mikolaj.plank 17.04.07, 07:07 Baaardzo dobrrrre Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malford I niestety bardzo smutne 17.04.07, 07:38 Wychowałem się na tych genialnych skeczach. W życiu nie przyszło by mi do głowy, że komuna wróci pod postacią PiS, chociaż pan Targalski bije na głowę każdego komunistę, przez wzgląd na swą "kulturę osobistę". Z drugiej strony pojęcia nie mam, co Ewa Szumańska miałaby dziś do roboty w prorządowym kabarecie Marcina Wolskiego. Przygnębiające. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: I niestety bardzo smutne 17.04.07, 08:13 malford napisała: > Wychowałem się na tych genialnych skeczach. W życiu nie przyszło by mi do > głowy, że komuna wróci pod postacią PiS, chociaż pan Targalski bije na głowę > każdego komunistę, przez wzgląd na swą "kulturę osobistę". Z drugiej strony > pojęcia nie mam, co Ewa Szumańska miałaby dziś do roboty w prorządowym > kabarecie Marcina Wolskiego. Przygnębiające. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx A ja miałem Wolskiego za mądrego człowieka,a on się zeszmacił. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-z-londynu3 Re: I niestety bardzo smutne 17.04.07, 09:46 pos3gacz napisał: > malford napisała: > > co Ewa Szumańska miałaby dziś do roboty w prorządowym > > kabarecie Marcina Wolskiego. Przygnębiające. > xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx > A ja miałem Wolskiego za mądrego człowieka,a on się zeszmacił. zeszmacił się? chybaa nie.... on się nie zeszmacił! .... on się po prostu SKACZYŁ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: I niestety bardzo smutne 17.04.07, 11:43 to on jest skaczyniec??? toto kwitnie na wiosne po rowach!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Re: I niestety bardzo smutne 17.04.07, 19:20 malford napisała: > Wychowałem się na tych genialnych skeczach. W życiu nie przyszło by mi do > głowy, że komuna wróci pod postacią PiS, chociaż pan Targalski bije na głowę > każdego komunistę, przez wzgląd na swą "kulturę osobistę". Z drugiej strony > pojęcia nie mam, co Ewa Szumańska miałaby dziś do roboty w prorządowym > kabarecie Marcina Wolskiego. Przygnębiające. Pan Targalski i kultura? On najwyżej może posiadać "kulturę" celnego strzelania w tył głowy z nagana - jak każdy czekista. Mam nadzieję, że cała ta żałosna narodowosocjalistycznoklerykalna szopka się kiedyś skończy. Bo jak nie to trzeba wiać z tego polaczkowa-katoliczkowa póki jeszcze można. NiePis Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Po prostu genialne! 17.04.07, 08:10 Historia powtarza się jako farsa. Odpowiedz Link Zgłoś
digan Re: Po prostu genialne! 17.04.07, 08:14 Boże, jak nisko potrafi się stoczyć ta władza? Jak bardzo jest zapatrzona w siebie? Bartoszewski, Sznuk, Szumańska - ludzie o wiele mądrzejszy od tych bęcwałów. A te nawet nie mają oporów. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Skandaliczna dyktatura ciemniaków 17.04.07, 08:24 Gdyby żył Kisiel, nie miałby wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
palestina1 Kiedyś znalazł się idiota 17.04.07, 08:57 który zakazał wystawiania "Dziadów" Teraz takich idiotów mamy setki. Przyjeżdża młody aktywista PZPR na wieś Mówi do rolnika: podorywkę trzeba robić Rolnik na to: przecież zboże jeszcze na pniu stoi Aktywista na to: to nie ma nic do rzeczy,partia kazała Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek45-1 Re: Młoda lekarka - ostatni odcinek 17.04.07, 09:05 1 zakładam ,że jednak nie ostatni!!!!!!!!! 2 jak kaczki szlag jasny trafi, trzeba będzie zaczynac od nowa. 3 co nam daj Boże jak najprędzej 4 LUDZIEEEEEEEEEEEEEEE jak k...wa nie pójdziecie głosowac w nastepnych wyborach to ja się zrzekam obywatelstwa i przechodze na judaizm, tam chodciaz myśla co dobre dla ogółu i sa solidarni ze sobą Odpowiedz Link Zgłoś
annajedi Młoda lekarka - ostatni odcinek - rewelacyjne!! 17.04.07, 09:27 Naprawdę świetnie napisane - miło wiedzieć że pan Orliński nie samą fantastyką i internetem żyje... A tak swoją drogą - przecież Młoda Lekarka nie zginie - skoro Polskie Radio jej nie chce, to pies ich trącał - znajdzie się setka innych rozgłośni, gazet, portali itp. które panią Szumanską powitają z otwartymi ramionami... Ludzie będa sobie czytać i się zaśmiewać, wysyłać sobie skecze na empetrójkach, dyskutować na forach... Własnie naszła mnie przemozna ochota na posłuchanie sobie kilku opowieści Lekarki! ;-))) Alme wierszykialme.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lukasgld Ni erozumiem co macie do pisu najeżdzaćkażdy potra 17.04.07, 09:52 fi w pisie są też madrzy ludzie ale kierownictwo jest do d...Ale lepiej siedzieć ciho bo kiedyś wpdanie mi do domu biuro antykorupcyjne i zrobi mi rewizje.przecierz żyjemy w państwie bezprawia za obraze miłościwie nam panującego prezydenta i premiera wsadza sie do więzienia i wytacza procesy. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek O tak 17.04.07, 17:45 Tam jest wielu "mądrych ludzi" Jak już przyjdzie co do czego, to się oczywiście okaże, że nikt z nich nigdy nie popierał Kaczyńskich, wszyscy byli "krytyczni". Na spędy w Warszawie oczywiście zwożono ich siłą. Nikt się ni eśmiał z głupawych dowcpiasów, klaskali przemawiającycm tylko ot tak... Odpowiedz Link Zgłoś
mike_ab znam kilka osob ktorym to sie nie podobalo 17.04.07, 10:07 to - mam na mysli "przygody mlodej lekarki" strasznie nudne i smutne to osoby tacy wyborcy pis :P Odpowiedz Link Zgłoś
jas Młoda lekarka - ostatni odcinek 17.04.07, 10:13 Wolski, Czabański i reszta tych pseudoopozycjonistów to zwykli szubrawcy. Kiedyś należeli do partii teraz liżą tyłki nowej władzy. Wolski zawsze był słabym kabareciarzem. Vide Polskie Zoo, szczyt tandety i złego smaku. Targalski - sam prosil kiedyś o wstawiennictwo kumpla zeby sie mogl do partii (PZPR) zapisac. Bohaterzy za 5 groszy.Q jego mać. Krowy Wam pasac a nie radio robić, w dodatku obrazac ludzi i kazać im udowadniać ze nie są wielbłądami. Wstyd być Polakiem, wstyd życ w takim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
liquido Młoda lekarka - ostatni odcinek 17.04.07, 11:17 ot.. chodzi z pierwszego jedna za drugim za mądrość, humor, za brak pozy sługi za pogląd i wygląd.. bo maanam puszczała ale skoro szewc może żyć bez sandała.. cóż szkodzi by bezjedynkowa dentystka mi w gębie dłubała sypią się Dwójeczka i Trójka więc w net... zostanie jej zgryzać mundrości zębem Zet. Odpowiedz Link Zgłoś
artnow2757 Re: Młoda lekarka - ostatni odcinek 17.04.07, 11:56 Błagam, nie odchodź! Jedynie Pan Sułek i jego towarzyszka rozpraszały "mroki komuny". Teraz tylko Wy potraficie rozgonić chmury rydzykowizny i kaczyzmu. Na kolana przed Wami klękam, czołem biję i usilnie proszę-na niezależne radio wejdźcie tam dalej dyskurs prowadźcie i dalej nas rozbawiajcie-bez Was to już tylko ciemność... Odpowiedz Link Zgłoś
falafala Re: Młoda lekarka - ostatni odcinek 17.04.07, 12:33 Widac, ze lekcje "pamietnikow" przerobione, bardzo udany tekst :D Odpowiedz Link Zgłoś
maciej.sliwa Re: Młoda lekarka - ostatni odcinek 17.04.07, 12:43 Śmieszne bardzo i smutne bardzo... Chapeau bas Pani Ewo Odpowiedz Link Zgłoś
naturelovers Młoda lekarka - ostatni odcinek 17.04.07, 12:58 Brawo! Ale sie usmialem. Normalnie czytajac ten tekst jako zywo slyszalem glos Mlodej Lekarki. Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
ija_ijewna Nie żegnam - czekam powrotu! 17.04.07, 13:16 Lekarko Młoda, zejdź do podziemia, tam Cię nie dorwą gremialne gremia, tam nie usadzą wrośnięte w stołki Idejom Świentom wzięte matołki. Prowadź terapię cichcem, oddolnie... A nuż coś w zadek ich z dołu kolnie? Odpowiedz Link Zgłoś
rogallik ja nie chcę!! 17.04.07, 13:19 Ludzie, zróbcie coś - a może żróbmy - tak dalej być nie mozę - niedługo wogóle zabronią nam się śmiać - i już nic nikogo nie rozśmieszy dlaczego?? ratunku!! Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Brawo dla tego pana! 17.04.07, 13:30 Pocałujcie mnie w dupę, pajace! - taki odautorski komentarz dodał do swojego oświadczenia lustracyjnego prof. Jan Turulski z Instytutu Chemii Uniwersytetu w Białymstoku - podaje portal Gazeta.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
un1 Re: niby dlaczego satyrycy mają być poza prawem? 17.04.07, 13:52 Niby dlaczego prawo ma być paranoidalne, tak jak paranoidami są jego twórcy miłościwie nam (jeszcze) panujący. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 a cóż to znaczy 17.04.07, 16:53 "prawo paranoidalne". Kto ma o tym decydować? Ty? W demokracji obowiązuje prawo i masz też prawo je zmieniać ale do tego czasu trzeba je respektować. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: a cóż to znaczy 17.04.07, 17:46 Trzeba respektować, ale z krytycznego myślenia to nie zwalnia. Odpowiedz Link Zgłoś
samoistny A skąd ta teza? 17.04.07, 14:21 "niby dlaczego satyrycy mają być poza prawem?" Gdzie to wyczytałeś? Szumska postępuje zgodnie z prawem - nie ma ochoty się lustrować, odchodzi z radia. Orliński natomiast wyśmiewa koncept lustracji satyryków - wyśmiewać się z prawa chyba jeszcze wolno, nawet w Kaczystanie? Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 a gdzież to napisałem, że 17.04.07, 16:56 "Szumska postępuje niezgodnie z prawem"? Zadałem tylko pytanie "niby dlaczego satyrycy mają być poza prawem?" Bo tak by było gdyby nie musieli się lustrować i nadal pozostawaliby osobami publicznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
yah_42 osoba publiczna byc gorzej niz osoba 18.04.07, 02:24 pochodzenia zagranicznego - same terminy jakby wycigniete z morkow PRL satyryk powinien sie zwlaszcza lustrowac bo on z zalozenia sie wysmiewa ze wszykiego wiec powinno byc pewne ze ma sympatie pro-rzadowe Odpowiedz Link Zgłoś
herbapol Re: niby dlaczego satyrycy mają być poza prawem? 17.04.07, 16:44 Od kiedy to Polacy są tacy praworządni?Jak idzie o przepisy ruchu drogowego,to 99% obywateli tego kraju ma je w ... głębokim poważaniu,jak idzie o przepisy podatkowe to samo,aż tu nagle najgłupsze prawo jakie posłowie wszystkich kolejnych RP upichcili,ma być powszechnie przestrzegane i niech nikt nie usiłuje się wyłamywać.Czy czasem nie stoi za tym nasza powszechna,narodowa cecha - byle dokopać bliźniemu?Przy tym mam nieodparte wrażenie,że tak jak na temat aborcji wypowiadają się najczęściej ci,co z natury nie zachodzą w ciążę,a o ojcostwie najwięcej mówię ci,co ojczulkami są tylko tytularnymi,tak o lustracji najbardziej rygorystycznie wypowiadają się ci,co dopiero w IIIRP nauczyli się czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 ja po prostu jestem za respektowaniem prawa i 17.04.07, 16:58 tego drogowego i każdego innego, dokopywać nie mam nikomu zamiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: ja po prostu jestem za respektowaniem prawa i 18.04.07, 01:05 I nigdy nie łamałeś prawa? Nigdy nie pojechałeś szybciej niż 50 km/h w mieście? A co zrobisz jak uchwalą ustawę zobowiązującą cię do całowania Kaczora w d...? Pocałujesz mimo że kiepskie prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 owszem, zadarza mi się, że 18.04.07, 10:25 łamię prawo ale nigdy nie twierdziłem publicznie, że to jest dobrze i wówczas trzeba ponieść konsekwencje prawem przewidziane za jego łamanie ale też i nigdy nie nawoływałem do łamania prawa i o tym mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Wylewnie dziękuję 17.04.07, 14:30 Choć powinniśmy podziękować lustrującym. wylewnie, parekselans Odpowiedz Link Zgłoś
at_work A propos, Wolski powinien beknąć za agenta 17.04.07, 14:33 Agenta z dołu... Odpowiedz Link Zgłoś
at_work I jeszcze ten matriarchat 17.04.07, 14:37 skrytofeminista jeden, enklawę sobie zrobił. Dopadną go macki Nieubłaganego Ciągu Dalszego! Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_pelagia Młoda lekarka - ostatni odcinek 17.04.07, 15:49 Tyle lat spędziłam z młodą lekarką i aż trudno mi uwierzyć, co wyprawia się w radiu pod przewodnictwem jej dawnego kolegi z Trójki. Jeden z najlepszych programów satyrycznych, któremu popisy kabaretowe Wolskiego nawet do pięt nie dorastały. Ale gratuluję odwagi i poczucia godności, na pewno jeszcze się usłyszymy. Będę niecierpliwie czekać. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 jakby nie patrzec d zawsze z tylu................. 17.04.07, 18:47 jakby kota nie okrecac ogonem to i tak esbecka gnida pozostanie esbecka gnida oswiadczenie jest proste bylem / nie bylem esbeckim donosicielem nie ma w tym zadnej filozofii i powodu do protestow pani satyryk najwidoczniej pod plaszczykiem protestu usiluje przemycic satyryczna puente 'prawdziwy czekista broni sie do konca i klamie w zywe oczy, dla dobra partii oczywiscie' nie ma sie tez co oburzac o to ze pani satyryk moze byc posadzana o wpolprace z UB, w koncu agenture umieszcza sie w szeragach wroga a wroga propaganda jest optymalna Odpowiedz Link Zgłoś
digan Re: jakby nie patrzec d zawsze z tylu............ 17.04.07, 20:53 No cóż, jeśli uważasz, że kobieta, która walczyła w Powstaniu Warszawskim, odmówiła współpracy z władzą stanu wojennego, miała kontakty z SB, to lepiej puknij się w głowę. Jeśli "Pani Satyryk" miałaby być o cokolwiek oskarżona, niech najpierw coś na nią znajdą; obecnie a priori zakłada się, że ktoś agentem był a dopiero ma udowadniać, że agentem nie był. Masz rację - metody czysto czekistowskie. O ile pamiętem, to w normalnym kraju obowiązuje domniemanie niewinności. U nas nie. Ale Polska nie jest normalna. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Owszem Polska nie jest normalna 17.04.07, 22:14 W III Rzeszy zrobiono denazyfikacje Polska na lustracje i dekomunizacje czeka od lat. Zakladasz ze w ubeckiej agenturze dzialali jedynie czekisci z dziada pradziada. Otoz nie, zalecane pukanie sie w glowe pozostawiam Tobie. Dodam ze towarzysz nadredaktor Michnik ma za przyjaciela towarzysza generala Jaruzelskiego a Walesa pija wodke z Kiszczakiem Pani satyryk nie jest oskarzona. Panis satyryk wlasnie sama sie wystawila. Oswiadczyla : tak , nie mam czystego sumienia. Zakladam ze byla agentem. Normalny czlowiek podpisuje takie oswiadczenie bo wie ze nie ma na niego haka. No chuba ze ten haczyk istnieje, tak jak prawdopodobnie jest w przypadku pani satyryk. nie widze nic zlego w podpisaniu oswiadczenia nie jestem wielbladem nie zabilem nie donosilem dla UB co w tym zlego ???????????????????????????????????????????????????? obrzydzenie i harmider wokol sprawy robi dawna agentura co jest normalne ale brac sobie do serca te ostatnie podrygi ostrygi to jest wlasnie smieszne Odpowiedz Link Zgłoś
inz.mruwnica Re: Owszem Polska nie jest normalna 17.04.07, 22:51 > nie widze nic zlego w podpisaniu oswiadczenia > co w tym zlego ? Mnie tatuś nauczył, że istnieje coś takiego jak godność osobista, która polega między innymi na tym, że nie stawia się swojego nazwiska pod byle czym. Jeśli tego nie rozumiesz to znaczy, że masz mentalność heloty, który podpisze wszystko co mu Pan podsunie. > Pani satyryk nie jest oskarzona. Panis satyryk wlasnie sama sie wystawila. > Oswiadczyla : tak , nie mam czystego sumienia. Chyba w twojej kołtuńskiej parafii. Przyzwoici ludzie tak nie rozumują. I proszę... nie pytaj mnie dlaczego. > W III Rzeszy zrobiono denazyfikacje Pociągnę analogię: Zapewne chętnie byś podpisał Volkslistę Odpowiedz Link Zgłoś
o90 podciaganie ideologii... 17.04.07, 23:03 podpisuje sie tez oswiadczenie o niekaralnosci...powszechnie i jakos nikt pod to nie podciaga ideologii o godnosci, dziwne ? znamienne autorytety moralne w Polsce pojawiaja sie jak grzyby po deszczy jesli sie tylko dotknie tematu lustracja/dekomunizacja porownujesz podpisanie Volkslisty do podpisania wlasnie czegos dokladnie odwrotniego chyba nie za bardzo wiesz czym Volkslista byla to nie jest pociaganie analogii tylko pomylka nie ma nic zlego w podpisaniu sie pod stwierdzeniem nie bylem agentem UB chyba ze sie agentem bylo bo to juz jest klamstwo i jako takie jest scigane a o to w lustarcji chodzi o odsuniecie ubeckiej agentury od zycia publicznego Przyzwoici ludzie moga podpisac zaswiadczenie o niekaralnosci i o nieubeckosci Przyzwoici ludzie moga Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: podciaganie ideologii... 18.04.07, 00:00 > Przyzwoici ludzie moga podpisac zaswiadczenie o niekaralnosci i o nieubeckosci > Przyzwoici ludzie moga Taaaak, zaiste, przyzwoici: Jasinski (byly komuch), Giertych (prosil ruskich, zeby nie wyjezdzali z Polski), mlody giertych (piec piw poprosze!) kryze (sadzi kryze, beda krzyze), tw beata, lechk (cytowanie lenina w pracy doktorskiej), jarekk (esbecja jako jedynego z kor-u go nie internowala, ciekawe czemu?), rydzyk (cala komune wozil stare niemry do miedugorje, a teraz robi za prawdziwego polaka), kobylanski (zdrajca i szmalcownik), o lepperze, lyzwinkcich i reszcie szmaciarzy z pierwszej linii frontu odnowy moralnej nie wspominajac. Powiedz zatem, kogo nazywasz przyzwoitymi ludzmi, bo cos mi sie widzi, ze my jestesmy gdzie bylismy, za to wy tam, gdzie wtedy stalo zomo.... Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzyen Re: podciaganie ideologii... 18.04.07, 00:10 Czyli, jeżeli kaczystan ustanowi prawo że należy strzelać do ludzi którzy ich krytykują lub ośmieszają - choć nie muszą - wystacy posłuchac co mówią - to znaczy że każdy ma się do tego prawa każdy zastosować choć jest durne ??????? Pomyśl że moga takie prawo ustanowić ze swoją CHAMSKO KRYMINALISTYCZNO FUNDAMENTALISTYCZNĄ większością w pseudosejmie??? Czy wtedy również napiszesz że każdy postrzelony został słusznie bo nie poddał się temu prawu ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
inz.mruwnica Re: podciaganie ideologii... 18.04.07, 01:07 > podpisuje sie tez oswiadczenie o niekaralnosci...powszechnie i jakos nikt pod > to nie podciaga ideologii o godnosci, dziwne ? Kto tak powszechnie podpisuje? > porownujesz podpisanie Volkslisty do podpisania wlasnie czegos dokladnie > odwrotniego Bo? > Przyzwoici ludzie moga podpisac zaswiadczenie o niekaralnosci i o nieubeckosci A kiedy Ci zaproponuję złożenie oświadczenia, że nie jesteś sku..synem. Skorzystasz? No przecież jeżeli nie jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: podciaganie ideologii... 18.04.07, 16:29 o90 napisał: > podpisuje sie tez oswiadczenie o niekaralnosci...powszechnie Gdzie to tak? Bo na pewno nie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna30 Młoda lekarka - ostatni odcinek 17.04.07, 18:57 To jest, oczywiście, śmieszne. To dlaczego jest mi tak potwornie smutno? Odpowiedz Link Zgłoś
vidi12 Marcin Wolski - PiS-i ch.j - szmaciarz 17.04.07, 22:31 Kaczorowy wlizodup. Wstyd !!! Odpowiedz Link Zgłoś