strahnawruble 14.04.07, 17:54 Jaka organizacja, takie pociski w nią rzucane... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
langston Co oni tak wszyscy upatrzyli sobie ten Krakow? 14.04.07, 17:58 geje, faszysci ...a won stad jedni i drudzy!!! Manifestujcie sobie w Brukseli cholera! Odpowiedz Link Zgłoś
cortez91 Re: Co oni tak wszyscy upatrzyli sobie ten Krakow 14.04.07, 18:28 A ty w Teheranie, może Ci trochę rozumu przybędzie Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl antyfaszyści głupio się zorganizowali 14.04.07, 18:44 Ale ci antyfaszyści głupio się zorganizowali!!! Bo powinni czekać na nazioli na Rynku! Tam akrat było parę wycieczek izraelskich, mnóstwo turystów z całego świata... A tak to się poprzepychali pod Wawelem i poszli sobie. Tymczasem naziole triumfalnie wmaszerowali na Rynek, a tam tylko marniutka garstka ludzi okazała jakiś protest. I tak oto cały świat mógł obejrzeć, jak naziści z polskimi flagami robią rundkę po centralnym punkcie Krakowa i prawie nikt nie protestował. Strach pomyśleć, co poczuła ta żydowska młodzież, gdy zobaczyła panów w brunatnych koszulach robiących "hajhitla" :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: antyfaszyści głupio się zorganizowali 14.04.07, 18:47 Antyfaszyści powinni czekać na nazioli z ONRu na Rynku. Tam by więcej wskórali. A tak to wyszło, że ci durnie niosąc polskie flagi uzurpowali sobie prawo do bycia Polakami (takie można odnieść wrażenie będąc obcokrajowcem). Smuci mnie fakt, iż prawie nikt na Rynku nie wygwizdał tych nazioli jak przechodzili. Dziwię się polskiemu społeczeństwu. Obojętność to przyzwolenie ich kultu faszyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: antyfaszyści głupio się zorganizowali 14.04.07, 18:48 > A tak to wyszło, że ci durnie niosąc polskie flagi uzurpowali sobie prawo do > bycia Polakami O właśnie. Najbardziej przykre było, że oni wycierali sobie gęby polską flagą :-( Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Dlaczego policja nic nie robi z tym prawactwem? 14.04.07, 18:56 Nazizm przecież jest w Polsce zakazany?!! Trzeba było ich rozgonić nie petardami a pałami tego się najbardziej boją od razu sr*ją w majty. Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: A morze Policja za duzo zarabia? 14.04.07, 19:10 "morze"....ha ha ha ha ha...no comments... Odpowiedz Link Zgłoś
renifer_lopez Kto zabił kota? 14.04.07, 21:23 Okazuje się,że antyfaszystowska lewica z okazji demonstracji musiała zabiła jakiegos kota, aby miec czym rzucić. Czego sie nie robi dla idei. Co na to lewicowu ekologowie, obrońcy futerkowych zwierząt, no i wszyscy ludzie dobrej antyfaszystowskiej woli? Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker [...] 15.04.07, 02:57 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Kto zabił kota? 15.04.07, 10:45 moje zdanie nt tego kota już pisałem (proszę sobie poczytać dokładnie). Zachowania karalne należy zwalczać i to zarówno przemoc wobec zwierząt jak i propagowanie faszyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Dlaczego policja nic nie robi z tym prawactwe 14.04.07, 21:30 kto pozwala na faszystowskie manifestacje ? ten, kto sie na nie godzi, jest tez faszysta !!!!!!!!!!!precz z faszystami !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
shamshel Re: antyfaszyści głupio się zorganizowali 14.04.07, 19:43 Jakby policja nie otoczyła antify to nie bój sie nie onrowcy by nie przeszli. To smutne, że nikt z władz miasta nie zareagował i nie rozgonił tych śmiesznych brunatnych. ZSP Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: antyfaszyści głupio się zorganizowali 14.04.07, 19:46 A kto teraz rządzi w Krakowie bo już nie pamiętam? Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: antyfaszyści głupio się zorganizowali 14.04.07, 19:54 > Jakby policja nie otoczyła antify to nie bój sie nie onrowcy by nie przeszli. Bez ściemy! Na Rynku nigdzie nie widziałam tych tłumów antyfaszystów, co to by tylko czekali, aż brzydka policja pozwoli im zaprotestować. Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Re: antyfaszyści głupio się zorganizowali 15.04.07, 19:51 shamshel napisał: > Jakby policja nie otoczyła antify to nie bój sie nie onrowcy by nie przeszli. T > o > smutne, że nikt z władz miasta nie zareagował i nie rozgonił tych śmiesznych > brunatnych. > > ZSP Ale to pocieszajace ze tak wielu potepia ich na forum. To swiadczy ze duch w narodzie jeszcze nie zginal! Odpowiedz Link Zgłoś
gnom16 Re: antyfaszyści głupio się zorganizowali 15.04.07, 19:59 a ilu ich bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
gnom16 Re: antyfaszyści głupio się zorganizowali 15.04.07, 19:25 pozwolmy kazdemu demonstrowac.Najlepiej obejrzyjcie film Ghandi zawiera wiele a nawet bardzo wiele dobrych wzorcow dla kazdego czlowieka nawet polityka bo to tez czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
gnom16 Re: antyfaszyści głupio się zorganizowali 15.04.07, 19:28 a niech laza i pokazuja sie swiatu latwiej bedzie ich kiedys wylapac Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 [...] 14.04.07, 19:21 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 14.04.07, 19:45 To przykre (delikatnie mówiąc). To jedna z tych rzeczy które psują humor na pół dnia, nic tak nie wkurza jak kiedy grupa palantów dorabia gębę Polsce a reszta nie robi nic żeby do tego nie doszło. A dużo było tam tych izraelskich wycieczek? Widziałaś ich reakcje? Z drugiej zaś strony to izraelska młodzież też ma swoje za uszami... www.rzeczpospolita.pl/dodatki/opinie_070413/opinie_a_1.html www.haaretz.com/hasen/spages/846721.html Nic się nie zmieni, po prostu będą myśleć to co do dzisiaj myśleli. Co oczywiście nie znaczy że nie powinniśmy robić wszystkiego żeby nie dawać im powodów żeby tak myśleli. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 14.04.07, 19:55 co najmniej 3 wycieczki były. Plus obcokrajowcy z Niemiec, Francji, Włoszech, Anglii. Ochrona wycieczek izraelskich to jest osobny temat. Ręce uniesione "sieg heil" jednoznacznie się kojarzą, również ochroniarzom. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 14.04.07, 20:10 Długo to trwało? I jaka właściwie była reakcja Polaków? Po prostu obojętnie się przyglądali bez żadnych komentarzy czy było słychać jakieś głosy poparcia/niechęci (niekoniecznie głośne)? Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 14.04.07, 20:23 Pojedyncze osoby z rzadka wykrzykiwały słowa niezadowolenia. Ktoś gwizdał. Większość patrzyła. Szła za pochodem i patrzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 14.04.07, 20:24 Pochód czy heilowanie? Reakcje? Obojętność większości, parę osób gwizdało i przekrzykiwało ich, zaś za pochodem szła grupka AF z plakatami. A i smok wawelski zademonstrował co o nich sądzi. Obojętność ludzi był dobitna, obojętność to przyzwolenie, milczenie to zgoda. W tym przypadku na ONR i jego zapatrywania na świat. Przypominam, że tak się zaczął w Niemczech hitleryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 14.04.07, 20:41 > A i smok wawelski zademonstrował co o nich sądzi. Tam był facet przebrany za smoka, taki co pozuje do zdjęć. Jak szli naziole, to pokazał kartkę z przekreśloną swastyką. Odpowiedz Link Zgłoś
panna_z_polskiego_dworku Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 14.04.07, 21:03 leszlong napisał: > Pochód czy heilowanie? Pochód. Heilowanie to znaczy gest czy wznoszenie okrzyków? Reakcje? Obojętność większości, parę osób gwizdało i > przekrzykiwało ich, zaś za pochodem szła grupka AF z plakatami. A i smok > wawelski zademonstrował co o nich sądzi. Obojętność ludzi był dobitna, > obojętność to przyzwolenie, milczenie to zgoda. W sumie nie wiadomo...ale problem właśnie w tym że nie wiadomo. Można sobie wyobrażać najgorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 15.04.07, 09:33 W zasadzie prawidłowo heilowanie to okrzyki i gesty, ale w Polsce przyjęło się tylko gesty, bowiem okrzyki "sieg heil" zbyt jednoznacznie się kojarzą i trudno byłoby miłośnikom takich zachowań wybronić się od prokuratury. Więc tylko gestem się posługują. Sam pochód trwał przez Rynek pewnie z 15-20 minut (mogę się mylić, nie stałem z czasomierzem). Co do reakcji, to owszem wolę wyobrażać sobie najgorsze. Nauczony historią, kiedy przypisywano takim ruchom eleganckie maniery i zachowanie z salonu, a potem się rozczarowano, bowiem nie zachowują się tak wyobrażano sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
mondokane Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 14.04.07, 21:17 Odpowiadasz na : panna_z_polskiego_dworku napisała: > Długo to trwało? I jaka właściwie była reakcja Polaków? Po prostu obojętnie się > przyglądali bez żadnych komentarzy czy było słychać jakieś głosy > poparcia/niechęci (niekoniecznie głośne)? Wyruszyli kolo czwartej spod Skalki. Ludzie sie generalnie krzywili, ale dzisiaj taka byla pogoda, ze w pierwszej chwili chyba kazdy myslal, ze to jakis pochod przebierancow jest. Potem dopiero okazywalo sie kto to tak tupie i wrzeszczy. Pod Wawelem wygladalo to naprawde dziwacznie: kolumna lysoli otoczonych przez policje maszerujacych wsrod ludzi lezacych na trawie i cieszacych sie pierwszym prawdziwie wiosennym dniem. Co do antyfaszystow to zgadzam sie z przedmowcami - fatalnie byli zorganizowani, dali sie zrobic przez policje jak dzieci. A ten kot to jakis absurd - no chyba ze to byl suicide bomber?? Odpowiedz Link Zgłoś
nowinator Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 15.04.07, 06:09 > A ten kot to jakis absurd - no chyba > ze to byl suicide bomber?? humor mi poprawiłeś/aś. Niedziela będzie radosna. dzięki za: kot suicide bomber Odpowiedz Link Zgłoś
sigma_pi Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 14.04.07, 20:32 leszlong napisał: > Ochrona wycieczek izraelskich to jest osobny temat. Nie tak znowu osobny. Sam miałem przypadkiem "przyjemność" spotkać parę tych wycieczek, z towarzyszącymi im osobnikami o wysokiej kulturze fizycznej, przezornie trzymającymi rękę na portfelu. I nie wątpię, że zachowanie części tych Izraelczyków przyjeżdzających do Polski to młyn na wodę takich organizacji, jak ONR. Odpowiedz Link Zgłoś
sigma_pi Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 14.04.07, 21:01 sigma_pi napisał: > [...] z towarzyszącymi im osobnikami o wysokiej kulturze fizycznej, > przezornie trzymającymi rękę na portfelu. Oczywiście nie był to porftel. Była to klamka. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 14.04.07, 22:38 @sigma_pi: to jest osobny temat, można nawet założyć wątek na forum. Ochrona tych wycieczek przesadnie nadużywa siły wobec ludzi z otoczenia. Społeczność żydowska wielokrotnie interweniowała w tej sprawie, bowiem Żydzi w Krakowie też ucierpieli od tych ochroniarzy. A teraz zrozum, że im więcej będziemy tolerować takie marsze, tym bardziej ochrona będzie przypuszczać, że w Polsce wycieczkom z Izraela grozi niebezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
sigma_pi Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 14.04.07, 23:00 leszlong napisał: > A teraz zrozum, że im więcej będziemy tolerować > takie marsze, tym bardziej ochrona będzie przypuszczać, > że w Polsce wycieczkom z Izraela grozi niebezpieczeństwo. Nie napisałem, że jestem za tolerowaniem takich marszów. Nie jestem za tolerowaniem jakichkolwiek zadym w środku miasta, obojętnie, czy organizowanych przez ONR, antyfaszystów, pseudokibiców, górników ze Śląska (z całym szacunkiem dla pracy tych ostatnich, a bez szacunku dla tego, co część z nich zrobiła swego czasu w Warszawie), czy też kogokolwiek innego, w trakcie których można dostać w głowę kamieniem lub bejzbolem, zapoznać się bliżej z budową kastetu, noża sprężynowego itp. Nie wspominając już o rzucaniu tym nieszczęsnym kotem... Odpowiedz Link Zgłoś
manra Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 14.04.07, 23:47 a ja jestem ZA tolerowaniem takich marszów. na tym polega demokracja. od zadym mamy teraz sądy 24-godzinne, za faszystowskie hasła można trafić do więzienia, a jeżeli kogoś rażą wzniesione w górę ręce - nic nie stoi na przeszkodzie, żeby pozwać odpowiedzialnych za to ludzi do sądu. proste. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero demokracja? 15.04.07, 01:42 manra napisała: > a ja jestem ZA tolerowaniem takich marszów. na tym polega demokracja. Obawiam sie ze sie mylisz. Demokracja polega na czyms innym. Jej podstawa jest umowa spoleczna zakladajaca wielosc pogladow i prawo do ich gloszenia. Wyjatek stanowia: gloszenie nienawisci rasowej, szowinizm i dzialania oraz manifestacje skierowanie przeciw demokracji. To co opisujesz to anarchia. KOnstytucja jasno precyzuje gdzie przebiegaja granice demokracji. Tutaj zostaly one za milczacym przyzwoleniem obojetnych ewidentnie przekroczone. Odpowiedz Link Zgłoś
manra Re: demokracja? 15.04.07, 13:39 dlatego napisałam: marsz- tak. faszystowskie hasła, które mogą (aczkolwiek NIE MUSZĄ pojawić sie przy okazji - ONR to nie NSDAP) - nie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 15.04.07, 09:26 manra napisała: > a ja jestem ZA tolerowaniem takich marszów. na tym polega demokracja. > od zadym mamy teraz sądy 24-godzinne, za faszystowskie hasła można trafić do > więzienia, a jeżeli kogoś rażą wzniesione w górę ręce - nic nie stoi na > przeszkodzie, żeby pozwać odpowiedzialnych za to ludzi do sądu. > proste. Jesteś za tolerowaniem marszów, na których wznosi się faszystowskie hasła, ale jednocześnie za pozywaniem wznoszących do sądu. Według mnie reakcja w postaci zawiadomienia do prokuratury to wyraz nietolerancji takich marszów. Przy okazji, dobrze się stało, że o tym napomknęłaś. 1. Wznoszenie faszystowskich okrzyków jest przestępstwem ściganym z urzędu (art. 257, 258 KK e-prawnik.pl/prawo/data.php/dHlwZT00MTAwJmlkPTYwOTImdj0xMjg1 ). 2. Obywatel, który wie, że miało miejsce przestępstwo, ma OBOWIĄZEK powiadomić organa ścigania: policję, prokuraturę lub agencję bezpieczeństwa wewnętrznego (w tym przypadku przestępstwo wchodzi w zakres zainteresowań ABW.) 3. Nie trzeba być naocznym świadkiem wznoszenia okrzyków, wystarczy przeczytać o nich w gazecie - artykuł z gazety jest wystarczającym dowodem. 4. Jako obciążające okoliczności można podać pokazywanie faszystowskich gestów i noszenie mundurów nawiązujących do nazistowskich. Jak złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa - poradnik: 66.102.9.104/search?q=cache:7dOgRGIxqBcJ:www2.mswia.gov.pl/download.php%3Fs%3D23%26id%3D231+wzory+pism+zawiadomienie+o+pope%C5%82nieniu+przest%C4%99pstwa&hl=pl&ct=clnk&cd=17&gl=pl Odpowiedz Link Zgłoś
manra Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 15.04.07, 13:43 > Jesteś za tolerowaniem marszów, na których wznosi się faszystowskie hasła, ale > jednocześnie za pozywaniem wznoszących do sądu. Według mnie reakcja w postaci > zawiadomienia do prokuratury to wyraz nietolerancji takich marszów. > nieprawda. zawiadomie do prokuratury to wyraz nietolerancji dla faszystowskich haseł, nie dla marszów jako takich. > 3. Nie trzeba być naocznym świadkiem wznoszenia okrzyków, wystarczy przeczytać > o > nich w gazecie - artykuł z gazety jest wystarczającym dowodem. kto decyduje o tym, co jest faszystowskie, a co nie? co to wogóle znaczy 'faszystowskie'? dla 'GW' marsz ONR-u był od początku do końca faszystowski, zanim się odbył. dla mnie informacja w gazecie nie jest wystarczająca. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 14.04.07, 19:57 > Co oczywiście nie znaczy że nie powinniśmy robić wszystkiego żeby nie dawać im > powodów żeby tak myśleli. Dokładnie o to chodzi. Jak sądzicie, co sobie pomyśli młody Żyd, którego w szkole uczą, że na wycieczce w Polsce może go spotkać coś złego od polskich antysemitów - gdy przyjeżdża ten jeden jedyny raz do Polski i natrafia akurat na triumfalny pochód nazioli??? Odpowiedz Link Zgłoś
manra Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 14.04.07, 23:44 to co jest ważniejsze - wolnośc słowa, czy cudze uczucia? Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 15.04.07, 19:59 Zgadzam sie z Toba, anuszka, chodzi o to zeby pokazac ze mlodziez polska odcina sie od wszystkiego zlego co Zydow spotkalo na naszej ziemi, takze z rak Polakow. Demonstracje mlodziencow z giertychjugend wszystkie takie wysilki niwecza. Szczegolnie jezeli spotykaja sie z milczaca akceptacja przygladajacych sie. Odpowiedz Link Zgłoś
gnom16 Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 15.04.07, 20:05 Wiecie co mam dosyc czy my musimy kazdego przepraszac?!uwazac co mowimy?!co myslimy?jestesmy wielkim narodem z wielkimi wadami ale zawsze wielcy! Odpowiedz Link Zgłoś
gnom16 Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 15.04.07, 20:49 Wiecie co mam dosyc czy my musimy kazdego przepraszac?!uwazac co mowimy?!co myslimy?jestesmy wielkim narodem z wielkimi wadami ale zawsze wielcy!Skad u nas ta ciagla chec i potrzeba przepraszania wszystkich za nasze i wasze bledy.A moze ktos zastanowi sie ktos co czuje polska mlodziez.a moze czesc tej mlodziezy chce paradowac po ulicach w brunatnych koszulach bo ma dosyc ponizania tego narodu przez caly swiat? Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: izraelska młodzież też ma za uszami (Haaretz) 14.04.07, 20:19 www.haaretz.com/hasen/spages/846721.html Muszę przyznać, że to bardzo mądry artykuł. Dzięki za linka. Odpowiedz Link Zgłoś
dzialkowiec27 Re: antyfaszyści głupio się zorganizowali 15.04.07, 07:18 Nie bardzo wierze w zamaskowanych antyfaszystów. Dla mnie zamaskowane bojowki + czarny kot to robota prowokatorów z MW. Ale jeżeli antyfaszysci mają rzeczywiśce takie durne pomysły to współczuję serdecznie. Widocznie idioci są wszędzie mile widziani. Odpowiedz Link Zgłoś
p711 MW Re: antyfaszyści głupio się zorganizowali 15.04.07, 15:20 MW aha... najpierw pomyśl człowieku a później pisz... Stosunki MW i ONR są neutralne. Jak atakować to tylko wrogów Państwa Polskiego, ale nie siłą, bo pewnie mając już przeżarty przez medialne brednie mózg, ciężko Ci będzie pojąć, że Wszechpolacy walczą słowem, a nie bronią. Gdyby było inaczej, przyjechaliby na marsz i dołączyli do wojującego Obozu. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 szczegóły patrz indymedia 16.04.07, 09:04 Szczegóły patrz poland.indymedia.org/pl/2007/04/28108.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
zawisza60 Re: antyfaszyści głupio się zorganizowali 15.04.07, 19:47 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: tak oto cały świat mógł obejrzeć, jak naziści z polskimi flagami robią rundkę > po centralnym punkcie Krakowa i prawie nikt nie protestował. Strach pomyśleć, c > o > poczuła ta żydowska młodzież, gdy zobaczyła panów w brunatnych koszulach > robiących "hajhitla" :-/ WSTYD i HANBA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Re: Co oni tak wszyscy się naparzyli??? 15.04.07, 11:13 Za trzecim razem, gdy "njusa" przeczytałem, zorientowałem się, co mi się nie podoba... Że policja chroni marsze faszystów, za zagrożenie widząc ich przeciwników. Rozumiem, iż jeśli w Warszawie jakiś łysol z MW (Hail! hail!, hail!) nakopie mi po głowie, to czujny policjant mający taki sam but skopie mi głowę z tre-, tru- czy innego -tuaru... By nie męczyć się z pisaniem notatki, jak moja głowa napadła na nogę Wszypolaka... Co będzie dalej? MSWiA przyjmie wniosek MW - by reaktywować obóz dla wątpliwych Polaków w Oświęcimiu? Minister Ziobro zacznie organizować dla przeciwników faszyzmu "ścieżki zdrowia", gdzie jedną pałę dzierżyć będzie Wasserman, drugą Miodowicz? Odpowiedz Link Zgłoś
estimados Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji ONR 14.04.07, 18:03 Gw: "Kilka petard wybuchło pod Wawelem, gdy na placu św. Idziego manifestacja Obozu Narodowo- Radykalnego (ONR) przechodziła obok osób, które wcześniej uczestniczyły tam w wiecu antyfaszystów." To jest przykład nowomowy GW, która nie chce powiedziec wprost, że to jacys chuligani antyfaszystowscy, rzucili petardami i kotem w nacjonalistów:)) Żałosna jestes, GW!:) WSTYD! Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski1 [...] 14.04.07, 18:10 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_kepa Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 14.04.07, 18:12 w faszystow, nie nacjonalistow. Rozczaruje Cie, ale to nie w tę stronę poleciał ten kot. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 14.04.07, 19:02 Szkoda tego kota. A te osobniki ubrane w brunatne mundurki a la SA i krzyczący "Tu jest Polska nie Izrael" to pokazują kim są naprawdę - chłopaczkami o myśleniu nazistowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 14.04.07, 19:08 > Szkoda tego kota. A mnie jest szkoda Polaków, skoro w obronie przed nazizmem stać nas jedynie na takie sztubackie wybryki. ;-P Jestem zwłaszcza zniesmaczona tym, że spośród "porządnych obywateli" spacerujących po Rynku tylko garstka czynnie zaprotestowała zamiast się obojętnie przyglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 15.04.07, 00:30 Anuszka, bez obrazy, ale Ty tez tam bylas jak rozmumiem. Reagowalas? Bo nie wyobrazam sobie jak mialaby wyrazic swoj sprzeciw np. rodzina dzieckiem, co to wyszli sobie na spacer w sobote? Ida, jedza sobie lody, a tu wypada grupa lysych nazoli ochraniania przez policje. I co? Mieli wyciagnac transaparenty "Nazizm stop"? Czy jak Rajtani rzucic sie na drodze przemarszu? Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 15.04.07, 09:29 > Anuszka, bez obrazy, ale Ty tez tam bylas jak rozmumiem. Reagowalas? Tak. Rodzina z dzieckiem też może. Odpowiedz Link Zgłoś
cadyk_z_sedesu Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 14.04.07, 21:16 leszlong napisał: > Szkoda tego kota. A te osobniki ubrane w brunatne mundurki a la SA i krzyczący > "Tu jest Polska nie Izrael" to pokazują kim są naprawdę - chłopaczkami o > myśleniu nazistowskim. W myśl twojego rozumowania powinni krzyczeć "Tu jest Israel, nie Polska"? To byłoby w pełni jiewropejskie i tolerancyjne. A nir zajaknąłeś się ani słowem o tym, że legalnych manifestantów zaatakowali "tolerancyjni" bandyci? Odpowiedz Link Zgłoś
sigma_pi Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 14.04.07, 21:26 cadyk_z_sedesu napisał: > A nir zajaknąłeś się ani słowem > o tym, że legalnych manifestantów zaatakowali "tolerancyjni" bandyci? To prawda. Z drugiej strony cała ta manifestacja była tak legalna, jak legalne jest w Polsce noszenie mundurów na podobieństwo NSDAP i unoszenie wyprostowanej prawej ręki w geście pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 15.04.07, 09:42 A koniecznie trzeba coś krzyczeć? Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 15.04.07, 10:12 @cadyk: 1. czy określenie "jiewropejskie i tolerancyjne" należy rozumieć jako coś złego? 2. Co do okrzyków. Każdy wie gdzie jest Polska, chyba, że jesteś owładnięty ideą braku polskości Polski i takie okrzyki uważasz za coś naturalnego. 3. o fakt się nie dyskutuje, tylko je komentuje. Zarzut, że nie skomentowałem byłby zasadny. Ekstrema z obu stron jest siebie warta. Jest jedna różnica, w demonstracji AF takich ekstremistów było procentowo dużo mniej niż w demonstracji ONRu. Odpowiedz Link Zgłoś
o_n_a_10 Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 14.04.07, 19:06 Jak antyfaszyści - to chuligani... ciekawe! A jak mówisz o faszystach? Nacjonaliści? No, to masz w głowie.., a raczej powinnaś mieć to, czego jak widać nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
sigma_pi Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 14.04.07, 18:21 "Manifestanci z ONR przeszli ulicą Grodzką w kierunku Rynku Głównego obok otoczonego kordonem policji palcu św. Idziego". Jakim cudem palec św. Idziego znalazł się na trasie manifestacji ONR? Dobrze chociaż, że relikwia ta została otoczona pieczołowitą opieką policji! Odpowiedz Link Zgłoś
marklark Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 14.04.07, 20:00 > Jakim cudem palec św. Idziego znalazł się na trasie manifestacji ONR? Jak to , "jakim" cudem? To sam Święty Idzio zrobił cud i pokazał łysolom palec (ang: gave them the finger). Odpowiedz Link Zgłoś
marklark Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 14.04.07, 20:05 A swoją drogą, to znajomość polskiej gramatyki w GW trochę nie na poziomie. Poprawnie powinno być: "obok otoczonego kordonem policji <b>palca</b> św. Idziego". Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Nazizm zostal w Polsce faktycznie zalegalizowany. 14.04.07, 18:22 Ciekawe kiedy na oficjalne swieta bedzie sie wywieszac flagi z swastykami? Odpowiedz Link Zgłoś
linke1 Re: Nazizm zostal w Polsce faktycznie zalegalizow 14.04.07, 20:10 grogreg napisał: > Ciekawe kiedy na oficjalne swieta bedzie sie wywieszac flagi z swastykami? > ============== Być może że doczekasz się tego już w przyszłym tygodniu, bowiem 20 kwietnia będzie rocznica urodzin obernazisty a zarazem ortodoksyjnego katolika Adolfa H. Aż mi skóra cierpnie jak widzę te BEZKARNIE wrzeszczące ryje na ulicach miast. Odpowiedz Link Zgłoś
klassa Rzucanie zdechłymi kotami w faszystów 14.04.07, 18:24 To dobry pomysł! Zdechłymi kotami można by rzucać również w innych czubów. Np. w manifestację PiSiorków! Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: Rzucanie zdechłymi kotami w faszystów 14.04.07, 19:25 Ba, tylko skąd wziąć tyle zdechłych kotów? Odpowiedz Link Zgłoś
consens Re: Rzucanie zdechłymi kotami w faszystów 14.04.07, 20:02 ar.co napisała: > Ba, tylko skąd wziąć tyle zdechłych kotów? Powielić jednego zdechłego... Obecnie są modne różne kopie i klony.Szczególnie w Polsce. Bez aluzji... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
renifer_lopez Rzucanie zdechłymi kotami w radykalną prawicę 14.04.07, 21:29 klassa napisał: > > To dobry pomysł! Zdechłymi kotami można by rzucać również w innych czubów. Np. > w manifestację PiSiorków! Musisz tylko uwzględnić, że pozyskanie zdechłego kota w celu rzucenia nim w manifestantów poprzedzone jest jego zabiciem, za grozi kara. Z tego tez wynika ze neofaszyści prawdopodobnie sa mniej okrutni niz ich przeciwnicy. To logiczne, lewicowy komunizm wymordował więcej ludzi niz faszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Rzucanie zdechłymi kotami w radykalną prawicę 14.04.07, 21:52 Czyli szykuje sie sledztwo czy kot zostal zabity czy tez moze zszedl smiercia naturalna (ewentualnie w wyniku tragicznego wypadku), a przez antymanifestanta zostal jedynie znaleziony? Brzydze sie przemoca i nie podoba mi sie odpowiadanie ssila na sile (zadyma na zadyme) itp. Stajac po slusznej strone nalezy zachowa godnosc. W ramach tej godnosci nalezalo by jednak znalezc osobe ktora wydala zgode na faszystowska manifestacje i wyciagnac konsekwencje... Odpowiedz Link Zgłoś
nowinator Re: Rzucanie zdechłymi kotami w radykalną prawicę 15.04.07, 06:41 mylisz pojęcia zdechły =/= zabity zabity = nieżywy zdechły = zieżywy pozyskaj jednego kota. 6 razy będziesz mógł go zabić. Odpowiedz Link Zgłoś
halfliner [...] 14.04.07, 18:26 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 14.04.07, 18:27 zaraz policja zmoblizowała się do wyjaśniania sprawy kota,kot zapewne był tro- chę wczorajszy,przejechany przez samochód,i zabrany z ulicy w słusznej sprawie, poza tym,dostać miękkim kotem nie jest żle,takie miłe mażnięcie.I o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
durruti Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 14.04.07, 18:38 Relacja z wydarzeń: cia.bzzz.net/demonstracja_antyfaszystowska_w_krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Jestm za lewica ale............. 14.04.07, 18:41 jestem za tym zeby lewactwo mialo swoja aleje zasluzonych.Otoz lewactwo w Polsce to komunistyczna AJ-Qaida. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Gdyby... 14.04.07, 18:41 Gdyby to łyse pały z ONR rzuciły petardy w stronę lewackich debili, ogromne tytuły krzyczałyby w GW: faszyści usiłowali wymordować pokojow demonstrujących antyfaszystów. Gdyby to debile z ONR rzuciły kotem w stronę kudłatych tak zwanych antyfaszystów, zaraz pojawiłby się artykuł opisujący wcześniejsze męczarnie biednego zwierzęcia oraz wzywający do aresztowania wszystkich wyznających poglądy na prawo od Tuska. A tak to mamy wiadomość, z której nic nie wynika: wiadomo, że policja otoczyła palec św. Idziego, że tam znajdowali się antyfaszyści, że przechodzili też faszyści, że wybuchły petardy i był martwy kot. Kto, co itd. (podstawowe abecadło dziennikarzy) jakoś zniknęły. Prawdopodobnie więc to palec św. Idziego rzucił petardy (nie wiadomo tylko w kogo celował: w lewaków czy prawaków). A kot? Pewnie faszyści go zadeptali! No bo przecież ci anty brzydzą się wszelką przemocą, tak jak ich idole, czyli wszelka hołota spod czerwonej gwiazdy) Odpowiedz Link Zgłoś
durruti Re: Gdyby... 14.04.07, 18:44 Po pierwsze tam nie demonstrowała hołota. Faszystowska hołota demonstrowała, która by chciała doprowadzić ten kraj do ruiny do jakiej doprowadziły swoje kraje bandy Mussoliniego i Hitlera. To byli porządni obywatele, którzy dają odpór nacjonalistycznym oszołomom zanim urosną w siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Wyborcza nie szuka.................. 14.04.07, 18:45 mordercy czarnego kota.To co wolno lewactwu nie wolno.....Ot i demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
henryczek-czewa Re: Gdyby... 14.04.07, 18:45 oenerowcom posłałbym innego kotka - żywego, głodnego, wqrwionego lwa:P Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Gdyby... 14.04.07, 18:52 hołota to była w brunatnych mundurkach kojarzących się w nazistami, a konkretniej z SA. Odpowiedz Link Zgłoś
sraczynski Re: Gdyby... 14.04.07, 20:49 Abo faszysta to nie człek i traktowany powinien być jak pospolita wesz łonowa. Odpowiedz Link Zgłoś
f00ferror Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 14.04.07, 18:55 biedny kot :( Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz ['][']['][']['] 14.04.07, 20:46 f00ferror napisała: > biedny kot :( Odpowiedz Link Zgłoś
asd616 Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 14.04.07, 18:56 No nie, najpierw Wrocław, teraz Kraków :/ Odpowiedz Link Zgłoś
o_n_a_10 LPR w rządzie - -faszyści na ulicach Krakowa 14.04.07, 19:01 Komu mamy podziękować za te widoki? Czy nie rządzącym obecnie koalicjantom? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: LPR w rządzie - -faszyści na ulicach Krakowa 14.04.07, 19:07 Kazdy w demokracji ma prawo do manifestacji.Chyba ze to bedzie demokracja ludowa.Wtedy manifestowac beda mogli lewacy a reszta do puszki. Odpowiedz Link Zgłoś
o_n_a_10 Re: LPR w rządzie - -faszyści na ulicach Krakowa 14.04.07, 19:15 presentation1 napisał: > Kazdy w demokracji ma prawo do manifestacji.Chyba ze to bedzie demokracja ludow > a.Wtedy manifestowac beda mogli lewacy a reszta do puszki. Dzięki za przykład demokracji w pierwszych dwóch zdaniach... Będę wiedziała, że niektórzy hołdują faszystom! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: LPR w rządzie - -faszyści na ulicach Krakowa 14.04.07, 19:20 Nie wiem OnA co mi chcesz przykleic.Uwazaj bo klejac mozna sie samemu przykleic.Patrzylem na twoj profil.Pusty.Spojrzyj na moj.Jestem soba. Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Profil 14.04.07, 19:43 Z Twojego profilu wynika jedynie, że z kraju uciekłeś i masz problem z językiem polskim. Jak Ci tak źle było w Polsce, to mieszkaj sobie gdzie mieszkasz i komentuj tamtejszą rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Profil 14.04.07, 19:49 1.Blad.Nie bylo mi zle w Polsce.Kocham Polske. 2.Jezyk?Szukasz wrazen.Moge cie kupic i sprzedac.Wiecej dadza niz kupilem.Mozesz byc brzydka.Z diabla idzie zrobic aniola.Czy masz jeszcze problemy? Wylaczam sie bo ide ogladac Euronews akurat po francusku. Odpowiedz Link Zgłoś
consens Re: Profil 14.04.07, 19:57 Można umrzeć z wrażenia... Jest sobą, nie da się ukryć! Z tym fracuskim akcentem... Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: LPR w rządzie - -faszyści na ulicach Krakowa 14.04.07, 19:26 > Kazdy w demokracji ma prawo do manifestacji. Nie każdy. Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej - twojej ukochanej, jak mniemam, ojczyzny - stanowi, że nie wolno manifestować poglądów nazistowskich. Sprawdź: www.sejm.gov.pl/prawo/konst/polski/kon1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Re: LPR w rządzie - -faszyści na ulicach Krakowa 14.04.07, 20:45 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej - twojej ukochanej, jak > mniemam, ojczyzny - stanowi, że nie wolno manifestować poglądów nazistowskich. A czy umiesz, anuszko, czytać to co napisałaś? Nie wiem, jakie poglądy mają demonstrujące łyse pały, ale ponieważ przeciwko nim demonstrowali antyFASZYŚCI, można wnioskować, że oenerowcy są FASZYSTAMI. Poglądy nazistowskie mają naziści, natomiast faszyści - faszystowskie. A te - według Ciebie - nie są zakazane, bo faszyzm tak się ma do nazizmu, jak poglądy lewicowe do stalinowskich. Na przyszłość może więc inne argumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: LPR w rządzie - -faszyści na ulicach Krakowa 14.04.07, 20:52 > A czy umiesz, anuszko, czytać to co napisałaś? Nie wiem, jakie poglądy mają > demonstrujące łyse pały (...) > można wnioskować, że oenerowcy są FASZYSTAMI Cóż za jezuicka logika ;-)))) Nie wiesz jakie poglądy mają, ale za chwilę wiesz, że mają faszystowskie. Brunatne kurtki z czarnymi krawatami i gesty "Heil Hitler", doskonale widoczne na zdjęciach, mówią same za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Re: LPR w rządzie - -faszyści na ulicach Krakowa 14.04.07, 21:42 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > Nie wiesz jakie poglądy mają, ale za chwilę wiesz, że mają faszystowskie. Nie wiem, bo ich nie znam. Ja tylko usiłuję wnioskować. Gdyby przeciwko nim demonstrowali antynaziści, to mogłabym sądzić, że są nazistami. > Brunatne kurtki z czarnymi krawatami i gesty "Heil Hitler", doskonale widoczne > na zdjęciach, mówią same za siebie. Mam białą bluzkę i czerwony krawat. Czy to znaczy, że jestem komunistką? Przecież tak ubierały się komsomołki! Mam znajomego ogolonego na łyso - czy jest ONR-owcem? Odpowiedz Link Zgłoś
yah_42 poglady faszystow ... lub 15.04.07, 03:11 nazistaow czy moze "tylko radykalnych nacjonalistow" poznasz jak zaczna organizwac obozy koncentracyjne i przydziela ci kategorie uprawniajaca do chodzeni po jezdni rynsztokiem - glupota jest straszna rzecza na Swiecie i nikt z nia nie wygral - ale, przez litosc - sie zbieraja osilki i "kibolo" i krzycza o czystosci rasy a ty chcesz dyskuwac poglady i badac ststu ich federacji i filozfie jak wyznaja , radze juz teraz kup sobie wspolczesny odpowidnik cyjanku potasu (moze 5 x dawka pavulonu ale do tego musisz umiec zrobic sobie zastrzyk ) moze ci sie przydac za pare lat - wszyscy pisza a co to pomysla wycieczki z zagranicy a co ci cudzoziemycy opowiedza w domu j taki wstyd ... a dupe wlsan sie martwic trza bo inaczej takie mloty jutro beda w rzadzei ukladac prawo i wykladac sprawiedliowsc, matura bedzie po 3 klasach , egzamin z mnozenia i dodawania na tytul doktora, wykszatlciuchow wysla za granice z wilczym biletem jak komu sie nie bedzie chcialo wyjechac po dobrej woli, podatki beda placic bi ich dzieci zostana w kraju w szkolach kierowanych przez kadry, bedzie to poczatek nowego wspanialego ladu. Odpowiedz Link Zgłoś
sigma_pi Re: LPR w rządzie - -faszyści na ulicach Krakowa 14.04.07, 22:23 co.ty.powiesz napisała: > A czy umiesz, anuszko, czytać to co napisałaś? Nie wiem, jakie poglądy mają > demonstrujące łyse pały, ale ponieważ przeciwko nim demonstrowali antyFASZYŚCI, > można wnioskować, że oenerowcy są FASZYSTAMI. Poglądy nazistowskie mają > naziści, natomiast faszyści - faszystowskie. A te - według Ciebie - nie są > zakazane, bo faszyzm tak się ma do nazizmu, jak poglądy lewicowe do > stalinowskich. Na przyszłość może więc inne argumenty? Zgodnie z tą samą logiką, odnosząc się do wypowiedzi anuszka_ha3..., trzeba by mówić nie o braku zakazu posiadania samych poglądów, tylko o braku zakazu ich manifestowania. Są to dwie różne rzeczy. A propos umiejętności czytania, proponuję zapoznać się z art. 13 Konstytucji RP oraz art. 256 kodeksu karnego. W konstytucji jest mowa zarówno o nazizmie, jak i faszyzmie; w kodeksie - o faszyzmie. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: LPR w rządzie - -faszyści na ulicach Krakowa 14.04.07, 19:38 Jak ktoś nie potrafi przestrzegać reguł demokracji, to niech nie pcha się do uczestnictwa w tym systemie. Czy można być tolerancyjnym dla kogoś, kto nie uznaje tolerancji? Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: LPR w rządzie - -faszyści na ulicach Krakowa 14.04.07, 21:42 leszlong napisał: > Jak ktoś nie potrafi przestrzegać reguł demokracji, to > niech nie pcha się do uczestnictwa w tym systemie. Czy można być tolerancyjnym > dla > kogoś, kto nie uznaje tolerancji? Można. Ja dzisiaj wyszłam na ulicę ponieważ ONR wyszedł. Jak policja spisywała zakwefionych gości z antify, to pytałam dlaczego tak robią i proponowałam im, żeby mnie też spisali. W końcu dostałam odpowiedź: ponieważ są zamaskowani. Pewnie niekoniecznie po to, żeby rozrabiać. Tak, mnie wystarczy sfilmować, żeby mi coś udowodnić, rozumiem. Ale mnie naziol kosy w ciemnej uliczce nie wżeni, antifowcowi może... Kiedy nadeszli ci z ONR, policja przyparła zamaskowanych antifowców do tablic katyńskich i tam utrzymała połowę. Było mi głupio, jak od naszej strony poleciało kilka petard. Kota nie widziałam. W relacjach nie podają, że z tamtej strony też poleciało. Widziałam ziemniaki i ucieszyłam się, że nie kamole, bo byłam z dzieckiem. Weszłam w przyjazny spór ideolo z młodymi z antify (występując z pozycji starego hipisa wymachującego kocykiem niemowlęcym), że dla takich jak ja, ludzieńków w wieku balzakowskim, to oni bardzo podobni są do kolegów z drugiej strony. Po pierwsze strojem - mój ojciec w pierwszej chwili myślał, że się dostał pomiędzy faszoli cudem jakimś... Kilka innych osób też tak myślało. Nie wiem, kto rzucał petardy, choć dojrzeć usiłowałam. Wiem, że nie ta zamaskowana grupa z antify, bo ona jeszcze w ciasnym kordonie policji była, jak poleciały. Równie dobrze mogła to być prowokacja tamtej strony. Podobieństwo ubranek fa- i antifa- takową ułatwia. Szpicę faszolską 20 metrów od naszej manifestacji sama widziałam i podsłuchałam przechodząc. Może ona tam została i w odpowiednim momencie do nas dołączyła... Wracając do tolerancji - nie mam nic przeciwko temu, żeby taki naziolek sobie miał w chacie zdjęcie wodzusia i niech nawet do niego się modli i tam kwiatki trzyma i pełny mundur SS ma i puszcza sobie do łózia Hajli-hajlo. Jak na ulicę legalnie wychodzi, to ja przeciw niemu, ale go prała nie będę. W demokracji inne sposoby są, niźli pranie takiego. Kontrdemonstracja, próby dalegalizacji itp. Nasz manifestacja pewnie na Rynek nie miała szans, wzgędy bezpieczeństwa może, na Rynku 10 razy więcej policji potrzeba. Szkoda. Szkoda również, że pod Idziego nie przyszło Krakowa pół. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: LPR w rządzie - -faszyści na ulicach Krakowa 14.04.07, 22:04 > że dla takich jak ja, ludzieńków w wieku balzakowskim, to oni > bardzo podobni są do kolegów z drugiej strony I mądrze pani prawi. Ukłony. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: LPR w rządzie - -faszyści na ulicach Krakowa 14.04.07, 22:05 > Nasz manifestacja pewnie na Rynek nie miała szans, wzgędy bezpieczeństwa może, > na Rynku 10 razy więcej policji potrzeba. A tu się nie zgodzę. Naziole jakoś mogli na Rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: LPR w rządzie - -faszyści na ulicach Krakowa 15.04.07, 03:43 Wiesz, ja nie wiem, jak to było, ale na chłopski, to tak: organizatorzy naszej wystąpili o pozwolenie po ONR i myślę, że woleli Rynek, głupi nie są. I myślę, że im powiedziano, że za późno jest, bo żeby dwie manifestacje na Rynku pogodzić kordonem, to trza policji naściągać z okolicy dużo więcej. A to trwa. I pewnie odpowiedziano, że na to za późno i Rynek nie wchodzi w grę. Sama bym chciała szczegóły. Żal z tym Rynkiem, bo pod Idzim to morza ludzi nie było, na Rynku z tego mógł wydrożdżować tłum, by się spacerowicze ośmieliły może. No, tak, można tu złośliwe pytanie postawić, że czemu wszechpolaki i naziole mogą po Rynku, a geje nie. Pierwszy marsz tolerancji był bez Rynku i nie przy św. Stanisławie itd. Ale pytania nie postawię tego, bo to już przeszłość jest. Jak geje mogą na Rynku, to czemu naziole nie? - tak je postawić można i też niezdrowo. Było im spakować manatki po pierwszym sieg heil - do Rynku by nie doszli. Dobrze, że Wawelski się bronił jak lew:))) ukłony A linek do stronki fizykowej małżonu już dawno wysłałam, on z tych :) Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: LPR w rządzie - -faszyści na ulicach Krakowa 14.04.07, 22:56 Chciałbym wiedzieć czy osoby z AF mają zwierzęcą nienawiść do osób ze środka, takich jak ja. Bowiem, ci od ONR oczywiście mnie zbluzgali, mimo iż tylko wyrażałem swoje niezadowolenie z ich marszu (w sposób kulturalny, bez wyzwisk). Jakoś od AF jeszcze nie zostałem zbluzgany, chociaż też część ekstremistów (tych zamaskowanych) uważam, za godnych nazioli. Dla każdego ONRowca, ten kto nie z nimi ten co najmniej lewak. A ja się pytam, czy dla tych AF ten kto od nich na prawo to od razu faszysta? Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: LPR w rządzie - -faszyści na ulicach Krakowa 15.04.07, 04:01 Myślę, że nie. I nie uważam antifów za godnych nazioli. Myślę, że to niedobrze, że podobnie się noszą. Mówili mi, że ich czerń jest odpowiedzią na rasistowską biel (rasową). To nie zamaskowane antify rzucały petardy. Oglądałam się, bo mnie to wkurzyło. Antify były rozpłaszczone przez policję na tablicy katyńskiej, a rzucacz był za nią. Mam nadzieję, że dorwą go, bo bydła narobił. I mam nadzieję, że ONR-em się okaże. Z antifowcami można gadać, oponować, różnić się, z faszolem nie próbowałam. Z langstonem próbowałam i zbluzgał mnie za parę niewinnych zdań (patrz niżej), wystarczy mi na dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: LPR w rządzie - -faszyści na ulicach Krakowa 15.04.07, 09:34 Nie wiem, czy przeczytałaś wyżej, ale spotkałam paru nastoletnich "antyfaszystów", którzy na Grodzkiej wrzeszczeli "faszyści p.i.erdolone pedały". No jeszcze brakowało, żeby krzyczeli "faszyści do gazu"... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: LPR w rządzie - -faszyści na ulicach Krakowa 15.04.07, 10:42 zgadzam się z Tobą, że AF nie należy uważać za godnych nazioli, ale boję się, że ekstremiści z AF swoim zachowaniem podobnym do ONR (zamieszki, prowokowanie itp.) dają powód do złego pisania o AF. I masz rację z ludźmi z AF można pogadać , różnić się poglądami i nie bać się że zaraz dostaniesz w łeb. Z faszolką się tak nie da, bo ona jest denna umysłowo (poza wgraniem do mózgu paru okrągłych zdań i braku głębszych przemyśleń jest zdolna tylko do zadym). Szkoda, że głupota nie może latać, to by był spokój z tymi faszolkami. Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: LPR w rządzie - -faszyści na ulicach Krakowa 15.04.07, 12:14 Tak Annuszko, czytałam. Tak, Leszlongu. O tym z nimi gadałam, że zgred z trudnoscią odróżnia ich od faszolstwa, że podobnych metod używając jeszcze trudniej się różnić... Dziecko zabrałam, bo byłam pewna, że będzie bezpiecznie, bo przecież MY ich nie zaatakujemy, a oni nas też, bo by swojego faszolstwa DOWIEDLI... Wyborcza napisała, że manifestacja wymogła na policji wypuszczenie agresywnych tak, że brzmiało inaczej niż było. To byli ci, co zza kordonu, to tablic przyciśnięci nie zrobili nic (poza brzydkim wołaniem), a jak ich wypuszczono, to dogonić faszoli nie mieli już szans. No, szkoda, że głupota latać nie może, na ziemi by spokój był a ona gdzieś w stratosferze :) Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.gurtowski Ktoś na górze popiera te ścierwa z "onr" 14.04.07, 19:02 dzisiaj łyse pały i faszystowskie pozdrowienia a jutro ci sami u boku wierzejskiego i giertycha w sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Ktoś na górze popiera te ścierwa z "onr" 14.04.07, 19:09 Wole patriotyzm niz sprzedajne lewactwo.Wiesz co mowia homoseksualisci w Amsterdamie?Chce ci sie jedz do Polski.-Podaj adres?-SLD Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Ktoś na górze popiera te ścierwa z "onr" 14.04.07, 19:41 To nie jest patriotyzm. Chyba, że to nie patrioci polscy ginęli w czasie II wojny światowej w walce z nazistami? A tak na marginesie, w SS i SA też byli patrioci niemieccy dla niemieckiego społeczeństwa ówczesnych czasów. Proszę wyjaśnić co wg presentation1 oznacza termin lewactwo? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Ktoś na górze popiera te ścierwa z "onr" 14.04.07, 19:42 A w Wermachcie byl dziadek Tusk.Tez mordowal.Byl na wlasna prosbe.To wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Ktoś na górze popiera te ścierwa z "onr" 14.04.07, 19:59 A co ma dziadek Tuska do tego?? Typowy argument "A u was to Murzynów biją". Szkoła Urbana. Odpowiedz Link Zgłoś
sraczynski Re: Ktoś na górze popiera te ścierwa z "onr" 14.04.07, 21:05 Bo każdy antyfaszysta, pedał, feministka, ekolog czy pacyfista to lewak i komuch, prawda? I zastanów się kogo bronisz. Taki patriotyzm wyniosłeś z domu? Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda_54 Re: Ktoś na górze popiera te ścierwa z "onr"!!! 14.04.07, 23:11 dokładnie! szczególne, że właśnie za tej "władzy" rozprzestrzenia się to ścierwo bezkarnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Ktoś na górze popiera te ścierwa z "onr" 14.04.07, 19:18 Dlaczego policja ochrania tych nazioli? Za faszystowskie pozdrowienia od razu lać pałami po głowie i wytłuc im resztkę rozumku. Niech Giertych nie udowadnia, że MW i bliska im ideowo ONR i NOP to nie są faszyzujące albo faszystowskie organizacje. Wystarczy ich wysłuchać, każdy kto ma odmienne od nich zdanie to lewak, komuch lub Żyd. Jak ktoś nie potrafi przestrzegać reguł demokracji, to niech pcha się do uczestnictwa w tym systemie. Czy można być tolerancyjnym dla kogoś, kto nie uznaje tolerancji? Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Ktoś na górze popiera te ścierwa z "onr" 14.04.07, 19:35 oczywiście miało być: Jak ktoś nie potrafi przestrzegać reguł demokracji, to niech nie pcha się do uczestnictwa w tym systemie. Czy można być tolerancyjnym dla kogoś, kto nie uznaje tolerancji? Za błąd przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Albo spotykaja się na grillu... 14.04.07, 19:19 szymon.onet.pl/1832189,12,video.html Odpowiedz Link Zgłoś
p711 Myślenie boli 15.04.07, 15:30 jarek.gurtowski napisał: > dzisiaj łyse pały i faszystowskie pozdrowienia a jutro ci sami u boku > wierzejskiego i giertycha w sejmie. Tak Tak marny człowieczku, myślenie boli i ciężko jest skojarzyć fakty, łatwiej natomiast mylić dwie odrębnie działające organizacje tj wojujący ONR i neutralną do niego MW. Przykre! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 STOP "antyfaszystom" 14.04.07, 19:16 antyfaszyści są tylko z nazwy, byli strasznie agresywni w stosunku do onrowców wykrzykujących swoje hasełka, widzaiłem jak rzucali się na nich z pięściami a ktoś z "antyfaszystów" rzucił w legalną demonstrację zdechłym kotem! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: STOP "antyfaszystom" 14.04.07, 19:21 To właśnie przykre, że tylko na takich antyfaszystów nas stać. A porządni obywatele mają głęboko w nosie, że po ulicach chodzą faceci w brunatnych mundurkach i robią "heil Hitler". Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Re: STOP "antyfaszystom" 14.04.07, 19:24 Jaki hail hitler? To byli polscy nacjonaliści. Coś w stylu Polska dla Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: STOP "antyfaszystom" 14.04.07, 19:28 piotrek20074 napisała: > Jaki hail hitler? To byli polscy nacjonaliści. Coś w stylu Polska dla Polaków. Ochhh, czyżby? To spójrz tutaj: bi.gazeta.pl/im/5/4059/z4059715Z.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: STOP "antyfaszystom" 14.04.07, 19:34 Haha. Widziałem ubranych w brunatne mundurki facetów i parę kobiet, jednoznacznie kojarzące się z SA (organizacja nazistowska przypominam jakby ktoś nie wiedział, szczególnie dla tych lubiących nacjonalistyczne organizacje). A hasło "Polska dla Polaków" to dopiero początek. Jak by mogli to z miejsca by zamordowali wiele tych antyfaszystów. Ponadto, kto to jest Polak? Dlaczego to oni uzurpurują sobie prawo do decydowania o byciu Polakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: STOP "antyfaszystom" 14.04.07, 19:35 A dla kogo ma byc Polska? Dla ArabowLewica to al-qaida. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: STOP "antyfaszystom" 14.04.07, 19:28 Chcesz wiedziec dlaczego?Bo Polacy chca lustrowa mordercow rosyjskich z Katynia ale nie chca lustrowac swoich.W ramach demokracji sie zbuntowali ale ruskie musza odpowiedziec.Gdzie wiec logika? Odpowiedz Link Zgłoś
consens Re: STOP "antyfaszystom" 14.04.07, 19:43 presentation1 napisał: > Chcesz wiedziec dlaczego?Bo Polacy chca lustrowa mordercow rosyjskich z Katynia > ale nie chca lustrowac swoich.W ramach demokracji sie zbuntowali ale ruskie mu > sza odpowiedziec.Gdzie wiec logika? Masz rację! Ja też nie mogę jej (logiki)się doszukać w Twoim poscie... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: STOP "antyfaszystom" 14.04.07, 19:46 Bo jestes glupcem.Przepraszam.Ale do wielu i dla wielu logika to magia. Odpowiedz Link Zgłoś
consens Re: STOP "antyfaszystom" 14.04.07, 19:51 presentation1 napisał: > Bo jestes glupcem.Przepraszam.Ale do wielu i dla wielu logika to magia. I to dokładnie widać z twoich postów. Naipierw teza, potem wywód! Nie naodwrót, jak u Ciebie. Bez przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: STOP "antyfaszystom" 14.04.07, 19:48 powtarzam presentation1 pytanie: Dlaczego to oni (w domyśle ONR) uzurpurują sobie prawo do decydowania o byciu Polakiem? Odpowiedz proszę z sensem, a nie wymijająco. Chyba, że to zbyt trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
trickstero Re: STOP "antyfaszystom" 14.04.07, 19:42 NISZCZ NAZIZM !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczy_oprawca [...] 14.04.07, 19:23 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mourlette zamawiają piwo? 14.04.07, 19:23 A na zdjęciach, to chłopcy pozdrawiają mamę do kamery, czy zamawiają 5 piw w pobliskim ogródku piwnym? Bo przecież to na pewno nie faszystowski gest hail! Odpowiedz Link Zgłoś
sigma_pi Re: zamawiają piwo? 14.04.07, 19:53 Ależ oczywiście, że zamawiają piwo. To przecież tacy mili i grzeczni chłopcy. Jedynie przypadkiem noszą mundurki podobne do tych używanych przez NSDAP. W końcu to IV RP, odnowa moralna itd. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: zamawiają piwo? 14.04.07, 20:06 A, tak! To przecież były te nowe mundurki szkolne! Odpowiedz Link Zgłoś
consens Re: zamawiają piwo? 14.04.07, 20:59 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > A, tak! To przecież były te nowe mundurki szkolne! > Jedynie zabrakło przywodcy ideowego. Ach zapomniałem...On stoi w kolejce mediacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
prezerwator2 A co z tym kotem chodzi? To była w końcu demonstra 14.04.07, 19:29 cja antyrządowa? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Mozna mordowac i zwierzeta.............. 14.04.07, 19:32 wazne ze przeciw PiS.A moze tego biednego kotka zamordowali Zieloni? Odpowiedz Link Zgłoś
consens Re: A co z tym kotem chodzi? To była w końcu demo 14.04.07, 19:36 prezerwator2 napisał: > cja antyrządowa? Kot na widok demonstrantow popełnił samobójstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
consens Re: Kot - symbolem obecności z nimi J.Kaczyńskieg 14.04.07, 19:46 A koń? symbolizowałby Giertycha? ale koni(tych prawdziwych) tam chyba nie było Odpowiedz Link Zgłoś
czerstwy.stefek Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji ONR 14.04.07, 19:48 Czy tym kotem był Alik - pupil Towarzysza Jarosława? Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Czasy Kaczyńskich...Faszyzm i bolszewizm... 14.04.07, 20:15 plus Leper i Giertych.... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwit55 Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji ONR 14.04.07, 20:14 Wyslac na syberie te lyse bezmozgowe paly. Odpowiedz Link Zgłoś
sigma_pi Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 14.04.07, 20:55 piotrwit55 napisał: > Wyslac na syberie te lyse bezmozgowe paly. Wystarczy wysłać ich do USA. Tam mogą sobie działać w zgodzie z prawem: en.wikipedia.org/wiki/Neo-Nazi_groups_of_the_United_States Odpowiedz Link Zgłoś
tetsujin Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji ONR 14.04.07, 20:21 O!Pan na zdjęciu głównym zamawia pięć piw! A tan na serio to myślałem, że takie bydło wytłukli ruscy w 45. No, no gdzie się takie mendy w Polsce AD 2007 uchowały?? W PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Kraków: Petardy i martwy kot na manifestacji 14.04.07, 20:22 genialne zdjęcie Odpowiedz Link Zgłoś
langston Precz z faszyzmem i kapitalizmem?:)))) 14.04.07, 20:37 ...ale jaja rozumiem precz z faszyzmem ale z kapitalezmem? Przeciez kapitalizmu w UE to ze swieca szukac... te lewaki chca nas znowu wciagnac w jakies bagno Odpowiedz Link Zgłoś