moon5 12.05.07, 18:38 www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_070512/druga_strona_a_3.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moon5 Re: Mnie zablokowali i trudno mi sie wypowiedziec 12.05.07, 19:15 No to ja się wypowiem: elita broni swych korzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
romek335 Mnie zablokowali wczoraj 12.05.07, 19:18 Nawet nie przeklinałem a wypowiedziałem swoje zdanie co mysle i nagle ni stąd ni swąd moderator kazał mi wypełniać formularz abym mogł znowu pozniej pisac. A najgorsze jest to, że nie reagował jak bluzgali przeklenstwami innych. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Mnie zablokowali wczoraj 12.05.07, 19:21 Na jak długo zablokowali i co to za formularz? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok wypowiadałes jedynie swoje zdanie, patrzcie go! 12.05.07, 19:22 kon by usmiał Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok no prosze, Olbrychski poszedł do pana putain 12.05.07, 19:25 ciekawostka. choc porównanie aktualnie pracujących chłopaczku z ipnu do kgb - jakis swoj sens ma. Niemniej jednak, archiwa należy otworzyć. I co z tego, że sie okaże, iż co drugi donosił, a przeciw komunie walczyła jedynie garstka???? Przecież to zawsze było wiadomym. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: no prosze, Olbrychski poszedł do pana putain 12.05.07, 19:32 To jest nihilizm. SB szepcze, że co drugi donosił, a nie musi być to prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a skąd to wiesz, przepraszam? 12.05.07, 21:21 dziewczynko? Od męża, brata, taty, narzeczonego czy z własnego doświadczenia? Gdyby tak nie było, to już dawno byłoby po krzyku. Ale to jest największy ambaras, taka tragedia narodowa. Nagle okaże się i "prysły zmysły" Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: a skąd to wiesz, przepraszam? 12.05.07, 23:07 Dziewczynka wie z własnego doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
romek335 Re: Olbrychski 12.05.07, 19:30 Rozwiąż test, żeby opublikować post na forum Na forum nie wypada: a)kłamać b)pisać trzynastozgłoskowcem c)atakować rozmówców c) Kopernik był: a)astronomem b)kobietą c)piekarzem Dyskutując warto pamiętać: a)włączeniu komputera b)ekceważeniu zaczepek o umyciu zębów Pisanie WIELKIMI literami: a)jest denerwujące b)zużywa dużo atramentu c)powoduje szczękościsk Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Olbrychski 12.05.07, 19:36 Co za totalitarne metody! Poniżanie człowieka. Chyba sam wymyśliłeś ten test. Odpowiedz Link Zgłoś
romek335 Re: Olbrychski 12.05.07, 19:55 moon5 napisała: > Chyba sam wymyśliłeś ten test. He, he coś Ty. Screen jest jakby coś. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Olbrychski 12.05.07, 19:57 Test dla idiotów. Dobry do wychowywania dzieci w przedszkolu. Pewnie wkrótce mi będą kazali taki wypełnić. Odpowiedz Link Zgłoś
gentile1 Re: Olbrychski 12.05.07, 20:02 Jednak pan Kmicic dojrzał ostatecznie do refleksji że jego "fortuna przy Radziwiłłowskiej wyrosła". Stąd te jego faryzejskie i tradycyjnie bełkotliwe brednie Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Olbrychski 12.05.07, 20:07 Wiele karier aktorskich, reżyserskich i literackich w Polsce, wywołuje pytanie: "Dlaczego właśnie ten, nie inny?" Odpowiedz Link Zgłoś
romek335 Re: Olbrychski 12.05.07, 20:36 moon5 napisała: > Wiele karier aktorskich, reżyserskich i literackich w Polsce, wywołuje pytanie: > "Dlaczego właśnie ten, nie inny?" Spojrz na Polsat i TWN. Ciągle te same twarze. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Olbrychski 12.05.07, 21:20 Polsat i TVN to już III RP i jeszcze inna historia. Miałam na myśli głównie PRL i niektóre jego gwiazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Olbrychski był bodajże na 2 roku szkoły aktorskiej 12.05.07, 21:27 kiedy wynalazł go Wajda. Jako zupełny młodzian zagrał w Popiołach. To była jego rola życia. Długie lata nie miał skonczonych studiów. On na prawde kiedyś był bardzo dobry. W filmach komuna nie była taka okropna. Był takim bon vivantem, albo Jamesem Deanem. Tylko w Polsce, ponieważ kariera na zachodzie to kompletna porażk. Jakies x-rzędne filmidła. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Olbrychski był bodajże na 2 roku szkoły aktor 12.05.07, 21:36 Może i był kiedyś w miarę dobrym czy dobrym aktorem, ale potem nabrał śmiesznej maniery. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika jeszcze bedac w liceum Batorego w warszawie 13.05.07, 01:06 zagral w jakims partyzanckim hicie. tytulu nie pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Olbrychski 12.05.07, 20:02 I niech se gada, nie rozumiem co w tym zlego. Ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: switonemesi 12.05.07, 20:44 switonemsi napisał: > I niech se gada, nie rozumiem co w tym zlego. Ma rację. Glupoty pleciesz! Olbrychski nie ma chyba dobrze pod deklem. Przeciez juz kiedys powiedzial, ze w XVII wieku istnialy dwa panstwa normalne - Rosja i Prusy oraz jedno nienormalne - Polska. I dobrze sie stalo, ze te panstwa normalne rozebraly Polske. Zapomnial tylko powiedziec, ze przyczyna rozbiorow byly reformy w Polsce i nowoczesna konstytucja! Trzeba byc skonczonym baranem aby takie brednie wypowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta53 Re: Olbrychski 12.05.07, 21:31 moon5 napisała: > <a href="www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_070512/druga_strona_a_3.html" target="_blank">www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_070512/druga_strona_a_3. html</a> Olbrychski Daniel.Ten prześladowany przez komunę aktor!Przyjaciel Mazowieckiego Geremka UD,UW,demokraci.pl i LiD? Czekam na głos innej ofiary komuny Jandy Krystyny! To o panu Danielu Kazik śpiewał ,,wszyscy artyści to prostytutki''. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Olbrychski 12.05.07, 21:43 Nie lubię Jandy jako aktorki i nie wiem też nic o jej dokonaniach w walce z komuną. Zaczęła chyba od "Człowieka z marmuru" Wajdy, a "Przesłuchanie" jakiś czas było na półce. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Pięknie grał w breżniewowskim "Wyzwoleniu"!Stalina 12.05.07, 23:04 tam ładnie rehabilitowano!A Olbrychski grał polskiego kapitana z I armii LWP co to ramię w ramię z radzieckimi przjacółmi...Nieźle musiał na tym zarobić.On zawsze wiedział komu ...lizać;-) Odpowiedz Link Zgłoś
antoniw2 Re: Olbrychski 12.05.07, 23:06 Co tam Olbrychski? MOSKWA (chwilowo) ZWYCIEZYLA. zlustrowac JEJ TRYBUNÓW! WROGÓW NASZEJ WOLNOŚCI ======= CZYTAJ: swkatowice.mojeforum.net Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Olbrychski 12.05.07, 23:41 To bardzo przykre, człowiek, który dostarczał swymi kreacjami tak wiele pozytywnych emocji, stoczył się tak nisko. Żeby w zagranicznych mediach wzorem Michników i Geremków kalać gniazdo, z którego wyszedł? Czy to związane z wiekiem niedomagania umysłowe, czy może strach przed ujawnieniem dotąd skrywanych, niechlubnych faktów z życiorysu? Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Olbrychski 12.05.07, 23:53 Grał kilka patriotycznych ról, jako Kmicic uratował polskiego króla, teraz czasem go widać w jakimś serialu. Może chodzi o jakieś serialowe układy? Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Olbrychski 13.05.07, 00:27 moon5 napisała: > Grał kilka patriotycznych ról, jako Kmicic uratował polskiego króla, teraz > czasem go widać w jakimś serialu. Może chodzi o jakieś serialowe układy? Czasy świetności Daniela Olbrychskiego dawno już minęły. Aż przykro patrzeć co się stało z tym dziarskim zawadiaką o buntowniczym spojrzeniu, pełnym wigoru, a czasem miotających nim rozterek barwnym artystą. Nie potrafił się ładnie aktorsko zestarzeć, stał się własną karykaturą z manierą budzącą śmieszność i politowanie. Spadł na poziom trzeciorzędnego komedianta, w sam raz pasującego do reklamy lodów, czy do idiotycznego serialu. Odpowiedz Link Zgłoś