Dodaj do ulubionych

Minister Wiechecki zakłada przedszkole

15.05.07, 06:31
LPR-owiec zakłada przedszkole żeby kobiety mogły pracować zamiast opiekować
się w domu dziećmi?

Fiu...fiu...rewolucja. Albo Wiechecki jest niedouczony w kwestii ideologii
swojej partii.
Obserwuj wątek
    • mishuggah Re: Minister Wiechecki zakłada przedszkole 15.05.07, 07:10
      Nic dziwnego... Wiechecki nie ma zielonego pojęcia o swojej pracy i resorcie, i
      opiera się tylko i wyłącznie na współpracownikach... A jak oni znikną, to jego
      niekompetencja będzie bardzo widoczna...
    • vidi12 Z kim jest w ciąży Rita Tomaszewska ??? 15.05.07, 07:10
      • koloratura1 Re: Z kim jest w ciąży Rita Tomaszewska ??? 15.05.07, 07:25
        A kto to taki?
        • vidi12 Przeczytaj artykuł 15.05.07, 07:54
          • akami21 To ministerstwo to jedno małe przedszkole 15.05.07, 08:11
            A teraz będą dwa przedszkola. Na dodatek panie Rity i podobne będą połowę czasu
            w pracy spędzać na odwiedzaniu swoich dzieci, zamiast skupić się na pracy.
            Badania dowodzą, że 1/3 czasu pracy matki myślą o sprawach domowych i
            dzieciach, a mając przedszkole w pracy?? Nie miał bym nic przeciwko, tyle, że
            pracuję w Państwowej firmie i wiem ile marnuje sie pieniędzy i potencjału
            ludzkiego. I nie można tego zmienić! Jak człowiek sam się stra, to jest
            wykorzystywany, a wtedy równa do szeregu :-( Moim zdaniem takie przedszkole się
            sprawdza, ale w prywatnej firmie, gdzie się wymaga od pracowników. A w
            ministerstwie? Zbadano, że prawdziwy czas pracy wynosi tam 4 godziny, czyli
            pracują c na pół etatu ministerstwo wypełniało by swoją funkcję.
            • nekropedofil Re: To ministerstwo to jedno małe przedszkole 15.05.07, 08:17
              weź sobie koleś łyknij magnezu lepiej.
              • scibor3 Re: To ministerstwo to jedno małe przedszkole 15.05.07, 09:43
                A jeszcze lepiej gdyby sobie podwiązał nasieniowody. Szkoda aby jego
                "szlachetne" plemniki uczestniczyły w zrobieniu czegoś tak głupiego jak dziecko.
              • hecer Re: A kto to taki 15.05.07, 09:56
                Zdolny mlody czlowiek z LPR. Lauret olimiady matematycznej. Niezbyt wylewny i
                rozgadany w wywiadach, jak reszta mlodziezy z LPR. Pewnie mozna mu zarzucic ze
                karierowicz, ale chyba w nie tak zlym sensie jak reszta tego rozkrzyczanego
                towarzystwa.
                Dal sie niestety poznac jako pomyslodawca kilku inicjatyw ktore odbijaly sie
                niekorzystnie na wspolpracy polsko niemieckiej w dziedzinie zeglugi. Nie jestem
                ekspertem by oceniac sensownosc jego argumentow o rzekomych zagrozeniach dla
                rozwoju portu w Swinoujsciu ktore stwarzaja Niemcy. Ale poslugiwal sie
                szowinistyczna retoryka, najwyrazniej by przypodobac sie swym politycznym
                zwierzchnikom i promotorom.
                Ale chyba mu przeszlo.

A pomysl z przedszkolem jest super. Na tym przykladzie widac jednak ze tylko
                pracownice urzedow moga miec dostep do takich ulatwien. A przeciez rowniez w
                interesie pracodawcy, firmy dzialajacej na rynku, jest to by kobiety mogly
                szybko wrocic do pracy a jednoczesnie zapewnic opieke dziecku. Przedszkola sa
                potrzebne, Wiechecki to widzi. Moze powinien wplynac na Romana. To szalenie
                wazna sprawa dla naszej demografii a pomysly LPR (kobiety do domu) sa
                absurdalne i szkodliwe.
    • el_bigos będą tam już krystalizować przyszłą łysą młodzież 15.05.07, 07:31
      z pałami, żlobek MW :)
      • amanasunta53 Re: będą tam już krystalizować przyszłą łysą młod 15.05.07, 08:20
        el_bigos napisał:

> z pałami, żlobek MW :)
        Jak sie krystalizuje młodzież?Proszę o przepis na krytalizację młodzieży.Wiem
        tylko jak to sie robi ze szkłem.Szkło robi sie przez zanurzanie w mieszaninie
        kwasu siarkowego i fluorowodorowego.
        Inaczej ze ,,szkłem kontaktowym TVN''.Moczy sie je w g..nie.
        • amanasunta53 Dopisek wyjasniajacy 15.05.07, 08:23
          Podany pzreze mnie przepis ,,robienia'' szkła dotyczy tylko jego krystalizacji
          nie wytopu.

amanasunta53 napisała:

> el_bigos napisał:
          >
          > > z pałami, żlobek MW :)
          > Jak sie krystalizuje młodzież?Proszę o przepis na krytalizację młodzieży.Wiem
          > tylko jak to sie robi ze szkłem.Szkło robi sie przez zanurzanie w mieszaninie
          > kwasu siarkowego i fluorowodorowego.
          > Inaczej ze ,,szkłem kontaktowym TVN''.Moczy sie je w g..nie.
        • leszlong Re: będą tam już krystalizować przyszłą łysą młod 15.05.07, 08:58
          Masz duże doświadczenie z g...em, skoro tak chętnie się nim posługujesz. Zawód
          kiblonurek?? Czytając twoje wypociny, to raczej tak. A teraz roboty dużo, co
          ministerstwo to g...o w nim pływa.
          A sam pomysł ministra całkiem niezły. Przynajmniej choć raz się postarał o coś
          mądrego.
    • vidi12 Lepper pójdzie o krok dalej... 15.05.07, 08:37
      Bo cóz to jest zorganizowanie pokoju do opieki nad dziećmi ? U wicepremiera
      Leppera będą pokoje, w których buhaje z Samoobrony będą mogły robić dzieci !!!
    • stasi1 Takie przedszkole to jest wbrew zaleceniom LPR 15.05.07, 08:38
      czyżby tego pana wyrzucą z partii? Przecież robi krecia robotę! Bo przecież
      powinien się cieszyć, pracownica idzie na urlop macierzyński i juz zostaje na
      stałe przy garach! Tak jakie im miejsce wyznaczył Giertych!
      W sumie to dziwne, miejsce kobiet według Giertycha jest przy garach (na
      służbie męża) na ma poparcie prawie wśród kobiet! Może jednak kobiety wolą to
      miejsce przy mężu?
      • chruppp nie czytałeś statutu LPR? 15.05.07, 08:50
        Nie biorąc w obroną LPR a tylko wykazując twoje niedopatrzenia: w statucie tej
        partii nic nie ma nt. miejsca kobiety przy garach.
        • hecer Re: nie czytałeś statutu LPR? 15.05.07, 10:08
          Ja nie czytalem statuty LPR i nie za bardzo mam ochote:) Trudno ci bedzie
          zachecic do tej lektury kazdego kto co dzien musi sluchac w radio i tv jak
          rozkrzyczane chlopięcia udowadniaja swoja meskosc przed kamera..

Poza tym wypowiedzi politykow LPR sugeruja wlasnie to o czym ktos napisal
          powyzej: kobiety do garow. Kobiety do domu, do rodzenia. Likwidacja
          przedszkoli, emerytura dla kobiet wykonujacych prace domowe... do czego
          zmierzaja te pomysly?
          Wsluchaj sie w glos tej partii uwazniej jesli jestes jej czlonkiem. Wypowiedzi
          jej prominentnych czlonkow jednoznacznie wskazuja gdzie widza miejsce kobiety -
          w domu, przy garach. Nie ma slowa o aktywizacji zawodowej kobiet bo zdaniem
          tych politykow wplynie ona niekorzystnie na dzietnosc. Bzdura.
        • stasi1 Re: nie czytałeś statutu LPR? 17.05.07, 10:10
          niestety nie czytałem! Ale w statucie nie wszystko się ujmuje.

> Nie biorąc w obroną LPR a tylko wykazując twoje niedopatrzenia: w statucie
          tej
          > partii nic nie ma nt. miejsca kobiety przy garach.
    • gratis1 Dlaczego nikt nie napisze, że to świetny pomysł? 15.05.07, 08:42
      Zawsze ja muszę.
      • piekielnica1 Re: Dlaczego nikt nie napisze, że to świetny pomy 15.05.07, 08:50
        >to świetny pomysł

Policz tylko koszty jak dojdzie do spełnienia warunkow sanepidu, elektrowni,
        kominiarza, straży pożarnej i ....
        Następny hasłowy pomysł niedozrealizowania bez horendalnych kosztow, zwlaszcza
        w aspekcie informacj o likweidacji przedszkoli miejskich to tu, to tam.
    • chruppp doskonały pomysł! 15.05.07, 08:47
      pozazdrościć pracodawcy!!!
      • sokolasty Re: doskonały pomysł! 15.05.07, 08:52
        Świat stanął na głowie. Pierwszy raz członek LPR ma jakiś dobry pomysł.

Jestem b. miło zaskoczony.

Ale Sobecka go obsobaczy, obaczycie.
        • hecer Re: doskonały pomysł! 15.05.07, 10:22
          no wlasnie... Szkoda, naprawde szkoda ze czlowiek z otwarta glowa i checia
          pracy dla kraju musi isc na takie kompromisy z wariatkowem. Mam nadzieje ze ten
          chlopak bedzie czesciej objawial tyle zdrowego rozsadku, trzymam kciuki za to i
          zycze mu powodzenia. Wierze ze robiac ustepstwa na rzecz zwariowanej ideologii
          swojej partii bedzie umial jeszcze wiele razy pokazac ten zdrowy rozsadek nie
          idac na zbyt wielkie kompromisy z szalenstwem innych dzialaczy lpr. Naprawde w
          to wierze choc zdaje sobie sprawe jak trudno realizowac madre pomysly w partii
          ktora swoim czlonkom wmawia ze jednostka jest niczym a ruch jest wszystkim, ze
          poza partia nie istnieja. 3mam kciuki za Rafala.
          • hecer Re: doskonały pomysł! 15.05.07, 10:47
            Ostatnio czytalem ksiazke-wywiad z prof Bartoszewskim Marka Komora...
            Fascynujaca. Wciaz jestem pod urokiem sposobu patrzenia na zycie profesora. Tak
            mi sie nasunely inspiracje refleksjami Bartoszewskiego gdy czytam jak posel
            LPR, wbrew absurdom gloszonym przez liderow tej partii, realizuje pomysl
            korzystny i dla pracownikow i dla ministerstwa. Jak slucha i rozumie potrzeby i
            pokazuje gotowosc wspolpracy. O tym mowil czesto profesor, o przyzwoitosci i o
            wspolnej pracy.
    • martini.wnm Re: Minister Wiechecki zakłada przedszkole 15.05.07, 08:58
      Wow! Nie często chwalę posła LPR, ale tym razem trzeba chłopakowi oddać, że to
      bardzo dobry pomysł i inni powinni iść jego śladem
      --
    • bogdan331 łysy faszysta-uczy dzieci hajlować-nazi no pasaram 15.05.07, 09:06
    • annetje Minister Wiechecki wymyslil kolo!!!! 15.05.07, 09:28
      oooo, a tak jak beda mialy zlobek to wczesniej wroca do pracy....
      wot naukowiec!!!! a przeciez zlobki byly taaaaakie beeee
    • leonekrs Minister Wiechecki zakłada przedszkole 15.05.07, 09:33
      Minister - i załóż od razu boisko żeby mieli się gdzie uczyć jak zostać kibolami.
    • agaduszniki Minister Wiechecki zakłada przedszkole 15.05.07, 09:35
      Pomysł dobry ale nie do zrealizowania w erze męskiego szowinizmu!!!
      Pracująca mama mając w pobliżu swoją pociechę jest spokojniejsza, nie denerwuje
      się czy z dzieckiem wszystko jest OK bo w każdej chwili może to sprawdzić.
      Pracownik który nie jest zestresowany jest bardziej efektywny w pracy, skupia
      się w pełni na swojej robocie... Pomysł rewolucyjny ale zbyt wyprzedza nasze
      czasy... To nie przejdzie!!!
      • hecer Re: Minister Wiechecki zakłada przedszkole 15.05.07, 10:37
        przejdzie...

Uwazam ze ten przyklad powinien byc naglosniony na cala Polske. Zreszta wiele
        urzedow na pewno ta inicjatywa osmieli i sprobuja podobnych rozwiazan. A
        wowczas uwage zwroci sytuacja kobiet pracujacych w sektorze prywatnym...

Uwazam ze partia ktora nazywa sie Liga Polskich Rodzin powinna byc oredownikiem
        takich wlasnie zmian. Kiedys rozmawialem z dziewczynami ktore myslaly by
        zapisac sie do Partii Kobiet. Gadaly za duzo o feminizmie a za malo zwracaly
        uwage na watek matki-polki. A wlasnie to mogloby byc sukcesem takiej partii.
        Wielka akcja wydzierania z budzetu pieniedzy na ulatwienia dla kobiet chcacych
        pracowac i miec dzieci. Tyle roznych kosztownych pomyslow sie nasuwa:) I bardzo
        dobrze.
        Wowczas, myslalem, mozna by utrzec nosa LPR. Ale nie jestem partyjniakiem,
        liczy sie sprawa. Gdyby LPR zamiast bredzic o zamykaniu kobiety w domu i
        skazywaniu ja na materialna zaleznosc od chlopa zaczal promowac pomysly
        usamodzielniajace kobiete i ulatwiajace jej macierzynstwo, wowczas bym je
        popieral. A pomyslow na ulatwienie macierzynstwa kobietom na rynku pracy w
        gospodarce rynkowej jest cale mnostwo...
        • hecer Re: Minister Wiechecki zakłada przedszkole 15.05.07, 11:06
          bo tak wlasnie w dzisiejszym swiecie zwieksza sie dzietnosc kobiet - poprzez
          ulatwienia dla macierzynstwa. I prosze mi nie mowic ze jak chlop przynosi do
          domu pieniadze to kobieta moze miec pewnosc ze zapewni dziecku opieke. Kobieta
          zdecyduje sie na dziecko wowczas gdy bedzie miala odpowiednie warunki do
          wychowania dziecku bez wzgledu na to czy jej zwiazek z mezczyzna sie sprawdzi
          czy nie. Poza tym jest duzo lepiej, bezpieczniej i taniej miec takie mini
          przedszkole blisko pracy niz zostawiac dziecko z opiekunka czy rezygnowac z
          pensji i poswiecic sie macierzynstwu. Lepiej dla dziecka i matki, bezpieczniej
          i taniej. Becikowe to pomysl o niskiej efektywnosci a takie przedszkole
          wiecheckiego to pomysl o bardzo wysokiej efektywnosci finansowej.
    • pieskimaledwa Minister Wiechecki zakłada przedszkole 15.05.07, 11:44
      no chociaz raz jakis dobry pomysl. Ciekawe czy sie uda. Osobiscie dorzucilabym
      tylko jedna uwage -przedszkole to nie instytucja zastepujaca tylko i wylacznie
      mamusie, tatusiowie tez moga odprowadzac i dogladac... dluzej karmic piersia na
      razie jeszcze nie;. No ale nie czepiam sie, to w koncu jest madra decyzja.
    • japolak przedszkole kadr 15.05.07, 19:58
      Cały wzruszony czytałem o pani Ricie, która pana Rafała piersią karmić będzie...
      W ramach ministerialnego złobko-przedszkola
      Gdzie nowe kadry dla resortu będą rosły.
      Śmieszne - czy straszne ?
      Oczywiście przedszkolaki i przedszkolanki zweryfikowane i wypróbowane przez
      aktyw Samejbrony...
      Ale od czasu, gdy pewien żeglarz ze Wschodu wyznał, iz służył w "sawietskoj
      Kriegsmairne" - wszystko przecierpię
    • chyba_normalny Re: znowu zakładają przedszkola zakładowe 15.05.07, 21:00
      hen w zamierzchłych czasach ,kiedy jeszcze nikt nie słyszał o LPRze a tym
      bardziej o ministrze W. w systemie , który większość opluwa a chciałaby jego
      powrotu( w tym względzie socjalno bytowym ), takowe przybytki funkcjonowały i
      miały się dobrze ,Aż ktoś wpadł na "genialny" ( jego zdaniem )pomysł i je
      zlikwidował sprzedając nieruchomości wraz z ziemią swoim kolegom i pociotkom za
      bezcen . I teraz promując taką akcję będzie się krzyczeć "jakim to ja jestem
      dobrym wujkiem" dla polskiej rodziny .
      • strega_aradia Dobry pomysł 15.05.07, 23:51
        Dobry pomysł. Matka nie będzie myślała wciąż o dziecku i sie o nie martwiła, bo
        ono będzie tuż za ścianą. Będzie mogła dłużej karmić piersią, przerwę
        śniadaniową sobie zrobić razem z dzieckiem i razem posiedzieć..
        Zadziwiająco dobry pomysł jak na te okolice polityczne, czyżby wiatr odnowy
        rozsądku? Oby tak dalej. Młody pan W. ratuje opinię swojej partii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka