realista1000 08.05.07, 21:56 no to szykują się wybory uzupełniające na miejsce szanownego prof. Geremka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grisza14 Moze wreszcie bedzie spokoj z drogim Bronislawem 08.05.07, 21:58 Drogiemu Bronislawowi juz dziekujemy.Serdeczne Bog zaplac i prosimy w niebyt historii.Tam, gdzie nieboszczka PZPR i stronnictwa sojusznicze. Czy ktos jeszcze wie, co to bylo tzw. Stronnictwo Demokratyczne? Tegoz samego serdecznie zyczymy Jego imiennikowi panu Komorowskiemu wraz z cala tzw. Platforma Obywatelska. Sztandary wyprowadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Moze wreszcie bedzie spokoj z drogim Bronisla 08.05.07, 22:17 Sztandary wyprowadzic. sympatyk Rakowskiego..?!...;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Moze wreszcie bedzie spokoj z drogim Bronisla 08.05.07, 22:24 Ehh, wszystkich wykopią :/ Jak tak dalej pójdzie, to niedługo odwołają królową Anglii za to, że nie złożyła oświadczenia lustracyjnego... --- Tak nasz Jarosław obiera banana Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Nie trzeba wyborów uzupełniających 08.05.07, 22:41 PiSs z przyjemnością wyznaczy komisarza. Oczywiście zgodnie z prawem, które się naprędce przygotuje, jak w Warszawie. Swoją drogą ciekaw jestem, ile czasu Kamasz myślał nad pomysłem zwrócenia się do Trybunału Konstytucyjnego o odroczenie rozprawy tydzień przed terminem złożenia oświadczeń lustracyjnych. To tak wybitny i niespodziewany środek prawny, że obstawiam co najmniej dwa tygodnie rozważań pana marszałka. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Prawo pierwsza klasa, cha, cha, cha.... 08.05.07, 23:01 Z godnie z artykułem, blebleble, w związku z paragrafem blebleble, ustęp ble za niezłożenie oświadczenia pan Geremek nie może być posłem do PE, mimo iż przepis ten powstał już po jego wyborze. Ale pani poseł przepiękna, mimo, iż na liście wyborczej znalazła się na podstawie sfałszowanych podpisów (orzeczone prawomocnym wyrokiem sądu) może zasiadać w ławie poselskiej naszego transparentnego i krystalicznie uczciwego burdlo-parlamentu... niech mi to ktoś wytłumaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Geremek wystartuje ponownie i dostanie 80%... 08.05.07, 23:17 Chyba w Tel Awiwie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: Geremek wystartuje ponownie i dostanie 80%... 08.05.07, 23:20 katolik_polski1 napisał: > Chyba w Tel Awiwie :))) ======= Zdecydowanie katolik, taaaak. W sumie tacy jak Ty są szczęśliwymi ludźmi, bo nigdy nie zdadzą sobie sprawy z bezmiaru swojej głupoty i zakłamania.... Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Tylko kajdanek brakuje na tym zdjeciu ! 08.05.07, 23:48 Za Grudzien 70 i Czerwiec 76 !!! Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: Tylko kajdanek brakuje na tym zdjeciu ! 08.05.07, 23:51 katolik_polski1 napisał: > Za Grudzien 70 i Czerwiec 76 !!! ============= A ja bym mu jeszcze dołożył za styczeń 71, Luty 72, marzec 73, kwiecień 74, maj 75, czerwiec już wymieniłeś, lipiec 78, sierpień 79, wrzesień 80 i listopad 81. Za grudzień 81 dostanie generał... Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan.zamoyski Hurra!__Germek__Stracił__Cnotę__! !! 09.05.07, 01:02 > i Geremek de facto nie jest już > EU-deputowanym :( > i nie zarabia 1 mln zł rocznie :( > o qrwa ! :( ....Do Parlamentu należy także wyłączne prawo do stwierdzenia wygaśnięcia mandatu poselskiego" - napisał Geremek.......... .......... NO WŁAŚNIE !!!! ODWOŁUJ SIĘ GEREMEK DO TRYBUNAŁU PRAW CZŁOWIEKA W BRUKSELI !!! TRZYMAM KCIUKI !!! 1 MLN ZŁ TO PRZECIEŻ NIE W KIJ PIERD.ZIAŁ !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mockturtle Re: Tylko kajdanek brakuje na tym zdjeciu ! 09.05.07, 00:07 co to za kanalia ten katolik_polski? Prosto z kancelarii wicepremiera Gosiewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
pragmatyk11 www.antykaczy.blog.onet.pl dokąłdnie 09.05.07, 01:39 dokładnie :-((( kaczystan Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Re: Geremek wystartuje ponownie i dostanie 80%... 09.05.07, 00:06 katolik_polski1 napisał: > Chyba w Tel Awiwie :))) won moherze do rydzyka, spadaj z tego forum!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jankos71 Re: Geremek wystartuje ponownie i dostanie 80%... 09.05.07, 06:16 Won?! To przecież jest forum publiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Re: Geremek wystartuje ponownie i dostanie 80%... 08.05.07, 23:37 Aby wystartować ponownie w wyborach trzeba złożyć wypełnione oświadczenie lustracyjne. Jeśli nawet Geremek to zrobi, to wątpię czy dostanie jakieś głosy po tym ile szkody wyrządził Polsce w ostatnim okresie. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: Geremek wystartuje ponownie i dostanie 80%... 08.05.07, 23:46 kasia20055 napisała: > Aby wystartować ponownie w wyborach trzeba złożyć wypełnione oświadczenie > lustracyjne. Jeśli nawet Geremek to zrobi, to wątpię czy dostanie jakieś głosy > po tym ile szkody wyrządził Polsce w ostatnim okresie. ============= Nie chciałbym zrobić błędu i zagłosować na kogoś, kto szkodzi memu krajowi. Czy możesz podać jakieś przykłady jego szkodliwej działalności ??? Przepraszam, że jestem niezorientowany, ale liczę na oświecenie... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Re: Geremek wystartuje ponownie i dostanie 80%... 09.05.07, 00:10 > możesz podać jakieś przykłady jego szkodliwej działalności ??? Przepraszam, że > jestem niezorientowany, ale liczę na oświecenie... Profesor Geremek zorganizował wielką antypolską kampanię w Europarlamencie. Udzielił kilku podobnych wywiadów dla prasy zagranicznej. Jestem zaskoczona tym, że tak postępuje były minister spraw zagranicznych RP. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: Geremek wystartuje ponownie i dostanie 80%... 09.05.07, 00:33 Profesor Geremek zorganizował wielką antypolską kampanię w Europarlamencie. > Udzielił kilku podobnych wywiadów dla prasy zagranicznej. Jestem zaskoczona tym > , > że tak postępuje były minister spraw zagranicznych RP ================= Ręce mi się pocą z podniecenia i przerażenia: nie trzymaj mnie dłużej w niepewności - podajże te szczegóły. Przecież takiego zdrajcę i Antypolaka to się powinno przed Trybunałem Stanu postawić...Tylko właśnie za co...??? Juz chcę pisać prywatny akt oskarżenia a Ty mi to uniemożliwiasz!!! Jesteś prawdziwą Polką czy nie ???!!! Więc natychmiast proszę o szczegóły !!! Odpowiedz Link Zgłoś
cicho_tam Geremek wystartuje ponownie i dostanie 0,80%... 09.05.07, 08:24 seroo1 napisał: > Ręce mi się pocą z podniecenia i przerażenia: nie trzymaj mnie dłużej w > niepewności - podajże te szczegóły. Przecież takiego zdrajcę i Antypolaka to > się powinno przed Trybunałem Stanu postawić...Tylko właśnie za co...??? Geremek odmawia zastosowania się do polskiego prawa pod rygorem utraty mandatu w Europarlamencie. Nad czym rozpaczacie, skoro tak zdecydował? Nikt go za to nie ukamienuje ani nie zamknie. W Polsce ok. 100 000 obywateli odmawia zastosowania się do prawa nie bacząc na sankcje. Ich wybór a nasz kłopot. Odpowiedz Link Zgłoś
amanda.99 Re: Geremek wystartuje ponownie i dostanie 80%... 09.05.07, 04:07 udzielanie wywiadow prasie zagranicznej jest dzialalnosxcia antykoreanska a nie antypolska Odpowiedz Link Zgłoś
