Dodaj do ulubionych

Rodzice żądają 800 tys. zł od policji za śmierć...

19.03.07, 14:50
Przykra sprawa i współczucie się rodzinie należy

Na miejscu nie byłem, wydarzenia nie widziałem więc trudno to oceniać - wg
tego co mówiono w mediach chłopak poprostu niepotrzebnie uciekał przed
policją - i jesliby rzeczywiście tak było to niestety ale jego wina
Obserwuj wątek
    • burek_polny Bandytow trzeba karac. 19.03.07, 14:50
      Rowniez drogowych.
      • tarura Zastrzelonego ! 19.03.07, 14:56
        a nie śmiertelnie postrzelonego. Nazywajcie fakty po imieniu.
        "Postrzelonego" sugeruje: przypadkowo, a potem zmarł, bo rana była śmiertelna.

A przecież do niego strzelano CELOWO. I ZASTRZELONO.

Postrzelony jest autor, jako że postrzeleńców nie brakuje.
        • sokolasty Re: Zastrzelonego ! 19.03.07, 15:06
          nie wiem, nie widziałem

ale

wyobraź sobie sytuację przeciwną: policjant ma na celowniku osobę odpowiadającą
          wyglądowi poszukiwanego bandyty. I nie strzela. I - jak się po godzinie
          okazuje - tenże bandyta zabija 2 osoby na stacji benzynowej. Co wtedy? Ilu
          zacznie wrzeszczeć o nieudolności policji, żądać dymisji itp itd.?
          • gacekemdk Re: Zastrzelonego ! 19.03.07, 15:34
            Ale równie dobrze może sie okazać np że policjant się pomylił i co? W opony nie
            mógł strzelać?
            • gabriel Re: Zastrzelonego ! 19.03.07, 15:44
              Fotomaniak teoretycznie taka broń istnieje na gumowe kule czy pociski obalające.
              Czy paralizatory, na krótką odległość. Problem w tym, że bandyci nie używają
              takich, ani plastikowych, tylko prawdziwych, i zabijają policjantów. I wtedy co?
              Poza tym policjant trafił i w oponę motocykla, a kula która trafiła motocyklistę
              trafiła go w dolną część ciała. Co wskazywałoby że celował w motocykl a nie
              człowieka.
              Yamabushi, a czy ten gość, którego chcieli zatrzymać bez używania broni, dał
              policjantom uzasadnione podejrzenie że może jest sprawcą napadu z bronią w
              ręku? Bo jak nie to nie ma o czym gadać.
              Problem w tym że gość który nie żyje sam sprokurował tą sytuacje, wyjeżdżając
              bez prawa jazdy na drogę publiczną a później nie zatrzymując się na blokadzie.
          • macarthur panie sokolasty 19.03.07, 15:49
            piszesz pan tak

wyobraź sobie sytuację przeciwną: policjant ma na celowniku osobę odpowiadającą
            wyglądowi poszukiwanego bandyty. I nie strzela. I - jak się po godzinie
            okazuje - tenże bandyta zabija 2 osoby na stacji benzynowej. Co wtedy? Ilu
            zacznie wrzeszczeć o nieudolności policji, żądać dymisji itp itd.?

ale wyobraź sobie że mnie wiele osób mówi że im przypominam tego a tego pana
            i gdyby załóżmy to był bandyta a ja się nigdy nie zatrzymuje do kontroli z
            zasady
            to co mam zginąć

na tej zasadzie należy wystrzelać wszystkich którzy nie płacą abonamentu RTV
            bo to podobne wykroczenie lub używają nielegalnych programów komputerowych

wyobraź sobie panie sokolasty że przychodzi do pana policja sprawdza komputer
            a tam nielicencjonowana gra 4-ta część simsów
            i kulka w łeb

dalej pan jesteś za strzelaniem ??
            pozdrawiam
            • gabriel Re: panie sokolasty 19.03.07, 15:56
              macarthur napisał:

> ale wyobraź sobie że mnie wiele osób mówi że im przypominam tego a tego pana
              > i gdyby załóżmy to był bandyta a ja się nigdy nie zatrzymuje do kontroli z
              > zasady
              > to co mam zginąć

Owszem na własne życzenie możesz zginąć. Bo zasada jest taka że do kontroli się
              zatrzymuje.
              >
              > na tej zasadzie należy wystrzelać wszystkich którzy nie płacą abonamentu RTV
              > bo to podobne wykroczenie lub używają nielegalnych programów komputerowych
              >
              > wyobraź sobie panie sokolasty że przychodzi do pana policja sprawdza komputer
              > a tam nielicencjonowana gra 4-ta część simsów
              > i kulka w łeb

Przestań wypisywać idiotyzmy. I porównywać łamanie praw autorskich z napadem z
              bronią w ręku.
              • macarthur a to sorry 19.03.07, 16:19
                ale gdzie jest napisane że zastrzelony chłopak dokonał napadu z bronią bo chyba
                ten fragment tekstu przeoczyłem
            • konfabulator Re: panie sokolasty 19.03.07, 16:36
              macarthur napisał:

> ale wyobraź sobie że mnie wiele osób mówi że im przypominam tego a tego pana
              > i gdyby załóżmy to był bandyta a ja się nigdy nie zatrzymuje do kontroli z
              > zasady
              > to co mam zginąć

Tak, nalezy ci sie kulka. Dla policji jestes zwyklym bandyta, a do tego
              uciekasz, wiec proste ze nalzy ci sie kulka.

> na tej zasadzie należy wystrzelać wszystkich którzy nie płacą abonamentu RTV
              > bo to podobne wykroczenie lub używają nielegalnych programów komputerowych

na jakiej zasadzie? co to ma ze soba wspolnego? co ma abonament rtv do
              uciekajacego bandyty?

>
              > wyobraź sobie panie sokolasty że przychodzi do pana policja sprawdza komputer
              > a tam nielicencjonowana gra 4-ta część simsów
              > i kulka w łeb
              >
              > dalej pan jesteś za strzelaniem ??

a co na to lekarz? moze pora zaczac sie leczyc?
          • tygrysio_misio Re: Zastrzelonego ! 19.03.07, 16:07
            policjant ma obowiazek zatrzymac osobnika sprawiajacego zagrozenie...a nie
            zlikwidowac go

kiedy zabija staje sie sam bandyta z bronia w reku

on ma strzelac ale tak aby unieszkodliwic i przede wszystki oddawac strzaly
            ostrzegawcze wpierw...
            • fagusp Obowiązek policjanta 19.03.07, 16:27
              to zatrzymać kierującego do kontroli. Jak kierujący się nie zatrzyma -
              policjant powinien strzelać. Za to mu płacimy.
              Osobiście nie mam nic przeciwko temu, gdyby nie zatrzymanie się do kontroli
              było podstawą do automatycznego uznania konieczności użycia broni przez
              policję. W pełni akceptuję takie ryzyko. Bo mi uciekanie przed policją nie
              przychodzi do glowy. Nie mam po co - tak jak przytłaczająca wększość kierowców.
              A reszty mi nie żal.
        • pan.dyrektor Re: Zastrzelonego ! 19.03.07, 15:07
          nawet jezeli i zastrzelonego to dlaczego goiwniarz uciekal przed umundurowana
          policja?
          jak sie jest piratem drogowym to trzeba sie liczyc z konsekwencjami
        • grzelak69 przeczytajcie jak to naprawde wyglada.... 19.03.07, 15:17
          ja naleze do tej sporej jak widze grupy, osob do ktorych strzelala policja a
          potem twierdzila, ze chciano ich potracic.... ja mialem tyle szczescia ze nie
          trafili, problem w tym ze moge zeznawac i mam swiadkow wiec na wszelki wypadek
          jestem oskarzony o "czynna napasc na funkcjonariusza na slozbie, z uzyciem
          niebezpiecznego narzedzia" (a to nawet nie ja prowadzilem, a uciekalismy bo byli
          po cywilu, i wyjeli bron, nie krzyczeli ze sa z policji, myslelismy ze to
          bandyci), sprawa juz niebawem, pan prokurator (znajomy "potracanego"), najpierw
          bardzo natarczywie namawial mnie do przyznania sie, kiedy tego nie zrobilem
          wniósł o "bezwzgledny wymiar kary".... znaczy to ,że nie jesli mnie uznają
          winnym (co jest bardzo prawdopodobne bo przeciwko mnie zeznaje 3 policjantow),
          to nie mam nawet szansy na wyrok w zawieszeniu.... mam 24 lata, nigdy nie mialem
          problemów z prawem,mam dziewczyne, prace, jestem na 5 roku socjologii UAM. Jak
          mnie tam wsadza, to napewno mnie to zresocjalizuje...
          • konfabulator Re: przeczytajcie jak to naprawde wyglada.... 19.03.07, 15:24
            grzelak69 napisał:

> ja naleze do tej sporej jak widze grupy, osob do ktorych strzelala policja a
            > potem twierdzila, ze chciano ich potracic....

Och, biedne niewinątko! Na 5 roku UAM, co ty zrobisz, przeciez nie jestes bandytą!
          • pm7303 Re: przeczytajcie jak to naprawde wyglada.... 19.03.07, 15:34
            No skoro jestes juz na 5 roku socjologii, to sie przeciez sam bedziesz mogl w
            wiezieniu zresocjalizowac?! Moze sie przy okazji 'magisterke' z tego napisze?

A tak w temacie, to tylko w komunistycznej europie, wszelakiego rodzaju elementy
            lewackie oburzaja sie na policje strzelajaca do niezatrzymujacych sie na wyrazne
            wezwanie. W 'normalnym' swiecie, do takich osobnikow sie strzela, bo ryzyko dla
            spoleczenstwa, ze jest to grozny i uzbrojony bandyta, przewaza nad strata z
            powodu 'odstrzelenia' kretyna.
            • gacekemdk Re: przeczytajcie jak to naprawde wyglada.... 19.03.07, 15:45
              Zatrzymałbyś się w nocy na obrzeżach Pruszkowa, trochę przed tablicą cywilnym?
              Ja osobiście uciekałem pod komisariat. Także nie gadaj bzdur i pilnuj swojego nosa.
              • pm7303 Re: przeczytajcie jak to naprawde wyglada.... 19.03.07, 15:50
                A co robiles w okolicach Pruszkowa jako student UAM z Poznania?
                Cos konfabulujesz kolego.

A swoja droga, to zatrzymywali mnie juz w nocy nieumundurowani policjanci - nie
                uciekalem, poza tym nie drecza mnie manie przesladowcze ani nie gnebia teorie
                spiskowe i okolice Pruszkowa traktuje tak samo jak stary rynek w Poznaniu, czy
                jakiekolwiek inne miejsce w Polsce.
                • l_o_k_i Re: przeczytajcie jak to naprawde wyglada.... 19.03.07, 16:07
                  Nic tobie do tego, kto i gdzie przebywa. Jak na razie mamy wolnosc w kraju,
                  rowniez od spowiadania sie madralinskim.
                  Ciekawe jak odrozniasz policjanta w cywilu wymachujacego bronia, od bandziora
                  siedzac zamkniety w samochodzie: po krzyku, czy po mignieciu legitymacja?
                  Nie ma zadnego obowiazku zatrzymywac sie na wezwanie nieumundurowanego
                  osobnika, a nawet mundur nie obliguje do natychmiastowego wcisniecia hamulca.
            • tygrysio_misio Re: przeczytajcie jak to naprawde wyglada.... 19.03.07, 16:11
              w normalnym cywilizowanym kraju strzela sie aby zatrzymac a nie zabic...w opony
              albo jak juz to w noge...

w klatpe piersiowa strzela sie na Kubie tudziez innych dyktaturach

w normalnym kraju policja by placila znacznie wiecej niz placi u nas...w
              normalnym kraju za strzelanie w klatke ktos by odpowiedzial...
          • and_nowak Re: przeczytajcie jak to naprawde wyglada.... 19.03.07, 15:36
            grzelak69 napisał:
            > potem twierdzila, ze chciano ich potracic....

Zakładam, że nie kłamiesz i nic nie ubarwiasz. Nie znam sprawy.
            Natomiast nie widzę związku ze sprawą z Chodla. Czy twój casus ma jakikolwiek
            związek ze sprawą chodelską ?

Rozumiem twoje sympatie do zastrzelonego, ale uważam że nie są uzasadnione.

BTW: służba się pisze przez "u zwykłe" panie student.
          • macarthur Re: przeczytajcie jak to naprawde wyglada.... 19.03.07, 16:21
            prawda jest taka że największa mafia w polsce to PIS
            a druga co do wielkośći to policja

grzelak69 napisał:

> potem twierdzila, ze chciano ich potracic.... ja mialem tyle szczescia ze nie
            > trafili, problem w tym ze moge zeznawac i mam swiadkow wiec na wszelki wypadek
            > jestem oskarzony o "czynna napasc na funkcjonariusza na slozbie, z uzyciem
            > niebezpiecznego narzedzia" (a to nawet nie ja prowadzilem, a uciekalismy bo
            byl
            > i
            > po cywilu, i wyjeli bron, nie krzyczeli ze sa z policji, myslelismy ze to
            > bandyci), sprawa juz niebawem, pan prokurator (znajomy "potracanego"),
            najpierw
            > bardzo natarczywie namawial mnie do przyznania sie, kiedy tego nie zrobilem
            > wniósł o "bezwzgledny wymiar kary".... znaczy to ,że nie jesli mnie uznają
            > winnym (co jest bardzo prawdopodobne bo przeciwko mnie zeznaje 3 policjantow),
            > to nie mam nawet szansy na wyrok w zawieszeniu.... mam 24 lata, nigdy nie
            miale
            > m
            > problemów z prawem,mam dziewczyne, prace, jestem na 5 roku socjologii UAM. Jak
            > mnie tam wsadza, to napewno mnie to zresocjalizuje...
    • konfabulator Za co pieniadze dla rodziny bandyty? 19.03.07, 15:08
      Dlaczego rodzina bandyty ma dostac jakiekolwiek pieniadze? Powinno zostac
      obciązona jeszcze kosztem pocisku. Skoro nie zatrzymal sie do kontroli to kulka
      mu sie nalezala.
      • l_o_k_i Re: Za co pieniadze dla rodziny bandyty? 19.03.07, 16:09
        I co jeszcze? za nieoddanie ksiazek do biblioteki tez kulka?
    • naseem Rodzice żądają 800 tys. zł od policji za śmierć.. 19.03.07, 15:10
      Szkoda że nie żądają od Policji nowego BmW wycieczki na Malediwy i miliarda
      jenów. Rany co za ludzie. Pewnie czekali na taką okazję całe życie. Życie ich
      syna. Rozumiem że ci pazerni ludzie jak dostaną te pieniądze to ukoją swój ból
      po stracie synka. Policjanci oczywiście mieli prawo strzelać i bardzo dobrze
      że z niego skorzystali. Ten przypadek powinien być nauczką dla pozostałych
      cwaniaków, którzy drwią sobie z prawa i myślą że zawsze im się upiecze. A potem
      rodzą się takie patologiczne sytuacje że banda cwaniaków po meczu rzuca w
      policję śmietnikami, leniwi górnicy wymuszają podwyżki demolując miasto a
      bandyci nie zatrzymują się do kontroli dając przykład innym niewinnym
      cwaniaczkom na motorkach którzy giną od kuli bo akurat jedna trafiła w plecy.
      Nie chciałbym być w sytuacji kiedy stróż prawa zamiast strzelać i ratować mi
      życie będzie się wahał bo przed oczami stanie mu obraz procedury wyjaśniającej
      użycie broni i mozliwość nagany za to że policja zapłaci odszkodowanie. A może
      po prostu zlikwidujmy policję. Nie będzie strzelać i nie będzie się mylić.
      • ppo Bezczelność ludzka nie zna granic! 19.03.07, 15:18
        Ciekawe, czy będzie tak jak w Łodzi po juwenaliach, kiedy rodzinka
        zastrzelonego szalikowca chlała za odszkodowanie przez rok. Jedyna pociecha, że
        większość tych pieniędzy i tak wróciła do budżetu w formie akcyzy na alkohol.
        Dziwne, ale nie słyszałem, aby odszkodowanie dostali rodzice dziewczyny, która
        w tych samych okolicznościach została też zastrzelona, a nie była chuliganem,
        tylko sprzedawała tam piwo. Jej śmierć przeszła w mediach prawie niezauważona.
      • yamabushi oczywiscie nie widzialem ale... 19.03.07, 15:31
        ...nie mozna strzelac do staruszka, ktory przeszedl jezdnie w niewlasciwym miejscu, spanikowal i
        zaczal uciekac przed umundurowanym funkcjonariuszem. Rano widzialem filmik na ktorym
        zagraniczna policja zatrzymywala przestepce. Facet znalazl sie w potrzasku, dokladniej miedzy dwoma
        samochodami (w tym conajmniej jednym policyjnym - bo obraz byl z kamery w samochodzie) przy
        wjezdzie do tunelu. Zamiast sie poddac koles zaczal sie przebijac i taranowac... do przodu i do tylu...
        staranowal funkcjonariusza na motocyklu i dopiero "przybil" go i unieruchomil kolejny woz policyjny.
        Najciekawsze jest to ze podczas calej akcji funkcjonariusze probowali zatrzymac przestepce palkami!!!
        Mianowicie (pewnie tzw "batonami") probowali rozbic szyby i dobrac sie do bandyty. ALE NIKT NIE
        STRZELAL!
        • konfabulator Re: oczywiscie nie widzialem ale... 19.03.07, 15:39
          yamabushi napisał:

> ...nie mozna strzelac do staruszka, ktory przeszedl jezdnie w niewlasciwym miej
          > scu, spanikowal i
          > zaczal uciekac przed umundurowanym funkcjonariuszem.

Ale to nie był staruszek. I nie przechodził przez jezdnie w niewłaściwym
          miejscu. Tylko gó..arz który nie zatrzymał się na wezwania policji i zaczął
          uciekać.

• watsoff Re: oczywiscie nie widzialem ale... 19.03.07, 16:27
            > Ale to nie był staruszek. I nie przechodził przez jezdnie w niewłaściwym
            > miejscu. Tylko gó..arz który nie zatrzymał się na wezwania policji i zaczął
            > uciekać.

Niezatrzymanie się do kontroli to wykroczenie drogowe, a nie jak usiłujesz to
            przedstawić - przestępstwo.
            A ta "Blokada" to nic innego jak normalnie zaparkowany wzdłuż ulicy radiowóz z
            jednym policjantem.

Widze konfabulator ze imponują Ci filmiki o kowbojach wyświetlanych na jednym z
            kanałów. Ta nie ameryka, Chodle to nie LA. W pół godziny wiedzieli by kto
            jechal na tym moto.

Trzeba znac miare i stosowac adekwatne środki.

Tu ewidentnie zostały naduzyte. A tłumaczenie policjanta rzekomym taranowaniu
            motocyklem mozesz miedzy bajki włozyc. I to juz po chwili myślenia, a nie
            przyjmowania kazdej bzdury jako faktu, dojdziesz do wniosku ze obaj by nosili
            slady uderzenia i watpliwe jest aby motocyklista sie natychmiast nie przewrocił.
            • konfabulator Re: oczywiscie nie widzialem ale... 19.03.07, 16:30
              > kanałów. Ta nie ameryka, Chodle to nie LA. W pół godziny wiedzieli by kto
              > jechal na tym moto.

A jakie to ma znaczenie, kto jechal? Poza tym, gosc nie mial prawa jazdy, wiec
              nie dowiedzieliby sie za bardzo.

> Trzeba znac miare i stosowac adekwatne środki.

i to byl wlasnie adekwatny srodek. ich obowiazkiem bylo zatrzymac goscia do
              kontroli i zrobili to. mozesz zaproponowac lepszy sposob zatrzymania
              napird.alajacego motocyklisty?
            • gabriel Re: oczywiscie nie widzialem ale... 19.03.07, 16:32
              Problem w tym że jeśli przyjmiemy wersję o próbie staranowania, to mamy i efekt,
              w postaci tego że policjant zszedł jadącemu z drogi. A więc nie mógł go
              zatrzymać bez użycia broni. O co jadącemu zapewne chodziło.
        • and_nowak nie widzialem - no właśnie 19.03.07, 15:44
          Widać, że nie widziałeś.

Facet z Chodla uciekał przed policją, bo nie miał prawa jazdy. Policja
          poszukiwała uciekającego na motorze UZBROJONEGO bandyty, bezpośrednio po
          napadzie. Rysopis i zachowanie pasowały. Motocyklista najpierw ominął patrol,
          potem zablokowany zawrócił i jechał na policjanta. Policjant odskoczył i
          strzelał za uciekającym motocyklistą.

Na to są świadkowie, niezwiązani z policją.

BTW: Przykład z kolesiem, który pokiereszował policjantów jest albo
          nieprawdziwy, albo świadczy o głupocie policjantów, albo bardzo im zależało na
          wzięciu bandyty żywcem. Przykład ze staruszkiem jest głupi, ale jak rozumiem
          czysto teoretyczny.
    • jasmin711 Re: Rodzice żądają 800 tys. zł od policji za śmie 19.03.07, 15:12
      ..."rodzina jest innego zdania..." - czy to znaczy że rodzina z tylnego
      siedzenia albo może z bocznej przyczepki widziała całe zajście??? ... wątpię.
      Pewnie twierdzą tak dla zasady bo "to dobry chłopak był i mało pił...".
      Kiedy wreszcie nauczymy się zasady że czy policję się lubi czy nie, do kontroli
      zatrzymać się trzeba - jeśli nie masz nic na sumieniu to czego się boisz...? -
      w przeciwieństwie do policjanta który nie zna dnia ani godziny kiedy może
      zostać przejechany albo poczęstowany ołowiem... Pozatym jak policja ma łapać
      zbiegów - może nakrywać ich kocami żeby przypakiem cosik im się nie stało ???
    • fotomaniak13 Re: Rodzice żądają 800 tys. zł od policji za śmie 19.03.07, 15:12
      Tak czy inaczej nie trzeba było strzelać bo wiadomo jakie są skutki zabawy z
      bronią. Powinni zapłacić te pieniądze!!! A w ogóle to mnie zastanawia jedno
      dlaczego produkuje się i sprzedaje śmiercionośną broń czy nie mogliby wymyślić
      czegoś co nie zabija a na przykład paraliżuje napastnika. Gdyby nie było broni
      palnej to mniej ludzi by ginęło zwłaszcza tych niewinnych a i na ulicach byłoby
      bezpieczniej!!!
      • konfabulator Re: Rodzice żądają 800 tys. zł od policji za śmie 19.03.07, 15:22
        fotomaniak13 napisał:

> Tak czy inaczej nie trzeba było strzelać bo wiadomo jakie są skutki zabawy z
        > bronią.

oczywiscie, nie powinni go niepokoic bo chlopak przestraszy sie i dostanie
        czkawki. Wogole policja powinna siedziec za biurkiem i przepisywac formularze.
        Przeciez jak bandyta okrada samochody czy sklepy to nie nalzy go stresowac!

> Powinni zapłacić te pieniądze!!!

Och tak, wszystkim bandytom nalezy zafundowac BMW i wille
    • el_bigos kolejny, który olał policję, a teraz robi się z 19.03.07, 15:13
      niego ofiarę, wystarczyło się zatrzymać i było by po sprawie
    • gieroy_asfalta złodziej miedzi z transformatora tez dostał 19.03.07, 15:15
      a nawet rentę, bo mu ręce popaliło.
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Rodzice żądają 800 tys. zł od policji za śmie 19.03.07, 15:20
      powinniśmy wszyscy powstrzymać się od komentarza do czasu aż prokuratura ustali
      jak to było.
    • wacek44 Znamy bydlaków na ryczących motorach 19.03.07, 15:38
      Jedzie sobie taki, ma w d... innych użytkowników drogi, policję i kogo się da a
      potem wielkie halo bo go zastrzelili. I dobrze zrobili bo na wezwanie policji
      nalezy się zatrzymać. A jak nie to można zarobić kulkę. Zarobił i niech tak
      zostanie - jak mówia wszyscy trendy.
    • soemi Rodzice żądają 800 tys. zł od policji za śmierć.. 19.03.07, 15:39
      Dlaczego nie zatrzymał się do kontroli? Smutne, ale należy pamiętać, że nie
      zastosował się do wskazania policjanta.
      • wet3 Re: Rodzice żądają 800 tys. zł od policji za śmie 19.03.07, 15:46
        soemi napisała:

> Dlaczego nie zatrzymał się do kontroli? Smutne, ale należy pamiętać, że nie
        > zastosował się do wskazania policjanta.

Wspolczuje rodzicom. Wfszialem jednak nagranie zachowania sie chlopaka.
        Zachowal sie zupelnie nie na miejscu, nie sluchal rozkazow policjantow! Nie
        zapominajmy, ze w tym samym czasie byla w Chodlu oblawa na bandziora. Trudno,
        ale rodzice NIE MAJA racji!
    • pos3gacz Rodzice żądają 800 tys. zł od policji za śmierć.. 19.03.07, 15:46
      Policja ma pilnować porządku.Ktoś kto się nie zatrzymuje do kontroli drogowej
      i podejmuje próbę ucieczki sam na siebie pisze wyrok.Policjant nie wie -=-
      winny czy nie ,ale ucieka tzn.winny.Zwykły zbieg niesprzyjajacych okoliczności:
      napad-informacja o uciekającym bandycie na motocyklu-próba skontrolowania
      motocyklisty i jego ucieczka.Mówiąc prościej-=-nieodpowiedni człowiek,
      w nieodpowiednim miejscu oraz w nieodpowiednim czasie.
      Natomiast "rodzinka"chce się na tym obłowić.Oto moralność katolicka,nawet na
      śmierci najbliższych chce zarobić.
    • mintaj4 zawsze mnie zastanawiało 19.03.07, 15:51
      na jkiej podstawie wylicza się wysokośc takiego odszkodowania...
    • macarthur ktoś kto nie zatrzymuje się do kontroli policji 19.03.07, 15:54
      popełnia podobne wykroczenie jak osoba która nie płaci abonamentu RTV, lub
      używa nielegalnych programów komputerowych
      pytam ilu z was ujadaczy należy się kulka w łeb
      kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem
      • konfabulator Re: ktoś kto nie zatrzymuje się do kontroli poli 19.03.07, 16:27
        macarthur napisał:

> popełnia podobne wykroczenie jak osoba która nie płaci abonamentu RTV, lub
        > używa nielegalnych programów komputerowych

Podstawa prawna? Masz jakiej omamy i wizje, wszystko ci sie myli. Uciekajacy
        badyta nie zatrzymujacy sie na kontroli to co innego niz nie placenie abonament.

> pytam ilu z was ujadaczy należy się kulka w łeb
        > kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem

nie pierd.ol tutaj tym katolickim belkotem. facet nie zatrzymal sie, chcial
        przejechac policjanta no to dostal kulke. proste.
        • macarthur Re: ktoś kto nie zatrzymuje się do kontroli poli 19.03.07, 16:42
          masz dobry nick do swoich racji

uciekający zgoda ale dlaczego bandyta ?

konfabulator napisał:

> macarthur napisał:
          >
          > > popełnia podobne wykroczenie jak osoba która nie płaci abonamentu RTV, lu
          >
          > > używa nielegalnych programów komputerowych
          >
          > Podstawa prawna? Masz jakiej omamy i wizje, wszystko ci sie myli. Uciekajacy
          > badyta nie zatrzymujacy sie na kontroli to co innego niz nie placenie
          abonament
          > .
          >
          > > pytam ilu z was ujadaczy należy się kulka w łeb
          > > kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem
          >
          > nie pierd.ol tutaj tym katolickim belkotem. facet nie zatrzymal sie, chcial
          > przejechac policjanta no to dostal kulke. proste.
        • wet3 Re: macarthur 20.03.07, 22:33

macarthur napisał:
          > popełia podobne wykroczenie jak osoba która nie płaci abonamentu RTV, lub
          > używa nielegalnych programów komputerowych
          > Podstawa prawna? Masz jakiej omamy i wizje, wszystko ci sie myli. Uciekajacy
          > badyta nie zatrzymujacy sie na kontroli to co innego niz nie placenie
          abonament'
          pytam ilu z was ujadaczy należy się kulka w łeb
          > kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem,

Piszesz bez sensu! A do ktorej organizacji anarchistow nalezysz?
      • and_nowak nie powtarzaj głupot 19.03.07, 16:37
        macarthur napisał:
        > popełnia podobne wykroczenie jak osoba która nie płaci abonamentu RTV, [...]

Nie, nieprawda. Policjant może użyć formuły "stój, bo strzelam" i STRZELIĆ.
        A w tym wypadku gościu ominął blokadę, zawrócił przed kolejnym radiowozem i
        jechał na policjanta. Ten uskoczył i strzelił za uciekającym. To nie było
        "niezatrzymanie" przy radarze, a policja miała informacje, że właśnie na
        motocyklu ucieka sprawca napadu w bronią w ręku.

BTW: Inny przypadek: Kiedyś w Łodzi policjanci po cywilu zatrzymywali auto.
        Facet zaczął uciekać, policjanci strzelili i zabili żonę kierowcy. Przeprosiny,
        wzburzona opinia publiczna, trala lala, ...a dwa lata później posadzili gościa
        za obrót kradzionymi samochodami.
        Oczywiście żona zginęła niepotrzebnie, ale czy uciekający złodziej-kierowca nie
        ma sobie nic do zarzucenia ?
        • yamabushi Re: nie powtarzaj głupot 19.03.07, 17:16
          and_nowak napisał: "policja miała informacje, że właśnie na motocyklu ucieka sprawca napadu w bronią
          w ręku"...

szanowny panie/pani and_nowak, czy jechal pan/pani kiedys albo uciekal/uciekala na motocyklu Z
          BRONIA W REKU?

pozdrawiam
          • gabriel Re: nie powtarzaj głupot 19.03.07, 18:36
            napad był z bronią w ręku, ucieczka już nie. Facet napisał niegramatycznie.
    • jago68 Poszanownie prawa przez reprezentatów państwa 19.03.07, 16:13
      Całym sercem jestem za rodzinę chłopka, który zginął. Zginał z rąk
      funkcjonariuszy publicznych reprezentujących państwo, a to jest
      niedopuszczalne. Policjant wykonuje zawód zaufania publicznego powinien zdawać
      sobie sprawę, że jesteśmy Państwem, gdzie przestępczość, wbrew temu co twierdzą
      politycy, nie wzrasta gwałtownie, i nie ma podstaw, aby do każdego uciekającego
      strzelać. Przypuszczam, że prokurator nadzorujący odmówi wszczęcia postępowania
      karnego, żeby chronić policjantów, choć powinno takie być przeprowadzone, tak
      aby policjant wiedział, że żyjemy w państwie prawa, gdzie obowiązują rządy
      prawa, a nie rządy policjantów. Sąd powinien zasądzić wysokie odszkodowanie, ale
      najlepiej, gdyby Policja zapłaciła tę kwotę dobrowolnie, bo tak nakazują zasady
      współżycia społecznego. Jeszcze raz podkreślam - funkcjonariusz publiczny, który
      łamie prawo, popełnia zbrodnię porównywalną z najpoważniejszymi przestępstwami,
      bo działa w imieniu państwa. Przepraszam za błędy. Nie wszyscy muszą się ze mną
      zgadzać - mogą mieć odmienne zdanie
    • sm21 Rodzice żądają 800 tys. zł od policji za śmierć.. 19.03.07, 16:17
      Wydaje mi sie,choć rozumiem rodziców,ale nie mają racji.Skoro był niewinny
      dlaczego się nie zaczymał???Czyli miał nieczyste sumienie.Odnoszę wrażenie ,że
      na śmierci swego syna chcą zbić kapitał.A to już jest niemoralne.To nawet jest
      ochydne.Ale cóż mamona zamknie niejednemu oczy.
      • macarthur nie miałem pojęcia że naszym kraju 19.03.07, 16:24
        wiara tak daleko poszła że za nieczyste sumienie płaci się śmiercią
        no ale w końcu to katolicki kraj

sm21 napisał:

> Wydaje mi sie,choć rozumiem rodziców,ale nie mają racji.Skoro był niewinny
        > dlaczego się nie zaczymał???Czyli miał nieczyste sumienie.Odnoszę
        wrażenie ,że
        > na śmierci swego syna chcą zbić kapitał.A to już jest niemoralne.To nawet
        jest
        > ochydne.Ale cóż mamona zamknie niejednemu oczy.
    • macarthur konfabulator mam nadzieję że ciebie 19.03.07, 16:46
      też ktoś przypadkowo odstrzeli popaprańcu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka