Dodaj do ulubionych

IPN: Mamy ok. 50 tys. oświadczeń lustracyjnych

15.05.07, 13:39
No i kolejne pieniądze wywalone w błoto na odsyłanie.
Brawo - wypaliło jak nigdy! Opłacało sie jak cholera!
Obserwuj wątek
    • ergo12 Straszne 15.05.07, 13:39
      Intytut Kaczej prawdy!
      • poszeklu Ubekom i ich donosicielom, puscily nerwy 15.05.07, 13:55
        Tak, to juz wreszcie koniec komuszego PRLu.
        • r306 Chlopie, cos Ci sie zacielo.... 15.05.07, 14:08
          Autorewers moze? Zjechany czarny krazek i igla przeskakuje? Moze laser w CD
          trzeba wyczyscic?

Udaj sie do mechanika, albo kup sobie nowy sprzet grajacy...
          Zrob cokolwiek - tylko przestan przynudzac...
          • skubi6 Zobaczymy, czy IPN zgodnie z prawem je odeśle 15.05.07, 14:47
            ... mogę się założyć, że będą próbowali robić z tym jakieś przekręty.

Wyrok Trybunału w formie zrozumiałej: www.skubi.net/ustawa.html

Krytyka ustawy lustracyjnej: www.skubi.net/lustracja.html
            • niestaly_czytelnik Nie reklamuj tak zawzięcie tej swojej stronki 15.05.07, 15:07
              bo i tak na nią nie wejdę. I nie wszedłem ani razu wcześniej.
              • pe1 Re: Nie reklamuj tak zawzięcie tej swojej stronki 15.05.07, 15:17
                ale ta reklama nie jest do ciebie skierowana,
                tylko do ludzi którzy mają mózg w głowie a nie kacze łajno
                • niestaly_czytelnik Skąd w was, lewicowcy tyle bezsilnej nienawiści? 15.05.07, 15:29
                  Czy to immanentna cecha w partii "ludzi rozumnych" (UW)?
                  • seroo1 Re: Skąd w was, lewicowcy tyle bezsilnej nienawiś 15.05.07, 15:32
                    Nie wiem o kogo Ci chodzi z tymi "lewicowcami" - bo najbardziej lewicowe na
                    naszej scenie politycznej są LPR, Samoobrona i PiS. Nie wiem skąd przekonanie,
                    że PiS jest partią prawicową ???
                    • almagus Re:.W szambie gustujcie i się lustrujcie! 15.05.07, 15:44
                      W szambie gustujcie i się lustrujcie!

Niech wiedzą qrwa w świecie,
                      jak się nie zlustrujecie,
                      wy qrwa się dowiecie,
                      co mam na parapecie.
                      Karabin maszynowy,
                      do strzałów wciąż gotowy.
                      Ja was wszystkim zohydzę,
                      ja was tak nienawidzę,
                      żadne autorytety,
                      jam waszym wodzem stety!
                      Wy qrwa mordy wraże,
                      ja rzucę was na twarze.
                      Musicie przejść oblucję,
                      chcę nową konstytucję.
                      Dam nowe wam morale,
                      przeciwnych ja rozwalę.

Ja qrwa nie rozumiem,
                      ja qrwa nic nie umiem?
                      Ja jestem tu premierem,
                      a ty to qrwa zerem!
                      I wziął wdech za duży,
                      i pękł, aż pierzem kurzy!

• milet_z_sedesu Wsadzcie sobie te oswiadczenia w ....... 15.05.07, 15:49
                        • poszeklu 50 tys to liczba tych ktorzy odcieli sie od PRL 15.05.07, 16:06
                          50 tys to liczba tych ktorzy odcieli sie od PRL.
                          Chcieli, czy nie, ale zeby utrzymac stolek musieli.
                          W koncu nie za kazdym ujma sie komunistyczne szczekaczki,
                          tak jak zrobili to z Berele Lewartow, czyli europoslem
                          Geremkiem.

• r306 W PRLu ludzie zlozyli wiecej lojalek..... 15.05.07, 16:10
                            Coz - Kaczynscy musza sie jeszcze troche wysilic, aby dorownac swojemu
                            pierwowzorowi...

> Chcieli, czy nie, ale zeby utrzymac stolek musieli.
                            A ta wypowiedzia juz sie komuszku pograżasz calkowicie. Jak rasowy komuch -
                            damy paszport jak podpiszesz, bedzies dyrektorem, jak podpiszesz....

A najsmutniejsze w tym calym ambarasie jest ot, ze Ty tej swojej gnidowatosci
                            nawet nie dostrzegasz..............
                            • charnel Re: W PRLu ludzie zlozyli wiecej lojalek..... 15.05.07, 16:25
                              Dostrzega ale ma kaganiec i nie może się wychylać :)
                              • maruda.r Prawdziwy cel ustawy lustracyjnej 15.05.07, 19:39

Ok. 50 tys. oświadczeń lustracyjnych wpłynęło dotychczas do Instytutu Pamięci
                                Narodowej - poinformował rzecznik Instytutu Andrzej Arseniuk.

Nareszcie znamy prawdziwy cel ustawy lustracyjnej - w IPN skończył się papier
                                toaletowy.

• skubi6 Coś Ci się pomieszało z tym profesorem chemii 15.05.07, 20:40
                                  > Nareszcie znamy prawdziwy cel ustawy lustracyjnej - w IPN skończył się papier
                                  > toaletowy.

Ten profesor chemii napisał "pocałujcie mnie w d.", a nie "możecie sobie to w d.
                                  wszadzić". Bo gdyby tak napisał, to wtedy rzeczywiście IPN byłby upoważniony do
                                  odpowiedniego użycia oświadczenia. :-)

Wyrok Trybunału w formie zrozumiałej (w formie kolorowanki):
                                  www.skubi.net/ustawa.html
                                  Dlaczego Geremek miał rację: www.skubi.net/geremek.html
              • genyo Re: Nie reklamuj tak zawzięcie tej swojej stronki 15.05.07, 15:32
                niestaly_czytelnik napisał:

> bo i tak na nią nie wejdę. I nie wszedłem ani razu wcześniej.

skoro skubi dla ciebie za madry, to zawsze pozostaje ci radyjo, czyli cos dla
                ubogich w inetligencje.
              • skubi6 Masz rację, zmieniam częstotliwość reklamowania 15.05.07, 15:55
                ... od tej chwili nie będę robić autopromocji kiedy mi przyjdzie na to ochota,
                tylko zupełnie inaczej: będę stale słuchać radyja i będę pisać post na forum za
                każdym razem jak w radyju usłyszę numer konta.

Ponieważ radyjo z ryjem jest nieomylne, tym sposobem wyjdzie mi dokładnie
                idealna intensywność autoreklamy, bez cienia natarczywości.

O, właśnie słyszę numer konta, więc wzywam Was wszystkich... nie, broń Boże nie
                do wysyłania pieniędzy, takie wezwania zostawiam Ojcu Dyrektorowi. Wzywam Was
                tylko do poczytania, i to strony, na której nie ma reklam. Tym razem o PiS tak w
                ogóle: www.skubi.net/pis.html

• p406_737u Re: Masz rację, zmieniam częstotliwość reklamowan 15.05.07, 15:56
                  skubi6 napisał:

> (...) do wysyłania pieniędzy, takie wezwania zostawiam Ojcu Dyrektorowi.

Raczej "ojcu dyktatorowi"!
                • r306 Skubi - ja jednak podtrztymuje swoja prosbe... 15.05.07, 15:59
                  sprzed kilku dni. Tylko (co juz tlumaczylem) ze wzgledu na netykiete i zwykly
                  szacunek dla ludzi, ktorzy czytaja Twoje posty.
                  Jak wpiszesz kilka slow 'esencjonalnych' i podepniesz jeszcze watek na swojej
                  stronie - to OK.
                  Jednak trudno podejmowac dyskusje, gdy widzi sie tylko same odsylacze - chyba
                  przyznasz.
                  • skubi6 Ja też swoje podtrzymuję 15.05.07, 16:10
                    > Jednak trudno podejmowac dyskusje, gdy widzi sie tylko same odsylacze - chyba
                    > przyznasz.

To na prawdę zależy od sytuacji. Moja ostatnia robota, to przerobienie wyroku TK
                    na formę czytelną. Czytelną, ale z trudem i cholernie długą, boi taka jest
                    natura rzeczy. Ja na prawdę nie potrafię czegoś takiego streścić w formie
                    sensownej na forum, a jednocześnie ta rzecz miała ponad 1000 czytelników w ciągu
                    dnia, z tego spora większość przyszła z forum - więc szkoda byłoby nie podać
                    tego linka, który najwyraźniej całą kupę ludzi zainteresował.

A dyskusji wyroku dziś robić nie będę, bo nie ma uzasadnienia na piśmie. Żadna
                    dyskusja nie ma sensu póki nie będzie uzasadnienia na piśmie, a nawet jak
                    będzie, to nie obiecuję, że coś o tym napiszę (ciekawych tematów są dziesiątki,
                    a czasu mam, ile mam).

Właśnie słyszę numer konta, więc przypominam, jakiego fajnego bankiera kaczki
                    nam sprezentowały: www.skubi.net/bank.html
                    • r306 Skubi, to sie w tej kwestii nie dogadamy... 15.05.07, 16:17
                      Bowiem nie ja nie neguje wogole zalacania linkow, tylko sugeruje, ze wypada,
                      moim zdaniem, troche wiecej napisac w dyskusji tu, na forum.
                      Ty twoerdzisz, ze to niemozliwe.
                      No coz - ja mysle, ze jednak jest to mozliwe - bowiem nie musisz wyczerpywac
                      calosci zagadnienia w takim 'nawiazaniu"....

Nie chce tej dyskusji "o niczem" przeciagac. Wyrazilem swoja opinie.

Pozdrawiam
                      EOD
              • koloratura1 Re: Nie reklamuj tak zawzięcie tej swojej stronki 15.05.07, 16:38

Twoja strata!

A "stronka" jest jedną z najbardziej interesujących prezentacji komentarzy i
                analiz, odnoszących się do współczesnych wydarzeń.

Gratuluję, Skubi!
                yche komentarze i analizy
              • hexabc1 Re: Nie reklamuj tak zawzięcie tej swojej stronki 15.05.07, 18:54

Jesli tak lubisz pisac, nie powinienes od czasu do czasu cos przeczytac?
            • p406_737u Re: Zobaczymy, czy IPN zgodnie z prawem je odeśle 15.05.07, 15:53
              skubi6 napisał:

> ... mogę się założyć, że będą próbowali robić z tym jakieś przekręty.

Też jestem ciekawy - zobaczę, co moja żona dostanie z powrotem? Jej szef
              spanikował, zebrał i wysłal owe zeznania lustracyjne :-(
              • r306 Interesujaca bylaby jakas proba chemiczna.... 15.05.07, 16:01
                ...ktora moglaby wykazac sladowe ilosci toneru kseorokopiarki.... :)
                Robia tak z prochem - potrafia znalezc nawet minimalne ilosci na ubraniach...
                hmmmmmm :)
                • iedsupo Re: Interesujaca bylaby jakas proba chemiczna.... 15.05.07, 18:11
                  Dokładnie. Kaczkodanom chodziło tylko o to, żeby oświadczenia dostać w swoje
                  łapki, choćby na przysłowiowe 5 minut. Per saldo, ten plan im się nie powiódł
                  (realizacja na jakieś 10%), ale 50 tysięcy ludzi ma teraz teczuszkę w jarusiowej
                  kartoteczce.
        • krzych.korab To tylko źle świadczy o twórcach tej ustawy. 15.05.07, 14:10
          • krzych.korab Prawo dla nich to mierzwa.Jak dla tych z UB. 15.05.07, 14:12
        • tw_wielgus Re: Ubekom i ich donosicielom, puscily nerwy 15.05.07, 14:28
          W zupełnościsię z towarzyszem Poszeklu zgadzam.
          Premier i jego świta od paru dni wykonują strasznie nerwowe ruchy.
          Pytanie dlaczego ?
          Czyżby stali tam gdzie stało UB ?
          • mark.parker Re: Ubekom i ich donosicielom, puscily nerwy 16.05.07, 00:32
            tw_wielgus napisał:

> W zupełnościsię z towarzyszem Poszeklu zgadzam.
            > Premier i jego świta od paru dni wykonują strasznie nerwowe ruchy.
            > Pytanie dlaczego ?
            > Czyżby stali tam gdzie stało UB ?

Doskonałe podsumowanie wątpliwego awansu społecznego ptactwa wodnego i jego
            "kułalicjantów". Od ZOMO do UB. Ponieważ jesdnak ta mafia jest bardziej
            brunatna, powiedziałbym, że bliżej Gestapo :))))))
        • marek99az1 Re: Ubekom i ich donosicielom, puscily nerwy 15.05.07, 15:02
          poszeklu napisał:

> Tak, to juz wreszcie koniec komuszego PRLu.

Czy zdarzają się sytuacje, w których jesteś w stanie powiedzieć coś mądrego?
          Chodzi o to aby ten PRL nie powtórzył się.
        • ramm.stein Re: Ubekom i ich donosicielom, puscily nerwy 15.05.07, 15:18
          poszeklu napisał:

Kurde, Kaczynscy umarli?!
        • genyo Re: Ubekom i ich donosicielom, puscily nerwy 15.05.07, 15:30
          poszeklu napisał:

bzdura, dopiero poczatek, przeciez PiS u wladzy, czyli czysta neobolszewia.
    • buba46 IPN: Mamy ok. 50 tys. oświadczeń lustracyjnych 15.05.07, 13:42
      Kiedy będą lustrowani sołtysi. Osobiście znam jednego z okolic Wieliczki,
      który powinien być zlustrowany bo to były komunista a teraz jest drugą
      kadencję sołtysem i radnym.
      • sandwich1 Re: IPN: Mamy ok. 50 tys. oświadczeń lustracyjnyc 15.05.07, 13:45
        Znaczy się, że ludzie go wybrali pomimo jego przeszłości, która jest znana, jak
        widać z Twojego postu. Czyli cenią go i ufają mu. Wszak to już druga kadencja.
        I co Ci po tej lustracji. Żądny igrzysk jesteś jak nasi "bracia mniejsi".
        • zbychuk Re: IPN: Mamy ok. 50 tys. oświadczeń lustracyjnyc 15.05.07, 15:29
          Ja ten post odebralem jako ironiczny, cos w stylu:
          "Kiedy zlustruja mojego sasiada, bo on dla mnie jest osoba publiczna i jego
          dzieci bawia sie z moimi i w ten sposob ma wplyw na wychowanie moich dzieci"
      • xarp buba, nic nie zaszkodzi napisać anonimowy donos 15.05.07, 14:14
        do lokalnego koła pisiorków. Nie zapomnij podpisać "życzliwy buba".
    • lexgm A ponieważ dziennik ustaw jeszcze się 15.05.07, 13:47
      nie ukazał, to kolejne oświadczenia będą napływać - więc kolejna kasa na ich
      zwrot zostanie niepotrzebnie wydana.
      Gratulacje dla Jarosława Kaczyńskiego za tanie państwo !
      • util Taaak, pokonać obywatela, pokonać Trybunał! 15.05.07, 13:54
        Bo obywatel jest dla potrzeb Kaczyńskich i ma się stosować.
        A Trybunał może co najwyżej grzeczenie potakiwać - inaczej wpisuje sie w układ.
        Ach, jakaz słoda dychotomia, jak prosty i urokliwy jest czarno-biały świat
        Kaczyńskich. Bellum omnium contra omnes! Na barykady!!!
    • cookies3 IPN: Mamy ok. 50 tys. oświadczeń lustracyjnych 15.05.07, 13:49
      Czy nie okażą sie makulaturą?
      • krwawy.zenek Re: IPN: Mamy ok. 50 tys. oświadczeń lustracyjnyc 15.05.07, 14:01
        Już się okazały. Natomiast nie są makulatura te pieniądze, które teraz trzeba
        będzie wydac na odsyłanie.
        Szkoda, że te pajace nie będą płacić z własnej kieszni.
    • maciejslu IPN: Mamy ok. 50 tys. oświadczeń lustracyjnych 15.05.07, 13:53
      No i co z nimi zrobicie jutro? Będziecie odsyłać?
      • elfryda Re: IPN: Mamy ok. 50 tys. oświadczeń lustracyjnyc 15.05.07, 14:08
        maciejslu napisał:

> No i co z nimi zrobicie jutro? Będziecie odsyłać?

Przecież powiedzieli: będizemy przyjmować dalej. Nieważne, co powiedział i
        nakazał Trybunał Konstytucyjny. Nieważne, co krzyczy wielkim głosem większość
        polskiego społeczeństwa, mediów i rozsądnych polityków z obu stron. Ważne jest
        tylko to, czego cchą kaczki. Kaczki chcą oświadczeń, więc usłużny IPN będzie je
        dla nich gromadził.
        Rzygac się chce.
        • maciejslu Re: IPN: Mamy ok. 50 tys. oświadczeń lustracyjnyc 15.05.07, 14:15
          elfryda napisała:

> maciejslu napisał:
          >
          > > No i co z nimi zrobicie jutro? Będziecie odsyłać?
          >
          > Przecież powiedzieli: będizemy przyjmować dalej. Nieważne, co powiedział i
          > nakazał Trybunał Konstytucyjny. Nieważne, co krzyczy wielkim głosem większość
          > polskiego społeczeństwa, mediów i rozsądnych polityków z obu stron. Ważne
          jest
          > tylko to, czego cchą kaczki. Kaczki chcą oświadczeń, więc usłużny IPN będzie
          je
          >
          > dla nich gromadził.
          > Rzygac się chce.

Fakt. Mam nadzieję, że w najbliższych wyborach wszyscy ci, którzy głosowali na
          PiS, przejrzą wreszcie na oczy... I wystawią rachunek.
          • genyo Re: IPN: Mamy ok. 50 tys. oświadczeń lustracyjnyc 15.05.07, 15:40
            maciejslu napisał:
            Mam nadzieję, że w najbliższych wyborach wszyscy ci, którzy głosowali na
            > PiS, przejrzą wreszcie na oczy... I wystawią rachunek.
            >

nie ludz sie, juz dyplomacja z Torunia szykuje kadry i zwiera szeregi, oraz
            pierze mlode mozgi, pare z nich co i rusz daje popisy na tym forum, jakies
            amanasunty, palestriny, junkry, cala wszechmoherowa mlodziez. Gdyby Unia Polske
            zawiesila i skonczylaby sie praca za granica i wjazd bezwizowy, to wowczas
            moznaby myslec, ze cos sie zmieni.....
            Poza tym wierzysz, ze beda wybory? On (JK) ma w planach rzady do 90 roku zycia i
            nie zrobi wyborow bez gwarancji wygranej, a ze takiej miec nie moze, to juz mamy
            z glowy, a gdzie ma konstytucje, prawo i sprawiedliwosc, to juz nam pokazal,
            wiec.............
    • galan12 pogrobowcy McCarthy'ego-a Orwell rży !!!!!!!!!!!!! 15.05.07, 13:53
      pogrobowcy McCarthy'ego-a Orwell rży !!!!!!!!!!!!!
    • mangold No to je sobie wsadźcie... 15.05.07, 13:54

• buba46 Re: Lustracja - taaak.... 15.05.07, 14:12
        Zlustrować ludzi w Rządzie - wziąć sie za sołtysów i radnych - nie powinni
        kolejną kadencję zajmować na podobnym stanowisku - to hańba
    • cyklista Wejść na pensję Kaczyńskich, 15.05.07, 14:10
      Przecież to trzeba będzie odesłać poleconym. Teraz nie płacimy już za głupi
      pomył, zapłacimy za chore ambicje i obrażalstwo. Jak by kurduple wyłożyli kasę
      na 100 tys. znaczków, to by może coś do nich dotarło.
      • irenuk1 Re: Wejść na pensję Kaczyńskich, 15.05.07, 14:22
        A dlaczego nie?
        Normalny człowiek, także urzędnik, odpowiada finansowo za swoje błędy.
        A jeżeli nie - to gdzie posłowie, żeby wnieść i uchwalić odpowiednią ustawę?
        Nigdy w życiu?
        Czym się różni wysoki urzędnik od niskiego czy zwykłego obywatela?
        Konstytucja - jak na razie - ta sama dla wszystkich, kodeksy też.
        Immunitet powinien służyć wyłącznie do ochrony przed nadużyciami władzy wykonawczej w stosunku do posłów.
        Tymczasem ochrania przed odpowiedzialnością za nieuctwo i fanaberie.
        • tw_wielgus Re: Wejść na pensję Kaczyńskich, 15.05.07, 14:34
          irenuk1 napisał:

> A dlaczego nie?
          > Normalny człowiek, także urzędnik, odpowiada finansowo za swoje błędy.
          > A jeżeli nie - to gdzie posłowie, żeby wnieść i uchwalić odpowiednią ustawę?
          > Nigdy w życiu?
          > Czym się różni wysoki urzędnik od niskiego czy zwykłego obywatela?
          > Konstytucja - jak na razie - ta sama dla wszystkich, kodeksy też.
          > Immunitet powinien służyć wyłącznie do ochrony przed nadużyciami władzy
          wykonaw
          > czej w stosunku do posłów.
          > Tymczasem ochrania przed odpowiedzialnością za nieuctwo i fanaberie.

Nie można wejść na konto Kaczyńskiego bo jak zeznał dla Wprost pieniądze trzyma
          na koncie mamusi.
      • mangold Jarosław trzyma kasę na koncie matki... 15.05.07, 15:08
        cyklista napisała:

> Przecież to trzeba będzie odesłać poleconym. Teraz nie płacimy już za głupi
        > pomył, zapłacimy za chore ambicje i obrażalstwo. Jak by kurduple wyłożyli kasę
        > na 100 tys. znaczków, to by może coś do nich dotarło.
        • cyklista Jak komornik wejdzie na pensję, mamuśka 15.05.07, 17:59
          nie zobaczy ani grosza.
    • palikotek Kto nie przysle ma jasne (TW) powody ... 15.05.07, 14:12
      • krwawy.zenek już nikt nie przyśle. 15.05.07, 14:17
        Kolega widać ostatni tydzień spędził odcięty od wiadomości z zewnątrz.
        Izolatka?
    • jk2007 IPN upokorzy KGB? 15.05.07, 14:16
      • tw_wielgus Należy zlustrować wszystkich agentów Kaczyzmu 15.05.07, 14:32
        z CBA, z CBŚ z Naszego Dziennika , z Rzczpospoliter , z TV z PR z prokuratury
        z Służb wywiadu i kondrwywiadu.
        Donosicieli wieśmaków ( policja).
      • pisubek Re: IPN to KGB? 15.05.07, 15:04

• poglodzio Re: IPN: Mamy ok. 50 tys. oświadczeń lustracyjnyc 15.05.07, 14:17
      UB i SB powinno się rozliczyć a zawłaszcza że ci ludzie to niekiedy zdrajcy
      własnych kolegów z partyzantki niepodległościowej
      • lexgm Re: IPN: Mamy ok. 50 tys. oświadczeń lustracyjnyc 15.05.07, 14:27
        Coś kolega "poglodzio" bardzo bliski poglądom Gwiazdy - to
        kolegami "partyzantki niepodległościowej" byli funkcjonariusze UB i SB i na
        dodatek działali w tej partyzantce ? Może pare nazwisk poprosimy ?
        • 2.0tdci Re: IPN: Mamy ok. 50 tys. oświadczeń lustracyjnyc 15.05.07, 14:37
          nie spodziewaj sie.
          dla "poglodzio" i tym podobnych, UB, SB, TW, KO, komuna, postkomuna itd itp to
          słowa wytrychy za których do końca nie rozumieją a którymi wygodnie posługiwać
          sie w "dyskusji".

to że UB zlikwidowano w 1954 i ostatni żywi ubecy dogorywają już ze starości
          jakoś umyka ich pięknym umysłom.

lexgm napisał:

> Coś kolega "poglodzio" bardzo bliski poglądom Gwiazdy - to
          > kolegami "partyzantki niepodległościowej" byli funkcjonariusze UB i SB i na
          > dodatek działali w tej partyzantce ? Może pare nazwisk poprosimy ?
          • mario320 Re: IPN: Mamy ok. 50 tys. oświadczeń lustracyjnyc 15.05.07, 14:41
            A ja nie odešle, bo nie mam adresu, Može ktoš poda...
            • lexgm Re: IPN: Mamy ok. 50 tys. oświadczeń lustracyjnyc 15.05.07, 14:54
              Adresuj na Kancelarię Prezesa Rady Ministrów do Jarosława Kaczyńskiego.
          • poglodzio Re: IPN: Mamy ok. 50 tys. oświadczeń lustracyjnyc 16.05.07, 14:33
            nawet jak UBecy dogorywają to i tak sprawiedliwośc musi być nawet pośmiertna bo
            niekorzy z nich najpierw lali komune a potem z nią współdziałali
        • poglodzio Re: IPN: Mamy ok. 50 tys. oświadczeń lustracyjnyc 16.05.07, 14:32
          np. Mazur z okręgu puławskiego zdrajca partyzantki niepodległościowej a
          dokładnie NZW z 1949 roku jest tez kilku np. z okręgu krakowskiego i z
          wielu,wielu terenów Polski
    • palikotek Zydo-komunka cos nerwowa a pis sie z wami bawi 15.05.07, 14:31
      • tw_wielgus Re: Masz na myśli tego Juden marszałka sejmu ? 15.05.07, 14:33
        palikotek napisała:

>
    • marcjank No to kserowanie przed odesłaniem trochę potrwa... 15.05.07, 14:34
      • mangold a za 10 lat bedzie jak znalazł 15.05.07, 15:10

• ja-krawcowa Mularczyk hipokrytą? Próba odpowiedzi. 15.05.07, 14:36
      POSEŁ MULARCZYK TWIERDZI, ŻE CO WOLNO POLITYKOWI TO NIE WOLNO PROFESOROWI I
      SĘDZIEMU TK.
      Chodzi konkretnie o rzekome łamanie domeniemania niewinności przez prof. Zolla.
      Tyle, że prof. Zoll, w odróżnieniu od Kaczyńskiego, Ziobro czy Wassermanna, nie
      ma pod sobą organów ścigania i swoją wypowiedzią, nie sugeruje podległej
      prokuraturze, policji i ABW życzeń przełożonych, co może wpłynąć na wypaczenie
      działań organów państwa posługujących się przymusem.
      Dlatego pan poseł Mularczyk jest zwykłym hipokrytą, gdyż nie budzą jego
      oburzenia liczne oskarżające wypowiedzi polityków PiS, którzy zajmując najwyższe
      stanowiska państwowe i sprawując nadzór nad aparatem przymusu wilekrotnie
      zachowują się w sposób sugerujący podwładnym określone rozwiązania konkretnych
      spraw (np. “gdy nie ma dowodów znaczy, że zostały zniszczone” - Ziobro i jego
      niszczarka), jednocześnie udając, iż nie wiedzą o naturalnej skłonności
      podwładnych do spełniania oczekiwań przełożonych.
      Człowiek, wobec którego toczy się postępowanie dyscyplinarne, powinien mieć
      więcej pokory.
      • r306 Oh - sa i inne przyklady... 15.05.07, 15:00
        1. Dorn o HGW: wedlug prawa pani Hanna Gronkiewicz Walc nie jest prezydentem
        Warszawy.
        2. Dorn o Geremku: wedlug prawa pan Geremek nie jest juz europoslem.
        3. Jaroslaw Kaczynski o Rokicie: dopuscil sie najciezszych zbrodni, ciezsze
        jest tylko morderstwo.
        4. Jaroslaw Kaczynski o Lepperze - przestepca, inspirowany przez WSI
        organizator rozrob.
        5. Jaroslaw Kaczynski o mnie: stoimy tu gdzie stalismy kiedys, oni stoja tam
        gdzie stalo ZOMO.
        6. Jaroslaw Kaczynski o Michniku dzisiaj...
        7. Jaroslaw Kaczynski.... a kurde, co ja bede, co druga wypowiedz Kaczynskiego
        przytaczal???????
      • mangold On jest po prosty przerazony tym co nawywijał 15.05.07, 15:12
        ja-krawcowa napisała:

> Człowiek, wobec którego toczy się postępowanie dyscyplinarne, powinien mieć
        > więcej pokory.
      • r306 Ale poszedl po rozum do glowy i sprawe chce zlecic 15.05.07, 15:19
        kancelarii adwokackiej - stac go jest obecnie na niezla ;)
        Dobrze, ze chociaz tyle zrobil rozsadnie, bo sam przeciez nawet pozwu do sadu
        by nie umial sklecic....
      • mark.parker Re: Mularczyk hipokrytą? Próba odpowiedzi. 16.05.07, 00:36
        ja-krawcowa napisała:

> POSEŁ MULARCZYK TWIERDZI, ŻE CO WOLNO POLITYKOWI TO NIE WOLNO PROFESOROWI I
        > SĘDZIEMU TK.
        > Chodzi konkretnie o rzekome łamanie domeniemania niewinności przez prof. Zolla.
        > Tyle, że prof. Zoll, w odróżnieniu od Kaczyńskiego, Ziobro czy Wassermanna, nie
        > ma pod sobą organów ścigania i swoją wypowiedzią, nie sugeruje podległej
        > prokuraturze, policji i ABW życzeń przełożonych, co może wpłynąć na wypaczenie
        > działań organów państwa posługujących się przymusem.
        > Dlatego pan poseł Mularczyk jest zwykłym hipokrytą [...]

Nie szczędź mu superlatywów! To nie tylko hipokryta, ale i zwykły kretyn. Do
        nich trzeba jaśniej, bo przeczyta "hipo..., hipo...! i pomyśli Hipopotam!
    • kaczor.donald Re: IPN: Mamy ok. 50 tys. oświadczeń lustracyjnyc 15.05.07, 14:42
      50 tysiecy ludzi, którzy za kilkanascie lat bedą pisac wyjasnienia dlaczego
      współpracowali z reżimem Kaczyńskich.. tak mi sie coś pie... ;)
    • zx22aw "- Nie zatrzymamy wpływu oświadczeń - dodał." 15.05.07, 14:51
      a co na to prawo drogi Panie? Albo bawimy sie w państwo prawa, albo w swołocz
    • palestrina2005 Gdyby nie bezsensowny wyrok TK możnaby ich 15.05.07, 14:53
      zlustrować...

A tak paru miłośników SLD i UW "załatwiło" lustrację... Skandal !!!!!!!!!!
      • pisubek bezsensowna ustawa PiSu, jak zwykle, a kapusie 15.05.07, 15:03
        PiSuaru, dostaly poteznego kopa w zadek.
      • wet3 Re: palestrina2005 15.05.07, 15:05
        palestrina2005 napisal: > Gdyby nie bezsensowny wyrok TK moznaby ich zlustruwac

Zeby gdyby, to by w szafie rosly grzyby!
        Przeciez takiego a nie innego orzeczenia TK nalezalo sie spodziewac!
        Zapomniales, ze ten TK powolany zostal przez SLD i UW aby bronic interesow
        czerwonych.
        PS - Komuna trzyma sie wysmienicie!

• pisubek Re: kapus palestrina 15.05.07, 15:06

• mark.parker Re: palestrina2005 - Po raz pierwszy w życiu 16.05.07, 00:51
          zgadzam się z wet3: > Komuna trzyma sie wysmienicie!
          Nie tylko trzyma się, ale nawet rządzi, więc trzyma się koryta. Na szczęście
          orzeczenie TK może temu "trzymaniu się" ciut zaszkodzić i od kogo będzie wtedy
          jeden dostawał po szeklu, a inny po srebrniku?

wet3 napisał:

> palestrina2005 napisal: > Gdyby nie bezsensowny wyrok TK moznaby ich zlustr
          > uwac
          >
          > Zeby gdyby, to by w szafie rosly grzyby!
          > Przeciez takiego a nie innego orzeczenia TK nalezalo sie spodziewac!
          > Zapomniales, ze ten TK powolany zostal przez SLD i UW aby bronic interesow
          > czerwonych.
          > PS - Komuna trzyma sie wysmienicie!
          >
      • twgalba Re: Gdyby nie bezsensowny wyrok TK możnaby ich 15.05.07, 15:17
        Twój niedouczony dr praw premier właśnie złamał Konstytucję nie dając
        niezwłocznie do druku orzeczenia TK co będzie nas kosztowało kilkaset tysięcy
        zł. na znaczki aby odesłać oświadczenia. W d....mam takie państwo , tanie
        państwo k...a m..ć !!!!!!!!! Niech zapłaci ze swoich !!!!!
      • ramm.stein Gdyby nie fuszera Kaczynskich ! 15.05.07, 15:20
        palestrina2005 napisał:

> zlustrować...
        >
        > A tak paru miłośników SLD i UW "załatwiło" lustrację... Skandal !!!!!!!!!!

Chwiejne cos to "przywodztwo" braci mniejszych, kilku milosnikow obala ich
        ustawe legalnie i z palcem w dupie.
        • mark.parker Re: Gdyby nie fuszera Kaczynskich ! 16.05.07, 00:57
          ramm.stein napisał:

> palestrina2005 napisał:
          >
          > > zlustrować...
          > >
          > > A tak paru miłośników SLD i UW "załatwiło" lustrację... Skandal !!!!!!!!!
          > !
          >
          >
          > Chwiejne cos to "przywodztwo" braci mniejszych, kilku milosnikow obala ich
          > ustawe legalnie i z palcem w dupie.

Doskonałe! Wydarzenia te przejdą do historii jako "fuszerka führerka" :)))))
      • patthecat Jesteś adwokat, to powinieneś TK po rzyci lizać... 15.05.07, 15:30
        Mniej więcej jak wikary z Pcimia Dolnego nie pluje się do decyzji Vatican City...
      • mark.parker Re: Gdyby nie bezsensowny wyrok TK możnaby ich 16.05.07, 00:39
        palestrina2005 napisał:

> zlustrować...
        >
        > A tak paru miłośników SLD i UW "załatwiło" lustrację... Skandal !!!!!!!!!!

O prawie słyszał, czy te wyroki za rozboje nauczyły go lekceważyć prawo?
    • marek99az1 Kłamstwa premiera i innych polityków PiS 15.05.07, 14:56
      Z Konstytucji RP

"Sejm i Senat
      Art. 122.
      1. Po zakończeniu postępowania określonego w art. 121 Marszałek Sejmu
      przedstawia uchwaloną ustawę do podpisu Prezydentowi Rzeczypospolitej.
      2. Prezydent Rzeczypospolitej podpisuje ustawę w ciągu 21 dni od dnia
      przedstawienia i zarządza jej ogłoszenie w Dzienniku Ustaw Rzeczypospolitej
      Polskiej.

Trybunał konstytucyjny
      Art. 190.
      1. Orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego mają moc powszechnie obowiązującą i są
      ostateczne.
      2. Orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego w sprawach wymienionych w art. 188
      podlegają n i e z w ł o c z n e m u ogłoszeniu w organie urzędowym, w którym
      akt normatywny był ogłoszony. Jeżeli akt nie był ogłoszony, orzeczenie ogłasza
      się w Dzienniku Urzędowym Rzeczypospolitej Polskiej "Monitor Polski"."

Tak więc tylko w przypadku orzeczeń Trybunału Konstytucyjnego Konstytucja
      stawia wymaganie niezwłocznej publikacji.
      Dr praw, premier Jarosław Kaczyński i inni politycy PiS twierdzą, że orzeczenie
      czeka w kolejce, bo inne ustawy i zarządzenia tak że muszą być publikowane
      niezwłocznie. Ciekawe, czy premier kolejny raz wykazuje elementarny brak
      znajomości prawa, czy bezczelnie, za Jackiem Kurskim zakłada, że głupi naród
      wszystko kupi. Jacy ludzie nami rządzą? Kiedy to się skończy? Czy rzeczywiście
      powrót do PRL-Bis jest nieunikniony?
      • pisubek Kolejny dowod, ze rzadza albo ignoranci albo 15.05.07, 15:06
        przewalacze, tertium non datur.
      • mark.parker Re: Kłamstwa premiera i innych polityków PiS 16.05.07, 00:45
        marek99az1 napisał:

> Z Konstytucji RP
        >
        > "Sejm i Senat
        > Art. 122.
        > 1. Po zakończeniu postępowania określonego w art. 121 Marszałek Sejmu
        > przedstawia uchwaloną ustawę do podpisu Prezydentowi Rzeczypospolitej.
        > 2. Prezydent Rzeczypospolitej podpisuje ustawę w ciągu 21 dni od dnia
        > przedstawienia i zarządza jej ogłoszenie w Dzienniku Ustaw Rzeczypospolitej
        > Polskiej.
        >
        > Trybunał konstytucyjny
        > Art. 190.
        > 1. Orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego mają moc powszechnie obowiązującą i są
        > ostateczne.
        > 2. Orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego w sprawach wymienionych w art. 188
        > podlegają n i e z w ł o c z n e m u ogłoszeniu w organie urzędowym, w którym
        > akt normatywny był ogłoszony. Jeżeli akt nie był ogłoszony, orzeczenie ogłasza
        > się w Dzienniku Urzędowym Rzeczypospolitej Polskiej "Monitor Polski"."
        >
        > Tak więc tylko w przypadku orzeczeń Trybunału Konstytucyjnego Konstytucja
        > stawia wymaganie niezwłocznej publikacji.
        > Dr praw, premier Jarosław Kaczyński

Przecież do dr praw leninowskich, czyli tych, co mówią "Kto ma nagana, ten ma
        rację". On pamięta tylko to, że w PRL-u opozycja, która domagała się
        poszanowania ówczesnej konstytucji, była skazywana za zamach na ustrój i próbę
        obalenia PRL. On też chciałby skazywać za próbę obalenia nieistniejącej
        kaczofaszystowskiej IV RP, gdy ktoś żąda poszanowania konstytucji. Na szczęście
        są jeszcze w tym kraju prawnicy z prawdziwego zdarzenia.
    • signal Instytut Braci Kaczyńskich 15.05.07, 15:07
      działa pełną parą !
    • buntownik_z_powodami DeIPNizacja 15.05.07, 15:21
      Trudne słowo. Zgadzam się z A.Michniekiem czas ograniczyć „wszechwładzę
      koszmarnej policji pamięci i szantażu”
      • j243 raczej dezipeenizacja 15.05.07, 15:32
        ...według nazewnictwa Największych Językoznawców...
        Poza tym uważam, że IPN dobrze byłoby zabetonować na 30 lat, ale razem z jego
        pracownikami ;)
        • buntownik_z_powodami Re: raczej dezipeenizacja 15.05.07, 15:35
          Słusznie, mój błąd: dezipeenizacja.
    • tom1003 IPN: Mamy ok. 50 tys. oświadczeń lustracyjnych 15.05.07, 15:28
      www.jerzyrobertnowak.com/ksiazki/czerwone_dynastie.htm#Za%B3gany_rodow%F3d_Adama_Michnika__
      • mark.parker Z zareklamowanej tu stroniczki psychopaty 16.05.07, 01:53
        J. R. Nowaka.

tom1003 napisał:

> <a
        href="www.jerzyrobertnowak.com/ksiazki/czerwone_dynastie.htm#Za%B3gany_rodow%F3d_Adama_Michnika__"
        target="_blank">www.jerzyrobertnowak.com/ksiazki/czerwone_dynastie.htm#Za%B3gany_rodow%F3d_Adama_Michnika__</a>
        Nowak lubi się babrać w życiorysach, głównie Michnika i innych Zydów, i
        zapomina, że inni też lubią. Quasi-premierek Kaczyński, "genetyczny" "patriota"
        (ze stroniczki PiSu, żeby mnie kto nie posądził]: "Ojciec posiadał wszystkie
        możliwe odznaczenia bojowe, jakie tylko mógł zdobyć jako młody chłopak. Miał
        Krzyż Virtuti Militari, Krzyż Walecznych. Był powstańcem warszawskim..."

A po wojnie? Był kolaborantem pezetpeeru, jak odkrył SuperExpress: Ze stroniczki
        www.pardon.pl/artykul/1380/kim_byl_ojciec_kaczynskich: "Najbardziej
        tajemnicza postać rodu. Zawsze w cieniu wydarzeń. Kim był Rajmund Kaczyński -
        pyta "Super Express".

Mieszkał na Żoliborzu. Na ulicy Lisa-Kuli, gdzie pamiętają go do dziś. Sąsiad
        opowiada:

W tej kamienicy mieszkała rodzina Kaczyńskich. Mieszkanie mieli piękne. Na
        trzech piętrach, z dwoma balkonami i tarasem.

Trudno odnaleźć jego grób. W Muzeum Powstania Warszawskiego dziennik dowiedział
        się, że Rajmund Kaczyński spoczywa na Starych Powązkach. Kwatera 154b, skromny
        nagrobek z czarnego marmuru.

"SE" pisze:

Rajmund Kaczyński nie doczekał chwili, gdy jego synowie sięgną po
        najważniejsze urzędy. Zmarł 17 kwietnia 2005 roku; Lech Kaczyński był wtedy
        prezydentem Warszawy, a Jarosław prezesem PiS.

Lech i Jarosław rzadko chwalili się ojcem. Może dlatego, że jako tytan pracy
        rzadko bywał w domu. A może z innego powodu.

Bo Rajmund miał współpracować po wojnie z PZPR organizując przy Politechnice
        Warszawskiej 2-letnie kursy szkoleniowe. Dzięki nim partyjni kacykowie mogli się
        legitymować dyplomami ukończenia studiów."

Tatuś-utrwalacz i oszust, to i taki sam synek. Taki sam "doktor", jak i partyjni
        kacykowie. O dziadkach zaś "Lojalka" K. mówi: "Mój dziadek od strony ojca
        Aleksander Kaczyński herbu Pomian był wysokim urzędnikiem kolejowym przed wojną
        i pracował w różnych miejscach. Jego żona Franciszka pochodziła z okolic
        Odessy".i dalej: "Rodzina Jasiewiczów herbu Rawicz, czyli przodkowie mojej mamy
        Jadwigi, to rodzina inteligencko-wojskowa. Losy przodków po mieczu i po kądzieli
        splotły się w Baranowiczach."

A co z dziadkiem Kalksztajnem? Otóż Znaczny procent ludności zamieszkałej
        wówczas w Baranowiczach stanowili Żydzi. W odessie pod względem liczby stanowili
        trzecią największą grupę.
        Mnie akurat domniemane żydostwo Kaczyńskich nie przeszkadza. Nie znoszę jednak
        hipokryzji, kłamstw i niedomówień kogoś, kto ma się za moralny kompas Polski i
        Europy, oraz jego apologetów, którzy na każdego przeciwnika kaczego nazizmu mają
        od razu określenie "Zyd", "ubek", "pedał", "komunista". Zajrzyjcie do własnych
        metryk i łóżek, "czistokrownyje poliaki". :))))))))))))))))))))))))))))))))))
        Nb. Nowak, ów "profesor", który jeszcze w 2004 był zaledwie studentem, też
        grzebie w życiorysie Kaczyńskich, o których pisze Kalkstein. Na stronie zaś
        "Afery Prawa" tak antysemickiej, że pozazdrościłby jej "Der Stuermer", napisano:
        Jarosław i Lech Kaczyńscy - Kalkstein. i "Nazwiska autentyczne (rodowe) (...)
        wymienionych osób zostały ustalone w oparciu o:
        1). Dane tajne kartoteki ludności Polski przy Centralnym Biurze Adresów MSW
        (nr arch. 1/6526/1 - data archiwacji 9.07.1984, nr rejestracyjny 14750-99 - data
        rejestracji Wydz. III-2, SUSW Warszawa)
        2). Relacje osób znających osobiście wielu spośród wykazanych.
        3). Dane ujawnione przez historyków w ich licznych publikacjach.
        4). Dane, narodowość, pochodzenie zdemaskowane, ustalone i potwierdzone z
        postawy, działalności i wypowiedzi."
        Tak to już jest. Kto grzebie Michnikowi w gatkach, musi się liczyć z tym, że i
        jemu pogrzebią :)))))))))
    • patthecat Teraz to macie 50 tyś. sztuk papieru toaletowego.. 15.05.07, 15:31
      Oszołomy babrające się w szambie...
    • jolanda101 IPN: Mamy ok. 50 tys. oświadczeń lustracyjnych 15.05.07, 15:31
      Proponuję przeprowadzenie ogólnopolskiej akcji " Gwiżdżę na PIS".
      Gdzie można kupić dobre gwizdki?
    • insite oswiadczenie 50001 - pocalujcie mnie w de 15.05.07, 15:36

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka