Dodaj do ulubionych

Dziwi mnie niska swiadomosc SkutecznyCH sposobow z

27.03.07, 15:15
Dziwi mnie niska swiadomosc SKUTECZNYCH sposobow zabezpieczen swojej
prywatnosci. Przeciez istnieja co najmniej 2 programy szyfrujace caly dysk
komputera lacznie z systemem operacyjnym. Haslo trzeba wpisac jeszcze PRZED
uruchomieniem systemu. Klucz jest bardzo silny - 256 bitowy - nie do zlamania
przy dzisiejszej technice w rozsadnym czasie (kilkadziesiat lat). Bez niego
nie uzyskamy zadnego dostepu do danych na dysku.
Taki zaszyfrowany komputer (dysk) moze sobie zabierac kto chce i gdzsie chce
(niebiescy, prokurator). I tak nic z niego nie wyciagna - czytaj: nie
udowodnia i nie skaza.
To rozwiazanie oczywiscie nie tylko dla pedofili, tylko dla ludzi chroniacych
swoja prywatnosc ;-).

PS. na moich 3 kompach polegla KMP w Zielonej Gorze podczas akcji
antypirackiej w 2004 r. :-D

pzdr,
zdzichu.z
Obserwuj wątek
    • lesbijka_wroclaw Re: Dziwi mnie niska swiadomosc SkutecznyCH sposo 27.03.07, 15:30
      nice, to poproszę o nazwę takiego programu. Czy ma jakies wymagania?
      • marpszon2 Re: Dziwi mnie niska swiadomosc SkutecznyCH sposo 27.03.07, 15:46
        Nazwa programu to Drivecrypt Plus Pack. Nie jest on taki drogi w stosunku do
        swoich mozliwosci i bezpieczenstwa ktore oferuje. Niedawno tez pojawila sie
        jakas konkurencyjna aplikacja szeroko reklamowana w polskim necie. ja jednak
        wole sprawdzone rozwiazania.
        Aha, oczywiscie program tez mozna znalezc w sieciach p2p, chociaz prywatnie
        doradzilbym zakup dla maksimum bezpieczenstwa.
        Gdyby ktos potrzebowal pomocy zwiazanej z zainstalowaniem i skonfigurowaniem
        drivecrypta to chetnie pomoge. Moj mail to zdzichu.z (at) wp.pl
    • moon5 Re: Dziwi mnie niska swiadomosc SkutecznyCH sposo 27.03.07, 15:36
      Podaj mi nazwy tych programów. Może uda mi sie sprawdzić czy są takie doskonałe.

P.S.
      KMP policji w Zielnej Górze w 2004 mogła nie mieć takich środków, jakie dziś ma
      centrala policji.
      Dlaczego Ty jesteś za tym, aby pedofile potrafili się bronić przed policja?
      • marpszon2 Re: Dziwi mnie niska swiadomosc SkutecznyCH sposo 27.03.07, 15:54
        > KMP policji w Zielnej Górze w 2004 mogła nie mieć takich środków, jakie dziś m
        > a
        > centrala policji.
        > Dlaczego Ty jesteś za tym, aby pedofile potrafili się bronić przed policja?

1. Poczytaj o algorytmie szyfrowania Rijndael/AES 256 bit. Nie tylko wtedy ale
        teraz i w najblizszych latach NIKT nie bedzie dysponowal sprzetem do zlamania tego.
        2. Wzmianka o pedofilach byla tylko po to zeby nawiazac do tematu dzisiejszego
        artykulu o zatrzymaniu pedofili - nie wiem czemu post znalazl sie w tym miejscu.
        Osobiscie jestem za prywatnoscia, wolnoscia osobista, prawem do obrony przed
        coraz bardziej ingerujacym w nasze zycie Panstwem itd, a nie za pedofilami...
        Chociaz pedofil tez czlowiek ;).
        • moon5 Re: Dziwi mnie niska swiadomosc SkutecznyCH sposo 27.03.07, 16:23
          Myślałam, że to jakieś darmowe programy. Nie mam już ochoty za nic płacić. I tak
          poniosłam już wystarczające koszty zakupu nowego oprogramowania w związku z
          działalnością "hakera", który od roku atakuje mój komputer, a czeka mnie jeszcze
          wydanie podobnej sumy na dodatkowe niezbędne programy, które straciłam wyniku
          jego wygłupów. Prawdopodobnie wkrótce zdecyduję sie na zgłoszenie sprawy
          policji, podobno coraz lepiej radzą sobie z tego typu przestępstwami.

Chyba nie masz dzieci, skoro nazywasz pedofila człowiekiem. Ja też nie mam, ale
          potrafię dostrzec zło, jakie ci nie panujący nad swoimi popędami osobnicy
          wyrządzają innym.
          • marpszon2 DriveCrypt Plus Pack 27.03.07, 20:31
            Gdyby ktos potrzebowal pomocy w konfiguracji, instalacji, czy w znalezieniu tego
            programu to chetnie pomoge. Zapraszam na maila zdzichu.z(at)wp.pl
            .
            • marpszon2 Re: DriveCrypt Plus Pack 25.06.07, 17:55
              Zaktualizowaną wersję programu SecurStar DriveCrypt Plus Pack v3.90G już
              przygotowaną do użycia ;-) znajdziecie tu:

DriveCrypt Plus Pack

W razie pytań piszcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka