformizmu i kompromisu z komuną.
                      Cokolwiem nowego do niej odniesiesz ,jest złe.Bo dobre rozwiązania ocenia sie
                      nie porównując do złego wzorca.
                      • r306 Dziewczyno... bo czkawki dostane przed zasnieciem. 14.03.07, 23:37
                        > Co do opinii o ustawodawstwie, to źródłem tych,,gnitów''jest ...Konstytucja
                        Czyli jednak podbijasz bezrefleksyjnie bebenek Jaroslawa, ktory ostrzy sobie
                        zabki i na nia... bo mu przeszkadza....
                        Smutne.

Wiedz, ze jesli nie w TK, to te same usawy beda padac w Strassburgu i bedziesz
                        sie wowczas pieklic na "komusza Unie"....
                        Piszesz o wybujalych ambicjach Tuska. A ja Ci mowie, ze jak Tusk to gow...niarz
                        i to go ostatecznie zgubi, tak Was zgubi apetyt na autorytaryzm i
                        poczucie "misji"...
                        Dobrych snow - i niech to nie beda "sny o potedze" - bo to nie sa dobre sny....
                        • amanasunta53 Ustawy ,,padaja'' w Strassburgu ale nie takie... 14.03.07, 23:47
                          Takimi to się Strassburg nie zajmuje.Nie są łamane wolności i prawa człowieka.
                          Miłych snów

r306 napisał:

> > Co do opinii o ustawodawstwie, to źródłem tych,,gnitów''jest ...Konstytuc
                          > ja
                          > Czyli jednak podbijasz bezrefleksyjnie bebenek Jaroslawa, ktory ostrzy sobie
                          > zabki i na nia... bo mu przeszkadza....
                          > Smutne.
                          >
                          > Wiedz, ze jesli nie w TK, to te same usawy beda padac w Strassburgu i bedziesz
                          > sie wowczas pieklic na "komusza Unie"....
                          > Piszesz o wybujalych ambicjach Tuska. A ja Ci mowie, ze jak Tusk to gow...niarz
                          >
                          > i to go ostatecznie zgubi, tak Was zgubi apetyt na autorytaryzm i
                          > poczucie "misji"...
                          > Dobrych snow - i niech to nie beda "sny o potedze" - bo to nie sa dobre sny....
                          • r306 Zieeewwww Nie zapoznalas sie z uzasadnieniem 14.03.07, 23:51
                            wyroku TK jednak... Chcciaz prosilem
                            Szkoda, bo nie napasalabys wowczas tego zdania:
                            > Takimi to się Strassburg nie zajmuje.Nie są łamane wolności i prawa człowieka.
                            Zadaj sobie w koncu ten trudn i przeczytaj uzasadnienie. Tego nie jest az tak
                            duzo.
                            Dobranoc.
                          • martishia7 Re: Ustawy ,,padaja'' w Strassburgu ale nie takie 14.03.07, 23:52
                            Ale zająłby się ETS. Jak raz kwestia samorządności leży UE na sercu i jest o
                            niej co nieco w traktacie. Z resztą TK, najprawdopodobniej prawidłowo,że jest ta
                            boska ustawa także z prawem unijnym sprzeczna. Bo tak w ogóle test
                            proporcjonalności jest najważniejszym przeprowadzanym przez ETS. Dobranoc.
                      • gacekemdk Re: Hmmm.... 14.03.07, 23:39
                        Jasne. Zamiast dostosować ustawy do konstytucji, to trza zmienić konstytucję?!?
                        I właśnie to jest typowe dla nieudaczników, jakimi są w znakomitej większości
                        członkowie i sympatycy pisu: zawsze wina leży gdzie indziej. Wy jesteście tacy
                        wspaniali tylko "układ" wam nie pozwala na samospełnienie się. Kompleksiarze!
                        • amanasunta53 Lepiej byc kiwonem..... 14.03.07, 23:43
                          Jak nie wiesz o czym pisze to przeczytaj ,,Kiwony'' Dołegi Mostowicza.
                          gacekemdk napisał:

> Jasne. Zamiast dostosować ustawy do konstytucji, to trza zmienić konstytucję?!?
                          > I właśnie to jest typowe dla nieudaczników, jakimi są w znakomitej większości
                          > członkowie i sympatycy pisu: zawsze wina leży gdzie indziej. Wy jesteście tacy
                          > wspaniali tylko "układ" wam nie pozwala na samospełnienie się. Kompleksiarze!

• australopitecus Re: Hmmm.... 14.03.07, 23:58
                          Zamiast dostosować ustawy do konstytucji, to trza zmienić konstytucję?!?
                          > I właśnie to jest typowe dla nieudaczników, jakimi są w znakomitej większości
                          > członkowie i sympatycy pisu:

To nie jest postepowanie nieudacznikow, takie postepowanie cechuje bolszewikow,
                          a ogolniej tych, ktorzy popieraja systemy totalitarne.
                          • gacekemdk Re: Hmmm.... 15.03.07, 00:08
                            A bolszewicy to kto? Nie byli to ludzie nie radzacy sobie w istniejacym
                            systemie? Ale to jest generalizowanie. Teoretycy komunizmu byli idealistami,
                            wierzacymi w utopie. A zyskali mendy, które jak g...o zawsze wypływają na
                            wierzch. I natychmiast wysyłali w/w ideologów do piachu.
                            • australopitecus Re: Hmmm.... 15.03.07, 00:45
                              Bolszewicy nie byli idealistami. Uparcie dazyli do wladzy, eliminowali wrogow,
                              w tym towarzyszy komunistow. Gardzili ludzmi, prawem, przypisywali sobie
                              absolutna nieomylnosc. Sprytnie zmieniajac prawo i stosujac terror
                              podporzadkowali sobie narod, a po po wojnie przy nieswiadomej pomocy Amerykanow
                              pol Europy. Marks bo jego mysle, masz na mysli piszac o teoretykach byl
                              filozofem. Rzady sprawiedliwosci spolecznej w Polsce juz byly i co z tego
                              wyszlo jest powszechnie wiadome. Uwazasz ze los cie skrzywdzil? wybieraj
                              madrych i tych ktorzy ci nic nie obiecuja. Wiedz ze politycy ktorzy mowia, ze
                              cos dostaniesz po pierwsze klamia, a po drugie zeby dac tobie musza zabrac
                              innym, a to jest wlasnie to co robili bolszewicy.
                              • gacekemdk Re: Hmmm.... 15.03.07, 00:59
                                Nie mogę się zgodzić z tym, że nie było idealistów. Kiedyś poznałem faceta(był
                                bardzo stary i niedołężny) który przesiedział połowę swojego życia w różnych
                                wiezieniach przed wojną i za komuny. Ciagle domagał się sprawiedliwości
                                społecznej. Skończył w domu starców. A czy to robił bo nie umiał znależć swojego
                                miejsca w społeczeństwie? Był nieudacznikiem? Był naiwniakiem? Nie wiem. Umarł
                                krótko po tym. Ja osobiście uwazam się za liberała. I tu nie chodzi o
                                pseudoliberalizm w wydaniu PO lub UE(nie mówiąc już o lewicowy PIS).
                            • australopitecus Re: Hmmm.... 15.03.07, 00:53
                              Nie wiem co masz na mysli piszac o teoretykach i medach. Wedlug twojego
                              podzialu teoretykiem byl Marks, a Lenin meda. Bolszewicy to nie byli ludzie,
                              ktorze nie potrafili sobie radzic. Radzili sobie doskonale gardzac ludzmi,
                              naginajac i zmieniajac prawo, bardzo szybko opanowali narod. Nigdy nie ufaj
                              politykom, ktorzy obiecuja ci, ze cos dostaniesz bo: po pierwsze klamia -
                              zawsze, a po drugoe zeby dac tobie musza innym zabrac, a to zabieranie to jest
                              to wlasnie to co robili bolszewicy. Najlepiej!
              • czubas premier ma oczywiste problemy ze znajomoscia 14.03.07, 23:22
                premier ma oczywiste problemy ze znajomoscia prawa.
                Powinien zatrudnic sobie dobrych doradcow - oszczedzilby sobie wstydu porazki.
    • jodlo Kaczyński to nieodrodny klon tow. Wiesława. 14.03.07, 22:42
      • imie_jaszczomp Re: Kaczyński to nieodrodny klon tow. Wiesława. 14.03.07, 22:49
        to podobienstwo rzuca sie w oczy, kiedy J.O.Pan Premier gromi wrogow z mownicy,
        nie?
        • amanasunta53 Nie pamiętam Gomułki ale chyba przeginacie... 14.03.07, 22:54
          imie_jaszczomp napisała:

> to podobienstwo rzuca sie w oczy, kiedy J.O.Pan Premier gromi wrogow z mownicy,
          >
          > nie?
          NIE!
          • imie_jaszczomp Re: Nie pamiętam Gomułki ale chyba przeginacie... 14.03.07, 22:58
            to dlatego, ze nie pamietasz Gomulki- obejrzyj stare kroniki. I sposob
            zachowania i retoryka...to samo.
          • john_jasny Re: Nie pamiętam Gomułki ale chyba przeginacie... 15.03.07, 05:06
            amanasunta53 napisała
            ............................
            to podobienstwo rzuca sie w oczy, kiedy J.O.Pan Premier gromi wrogow z mo
            > wnicy,
            > >
            > > nie?
            > NIE!
            ===========================================================
            Napisz ze jestes zakochana w kaczym kurduplu to cie zrozumie, Jesli nie to
            zapewne jestes tylko glupia. Gomulka tez byl wspanialym przywodcom z bardzo
            duzym poparciem na poczatku. A na koncu doszedl do wniosku ze spoleczenstywo
            jest do dupy i przez to nie da sie zrobic dobrobytu.
    • amanasunta53 Oglądałam Napieralki to żenada i chamstwo... 14.03.07, 22:46
      Te stare komuchy,nawet Miller,to Himalaje kultury w stosunku do depresji
      chamstwa tego kmiota.A Schetyna jak zwykle,tylko mu się gęba smiała od ucha do
      ucha.
      • gacekemdk Re: Oglądałam Napieralki to żenada i chamstwo... 14.03.07, 23:21
        A co, ma płakać, że Kaczor znowu się zbłażnił?
        • amanasunta53 Grzesio się zbłaźnił ,nie pierwszy raz,pajac SLD 14.03.07, 23:23
          gacekemdk napisał:

> A co, ma płakać, że Kaczor znowu się zbłażnił?
    • krychola rzeczywiście jest bzdurą poruwnywać Kaczyńskiego 14.03.07, 22:47
      z Łukaszenką. Przynajmniej z tego drugiego nikt się nie śmieje.

uważa senator PiS Krzysztof Putra. - Nikt nie chce przeprowadzić zamachu na
      Trybunał Konstytucyjny. Dyskusja jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Bzdurą jest
      porównywanie Kaczyńskiego do Łukaszenki
      • antymoher5 Re: rzeczywiście jest bzdurą poruwnywać Kaczyński 14.03.07, 22:58

Faktycznie-Łukaszenka jest orłem,w porównaniu do kaczki
      • gacekemdk Re: rzeczywiście jest bzdurą poruwnywać Kaczyński 14.03.07, 23:22
        A do Pinocheta można?
      • john_jasny Re: rzeczywiście jest bzdurą poruwnywać Kaczyński 15.03.07, 05:10
        krychola napisał:

> z Łukaszenką. Przynajmniej z tego drugiego nikt się nie śmieje.
        >
        > uważa senator PiS Krzysztof Putra. - Nikt nie chce przeprowadzić zamachu na
        > Trybunał Konstytucyjny. Dyskusja jeszcze nikomu nie zaszkodziła. Bzdurą jest
        > porównywanie Kaczyńskiego do Łukaszenki
        ===========================================================
        Narazie narazie krychola. Przeanalizuj rzady Lukaszenki zprzed 9-laty.
        Uderzajace prawdopodobienstwo rozwoju wydazen.
        • krychola Re: rzeczywiście jest bzdurą poruwnywać Kaczyński 16.03.07, 18:56
          Ale z Łukaszenki od początku nikt się nie śmiał! A Kaczory jednak mają
          kompleksy i chyba nic tak bardzo złego Polsce nie zrobią że stracimy
          demokracje. Chociaż Łukaszenka podobno te swoje wybory uczciwie wygrywa! Tylko
          tyle że nikt nigdy nie słyszał o jego przeciwnikach bo media są pod władzą jego
          samego.
          > ===========================================================
          > Narazie narazie krychola. Przeanalizuj rzady Lukaszenki zprzed 9-laty.
          > Uderzajace prawdopodobienstwo rozwoju wydazen.
    • antymoher5 Przykre 14.03.07, 22:50
      Ponoc kaczor to prawnik.Żałosne
      • amanasunta53 Re: Przykre 14.03.07, 22:52

Ponoc Zoll to profesor prawa.Żałosne
        • antymoher5 Zoll ma klasę 14.03.07, 22:55
          /w odróżnieniu od kaczek/
          • amanasunta53 Re: Zoll ma klasę 14.03.07, 22:56
            antymoher5 napisał:

> /w odróżnieniu od kaczek/
            Nawet dwie pełne skończone, ze świadectwem ukończenia.
            • antymoher5 Re: Zoll ma klasę 14.03.07, 23:00
              Za masło?
              • amanasunta53 ? 14.03.07, 23:05
                antymoher5 napisał:

> Za masło?
            • martishia7 Re: Zoll ma klasę 14.03.07, 23:28
              A teraz jak TK uwali lex Ziobro o sądach ekspresowych, to znowu będzie,że ktoś
              tu jest w zmowie z Trybunałem? Jeżeli będzie wyrok niemiły dla ustawy, to będzie
              znaczyło ,że wszyscy konstytucjonaliści i karniści, którzy przewidywali taki
              wyrok mieli przecieki z TK?

Nie. To po prostu widać,że ta ustawa nie ma szans. Postanowienia jej są żywcem
              wyjęte z Kodeksu Postępowania Karnego z 1969 roku. I może to jeszcze kogoś
              dziwi,ale rozwiązania prawnokarne z okresu późnego Gomułki nie spełniają wymogów
              demokratycznego państwa prawnego...
              • r306 Niestety to jakies bledne kolo.... 14.03.07, 23:31
                Niby chca dobrze, ale knoca ustawe za ustawa niemilosiernie. A pozniej jeszcze
                zamiast cicho przyjac wyrok TK i korzystajac ze wskazowek, szybko ustawe
                poprawic, to podnosza krzyk, ze im sie krzywda dzieje....
                Jakis istny obled......
                • martishia7 Re: Niestety to jakies bledne kolo.... 14.03.07, 23:40
                  Ale co oni do cholery robili na I / II roku studiów// Ja wiem,że Kaczyńscy
                  jeszcze w innym duchu byli za komuny nauczani,to może nie nadążają za
                  demokratycznymi trendami. Ale taki Ziobro to już chyba za nowej Polski studia
                  kończył, gdzie na pierwszym planie w materii karnoprocesowej jest prawo do
                  OBRONY, do RZETELNEGO procesu etc, etc.
                  A z Konstytucyjnego to na wagary chodził, czy jak?
                  • imie_jaszczomp Re: Niestety to jakies bledne kolo.... 14.03.07, 23:42
                    sluchaj, to sa wszyscy wyznawcy WODZA. Wodz mowi- znaczy wie. Co tam jakies
                    ustawy i prawa.Prawa dla oskarzonych?!Kpisz chyba !:-))
                  • r306 Pojecia nie mam....co robili na wykladach... 14.03.07, 23:42
                    W odroznieniu od Ziobry nie mam manii przesladowczej, wiec nie sledze ludzi i
                    ich nie nagrywam ;)
                    • martishia7 Re: Pojecia nie mam....co robili na wykladach... 14.03.07, 23:48
                      W sumie to najbardziej podoba mi sie reakcja środowisk uniwersyteckich. One i
                      tak swoje wiedzą i patrzą na ich fochy i pomysły z delikatną pobłażliwością,
                      wskazaną w kontaktach z osobami ułomnymi umysłowo.:)

Cyt. "Proszę państwa ministerstwo sprawiedliwości wiąże ogromne nadzieje z
                      postępowaniem w trybie przyspieszonym. No cóż.... Niechaj sobie wiąże."
                      • r306 A tak swoja droga - gdzie on tych wszystkich... 14.03.07, 23:54
                        ... pijanych rowerzystow powsadza???
                        Do piwnic pod URMem? Przeciez zadne wiezienie ich nie przyjmie, bo nawet na
                        strychach sa juz tam kozetki.....
                        • imie_jaszczomp Re: A tak swoja droga - gdzie on tych wszystkich. 14.03.07, 23:56
                          jesli czesc tych rowerzystow bedzie funkcjonariuszami partyjnymi to powie "eeee
                          tam, mala szkodliwosc", i pusci do domu. Ludzki pan.
                          • martishia7 Re: A tak swoja droga - gdzie on tych wszystkich. 15.03.07, 00:20
                            Nie ma się co śmiać, to jest kłopot. Obecnie 30 tyś czeka na odsiadkę, a
                            więzienia osiągają takie stany przepełnienia,że niedługo nas Strasburg oskarży o
                            tortury i nieludzkie traktowanie. Ale summa summarum raczej w tych sądach
                            zapadać będą wyroki 'niewięzienne'
        • czubas a ponoc Kaczynski i Ziobro to prawnicy. Żałosne 14.03.07, 22:57
          Żałosni prawni dyletanci jak Jaroslaw Kaczynski i Zbigniew Ziobro musza sie
          przyzwyczaic do tego, ze nie zawsze maja racje. A zwlaszcza juz w kwestiach
          prawnych obaj powinni sobie zatrudnic dobrych doradcow.
        • 1410_tenrok [...] 14.03.07, 22:59
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • antymoher5 Re: A ty z pewnoscią nie człowiek, tylko......... 14.03.07, 23:02
            Kto się kaczką urodził,ten kanarkiem nie padnie/chciałem być uprzejmym/
    • elfhelm Marszałek Technik to jeden z Rzygolaków... 14.03.07, 22:57
      Czyli polityków, od których widoku zbiera się na wymioty.
      • chloppolski1 ...ale udaja... 14.03.07, 23:14
        ...ze sie kloca...bo wedle Trybunalu za zlamanie prawa Gronkiewicz, otrzymala
        bonifikate a za "ublizanie" trybunalowi,wedle obowiazujacego trybu doraznego
        Kaczynski jeszcze jest na wolnosci.
        To moze ja skromny "rowerzysta" z otchlani uwiezienia sie wypowiem tez na temat
        trybunalu a wlasciwie jego sedziow,ze to prostytutki bolszewickie. Nie pieprz
        nam premierze o przestrzeganiu prawa, bo ja "zwykly rowerzysta", czy
        przestrzegam prawa, czy tez nie to byle lach milicyjny, ktory nazywa sie
        milicjantem i tak moze mnie wsadzic do lochu, jak mu sie spodoba.
        Jak mam isc i wiezienia zupelnie niewinnie, to wole nazywac zgodnie zreszta z
        prawda, sedziowie, prokuratorzy, milicjanci to pomioty po Leninie, Stalinie i
        Hitlerze.
        Nazwisko nizej podpisanego "rowerzysty" dla wyzej zainteresowanych
        Janusz Krzeski
        • r306 Za stany depresyjne jeszcze do paki nie wsadzaja:) 14.03.07, 23:17
          Ale tak ogolnie - wiosna ladna, chociaz chlodno troszke jeszcze - wiec polecam
          jakas fajna wycieczke rowerowa :) Ja jade na ryby.

Po co sie bowiem unosic? ;)
    • tadjan Senator PiS: Premier nie naciska na TK 14.03.07, 23:19
      Mały zgrany, tchórzliwy koleś, który zachowuje się jak chłoptaś w piaskownicy.
      Pasuje do grzybka, cymańskich, edgarów itp towarzystwa. Odpuść gościu bo jesteś
      śmieszny.
    • premier_hiacynt_wielki Leszek Miller mowi: TK to szambo - PISS by chyba 14.03.07, 23:22
      procz TS,komisji sledczej,dymisji chcial publicznego ukorzenia, nastepnie
      ukamieniowania calgo SLD ... ale to jakby zrobil SLD
      • 123rbr Re: Leszek Miller mowi: TK to szambo - PISS by ch 15.03.07, 03:43
        Nigdy nie słyszałem tak skandalicznej wypowiedzi Millera o orzeczeniach
        Trybunału Konstytucyjnego. Coś się komuś pomyliło. To Jarosław Kaczyński i jego
        brat wypowiadali się o sędziach Trybunału Konstytucyjnego per " mędrcy o
        określonych poglądach politycznych", zaś na niekorzystnych ( dla PiS-u) wyrokach
        Trybunału nie zostawiali suchej nitki.
        • prawda111 Re: Leszek Miller mowi: TK to szambo - PISS by ch 15.03.07, 04:52
          123rbr napisał:

> Nigdy nie słyszałem tak skandalicznej wypowiedzi Millera o orzeczeniach
          > Trybunału Konstytucyjnego. Coś się komuś pomyliło. To Jarosław Kaczyński i
          jego
          > brat wypowiadali się o sędziach Trybunału Konstytucyjnego per " mędrcy o
          > określonych poglądach politycznych", zaś na niekorzystnych ( dla PiS-u)
          wyrokac
          > h
          > Trybunału nie zostawiali suchej nitki.

A może by tak cały rząd postawić przed TK. To wtedy by się okazało że to i on
          jest niezgodny z konstytucją.
    • roosevelt5 Senator PiS: Premier nie naciska na TK 14.03.07, 23:24
      Tak, tak. A ja jestem Tadeusz Kościuszko.
      Panie Putra!
      Tak dla pańskiej wiadomości, to osobie o takiej władzy w kraju jaką ma premier
      RP nie przystoi wygadywać takich rzeczy.
      To, kiedy i co powiedział, świadczy o jego braku poszanowania do istniejącego
      prawa i konstytucji.
      Prędzej powinien ugryżć się w język niż mielić ozorem na lewo i prawo.
      • halfilner TK - banda darmozjadow swietnie oplacanych 14.03.07, 23:43
        TK - przechowalnia leni, oplacanych z kieszeni podatnikow.

www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682
    • noelkabat Premierek naciska na TK 15.03.07, 02:43
      Lechujarek wszystkich traktuje jak swoich podwladnych - zapomina, ze TK to nie
      Gosiewski z Ziobrem...a prawo i demokracja nic dla niego nie znacza.
      • halfilner noel nie martw sie o to , ok ? 15.03.07, 02:58
        www.gazetapolska.pl/?module=content&lead_id=1682
    • pies_na_lewizne prof Zoll byl kiedys prezesem TK i tak sie wyraza? 15.03.07, 03:22
      prof. Zoll wyraza sie jak jakis zajadly aparatczyk komunistyczny, jak jakis
      ZMPowiec. I on byl sedzia, ba, prezesem Trybunalu Konstytucyjnego?!

Potem prezesem byl prof. Safjan, jeszcze jeden sedzia-aktywista.

To wydaje swiadectwo o Trybunale Konstytucyjnym, ze od samego poczatku byl on
      politycznym organem postkomuny.

Nie potrzeba zamachu konstytucyjnego aby zrekonstruaowac TK.

Wystarczy napisac i poddac pod referendum nowa Konstytucje, w ktorej nie bedzie
      miejsca na lewackie bojowki sedziowskie. Funkcje TK rownie dobrze moze
      wykonywac SN albo NSA.
    • 123rbr Senator PiS: Premier nie naciska na TK 15.03.07, 03:33
      Niech Putra nie opowiada głupot. Kaczyński w sposób niedopuszczalny komentował
      wielokrotnie wyroki Trybunału Konstytucyjnego, zaś jego wypowiedź przed ostatnim
      wyrokiem Trybunału, jest skandaliczna. Sam Putra w magazynie "24 godziny" w TVN
      24 wypowiadał się o Panu Profesorze Zollu w sposób uwłaczający godności Pana
      Profesora. Wypowiedź Putry to co prawda typowy styl dla wielu "polityków" z
      PiS, styl opluwania przeciwników politycznych i ludzi, którzy śmią mieć inną
      opinię w jakiejś sprawie niż przewodnia siła. Takie wściekłe wypowiedzi
      słyszałem tylko we wczesnych latach 50-tych i może u Gomułki ( tuż po
      wydarzeniach marcowych ).
      • wikr01 Kaczyńscy to prawnicy? 15.03.07, 05:44
        Tylko nie mają zielonego pojęcia o prawie.
        Prawo to oni!!!!!
        W żadnym rządzie nie było tyle niedociągnięc w ustawodawstwie co w obecnym.

Dlatego, tu nie idzie o _prawo_, _sprawiedliwość_ tu idzie jak przy pomocy
        prawa dojść do _DYKTATURY_.
    • qc Prezes, Dozywotni Pasozyt 15.03.07, 05:24
      cale dorosle zycie na utrzymaniu obywatela.
      Ktos wreszcie zada mu pytanie, co za te wszystkie lata obywatel otrzymal w
      zamian?
      (Oprocz ruin, zgliszcz, klotni i podwyzszonego cisnienia).
    • me2free Senator PiS: Premier nie naciskal na TK, biedne 15.03.07, 05:28
      skonczone pisiaki nigdy nie uwierza, ze biale jest biale a czarne, czarne.
      Dziwne, katolicy a klamia jakby chcieli zdyskredytowac kosciol i panstwo
      narodowy, moze to dobre rozwiazanie.
    • jjjupiter biale jst biale a czarne czarne 15.03.07, 06:29
      nic dodac-ciemnogrod wybral to ma
    • abstracto Załgane te pisiory jak diabli. 15.03.07, 08:37
      Oni naprawdę muszą być przekonani, że jesteśmy bandą idiotów. Przecież
      normalnemu człowiekowi takie brednie przez gardło by nie przeszły, gdyby sądził,
      że usłyszą to i ocenią myślący ludzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka