maheda W dodatku najczęściej są źle oznakowane. 10.04.07, 08:24 Bardzo często mają podany wyłącznie rozmiar pod biustem (32/70, 34/75, 36/80 itd), a nie mają oznakowanego rozmiaru miseczki. Chyba PIH się tym powinien zająć, albo Urząd Ochrony Konsumenta? Istnieją normy oznakowywania, które każdy towar powinien spełniać. Odpowiedz Link Zgłoś
bziq2 Re: W dodatku najczęściej są źle oznakowane. 10.04.07, 08:33 Myślę, że to problem dużo szerszy i nie dotyczy tylko najtańszej bielizny. Ja objawy uczuleniowe miałam po markowych biustonoszach Triumpha. Wniosek: biustonosze te też są szyte w Chinach, z badziewnych materiałów, by było jak najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: W dodatku najczęściej są źle oznakowane. 10.04.07, 08:44 Moja ex-zona miala sredniej wielkosci biust, zawsze byl jedrny i rzadko uzywala biustonosza.Jest to moje jedyne mile po niej wspomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
maly_rowerek Re: W dodatku najczęściej są źle oznakowane. 10.04.07, 22:53 bziq2 napisała: > Myślę, że to problem dużo szerszy i nie dotyczy tylko najtańszej bielizny. Ja > objawy uczuleniowe miałam po markowych biustonoszach Triumpha. Wniosek: > biustonosze te też są szyte w Chinach, z badziewnych materiałów, by było jak > najtaniej. I masz racje! Te same fabryki szyja dla kilku wielkich koncernow i to nie jest tajemnica. Tajemnica nie jest tez to, ze "nadprodukcje" puszczaja za piataka na bazarku :) Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Polskie biusty nie lubią chińszczyzny 10.04.07, 09:28 Polskie kobitki maja najlepsze cycuszki na calym swiecie. Po co wam biustonosze? Wypusccie polskie cycyski na wolnosc polskie kobitki. Kazdy cycyszek bez stanika tylko pod cienka bluzeczka. Kazdy cycyszek piekny. A na plazy topless. Zycie jest piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Polskie biusty nie lubią chińszczyzny 10.04.07, 09:57 Biustonosz jest nie tylko po to aby stary zboczeniec sie nie slinil. Glownie sluzy do tego, zeby bylo wygodnij no i zebu okolo 40 biust sie nie majtal miedzy kolanami. Odpowiedz Link Zgłoś
koros17 Re: Polskie biusty nie lubią chińszczyzny 10.04.07, 10:05 ... na plazy topless. Zycie jest piekne. "Zycie jest piekne, tylko ludzie są ch*jowi." Złota myśl majora C. Odpowiedz Link Zgłoś
achula Re: Polskie biusty nie lubią chińszczyzny 10.04.07, 09:50 Ja noiszę tą "pogardzaną" chinszczyznę juzx ładnych 10 lat-odkąd pojawiła się na bazarach. Staniczki wytrzymują te"codzienne" nawet rok przy intensywnym praniu i noszeniu,te "świąteczno-okazyjne" mamnawet trzeci rok. Cyckonosz z>TRIUMFA<;( rozpadł się po pół rok7u.Cyckonosz z ...nie pamiętam firmy , ale kosztował 115 zł!!!! poodciskał siniaki pod pirsiami i omal nie spadł z sukienką:)) CAŁYM SERCEM POPIERAm LEGALNĄ CHIŃSZCZYZNĘ!!! Bo za chińszczyznę z>TRIUMFA<(pisownia celowa) nie mam zamiaru płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Polskie biusty nie lubią chińszczyzny 10.04.07, 09:55 achula, taki ponury dzien. Rozjasnij go nam opisem swoich cycuszkow. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Chińskie biustonosze uzależniają kobiety! 10.04.07, 10:08 Chińskie biustonosze zawierają aminy: anilinę i amfetaminę. Ta druga ma uzależnić kobiety od noszenia chińskich biustonoszy. -- Frant Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Chińskie biustonosze uzależniają kobiety! 10.04.07, 10:25 A ja slyszalem ze to nie amfetamina tylko spermina, wyciag ze spermy, ktory doprowadza je do calodziennego orgazmu. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Chińskie biustonosze uzależniają kobiety! 10.04.07, 10:59 Gdyby kobieta miała codziennie całodzienny orgazm, to zadługo nie pożyłaby w takim stanie - umarłaby z rozkoszy i nie miałby kto gotować Ci obiadków. -- Frant Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Chińskie biustonosze uzależniają kobiety! 10.04.07, 11:28 Lepiej umrzec jak lwica niz zyc jak mucha. (Lwice maja orgazm 200 razy dziennie) Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Chińskie biustonosze uzależniają kobiety! 10.04.07, 13:39 A mnie wystarczyłby jeden porządny orgazm dziennie. -- Frant - humor, satyra, krytyka Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Chińskie biustonosze uzależniają kobiety! 10.04.07, 13:52 frant, to zalezy czy jestes mezczyzna czy kobieta. Dla mezczyzny 10 to maximum. Dla kobiety 10 to rozgrzewka. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Chińskie biustonosze uzależniają kobiety! 10.04.07, 14:14 Czyli moje marzenia mieszczą się w Twojej normie, bo jestem chłop. -- Frant Odpowiedz Link Zgłoś
oakpark Polscy czytelnicy nie lubia niekompetencji 10.04.07, 12:51 Artykul pt. jak ponizej "popelnila red. Magdalena Szrejner z "Dziennika Lodzkiego". Polskie biusty nie lubią chińszczyzny Zawiera on sporo przeklaman - poczynajac od tego, ze jest Inspekcja Handlowa a nie jak kiedys "PIH". Nie chodzi o jakiekolwiek aminy - w koncu szereg barwinkow powstaje na bazie amin, chodzi o RAKOTWORCZE aminy tzw. klasy MAK III czyli 22 aminy aromatyczne podobne w wiekszosci struktura do benzydyny. Nie o alergie tylko wiec tu chodzi. Nie kazda amina jest toksyczna. Tekst "Tymczasem do pracowni analitycznych Państwowej Inspekcji Handlowej w Łodzi trafiają tkaniny, głównie wyprodukowane przez wschodnich producentów, które tych norm nie spełniają..." bazuje moim zdaniem na lekturze sprawozdan rocznych Inspekcji Handlowej a nie na zasiegnieciu opinii u zrodla - autorka nie zauwazyla bowiem, ze pracownia analityczna jest JEDNA. Artykul wydaje sie byc (supozycja moja) pisany po mysli polskich producentow - w koncu kiedy tylko chinskie tekstylia wejda szerszym asortymentem na polski rynek polscy producenci padna, cena "chinszczyzny" jest bardzo niska. A z jakoscia chinskich wyrobow rzeczywiscie nie jest specjalnie dobrze - ale uwaga: JEST CORAZ LEPIEJ. Boy kiedys napisal, ze jak zostal dziennikarzem to od razu, z definicji zaczal sie znac NA WSZYSTKIM... pani red. Szrajner tylko chadza w Jego slady... 8^). Nie chodzi o obrone jakosci chinskiej odziezy - chodzi o obrone rzetelnosci podawanej przez PAP informacji... czyzby i stamtad wygnano wszystkich "obrazowannych" wyksztalciuchow? "Dziennik Lodzki" jest gazeta... hm, powiedzmy - nie specjalistyczna ale od PAP chyba mozemy wymagac sporo wiecej. Moze wiec - jakies sprostowanie? Bo sprawa przy odrobinie operatywnosci attache handlowego Chin skonczy sie dla gazety - i ew. PAP - niezlym odszkodowaniem. Artykul sam w sobie jest bowiem naruszeniem zasad uczciwej informacji i przepisy o konkurencji byc moze maja tutaj zastosowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
oakpark Re: Polscy czytelnicy nie lubia niekompetencji 10.04.07, 12:53 Nie chodzi o jakiekolwiek aminy - w koncu szereg > barwinkow powstaje na bazie amin nie BARWINKOW a "barwnikow", przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Tanie mięso jest dla psów. 10.04.07, 14:42 Nie może być coś tanie i dobre jednocześnie. No chyba, że wino ;D Odpowiedz Link Zgłoś
ananke666 Re: Tanie mięso jest dla psów. 11.04.07, 13:54 Może, może :p bielizna też, rzadko, ale bywa. Z rozrzewnieniem wspominam gatki z mikrofibry zakupione na ruskim targu. Wpadły mi w oko, bo były zaskakująco ładne i dobrze uszyte. Nie straszna im była pralka ni proszki, ni ładnych parę lat intensywnego użytkowania. Jedne mam do dziś, szarawe są tylko dlatego, że do prania białych rzeczy zaplątała się jedna ciemna i farbująca. Pobiły trwałością znakomite stringi Schiesser. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: Tanie mięso jest dla psów. 11.04.07, 14:25 ananke, biorac pod uwage , ze ZSRR upadl 15 lat temu to podziwiam trwalosc twoich radzieckich majtek. Twoje majtki byly prawie tak trwale jak stacja kosmiczna Sojuz. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek A co lubia polskie cycate babska...??? 10.04.07, 22:45 .....dojenie trzy razy dziennie............ Odpowiedz Link Zgłoś
jack.torrance następny chiński spisek 11.04.07, 01:49 A pamiętacie "Dzień Świra"? Tam był wyjaśniony chiński spisek skarpetkowy wymierzony w mężczyzn (gumki w tanich chińskich skarpetkach uciskają nogę). A teraz to... Odpowiedz Link Zgłoś
aitne Re: chinszczyzna 12.04.07, 16:37 a) leonard3 przestań być wulgarny. b) ciekawe, bo ja kupiłam stanik na bazarku i po dwóch czy trzech praniach mi się zniszczył. Odpowiedz Link Zgłoś
leonard3 Re: chinszczyzna 12.04.07, 17:04 Tak, rozumiem, szosteczki niszcza sie szesc razy szybciej niz jedynki. Musisz miec gigantyczne Odpowiedz Link Zgłoś
s-k-i-n Re: Polskie biusty nie lubią chińszczyzny 12.04.07, 18:23 bo chińskie biustonosze są zbyt małe by pomieścić polskie jędrne piersi! Odpowiedz Link Zgłoś