jerzy.zywiecki 16.05.07, 07:17 Do kosza,do kosza.IPN z zawartością na jedno wielkie ognisko,by już więcej naszemu krajowi nie szkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yanuss I co dalej z lustracją? 16.05.07, 08:40 Trzeba dalej zaklamywac rzeczywistosc, prawda, redaktorzyny z wybiorczej. Oskarzanie PiS-u, pisanie o awanturach w trybunale, jednak dobrze byloby przypomniec, ze za ustawa lustracyjna glosowalo tez prawie cale PO, bylo przeciez ponad 400 glosow za. Ale wam to nie przeszkadza, trzeba szczekac swoje, w chorze z przegladem i trybuna.. A kiedys wybiorcza byla nawet niezla gazeta. Mamy jednak nowe zadanie, trzeba wypromowac "prezia z Rywinlandii" na premiera.. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: I co dalej z lustracją? 18.05.07, 20:22 W szambie gustujcie i się lustrujcie! Niech wiedzą qrwa w świecie, jak się nie zlustrujecie, wy qrwa się dowiecie, co mam na parapecie. Karabin maszynowy, do strzałów wciąż gotowy. Ja was wszystkim zohydzę, ja was tak nienawidzę, żadne autorytety, jam waszym wodzem stety! Wy qrwa mordy wraże, ja rzucę was na twarze. Musicie przejść oblucję, chcę nową konstytucję. Dam nowe wam morale, przeciwnych ja rozwalę. Ja qrwa nie rozumiem, ja qrwa nic nie umiem? Ja jestem tu premierem, a ty to qrwa zerem! I wziął wdech za duży, i pękł, aż pierzem kurzy! Ale jak jesteś trochę wiekowy, to niech ci przyjdzie też do głowy, po PeeReL masz teczkę jadowitą, więc takie szczyle sprawdzą czy z kobitą. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_aniol_saskiej_kepy Zamknac w koncu archiwum IPN i Kaczynskich! 16.05.07, 08:43 Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Zamknac w koncu archiwum IPN i Kaczynskich! 16.05.07, 09:10 nie, lepiej zamknac Kaczynskich w IPN. Dozywotnio. Beda mieli przynajmniej co robic... Odpowiedz Link Zgłoś
rekin761 I co dalej z lustracją? 16.05.07, 09:36 zastanawiam się! czy juz nie ma w Polsce nic innego do roboty jak: lustracja,aborcja, eutanazja,mundurki,IPN... przeciez za co my płacimy tym palantom z rządu? wszystko sie wali nic nie idzie jak należy a kaczory cały czas pierdoły SKANDAL! mam tego serdecznie dosyć rzygam nimi jak ich tylko widze i słysze. mysle ze w następny wyborach naród pójdzie po rozum do głowy i wypieprzy ich od władzy, bo to zakopleksieni maniacy, którzy mają gdzies ludzi i gospodarkę ale traktują Polskę jak prywatny folwark cały swiat się z nas smieje ze wybieramy takich psycholi do władzy Odpowiedz Link Zgłoś
ahart Wrzask o lustracji, cisza o tarczy 16.05.07, 10:09 Zaczynają się negocjacje w sprawie tarczy antyrakietowej - propozycji kontrowersyjnej nie tylko w UE, ale nawet w USA (Demokraci w Kongresie ograniczają na to fundusze, uważając tarczę za nieskuteczną, zawodną i kosztowną). A u nas o tym głucho (także w GW) bo wszyscy biją się o teczki sprzed kilkudziesięciu lat. Ważne, aktualne, nieodwracalne decyzje zapadną bez zgody i bez wiedzy społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
etrade Jaki to pyszałek! 16.05.07, 10:47 "Ale jeśli następnym razem lider SLD się nie pojawi, to nie pojawi się w tym pałacu, dopóty ja tu będę - zapowiedział." - to Lech Kaczyński. Bufon i zarozumialec, mściwy i małostkowy. Jak to trudno takiemu być prezydentem wszystkich Polaków, niezależnie od ich politycznych przekonań! Odpowiedz Link Zgłoś
brad74 Pyszałkiem jest Wojciech! 16.05.07, 11:29 Coś Ci się pomyliło - pyszałkiem, w dodatku mało rozgarniętym, jest Wojciech Olejniczak. Skoro oświadcza, że nie pojawi się na spotkaniu u prezydenta, bo wstrzymywana jest publikacja orzeczenia TK i nie pojawia się, pomimo tego, że orzeczenie ukazuje się drukiem, to oznacza ni mniej, ni więcej tyle, że pan Olejniczak ma problemy z percepcją, a stosowanie logiki i ładu argumentacyjnego w potyczkach politycznych są mu obce. W dodatku szef partii, która jest w głównej mierze za cały burdel lustracyjny w tej formie odpowiedzialna, nie ma moralnego prawa do tego typu demonstracji. No ale nie nowością jest tu mimowolna demonstracja postawy obrony wiadomo czyich interesów... Odpowiedz Link Zgłoś
vidi12 Opublikowali orz.TK bo przestraszyli się Wojtka O 16.05.07, 12:38 Z takimi jak Kaczyńscy trzeba ostro. W pysk chama na odlew, bo inaczej nie posłucha. Odpowiedz Link Zgłoś
brad74 Hahaha... Koń by się uśmiał! 16.05.07, 12:59 Stwierdzenie, że "Opublikowali orz.TK bo przestraszyli się Wojtka O" jest tak niedorzeczne, że sam w nie chyba nie wierzysz... Wraz z resztą twojej wypowiedzi dyskwalifikuje Cię w każdym razie z jakiejkolwiek rzeczowej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
vidi12 Cała prawda o Kaczyńskich !!! 16.05.07, 10:57 Kaczyńscy to najeźdźcy z kosmosu próbujący zniszczyc ludzkość. Zaczęli od Polski, wiadomo !!! - mesjasza narodów. Przybrali takie odrażające powłoki ludzkie , bo tylko w takich mogły się pomieścic ich kosmiczne , przerażająco ohydne ciała. Kaczyńscy , tak naprawdę odżywiają się myszami i dlatego trzymają kota, który wyłapuje dla nich pożywienie w piwnicach i kanałach. Czasami widać jak spod ich ludzkich powłok próbuje sie wydostać odrażające ciało kosmity. Obserwatorom wydajesię, że jest to chamskie "mielenie jęzorem". Proszę jednak przyjrzeć się temu jęzorowi gdy czasami w sposób nie kontrolowany wysuwa się z jamy gębowej kosmity"Kaczyńskiego" - są na nim przyssawki jak na ramieniu ośmiornicy !!! Teraz już oficjalnie przyłączył się do Kosmokaczorów ( nomen omen ) Gwiazda. Popatrzcie na jego oblicze - tez kosmita. A dlaczego udało się Kaczorom wciągnąć do koalicji Samoobronę i LPR ? - a no, bo nad prymitywnymi umysłami łatwo zapanować. I zawsze kosmici najpierw ukazywali się chłopkom ( vide - przypadek z podlubelskiej wsi z lat siedemdziesiątych z ubieglego wieku). Redaktorzy śledczy z GW prawdopodpbnie juz odkryli prawdę o kosmicznym pochodzeniu Kaczyńskich i stąd ten bezprzykładny atak na Adama Michnika. W obecnej ekipie parlamentarno-rządow2ej PiS-u są sami kosmici. No , może z jednym wyjątkiem - poseł Kurski jest volkskosmitą ( to szuja i sprzedawczyk). Odpowiedz Link Zgłoś
etrade Re: Cała prawda o Kaczyńskich !!! 16.05.07, 11:01 Może i z kosmosu, ale nie ma szans na to, żeby odlecieli w kosmos. Nikt tam ich nie chce! Odpowiedz Link Zgłoś
zkaz1 Abp. Życiński myli się 16.05.07, 12:50 zapomniał zapewne o historii nieodległej biskupa Wielgusa którego paru pismaków i dziennikarzyn telewizyjnych wręcz zlinczowało bez dowodów jakiejkolwiek winy.Ten Sejm i Prezydent nie są i nie będą zdolni do sensownych decyzji wszak są zespołem osób które dokonały zamachu na konstytucję RP przez uchwalenie obalonej przez Trybunał Konstytucyjny ustawy lustracyjnej. Ciekawe czy Prokurator Generalny złoży formalny wniosek o rozpatrzenie tej sprawy przez Trybunał Stanu.Coś jest w naszym kraju nie tak jak powinno.Jeśli ktoś przejdzie przez jezdnię poza zebrą to grozi mu mandat.Ale jeśli łamie konstytucję to nic mu nie grozi tak jak wtedy gdy pracodawca nie płaci pracownikom wynagrodzeń.co do ipn to faktycznie stała się instytucją do eliminowania politycznego niewygodnych ludzi. Dlatego należy ją zlikwidować.Zaoszczędzi się kilkaset milionów - może. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Abp. Życiński myli się 16.05.07, 12:57 Wariant grecki - spalić wszystko razem z IPN, Kurtyką, Wassermannem i Macierewiczem Odpowiedz Link Zgłoś
zkaz1 Re: Abp. Życiński myli się 16.05.07, 13:15 albacor napisał: > Wariant grecki - spalić wszystko razem z IPN, Kurtyką, Wassermannem i Macierew > iczem albacor nie nawołuj do czynów karalnych Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Abp. Życiński myli się 16.05.07, 13:19 Wydaje się że byłby to czyn chwalebny i miłosierny wobec całego narodu polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Abp. Życiński myli się 16.05.07, 13:20 ... oczywiście chodzi o same papiery ;-))). Odpowiedz Link Zgłoś
brad74 @ zkaz1 - lubisz pleść, nieprawdaż? 16.05.07, 13:24 "... biskupa Wielgusa którego paru pismaków i dziennikarzyn telewizyjnych wręcz zlinczowało bez dowodów jakiejkolwiek winy..." O jakim linczu mówisz? Wszak nikt nie powiedział więcej niż to, do czego ostatecznie biskup sam się przyznał. Współpracował z SB i tyle. Zauważ, że Benedyktowi XVI wystarczyła jedna (!) noc analizowania dokumentów, żeby dojść do wniosku, że tak było i wyhamować ingres. "Ten Sejm i Prezydent (...) są zespołem osób które dokonały zamachu na konstytucję RP przez uchwalenie obalonej przez Trybunał Konstytucyjny ustawy lustracyjnej. Ciekawe czy Prokurator Generalny złoży formalny wniosek o rozpatrzenie tej sprawy przez Trybunał Stanu." A ta teza o zamachu na konstytucję RP jest już tak absurdalna, że ręce opadają... Nie raczyłeś nawet zauważyć, że nie cała ustawa jest niezgodna, a jedynie jej część. Gdyby każda ustawa niezgodna z konstytucją była zamachem na nią, to w twojej opinii Trybunał Stanu musiałby chyba pracować na dwa etaty. Kogo chcesz przed nim postawić? Sejm, który ustawę lustracyjną uchwalił??? Zastanów sią trochę, zanim coś chlapniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Prof. Marcin Krół powiedział... 16.05.07, 12:56 ...dzisiaj w TOK-FM, że cały IPN należałoby SPALIĆ i że wziąłby odpowiedzialność za taki zamach. Popieram ! Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 I co dalej z UBekistanem? 16.05.07, 16:42 UB świnie z ulgą odetchnęły że zasłużonej kary uniknęły ale niech się nie spodziewają że to jest przepustka do raju mam przeczucie nieodparte że nie ujdą kary w RP 4-ej Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: I co dalej z UBekistanem? 16.05.07, 16:46 Należy zrobić lustracje. Nie może być tak, że mordercy dostają tysiącowe emerytury. A michnikowi, żakowskiemu i innym kretynom zasadzić kopa w d...e za to że chronią bandytów i kto wie, może sami byli SB-kami. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_aniol_saskiej_kepy PiS chcial szantazowac teczkami wszystkich - 16.05.07, 19:40 nawet swoich czlonkow? Opuscicie nas ... bedziecie ujawnieni, jak wszyscy nam niewygodni! Jak dlugo jestescie z nami jestescie cacy! Dlatego maja ciagle klakierow - sa ze strachu, bo maja nieczyste sumienie! Ja jestem wspanialomyslna i uwazam, ze nalezy zamknac teczki i Kaczynskich na klucz na dluuuuugo, a klakierow uwolnic od odpowiedzialnosci ... mimo, ze zachowywali sie dotychczas nieodpowiedzialnie... Odpowiedz Link Zgłoś
sumer55 lustracja to jedyne jeszcze co łączy solidaruchów 16.05.07, 23:38 a de facto świadczy, że zaprzepaszczono całe dziedzictwo SOLIDARNOŚCI. Jeżeli jedynymi eksponentami tego wielkiego i wspaniałego ruchu pozostaję Kaczory, Tuski, Rokity,Dorny, Ziobry i Wassermany na czele a za nimi Leppery i Giertychy razem z Jurkami, Piłkami, Gwiazdami, Wyszkowskimi. Tak na marginesie: żaden z tych robaczków nie świadczy się jakimiś tam osiągnięciami zawodowymi,żadnym formalnym profesjonalizmem. Nie dziwota, że znajdują poparcie frustratów oraz niedouczonych bez wiedzy i oczywiście bez doświadczenia. Konkluzja jest bardzo smutna: Polska, kraj bez przyszłości bo nie potrafi uczyć się z przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
arian3 I co dalej z lustracją? 18.05.07, 19:25 Mam nadzieję,że tym razem nie uda się ukręcić sprawie łba jak dotychczas przez 18lat.Postkomuchy posiadające media za ubeckie pieniądze ogłupiały społeczeństwo zwłaszcza,że prawnicy robiący karierę w totalitaryzmie jakim było PRL w większości walczyło o zachowanie dawnego ustroju.Wydaje mi się, że najprościej byłoby zastosowanie przemyslanej i zastosowanej przez Niemców lustracji z niewielkimi uzupełnianami.arian3 Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: arian3 18.05.07, 19:46 arian3 napisał: > I co dalej z lustracja> > Mam nadzieję,że tym razem nie uda się ukręcić sprawie łba jak dotychczas przez > 18lat.Postkomuchy posiadające media za ubeckie pieniądze ogłupiały > społeczeństwo zwłaszcza,że prawnicy robiący karierę w totalitaryzmie jakim było > > PRL w większości walczyło o zachowanie dawnego ustroju.Wydaje mi się, że > najprościej byłoby zastosowanie przemyslanej i zastosowanej przez Niemców > lustracji z niewielkimi uzupełnianami.arian3 Poco biadolic nad beznadziejnie stronnicza decyzja TK chroniaca beneficjantow okraglego stolu. Najlepszym wyjsciem byloby referendum narodowe w sprawie lustracji. Wowczas na prawde dowiedzielibysmy sie czego Narod pragnie i oczekuje. Odpowiedz Link Zgłoś