eirene_md Re: Geremek wystartuje ponownie i dostanie 80%... 09.05.07, 19:03 Antypolska???? Ja bym powiedziala antykaczorstan raczej... Odpowiedz Link Zgłoś
eirene_md Re: Geremek wystartuje ponownie i dostanie 80%... 09.05.07, 19:02 prosze?? Geremek wyrzadzil krzywde Polsce?? To jest chyba jeden z najbardziej cenionych politykow polskich w PE! Kaczynscy nawet do piet mu nie dorastaja. Ciekawostka: na pewnej uroczystosci w Berlinie, kolo Angeli Merkel stal pan Geremek, a zaden inny " dygnitarz" Polski Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Re: Prawo pierwsza klasa, cha, cha, cha.... 09.05.07, 02:47 niech mi to ktoś wytłumaczy... bardzo prosze, Przekret i Samosad plus Liga Kryminalistow plus Stowarzyszenie Oszolomow. Kualicja TRWA. Mamy kacza niby-demokracje wzorowana na osiagnieciach innego profesora praw J. Dzugaszwili (Wolgogradskij). Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Geremek dla polskiej demokracji nie zrobil nic ! 08.05.07, 23:02 Siedzial przy korycie z komunistami i dopiero uciekl ,kiedy zobaczyl , ze ta lajba tonie . Jako doradca Gierka do spraw ZSSR , mial najlepsze kontakty z towarzyszami z Kremla . Teraz chce zostac wielkim meczennikiem ??? Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: Geremek dla polskiej demokracji nie zrobil n 08.05.07, 23:06 Masz jakieś przecieki z rozmów w gorącym okresie kiedy komuniści tak łatwo i bez oporu dopuszczali do władzy opozycję ??? To się podziel rewelacjami !!! Przecież oni marzyli o tym, zeby się pozbyć tej władzy - nikt nie musiał ich przekonywać, namawiać... Wrecz prosili się, zeby pozbyć się tej niewdzięcznej funcji... Szkoda słów... Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Geremek dla polskiej demokracji nie zrobil n 08.05.07, 23:18 katolik_polski1 napisał: > Siedzial przy korycie z komunistami > i dopiero uciekl ,kiedy zobaczyl , > ze ta lajba tonie . > Jako doradca Gierka do spraw ZSSR , > mial najlepsze kontakty z towarzyszami z Kremla . > Teraz chce zostac wielkim meczennikiem ??? sam to wymysliłeś czy to jest info z radia z ryjem a może z TV-sram Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Geremek byl jednym ze spiskowcow w aferze Iraku ! 08.05.07, 23:38 Spiskowcow ,ktorzy postanowili "ukarac" Saddama za bombardowanie Izraela ! Wepchnal Polske do tej zaklamanej wojny i burdy w Iraku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: Geremek byl jednym ze spiskowcow w aferze Ira 08.05.07, 23:48 katolik_polski1 napisał: > Spiskowcow ,ktorzy postanowili "ukarac" Saddama > za bombardowanie Izraela ! > Wepchnal Polske do tej zaklamanej wojny i burdy w Iraku !!! ================= Aaaa, ta bródka... Tu się ten BinLaden schował. Dzięki Ci Katoliku za dar przejżenia na oczy... Czy jest na forum jakiś lekarz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Geremek byl jednym ze spiskowcow w aferze Ira 08.05.07, 23:56 seroo1 napisał: > katolik_polski1 napisał: > > > Spiskowcow ,ktorzy postanowili "ukarac" Saddama > > za bombardowanie Izraela ! > > Wepchnal Polske do tej zaklamanej wojny i burdy w Iraku !!! > ================= > Aaaa, ta bródka... Tu się ten BinLaden schował. Dzięki Ci Katoliku za dar > przejżenia na oczy... Czy jest na forum jakiś lekarz ??? Pierd...c postępujący nieuleczalny jest choroba dziedziczną bo przenoszoną przez geny osobników męskich z pokolenia na pokolenie. Uaktywnia się jak za dużo piszą, zwłaszcza takich wypocin jak to robi osobnik przez Ciebie upominany tzn.:katolik_polski1 . Dyskusja z takimi osobnikami zmusza ich do pisania wypocin-odpowiedzi i choroba się uaktywnia. Prośba, nie rób mu krzywdy.Nie odpisuj na jego posty! Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: Geremek byl jednym ze spiskowcow w aferze Ira 09.05.07, 00:00 Zdecydowanie za dużo amerykańskich filmów oglądam. Tam zawsze jak ktoś ma problem to inni z nim rozmawiają i mu przechodzi. Ale to tylko film... :)) Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: Geremek byl jednym ze spiskowcow w aferze Ira 09.05.07, 00:46 aż strach się bać co katolik powie o amerykańskich filmach :) dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
wan20_3 Re: Nie trzeba wyborów uzupełniających 08.05.07, 23:05 Pisiarnia tradycyjnie w nocy wraz z (przepraszam za wyrażenie) koalicjantami uchwali jednorazowo jak by "odzyskać" mandat po Gieremku. Bedą głosować do skutku (może i na cztery ręce). Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk Re: Nie trzeba wyborów uzupełniających 09.05.07, 08:04 wan20_3 z właściwą sobie elegancją napisał: > Pisiarnia tradycyjnie w nocy wraz z (przepraszam za wyrażenie) koalicjantami > uchwali jednorazowo jak by "odzyskać" mandat po Gieremku. Bedą głosować do > skutku (może i na cztery ręce). Nie pomyliły Ci się partie? Na cztery ręce głosują w zupełnie innej części Wysokiej Izby. A jeżeli chodzi o nocną tradycję, to nawiązujesz do obalenia rządu premiera Olszewskiego? To też były zupełnie inne partie. I też się bały, że może się wydać, że niektórzy ich członkowie współpracowali z SB, więc tradycja zrozumiała. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Nie trzeba wyborów uzupełniających 09.05.07, 06:52 navaira napisał: > PiSs z przyjemnością wyznaczy komisarza. Oczywiście zgodnie z prawem, które > się naprędce przygotuje, jak w Warszawie. Tylko nie wiem, czy PE zaakceptuje tę wersję. A, swoją drogą, może być niezły cyrk: w wyborach uzupełniających znów, mam nadzieję, wystartuje Gieremek, znowu je wygra, zostanie posłem do PE, nie złoży oświadczenia, utraci mandat, wystartuje w kolejnych wyborach, wygra... I tak da capo al fine... Odpowiedz Link Zgłoś
renifer_lopez Profesor specjalnej troski 08.05.07, 22:31 Nie zorientował się biedaczek, że był wybierany w Polsce a nie w Belgii. Po pwrocie do kraju powinien byc traktowany proporcjonalnym do zasług i szkod jakie wyrządzil krajowi. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Profesor specjalnej troski 08.05.07, 22:37 przecież przed wyborami składał oświadczenie lustracyjne, właśnie w Polsce...?! Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Profesor specjalnej troski 08.05.07, 22:42 isa.stern napisała: > przecież przed wyborami składał oświadczenie lustracyjne, właśnie w Polsce...?! > Ono było jakieś słabe ;)Dziennikarze twierdzili że ,można było oświadczyć,ale to nie miało żadnych konsekwencji prawnych .Chyba również tego oświadczenia nie sprawdzano czy jest rzeczywiście prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Profesor specjalnej troski 08.05.07, 22:51 .Chyba również tego oświadczenia nie > sprawdzano czy jest rzeczywiście prawdziwe sorki, ale czy to wina Geremka...?! Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Profesor specjalnej troski 08.05.07, 22:57 isa.stern napisała: > .Chyba również tego oświadczenia nie > > sprawdzano czy jest rzeczywiście prawdziwe > > sorki, ale czy to wina Geremka...?! Jeżeli ktoś rzuci w policjanta kamieniem ,dostanie wyrok . Jeżeli 200 osób będzie rzucało to bedzie protest Geremek był jeden :),to może jednak ,Geremek to był chuligan polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Profesor specjalnej troski 08.05.07, 23:01 wiesz, porównywać brak złożenia oświadczenia do rzutu kamieniem, to trzeba mieć mocno zachwiane proporcje...;P Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Profesor specjalnej troski 08.05.07, 23:03 isa.stern napisała: > wiesz, porównywać brak złożenia oświadczenia do rzutu kamieniem, to trzeba mieć > mocno zachwiane proporcje...;P > Geremek nie rzuci kawałkiem bruku, bo jest słaby fizycznie . Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Profesor specjalnej troski 08.05.07, 23:05 o bossze, ale gdyby miał się ścigać z Lechem Kaczyńskim, to na pewno by wygrał...;DDD :PP Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Profesor specjalnej troski 08.05.07, 23:11 isa.stern napisała: > o bossze, ale gdyby miał się ścigać z Lechem Kaczyńskim, to na pewno by > wygrał...;DDD > :PP To jak przypowieść o zającu i żółwiu,kto będzie szybszy na mecie . Jak na razie zając wylatuje na aut ! A żółw bierze wszystko ! Tzn.dwa żółwie . Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Profesor specjalnej troski 08.05.07, 23:15 no nie, znów odjechałeś... nie możesz brać jakiejś bajki dla dzieci i przypasowywać jej do byle jakiej sytuacji..;P nie sprowadzaj rozmowy do absurdu, bo ja tekstów o UFO Ci oszczędziłam..;)) PS czy to nie jest przypadkiem radziecka bajka...?! ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Profesor specjalnej troski 08.05.07, 23:30 isa.stern napisała: > no nie, znów odjechałeś... nie możesz brać jakiejś bajki dla dzieci i > przypasowywać jej do byle jakiej sytuacji..;P > nie sprowadzaj rozmowy do absurdu, bo ja tekstów o UFO Ci oszczędziłam..;)) > PS czy to nie jest przypadkiem radziecka bajka...?! > ;DD Nie to to francuska bajka ,jak bym mógł ,przecież mówimy o Geremku ! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Profesor specjalnej troski 08.05.07, 23:40 :))) niemniej, jest ona jakaś podejrzana, jakby na zamówienie pisana przez NKWD...;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk Re: Profesor specjalnej troski 09.05.07, 08:26 isa.stern napisała: > :))) > niemniej, jest ona jakaś podejrzana, jakby na zamówienie pisana przez NKWD...;) > ) > :P > Bajkę tę napisał znany radziecki bajkopisarz Ezopow. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Profesor specjalnej troski 09.05.07, 06:58 mariuszdd napisał: > > Jeżeli ktoś rzuci w policjanta kamieniem ,dostanie wyrok . > Jeżeli 200 osób będzie rzucało to bedzie protest > Geremek był jeden :),to może jednak ,Geremek to był chuligan polityczny. A może inni nie mieli dość odwagi? Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Profesor specjalnej troski 08.05.07, 23:59 mariuszdd napisał: > isa.stern napisała: > > > przecież przed wyborami składał oświadczenie lustracyjne, właśnie w Polsc > e...?! > > > Ono było jakieś słabe ;)Dziennikarze twierdzili że ,można było oświadczyć,ale t > o > nie miało żadnych konsekwencji prawnych .Chyba również tego oświadczenia nie > sprawdzano czy jest rzeczywiście prawdziwe Napewno fałszywe tak samo jak lojalka Kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
ak102 Re: Profesor specjalnej troski 08.05.07, 22:57 Ale składał z zupełnie innych przyczyn i pod innymi sankcjami.Dziwię się,że wykształcony człowiek, poseł PE, nie rozumie tak prostych rzeczy. To tak jakby policja przyłapała mnie na jeździe bez włączonych świateł, a ja im na to, że przepis jest głupi, albo, że robiłem prawo jazdy 10 lat temu i złożyłem już wymagane prawem egzaminy i takiego przepisu nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Profesor specjalnej troski 08.05.07, 23:07 pisałam o tym poniżej, ale z chęcią powtórzę... prof. Geremek po zapoznaniu się z ustawą wysmażoną przez PiS postanowił z niej zakpić, ośmieszyć... co tam sobie chcesz - i udało mu się! amen :P Odpowiedz Link Zgłoś
elephant_tusk Re: Profesor specjalnej troski 09.05.07, 08:33 isa.stern napisała: > pisałam o tym poniżej, ale z chęcią powtórzę... prof. Geremek po zapoznaniu się > z ustawą wysmażoną przez PiS postanowił z niej zakpić, ośmieszyć... co tam sobi > e > chcesz - i udało mu się! Podobnie jak imć panu Łaszczowi, który sobie podbił delię bzdurnymi według niego wyrokami sądów. Też mu się udało zakpić z praw Rzeczypospolitej. > amen > :P > Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Profesor specjalnej troski 09.05.07, 06:57 renifer_lopez napisała: > Po > pwrocie do kraju powinien byc traktowany proporcjonalnym do zasług i szkod > jakie wyrządzil krajowi. Nie ma, widzisz, szansy. Takim Ludziom Polska się nigdy nie wypłaci za to, co dla Niej zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Biuro Analiz jest bezczelne 08.05.07, 22:18 O ile mi wiadomo, Biuro Analiz nie jest przewodniczącym Parlamentu Europejskiego, więc nie ma prawa takich dyrdymałów prawić. Niech Kaczory zrozumieją, że Parlament Europejski jeszcze nie jest odzyskany. O ustawie lustracyjnej (nowe): www.skubi.net/lustracja.html O sytuacji Geremka: www.skubi.net/geremek.html Odpowiedz Link Zgłoś
planeta123 Re: Biuro Analiz jest bezczelne 08.05.07, 22:38 Kazde slowo Pana jest trudno podwazyc. SWIETA PRAWDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciejtakitam To ja mowie kiedy jest Demokracja - Geremek 08.05.07, 22:39 a kiedy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Geremek to niedobitek z Unii Wolności 08.05.07, 22:46 Jak ostatni Mohikanin Róbcie zdjęcia jak z misiem z Tatr :) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Geremek to niedobitek z Unii Wolności 08.05.07, 22:54 PiS jakoś nie może poszczycić się autorytetem tej miary co Bartoszewski, Mazowiecki, Balcerowicz w końcu Geremek... kogo tam macie prof. Legutko...;DDDDD :P Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Geremek to niedobitek z Unii Wolności 08.05.07, 23:01 isa.stern napisała: > PiS jakoś nie może poszczycić się autorytetem tej miary co Bartoszewski, > Mazowiecki, Balcerowicz w końcu Geremek... kogo tam macie prof. Legutko...;DDDD > D > :P > I co z tego ,i tak nikt nie lubi Unii Wolności :) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Geremek to niedobitek z Unii Wolności 08.05.07, 23:04 nieprawda, ja lubię i wielu moich znajomych...;P Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Geremek to niedobitek z Unii Wolności 08.05.07, 23:14 isa.stern napisała: > nieprawda, ja lubię i wielu moich znajomych...;P > To już więcej ma zwolenników UPR z Korwinem Mikke na czele . Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern a która partia wygrała wybory do PE 08.05.07, 23:19 sorki, ale UW została rozwiązana, a UPR istnieje...;P ale przypomnij sobie, jaki wynik podczas wyborów do PE osiągnęła UW (startował z niej m.in. Geremek) i co?! - sianko...;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Re: Geremek to niedobitek z Unii Wolności 09.05.07, 00:59 isa.stern napisała: > nieprawda, ja lubię i wielu moich znajomych...;P > tez bardzo lubie Unie Wolnosci i mam nadzieje, ze jakos sie reanimuje. :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Geremek to niedobitek z Unii Wolności 08.05.07, 23:30 Ja lubię Unię Wolności! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Geremek to niedobitek z Unii Wolności 08.05.07, 23:41 ooo już dwie osoby, do PiSu nikt się nie chce przyznać..;)) Odpowiedz Link Zgłoś
pozytywista Re: To ja mowie kiedy jest Demokracja - Geremek 08.05.07, 22:46 Biedne kaczki, nigdy nie beda miały tej klasy co Geremek, ani takiego szacunku w świecie. Po prostu w tej Uni Europejskiej nie ma tyle durnych moherów co w naszej Ojczyznie. A co do szkodzenia Polsce, to nikt jej nie szkodzi tak jak PiS i kaczorki. Smutne, ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
renifer_lopez Biuro Analiz Sejmu jest baaardzo bezczelne ! 08.05.07, 22:43 O tak, sejmowe Biuro Analiz nieopatrznie podniosło reke na nietykalnego. Jak śmiało?! Powinno oczywiście zarekomendowac Dornowi pogwałcenie ustawy. Wtedy Dorn mógłby zostać pozbawiony swej funkcji za poważne naruszenie prawa, a Geremek zachowałby swój bezcenny fotel w PE. Tak pewnie by zrobiono w państwie prawa, czyli w III RP, teraz jednak mamy trochę inne czasy - bardzo nieprzyjemne. Kolesie hurtem idą w odstawkę. Tragedia, żyć się nie da, trzeba emigrować. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Biuro Analiz Sejmu jest baaardzo bezczelne ! 08.05.07, 22:46 renifer_lopez napisała: > O tak, sejmowe Biuro Analiz nieopatrznie podniosło reke na nietykalnego. Jak > śmiało?! Powinno oczywiście zarekomendowac Dornowi pogwałcenie ustawy. ********************************* Właśnie to zrobiło, bo nie mamy jeszcze 15 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
renifer_lopez Re: Biuro Analiz Sejmu jest baaardzo bezczelne ! 08.05.07, 23:27 maruda.r napisał: > renifer_lopez napisała: > > > O tak, sejmowe Biuro Analiz nieopatrznie podniosło reke na nietykalnego. > Jak > > śmiało?! Powinno oczywiście zarekomendowac Dornowi pogwałcenie ustawy. > > ********************************* > > Właśnie to zrobiło, bo nie mamy jeszcze 15 maja. Do czasu zanim TK wypwie się na ten temat ustawa lustracyjna obowiązuje. Dziś mamy 8 maja 2007 r. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Biuro Analiz Sejmu jest baaardzo bezczelne ! 09.05.07, 00:03 renifer_lopez napisała: > > Właśnie to zrobiło, bo nie mamy jeszcze 15 maja. > > Do czasu zanim TK wypwie się na ten temat ustawa lustracyjna obowiązuje. Dziś > mamy 8 maja 2007 r. ******************************************* Terminem ewentualnych konsekwencji jest 15 maja, a nie kiedy się spodoba Dornowi. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Mylisz sie 09.05.07, 00:22 zawsze i w kazdym przypadku terminjy okresla ustawa (badz wydany na jej podstawie akt nizszego rzedu), a nie jakis stosujacy ja urzad, czy - w tym przypadku - rozstrzygajacy o jej zgodnosci z Konstytucja sad. TK podwazy te ustawe, badz jakis jej zapis, badz tez nie - dopiero z chwila uprawomocnienia sie wyroku wywola on skutki prawne. Do momentu uprawomocnienia sie orzeczenia Trybunalu o - ewentualnej - niezgodnosci z Konstytucja ktoregos z zapisow tej ustawy, obowiazuja terminy ustawowe, a i to jedynmie w przypadku, gdy sad podwazy takie zapisy, bez ktorych cala ustawa nie moze obowiazywac. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek1950 Re: Moze wreszcie bedzie spokoj z drogim Bronisla 08.05.07, 22:49 Grisza, otkuda ty prijechał? Iz Moskwy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wan20_3 Re: Moze wreszcie bedzie spokoj z drogim Bronisla 08.05.07, 23:00 Grisza tobie nawet nie warto dziękować. Zasługi Geremka, jego autorytet i pozycja są niepodważalne. Małe ludziki z pisu czyli tzw. Pisiarnia może sobie wyczyniać różne sztuczki w PE (to im co najwyżej odbiorą głos). Taki strateg kaczyński może za nim jedynie teczkę nosić (wiecznie premierem nie będzie). Dzialalność Geremka, Wałęsy, Michnika ma swoje miejsce w historii, ktorą teraz Pis próbuje pisać od nowa i przerabiać (np. dwa dzielne kaczory przeskoczyły przez płot, stawiały czoła pijanym i krwiożerczym oddziałom ZOMO i na koniec zalatwiły kaczory Polsce wejście do NATO i Unii). Teraz się nie dziwię, że Polska nie zgodzila się na wspolną książkę do historii (tam takich bzdur jak wyżej by napisać nie mogli). Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Spieprzaj stąd kremlowski agencie! 08.05.07, 23:25 grisza14 napisał: > Drogiemu Bronislawowi juz dziekujemy.Serdeczne Bog zaplac i prosimy w niebyt > historii.Tam, gdzie nieboszczka PZPR i stronnictwa sojusznicze. Czy ktos > jeszcze wie, co to bylo tzw. Stronnictwo Demokratyczne? Tegoz samego > serdecznie zyczymy Jego imiennikowi panu Komorowskiemu wraz z cala tzw. > Platforma Obywatelska. Sztandary wyprowadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
6nine9 Re: Moze wreszcie bedzie spokoj z drogim Bronisla 08.05.07, 23:30 grisza14 napisał: > Drogiemu Bronislawowi juz dziekujemy.Serdeczne Bog zaplac i prosimy w niebyt > historii.Tam, gdzie nieboszczka PZPR i stronnictwa sojusznicze. Czy ktos > jeszcze wie, co to bylo tzw. Stronnictwo Demokratyczne? Tegoz samego > serdecznie zyczymy Jego imiennikowi panu Komorowskiemu wraz z cala tzw. > Platforma Obywatelska. Sztandary wyprowadzic. Zastapimy go Lepperem, Gosiewskim albo innym debilem. Druga opcja - Dornem, Cymanskim albo innym inteligentnym chamem i cynicznym s..synem. Albo z samej gory - malutkimi minifaszystami, albo wielkim maxifaszystą. Albo gejami z Krakowa. To wymiana pokoleniowa godna IVRP. Odpowiedz Link Zgłoś
ayronaa Moze ty sam jestes debil? 10.05.07, 00:59 Czerwona cholote dawno powinnismy pogonic palami, agentow i zaprzancow do ciupy, a takim jak ty psy szczac wyprowadzac Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Moze wreszcie bedzie spokoj z drogim Bronisla 09.05.07, 00:31 > Czy ktos jeszcze wie, co to bylo tzw. Stronnictwo Demokratyczne? Taka przybudowka PZPR, w ktorej Korwin-Mikke tkwil dzielnie do 1982 roku? :-))) Z tym wyprowadzaniem sztandarow to sobie wymysliles, marzycielu... Najdalej w 2009 oddajecie wladze, PISki. Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny a co jesli ta ustawa jest niezgodna... 09.05.07, 00:40 ... z konstytucja? czy biuro analiz w sejmie wzielo powyzsze pod uwage, czy tez z gory zaklada , ze trybunal sie nie odwazy...? a jesli sie jednak odwazy? czy wtedy beda przepraszac Geremka i Mazowieckiego, czy tez uznaja , ze caly trybunal i wyzej wymienieni sa w ukladzie? ;) chore. Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Moze wreszcie bedzie spokoj z drogim Bronisla 09.05.07, 07:02 W czasach komuny byla taka wesola pisenka studencka. Zaczynala sie tak: "Ciemne chmury nas kolchozem wisza idzie Wania z pijaniutkim Grisza ... itd" To pewnie bylo o tobie towarzyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
vargas Dorn jest w stanie daleko posunietego chamstwa. 08.05.07, 22:01 Gdzie te 3 miliony mieszkan i 2000 km autostrad? Odpowiedz Link Zgłoś
roman-t1000 Tak ? A co takiego zrobił ? 08.05.07, 22:20 Tyle mieszkań budują, że cegieł nie można nigdzie dostać więc się nie martw. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Tak ? A co takiego zrobił ? 08.05.07, 22:41 trzeba sprawdzić we Włoszowej, może kopiec na cześć nowego wice...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
renifer_lopez Dorn jest 08.05.07, 22:46 vargas napisał: > Gdzie te 3 miliony mieszkan i 2000 km autostrad? Zapaytaj przywódców III RP co zrobili przez te 15 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
zora8 Re: Dorn jest w stanie daleko posunietego chamstw 08.05.07, 22:48 vargas pyta o ezv. a czy vargas pytal sie komunistow ile zbudowali przez 50 lat? albo czy var.. pytal sie kwasa i beze co zrobili przez 15 lat, ile wybudowali, ile ukradli itp.? a czy twoj dziadek mial komputer ba ! czy wiedzial gdzie lezy imperialistyczna Ameryka itp. Takze niech var... uzyje rozumu i rozsadku a nie kieruje sie tylko propaganda tvn i tvn24. Odpowiedz Link Zgłoś
ak102 Re: Dorn jest w stanie daleko posunietego chamstw 08.05.07, 23:01 A gdzie nowe linie metra w warszawie, gdzie nowy stadion itd. Platforma obiecała,żeby do koryta się dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
kakonek1 Re: Dorn jest w stanie daleko posunietego chamstw 08.05.07, 23:30 nie uprawiaj zgranej polityki demagogow minionej epoki. Jak sie wali to zmieniamy temat. Tu chodzi o czlowieka, ktory MIAL reputacjie i zaczal szkalowac legalnie wybrany rzad polski na arenie miedzynarodowej, zadufal sie w swojej wilkosci, tendencyjnie dzialal na szkode panstwa, dopuscil sie zdrady stany w imie nieznanych popwodow - nie wazne. Stalo sie i musie odejsc i tak lagodnie bo traci tylko mandat. Wiec czas zapomniec o sprawie, czlowieku. Kak Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Jak sie komus myli krytyka ze szkolowaniem.... 08.05.07, 23:34 To chyba powinien wziasc prysznic. A jak ktos pitoli, ze rzad pochodzi z wyborow, to przed prysznicem powinien jeszcze pojsc na spacer. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Jak sie komus myli krytyka ze szkolowaniem... 09.05.07, 00:27 r306 napisał: > To chyba powinien wziasc prysznic Raczej wziąć prysznic, jeśli porozumiewamy się po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Dorn jest w stanie daleko posunietego chamstw 09.05.07, 00:44 kakonek1 napisał: > nie uprawiaj zgranej polityki demagogow minionej epoki. > Jak sie wali to zmieniamy temat. > > Tu chodzi o czlowieka, ktory MIAL reputacjie i > zaczal szkalowac legalnie wybrany rzad polski na arenie > miedzynarodowej, zadufal sie w swojej wilkosci, tendencyjnie > dzialal na szkode panstwa, dopuscil sie zdrady stany w imie > nieznanych popwodow - nie wazne. Stalo sie i musie odejsc > i tak lagodnie bo traci tylko mandat. > Wiec czas zapomniec o sprawie, czlowieku. > > Kak Szkalował? Wszystko, co o tych gnidach mówił to prawda. Nie próbnuj lecieć tu złodziejem-rydzolem lub lojalką-ukrytką, bo łżesz jak bura suka. Odpowiedz Link Zgłoś
polacco2 [...] 08.05.07, 22:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Geremek jest poza prawem...prawda 08.05.07, 22:07 Geremek złożył oświadczenie w związku z wyborem. Wymaganie złożenia powtórnego oświadczenia jest złamaniem prawa przez organ, który zwraca się z takim żądaniem. Europoseł nie ma obowiązku ulegać wezwaniom łamiącym prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
toomek72 Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat euro.. 08.05.07, 22:03 pitu pitu... o wygasłym mandacie Gronkiewicz-Waltz pan obecny Marszałek mówił równie stanowczo. A jak jakis PiSuar mówi że wygasł, to mówi... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Wtorek kaczej paranoi 08.05.07, 22:22 toomek72 napisał: > > pitu pitu... o wygasłym mandacie Gronkiewicz-Waltz pan obecny Marszałek mówił r > ównie stanowczo. ******************************************* Później musiał włożyć głowę w dupę... albo odwrotnie. No i tak mu zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
miraser5 [...] 08.05.07, 22:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
skin-01 Re: Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat eu 08.05.07, 22:05 żadnych uzupełniajacych wyborów nie będzie.. do europarlamentu wybory sa też proporcjonalne.. mandat weźmie następny z listy który uzyskał najwięcej po Gejremku głosów w 2004 roku Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat eu 08.05.07, 22:08 może sobie brać, UE i tak nie wypłaci mu ani centa diety, bo ona należy się Geremkowi Odpowiedz Link Zgłoś
myfed Nie będzie żadnych wyborów uzupełniających 08.05.07, 23:28 Jeśli istotnie prof. Geremek zostanie pozbawiony mandatu, nie będzie żadnych wyborów uzupełniających, jak słusznie napisał(a) skin-01. Mandat weźmie Andrzej Wielowieyski. A pozycja międzynarodowa Geremka nie ma większego związku z mandatem europosła, więc PiSuary generalnie mogą mu naskoczyć. Ale niech się napinają, jak lubią. MY i tak mamy ich w głębokim poważaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 No to mamy juz ustawy norymberskie. Ta IV PRL skon 08.05.07, 22:06 czy sie rowniez norymberskim trybunalem. Wstyd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
claudia_s2 Co bedzie kiedy TK uniewazni lustracje? 08.05.07, 22:10 Dlaczego przed orzeczeniem TK ryzykuje sie tego rodzaju watpliwe decyzje? Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Co bedzie kiedy TK uniewazni lustracje? 08.05.07, 22:15 Posłowie i politycy składają i składali je zawsze. Zaskarżono przepisy dot. dziennikarzy i naukowców i wykładowców. Geremek się nie wywinie. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Co bedzie kiedy TK uniewazni lustracje? 08.05.07, 22:24 fly8171 napisał: > Posłowie i politycy składają i składali je zawsze. Zaskarżono przepisy dot. > dziennikarzy i naukowców i wykładowców. Geremek się nie wywinie. ******************************************** A co z samorządowcami? Wszytko było pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
claudia_s2 Geremek juz rowniez skladal 08.05.07, 22:43 Nieprawda - ustawa odrzucona przez TK przestaje byc ustawa, a staje sie bublem prawnym! I bez wzgledu na to jaka funkcje sie pelni, nie mozna od nikogo wymagac respektowania czegos co nie ma mocy prawnej! Mozna powiedziec, ze nigdy jej nie bylo - poniewaz ma tylko wartosc jako makulatura! fly8171 napisał: > Posłowie i politycy składają i składali je zawsze. Zaskarżono przepisy dot. > dziennikarzy i naukowców i wykładowców. Geremek się nie wywinie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Geremek juz rowniez skladal 08.05.07, 22:58 Nie jestem prawnikiem, ale ponoć ustawa nawet ZŁA, działa i JEST obowiązująca tak długo, jak długo nie zostanie uchylona. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Niekoniecznie - to zalezy od skutkow jakie rodzi. 08.05.07, 23:03 Ostatnio ETS wydal werdykt totyczacy obowizujace w Polsce od 2004 roku akcyzy na sprowadzane samochody - uznal ja jako niezgodna z obowiazujacymi przepisami wolnego rynku Wspolnoty z nakazem ponownego jej naliczenia WSTECZNIE wedlug poprawionych zasad. Efekt - bedzie ona zwracana (do wysokosci 3 procent jaki obowiazuja przy zakupie samochodow w Polsce). Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Od początku była ustawa nadrzędna 08.05.07, 23:42 Pięknie. Tyle, że wtedy istniała OD POCZATKU inna, europejska ustawa - w tej kwestii- NADRZEDNA wobec prawa krajowego. Niestety w PL ją zlekceważono. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 W tym wypadku rowniez - wczesniej istnialy.... 08.05.07, 23:49 okreslone przepisy - czyli ordynacja. Zasady "gry" zmieniono pozniej. Malo tego, aktem administracyjnym, ktory wymaga zlozenia jakiegos papieru nie mozna podwazyc aktu wyboru demokratycznego. Jest tu podwazona zasada proporcjonalnosci jak rowniez rowniez samo bierne prawo wyborcze... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: W tym wypadku rowniez - wczesniej istnialy... 09.05.07, 00:01 Jeszcze raz. PL przystępując do Unii ZNAŁA i podpisała zgodę na stosowanie takich a nie innych przepisów regulującyc m.in. gospodarkę (tu: akcyzę na auta). Podpisała i KROPKA. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: W tym wypadku rowniez - wczesniej istnialy... 09.05.07, 00:05 Kto i kiedy zmienił zasady gry w przypadku PL-posłów do EU? Jeśli to prawda, to te zmiany się przed EU-trybunałem nie obronią. Tyle, że TRUDNO w to uwierzyć, by EU ingerowała w całkowicie suwerenne zasady wyboru posłów w poszczególnych krajach członkowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
claudia_s2 Evo, 15 maja ustawa zostanie najprawdopodobniej 08.05.07, 23:17 uchylona - stanie sie bublem, takim samym jak ustawa nigdy nieistniejaca. Jaki sens ma wydane dzis orzeczenie przez BAS o ustawie, ktorej za tydzien nie bedzie w legislacji polskiej? Jest to oczywista prowokacja polityczna!! eva15 napisała: > Nie jestem prawnikiem, ale ponoć ustawa nawet ZŁA, działa i JEST obowiązująca > tak długo, jak długo nie zostanie uchylona. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Evo, 15 maja ustawa zostanie najprawdopodobni 08.05.07, 23:43 Nie zmienia to pytania, czy ustawa, nawet i bubel, działa aż do uchylenia? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Evo, 15 maja ustawa zostanie najprawdopodobni 09.05.07, 00:09 eva15 napisała: > > Nie zmienia to pytania, czy ustawa, nawet i bubel, działa aż do uchylenia? ***************************************** Terminem składania oświadczeń, a więc również terminem ewentualnych konsekwencji jest 15 maja. Jeżeli TK uchyli ustawę przed 15 maja, to konsekwencji być nie może z natury rzeczy i ustawa stanie się papierem toaletowym. Jeżeli TK uchyli ustawę po 15 maja, to będzie ona w jakiś sposób działała, ale wyrok TK stanie się wykładnią w ewentualnych procesach sądowych rozpoczętych po 15 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Evo, 15 maja ustawa zostanie najprawdopodobni 09.05.07, 00:24 A czy możliwa jest sytuacja, że TK nie uchyl w całości, tylko zaleci poprawki? Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 pewnie "obiektywnie" przywróci mu mandat, he, he 08.05.07, 22:16 a to, że prawo nie działa wstecz, to pestka dla TK, bo TK to ... bożek, który może prawie wszystko - prawie, a jak wiadomo prawie robi wielką różnicę! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: pewnie "obiektywnie" przywróci mu mandat, he, 08.05.07, 22:21 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,68367,4112539.html Odpowiedz Link Zgłoś
pilsko1 Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat euro.. 08.05.07, 22:10 Ej pis-dzielce: jeszcze trochę, a wy utracicie swoje tak ukochane mandaty! Odpowiedz Link Zgłoś
zora8 Re: Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat eu 08.05.07, 22:57 palancie chcesz znowu powrotu lat 50-ch hirka kubiaka i poplecznikow kwasa ? jak dlugo bedziemy gonic europe i imperialistyczna ameryke . zastanow sie jakich bredni sluchasz! Odpowiedz Link Zgłoś
sburczymucha Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat euro... 08.05.07, 22:11 Rozumiem, ze mozna nie lubić polityków, mozna nie lubic rzadu... ale psioczyc przeciwko ojczyznie, za kilka srebrnikow, potrafia tylko judasze, niegdys marksisci, dzis europejczycy. Ludziom, ktorzy nie przestrzegaja polskiego prawa, ktorzy dzialaja i judza przeciwko Polsce zagranica, nalezy sie tylko pogarda! Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Re: Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat eu 08.05.07, 22:52 Dla mnie o gó..e zawsze można mówić że śmierdzi a o knucie że bije i nigdy nie zrozumiem "patriotów" którzy uważają, że można wyzywać na gó.. niemieckie, francuskie, rosyjskie, itp. a od naszego polskiego wara. A to co zrobili z Polski dwaj panowie K(ł)a(m)czyńscy to gorsze niż gó... NiePis Odpowiedz Link Zgłoś
sburczymucha Re: Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat eu 09.05.07, 03:00 caius1 napisał: >Dla mnie o gó..e zawsze można mówić że śmierdzi ...,nigdy nie zrozumiem "patriotów" którzy uważają, >że można wyzywać na gó.. niemieckie, francuskie, rosyjskie..." Grzebiesz sie w gownie, caius1 , i dlatego nic nie rozumiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Dym z fajki jest bardzo szkodliwy!!!!! 08.05.07, 22:12 Stary pryk czegoś nie doczytał! Myślał że mu się uda. Niezła elita. Jeżeli tak tworzy prawo w PE to całe szczęście że to już koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Re: Dym z fajki jest bardzo szkodliwy!!!!! 08.05.07, 22:42 > Stary pryk czegoś nie doczytał! Myślał że mu się uda. Niezła elita.\ Nieładnie tak mówić o marszałku Dornie i jego Biurze Analizów. Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: Dym z fajki jest bardzo szkodliwy!!!!! 08.05.07, 22:45 Nieładnie nawet tak myśleć. Natomiast pieniądze na biuro europosła powinny wystarczyć na jakiegoś prawnika! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat euro.. 08.05.07, 22:12 realista1000 napisała: > no to szykują się wybory uzupełniające na miejsce szanownego prof. Geremka jak tylko wystartuje, to na pewno wygra..;)) Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat eu 08.05.07, 22:28 żeby wystartować ponownie , będzie się musiał znowu zlustrować, he, he! Niec h on lepiej weźmie pod pachę tę swoją wybujałą godność, która nie pozwala mu napisać, że nie współpracował z SB i niech już idzie na zasłużoną emeryturę - odetchniemy! Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat eu 08.05.07, 22:36 lustrował się już trzy razy, trzecim - kiedy ubiegał się o mandat europosła... Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat eu 08.05.07, 22:59 czyli godność jest zagrożona przy razie czwartym? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat eu 08.05.07, 23:03 moim zdaniem, Geremek po dokładnym przemyśleniu sytuacji postanowił zakpić z uchwalonej przez PiS ustawy lustracyjnej i osiągnął swój cel...;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat eu 08.05.07, 23:37 Geremek osiągnął swój cel? he, he - cel... wywalenia z PE? Chyba mu się cele pomyliły ... ze strachu Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat eu 08.05.07, 23:43 na razie nie został wykluczony... ciekawe, co będziesz mówiła, jak PE odrzuci wniosek polskiego rządu o wygaśnięciu mandatu...;P Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat eu 09.05.07, 00:01 PE sobie może odrzucać, wg polskiego prawa Geremek posłem już nie jest - może co najwyżej być sobie w PE ... prywatnie - dla mnie to on może już tam (za granicą) zostać na stałe - dość już popsuł opinie Polsce, bredząc ubzurane w swej głowie bzdety! wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4116308.html Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat eu 09.05.07, 00:08 póki co możemy sobie tylko pogadać i nic więcej, niemniej, jestem ciekawa, jak się cała ta sprawa zakończy i tyle...;) Odpowiedz Link Zgłoś
spawkalendarz Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat euro.. 08.05.07, 22:15 Widać, że po wybirach we Francji psełdointeligentom szczenka opada. Trybunał walcząc z Kaczyńskim wpłynął na wybory dumnych Francuzów. To koniec rządów prostytutek i innych 'mniejszości". Powstaje Rosyjski wzór demokracji w Unii. Nie będzie można grać seksaferami. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat eu 08.05.07, 22:26 spawkalendarz napisał: > Widać, że po wybirach we Francji psełdointeligentom szczenka opada. Dlaczego? >Trybunał walcząc z Kaczyńskim wpłynął na wybory dumnych Francuzów. Megalomania. Myślisz, że przeciętny Francuz miał pojęcie o walce Trybunału z Kaczyńskim? >To koniec rządów prostytutek i innych 'mniejszości". Powstaje Rosyjski wzór demokracji w Unii. Cieszyć się z tego powodu, czy martwić? > Nie będzie można grać seksaferami. W Unii czy Polse? Trudno dociec co chodzi w Twoim poscie. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat eu 08.05.07, 22:19 Tak to bywa, jak jakiś członek każdej demokracji , zamiast zaakceptować wyniki wyborów, sabotuje wolę narodu. Geremek podejmował wysiłki w kierunku pogorszenia wizerunku Polski. Starał się aby prasa zachodu, wprawdzie przeważnie lewicowa, źle pisała o Polsce. Aby polska opozycja mogła zarzucić demokratycznie wybranemu rządowi, iż ten rząd przyczynia się do pogorszenia wizerunku naszej Ojczyzny. Jednym słowem prowadził walkę przeciwko rządowi demokratycznie wybranemu rządowi…. I tym samym wpisał się na listę polskich anty-demokratów pielęgnujących nawyki starego systemu komunistycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat eu 08.05.07, 22:21 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,68367,4112539.html Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat eu 08.05.07, 22:23 ddyzma5 napisał: > Tak to bywa, jak jakiś członek każdej demokracji , zamiast zaakceptować wyniki > wyborów, sabotuje wolę narodu. **************************************** Z woli narodu Geremek jest europosłem, a nie z woli jakiś tumanów z PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat eu 08.05.07, 22:27 maruda.r napisał: > > Z woli narodu Geremek jest europosłem, a nie z woli jakiś tumanów z PiS-u. >. Oznacza to jedno. Iż Geremek został obdarzony zaufaniem narodu, i zawiódł. Nie potrafił zaakceptować innej woli narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat eu 08.05.07, 22:39 ddyzma5 napisał: > Oznacza to jedno. > Iż Geremek został obdarzony zaufaniem narodu, i zawiódł. > Nie potrafił zaakceptować innej woli narodu. Jak wyrażonej? Bo trudno uznać maniakalne wybryki Kaczyńskich i ich otumanionych żołnierzy za wolę Narodu. Gieremek już kilka razy składał oświadczenie lustracyjne, także startując ęsie na to i wreszcie powiedział tej paranoi DOSYĆ!, mając świadomość, że prawdopodobnie straci mandat. Powiedział to bezpośrednio po podjęciu decyzji w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne [...] 08.05.07, 22:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
yellowphoto A któż to w latach 60tych mogl zostac attache kult 08.05.07, 22:19 uralnym w Paryżewku?? Ostro towarzysz Germek musial protestowac przeciwko Wieslawowi, ze go wykopal aż nad Sekwane. Trudno to sobie teraz przypomniec. Dawno bylo przeciez... Odpowiedz Link Zgłoś
bzz7 Re: A któż to w latach 60tych mogl zostac attache 08.05.07, 22:38 yellowphoto napisał: > uralnym w Paryżewku?? Ostro towarzysz Germek musial protestowac przeciwko > Wieslawowi, ze go wykopal aż nad Sekwane. Trudno to sobie teraz przypomniec. > Dawno bylo przeciez... A moze po prostu ten, kto ma wiecej niz Ty kultury (i takich tekstow nie wypisuje) no i, smiem twierdzic, ze zna francuski...lepiej niz Ty! Jestem z Panem, Panie profesorze Geremek! Odpowiedz Link Zgłoś
yellowphoto Re: A któż to w latach 60tych mogl zostac attache 09.05.07, 03:22 No moze nie mam tyle kultury co Pan/i bzz7, ale wodki nie pilem z wami towarzyszu wiec zwracam sie per "Pan" co w mojej kulturze normalnym jest. Byc moze i we francuskim tow. Bronek jest lepszy /ponoc w sredniowieczu rowniez/ niemniej moj wuj znal biegle 4 jezyki i za cholere nie wyslali go zamiast Bronka. Mial chlop pecha /albo i szczescie/, bo go nie zatlukli jak wrocil z zachodu po wojnie. No a pozniej to nie chcial byc tak kulturalny i nieczego nie podpisal co skutkowalo trwalym pobytem w najwiekszym obozie wszechczasow. Germek gupi nie jest i wie, ze zlozyc oswiadczenia nie mogl. Jedyna taktyka jest unikanie i oskarzanie procederu. Nie od dzisiaj sprawdza sie sentencja o "lapaniu zlodzieja". Kulturalni to wiedza ..... a motloch potrafi tylko wskazac palcem winnego /a kto widzial ,ze kradl ?!/...................... Odpowiedz Link Zgłoś
czerwone_scierwo Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat euro.. 08.05.07, 22:23 "Polaku" narodowości żydowskiej nie bądź taki chytry na to euro!!! Ustąp i wstydu nie rób! Oleksy w przypływie szczerości powiedział gdzie wy macie POLSKĘ i co dla was się liczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 PO- obrońcy złodziei i aferzystów zareagerują 08.05.07, 22:23 Co za syf PO- obrońcy "UKŁADU" i pseudo-intelektualistów. Pora na was.Brońcie ten zgniły " UKŁAD" to wasz siła i poparcie polskich zgniłków. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne PO- to z 5pietra na takich jak ty SB-eckie scierwo 08.05.07, 22:27 mark6 napisał: > Co za syf PO- obrońcy "UKŁADU" i pseudo-intelektualistów. Pora na was.Brońcie > ten zgniły " UKŁAD" to wasz siła i poparcie polskich zgniłków. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 O, jaki doświadczony z ciebie ubek-masz metody na 08.05.07, 22:58 przeciwników politycznych, co? Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 trzymasz sie nawet pryncypiów,no,no! Dekomunizacja 08.05.07, 23:39 dezubekizacja cię załatwi - spoko - twoje grzeszki wyjdą na jaw Odpowiedz Link Zgłoś
hansvonschwinke Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat euro.. 08.05.07, 22:25 Pan Premier chcialby aby to bylo zwienczenie kariery Gosiewskiego, ale co na to sam Gosiewski? Ten ambitny strateg polityczny, ktory fenomenalnie rozegral sprawe przystanku kolejowego we Wloszczowej, zaangazowal sie w sprawie jakiegos lotniska miedzynarodowego pod Kielcami, teraz mialby stanac wpol drogi jak jakis nie przymierzajac Lepper? Czy Premier ma jakies gwarancje, moze weksle, ze nowemu vice nie odbije palma i nie bedzie sie staral o stanowisko premiera albo, strach sie bac nawet - Prezydenta Najjasniejszej? Widzi mi sie, ze kaczor polknal zabe i nabawi sie niestrawnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Dokumenty SEJMowe dot. Geremka 08.05.07, 22:29 sejm.gov.pl/wydarzenia/inf_pkw/info.htm i artykuł na wp.pl wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8852743&rfbawp=1178655913.333&ticaid=13b56 Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: de.billu, czy ty umiesz myśleć inaczej niż Pi 08.05.07, 23:56 nie potrafi bo to de.bill Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Chrzest padł Dornowi na umysł 09.05.07, 00:46 Unio, wróć! Przecież te menele nazistowskie nadają się tylko do kasacji. Odpowiedz Link Zgłoś
adamowski1 Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat euro.. 08.05.07, 22:38 Dla tych dupków z PIS-u ten gościu jest za bardzo inteligentny,ma przeszłość naprawde opozycyjną,uczciwą,nie zadawał się z "Bolkiem",więc jest be. Odpowiedz Link Zgłoś
juesej Re: Biuro Analiz Sejmu: Geremek utracił mandat eu 08.05.07, 22:41 Miejsce "drogiego Bronisława" pozostanie nie zajęte do końca kadencji Parlamentu, bowiem nikt nie odważy się siedzieć w miejscu uświęconym męczeństwem tego wybitnego autorytetu. Na blacie będą umieszczone świeże kwiaty, zmieniane codziennie. Przewodniczący przed otwarciem każdego posiedzenia będzie powtarzał frazę: "Profesor Geremek nie mógł przybyć". Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Ten śmieszny sejm moża pana Profesora 08.05.07, 22:49 w dupę pocalowc!!!Czy dobrze się wyrazilem? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: ergo12 08.05.07, 23:59 ergo12 napisał: > Ten smieszny sejm moze pana Profesora > w dupę pocalowc!!!Czy dobrze się wyrazilem? Nie! Ty ty ignorancie razem z obszczekujacym Polske Geremkiem mozesz Sejm pocalowac w d..e! Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: ergo12 09.05.07, 00:44 Nie miotaj sie tak, wet3, bo ci zylka peknie. Lepiej idz pocaluj w d... kogo tam musisz, skoro z takim znawstwem traktujesz temat, a potem paciorek i spac. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Biuro analiz ciagle zapomina o bardzo istotnym... 08.05.07, 22:53 ... fakcie. Geremnek zostal europoslem w wyborach zgodnie z ordynacja i spelniajac wszystkie wymogi prawne - wlacznie z wymogiem lustracji OBOWIAZUJACYM PODCZAS WYBOROW. Aktem pozniejszym i to na dodatek o wymogu administracyjnym, nie mozna pozbawic go funckji pochodzacej z wyboru. Tym bardziej, ze nie zostal przez Geremka od tamtej pory poczyniony zaden czyn zabroniony. Casus HGW sie klania w calej rozciaglosci... W oczywisty sposob przewodniczacy PE moze sie odwolac od decyzji Dorna chociazby do ETS... I bedzie dopiero wstyd, ze w Polsce sa lamane prawa demokratyczne..... Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Biuro analiz ciagle zapomina o bardzo istotny 08.05.07, 22:58 > W oczywisty sposob przewodniczacy PE moze sie odwolac od decyzji Dorna > chociazby do ETS... I bedzie dopiero wstyd, ze w Polsce sa lamane prawa > demokratyczne..... oni chyba nie wiedzą co to takiego... przynajmniej od czasów, kiedy objęli rządy udowodnili, że nie należy się po nich spodziewać godności, honoru, prawdomówności, spełniania obietnic... i tak jeszcze długo można byłoby...;) Odpowiedz Link Zgłoś
magdolot Re: Biuro analiz ciagle zapomina o bardzo istotny 08.05.07, 23:52 isa.stern napisała: (...)... przynajmniej od czasów, kiedy objęli rząd > y > udowodnili, że nie należy się po nich spodziewać godności, honoru, > prawdomówności, spełniania obietnic... i tak jeszcze długo można byłoby...;) Oni nawet z tego własnego gniota prawnego (ustawy lustracyjnej) czerpią wybiórczo, co wykazali m.in. prof. Woleński (przepis, że oświadczenie należy złożyć w momencie obejmowania funkcji publicznej) i Norman Davies (premier powinien stracić stanowisko mocą ustawy, za niezłożenie oświadczenia za TySol)... Reasumując: jedynie hucpy można się po nich spodziewać, za to w piramidalnych ilościach. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Biuro analiz ciagle zapomina o bardzo istotny 08.05.07, 23:58 na tym się opiera wizja IV RP, są równi i równiejsi, dzisiaj bardzo wyraźnie powiedział o tym p. Dorn zapowiadając podział dziennikarzy na dobrych i złych i co się z tym wiąże, na tych uprzywilejowanych i nie... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 r306 - prawa nie wolno zmieniać????? 08.05.07, 23:27 No zaraz, nie będąc prawnikiem próbuję zrozumieć. Różni, nadzwyczaj obrotni NRDowcy zajęli natychmiast po Zjednoczeniu ważne stanowiska w RFN/nowych połączonych Niemczech. Nie tylko wkraju ale i w strukturach EU. Dopiero NASTEPNYM krokiem była niemiecka ustawa lustracyjna i stworzenie urzędu ds. Stasi (Gauck- Behörde). Wielu ludzi po zlustrowaniu stanowisk pozbawiono. Czyli co, Niemcy działali wobec tych ludzi bezprawnie? Przecież ci Stasi - ludzie, podobnie jak Geremek, acz z innych względów, mogliby powiedzieć, że podczas ich wyborów na stanowiska prawo było INNE. Czy oznacza to, że ZMIANA prawa, nawet o wymogu administracyjnym, jest niedopuszczalna, jeśli prowadzi do dyskomfortu jakiś grup społecznych? Jeśli prawa nie wolno zmieniać, by beneficjentom minionego, obalonego systemu nie szkodzić, to PO CO rewolucje? Z nudów? Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Lustracja udowodniono WINY.... 08.05.07, 23:30 Czyli przestepstwa dokonane na narodzie niemieckim...W zwiazku z tym, ze udowodniono przestepstwa powstale PRZED wyborem (lub w trakcie pelnienia funkcji) mozna bylo tych ludzi pozbawic stanowisk... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Nic podobnego 08.05.07, 23:56 Spokojnie, po kolei. Najpierw grzecznie poproszono o OBLIGATORYJNE dla urzędników państwowych zeznanie lustracyjne. Każdy, kto miał nieczyste sumienie, miał szansę (!) wycofać się samemu, bez porzykrej społecznej hańby procesów i rozliczeń. W ciszy. Niczym go, mimo jego przestępstw, nie karano, tracił TYLKO stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Nic podobnego 09.05.07, 00:02 eva15 napisała: > Spokojnie, po kolei. Najpierw grzecznie poproszono o OBLIGATORYJNE dla > urzędników państwowych zeznanie lustracyjne. Każdy, kto miał nieczyste > sumienie, miał szansę (!) wycofać się samemu, bez porzykrej społecznej hańby > procesów i rozliczeń. W ciszy. Niczym go, mimo jego przestępstw, nie karano, > tracił TYLKO stanowisko. ---------------------------------------------------------------------- Tez sie dziwilem ,dlaczego podobny proces nie przebiega w Polsce ? Dopiero po latach okazalo sie ,ze czerwony pajak spadl na wszystkie lapy i postawil sobie gruba kreche ,pod ktora dalej motal Polske ! Teraz dopiero ,kiedy prawdziwie polski rzad szuka prawdy i sprawiedliwosci rozlega sie po Europie wielkie "aj waj ". Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Nic podobnego 09.05.07, 00:06 Kochany drogi lebiego . przeciez to Dorn jest ajwajem ))) ......................... Ludwik Dorn urodził się w Warszawie. Jego ojcem był Henryk Dorn (wcześniej Dornbaum), pochodzący z asymilującej się bogatej rodziny żydowskiej z Tarnopola[1]. Przed wojną Dornbaumowie posiadali dwa z trzech istniejących w Tarnopolu zakładów optycznych: przy ul. Perla 12[potrzebne źródło] prowadzony przez Leona Dornbauma oraz przy ul. 3 Maja 17 prowadzony przez Majera Dornbauma ......................... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Spóźniona lustracja to musztarda po obiedzie 09.05.07, 00:20 Dlaczego? Bo spóźniona lustracja jest CHYBIONA lustracją. Już o tym pisałam: W Niemczech przejrzano WSZYSTKIE grupy zawodowe na państwowym garnuszku (polityków, nauczycieli, profesorów, wyższych urzędników etc) oraz grupy zawodowe społecznego zaufania- jak dziennikarzy właśnie, czy adwokatów. Różnica polega na tym, że zrobiono to natychmiast i w dodatku bardzo potężnymi rękoma zachodnich braci - więc ludzie byłej STASI, mimo swej NRDowskiej realtywnej potęgi nie mieli (w 98%) szans na ustawienie się w strukturach nowej władzy, na wzmocnienie swej pozycji, stworzenie nowego krajowego i MIEDZYNARODOWEGO układu kontaktów i powiązań (choćby przez swą pracę jako politycy), który później stanąłyby w ich obronie, jak to ma miejsce w przypadku Polski. NIE- ich całkowicie a przede wszystkom NA CZAS odsunięto. Po czasie zawsze jest już za późno. Dlatego lustracja STASI przebiegał bez protestów, a polska wyprowadza na barykady tzw. wolne media zachodnie, z wyjątkiem nielicznych przypotomnych, ale niszowych(...)" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=61527268&a=61528968 Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Spóźniona lustracja to musztarda po obiedzie 09.05.07, 00:21 I jeszcze jedno: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=61527268&a=61529073 Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Spóźniona lustracja to musztarda po obiedzie 09.05.07, 00:28 Warto tez pamietac o tym ,ze byla NRD zostala praktycznie wchlonieta przez Niemcy Zachodnie . Tam jedni i drugich wszystko wiedzieli . U nas potrzeba bylo czasu ,zeby prawda wyszla na jaw ! Odpowiedz Link Zgłoś