junkier Aborterzy to mordercy, prawo powinno karac ich bez 28.03.07, 12:46 Aborterzy to mordercy, prawo powinno karac ich bezglednie. TAK dla marszu przeciw aborterom i feministkom. Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re: Aborterzy to mordercy, prawo powinno karac ic 28.03.07, 12:49 Junkier powinienes nosic swoje narządy na wierzchu przyozdobione zlotem, bo przecież to co sie w nich znajduje jest święte. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert Re: Aborterzy to mordercy, prawo powinno karac ic 28.03.07, 12:49 zygota to nie czlowiek i nie powinna podlegac specjalnej ochronie. Niech sie polscy mudzahedini lepiej zajma obrona zycia juz istniejacego, np. kobiety w ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Aborterzy to mordercy, prawo powinno karac ic 28.03.07, 12:50 Z walczącymi o wolność jeszcze nikt nie wygrał. Jesteście bez szans słudzy zniewolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Aborterzy to mordercy, prawo powinno karac ic 28.03.07, 12:53 Wolnosc mordowania, zalosny klamco... Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Aborterzy to mordercy, prawo powinno karac ic 28.03.07, 12:59 junkier napisał: > Wolnosc mordowania, zalosny klamco... Skoro po jednej stronie widzisz wolność mordowania, to ujrzyj po drugiej, niewolników życia. Tośmy se pogadali. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Aborterzy to mordercy, prawo powinno karac ic 28.03.07, 15:28 junkier napisał: > Wolnosc mordowania, zalosny klamco... Morda chamie w kubel ty morderczy esbeku junkier, ty chcesz zabijac kobiety ktore musza wybrac pomiedzy porodem a ich zyciem, zabijasz rowniez nienarodzone dzieci ktore w przyszlosci te kobiety urodza ! Odpowiedz Link Zgłoś
cybulski.t Karaz za nielegalne aborcje i nakłanianie do niej 28.03.07, 13:29 Prawo powinno karać ludzi dokonujących nielegalnych aborcji, tu zgoda. Powinno tez karać wszystkich, którzy do tego namawiają. Prawda? Więc powinno ukarać wszystkich uczestników tej poronionej (he he, ale mi się słówko trafiło) manifestacji za zmianami w konstytucji wraz z połową sejmu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Aborterzy to mordercy, prawo powinno karac ic 28.03.07, 15:25 junkier napisał: > Aborterzy to mordercy, prawo powinno karac ich bezglednie. TAK dla marszu > przeciw aborterom i feministkom. junkier i berety to zbrodniarze i mordercy, poniewaz odbierajac kobietom prawo do zycia w momecie gdy trzeba wybrac, porod albo smierc, junkier chce je mordowac, junkier te kobiety ktore chcesz usmircic beda mialy jeszcze inne dzieci, ale one sie nigdy nie narodza, bo ty ich matki chcesz wyzabijac smieciu. Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Re: Aborterzy to mordercy, prawo powinno karac ic 28.03.07, 18:23 Junkier, dopiero co pisales ze jestes dumny z tego ze jestes katolikiem. Gdzie twoja milosc blizniego? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Aborterzy to mordercy, prawo powinno karac ic 28.03.07, 18:31 on tu a jego milosc do watykanu pojechala sie doladowac!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusz Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 12:49 Pogonić to towarzystwo w cholere!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Ze śpiewnika moherków... 28.03.07, 12:51 wygramy wygramy ku.. pokonamy zycie utrzymamy polske zdobedziemy krolami bedziemy Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Ze śpiewnika moherków... 28.03.07, 13:13 mangold napisał: > wygramy wygramy ku.. pokonamy zycie utrzymamy polske zdobedziemy krolami bedzie > my Najgorsze, co by mogło im się przytrafić, to wygrać. Nie poradziliby sobie z tym i sami be się zagryzli. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold To może damy im wygrać?? za dwa lata bedzie luzik 28.03.07, 13:17 piwi77 napisał: > > Najgorsze, co by mogło im się przytrafić, to wygrać. Nie poradziliby sobie z > tym i sami be się zagryzli. > > Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Ale ich wygrana oznacza, że nas zniszczyli. 28.03.07, 13:27 Ta sekta albo zginie, albo nas zniszczy. Niech już będzie to pierwsze, więc nie dajmy jej wygrać. Odpowiedz Link Zgłoś
nela42 Re: Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 12:51 Ja rozumiem,że niktórzy aby zobaczyć Warszawę zrobią wszzystko,darmowa wycieczka dla emerytów. Odpowiedz Link Zgłoś
radamant STOP katolickim ortodoksom!!! 28.03.07, 12:51 Nie robić tu drugiego "talibanu"! Katolikom niech wystarczy "nie zabijaj" od innych ludzi wara. Od kiedy to leciwi starcy ( co to różne s-ekscesy w życiu przeszli) będą decydować o przyszłości młodych. Aborcja raną w sercach mężczyzny i lekarzy?? buahahah - lekarze zbijają kasę za nielegalne aborcje a jeden ze "zrozpaczonych" mężczyzn właśnie porzucił moją znajomą gdy urodziła kalekie dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Chłop już tym dewotkom nie wystarcza 28.03.07, 12:51 One do zapłodnienia potrzebują boga.Wg.Marianny Grabskiej to"pan bóg daje życie i pan bóg odbiera".Z tą panią to chyba mu trochę nie wyszło - bóg zrobił idiotkę i do boga to nie jset podobne.A może to jakaś podróbka i do tego jeszcze nieudana.Również ta pani twierdzi,że pan Jezus powiedział-nie zabijaj,a czy ta pani słyszała to osobiście,bo jeżeli nie to nie może na ten temat się wypowiadać.A może jednak słyszała to już wiadomo jaką kondycję psychiczną prezentuje swoją osobą.Paranoicy też słyszą głosy,ale oni chociaż sie leczą z tej przypadłości.Chociaż w kościele katolickim nawet schizofreniczkę zrobiono świętą a mianowicie Faustyna Kowalska też rozmawiała z bogiem tylko wtedy kiedy następowały nawroty choroby. Sprawa druga-=-właśnie obejrzałem migawki w telewizji z marszu radia co ma ryja i wielkie zdziwienie,w marszu tym widać przytłaczającą większość ludzi u tzw. kresu życia,a bardzo mało młodzieży i osób młodszych wiekiem.O czy to swiadczy? Sprawa trzecia-=-ci ludzie nie wierzą,im kazano lub każą wierzyć w coś co faktycznie nie istnieje i czego nie można udowodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Chłop już tym dewotkom nie wystarcza 28.03.07, 12:53 posgacz, brak mlodych ludzi bo wiekszosc z nich skonczyla jako poaborcyjne mieso Odpowiedz Link Zgłoś
blekota2000 w polsce jest gorzej niz w afganistanie za talibów 28.03.07, 12:53 wyjechalem juz z tego kraju i nie wracam. rydzyk i kaczory chcą wepchnac polske w XV wiek zamiast XXI. i tak mohery nic nie wskórają. jak moja laska bedzie chciala usunąć ciaze to zrobi to niezależnie od opinii mułły romana. niech żyje europa !!!!! na pohybel inkwizycji !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Liczymy na to że zostaniesz gdzie jesteś... 28.03.07, 13:00 Czy to nie Ty człowieku nawoływałeś niedawno do tolerancji w Polsce? Zaś jeśli chodzi o inkwizycję, to właśnie się do niej przybliżyłeś, nieuku jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Liczymy na to że zostaniesz gdzie jesteś... 28.03.07, 13:01 jama, co rozdwojenie jazni. Jestes za aborcja tak a nawet przeciw? Odpowiedz Link Zgłoś
blekota2000 Re: Liczymy na to że zostaniesz gdzie jesteś... 28.03.07, 13:04 to bylo do mnie pacholku rydzyka????????????????????????????? do mnie było to "nieuku" frajerze? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Argumenty może kolokwialne 28.03.07, 12:55 ale trafiające do takich pięknych umysłów jak ty. piesek.leszek napisała: > Świetne argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 12:59 jak to jest, ze najglosniej szczekaja te osoby; ktore juz NIGDY aborcji nawet nie beda mialy szansy na sobie doswiadczyc??? Same babdzie po 60 i dziadkowie, co juz nie moga. No i ksieza, ktorzy sa z racji plci pozbawieni macicy. Co za chory kraj. Te babcie za 2-3 lata beda juz wachac stokrotki od spodu. Co wam to przeszkadza ultra kato naziole?? Nie chcecie, nie robcie! -------------- Allah Akbar… Allah Akbar… Achhadu An la iIaha iIlla Allah Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 13:00 spolkujacy z matka, tylko zeby w ciaze nie zaszla Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Przywileje firmy panów w sukienkach. 28.03.07, 13:07 leonard3 napisał: > Piesek, kosciol jesr wieczny. Szczury jak ty szybko zdychaja xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx DZIĘKI TAKIM OSZOŁOMOM JAK ty Odpowiedz Link Zgłoś
kompost444 Manifestacje w Warszawie i w Polsce 28.03.07, 13:07 Nie mogąc być w Warszawie tu u mnie na wsi dołączam się do obrońców życia. Każdego życia. Głupie, prostackie posty obrońców wolności do zabijania świadczą o poziomie nie tylko moralnym, ale również intelektualnym autorów. Nie chodzi mi tylko o brak logiki i wyobraźni tychże autorów, ale także o styl, ortografię postów. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Manifestacje w Warszawie i w Polsce 28.03.07, 13:11 skoro tak szanujesz zycie to zaczni jego obrone od zerwania wszelkich kontaktow z organizacja ktra przez wieki wymordowala wiecej ludzi niz wszyscy 20 wieczni dyktatorzy , a dzis kropia sprzet wojskowy ktory uzywany jest potem do zabijania juz narodzonych !! Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Manifestacje w Warszawie i w Polsce 28.03.07, 13:17 kolter napisał: > skoro tak szanujesz zycie to zaczni jego obrone od zerwania wszelkich kontaktow > z organizacja ktra przez wieki wymordowala wiecej ludzi niz wszyscy 20 wieczni > dyktatorzy , a dzis kropia sprzet wojskowy ktory uzywany jest potem do zabijani > a > juz narodzonych !! Kiedy właśnie Kościół aktualnie broni tylko nienarodzonych, a nie narodzonych. Chodzi o to, aby nienarodzeni sie narodzili, a wtedy zamiast ich bronić nałoży im się kościelny kierat. Jest w tym logika. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Manifestacje w Warszawie i w Polsce 28.03.07, 13:20 no fakt chrzest, komunia, rocznica komuni, bierzmowanie, slub , chrzciny 8 ga dzieci potem pogrzeg ,ale po drodze do kazdego dziecka te same tak zwane sakramenty Odpowiedz Link Zgłoś
piwi77 Re: Manifestacje w Warszawie i w Polsce 28.03.07, 13:29 Dokładnie taki mają plan. Narodzony, upośledzony to kłopot tylko dla rodziców, a sakramenty kosztują tyle samo dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
kompost444 Re: Manifestacje w Warszawie i w Polsce 28.03.07, 13:33 Ulegasz kolego głupiej, nieuczciwej liberalno- komunistycznej propagandzie. Pewnie chodzi Ci o inkwizycję. Wiedz, że inkwizycja wydawała tylko wyroki, a nie je wykonywała. Ilość tych wyroków rzeczywiście spora, bo przekracza 17.000, ale w znakomitej większości były to wyroki na morderców, gwałcicieli. Zdarzały się też wyroki polityczne, albo nawiedzone, ale to tylko śladowy procent. Zresztą Ojciec Święty JPII mówił o tym i przepraszał za nie. Nie porównuj bracie jednak tego z tym co się działo za czasów królowania ateizmu w wydaniu komunistycznym i hitlerowskim, bo to zupełnie nie ten rząd wielkości. Co do kropienia sprzętu wojskowego to nie ośmieszaj się. bo razi to zupełną ignorancją w podstawowych zasadach wiary. Każdej wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Manifestacje w Warszawie i w Polsce 28.03.07, 13:40 ahah nie zapomnij ze jednego tylko dnia zginelo pod grunwaldem kilkanascie tysiecy wiernych papiezowi zoldakow !! Odpowiedz Link Zgłoś
mm964 Re: Manifestacje w Warszawie i w Polsce 28.03.07, 13:14 spójrz na styl twojego katolickiego kamrata leonarda to zobaczysz poziom...a właściwie jego totalny brak... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 13:13 leos 3 co prawda w ciazy nie jest i byc nie moze !! ale jak sam wczoraj piasl to usilnie staraja sie o to ze swoim chlopakiem Odpowiedz Link Zgłoś
czechy11 Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 13:13 Dewotki i dewoci w kosmos Odpowiedz Link Zgłoś
kompost444 Manifestacje w Warszawie i w Polsce 28.03.07, 13:14 I jeszcze jedno. Ja też jestem za wolnością wyboru kobiety i mężczyzny. Niech decydują o sobie a nie o drugim człowieku, choćby był i najmniejszy, najsłabszy. Tylko czy teraz są jeszcze prawdziwe kobiety i prawdziwi mężczyźni? Odpowiedzialni, kochający, troszczący się? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Manifestacje w Warszawie i w Polsce 28.03.07, 13:29 Zapewniam Cię, ze są i że nigdy nie doprowadzą do aborcji!!! Ale co zrobić z tym, którzy nie są odpowiedzialni i kochający???? (przecietna polska rodzina katolicka to niestety matka w kościółku, ojciec w knajpie a dzieci puszczone samopas) Ja jestem osobiscie przeciwna aborcji (głównie dlatego, ze sama mam kłopoty z zajściem w ciążę, a bardzo chcielibyśmy mieć dziecko), ale jestem za wolnością wyboru jednostki!!! Czy to naprawdę tak ciężko pojąć??? Prawdziwy katolik nawet nie pomyśli o aborcji, a komuś kto nie ma takich skrupułów, to zapis w Konstytucji poglądów nie zmieni!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Manifestacje w Warszawie i w Polsce 28.03.07, 13:33 to nie polski standart ze chop w knajpie !!nasz chopaki wala winko w bramie , parku Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Manifestacje w Warszawie i w Polsce 28.03.07, 13:36 eee tam w zapyziałej dziurze (np Skrwilno u Tyburków), albo pod GSem (to już prywatne, ale nazewnictwo pozostało), albo w bramie. można się spierać o szczegóły, ale ogólny zarys i tak pozostaje Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Re: Manifestacje w Warszawie i w Polsce 28.03.07, 18:30 Gulcia! Znow mi to z ust wyjelas! Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 13:14 >Bo Pan Jezus powiedział "Nie zabijaj".< Wydaje mi się, że ta słowa powiedział mojżesz, ale niech babie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 13:15 a mi wydaje sie ze ani Jezus , ani Mojzesz a sam Bog dal ten nakaz !! Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 13:19 kolter napisał: > a mi wydaje sie ze ani Jezus , ani Mojzesz a sam Bog dal ten nakaz !! Zgadza się; podobnie wydaje się pozostałym chrześcijanom, żydom i innym. "Bóg? - ta teza nie jest mi do niczego potrzebna" Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 13:41 >Bo Pan Jezus powiedział "Nie zabijaj".< Wydaje mi się, że ta słowa powiedział mojżesz, ale niech babie będzie. Mojzesz?? Postac fikcyjna. Jezus?? jakies antyczne S-F bazujace na leniwym bekarcie stolarza imieniem Jozef, ktoremu pezwnie pracowac sie nie chcialo i pier.... l od rzeczy; Bog (ten katolicki) - postac fikcyjna. --------------------------- Allah Akbar… Allah Akbar… Achhadu An la iIaha iIlla Allah Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 moherfucker! 28.03.07, 18:31 Podoba mi sie Twoj nick! Nic ujac nic dodac! Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 13:23 Ojcze dyrektorz, wiencyj takich transparentów. Ludzie to widzo i czytajo.Precz z tymi co odmawiajo nam prawa do manifestacji, a nie odmawiajo modlitwy. Odpowiedz Link Zgłoś
allajah Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 13:23 Ksieza, Radio Ma RYJA, PiS, LPR - sila przewodnia narodu !!! Niech zyje Partia! Niech zyje naród NIEPOKALANY !!! RYDZYK - Masz juz swoje Szwadrony Śmierci !!! Łapy precz od POLSKI ! Morderco kobiet... Odpowiedz Link Zgłoś
housemusic1 Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 13:26 Widziałem relację z manifestacji..średnia wieku - z 70 lat :):):) kwiat polskiej młodzieży, przyszłość narodu..jeszcze trochę a elektorat LPR i zwolenników Radyjka będzie się kuuuuuurczył :) Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 13:27 TO PRAWDZIWY DRAMAT ZDROWEGO ROZSĄDKU . TO BARDZO RYDZYKOWNY MARSZ.. Odpowiedz Link Zgłoś
annubis74 Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 13:33 cały ten moher sprzed sejmu + ojca rydzyka należy zachęcić do masowego rozmnażania się. staruszki bedą spełnione i zajete a jurny klecha tez da upust rozpierającej go energii Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Aborcja to zabicie człowieka. Inna sprawa 28.03.07, 13:35 że tak jak i po "zwykłym" zabójstwie można z rozprawy sądowej wyjść na wolność, tak i w przypadku aborcji są różne sytuacje, i w pewnych przypadkach nie powinna być ona karana (np. ciężkie nieodwracalne uszkodzenie płodu) .Czyli tak jak teraz. Wielbicielom tezy o "moherowych babciach" przypominam, że feminazistek też z reguły problem aborcji nie dotyczy - bo kto by je chciał? Odpowiedz Link Zgłoś
nina12361 Re: Aborcja to zabicie człowieka. Inna sprawa 28.03.07, 13:39 szkoda tylko że jak kobieta poroni ,to jakoś dziwnym zbiegiem okoliczności,księża nie chcą chować tych dzieci ,bo to nie są jeszcze dzieci,paranoja jakas Odpowiedz Link Zgłoś
kasiajotka Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 13:37 Niezłą mają średnią wieku ci manifestanci - jakieś 82 lata. To zdecydowanie najlepszy czas na prokreację i ta ustawa z pewnością najbardziej ich dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiajotka Re: Czy o programie szkolnym powinni decydować 28.03.07, 13:56 A co ma piernik do wiatraka? Taki argument to czysta demagogia rodem z dyskursu politycznego pana R.G. Rzeczywiście trafne porównanie - macice kobiet i program szkolny. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Nie o macicach mówimy, a o ludzkim życiu 28.03.07, 14:03 Czy chciałabyś, żeby o Twoim życiu i śmierci decydował wyłącznie np. mąż czy ojciec? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiajotka Re: Nie o macicach mówimy, a o ludzkim życiu 28.03.07, 14:09 No za chwilę właśnie tak będzie, bo jak zajdę w ciążę, a będzie ona zagrażać mojemu życiu, to własnie "ojcowie i mężowi" (cudzy) debatują teraz nad tym, żeby moje życie było mniej ważne niż embrion, który będzie się w moim brzuchu rozwijać. To ja chcę podjąć decyzję, czy moje życie jest dla mnie ważniejsze, czy życie ewentualnego dziecka - to nie może być regulowane ustawą. Mówi się o ochronie życia - a co z życiem kobiet? Dlaczego traktuje się nas jak inkubatory? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Dlaczego uważasz, że o cenie cudzego życia 28.03.07, 14:15 tylko Ty masz decydować, a państwu od tego wara? Odpowiedz Link Zgłoś
kola Re: Dlaczego uważasz, że o cenie cudzego życia 28.03.07, 14:27 zygota to nie czuowiek, wiec panstwu od tego wara Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Ostrożnie z tą kategorycznością 28.03.07, 14:34 Byli w ubiegłym stuleciu tacy którzy mówili że "Żyd to nie człowiek", "kułak to nie człowiek" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Ostrożnie z tą kategorycznością 28.03.07, 14:40 a w ym wieku ze zyd to nie czlowiek pisze pan euro deputowany giertych wyjatkowo szurniety pan ze stajni pana rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
kasiajotka Re: Dlaczego uważasz, że o cenie cudzego życia 28.03.07, 20:49 Ja i mój mąż będziemy decydować, bo to na nas spoczywa odpowiedzialność za nasze dziecko. Państwo ma w głębokim poważaniu te dzieci, które się urodziły (widać to na każdym kroku), więc niech państwo odczepi się również od mojego brzucha i nie zmusza mnie do rodzenia. Jak ktoś jest katolikiem, to nawet jak będzie pełna dowolność aborcji to nie usunie ciąży, więc po co katolikom taka ustawa, skoro w naszym kraju jest ich podobno 99%? Ja katoliczką nie jestem i proszę, aby mi nie narzucać przekonań religijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
voiceofhonesty Re: Dlaczego uważasz, że o cenie cudzego życia 28.03.07, 21:05 kasiajotka napisała: > Ja i mój mąż będziemy decydować, bo to na nas spoczywa odpowiedzialność za > nasze dziecko. Państwo ma w głębokim poważaniu te dzieci, które się urodziły > (widać to na każdym kroku), więc niech państwo odczepi się również od mojego > brzucha i nie zmusza mnie do rodzenia. Jak ktoś jest katolikiem, to nawet jak > będzie pełna dowolność aborcji to nie usunie ciąży, więc po co katolikom taka > ustawa, skoro w naszym kraju jest ich podobno 99%? Ja katoliczką nie jestem i > proszę, aby mi nie narzucać przekonań religijnych. Mam podobny pogląd. Jesteśmy tacy chrześcijańscy, tacy papiesko oświeceni, więc czego się LPR obawia? Poza tym uważam, że obecnie, w przypadku tzw. "wpadki", decydowanie się na dziecko to dużo większe wyzwanie niż w czasach, gdy swoje dzieci rodziły te wszystkie emerytki, które dzisiaj brały udział w marszu. W dziecko trzeba inwestować i to nie mało. Inaczej będzie odstawać od rówieśników i nie poradzi sobie w życiu. A jak ma jakąś dolegliwość, np. alergię, to juz w ogóle kanał finansowy. To nie jest tak jak kiedyś, że dziecko "się jakoś wychowało"... a uprzedzając wielkie hasła niektórych osób, że "dziecko wystarczy kochać" - to odpowiem, wykarm miłością dziecko, kup mu za miłość podręczniki, albo giertychowskie mundurki. Dla wielu kobiet ciąża jest niechciana "w tej danej chwili" - bo np nie ma pracy, ani oparcia w rodzinie. Co wcale nie znaczy, że nie chce zakładać rodzinę. Chce, ale wtedy gdy będzie na to gotowa, a nie wtedy, gdy zmusza ją do tego ustawa. I na koniec: na temat syndromu poaborcyjnego. Kobiecie, która chce się poddać aborcji należy dostarczyć wszelką możliwą pomoc, zwłaszcza psychologiczną, by mogła o ewentualnej aborcji zdecydować spokonnie i w pełni świadomie, a nie w panice "jak ja sobie z dzieckiem poradzę". Dzięki takiej pomocy na pewno aborcji będzie mniej. Ale ZAWSZE powinien to być wbór kobiety a nie nakaz ze strony państwa Odpowiedz Link Zgłoś
logis7 Re: Dlaczego uważasz, że o cenie cudzego życia 28.03.07, 21:39 Mądrze powiedziane, tylko że niestety takie argumenty jak twoje nie docierają do tej części społeczeństwa, która uważa, że wyznawana przez nich religia jest jedyną słuszną. Ale nie o religii tu mowa. Ja mam dziecko. Zdecydowałam się na nie świadomie i kochamy je z mężem ponad życie, ale nie wiem, czy byłabym tak szczęśliwa, gdybym miała 18 czy 20 kilka lat i zaszła w niechcianą ciążę. Przeraża mnie również myśl, że ktoś mógłby chcieć mnie zmusić do urodzenia dziecka poczętego w wyniku gwałtu. Jak miałabym je pokochać? Jak mogłabym oczekiwać od mojego męża, że je pokocha? Takich dramatów nikt nie bierze pod uwagę, bo liczą się wyłącznie punkty procentowe w sondażach. Oczywiście, od razu słychać odpowiedź, że przecież mogę je oddać. No tak, to takie proste. Jesteś przez 9 m-cy w ciąży, a potem rodzisz i ciach - nie ma śladu dziecka (to tak jakby nigdy go nie było)- czy oni właśnie tak rozumują? A poza tym nikt nie mówi o tym, co dzieje się w psychice kobiety po gwałcie. Czy naprawdę trzeba jej jeszcze przysparzać dodatkowych dramatów związanych z ciążą? Naprawdę, gdy słucham tych wszystkich dywagacji na temat rodzenia i nie rodzenia dzieci, to zaczynam czuć się jak inkubator i czasami myślę, że Polki w ramach buntu powinny przestać zachodzić w ciążę :) Ciekawe, jaki przepis wtedy wymyśliliby panowie z Wiejskiej, żeby nas zmusić. Smutne jest życie kobiety w moim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
naserio Re: Dlaczego uważasz, że o cenie cudzego życia 28.03.07, 23:03 kasiajotka napisała: > Ja i mój mąż będziemy decydować Również mąż! I ja się z tym zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: Nie o macicach mówimy, a o ludzkim życiu 28.03.07, 14:25 Durna demagogia. Nie mówimy tu o człowieku ale o czymś co być może tym człowiekim będzie w sprzyjających okolicznościach. co z tego, że jest to "życie poczęte" skoro to "życie" nie jest zdolne do samodzielnego życia poza organizmem matki W takim razie nie jest to jednostka ludzka ale część organizmu kobiety jak wątroba czy nerka Czy jesteś zwolennikiem zakazu wykonywania pewnych operacji np resekcji nerki? (to ostatnie zdanie to też durna demagogia ale au rebours) Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Czy ktoś podłączony do respiratora 28.03.07, 14:27 i niezdolny do życia bez tego urządzenia przestaje być przez to człowiekiem? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Czy ktoś podłączony do respiratora 28.03.07, 14:28 człowiek ma prawo decydować o tym czy będzie podłączony do respiratora. wystarczy napisać oświadczenie o tym i nosić razem z dowodem osobistym. Tak więc twój post nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Sytuacja jest dokładnie odwrotna 28.03.07, 14:32 Chory to w tym przypadku analogia płodu, respirator -analogia kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Sytuacja jest dokładnie odwrotna 28.03.07, 14:43 taaak??? To chyba nie zostałam zrozumiana. Ja nie jestem zwolennikiem aborcji, bo ktoś kto chce mieć dziecko nie popełni aborcji, ktoś kto ma dobrą wiedzę na temat antykoncepcji raczej nie zajdzie w niechcianą ciążę, ale zostaje pytanie co z 3 przypadkami, w których ustawa dopuszcza przerywanie ciąży??? Masz na to jakąś odpowiedź??? A trzeba mieć świadomość, że zmiana w konstytucji spowoduje, że ustawa stanie się niezgodna z prawem. I właśnie to wzbudza mój gorący sprzeciw Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol A ja popieram zmiany w konstytucji 28.03.07, 14:48 i wcale nie wykluczą one aborcji w pewnych przypadkach. Przecież obowiązujący zapis o ochronie życia nie czyni nielegalnym każdego odebrania życia innej osobie, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: A ja popieram zmiany w konstytucji 28.03.07, 14:55 Jak to nie? Proponowany zapis brzmi "od poczęcia do naturalnej śmierci" W myśl tej zasady także niedoszłych samobójców powinno się karać za usiłowanie zabójstwa W koncu dojdziemy do takiej paranoi jak policjanci, którzy złapali kilku wyrostków na piciu "jabola" z jednej butelki i oskarżyli ich o rozpijanie nieletnich argumentując, że "wzajemnie się rozpijali" Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Oczywiście że nie musi, to tak samo 28.03.07, 14:57 jak z zabójstwem - jest karalne, w pewnych przypadkach bardzo surowo, tym niemniej masa ludzi opuszcza corocznie sale sądowe z wyrokami w zawieszeniu za zabójstwo bądź w ogóle uwolnieni od winy. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: A ja popieram zmiany w konstytucji 28.03.07, 15:07 no to po jaką cholerę zmieniać coś co jest dobre??? Tu chodzi o to, zeby zrozumieć, ze kobieta i mężczyzna mają wolność wyboru. Dla kogoś, kto nie uznaje faktu, że płód jest człowiekiem, zapis w Konstytucji zupełnie nic nie zmieni, dalej będzie kwitnąć turystyka aborcyjna a lekarze będą mieli spokojne sumienie za jakiś 1000 PLN. Jeśli jesteś wierząca, to żadna liberalna ustawa nie zmusi cię do aborcji. Zgodnie z Twoim rozumowaniem to do Konstytucji powinno się wprowadzić zakaz jedzenia mięsa w piątek, bo większość społeczeństwa to katolicy. A ja np w piątek wsuwam kotleciki i jestem programowo bezreligijna. I żyję w państwie podobno swieckim Odpowiedz Link Zgłoś
miro1973 Re: A ja popieram zmiany w konstytucji 28.03.07, 15:08 gulcia77 napisała: > A ja np w piątek wsuwam kotleciki i jestem programowo bezreligijna. I > aj Ty niegrzeczna! Nie dostaniesz rozgrzesznia! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: A ja popieram zmiany w konstytucji 28.03.07, 15:15 a wcale mi na tym nie zależy! nie ma dla mnie większego idiotyzmu niż religia, choć wierzący mi nie przeszkadzają, dopóki nie próbują kombinować w moim życiorysie Odpowiedz Link Zgłoś
miro1973 Re: A ja popieram zmiany w konstytucji 28.03.07, 15:18 gulcia77 napisała: > a wcale mi na tym nie zależy! nie ma dla mnie większego idiotyzmu niż religia, > choć wierzący mi nie przeszkadzają, dopóki nie próbują kombinować w moim życior > ysie be my guest! Popieram całym sercem, jestem nominalnym katolikiem a w rzeczywistości ateistą - więc wszystkim "czarnym" : spadać od mojego talerza i łóżka! Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Brawo, miro! 28.03.07, 18:42 A widzicie, nie mowilam jak duzo madrych ludzi jeszcze w Polsce zostalo. Bedzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol To może usuńmy zapis o ochronie własności 28.03.07, 15:08 skoro niektórym może się nie podobać? Zakaz aborcji wywodzi się z ogólnoludzkich, a nie tylko chrześcijanskich zasad moralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: To może usuńmy zapis o ochronie własności 28.03.07, 15:18 jeżeli tak jest to dlaczego w świecie jest dopuszczalna aborcja??? Zresztą co da taki zapis wobec przytoczonych wyżej argumentów??? A prawo własności też jest nieadekwatne, bo dotyczy osób ŚWIADOMYCH, żyjących poza organizmem matki. A co do całego krzyku o obronę życia poczętego - zacznę ten ruch popierać wtedy kiedy znikną kapelani wojskowi, a szanowane będzie życie tych co już się narodzili. Jak na razie chrześcijaństwo nie ma w tym wielkich zasług Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Mylisz się - zapisy dotyczące praw własności 28.03.07, 15:25 przynajmniej w prawie polskim odnoszą się także do nienarodzonych. Zresztą za PRL było tak samo. Co do dopuszczalności aborcji - jak wiesz, dyskusja w krajach rozwiniętych w tej kwestii nie wygasa, nie ma powodu, abyśmy mechanicznie przenosili wszystkie przyjęte WIĘKSZOŚCIĄ głosów przepisy obowiązujące w NIEKTÓRYCH krajach do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Mylisz się - zapisy dotyczące praw własności 28.03.07, 15:29 Ale Twoje argumenty to nie są argumenty!!! Zapis w Konstytucji automatycznie spowoduje, że ustawa stanie się niekonstytucyjna i trzeba będzie ją zmienić!!! I to jest sławetny "kompromis" Jurka!!! A wtedy zapomnij o badaniach prenatalnych, ratowaniu życia matki jeśli będzie zagrożenie życia płodu, czy wreszcie zapłodnienie in vitro, co dla mnie jest akurat jedyną nadzieją na posiadanie własnego, ukochanego hołubionego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Nic podobnego 28.03.07, 15:36 Zmiana zapisu konstytucyjnego jedynie nada odpowiedną rangę ochronie życia poczętego, co w przekładzie na ludzki język oznacza, że zniknie w sferze deklarowanych przez konstytucję wartości sztuczny podział ludzi na "gorszych" którzy się jeszcze nie urodzili i "lepszych" - urodzonych. Chyba nie sądzisz, że obecne zapisy konstytucji zabraniają np. zabicia kogoś w obronie własnego życia, kierują ludzi na dożywocie za spowodowanie wypadku, albo zabraniają ryzykownych, ale koniecznych, procedur medycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
miro1973 Retoryka prima sort! 28.03.07, 15:42 14.49 - Od momentu poczęcia do naturalnej śmierci, tego chcemy! - przemawia Roman Giertych. Giertych - krzycząc - żąda od posłów, by opowiedzieli się "za miłością". - My chcemy żyć! - krzyczy Giertych. Tłum: Tak!! Błędy rzeczowe mnożą się jak potencjalne dzieci w umysłach LPR : cyt. "Giertych - krzycząc - żąda od posłów" - żądać to on se może bardziej posoloną zupkę cyt. "My chcemy żyć! - krzyczy Giertych." - problemem jest to że już żyją! Tzn. to nie jest problem jako taki, tylko czego oni żądają? cyt. "13.59 Prowadzący odmawiają modlitwę i na zmianę przekonują, że płód jest jak dorosły człowiek i że cierpi świadomie, tak jak cierpiał Chrystus na krzyżu: "Mamo, czy widzisz moją krew?! Nie, ty nie chcesz patrzeć na krew. Ostre narzędzie dotyka mojego małego ciała" Odpowiadają temu śpiewy starszych kobiet." - tego to już mi się nie chce komentować, boli mnie myślenie... etc.etc.etc....matyldo, moje dwie siostry urządziły sobie życie na Zachodzie a ja ciąglę tkwię w tym zaścianku.... Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Re: Retoryka prima sort! 28.03.07, 18:50 miro1973 napisał: > 14.49 - Od momentu poczęcia do naturalnej śmierci, tego chcemy! - przemawia Rom > an Giertych. Giertych - krzycząc - żąda od posłów, by opowiedzieli się "za miło > ścią". - My chcemy żyć! - krzyczy Giertych. Tłum: Tak!! > > Błędy rzeczowe mnożą się jak potencjalne dzieci w umysłach LPR : > cyt. "Giertych - krzycząc - żąda od posłów" - żądać to on se może bardziej poso > loną zupkę > cyt. "My chcemy żyć! - krzyczy Giertych." - problemem jest to że już żyją! Tzn. > to nie jest problem jako taki, tylko czego oni żądają? > cyt. "13.59 Prowadzący odmawiają modlitwę i na zmianę przekonują, że płód jest > jak dorosły człowiek i że cierpi świadomie, tak jak cierpiał Chrystus na krzyżu > : "Mamo, czy widzisz moją krew?! Nie, ty nie chcesz patrzeć na krew. Ostre narz > ędzie dotyka mojego małego ciała" Odpowiadają temu śpiewy starszych kobiet." - > tego to już mi się nie chce komentować, boli mnie myślenie... > > etc.etc.etc....matyldo, moje dwie siostry urządziły sobie życie na Zachodzie a > ja ciąglę tkwię w tym zaścianku.... Miro! Bardzo dobrze ze nie wyjechales (wyjechalas) Ja wyjechalam i nie to ze zaluje, ale wolalabym byc teraz z Wami i walczyc! Kazdy madry czlowiek teraz w Polsce jest na wage zlota! Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Nic podobnego 28.03.07, 15:43 nie odpowiadasz na pytanie? A co z życiem już narodzonym? Sam fakt, ze w kościele są kapelani, czy też fakt, że popiera się wojny z różnych względów powoduje, ze ta instytucja budzi we mnie obrzydzenie. A zapis o ochronie życia poczętego będzie tylko prowadził do manipulacji i wpływał na zmuszanie kobiet do rodzenia dzieci w różnych paskudnych sytuacjach. Nie mówiąc o tym, że wciąż nie robi się NIC żeby szanować i chronić życie narodzonych Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Jak to nic się nie robi? 28.03.07, 15:45 A bezpłatne szkoły, dotowane przedszkola, bezpłatna opieka medyczna, zasiłki, becikowe, dożywianie w szkołach itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Jak to nic się nie robi? 28.03.07, 15:52 no, to się przejdź spacerkiem po ubogich dzielnicach i pogadaj z tymi dziećmi, jaką to opiekę mają po narodzeniu... No a becikowe to już doprawdy pomoc niesamowita!!!! A co z pracą dla matek, co z równością zarobków, gdzie edukacja seksualna, gdzie dotowany dostęp do środków antykoncepcyjnych??? Gdzie wreszcie są rozwiązania prawne umożliwiające wykorzystanie koniunktury gospodarczej??? Jak już poznasz życie w ubogich dzielnicach, to przejedź się do Szwecji i zobacz jaki jest przyrost naturalny tam, gdzie aborcja jest wykonywana na życzenie, a środki antykoncepcyjne dotuje państwo Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol No bop ty byś socjalizmu chciała 28.03.07, 16:00 tyle że socjalizm się nie sprawdził nigdzie. A przyrost naturalny jest w Szwecji tak samo ujemny jak i w Polsce. Nie jestem entuzjastą antykoncepcji, ale wiem że miesięczne opakowanie Femodenu kosztuje coś koło 30 zł. Czy to naprawdę jest jakiś problem? Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 o antykoncepcji 28.03.07, 18:55 Ale mlodziez w Posce jest kiepsko uswiadomiona seksualnie. W szkole chyba o antykoncepcji nie ucza, prawda? A rydzyk kaze sie z tego spowiadac. Nie dziwota ze jest tyle niechcianych ciaz. W Szwecji to raczej rzadkosc! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: o antykoncepcji 28.03.07, 19:02 no i wlasnie niech z tego powodu ochlonie twoja milosc do pana wojtyly !!nasze dziecaki sa nie wlasciwie edukowane z powodu mieszania sie fundamentow katolibskich doprowadzilo to juz do niejednego nieszczescia kiedy mlodzi ludzie popelniali samobojstwa z powodu nichcianych ciaz !! Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Re: o antykoncepcji 28.03.07, 19:23 Widzisz ja uwazam ze kosciol musi stac na strazy pewnych wartosci, glosic je itd, bo od tego kosciol jest. A panstwo jest od tego zeby obywatela bronic przed kazdym zakusem na jego wolnosc. Niech aborcja pozostanie sprawa sumienia, a nie sadu. NIech ludzie maja jakas alternatywe. Dlatego podoba mi sie jak jest w Szwecji. Tam nie ma katechizacji w szkolach tylko religioznawstwo. Aborcja jest w pelni dopuszczalna. Geje moga zawierac zwiazek malzenski i pracowac w szkole. Poltyczna poprawnosc traktuje sie b. powaznie. Jestem za rozdzialem kosciola od panstwa. I kto chce Ojca Sw. kochac niech kocha , a kto nie chce to nie musi. JPII wyciagnal reke do wyznawcow innych religii, przeprosil Zydow i autentycznie kochal ludzi. Ale nie mozna potepiac go za to ze trzymal sie dogmatow. Czy potepiasz zajaca za to ze kica, drzewo za to ze jest zielone, a deszcz za to ze pada. Taka juz ich natura. A ja Tobie nie kaze nikogo kochac, kogo nie chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: o antykoncepcji 28.03.07, 19:28 occchhhhhh wojtyla kochal ludzi !!!! no fakt razem z ratzingerm w 2001 roku wydali wspolnie edykt nakazujacy biskupom ukrywac ksiezy pedofili przed swieckimi sadami!! zaiscie kochal on ludzi , ale tylko sobie wiernych !!!! a co ze zgwalconymi dziecmi ????? Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Re: o antykoncepcji 28.03.07, 19:57 No dobrze juz dobrze! Juz w innym miejscu napisalam ze jestesmy jednak po tej samej stronie barykady. Lepiej zuzyj swoja energie na polemizowanie z leosiem, junkierem i innymi oszolomami. Bo mnie chyba za takowego nie uwazasz? Odpowiedz Link Zgłoś
voiceofhonesty Re: o antykoncepcji 28.03.07, 19:56 zawisza60 napisała: > Widzisz ja uwazam ze kosciol musi stac na strazy pewnych wartosci, glosic je > itd, bo od tego kosciol jest. A panstwo jest od tego zeby obywatela bronic > przed kazdym zakusem na jego wolnosc. Niech aborcja pozostanie sprawa sumienia, > > a nie sadu. NIech ludzie maja jakas alternatywe. Dlatego podoba mi sie jak jest > > w Szwecji. Tam nie ma katechizacji w szkolach tylko religioznawstwo. Aborcja > jest w pelni dopuszczalna. Geje moga zawierac zwiazek malzenski i pracowac w > szkole. Poltyczna poprawnosc traktuje sie b. powaznie. Jestem za rozdzialem > kosciola od panstwa. I kto chce Ojca Sw. kochac niech kocha , a kto nie chce to > > nie musi. JPII wyciagnal reke do wyznawcow innych religii, przeprosil Zydow i > autentycznie kochal ludzi. Ale nie mozna potepiac go za to ze trzymal sie > dogmatow. Czy potepiasz zajaca za to ze kica, drzewo za to ze jest zielone, a > deszcz za to ze pada. Taka juz ich natura. A ja Tobie nie kaze nikogo kochac, > kogo nie chcesz. W naszym kraju rzeczywiście problem polega na zbyt lekkim dopuszczaniu wpływów kościoła na zasady rządzące państwem. Nikt nie będzie zmuszał tzw. "obrońców życia" żeby zmienili swoje poglądy. Nikt też nikogo nie zamierza zmuszać do aborcji. Ale nie można słowom JPII podporządkować konstytucję i ustawodawstwo. Nie jesteśmy krajem wyznaniowym!!... mimo, że praktyka wskazuje, że tenedcje zmian idą właśnie w tym kierunku. Poza tym chrześcijaństwo głosi ideały, a rzeczywistość jest bardziej złożona i brutalna... oburza mnie to całe gadanie o przypadkach zagrożenia życia lub zdrowia matki z powodu ciąży, gdzie argumentuje się, że przecież zawsze należy podejmować kroki żeby leczyć i matkę i dziecko... o ile mi wiadomo w pewnym momencie jest za późno na aborcję i matka pozostaje bez szans, gdy to leczenie się nie powiedzie Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Re: o antykoncepcji 28.03.07, 20:02 Zgadzam sie z Toba. Jestem za rozdzialem koscolu od panstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
voiceofhonesty Re: o antykoncepcji 28.03.07, 20:37 zawisza60 napisała: > Zgadzam sie z Toba. Jestem za rozdzialem koscolu od panstwa! Zwłaszcza, że: 1) mamy społeczeństwo, które bezkrytycznie przyjmuje wszystko co usłyszą z ambony, od Rydzyka i w TV Trwam 2) mamy polityków, którzy potrafią to wykorzystać i manipulować tymi bezkrytycznymi istotami W tym kontekście, to że papieżem był Polak, jest tak naprawdę fatalne w skutkach. Bez wątpienia byl wielkim człowiekiem, ale to wcale nie znaczy, że prawodawstwo w państwie należy całkowiecie podporządkować jego słowom. Przyjmowanie ideałów dla ustalania prawa to droga do dramatów ludzi, którzy muszą żyć w prawdziwym, a nie idealnym, świecie. Jestem za aborcją, za eutanazją na własne życzenie i za karą śmierci. Powinny być dopuszczalne, skoro politycy nie potrafią stworzyć takich warunków życia, które zminimalizują zapotrzebowanie na tak rygorystyczne załatwianie problemów. - Kto ma się zająć dziećmi poważnie okaleczonymi? Rodzice, którzy nie otrzymają od państwa żadnej pomocy lub pomoc głodową? ... Kto ma pomóc kobiecie, która zmuszona urodzić traci zdrowie? Nasze państwo szerokim gestem wspomaga patologię, alkoholików, a nie osoby, które naprawdę tej pomocy potrzebują. Argumentem mają być statystyki? Ta tzw. "dzietność kobiet"??? Państwo powinno stworzyć warunki, by rodziły się dzieci CHCIANE i by ci, którzy ich chcą mogli godnie żyć. - Dlaczego utrzymywać przy życiu ludzi "dla zasady", jeżeli ich los i tak jest przesądzony. Dlaczego zmusza się ludzi do życia? Żeby było zgodnie z idałami?!!!! (mówi się o "naturalnej śmierci", a co ze sztucznym podtrzywaniem tego życia, wbrew życzeniom bezpośrednio zainteresowanych ... w którym momencie ustały ich prawa o decydowaniu o sobie?) - Dlaczego całe społeczeństwo ma utrzymywać i litować się nad mordercami? Oczywiście biorę tutaj pod uwagę sytuację, kiedy winę udowodniono ponad wszelką wątpliwość. Dlaczego ktoś, kto gwałcił i mordował ma sobie spokojnie żyć w celi? Wściekłe zwierzę się usypia, bo tak jest po prostu lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Re: o antykoncepcji 28.03.07, 21:09 Zgadzam sie w 100%. Tez jestem za wolna (absolutnie wolna) aborcja, powszechnie dostepna antykoncepcja, na nie zagladaniem ludziom pod koldre i ... niestety w wyjatkowych przypadkach za kara smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Tak jest, Gulcia! 28.03.07, 18:52 moze kiedys Polska wezmie przyklad ze Szwecji, wyluzuje sie i wtedy bedzie naprawde fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cybulski.t Buhahahaha!!! 28.03.07, 15:53 Ale dowcipas :) Dożywianie w szkołach: Samorządy lub prywatni sponsorzy Bezpłatne szkoły: tylko wyznaniowe Dotowane przedszkola: notoryczny brak miejsc Bezpłatna opieka medyczna: ustaw się w kolejce, chyba, że właśnie umierasz Zasiłki: jak to było w jednym filmie 'co ja sobie za to kupię.... waciki?!' Becikowe: jak wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Gdzie Ty mieszkasz? 28.03.07, 16:07 Bo w Warszawie: Dożywianie - samorząd, i to normalne. Przecież nie premier osobiście. Szkoły - bezpłatne, każdego szczebla. Przedszkola - w grupie mojej młodszej córki w zeszłym roku przyjęto ok. 30 podań, odrzucono - dwa. Bezpłatna opieka medyczna - zapisujesz się z dzieckiem rano, telefonicznie, przychodzisz i czekasz parę minut. Problem? Zasiłki - a ile ty byś chciał? Na willę z mercedesem? Na jedzenie, podręczniki, ubrania starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
cybulski.t Re: To może usuńmy zapis o ochronie własności 28.03.07, 15:20 Pasjonująca dyskusja, coś typu: -Dzień dobry. -Morderca! -Ale o co chodzi? -Morderca! -Ale przepraszam... -Morderca! -Czy... -Morderca! I w ten oto sposób udowodniono przechodniowi winę :) Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: To może usuńmy zapis o ochronie własności 28.03.07, 15:22 No cóż, Kafka wiedział co pisze:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Re: A ja popieram zmiany w konstytucji 28.03.07, 18:41 Brawo Gulcia! Ja tez popieram wolnosc wyboru w 100%. Jestem wierzaca i wystarczy mi ze bede sie z moich grzechow rozliczac przed Bogiem , a nie przed sadem. I nigdy w zyciu nie snilo by mi sie narzucac moich pogladow innych. Domagajcie sie rozdzialu kosciola od panstwa! Na pohybel moherom! Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: Czy ktoś podłączony do respiratora 28.03.07, 14:51 Ale on przedtem był zdolny do życia a płód jeszcze nie jest bo nie jest w pełni ukształtowany Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol A co to za argument? 28.03.07, 15:00 Umysł osoby upośledzonej też nie jest "w pełni ukształtowany", ale to nie znaczy, że kara za zabicie takiej osoby jest jakaś inna niż za zabicie mnie czy Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
soylent Fanatyzm 28.03.07, 13:38 Najgorszą rzeczą jest fanatyzm i niestety jego przejawy coraz częściej widać u nas w kraju. Ten fanatyzm religijny podsycany jest jeszcze bardziej przez rządzące aktualnie partie bo to jest ich elektorat wyborczy. Zdają sobie sprawę, że nie mogą liczyć na poparcie ludzi jasno myślących, więc robią co mogą aby przypodobać się słuchaczom radia z Torunia. Każda kolejna akcja rządu lub ludzi z nim związanych przekonuje mnie, że Polska to już nie jest kraj, w którym da się mieszkać. Gdzie tolerancja, gdzie demokracja - niestety coraz bliżej nam do państwa wyznaniowego niż do państwa demokratycznego. Chyba już dojrzałem, żeby stąd wyjechać. Mam wprawdzie prawie pięćdziesiąt lat i będę pewnie tęskinił za moją ojczyzną ale chcę jeszcze normalnie pożyć i cieszyć się życiem, zamiast stresować się co jeszcze wymyślą przedstawiciele samobrony, lpr-u, pis-u i radia maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
madoxxx1234567 Re: Fanatyzm 28.03.07, 13:44 LPR ma teraz 2 % poparcia dla nich poparcie Rydzyka to być albo niebyć. Niech walczą o wycofanie wojska z Iraku gdzie codziennie giną ludzie...RĘCE PRECZ OD KONSTUTUCJI OSZOŁOMY Odpowiedz Link Zgłoś
nina12361 Re: Fanatyzm 28.03.07, 13:49 wiecie że dzieci ,które umarły w łonie matki ,są palone,wywalane do śmieci,nikt tym matkom nie oddaje tych dzieci żeby mogły je godnie pochować,bo wg.lekarzy ,księży jest to płód nie człowiek ,więc o co ku.. chodzi?kościół powinien się w to nie mieszać ,ja sama mam z nimi na pieńku,moje dziecko umarło i miałam problem z pogrzebem, Odpowiedz Link Zgłoś
madoxxx1234567 Re: Fanatyzm 28.03.07, 13:57 Politycy z Lpr i Rydzyk powinni myśleć o wojnie w Iraku i Afganistanie gdzie są zabijani ludzie a biorą w tym udział nasi żołnierze a nie robieniem, sztucznego szumu .W Polsce życie jest chronione, aborcja jako taka jest zakazana to o co k....a chodzi tym ludziom.RĘCE PRECZ OD KONSTYTUCJI ...chcą robić z Polski republike wyznaniową Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Zostan, soylent! 28.03.07, 19:00 Bardzo prosze! Sama mieszkam za granica i wiec moze uwazasz ze nie powinnam sie wypowiadac, ale madrzy ludzie Polsce potrzebni. Aby do nastepnych wyborow i wszystko sie zmieni. Tylko trzeba glosowac! Na pohybel moherom! Odpowiedz Link Zgłoś
vavnus1 Re: Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 13:46 Wczoraj nowozałożona partia "PARTIA KOBIET" opublikowała na swojej stronie www.polskajestkobieta.pl list otwarty do Prezydenta i kilku innych polityków, ale dziwnym trafem panuje grobowa cisza medialna na temat listu. W żadnej z liczących się gazet nie zostało nawet wspomniane o tym liście, a dotyczy przecież losu tysięsy kobiet człąkiń i sympatyków tej Partii i nie tylko. Ignorowanie w tak waznej kwestji zdania kobiecej organizacji przez niewydrukowania listu czy wzmianki w telewizji jest conajmniej zastanawiające. Udajemy, że jeżeli o czymś się nie mówi to znaczy nie istnieje?????? OBURZAJĄCE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Manifestacje w Warszawie - relacja na żywo 28.03.07, 13:50 Styl strusia jest często spotykany. Klin podatkowy, pogłębiający się rozdział między biedą a bogactwem, praktycznie braK KLASY śREDNIEJ, NAJBARDZIEJ NAPęDZAJąCEJ GOSPODARKę, niejasne prawo, podlegające dowolnej interpretacji - słyszycie gdzieś o tych sprawach??? Nie!!! List otwarty kobiet???!!!! A kto się liczy z kobietą, dla której w rydzykowo kaczyńskim świecie jest droga Kinder Kuche Kirchen??? Odpowiedz Link Zgłoś