byl 15.05.07, 18:24 Nie czytałem jak dotąd w ogólnopolskiej prasie ani w lokalnej przeprosin wystosowanych przez posła Mularczyka do pomówionych sędziów TK. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niestaly_czytelnik Nie zamierza, ale będzie musiał... 15.05.07, 18:33 Col jako prawnik, który łamie prawo jest swoistym kuriosum - dla innych sprawa jest jasna, dla niego nie. To, że media napompowały go na "autorytet" nie oznacza, że jest bezkarny. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Nie zamierza, ale będzie musiał... 15.05.07, 18:52 niestaly_czytelnik napisał: prawnik, który łamie prawo jest swoistym kuriosum - Otóż to,żigolak rzucił osczerstwo - rzucił Chciał wprowadzić w bład TK - chciał Utrudniał pracę TK zatajając część prawdy - utrudnił To gdzie tu nie ma jasności? Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 a widziałeś mularczyka przed trybunałem? 15.05.07, 19:34 Biedny chłopak był czerwony, jąkał sie i wstydził. bo to wstyd: dali mu partyjne polecenie a on pobiegł z kwitami naprędce wyciągniętymi z IPN i próbował przyblokowac prace trybunału żeby nie było decyzji przed 15 maja. na pytanie Stępnia czy wiedział że kwity są lipne powiedział : ja ja ... nie pamiętam. przecież nawet kiedy dorn mu gratulował publicznie to chłopiec jeszcze drżał i dopiero później zbezczelniał na tyle żeby domagać sie przeprosin. Żeby coś takiego zrobic dla swojej partii trzeba nie mieć honoru. Cóż może mu sie opłaci :-) No i fach ma w ręku: może być asystentem kurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Był lepszy od Jasia Fasoli... 16.05.07, 08:43 jjr44 napisał: > Biedny chłopak był czerwony, jąkał sie i wstydził. bo to wstyd: dali mu > partyjne polecenie a on pobiegł z kwitami naprędce wyciągniętymi z IPN i > próbował przyblokowac prace trybunału żeby nie było decyzji przed 15 maja. na > pytanie Stępnia czy wiedział że kwity są lipne powiedział : ja ja ... nie > pamiętam. przecież nawet kiedy dorn mu gratulował publicznie to chłopiec > jeszcze drżał i dopiero później zbezczelniał na tyle żeby domagać sie > przeprosin. To było coś w rodzaju monty-pythonowskiego skeczu o Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Re: Nie zamierza, ale będzie musiał... 15.05.07, 20:41 niestaly_czytelnik napisał: > Col jako prawnik, który łamie prawo jest swoistym kuriosum - dla innych sprawa > jest jasna, dla niego nie. To, że media napompowały go na "autorytet" nie > oznacza, że jest bezkarny. . nie Col tylko ZOLL, a autorytetem był i będzie ( nie był moim, ale szanuję Go za obiektywizm, czego nie można powiedzieć o jego adwersarzu) Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Nie zamierza, ale będzie musiał... 15.05.07, 22:30 niestaly_czytelnik napisał: > Col jako prawnik, który łamie prawo jest swoistym kuriosum - dla innych sprawa > jest jasna, dla niego nie. To, że media napompowały go na "autorytet" nie > oznacza, że jest bezkarny. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx W jednym zdaniu 2 byki.BRAWO-tak trzymać nieuku. Odpowiedz Link Zgłoś
mannaznieba4 Re:Zoll ustanawiał i uczył komuszego prawa!!!! 15.05.07, 23:13 teraz broni sędziów z UBekistanu chce pozbawić IPN uprawnień przyznanych w ramach prawa czyli broni mafii prawniczej starego układu opartego na powiązaniach UB-eków i kapusiów Odpowiedz Link Zgłoś
wizzy Re: Nie zamierza, ale będzie musiał... 16.05.07, 20:56 zapewniam cię że nie będzie musiał. Powienien pamiętać, że żadna władza nie trwa wieczenie. Przyjdzie czas, że osądzimy tych kretynów z PIS -u Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Prof. Zoll nie zamierza przepraszać 15.05.07, 18:36 Ten chłystek powinien przeprosić ,nie tylko tych, na których rzucił oszczerstwa ale całe społeczeństwo,że chciał je wprowadzić w błąd. Próba wprowadzenia w błąd TK moim zdaniem podlega odpowidzialności karnej,ale tu może zadziałać immunitet poselski, chyba ,że jest to przekroczenie uprawnień, bo chyba to miał na myśli prof.Zoll. Ządanie przeprosin od prof.Zolla to skrajna bezczelność,zasługująca na pogardę. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek otóż to 15.05.07, 19:03 stedo napisała: > Ządanie przeprosin od prof.Zolla to skrajna bezczelność,zasługująca na pogardę. Odpowiedz Link Zgłoś
p.bera [...] 15.05.07, 19:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Prof. Zoll nie zamierza przepraszać 15.05.07, 19:22 Do adwokatury już nie ma powrotu. I słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
fedorczyk4 Re: Prof. Zoll nie zamierza przepraszać 15.05.07, 19:24 Przeciez to stala metoda pomniejszych pisowcow typu Kurski czy Ziobro. Isc w zaparte. Brak dowodow najlepszym dowodem. A honor, poczucie przyzwoitosci czy odpowiedzialnosci to przeciez sa pojecia tym ludziom nieznane. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek znajdź co najmniej 3 15.05.07, 19:19 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=62479106&a=62484558 Zabawa: znajdź co najmniej 3 powody, dla których Mularczyk jest pozbawiony zdolności honorowej (jest co najmniej 5, być może więcej). Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: znajdź co najmniej 3 15.05.07, 19:26 przedawnienie nie ma miejsca w trakcie trwania immunitetu, zatem po jego kdencji bedzie scigany, bo w Polsce, wierze, bedzie inny rzad. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: znajdź co najmniej 3 15.05.07, 19:29 Tak. Przedawnienie nie biegnie w czasie sprawowania funkcji. A Mularczyk odpowie przed sądem, każdy uczciwy człowiek powinien w to wierzyć i do tego dążyć. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiek.pl Re: znajdź co najmniej 3 15.05.07, 20:43 W trakcie trwania immunitetu Mularczyk powinien "skrócić" o drobna sumkę: IPN za podanie mu zbyt obszernych info oraz swojego generała D. za wyprowadzenie go w maliny. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: No tak małpy w czerwonym beda scigac Mularczy 16.05.07, 08:21 Tu akurat przez przypadek napisałeś prawdę. Tak "małpy w czerwonym" czyli normalni uczciwi dziennikarze których tak nie lubi PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek On miał na myśłi prokuratorów. 16.05.07, 09:04 On miał na myśłi prokuratorów. Przeciez to prokuratorzy zajmują się ściganiem przestępców. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: znajdź co najmniej 3 15.05.07, 23:00 No co jest? Przecież zagadka taka łatwa. Odpowiedz Link Zgłoś
bat56 Re: znajdź co najmniej 3 16.05.07, 03:41 Zabawa pewnie by była, ale jej nie będzie. Z JEDNEGO prostego powodu. Mularczyk nie może być pozbawiony zdolności honorowej. On nigdy jej nie miał, bo gdyby miał, to nie mogło by dojść do tego, co zaprezentował przed Trybunałem. Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Re: Prof. Zoll nie zamierza przepraszać 15.05.07, 20:39 Mularczyk! Jaka uczelnia musi się wstydzić za takiego prawnika? Myślę, że nie moja! Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 Re: Prof. Zoll nie zamierza przepraszać 16.05.07, 00:23 pasuje do prawników z samoobrony tylko jeszcze musi bezczelności nabyć: przed stępniem to się jąkał i mówił że nie pamięta co było w teczkach które przyniósł. Kiedy dorn go publicznie chwalił tez był jeszcze czerwony i lekko zawstydzony. No ale spoko: teraz już mówi o skarżeniu Zolla. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Prof. Zoll nie zamierza przepraszać 15.05.07, 21:15 to juz jest szczyt bezczelnosci ze strony tego kundla zadac przeprosin od profesora!bezczelny gnojek jakajacy sie jak gowniarz przed trybunalem-w dodatku swiadomie probujacy wprowadzic TK w blad bo takie mial oczywiste intencje probuje udawac greka !co za bezczelny smiec!cala ta banda ktorej dzialania uwidocznily sie w ostztnich dniach nie pozostawila zadnych zludzen jak szanuja prawo i konstytucje!!!tylko grozba trybunalu stanu zmusila kurdupla do wydania Dziennika Ustaw .w przeciwnym wypadku nie zrobilby niczego by ten Dziennik sie ukazal!kretactwa i klamstwa sa podstawowymi "metodami"dzialania tych kundli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Prof. Zoll nie zamierza przepraszać 16.05.07, 02:18 Zydzi nigdy nie przepraszaja. Zwykle oczekuja przeprosin. Dlaczego Zoll mialby byc wyjatkiem?! Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Szuje nigdy nie używają argumentów 16.05.07, 08:47 Grunt to insynuacja. Ale jak widać na przykładzie Mularczyka, można się przejechać na takiej taktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: petrucchio 16.05.07, 16:49 petrucchio napisał: > Szuje nigdy nie uzywaja argumentow > Grunt to insynuacja. Ale jak widać na przykładzie Mularczyka, można się > przejechać na takiej taktyce. A szuje prozudowskie potrafia tylko oskarzac inwektywami. Polacy dosc sie naprzepraszali za nieswoje winy. Podaj mi laskawie przyklady przepraszajacych Zydow - i nie gardluj bezpodstawnie!!! Wiadomo, ze Zydzi, jak kazdy inny narod, nie sa swietymi, a raczej potrafia byc wyjatkowo okrutni. Popatrz sie chocby na nasz kraj, Palestyne i Liban. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Szczerze ci powiem, wet3: 16.05.07, 22:34 Jeżeli Zoll ma być podstępnym Żydem, a Mularczyk biednym, pokrzywdzonym prawym Polakiem, to ja już zdecydowanie wolę tego Żyda. Pewnie nie oglądałeś Mularczyka w akcji na żywo, bo byłbyś bardziej powściągliwy w opiniach Odpowiedz Link Zgłoś
wikr01 Re: Szczerze ci powiem, wet3: 16.05.07, 22:39 petrucchio napisał: > Jeżeli Zoll ma być podstępnym Żydem, a Mularczyk biednym, pokrzywdzonym prawym > Polakiem, to ja już zdecydowanie wolę tego Żyda. Pewnie nie oglądałeś Mularczyk > a > w akcji na żywo, bo byłbyś bardziej powściągliwy w opiniach Odpowiedz Link Zgłoś
romek335 Zoll ma szerokie plecy u swoich sedziów 15.05.07, 22:37 więc się nie boi Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Re: Zoll ma szerokie plecy u swoich sedziów 16.05.07, 07:48 czy mularczyk przeprosil POMOWIONYCH sedziow TK? Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Zoll ma szerokie plecy u swoich sedziów 16.05.07, 07:59 Wyraźnie słyszałem jak Mularczyk na pytanie Stępnia - "czy widział pan te dokumenty?" - (mowa o odmowie współpracy)" odpowiedział - :" tak, widziałem" i dlaczego pan o tym nie powiadomił" - cisza. Zoll ma rację mówiąc że Mularczyk bezczelnie okłamał TK. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Zoll ma szerokie plecy u swoich sedziów 16.05.07, 09:05 Co do tego sporu nie ma. Tak samo jak i co do tego, że popełnił kilka przestępstw, bo to oczywiste. Można się co najwyżej zastanawiać, czy Profesor Zoll powinien był to tak jednoznacznie mówić w wywiadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
romek335 TK nie sprawdziło akt w IPN 16.05.07, 22:10 Sedziowie opierali sie tylko na roboczych notatkach Pan Mularczyk, który uprzejmie poinformował TK, że w IPN są informacje na tmat dwóch sędziów zarejetrowanych jako agenci. TK nie skorzystał z tego przy czym popełnił powazny błąd wsztuce prawniczej podwazajac tym samym swoją wiarygodność. Pan Mularczyk nikogo nie oskarzył tylko sedzia Pan Stepien wydalił swoich kumpli bez sprawdzenia. A to skandal. A ja i cała Polska dzieki panu Mularczykowi dowiedziała sie kto zasiada w TK. Warto było chocby dla tego jednego, którego ujawnił. Odpowiedz Link Zgłoś
wikr01 Re: TK nie sprawdziło akt w IPN 16.05.07, 22:17 romek335 napisał: > Sedziowie opierali sie tylko na roboczych notatkach Pan Mularczyk, który > uprzejmie poinformował TK, że w IPN są informacje na tmat dwóch sędziów > zarejetrowanych jako agenci. TK nie skorzystał z tego przy czym popełnił powazn > y > błąd wsztuce prawniczej podwazajac tym samym swoją wiarygodność. > > Pan Mularczyk nikogo nie oskarzył tylko sedzia Pan Stepien wydalił swoich kumpl > i > bez sprawdzenia. A to skandal. A ja i cała Polska dzieki panu Mularczykowi > dowiedziała sie kto zasiada w TK. Warto było chocby dla tego jednego, którego > ujawnił. Nie tylko kłamstwo przed sądem ale podanie nie pełnej informacji mającej dla sprawy merytoryczne znaczenie traktuje sie tak sami jak kłamstwo. Ze wzsględu że rząd wszystkimi sposobami chciał przeforsować swoją ustawę prezes TK dla dobra sprawy że wiadomości Mularczyka są prawdziwe. I za to musi ponieś odpowiedzialność. Odpowiedz Link Zgłoś
romek335 Aha bo tak TWN 24 powiedziało a Ty jak papuga 16.05.07, 22:46 Pan Mularczyk nie mógł zataić. Wczesniej proponował TK aby sami sprawdzili archiwa w IPN na temat tych dwóch agentówodraczając posiedzenie. TK niezrobił tego bo z góry założył, ze werdykt ma być po myśli SLD. Bezposrna wina leży w TK. Ciekawe jakby to było na procesie przed wydaniem wyroku kiedy nagle na swiatło dzienne wyszły nowe dowody i Sąd nie uzwzglednił tego. To dopiero pogwałcenie sztuki prawniczej. Tym, bardziej, że wczesniej nie zakwestionował legalnosci aby dostep mieli dziennikarze, prokuratorzy i naukowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Pierdoły do kwadratu 17.05.07, 00:14 romek335 napisał: > Pan Mularczyk nie mógł zataić. Wczesniej proponował TK aby sami sprawdzili > archiwa w IPN na temat tych dwóch agentówodraczając posiedzenie. TK niezrobił > tego bo z góry założył, ze werdykt ma być po myśli SLD. Pan Mularczyk działał w złej wierze. Jeśli nie jest funkcjonalnum analfabetą, to przecież wiedział, że w wygrzebanych po nocy materiałach, które sam czytał przed kilkoma godzinami, nie ma nic kompromitującego inkryminowanych sędziów (nie "agentów", proszę acana!). Jego jedynym celem była obstrukcja proceduralna, czyli stereotypowy chwyt prowincjonalnego adwokata-chytruska, któremu zabrakło argumentów. > Bezposrna wina leży w TK. Ciekawe jakby to było na procesie przed wydaniem > wyroku kiedy nagle na swiatło dzienne wyszły nowe dowody i Sąd nie uzwzglednił > tego. DOWODY? Jakie dowody? Na co? Rozprawa TK dotyczyła ustawy lustracyjnej, nie przeszłości sędziów. Mularczyk rzucił cień na wiarygodność dwóch z nich, więc Stępień, korzystając ze swoich legalnych uprawnień jako przewodniczący TK wyłączył ich ze sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: petrucchio 17.05.07, 00:38 petrucchio napisal: > pierdoly do kwadratu Wyraznie powoiedziales, ze wolisz Zolla. Wiec lub go dalej i nie plec pie..w! Odpowiedz Link Zgłoś
petrucchio Dlaczego nie jestem po stronie Mularczyka? 17.05.07, 09:36 Bo nie oceniam ludzi na podstawie pochodzenia, tylko na podstawie postępowania. Mularczyk jest dla mnie zerem, bo zachował się jak świnia, a przy okazji wykazał się kompromitującą niekompetencją jako prawnik. Zoll nazwał rzeczy po imieniu (aczkolwiek nie obelżywie), kwalifikując zachowanie Mularczyka w kategoriach prawniczych. Naprawdę nie ma za co przepraszać. Przeprosiny należą się Trubunałowi od Mularczyka. Gdybym sympatie rozdzielał według klucza pochodzeniowego (co chyba chciałbyś mi wmówić), musiałbym lubić np. Ludwika Dorna, tymczasem jakoś za nim nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Dlaczego nie jestem po stronie Mularczyka? 18.05.07, 09:03 A co tu miałby w ogóle mieć do rzeczy "klucz pochodzeniowy"? Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Zoll się nie boi, bo ma po prostu rację -- n/ 16.05.07, 08:52 Powiem szczerze, ze nie przypuszczalam, ze PiS jest az tak cieniutki merytorycznie.Wlasciwie to wszystko co z szumem i hukiem chca przeprowadzic- z rownym hukiem sie rozwala. Tak to jest, kiedy ideologia bierze gore... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Zoll się nie boi, bo ma po prostu rację -- n/ 16.05.07, 09:08 Otwarte pozostaje natomiast pytanie, czy tak beznadziejnego przedstwiciela posłali do TK przez niedopatrzenie, czy było to zrobione celowo, żebu ustawa padła z hukiem i można było eksploatować zastępczy temat lustracji jeszcze przez kilka miesięcy a przy okazji miec kolejny pretekst do plucia na TK (tak jak było w swoim czasie po wyroku w sprawie ustawy Gosiewskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Zoll się nie boi, bo ma po prostu rację -- n/ 16.05.07, 09:09 Biorac pod uwage ciagle rosnaca manie przesladowcza El Qrduplo mysle, ze masz racje. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Zoll się nie boi, bo ma po prostu rację -- n/ 16.05.07, 17:00 Pamiętasz, jak było z ustawą Gosiewskiego - zmasowane kłamstwo przekręcające treść wyroku, przez które prawda nie mogła się przebić. A potem 18 miesięcy, jakie TK dał na poprawienie przepisów upłynęło w ciszy. Niczego nie poprawiono. Jasno to pokazało, że nie chodzi o meritum, ale o okazję do plucia na TK. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Zoll się nie boi, bo ma po prostu rację -- n/ 16.05.07, 20:40 Dla mnie wierchuszka PiSu to synonim najgorszego gatunku prawnika.Zero klasy- mistrzostwo w mataczeniu i wynajdywaniu kruczkow tuz poza granica prawa.Tylko po co te geby pelne wznioslych komunalow? Odpowiedz Link Zgłoś
romek335 Zoll chroni agentów SB i TW a nie ofiary 16.05.07, 22:12 To samo z lekarzem, któremu wpłacił na kaucje. Ciekawe dlaczego nie wplacił innym tylko swojemu koledze. Pewnie cos mu winien jest. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Zoll chroni agentów SB i TW a nie ofiary 16.05.07, 22:23 Uwaznie rozejrzyj sie po pomieszczeniu, w ktorym jestes- za zaslona na pewno sa skorumpowani agenci, sasiad na Ciebie juz od dawna donosi, a najbardziej uwazaj na listonosza-jest przekupiony. Odpowiedz Link Zgłoś
demokrata10 Re: Prof. Zoll nie zamierza przepraszać 16.05.07, 20:53 byl napisała: > Nie czytałem jak dotąd w ogólnopolskiej prasie ani w lokalnej przeprosin > wystosowanych przez posła Mularczyka do pomówionych sędziów TK. Po prostu zachowuje się jak sztubak Odpowiedz Link Zgłoś
wikr01 Re: Prof. Zoll nie zamierza przepraszać 16.05.07, 22:05 A gdyby przeprośił byłby największym głupcem (przepraszam panie profesorze ale nie znalazłem innego określeni) żeby takiego analfabete przawnego miał pan przepraszać. Bo tylko analfabeta prawny dałby się namówić do prowadzenia przewodu sądowego metodami godzącymi w etyke _Adwokacką_ Odpowiedz Link Zgłoś