Dodaj do ulubionych

I co dalej z lustracją?

16.05.07, 07:17
Do kosza,do kosza.IPN z zawartością na jedno wielkie ognisko,by już więcej
naszemu krajowi nie szkodzić.
Obserwuj wątek
    • yanuss I co dalej z lustracją? 16.05.07, 08:40
      Trzeba dalej zaklamywac rzeczywistosc, prawda, redaktorzyny z wybiorczej.
      Oskarzanie PiS-u, pisanie o awanturach w trybunale, jednak dobrze byloby
      przypomniec, ze za ustawa lustracyjna glosowalo tez prawie cale PO, bylo
      przeciez ponad 400 glosow za. Ale wam to nie przeszkadza, trzeba szczekac swoje,
      w chorze z przegladem i trybuna.. A kiedys wybiorcza byla nawet niezla gazeta.
      Mamy jednak nowe zadanie, trzeba wypromowac "prezia z Rywinlandii" na premiera..
      • almagus Re: I co dalej z lustracją? 18.05.07, 20:22
        W szambie gustujcie i się lustrujcie!

Niech wiedzą qrwa w świecie,
        jak się nie zlustrujecie,
        wy qrwa się dowiecie,
        co mam na parapecie.
        Karabin maszynowy,
        do strzałów wciąż gotowy.
        Ja was wszystkim zohydzę,
        ja was tak nienawidzę,
        żadne autorytety,
        jam waszym wodzem stety!
        Wy qrwa mordy wraże,
        ja rzucę was na twarze.
        Musicie przejść oblucję,
        chcę nową konstytucję.
        Dam nowe wam morale,
        przeciwnych ja rozwalę.

Ja qrwa nie rozumiem,
        ja qrwa nic nie umiem?
        Ja jestem tu premierem,
        a ty to qrwa zerem!
        I wziął wdech za duży,
        i pękł, aż pierzem kurzy!

Ale jak jesteś trochę wiekowy,
        to niech ci przyjdzie też do głowy,
        po PeeReL masz teczkę jadowitą,
        więc takie szczyle sprawdzą czy z kobitą.

• czarny_aniol_saskiej_kepy Zamknac w koncu archiwum IPN i Kaczynskich! 16.05.07, 08:43
      • 1zorro Re: Zamknac w koncu archiwum IPN i Kaczynskich! 16.05.07, 09:10
        nie, lepiej zamknac Kaczynskich w IPN. Dozywotnio. Beda mieli przynajmniej co
        robic...
    • rekin761 I co dalej z lustracją? 16.05.07, 09:36
      zastanawiam się!
      czy juz nie ma w Polsce nic innego do roboty jak:
      lustracja,aborcja, eutanazja,mundurki,IPN...
      przeciez za co my płacimy tym palantom z rządu?
      wszystko sie wali nic nie idzie jak należy a kaczory cały czas pierdoły
      SKANDAL!
      mam tego serdecznie dosyć rzygam nimi jak ich tylko widze i słysze. mysle ze w następny wyborach naród pójdzie po rozum do głowy i wypieprzy ich od władzy, bo to zakopleksieni maniacy, którzy mają gdzies ludzi i gospodarkę ale traktują Polskę jak prywatny folwark
      cały swiat się z nas smieje ze wybieramy takich psycholi do władzy
    • ahart Wrzask o lustracji, cisza o tarczy 16.05.07, 10:09
      Zaczynają się negocjacje w sprawie tarczy antyrakietowej - propozycji
      kontrowersyjnej nie tylko w UE, ale nawet w USA (Demokraci w Kongresie
      ograniczają na to fundusze, uważając tarczę za nieskuteczną, zawodną i
      kosztowną). A u nas o tym głucho (także w GW) bo wszyscy biją się o teczki
      sprzed kilkudziesięciu lat. Ważne, aktualne, nieodwracalne decyzje zapadną bez
      zgody i bez wiedzy społeczeństwa.
      • etrade Jaki to pyszałek! 16.05.07, 10:47
        "Ale jeśli następnym razem lider SLD się nie pojawi, to nie pojawi się w tym
        pałacu, dopóty ja tu będę - zapowiedział." - to Lech Kaczyński.

Bufon i zarozumialec, mściwy i małostkowy.
        Jak to trudno takiemu być prezydentem wszystkich Polaków, niezależnie od ich
        politycznych przekonań!
        • brad74 Pyszałkiem jest Wojciech! 16.05.07, 11:29
          Coś Ci się pomyliło - pyszałkiem, w dodatku mało rozgarniętym, jest Wojciech
          Olejniczak. Skoro oświadcza, że nie pojawi się na spotkaniu u prezydenta, bo
          wstrzymywana jest publikacja orzeczenia TK i nie pojawia się, pomimo tego, że
          orzeczenie ukazuje się drukiem, to oznacza ni mniej, ni więcej tyle, że pan
          Olejniczak ma problemy z percepcją, a stosowanie logiki i ładu argumentacyjnego
          w potyczkach politycznych są mu obce. W dodatku szef partii, która jest w
          głównej mierze za cały burdel lustracyjny w tej formie odpowiedzialna, nie ma
          moralnego prawa do tego typu demonstracji.
          No ale nie nowością jest tu mimowolna demonstracja postawy obrony wiadomo czyich
          interesów...
          • vidi12 Opublikowali orz.TK bo przestraszyli się Wojtka O 16.05.07, 12:38
            Z takimi jak Kaczyńscy trzeba ostro. W pysk chama na odlew, bo inaczej nie
            posłucha.
            • brad74 Hahaha... Koń by się uśmiał! 16.05.07, 12:59
              Stwierdzenie, że "Opublikowali orz.TK bo przestraszyli się Wojtka O" jest tak
              niedorzeczne, że sam w nie chyba nie wierzysz... Wraz z resztą twojej wypowiedzi
              dyskwalifikuje Cię w każdym razie z jakiejkolwiek rzeczowej dyskusji.
    • vidi12 Cała prawda o Kaczyńskich !!! 16.05.07, 10:57
      Kaczyńscy to najeźdźcy z kosmosu próbujący zniszczyc ludzkość. Zaczęli od
      Polski, wiadomo !!! - mesjasza narodów. Przybrali takie odrażające powłoki
      ludzkie , bo tylko w takich mogły się pomieścic ich kosmiczne , przerażająco
      ohydne ciała. Kaczyńscy , tak naprawdę odżywiają się myszami i dlatego trzymają
      kota, który wyłapuje dla nich pożywienie w piwnicach i kanałach. Czasami widać
      jak spod ich ludzkich powłok próbuje sie wydostać odrażające ciało kosmity.
      Obserwatorom wydajesię, że jest to chamskie "mielenie jęzorem". Proszę jednak
      przyjrzeć się temu jęzorowi gdy czasami w sposób nie kontrolowany wysuwa się z
      jamy gębowej kosmity"Kaczyńskiego" - są na nim przyssawki jak na ramieniu
      ośmiornicy !!!
      Teraz już oficjalnie przyłączył się do Kosmokaczorów ( nomen omen ) Gwiazda.
      Popatrzcie na jego oblicze - tez kosmita. A dlaczego udało się Kaczorom
      wciągnąć do koalicji Samoobronę i LPR ? - a no, bo nad prymitywnymi umysłami
      łatwo zapanować. I zawsze kosmici najpierw ukazywali się chłopkom ( vide -
      przypadek z podlubelskiej wsi z lat siedemdziesiątych z ubieglego wieku).
      Redaktorzy śledczy z GW prawdopodpbnie juz odkryli prawdę o kosmicznym
      pochodzeniu Kaczyńskich i stąd ten bezprzykładny atak na Adama Michnika. W
      obecnej ekipie parlamentarno-rządow2ej PiS-u są sami kosmici. No , może z
      jednym wyjątkiem - poseł Kurski jest volkskosmitą ( to szuja i sprzedawczyk).

• etrade Re: Cała prawda o Kaczyńskich !!! 16.05.07, 11:01
        Może i z kosmosu, ale nie ma szans na to, żeby odlecieli w kosmos.
        Nikt tam ich nie chce!
    • zkaz1 Abp. Życiński myli się 16.05.07, 12:50
      zapomniał zapewne o historii nieodległej biskupa Wielgusa którego paru pismaków
      i dziennikarzyn telewizyjnych wręcz zlinczowało bez dowodów jakiejkolwiek
      winy.Ten Sejm i Prezydent nie są i nie będą zdolni do sensownych decyzji wszak
      są zespołem osób które dokonały zamachu na konstytucję RP przez uchwalenie
      obalonej przez Trybunał Konstytucyjny ustawy lustracyjnej. Ciekawe czy
      Prokurator Generalny złoży formalny wniosek o rozpatrzenie tej sprawy przez
      Trybunał Stanu.Coś jest w naszym kraju nie tak jak powinno.Jeśli ktoś przejdzie
      przez jezdnię poza zebrą to grozi mu mandat.Ale jeśli łamie konstytucję to nic
      mu nie grozi tak jak wtedy gdy pracodawca nie płaci pracownikom wynagrodzeń.co
      do ipn to faktycznie stała się instytucją do eliminowania politycznego
      niewygodnych ludzi. Dlatego należy ją zlikwidować.Zaoszczędzi się kilkaset
      milionów - może.
      • albacor Re: Abp. Życiński myli się 16.05.07, 12:57
        Wariant grecki - spalić wszystko razem z IPN, Kurtyką, Wassermannem i Macierewiczem
        • zkaz1 Re: Abp. Życiński myli się 16.05.07, 13:15
          albacor napisał:

> Wariant grecki - spalić wszystko razem z IPN, Kurtyką, Wassermannem i Macierew
          > iczem
          albacor nie nawołuj do czynów karalnych
          • albacor Re: Abp. Życiński myli się 16.05.07, 13:19
            Wydaje się że byłby to czyn chwalebny i miłosierny wobec całego narodu polskiego
            • albacor Re: Abp. Życiński myli się 16.05.07, 13:20
              ... oczywiście chodzi o same papiery ;-))).
      • brad74 @ zkaz1 - lubisz pleść, nieprawdaż? 16.05.07, 13:24
        "... biskupa Wielgusa którego paru pismaków i dziennikarzyn telewizyjnych wręcz
        zlinczowało bez dowodów jakiejkolwiek winy..."

O jakim linczu mówisz? Wszak nikt nie powiedział więcej niż to, do czego
        ostatecznie biskup sam się przyznał. Współpracował z SB i tyle. Zauważ, że
        Benedyktowi XVI wystarczyła jedna (!) noc analizowania dokumentów, żeby dojść do
        wniosku, że tak było i wyhamować ingres.

"Ten Sejm i Prezydent (...) są zespołem osób które dokonały zamachu na
        konstytucję RP przez uchwalenie obalonej przez Trybunał Konstytucyjny ustawy
        lustracyjnej. Ciekawe czy Prokurator Generalny złoży formalny wniosek o
        rozpatrzenie tej sprawy przez Trybunał Stanu."

A ta teza o zamachu na konstytucję RP jest już tak absurdalna, że ręce
        opadają... Nie raczyłeś nawet zauważyć, że nie cała ustawa jest niezgodna, a
        jedynie jej część. Gdyby każda ustawa niezgodna z konstytucją była zamachem na
        nią, to w twojej opinii Trybunał Stanu musiałby chyba pracować na dwa etaty.
        Kogo chcesz przed nim postawić? Sejm, który ustawę lustracyjną uchwalił???
        Zastanów sią trochę, zanim coś chlapniesz.

• indris Prof. Marcin Krół powiedział... 16.05.07, 12:56
      ...dzisiaj w TOK-FM, że cały IPN należałoby SPALIĆ i że wziąłby
      odpowiedzialność za taki zamach.
      Popieram !
    • abba15 I co dalej z UBekistanem? 16.05.07, 16:42
      UB świnie z ulgą odetchnęły
      że zasłużonej kary uniknęły
      ale niech się nie spodziewają
      że to jest przepustka do raju
      mam przeczucie nieodparte
      że nie ujdą kary w RP 4-ej

• serpentor666 Re: I co dalej z UBekistanem? 16.05.07, 16:46
        Należy zrobić lustracje. Nie może być tak, że mordercy dostają tysiącowe emerytury. A michnikowi, żakowskiemu i innym kretynom zasadzić kopa w d...e za to że chronią bandytów i kto wie, może sami byli SB-kami.
    • czarny_aniol_saskiej_kepy PiS chcial szantazowac teczkami wszystkich - 16.05.07, 19:40
      nawet swoich czlonkow? Opuscicie nas ... bedziecie ujawnieni, jak wszyscy nam
      niewygodni! Jak dlugo jestescie z nami jestescie cacy!
      Dlatego maja ciagle klakierow - sa ze strachu, bo maja nieczyste sumienie!
      Ja jestem wspanialomyslna i uwazam, ze nalezy zamknac teczki i Kaczynskich na
      klucz na dluuuuugo, a klakierow uwolnic od odpowiedzialnosci ... mimo, ze
      zachowywali sie dotychczas nieodpowiedzialnie...
    • sumer55 lustracja to jedyne jeszcze co łączy solidaruchów 16.05.07, 23:38
      a de facto świadczy, że zaprzepaszczono całe dziedzictwo SOLIDARNOŚCI. Jeżeli
      jedynymi eksponentami tego wielkiego i wspaniałego ruchu pozostaję Kaczory,
      Tuski, Rokity,Dorny, Ziobry i Wassermany na czele a za nimi Leppery i Giertychy
      razem z Jurkami, Piłkami, Gwiazdami, Wyszkowskimi. Tak na marginesie: żaden z
      tych robaczków nie świadczy się jakimiś tam osiągnięciami zawodowymi,żadnym
      formalnym profesjonalizmem. Nie dziwota, że znajdują poparcie frustratów oraz
      niedouczonych bez wiedzy i oczywiście bez doświadczenia.
      Konkluzja jest bardzo smutna: Polska, kraj bez przyszłości bo nie potrafi uczyć
      się z przeszłości.
    • arian3 I co dalej z lustracją? 18.05.07, 19:25
      Mam nadzieję,że tym razem nie uda się ukręcić sprawie łba jak dotychczas przez
      18lat.Postkomuchy posiadające media za ubeckie pieniądze ogłupiały
      społeczeństwo zwłaszcza,że prawnicy robiący karierę w totalitaryzmie jakim było
      PRL w większości walczyło o zachowanie dawnego ustroju.Wydaje mi się, że
      najprościej byłoby zastosowanie przemyslanej i zastosowanej przez Niemców
      lustracji z niewielkimi uzupełnianami.arian3
      • wet3 Re: arian3 18.05.07, 19:46
        arian3 napisał: > I co dalej z lustracja>

> Mam nadzieję,że tym razem nie uda się ukręcić sprawie łba jak dotychczas przez
        > 18lat.Postkomuchy posiadające media za ubeckie pieniądze ogłupiały
        > społeczeństwo zwłaszcza,że prawnicy robiący karierę w totalitaryzmie jakim
        było
        >
        > PRL w większości walczyło o zachowanie dawnego ustroju.Wydaje mi się, że
        > najprościej byłoby zastosowanie przemyslanej i zastosowanej przez Niemców
        > lustracji z niewielkimi uzupełnianami.arian3

Poco biadolic nad beznadziejnie stronnicza decyzja TK chroniaca beneficjantow
        okraglego stolu. Najlepszym wyjsciem byloby referendum narodowe w sprawie
        lustracji. Wowczas na prawde dowiedzielibysmy sie czego Narod pragnie i
        oczekuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka