Dodaj do ulubionych

Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęście

• pejczas Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęście 21.04.07, 14:26
      Niech ten były SS-man nie wtyka nosa w nasze polskie sprawy. Lepiej zajął by
      się problemami swojego kraju albo napisał książkę bo właśnie przez takich jak o
      n jest jak jest.

Z calym szacunkiem dla terażniejszości nie wolno zapominać o przeszłości ani od
      niej uciekać. Niech Pan Grass też o tym pamięta. To się dotyczy również jego
      przeszłości...
    • poglodzio Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 14:38
      co może wiedzieć o Polakach ten lewicowy SS-man
    • piotrek20074 Jak ten staruch śmie mówić nt. Polski 21.04.07, 14:38
      a śmierdzący niemcy zapłacili odszkodowania za zabicie 10 mln Polaków? Odkąd
      poznałem historie w liceum nienawidze niemców, ruskich a żydom nie ufam.
      • monachus Re: Jak ten staruch śmie mówić nt. Polski 21.04.07, 14:42
        a kto ci powiedzial ze niemcy zabili 10 milionow polakow?? widac te liceum to
        tak naprawde byl w OHP
        • ukropek Re: Jak ten staruch śmie mówić nt. Polski 21.04.07, 14:46
          monachus napisał:

> a kto ci powiedzial ze niemcy zabili 10 milionow polakow?? widac te liceum to
          > tak naprawde byl w OHP

Jasne...to Polacy mordowali Niemców..nieprawdaż?
        • wet3 Re: monachus 21.04.07, 14:51
          monachus napisał:

> a kto ci powiedzial ze niemcy zabili 10 milionow polakow?? widac te liceum to
          > tak naprawde byl w OHP

Jak dodasz ofiary 1WS i 2WS to dojdziesz do wniosku, ze licealista duzego bledu
          nie popelnil.
          • monachus Re: monachus 21.04.07, 14:55
            Zawsze mowiono ze zginelo z rak niemcow 6 milionow polakow w tym dzieki
            szmalcownikom 3 miliony polskich zydow , mowilo sie tez ze nasz narod stracil
            najwiecej obywateli , ruscy 20 milionow ,ale dzis wiadomo ze ruskich zginelo 28
            milionow a wiec to ruskich statystycznie najwiecej zabil ich sojusznik hitler
      • ekwiwokacja Prowokacja durnia - czy to juz idiota? 21.04.07, 14:48
        • kaczylechu Re: Prowokacja durnia - czy to juz idiota? 21.04.07, 14:58
          nie, to przykład poziomu umysłowego wiekszosci polskiej młodziezy...
      • funny5 Re: Jak ten staruch śmie mówić nt. Polski 21.04.07, 15:05
        piotrek20074 napisała:

Odkąd
        > poznałem historie w liceum nienawidze niemców, ruskich a żydom nie ufam.
        -------
        Giertychowska matura?
      • poglodzio Re: Jak ten staruch śmie mówić nt. Polski 22.04.07, 12:12
        mam podobnie piotrku, dodałbym jeszcze do tego ukraińcow którzy zawsze potrafią
        wbić nóż w plecy
    • winertaxi Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęście 21.04.07, 14:50
      nam wszystkim też jest wstyd.
      • wet3 Re: winertaxi 21.04.07, 14:54
        winertaxi napisał:

> nam wszystkim też jest wstyd.

A mnie wstyd za ciebie. Pamietaj, ze sami o sobie decydujemy, a kazdemu
        szwabowi wtykajacemu nos w nasze sprawy mowi sie: morde w kubel!

• funny5 Re: winertaxi 21.04.07, 15:14
          wet3 .Napisz weterynarzu do bravora.On ma jakies klopoty z kozami
    • tadeusz1965 Lewackosc nwjwyrazniej powoduje skretynienie. 21.04.07, 14:53
      Nieszczesciem sa poglady Grassa, a nie koalicja
      • monachus Re: Lewackosc nwjwyrazniej powoduje skretynienie. 21.04.07, 15:00
        Mi zawsze wydawalo sie ze to kadzidlo i oplatek powoduje zidiocenie
        • kartoflisko Re: Lewackosc nwjwyrazniej powoduje skretynienie. 21.04.07, 15:08
          monachus napisał:

> Mi zawsze wydawalo sie ze to kadzidlo i oplatek powoduje zidiocenie
          • monachus Re: Lewackosc nwjwyrazniej powoduje skretynienie. 21.04.07, 15:09
            ja niemam w takich watpliwosci widzac nowy twor jurka chrzescijanska unie
            jednoosci w skrocie ch..
            • kartoflisko Skrot ekstra, do Jurka pasuje. 21.04.07, 15:32
              monachus napisał:

> ja niemam w takich watpliwosci widzac nowy twor jurka chrzescijanska unie
              > jednoosci w skrocie ch..
      • dyzurny_psychiatra Re: Lewackosc nwjwyrazniej powoduje skretynienie. 21.04.07, 15:19
        tadeusz1965 napisał:

> Nieszczesciem sa poglady Grassa, a nie koalicja

w twoim wypadku, to na pewno nie lewackosc - chociaz rezultat jest ten sam!
      • funny5 Re: Lewackosc nwjwyrazniej powoduje skretynienie. 21.04.07, 15:21
        tadeusz1965 napisał:

> Nieszczesciem sa poglady Grassa, a nie koalicja
        -----
        Nieszczesciem dla kogo?

• buszek3 glos zabral byly Waffen-SS. Niech nie maci ! 21.04.07, 14:54
      lepiej zeby sie nie odzywal i w milczeniu trawil swoja utaona przez lata
      przeszlosc...
    • klkak SS-schuetze Grass dal glos 21.04.07, 14:58
      bylym esesmanom dziekujemy za pouczenia.
      • funny5 Re: SS-schuetze Grass dal glos 21.04.07, 15:25
        klkak napisał:

> bylym esesmanom dziekujemy za pouczenia.
        -----
        W ciazy jestes?
    • allspice Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęście 21.04.07, 15:08
      Na szczęście mówi to samo co większość z nas: nieszczęście.
      • bravor Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 15:20
        Do jakiej większości ty się zaliczasz komuszku:))))
        • allspice Re: Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęś 21.04.07, 15:22
          bravor napisał:

> Do jakiej większości ty się zaliczasz komuszku:))))

Do tej,którą widzisz wirtualnie (forum) i do rzeczywistej,która ciebie otacza:)
    • realista1000 Funny5 płącą po dysze za godzinkę dyżuru na forum 21.04.07, 15:22
      nic nie wnosisz tylko rozmywasz wypowiedzi przeciwników tego lewicowego
      hitlerowca Grassa.
      A ja jeszcze raz przypomnę, że Grass to:

HITLEROWIEC:
      "W wywiadzie dla "Frankfurter Allgemeine Zeitung" Günter Grass wyznaje dlaczego
      po 60 latach przerwał milczenie na temat swojej służby w Waffen SS"
      serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34181,3549820.html

LEWICOWIEC:
      "Grass wspiera berlińskie SPD"
      serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34239,3571599.html

KRYTYKUJE POLSKI RZĄD?:
      A powinien chwalić, gdyż:

"Trochę spokoju dla Grassa. PiS nie zgłosi uchwały apelującej do Güntera Grassa,
      by zrzekł się honorowego obywatelstwa Gdańska"
      serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3571377.html

A wszystkie te informacje na stronach "umiłowanej" GW, hehe

• monachus Re: Funny5 płącą po dysze za godzinkę dyżuru na f 21.04.07, 15:24
        ona to robi za dyche za godzine , a tobie za dyzur miske strawy
        • realista1000 Re: Funny5 płącą po dysze za godzinkę dyżuru na f 21.04.07, 15:26
          wolę za miskę strawy, niż za dychę - ideały nad pieniążki?
          • monachus Re: Funny5 płącą po dysze za godzinkę dyżuru na f 21.04.07, 15:28
            jakie idealy ma PISkomuna , nachapac sie obsadzic gdzie sie da swoimi nawet
            czerwoni tak nie chapali stolki za millera
            • realista1000 Re: Funny5 płącą po dysze za godzinkę dyżuru na f 21.04.07, 15:31
              czerwoni zawsze byli zdemoralizowani - Olo zawsze był "mały krętacz", który miał
              "nas w d..." - dlatego PiS musi ten czerwony nabrzmiały wrzód oczyścić, by się
              ładnie zagoiły polskie rany
      • allspice Re: Funny5 płącą po dysze za godzinkę dyżuru na f 21.04.07, 15:25
        Widać,ze 'realista 1000' jest wiernym czytelnikiem GW, A G.Grass jest wybitnym
        pisarzem ,który ma odwagę powiedzieć to o czym myśli niejeden Polak.Nieszczeście
        • realista1000 Re: Funny5 płącą po dysze za godzinkę dyżuru na f 21.04.07, 15:28
          Gras chce wyręczać Polaków w myśleniu - niech się zajmie lepiej psychiką swoich
          rodaków, którzy wywołali już dwie wojny światowe i ciągle im mało!
          • monachus Re: Funny5 płącą po dysze za godzinkę dyżuru na f 21.04.07, 15:30
            jak slucha sie niemcow i polakow to raczej my mozeemy stac sie zarzewiem nowej
            wojny wszedzie pchamy sie gdzie ida amerykanie , niemcy nie pchali sie do iraku
            • realista1000 Re: Funny5 płącą po dysze za godzinkę dyżuru na f 21.04.07, 15:32
              bo się wszyscy bali, że znowu wojnę światową wywołają - mają ku temu genetyczne
              uwarunkowania (dwie wojny)
          • dyzurny_psychiatra Twoja psychika tez wartoby sie zajac! 21.04.07, 15:34
            W mysleniu tez cie ktos wyrecza!
            • realista1000 Chcesz mi zrobić lobotomię?Niewygodny jestem, tak? 21.04.07, 15:37
              Nieprawomyślnych do ... "psychuszki", co? Ciągoty komusze i KPPowskie zostały,
              jak widać.

W myśleniu to ciebie wyręcza redakcja GW - stąd owoce ... zielone
            • realista1000 [...] 21.04.07, 15:38
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • adamdark01 Grass o polskiej koalicji rządowej: Nieszczęście 21.04.07, 15:22
      Gunter Grass jest mądrym facetem i ma słuszną rację w swoich wywodach o
      rządzącej bandy w Polsce, szkoda tylko, że jeszcze całe dwa lata naród Polski
      ma się nimi dusić.
    • abhaod nieszczescia chodza parami ;) 21.04.07, 15:28
      kartofle na ksiezyc
    • tychik1 To "sasiedzi" izoluja nas np baltyckim gazociagiem 21.04.07, 15:43
      Jesli ma(ja) takie plonne nadzieje ,ze rzad w Polsce sie zmieni,
      to w obawie PRZED KIM ! buduja rure przez Baltyk ? ? ?
      Lejesz Pan wode panie Gras (czy jak tam panu jest).
      Podobno stara "milosc" nie rdzewieje : )
    • c.lina Zakłamany komuch z SS-mańską przeszłością 21.04.07, 15:45
      Bardzo się przejmuję tym, co ma do powiedzenia ten miłośnik najpierw Hitlera,
      później Stalina. Aż po nocach spać nie mogę...
    • 4krzych1 no tak, esesman u michnika krytykuje kaczorów... 21.04.07, 15:48
      ...i jak tu nie polubić kaczorów???

Pacewicz winien jest nam jakiś kolejny strzelisty tekst o wielkiej krzywdzie
      esesmanów, esbeków i żydów czynionej im wszystkim przez siepaczy-kaczorów
      • abhaod mierny aktorzyna zostal papiezem, o jego 21.04.07, 15:53
        zdolnosciach poetyckich nie wspominajac, ale na wieczorki weszpolakow nadaja sie...
    • olex5 cieszy mnie perspektywa Polski i przez to...... 21.04.07, 15:49
      cieszy mnie perspektywa Polski i przez to szansa na lepszą i spokojniejszą Europe.
      Polska z uwagi na najnizszy (ujemny) przyrost naturalny w Europie oraz problem
      ogromnej zachorowalnosci na AIDS ( woj. mazowieckie ma najwyzszą zachorowalnosc
      na granicy alarmu epidemii)oraz zachorowan na gruzlice jest na najlepszej drodze
      do znikniecia z mapy Europy.
      Tym optymistycznym akcentem zycze miłego dnia.
      • tychik1 Re: cieszy mnie perspektywa Polski i przez to.... 21.04.07, 16:37
        olex5 napisał:

> cieszy mnie perspektywa Polski i przez to szansa na lepszą i spokojniejszą
        Euro
        > pe.
        > Polska z uwagi na najnizszy (ujemny) przyrost naturalny w Europie oraz problem
        > ogromnej zachorowalnosci na AIDS ( woj. mazowieckie ma najwyzszą
        zachorowalnosc
        > na granicy alarmu epidemii)oraz zachorowan na gruzlice jest na najlepszej
        drodz
        > e
        > do znikniecia z mapy Europy.
        > Tym optymistycznym akcentem zycze miłego dnia.
        T:Wczesniej to zniknie Rosja Chinczyki tylko patrzec jak wezma sie za Syberie,
        a w samej Moskwie jest ich juz od groma.
        Niemcow i Francuzow zaleje radykalna religia,a tam na tym bliskim wschodzie
        to od wiekow nie doczekaliscie sie spokoju.
        Niech sie lepiej kazdy zajmie swoimi problemami,a o drugiego spokojna to
        rozczochrana.
        Wydaje mnie sie ze dobrzy sasiedzi i inni ,spokoju tak latwo nie zaznaja,
        wiec sa na dobrej drodze zeby i nam dac spoko.
        Poczekaj jeszcze troche a bedziesz mial lepsza i spokojniejsza ,
        ale w propagandzie sukcesu : )
        Zycze wiec przynajmniej bezstresowego dnia.
      • abhaod Re: cieszy mnie perspektywa Polski i przez to.... 21.04.07, 17:40
        woj. mazowieckie ma najwyzszą zachorowalnosc
        > na granicy alarmu epidemii)oraz zachorowan na gruzlice jest na najlepszej drodz
        > e
        > do znikniecia z mapy Europy.
      • marcin_xcvs Re: cieszy mnie perspektywa Polski i przez to.... 21.04.07, 18:12
        Jak widać nienawiść do Polski już cię kopletnie przeżarła.
    • wyar Oj, Grass, Grass,ale bredzisz... 21.04.07, 15:54
      Skądinąd tradycyjnie Niemiec wypowiada się, co jest dla Polski dobre -
      przypomina mi się, że w 1939 tez Beckowi mówiono, że w interesie Polski jest
      stworzyć kanał eksterytorialny dla Niemiec... Zresztą, wiadomo - były SS-man,
      kolejny farbowany lis, teraz będzie pouczał Polaków co mają robić... Dla "GW"
      mam propozycję - moze zacytujecie dla odmiany "Fiancial Times", który śmieje się
      z lewackich bredni w "zagranicznej prasie" na temat Polski ? Może zacytujecie
      masę wyważonych i OBIEKTYWNYCH artykułów (za jedno chwalą, za drugie ganią rządy
      Kaczyńskiego) z USA, Francji, Niemiec, z NAPRAWDĘ NIEZALEŻNYCH mediów ? Nie,
      nie zacytujecie, dla Was wolność słowa to przecież prezentacja tylko Waszego
      emploi... Jeśli będę swoim dzieciom pokazywał przykład najbardziej manipulującej
      rzeczywistością gazety - będę wiedział, co pokazać...
    • frakcja-alternatywna niemcy i ruskie pouczaja Polakow co robic ???? 21.04.07, 16:08
      ani Niemiec an i Rusek nigdy nie beda przyjacielami Polski.

W najlepszym razie, jesli sami to sobie wypracujemy,
      beda oni spokojnymi sasiadami, ale nigdy nie beda naszymi przyjacielami,
      bo ich zywotny interes to jest by Polske miec jak najslabsza i najbardziej
      podporzadkowana sobie.

Dlatego znamienne jest to pouczanie raz przez Niemcow raz przez Rosjan, co
      Polacy powinni robic i jaki rzad powinni miec.
      • kaczylechu Bismark kiedys powiedział...... 21.04.07, 16:15
        Bismark kiedys powiedział-chcecie zeby Polska upadła to pozwolcie sie jej samej
        rządzic
        • wet3 Re: kaczylechu 21.04.07, 16:38
          kaczylechu napisał:

> Bismark kiedys powiedział-chcecie zeby Polska upadła to pozwolcie sie jej
          samej
          > rządzic

Niestety, nieszczescie polega na tym, ze tacy jak ty czy "olex" w to uwierzyli -
          i, co gorsze, smia to publicznie pisac! Pewnie musisz siebie uwazac za
          kompletnego nieudacznika. Zal mi ciebie.

• kolter Re: kaczylechu 21.04.07, 16:49
            Mam wet3 pytanie ! czy jestes w stanie podac mi nasz narodowy produkt ktory
            jest znany na calym swiecie !! bo niemcy maja ich wiele !!a przecierz w
            obiegowej opini w polsce niemcy to durnie !!
            • tychik1 Re: kaczylechu 21.04.07, 17:26
              www.pan.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1218&Itemid=256
              • olex5 zanim urosną to pojdą do muzeum 21.04.07, 18:13
                heheh rosną szanse...zanim urosną to pojdą do muzeum.Japonczycy juz dawno
                wprowadzają tą technike.Niedługo naped CD i DVD na laserze niebieskim bedzie
                standardem. Nie ma praktycznie zadnej polskiej marki,nie ma nic w tym zadupiu
                Europy poza znanym polskim złodziejstwem i polską głupotą. W USA mowi sie
                czesto-głupi jak Polak....
                • tychik1 Re: zanim urosną to pojdą do muzeum 22.04.07, 00:20
                  olex5 napisał:

> heheh rosną szanse...zanim urosną to pojdą do muzeum.
                  T:Jak pojda to wtedy sie bedziesz cieszyl a narazie to jest twoje pobozne
                  zyczenie.
                  >Japonczycy juz dawno
                  > wprowadzają tą technike.Niedługo naped CD i DVD na laserze niebieskim bedzie
                  > standardem.
                  Trudno sobie wyobrazic zeby jakikolwiek kraj cokolwiek robil sam,
                  to tak jakby powiedziec ze tylko Niemcy moga samochody proponowac.
                  > Nie ma praktycznie zadnej polskiej marki,nie ma nic w tym zadupiu
                  > Europy poza znanym polskim złodziejstwem i polską głupotą.
                  T:
                  www.sprawynauki.waw.pl/?section=article&art_id=1065
                  >W USA mowi sie
                  > czesto-głupi jak Polak....
                  T:Tak to mowia tylko te doly spoleczne a nawet i ci nie zabardzo.
                  Raczej propaguja taki nasz stereotyp ludzie (w domysle) ktorzy mowia po
                  polsku,ale Polski serdecznie nienawidza.Mam pewnosc ze ty sie zaliczasz do
                  jednych i do drugich
                  : )

• tychik1 Re: zanim urosną to pojdą do muzeum 22.04.07, 20:26
                    Problem to mnie polega tylko na tym czy dana nacja jest madra czy glupia
                    jak nam tu przypisuja zyczliwi,tylko jakie mamy zaplecze,warunki ,
                    czy wrecz mozliwosci($)do realizacji wynalazkow czy pomyslow.
                    Na dobra sprawe jak ladnie okrasisz gowno to sprzedasz je jako nowe howno.
                    Samo tylko przebicie sie z reklama kosztuje grube miliony (o innych wydatkach
                    nie wspomne).Panstwa bogate takie jak Ameryka czy Niemcy ktore nam wrecz
                    ukradly plan marszala to moga teraz bardzo szpanowac i sie nasmiewac,
                    ale gdyby tak nam dali rowne sznse to ja nie wiem co by to bylo?
                    Do tego dochodzi jeszcze komuna,gdzie czlowiek musial pracowac( a co dopiero
                    wymyslac) dla chorej idei a nie dla pieniedzy.
                    Bogate dziecko z dobrego domu nawet jesli jest glupie,to i tak go wypromuja
                    ze wyjdzie na ludzi.Natomiast gdzies w biedzie czy na wsi moga byc ludzie
                    wyjatkowo uzdolnieni i nikt ich nie zauwazy.
                    Wiem ze to was(zyczliwych)zabboli ale to wcale nie jest tak jak byscie sobie
                    a raczej nam serdecznie zyczyli.
                    No i dobrze ze obecny rzad ciagle cos przynajmniej mowi o rozwoju nauki i
                    instytutow badawczych .
                    pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Polskie_wynalazki

• bevote Re: Bismark kiedys powiedział...... 23.04.07, 02:26
          kaczylechu napisał:

> Bismark kiedys powiedział-chcecie zeby Polska upadła to pozwolcie sie jej
          > rządzic samej

W rzeczy samej, tak juz od stuleci ... hehe!
    • brynk nie będzie nam SS-man pluł Polakom w twarz ! 21.04.07, 16:10
      Najważniejsze jest to, ze i on umrze....
      • olex5 Polacy i tak sami siebie opluwają 21.04.07, 16:18
        Polacy i tak sami siebie opluwają i wzajemnie sie nie szanują, mają to we
        krwi.Grass napisał tylko prawde o tym smiesznym katolandzie.
    • a.ba My z hameryką: 25-ty Polak zabity w Iraku 21.04.07, 16:48
      Nasza władzuchna opieprza najbliższych sasiadów a wchodzi bez mydła w doopę USA.
      Miały byż dla nas pola naftowe, mieli znieśc wizy a co jest:
      - Ściągają kupę szmalu za psujoloty fy16
      - wplątaliśmu się w nikończącą sie wojnę w Iraku (25-Polak dzis zginął)
      - wysyłamy nastepnych na rzeź do Afganistanu (z tamtąd zabitych wraca duuużo
      więcej)
      - chcemy sobie zafundować w Polsce obce bazy rakietowe do obrony obcego
      kontynentu?
      W zamian mamy obitnice że coś kiedyś może ale nie na pewno.
      A nasze ukochane hamerykany mają znieśc w najbliższym czasie wizy komu???
      RUSKIM!!!
    • matek1965 Grass ty jestes nieszczesciem.... 21.04.07, 16:53
      doradzaj tuskowi....a od Polski wara............
    • suniemie.lk Ale - jak zaznaczył noblista - ??? SS-man noblista 21.04.07, 16:55
    • adam_143 Szkoda że nie podał konkretów. Może organizacja 21.04.07, 16:57
      ME w Polsce i Ukrainie to dla niego dowód tego izolowania się. Jak dla mnie jego wywiad to takie "józiolenie" wg schematu pisania o Polsce niektórych niemieckich gazet.
    • sidamo I tak czlonek Waffen SS ma racje ! 21.04.07, 16:58
      Mimo ze slowa zolnierza Waffen SS ale ma on racje.!
    • slavik222 Ribentrop-molotow bis i nazisci w owczej skórze 21.04.07, 17:17
    • magnusg Zaklamany hipokryta, ktory przez 60 lat klamal co 21.04.07, 17:20
      do swojej SS-mannskiej przeszlosci znowu chce pouczac innych-zalosne.Gostek, do
      ktorego poprostu nie dociera, ze nie jest juz dla nikogo autorytetem-czyli tak
      zwany "syndrom Michnika".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka