pejczas Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęście 21.04.07, 14:26 Niech ten były SS-man nie wtyka nosa w nasze polskie sprawy. Lepiej zajął by się problemami swojego kraju albo napisał książkę bo właśnie przez takich jak o n jest jak jest. Z calym szacunkiem dla terażniejszości nie wolno zapominać o przeszłości ani od niej uciekać. Niech Pan Grass też o tym pamięta. To się dotyczy również jego przeszłości... Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 14:38 co może wiedzieć o Polakach ten lewicowy SS-man Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Jak ten staruch śmie mówić nt. Polski 21.04.07, 14:38 a śmierdzący niemcy zapłacili odszkodowania za zabicie 10 mln Polaków? Odkąd poznałem historie w liceum nienawidze niemców, ruskich a żydom nie ufam. Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Jak ten staruch śmie mówić nt. Polski 21.04.07, 14:42 a kto ci powiedzial ze niemcy zabili 10 milionow polakow?? widac te liceum to tak naprawde byl w OHP Odpowiedz Link Zgłoś
ukropek Re: Jak ten staruch śmie mówić nt. Polski 21.04.07, 14:46 monachus napisał: > a kto ci powiedzial ze niemcy zabili 10 milionow polakow?? widac te liceum to > tak naprawde byl w OHP Jasne...to Polacy mordowali Niemców..nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: monachus 21.04.07, 14:51 monachus napisał: > a kto ci powiedzial ze niemcy zabili 10 milionow polakow?? widac te liceum to > tak naprawde byl w OHP Jak dodasz ofiary 1WS i 2WS to dojdziesz do wniosku, ze licealista duzego bledu nie popelnil. Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: monachus 21.04.07, 14:55 Zawsze mowiono ze zginelo z rak niemcow 6 milionow polakow w tym dzieki szmalcownikom 3 miliony polskich zydow , mowilo sie tez ze nasz narod stracil najwiecej obywateli , ruscy 20 milionow ,ale dzis wiadomo ze ruskich zginelo 28 milionow a wiec to ruskich statystycznie najwiecej zabil ich sojusznik hitler Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu Re: Prowokacja durnia - czy to juz idiota? 21.04.07, 14:58 nie, to przykład poziomu umysłowego wiekszosci polskiej młodziezy... Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Jak ten staruch śmie mówić nt. Polski 21.04.07, 15:05 piotrek20074 napisała: Odkąd > poznałem historie w liceum nienawidze niemców, ruskich a żydom nie ufam. ------- Giertychowska matura? Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Jak ten staruch śmie mówić nt. Polski 22.04.07, 12:12 mam podobnie piotrku, dodałbym jeszcze do tego ukraińcow którzy zawsze potrafią wbić nóż w plecy Odpowiedz Link Zgłoś
winertaxi Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęście 21.04.07, 14:50 nam wszystkim też jest wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: winertaxi 21.04.07, 14:54 winertaxi napisał: > nam wszystkim też jest wstyd. A mnie wstyd za ciebie. Pamietaj, ze sami o sobie decydujemy, a kazdemu szwabowi wtykajacemu nos w nasze sprawy mowi sie: morde w kubel! Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: winertaxi 21.04.07, 15:14 wet3 .Napisz weterynarzu do bravora.On ma jakies klopoty z kozami Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Lewackosc nwjwyrazniej powoduje skretynienie. 21.04.07, 14:53 Nieszczesciem sa poglady Grassa, a nie koalicja Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Lewackosc nwjwyrazniej powoduje skretynienie. 21.04.07, 15:00 Mi zawsze wydawalo sie ze to kadzidlo i oplatek powoduje zidiocenie Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflisko Re: Lewackosc nwjwyrazniej powoduje skretynienie. 21.04.07, 15:08 monachus napisał: > Mi zawsze wydawalo sie ze to kadzidlo i oplatek powoduje zidiocenie Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Lewackosc nwjwyrazniej powoduje skretynienie. 21.04.07, 15:09 ja niemam w takich watpliwosci widzac nowy twor jurka chrzescijanska unie jednoosci w skrocie ch.. Odpowiedz Link Zgłoś
kartoflisko Skrot ekstra, do Jurka pasuje. 21.04.07, 15:32 monachus napisał: > ja niemam w takich watpliwosci widzac nowy twor jurka chrzescijanska unie > jednoosci w skrocie ch.. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_psychiatra Re: Lewackosc nwjwyrazniej powoduje skretynienie. 21.04.07, 15:19 tadeusz1965 napisał: > Nieszczesciem sa poglady Grassa, a nie koalicja w twoim wypadku, to na pewno nie lewackosc - chociaz rezultat jest ten sam! Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Lewackosc nwjwyrazniej powoduje skretynienie. 21.04.07, 15:21 tadeusz1965 napisał: > Nieszczesciem sa poglady Grassa, a nie koalicja ----- Nieszczesciem dla kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
buszek3 glos zabral byly Waffen-SS. Niech nie maci ! 21.04.07, 14:54 lepiej zeby sie nie odzywal i w milczeniu trawil swoja utaona przez lata przeszlosc... Odpowiedz Link Zgłoś
klkak SS-schuetze Grass dal glos 21.04.07, 14:58 bylym esesmanom dziekujemy za pouczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: SS-schuetze Grass dal glos 21.04.07, 15:25 klkak napisał: > bylym esesmanom dziekujemy za pouczenia. ----- W ciazy jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęście 21.04.07, 15:08 Na szczęście mówi to samo co większość z nas: nieszczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
bravor Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 15:20 Do jakiej większości ty się zaliczasz komuszku:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 15:22 bravor napisał: > Do jakiej większości ty się zaliczasz komuszku:)))) Do tej,którą widzisz wirtualnie (forum) i do rzeczywistej,która ciebie otacza:) Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Funny5 płącą po dysze za godzinkę dyżuru na forum 21.04.07, 15:22 nic nie wnosisz tylko rozmywasz wypowiedzi przeciwników tego lewicowego hitlerowca Grassa. A ja jeszcze raz przypomnę, że Grass to: HITLEROWIEC: "W wywiadzie dla "Frankfurter Allgemeine Zeitung" Günter Grass wyznaje dlaczego po 60 latach przerwał milczenie na temat swojej służby w Waffen SS" serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34181,3549820.html LEWICOWIEC: "Grass wspiera berlińskie SPD" serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34239,3571599.html KRYTYKUJE POLSKI RZĄD?: A powinien chwalić, gdyż: "Trochę spokoju dla Grassa. PiS nie zgłosi uchwały apelującej do Güntera Grassa, by zrzekł się honorowego obywatelstwa Gdańska" serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3571377.html A wszystkie te informacje na stronach "umiłowanej" GW, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Funny5 płącą po dysze za godzinkę dyżuru na f 21.04.07, 15:24 ona to robi za dyche za godzine , a tobie za dyzur miske strawy Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: Funny5 płącą po dysze za godzinkę dyżuru na f 21.04.07, 15:26 wolę za miskę strawy, niż za dychę - ideały nad pieniążki? Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Funny5 płącą po dysze za godzinkę dyżuru na f 21.04.07, 15:28 jakie idealy ma PISkomuna , nachapac sie obsadzic gdzie sie da swoimi nawet czerwoni tak nie chapali stolki za millera Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: Funny5 płącą po dysze za godzinkę dyżuru na f 21.04.07, 15:31 czerwoni zawsze byli zdemoralizowani - Olo zawsze był "mały krętacz", który miał "nas w d..." - dlatego PiS musi ten czerwony nabrzmiały wrzód oczyścić, by się ładnie zagoiły polskie rany Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Re: Funny5 płącą po dysze za godzinkę dyżuru na f 21.04.07, 15:25 Widać,ze 'realista 1000' jest wiernym czytelnikiem GW, A G.Grass jest wybitnym pisarzem ,który ma odwagę powiedzieć to o czym myśli niejeden Polak.Nieszczeście Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: Funny5 płącą po dysze za godzinkę dyżuru na f 21.04.07, 15:28 Gras chce wyręczać Polaków w myśleniu - niech się zajmie lepiej psychiką swoich rodaków, którzy wywołali już dwie wojny światowe i ciągle im mało! Odpowiedz Link Zgłoś
monachus Re: Funny5 płącą po dysze za godzinkę dyżuru na f 21.04.07, 15:30 jak slucha sie niemcow i polakow to raczej my mozeemy stac sie zarzewiem nowej wojny wszedzie pchamy sie gdzie ida amerykanie , niemcy nie pchali sie do iraku Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: Funny5 płącą po dysze za godzinkę dyżuru na f 21.04.07, 15:32 bo się wszyscy bali, że znowu wojnę światową wywołają - mają ku temu genetyczne uwarunkowania (dwie wojny) Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_psychiatra Twoja psychika tez wartoby sie zajac! 21.04.07, 15:34 W mysleniu tez cie ktos wyrecza! Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Chcesz mi zrobić lobotomię?Niewygodny jestem, tak? 21.04.07, 15:37 Nieprawomyślnych do ... "psychuszki", co? Ciągoty komusze i KPPowskie zostały, jak widać. W myśleniu to ciebie wyręcza redakcja GW - stąd owoce ... zielone Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 [...] 21.04.07, 15:38 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
adamdark01 Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęście 21.04.07, 15:22 Gunter Grass jest mądrym facetem i ma słuszną rację w swoich wywodach o rządzącej bandy w Polsce, szkoda tylko, że jeszcze całe dwa lata naród Polski ma się nimi dusić. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 To "sasiedzi" izoluja nas np baltyckim gazociagiem 21.04.07, 15:43 Jesli ma(ja) takie plonne nadzieje ,ze rzad w Polsce sie zmieni, to w obawie PRZED KIM ! buduja rure przez Baltyk ? ? ? Lejesz Pan wode panie Gras (czy jak tam panu jest). Podobno stara "milosc" nie rdzewieje : ) Odpowiedz Link Zgłoś
c.lina Zakłamany komuch z SS-mańską przeszłością 21.04.07, 15:45 Bardzo się przejmuję tym, co ma do powiedzenia ten miłośnik najpierw Hitlera, później Stalina. Aż po nocach spać nie mogę... Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 no tak, esesman u michnika krytykuje kaczorów... 21.04.07, 15:48 ...i jak tu nie polubić kaczorów??? Pacewicz winien jest nam jakiś kolejny strzelisty tekst o wielkiej krzywdzie esesmanów, esbeków i żydów czynionej im wszystkim przez siepaczy-kaczorów Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod mierny aktorzyna zostal papiezem, o jego 21.04.07, 15:53 zdolnosciach poetyckich nie wspominajac, ale na wieczorki weszpolakow nadaja sie... Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 cieszy mnie perspektywa Polski i przez to...... 21.04.07, 15:49 cieszy mnie perspektywa Polski i przez to szansa na lepszą i spokojniejszą Europe. Polska z uwagi na najnizszy (ujemny) przyrost naturalny w Europie oraz problem ogromnej zachorowalnosci na AIDS ( woj. mazowieckie ma najwyzszą zachorowalnosc na granicy alarmu epidemii)oraz zachorowan na gruzlice jest na najlepszej drodze do znikniecia z mapy Europy. Tym optymistycznym akcentem zycze miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: cieszy mnie perspektywa Polski i przez to.... 21.04.07, 16:37 olex5 napisał: > cieszy mnie perspektywa Polski i przez to szansa na lepszą i spokojniejszą Euro > pe. > Polska z uwagi na najnizszy (ujemny) przyrost naturalny w Europie oraz problem > ogromnej zachorowalnosci na AIDS ( woj. mazowieckie ma najwyzszą zachorowalnosc > na granicy alarmu epidemii)oraz zachorowan na gruzlice jest na najlepszej drodz > e > do znikniecia z mapy Europy. > Tym optymistycznym akcentem zycze miłego dnia. T:Wczesniej to zniknie Rosja Chinczyki tylko patrzec jak wezma sie za Syberie, a w samej Moskwie jest ich juz od groma. Niemcow i Francuzow zaleje radykalna religia,a tam na tym bliskim wschodzie to od wiekow nie doczekaliscie sie spokoju. Niech sie lepiej kazdy zajmie swoimi problemami,a o drugiego spokojna to rozczochrana. Wydaje mnie sie ze dobrzy sasiedzi i inni ,spokoju tak latwo nie zaznaja, wiec sa na dobrej drodze zeby i nam dac spoko. Poczekaj jeszcze troche a bedziesz mial lepsza i spokojniejsza , ale w propagandzie sukcesu : ) Zycze wiec przynajmniej bezstresowego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: cieszy mnie perspektywa Polski i przez to.... 21.04.07, 17:40 woj. mazowieckie ma najwyzszą zachorowalnosc > na granicy alarmu epidemii)oraz zachorowan na gruzlice jest na najlepszej drodz > e > do znikniecia z mapy Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_xcvs Re: cieszy mnie perspektywa Polski i przez to.... 21.04.07, 18:12 Jak widać nienawiść do Polski już cię kopletnie przeżarła. Odpowiedz Link Zgłoś
wyar Oj, Grass, Grass,ale bredzisz... 21.04.07, 15:54 Skądinąd tradycyjnie Niemiec wypowiada się, co jest dla Polski dobre - przypomina mi się, że w 1939 tez Beckowi mówiono, że w interesie Polski jest stworzyć kanał eksterytorialny dla Niemiec... Zresztą, wiadomo - były SS-man, kolejny farbowany lis, teraz będzie pouczał Polaków co mają robić... Dla "GW" mam propozycję - moze zacytujecie dla odmiany "Fiancial Times", który śmieje się z lewackich bredni w "zagranicznej prasie" na temat Polski ? Może zacytujecie masę wyważonych i OBIEKTYWNYCH artykułów (za jedno chwalą, za drugie ganią rządy Kaczyńskiego) z USA, Francji, Niemiec, z NAPRAWDĘ NIEZALEŻNYCH mediów ? Nie, nie zacytujecie, dla Was wolność słowa to przecież prezentacja tylko Waszego emploi... Jeśli będę swoim dzieciom pokazywał przykład najbardziej manipulującej rzeczywistością gazety - będę wiedział, co pokazać... Odpowiedz Link Zgłoś
frakcja-alternatywna niemcy i ruskie pouczaja Polakow co robic ???? 21.04.07, 16:08 ani Niemiec an i Rusek nigdy nie beda przyjacielami Polski. W najlepszym razie, jesli sami to sobie wypracujemy, beda oni spokojnymi sasiadami, ale nigdy nie beda naszymi przyjacielami, bo ich zywotny interes to jest by Polske miec jak najslabsza i najbardziej podporzadkowana sobie. Dlatego znamienne jest to pouczanie raz przez Niemcow raz przez Rosjan, co Polacy powinni robic i jaki rzad powinni miec. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczylechu Bismark kiedys powiedział...... 21.04.07, 16:15 Bismark kiedys powiedział-chcecie zeby Polska upadła to pozwolcie sie jej samej rządzic Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kaczylechu 21.04.07, 16:38 kaczylechu napisał: > Bismark kiedys powiedział-chcecie zeby Polska upadła to pozwolcie sie jej samej > rządzic Niestety, nieszczescie polega na tym, ze tacy jak ty czy "olex" w to uwierzyli - i, co gorsze, smia to publicznie pisac! Pewnie musisz siebie uwazac za kompletnego nieudacznika. Zal mi ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: kaczylechu 21.04.07, 16:49 Mam wet3 pytanie ! czy jestes w stanie podac mi nasz narodowy produkt ktory jest znany na calym swiecie !! bo niemcy maja ich wiele !!a przecierz w obiegowej opini w polsce niemcy to durnie !! Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: kaczylechu 21.04.07, 17:26 www.pan.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1218&Itemid=256 Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 zanim urosną to pojdą do muzeum 21.04.07, 18:13 heheh rosną szanse...zanim urosną to pojdą do muzeum.Japonczycy juz dawno wprowadzają tą technike.Niedługo naped CD i DVD na laserze niebieskim bedzie standardem. Nie ma praktycznie zadnej polskiej marki,nie ma nic w tym zadupiu Europy poza znanym polskim złodziejstwem i polską głupotą. W USA mowi sie czesto-głupi jak Polak.... Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: zanim urosną to pojdą do muzeum 22.04.07, 00:20 olex5 napisał: > heheh rosną szanse...zanim urosną to pojdą do muzeum. T:Jak pojda to wtedy sie bedziesz cieszyl a narazie to jest twoje pobozne zyczenie. >Japonczycy juz dawno > wprowadzają tą technike.Niedługo naped CD i DVD na laserze niebieskim bedzie > standardem. Trudno sobie wyobrazic zeby jakikolwiek kraj cokolwiek robil sam, to tak jakby powiedziec ze tylko Niemcy moga samochody proponowac. > Nie ma praktycznie zadnej polskiej marki,nie ma nic w tym zadupiu > Europy poza znanym polskim złodziejstwem i polską głupotą. T: www.sprawynauki.waw.pl/?section=article&art_id=1065 >W USA mowi sie > czesto-głupi jak Polak.... T:Tak to mowia tylko te doly spoleczne a nawet i ci nie zabardzo. Raczej propaguja taki nasz stereotyp ludzie (w domysle) ktorzy mowia po polsku,ale Polski serdecznie nienawidza.Mam pewnosc ze ty sie zaliczasz do jednych i do drugich : ) Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re: zanim urosną to pojdą do muzeum 22.04.07, 20:26 Problem to mnie polega tylko na tym czy dana nacja jest madra czy glupia jak nam tu przypisuja zyczliwi,tylko jakie mamy zaplecze,warunki , czy wrecz mozliwosci($)do realizacji wynalazkow czy pomyslow. Na dobra sprawe jak ladnie okrasisz gowno to sprzedasz je jako nowe howno. Samo tylko przebicie sie z reklama kosztuje grube miliony (o innych wydatkach nie wspomne).Panstwa bogate takie jak Ameryka czy Niemcy ktore nam wrecz ukradly plan marszala to moga teraz bardzo szpanowac i sie nasmiewac, ale gdyby tak nam dali rowne sznse to ja nie wiem co by to bylo? Do tego dochodzi jeszcze komuna,gdzie czlowiek musial pracowac( a co dopiero wymyslac) dla chorej idei a nie dla pieniedzy. Bogate dziecko z dobrego domu nawet jesli jest glupie,to i tak go wypromuja ze wyjdzie na ludzi.Natomiast gdzies w biedzie czy na wsi moga byc ludzie wyjatkowo uzdolnieni i nikt ich nie zauwazy. Wiem ze to was(zyczliwych)zabboli ale to wcale nie jest tak jak byscie sobie a raczej nam serdecznie zyczyli. No i dobrze ze obecny rzad ciagle cos przynajmniej mowi o rozwoju nauki i instytutow badawczych . pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Polskie_wynalazki Odpowiedz Link Zgłoś
bevote Re: Bismark kiedys powiedział...... 23.04.07, 02:26 kaczylechu napisał: > Bismark kiedys powiedział-chcecie zeby Polska upadła to pozwolcie sie jej > rządzic samej W rzeczy samej, tak juz od stuleci ... hehe! Odpowiedz Link Zgłoś
brynk nie będzie nam SS-man pluł Polakom w twarz ! 21.04.07, 16:10 Najważniejsze jest to, ze i on umrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
olex5 Polacy i tak sami siebie opluwają 21.04.07, 16:18 Polacy i tak sami siebie opluwają i wzajemnie sie nie szanują, mają to we krwi.Grass napisał tylko prawde o tym smiesznym katolandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba My z hameryką: 25-ty Polak zabity w Iraku 21.04.07, 16:48 Nasza władzuchna opieprza najbliższych sasiadów a wchodzi bez mydła w doopę USA. Miały byż dla nas pola naftowe, mieli znieśc wizy a co jest: - Ściągają kupę szmalu za psujoloty fy16 - wplątaliśmu się w nikończącą sie wojnę w Iraku (25-Polak dzis zginął) - wysyłamy nastepnych na rzeź do Afganistanu (z tamtąd zabitych wraca duuużo więcej) - chcemy sobie zafundować w Polsce obce bazy rakietowe do obrony obcego kontynentu? W zamian mamy obitnice że coś kiedyś może ale nie na pewno. A nasze ukochane hamerykany mają znieśc w najbliższym czasie wizy komu??? RUSKIM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
matek1965 Grass ty jestes nieszczesciem.... 21.04.07, 16:53 doradzaj tuskowi....a od Polski wara............ Odpowiedz Link Zgłoś
adam_143 Szkoda że nie podał konkretów. Może organizacja 21.04.07, 16:57 ME w Polsce i Ukrainie to dla niego dowód tego izolowania się. Jak dla mnie jego wywiad to takie "józiolenie" wg schematu pisania o Polsce niektórych niemieckich gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
sidamo I tak czlonek Waffen SS ma racje ! 21.04.07, 16:58 Mimo ze slowa zolnierza Waffen SS ale ma on racje.! Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Zaklamany hipokryta, ktory przez 60 lat klamal co 21.04.07, 17:20 do swojej SS-mannskiej przeszlosci znowu chce pouczac innych-zalosne.Gostek, do ktorego poprostu nie dociera, ze nie jest juz dla nikogo autorytetem-czyli tak zwany "syndrom Michnika". Odpowiedz Link Zgłoś