Dodaj do ulubionych

TVP: Blida pośredniczyła w przekazaniu 80 tys. ...

25.04.07, 21:24
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • swistak336 Honorna kobitka 25.04.07, 21:25
      Czyli była...posłańcem!? A myślałem, że coś poważnego. Niemożliwie honorna kobieta, że się za to strzeliła.
      • manhu 80 tysięcy zł 25.04.07, 23:32
        Pewnie nie zauważyłeś "80 tysięcy zł":)
        Ha, ha, ha już bo uwierzę w takie grosze na takim szczeblu.
    • chirlider_to_qpa Przypmniec nalezy role Blidy w mafii weglowej 25.04.07, 21:31
      Alexis przyznała też śledczym, że drogimi prezentami kupowała przychylność
      polityków lewicy. W swoich zeznaniach wymienia m.in. Barbarę Blidę, byłą
      minister budownictwa oraz posłankę SLD. Przed laty Alexis lubiła powtarzać na
      salonach, że są przyjaciółkami. Teraz twierdzi, że częściowo sfinansowała
      budowę jej domu, a nawet kupowała ekskluzywne kosmetyki i garsonki, w których
      Blida występowała w Sejmie. W zamian oczekiwała od niej politycznej protekcji.
      > .
      • m824 Re: Przypmniec nalezy role Blidy w mafii weglowej 26.04.07, 19:26
        to dziwne, bo w tv nic takiego nie mówiła. opowiadała o znajomościach, ale nie
        o tym, ze komuś cos kupowała. możye kłamać w tv (tylko po co?), może kłamać u
        prokuratora... tylko czy się da?

gdzies na forum był wpis, że ją wypuścili, a córka siedzi - żeby przypadkiem
        mamusia nie powiedziała czegoś, czego wcześniej nie ustalono. może to prawda? w
        tym kraju nic mnie juz nie zdziwi.
    • chaladia Re: TVP: Blida pośredniczyła w przekazaniu 80 tys 25.04.07, 21:34
      Groziło jej 5 lat, czyli małaby dobre szanse wyjść po 2-3 latach.
      Ale Opcja Rządząca wydała na nią wyrok śmierci, a policja usłużnie go wykonała.
      Co raz bardziej 4 RP przypomuina transformację Republki Weimarskiej w III
      Rzeszę.
    • colage Czemu tylko lewica... 25.04.07, 21:44
      Wszyscy wieszaja psy na Blidzie i lewicy (w sumie zwisa mi to), bardziej mnie
      jednak ciekawi, dlaczego w takim razie nie usunac zrodla tych niegodziwosci,
      czyli panstwowej wlasnosci kopalni. Sprywatyzowac gornikow, a wtedy niech ich
      okradaja, niech sobie zwiazkowcy protestuja, niech im sie te wszystkie chodniki
      na leb wala - mnie nic do tego. Inaczej co chwila beda afery z udzialem lewicy
      bezboznej (SLD) badz poboznej (PiS, SO).
    • antekguma1 Morderstwo polityczne 25.04.07, 22:26
      Pierwszy mord w "IV" RP. Strasznie kręcą i mataczą ci z ABWery.
      • wasylzly gdzie sa zenania meza zmarlej 25.04.07, 23:28
        przeciez to on otworzyl policjantom drzwi, jakie bylo zabezpieczenie akcji,
        preciez zmarla mogla rowniez dobrze strzelic do policjantki abw, ktora ja
        "chronila". Za smierc jest odpowiedzialna ABW, z chwila wejscia do domu i
        naruszenia sfery prywatnej przez organ panstwowy, ten -ABW jest odpowiedzialny
        za wszystko co sie podczas przeszukania dzieje. Rowniez za bezpieczenstwo
        uczestnikow.
      • chaladia Według mnie to było tak: 26.04.07, 19:15
        Procedury ABWehry są takie, że oni musieli zażądać na początek wydania broni i
        na 99% to uczynili. I na 99% Blida im pistolet oddała, zapewne z pełnym
        magazynkiem. Ale babka miała temperament i cięty język, więc zapewne dodała od
        siebie jakiś komentarz. na to któryś z tych politruków "nie wytrzymał zniewagi
        ukochanego Wodza i Partii" i ją krótko i węzłowato zastrzelił z jej własnej
        broni. To by wyjaśniało strzał z małej odległości w pierś, a nie w głowę.

Tyle, że tego nie da się potwierdzić, aż może któregoś ABWehrzystę na łożu
        śmierci sumienie ruszy, a potem ksiądz naruszy tajemnicę spowiedzi - i niestety
        trudno oczzekiwać podobengo zbiegu okoliczności.
        • jacek995510 Re: Według mnie to było tak: 26.04.07, 19:40
          Bredzisz albo po trawce jestes.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka